Nieuws


30-05-2016 14:00

De helft van de Nederlandse ondernemingen ziet het gebruik van gedeelde kantoorruimte inmiddels als een lange termijn oplossing in plaats van een tijdelijke oplossing. Kleinere en middelgrote ondernemingen zijn nog steeds de grootste gebruikers van flexibele werkplekken. Het zijn twee van de belangrijkste conclusies uit recent onderzoek van Regus, aanbieder van flexibele werkplekken, onder 40.000 bedrijven.

Jessika van Veen, algemeen directeur Regus Nederland: “Het integreren van gedeelde kantoorruimte helpt bedrijven van iedere omvang om flexibel te blijven, zodat zij snel kunnen reageren op plotselinge veranderingen in de markt. We zien steeds vaker dat tijdelijke contracten voor gedeelde kantoorruimte worden verlengd of dat er nieuwe contracten worden afgesloten. Voor veel ondernemingen is het een uitstekende manier om eenvoudig te kunnen uitbreiden en duurzamer te groeien.”

Bijna de helft van de respondenten geeft volgens Regus aan dat het gebruik van gedeelde kantoorruimte inmiddels minstens een deel van de tijd standaard is voor bij grotere bedrijven. "Dat is een belangrijke verandering in mentaliteit." Kleine en middelgrote bedrijven zijn blijkens het onderzoek nog steeds de belangrijkste gebruikers van gedeelde kantoorruimte (61procent). "Internationale ondernemers melden dat bedrijven hun contracten voor gedeelde kantoorruimte verlengen omdat ze zo snel kunnen uitbreiden of inkrimpen zonder extra kosten (73 procent) en omdat het contracten voor korte termijn zijn in plaats van vaste huurcontracten (68 procent), waardoor ze de voorwaarden vaker kunnen aanpassen." En tenslotte verlengen bedrijven volgens Regus hun contracten voor gedeelde kantoorruimte ook om hun bedrijf duurzaam te laten groeien (68 procent). "En niet alleen omdat dit goedkoper is dan vaste contracten (65 procent)."

Van Veen: “Gedeelde kantoorruimte biedt bedrijven een duurzame weg naar groei. Zo kunnen bedrijven die nieuwe markten willen verkennen gebruikmaken van gedeelde kantoorruimte om de marktomstandigheden te testen voordat ze concrete veranderingen doorvoeren. Als de omstandigheden in een bepaalde markt ongunstiger worden, kunnen ze inkrimpen zonder de flinke boetes die doorgaans onderdeel zijn van traditionele langlopende contracten. Bovendien helpt het gebruik van gedeelde kantoorruimte bedrijven om kapitaal vrij te maken dat ze vervolgens kunnen investeren in initiatieven voor het bevorderen van groei.”

Regus is aanbieder van flexibele kantoorruimteoplossingen, met een netwerk van 2.800 locaties in 106 landen en 977 steden, dat ondersteuning biedt aan 2,3 miljoen leden. "Tot onze klanten rekenen we enkele van de meest succesvolle ondernemers, zakenmensen en miljardencorporaties. Dankzij ons aanbod aan verschillende soorten kantoren en ons groeiende aanbod aan mobiele, virtuele en vervangende oplossingen, kunnen we mensen en bedrijven helpen om te werken waar ze willen, wanneer ze willen, hoe ze willen en tegen een betaalbare prijs."

www.regus.nl

Deel op Social Media 

26-05-2016 13:24

(advertorial)


Inside Information bestaat 25 jaar

In 1991 maakten we het allereerste nummer van Inside Information. We zijn nu 25 jaar (en ruim 160 edities van in totaal meer dan 11.000 pagina's) verder. Onze missie is al die tijd ongewijzigd gebleven: het doorgeven van hoogwaardige vakinformatie aan iedereen met een passie voor (interieur)architectuur en projectinrichting.

Het 25-jarig jubileum vieren we het hele jaar met verschillende festiviteiten en aanbiedingen. Tijdens Design District (1 tot en met 3 juni) kunt u op onze stand M01 terecht voor een reeks spectaculaire beursaanbiedingen. Op die manier komt de hoogwaardige vakinformatie van Inside Information en van Office Academy wel heel voordelig binnen handbereik.

Zo zijn er niet alleen forse kortingen op de eendaagse cursussen van Office Academy, maar kunt u ook heel voordelig een jaarabonnement afsluiten op hét tijdschrift voor projectinrichting en (interieur)architectuur. En bent u geïnteresseerd in vakliteratuur? Dan kunt u de volgende aanbiedingen toch niet laten lopen?

VAKLITERATUUR

 • #Nieuwe Werkvormen + Creatieve Helden (twv  €51,90) voor €25
 • Zin en onzin van LED + Zat ik maar op kantoor (twv €50,95) voor €25
 • 4 delen van het Architectenboek naar keuze (twv €70) voor €25
 • Abonnement op Inside Information (twv €100) voor €73,50


Meer informatie over onze vakboeken: klik hier
Meer informatie over een abonnement op Inside Information: klik hier
 

EENDAAGSE CURSUSSEN

 • 25% korting op 'Mens en Werk (voorbij Het Nieuwe Werken)'
 • 25% korting op 'Beleving van de werkomgeving'
 • 25% korting op 'De rol van Akoestiek'
 • 25% korting op 'De toekomst van het licht'
 • 25% korting op 'ARBO in het gemeentekantoor'
 • 25% korting op 'ARBO in de praktijk van kantoor'
 • 25% korting op 'Digitaal archiveren'
 • 25% korting op 'Duurzaam inrichten'


Alleen tijdens Design District betaalt u voor deze cursussen geen €425, maar €318,75

Meer informatie over onze eendaagse cursussen: klik hier


20-05-2016 9:06

Wat is een douchewc en wat doet het met je gevoel? Iedereen mag het komen ontdekken: onder het motto ‘Mijn eerste keer’ doorkruist Geberit dit voorjaar heel Nederland. Van woensdag 1 tot en met vrijdag 3 juni staat de AquaClean truck op Design District.

"Tijdens deze dagen krijg je de kans om op een unieke manier de verfrissende reiniging met water te ervaren. In een bijzondere omgeving leer je deze natuurlijke vorm van intieme hygiëne kennen", stelt de woordvoerder van Geberit.

Met deze ‘eerste keer’ belooft Geberit een uitzonderlijke ervaring, die onze westerse gewoonten in persoonlijke hygiëne weleens voorgoed zou kunnen veranderen. "Het promoteam van Geberit AquaClean staat elke dag van 11 tot 19 uur voor je klaar en op vrijdag - deze dag zijn ook consumenten van harte welkom - van 11 tot 18 uur."

Bij de Geberit AquaClean douchewc komt een douchearm in het toilet met één druk op de knop tevoorschijn en reinigt zachtjes het onderlichaam met warm water. "De campagne heeft als doel om heel Nederland enthousiast te maken voor reinigen met water op het toilet. Naast de douchewc als product, zal de roadshow ook gericht zijn op de persoonlijke ervaring. In de truck zal het Geberit AquaClean promoteam het onderwerp van persoonlijke reiniging met water ter sprake brengen en je uitnodigen een douchewc te testen. De eerste ervaring met een Geberit AquaClean douchewc is altijd een belevenis! Maar als je het eenmaal ervaren hebt, wil je niet meer zonder!"

"Met de AquaClean roadshow komt Geberit nou jou toe! Vanaf 13 mei tot en met 26 juni toert de AquaClean truck door Nederland en bezoekt het AquaClean-team diverse plaatsen en evenementen." Vanaf woensdag 1 tot en met vrijdag 3 juni is het dus de beurt aan Design District bij Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. Woensdag en donderdag is Design District toegankelijk voor vakpubliek. Op de vrijdag zijn ook consumenten welkom.

www.geberit-aquaclean.nl/roadshow

Deel op Social Media20-05-2016 8:30

De Wienerberger Brick Award is sinds 2004 een onafhankelijk internationaal platform voor topprestaties op het gebied van keramische architectuur. Samen met architecten en architectuurfans brengt Wienerberger om de 2 jaar de esthetische en functionele aspecten van keramiek onder de aandacht. "De prijs laat ook dit jaar weer zien hoe verrassend en tijdloos keramische architectuur kan zijn." Het gebruik van Wienerberger producten is geen voorwaarde voor deelname.Op 19 mei 2016 zijn de Brick Awards uitgereikt in de categorieën Woningen, Openbare Gebouwen, Hergebruik, Stedelijke Herontwikkeling en Speciale Oplossingen. In totaal zijn meer dan zeshonderd projecten uit 55 landen ingediend. De onafhankelijke jury had de lastige taak om al deze inzendingen terug te brengen tot vijftig nominaties. Uit deze shortlist werden vervolgens door vier gerenommeerde architecten de winnaars gekozen.

Dit jaar werden twee projecten bekroond met een gedeelde hoofdprijs. Eén van de hoofdprijzen ging naar het kantoorgebouw 2226 van architect Dietmar Eberle. Het belangrijkste kenmerk van dit gebouw is het energie-concept: er is geen enkele behoefte aan actieve ventilatie, airco of verwarming. Dit wordt mogelijk gemaakt door een bijzondere, keramische binnenmuurconstructie.

De tweede winnaar van de hoofdprijs is Huis 1014 in het historische centrum van Granollers (Barcelona). Een fraai voorbeeld van hoe je binnenstedelijk creatief met lege ruimte om kunt gaan. Het Spaanse architectenbureau Harquitects bedacht een langgerekte reeks van afwisselende binnen- en buitenruimten: een privé-woning, een pension, terrassen en atria. Het gebruik van bakstenen geeft een unieke uitstraling, door de combinatie van traditie en modernisme.

Termieten dienden als inspiratie voor een project uit Vietnam, dat won in de categorie Woningen. De indeling van het gebouw lijkt op het bouwplan van een termietenheuvel: alle gangen, galerieën en kamers komen namelijk samen in één centrale woonkamer. En in de categorie Openbare Gebouwen viel de keuze van de jury op het auditorium van het AZ Groeninge, een ziekenhuis in het Belgische Kortrijk. Ruwe baksteen omhult de fraaie gebogen gevel. "De bakstenen werden verticaal geplaatst om de geplooide kromming van het gebouw te benadrukken", aldus architect Bert Dehullu.

"Ik ben onder de indruk van de kwaliteit en het internationale karakter van de inzendingen dit jaar Zij illustreren hoe keramische architectuur kan leiden tot unieke en toekomstgerichte projecten, zelfs onder extreme klimatologische of ruimtelijke omstandigheden. De innovatieve winnende projecten laten daarnaast ook de gevarieerde toepassingsmogelijkheden van baksteen als bouwmateriaal zien", aldus Heimo Scheuch, CEO van Wienerberger.

Tegelijk met de uitreiking van de Wienerberger Brick Award is dit jaar voor de zevende keer het boek Brick '16 verschenen. In dit 264 pagina's tellende Engels- en Duitstalige naslagwerk stellen internationale vakcritici de in totaal 50 genomineerde en bekroonde bouwwerken voor. Het boek geeft een overzicht van actuele ontwikkelingen en trends in de internationale keramische architectuur en een opmerkelijk scala aan toepassingen.

www.wienerberger.nl

Deel op Social Media20-05-2016 8:30

Op vrijdag 13 mei heeft de Haagse voorzieningsrechter de jonge ontwerper Marijn Oomen in het gelijk gesteld aangaande het conflict met concurrent Kaisr. De rechtbank heeft bepaald dat de producten van Kaisr niet meer verkocht mogen worden omdat het model te veel lijkt op Lamzac the Original, een met lucht gevulde zitzak.

Ontwerper Marijn Oomen bedacht het innovatieve product in 2010 en startte in maart 2016 een samenwerking met Fatboy the Original om de grote vraag naar het populaire product gezamenlijk op te vangen. Daaropvolgend is begin april een kort geding gestart tegen Kaisr, vanwege inbreuk op de geregistreerde modelrechten van de Lamzac the Original.

De Haagse rechter heeft op 13 mei het geregistreerde modelrecht bevestigd. Volgens de voorzieningsrechter lijken de met lucht gevulde ligzakken te veel op elkaar. Kaisr zal daarom onmiddellijk moeten stoppen met de verkoop van de ligzak.

Marijn Oomen en Fatboy the Original zijn erg tevreden over de uitspraak en het feit dat het populaire product en originele design beschermd worden tegen copycats.

www.lamzac.com

Deel op Social Media13-05-2016 8:30

Op donderdag 21 juni organiseert KNX Nederland de tweede netwerkbijeenkomst van het jaar. Het event start om 13.30 uur en vindt plaats bij evenementenlocatie Inn Style in Maarssen. Deze netwerkdag is bedoeld voor alle KNX Professionals die hun kennis over woning- en gebouwautomatisering, specifiek over KNX en de koppeling met Internet of Things (IoT), up-to-date willen brengen.

De belangrijkste ontwikkelingen rondom KNX en IoT worden gepresenteerd en ook komen de innovaties aan bod die in maart jongstleden op Light+Building in Frankfurt zijn gelanceerd. Eén van die belangrijke innovaties die de KNX Association in maart lanceerde, is de koppeling tussen KNX en Internet of Things. Maar de KNX Assocation presenteerde ook de nieuwe beveiligingsconcepten KNX Data Secure en KNX IP Secure en de nieuwe programmeertool ETS Inside. Met ETS Inside kunnen ook installateurs met minder ervaring in woning- en gebouwautomatisering installaties programmeren. Deze tool komt in oktober 2016 beschikbaar.

Key-note spreker op 21 juni is Joost Demarest, CTO van de internationale KNX Association. Hij geeft zijn visie namens KNX op Internet of Things. Daarnaast nodigt KNX Nederland enkele andere inspirerende specialisten uit die meer kunnen vertellen over IoT en de koppeling met woning- en gebouwautomatisering.

De koppeling tussen KNX en het internet neemt een grote vlucht en verschillende innovaties verschijnen al op de markt. Tijdens de bijeenkomst demonstreren marktpartijen hoe je KNX en internet kunt combineren, zoals het bedienen van een KNX-installatie met de iWatch, of het uitvoeren van commando's via je stem of zelfs via augmented reality. Ook zijn er koppelingen naar innovatieve, op internet gebaseerde systemen als Sonos of Hue lampen. Tijdens de netwerkbijeenkomst zullen verschillende deskundigen presentaties geven maar ook korte demonstraties van enkele van deze spannende innovaties.

Een derde onderdeel van de netwerkbijeenkomst zijn speeddates met Nederlandse KNX-fabrikanten en Technology Partners. In pitches van maximaal 10 minuten presenteren zij een innovatie die zij recent hebben gelanceerd; vaak was dat in maart op de beurs Light+Building. De nieuwe producten zijn bij deze speeddates te bekijken, en uiteraard is het mogelijk om de fabrikanten en Technology Partners vragen te stellen.

Deze KNX-bijeenkomst wordt afgesloten met een gezellige 'netwerkbarbecue' met uitzicht over de Maarsseveense Plassen. Aanmelden kan via info@knx.nl.

www.knx-professionals.nl

Deel op Social Media 
 

12-05-2016 9:53

Fugro heeft een overeenkomst gesloten met Office Depot voor het leveren van kantoorartikelen, papier, inkt en toners in heel Europa. "De service en flexibiliteit van Office Depot waren doorslaggevend bij de keuze voor de kantoorartikelenleverancier", aldus een woordvoerder van Fugro.

Het Nederlandse Fugro verzamelt en interpreteert wereldwijd gegevens over het aardoppervlak en de onderliggende lagen ten behoeve van infrastructurele ontwikkelingen op het land, langs de kust en op de zeebodem. Leni van der Meer-Schuyt, inkoper bij Fugro: “De Europese benadering, de service en de flexibiliteit van Office Depot gaven voor ons de doorslag. Office Depot levert de producten in heel Europa. Daardoor kunnen we in Europa een groot aantal leveranciers terugbrengen tot één leverancier. Dat voorkomt dubbele kosten, bijvoorbeeld op het gebied van contracten en facturatie. Bovendien komt Office Depot leveren op externe locaties zoals de havens waar onze schepen aanleggen. Dat betekent een flinke efficiëntieslag voor onze interne bevoorrading.”

Beau Molenaar, Business Development Manager bij Office Depot: "We zijn erg enthousiast dat Fugro voor ons heeft gekozen. Onze Europese benadering is groots van opzet, maar flexibel tegelijk en dat is niet onopgemerkt gebleven.”

Office Depot is blij met de overeenkomst met Fugro. Ruben van ’t Loo, Salesmanager New Business and New Core: “Met meer dan 25 jaar ervaring in het ondersteunen van bedrijven over de hele wereld, is Office Depot een geloofwaardige en betrouwbare partner gebleken die organisaties helpt productiever te werken, processen efficiënter in te richten en kosten te verlagen. Dat Fugro ons kiest voor het leveren van kantoorartikelen in heel Europa, spreekt voor ons veel vertrouwen uit in ons als leverancier.”

Office Depot, Inc. heeft een gecombineerde pro-formaomzet van circa 16 miljard dollar en heeft wereldwijd ca. 56.000 medewerkers in dienst. Het bedrijf bedient consumenten en bedrijven in 56 landen en verkoopt zijn producten en diensten in achttienhonderd winkels. Office Depot, Inc. maakt gebruik van een wereldwijd netwerk van eigen vestigingen, joint ventures, franchise- en licentie-ondernemingen en alliantiepartners. Het hoofdkantoor staat in Boca Raton, Florida. In Europa is Office Depot, Inc. actief in dertien landen met Office Depot en Viking als belangrijkste merken.
 
www.officedepot.nl
 

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >