Nieuws


29-04-2016 11:52
‘Groen’ is hot in de interieursector. Dat wil zeggen: aanbieders van uiteenlopende inrichtingproducten hebben tegenwoordig de mond vol over de ‘duurzaamheid’ en de ‘circulariteit’ van hun koopwaar. Klanten zijn er blij mee. Maar hebben zij ook voldoende aandacht voor de toepassing van écht groen – planten – in de utilitaire omgeving? Tijdens het congres Buildin’ Green in Hoofddorp werd uitgebreid gedebatteerd over deze vraag. Henk-Jan Hoekjen, hoofdredacteur van Inside Information, deed in nummer 2 van het juist verschenen tijdschrift, verslag van een interessant congres over het nut en de noodzaak van interieurbeplanting.
 


 
 
 
25-04-2016 8:30

Nieuws van facilitaire dienstverlener Gul. Tijdens de recente externe auditronde waarin Gul opnieuw ISO 9001 is gecertificeerd en het ISO 14001 heeft behaald, is ook de MVO Zelfverklaring conform ISO 26000 getoetst.

Gul vindt MVO belangrijk, maar hoe toon je dat aan als je organisatie bestaat uit het inzetten van gastvrije medewerkers? Want ISO 26000 is geen eisenstellende norm en is dus geen keurmerk. "Hiervoor bestaat de MVO Zelfverklaring volgens de ISO 26000 die vervolgens na toetsing kan worden gepubliceerd op het Publicatieplatform ISO 26000. Met onze MVO Zelfverklaring vertellen we op welke manier Gul invulling geeft aan MVO. Het uitgangspunt in de zelfverklaring is dat een organisatie vanuit MVO-principes samen met haar omgeving bekijkt met welke MVO-thema’s zij aan de slag gaat."

Kennard Bos, operationeel directeur: “Onze mensen zijn ons kapitaal en onze reden van bestaan. Met het integreren van facilitaire services, zichtbaar management en veel persoonlijke aandacht voor onze medewerkers, zorgt Gul voor blije en gemotiveerde service medewerkers, die breed inzetbaar zijn. Want wij geloven dat blije service medewerkers zorgen voor blije klanten. Maar onze mensen zijn zeker niet onze enige stakeholders. Met het opstellen van onze Gul MVO Zelfverklaring, hebben we bewust nagedacht over wie we als organisatie willen zijn, met wie we interactie hebben, hoe we gezien willen worden en welke impact onze bedrijfsvoering heeft op maatschappij en omgeving. Door het concreet te maken, besef je pas wat je als organisatie op MVO-gebied doet en wat er allemaal in korte tijd al is bereikt. Dat maakte mij nog trotser op Gul, maar nog meer op de mensen die Gul vormen.”

www.gulvooru.nl

Deel op Social Media 

20-04-2016 16:08

Interieurspecialist Intos heeft de nationaal en internationaal opererende aanbieder en ontwikkelaar van  geavanceerde self-service kiosken, Automated Retail Concepts (Aureco) overgenomen.

Intos was in 2008 medeoprichter en kennispartner van Aureco en is dat altijd gebleven. Het bedrijf gaat nu verder onder de naam Intos Aureco.

Eric van Velzen (links) en Theo Spanjaart voor de self-service kiosk.

Theo Spanjaart, directeur van Intos zegt over de overname: “Van een pure interieurbouwer is Intos zich meer gaan richten op projectmanagement en productontwikkeling in brede zin. Ons geloof in de innovatieve self-service kiosk van Aureco is groot door de enorme promotionele waarde en het hoogwaardige design bestaande uit duurzame en kwalitatieve materialen. Met de self-service kiosk bieden wij onze klanten, waaronder luchthavens, zorginstellingen en retailbedrijven, een ruimte- en kostenefficiënte verkoopmogelijkheid waarmee de service richting klanten wordt vergroot. Door Aureco onderdeel te maken van Intos kunnen we vanuit een grotere organisatie self-service toepassingen verder innoveren en meer klantspecifiek ontwerpen, zoals recentelijk gedaan is voor een tankstation en casino." .

De self-service kiosk past bij de huidige retailbehoefte van consument en aanbieder en is met name geschikt voor high traffic locaties, zoals gates, winkelcentra en themaparken.

“Consumenten kopen steeds meer producten online, tijd- en plaatsonafhankelijk. Deze trend vertaalt zich nu naar fysieke winkels. Online en offline technologieën worden geïntegreerd en gecombineerd in de zogeheten hybride winkels om een volledige retailbeleving te creëren en de consument optimaal te bedienen en te boeien. Vanuit Intos kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan deze ontwikkeling door onze kennis en ervaring op dit vlak te delen en concreet met de door ons ontwikkelde self-service kiosk. De kiosk biedt de retailer de mogelijkheid om op unieke wijze producten te promoten en direct te verkopen of online te laten bestellen,” aldus Eric van Velzen, oprichter van Aureco.

Intos Aureco staat met een eigen stand (nummer F38) op de Future Travel Experience (FTE), die op 25 en 26 april wordt gehouden in de RAI in Amsterdam. De self-service kiosk van Aureco wordt hier volledig gedemonstreerd. 

www.intos.nl


Deel op Social Media 
 

20-04-2016 15:40

Sharp voegt drie nieuwe printers toe aan het assortiment multifunctionele A3-kleurenprinters: de MX-3060N, de MX-3560N (zie foto) en de MX-4060N. De printers zijn speciaal ontwikkeld voor bedrijven die behoefte hebben aan toegankelijke MFP’s voorzien van de laatste technologische ontwikkelingen.

De modellen zijn out-of-the-box gebruiksklaar en beschikken over een ‘uitgesteld printen-oplossing’ om printopdrachten vast te houden totdat de gebruiker deze vrijgeeft. De MFP’s kunnen gescande documenten eenvoudig omzetten naar doorzoekbare bestanden en de bewegingssensor zorgt voor gereduceerde opwarmtijden omdat de printer direct geactiveerd wordt wanneer de sensor detecteert dat iemand de machine nadert.De drie MFP’s beschikken over een afdruksnelheid van 30, 35 of 40 pagina’s per minuut. Ze combineren een toegankelijk bedieningspaneel, een 10,1 inch aanraakscherm en een eenvoudige integratie met bestaande IT-systemen met handige technische mogelijkheden, zoals Office Direct Print voor MS Office-bestanden en Cloud Connectivity. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig informatie delen en printopdrachten uitvoeren vanaf hun smartphones en tablets.

Wilbert Hendriks, Sales Manager Direct Sales & Marketing Benelux bij Document Solutions Sharp Electronics Benelux: “Deze nieuwe modellen helpen klanten bij hun informatiemanagement tegen lage kosten. De technologie van Sharp heeft echt toegevoegde waarde voor bedrijven die de efficiency op de werkplek willen verbeteren.”

De nieuwe MX-3060N-, MX-3560N- en MX-4060N-modellen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

www.sharp.nl


Deel op Social Media 
 

12-04-2016 8:30

De Projectinrichter heeft het ISO 9001-certificaat behaald. Het bedrijf streeft naar een continue verbetering van kwaliteit en service. Het behalen van het ISO-certificaat sluit naadloos aan bij deze kernwaarden van De Projectinrichter.

Het ISO-certificaat betekent dat alle werkprocessen conform de voorgeschreven ISO-normen worden uitgevoerd. Met een jaarlijks terugkerende audit door een extern bureau, wordt de ISO 9001:2015 norm bij De Projectinrichter blijvend gewaarborgd. Eigenaar van De Projectinrichter Rimmer Stumpel: “We zijn bijzonder trots op het behalen van ons ISO 9001 certificaat!”

www.deprojectinrichter.com

Deel op Social Media 
 

12-04-2016 8:30

WeMarket lanceert deze week de eerste business-to-business marktplaats, waar kopers en leveranciers kunnen handelen met nieuwe zakenpartners over de hele wereld in een persoonlijke, veilige en transparante online omgeving. WeMarket is een initiatief van de oprichter van WeTransfer.

WeMarket laat bedrijven van alle productcategorieën wereldwijd handelen op één platform en nieuwe markten verkennen die anders nooit ontdekt zouden worden. Sinds de bèta-fase die in de zomer van 2015 van start ging, handelen op dit moment meer dan dertig industrieën op WeMarket. Het aantal producten groeit snel, variërend van wijn tot consumentenelektronica en van geraffineerde olie tot fashion. Op dit moment bevat de marktplaats producten van merken als Nike, Samsung, Castrol, Riverdale Mills Corporation, Volkswagen en Dom Perignon.

Naar verwachting vertegenwoordigd online handel 27 procent van het totale aandeel van de B2B markt in 2020 met een geschatte waarde van 6,7 biljoen euro. Kopers en leveranciers van over de hele wereld zoeken naar manieren het groeipotentieel van de digitale markt te benutten en WeMarket voorziet in deze behoefte.

“Kleine en grote bedrijven hebben er genoeg van om biljoenen euro’s mis te lopen door handelsmogelijkheden die op dit moment verscholen zijn in een ondoorzichtige en ouderwetse manier van handelen", zegt Patrick Steenkist, CEO van WeMarket.WeMarket belooft een eind te maken aan deze status quo, door internationale handel mogelijk te maken voor een verscheidenheid aan bedrijven; van kleine tot grote merken, retailers, distributeurs en veel meer.

WeMarket geeft bedrijven de mogelijkheid om betrouwbare relaties op te bouwen via WeMarket Karma, een geavanceerde betrouwbaarheidsrating, die gebruik maakt van statistieken die bestaan uit kredietwaardigheidsscores, bedrijfsprofielen en gebruikersbeoordelingen. WeMarket Karma meet bovendien impact en handelsgedrag van de kopers en leveranciers, zoals tijdige levering en betaling. WeMarket Insights biedt een gepersonaliseerd dashboard dat real-time updates geeft over vraag of aanbod van producten. WeMarket geeft bedrijven daarnaast de mogelijkheid om producten te segmenteren, zodat bedrijven hun producten per land, industrie en productcategorie kunnen vermarkten.

“Je bedrijf laten groeien door nieuwe kansen te benutten is een aantrekkelijk idee. Maar het is vaak tijdrovend, aangezien betrouwbare relaties niet in een dag opgebouwd worden, toch? Wij geloven dat deze relaties in een fractie van een seconde gemaakt kunnen worden,” vertelt Gijs van den Broek, CCO van WeMarket. “Het draait allemaal om teruggeven. Wij gebruiken de grote hoeveelheid aan handelsdata die gegenereerd wordt door onze gebruikers, om ze te voorzien van de juiste tools waarmee zij kansen kunnen pakken die zij anders zouden missen.”

www.wemarket.com

Deel op Social Media 

 

06-04-2016 8:30

Wat willen huurders? Wat zijn verhuurders bereid om te bieden? CoreNet Benelux Chapter en FMN organiseerden recentleijk gezamenlijk een mini-symposium tijdens Building Holland in Amsterdam.
Plenair en in de goed bezochte sessies zijn veel zaken aan de orde geweest. Uitkomst; huurders willen vooral 'de menselijke maat'.

Tijdens het symposium kwam onder meer naar voren dat bevlogenheid en autonomie belangrijke factoren zijn voor de productiviteit en ‘well being’ van mensen. Naast het mentale en het fysieke is aandacht nodig voor het ‘zingevende’ binnen het werk van mensen. De fysieke omgeving kan daaraan bijdragen, werd duidelijk in een inspirerende keynote van prof. Willem van Rhenen. "Ondanks alle ‘technische revoluties’ zien we de mens amper veranderen. Dat komt omdat ons lichaam en hersenen nog ingesteld zijn op de oertijd. Daar moeten we rekening mee houden in onze (kantoor)gebouwen. Daarom zijn licht, lucht en groen belangrijke factoren", stelt de organisatie van het symposium in een terugblik.

Voorts was er aandacht voor wat tegenwoordig 'de circulaire economie' wordt genoemd. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat circulair bouwen een kwestie van doen is. "Dit vraagt wel om commitment, bredere samenwerking in de gehele keten, nieuw systeemdenken, heldere doelen, ambitie en een visie op de gebruiksfase(n) van gebouwen."

Op het symposium werd ook vastgesteld dat kantoorwerk zal blijven, dus kantoren ook. Er wordt zelfs nog een groei in kantorengebruik verwacht, omdat we nog steeds een toename zien van kenniswerk. "Samenwerken en kruisbestuivingen zijn daarbij essentieel, ook dat maakt dat kantoren waar mensen ontmoeten nodig blijven."
Natuurlijk speelt het zogenoemde 'internet of things' hierbij een steeds grotere rol. Deze maakt ‘smart buildings’ mogelijk met de nodige flexibiliteit en dienstverlening. "De verhuurder is hierbij gastheer, en biedt werkplekken aan – niet alleen vierkante meters. Het meebouwen aan een community en mensen bij elkaar brengen hoort bij het faciliteren. Uit onderzoek van de TU Delft blijkt dat Smart Buildings in dit decennium de nieuwe, aanvullende factor is voor locatie/gebouwkeuzes van huurders."

www.fmn.nl

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >