Nieuws


25-03-2016 8:30

Het nul-op-de-meter-renovatieconcept voor gestapelde bouw van Dura Vermeer heeft de Duurzaam Bouwen Award gewonnen. Zowel de jury- als de publieksprijs werden binnen gesleept tijdens Building Holland in de RAI. De jury had als uitleg: Dura Vermeer heeft een goed doordacht renovatieconcept dat zich inmiddels ook in de praktijk bewezen heeft.

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards belonen de inzet van koplopers die laten zien dat goede samenwerking de sleutel tot succesvolle projecten is. André Köster, directeur Dura Vermeer: “We zijn er trots op dat we deze award hebben gewonnen. Samen met Lefier en KleinPoelhuis hebben we voor een goed proces en tevreden bewoners gezorgd. Wij streven ernaar om van zoveel mogelijk bestaande woningen nul-op-de-meter woningen te maken. Daarom investeren we niet alleen in de renovatie zelf, maar ook in onderzoek naar de processen.”

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van woningcorporatie Lefier feliciteert Dura Vermeer met de behaalde prijs en is zeer content met de samenwerking en de nul-op-de-meter woningen. “Dit biedt veel perspectief voor de volgende 120 woningen in de wijk.”   

Dura Vermeer presenteerde haar concept op basis van de eerste gerenoveerde portieketageflats naar nul-op-de-meter in het kader van de Stroomversnelling. In de wijk Paddepoel in Groningen kregen 48 woningen een compleet nieuwe gevel die geplaatst is over de bestaande gevel. Daarnaast zijn de woningen nu all-electric en voorzien van een warmteterugwin-installatie, warmtepomp, elektrische kookvoorziening, kunststof kozijnen met driedubbel glas en is het balkon een binnenbalkon geworden. De beide daken zijn voorzien van in totaal 1.100 zonnepanelen. Dura Vermeer heeft een langlopende prestatieverbintenis van 40 jaar gesloten met woningcorporatie Lefier.

www.duravermeer.nl


Deel op Social Media 

25-03-2016 8:00

HNW is geen gegarandeerd succes. Dit blijkt uit een onderzoek onder werkend Nederland in opdracht van Plantronics. ZZP’ers en werknemers van bedrijven van diverse grootte hebben hun licht laten schijnen op Het Nieuwe Werken. De uitkomst: dit ideaal wordt bij een meerderheid van de bedrijven in praktijk gebracht en de meerderheid van de werknemers staat er positief tegenover. Toch is er nog veel winst te behalen.

De term Het Nieuwe Werken, duikt in de jaren negentig in Nederland op. Het kantoor van verzekeraar Interpolis werd door het Nederlandse bedrijf Veldhoen + Company volgens HNW-concept ingerich. Als er twintig jaar later een balans wordt opgemaakt, blijkt er nog veel winst te behalen op het gebied van werkplekinnovatie. Onderzoeksbureau No Ties deed in februari 2016 in opdracht van Plantronics onderzoek naar de status van Het Nieuwe Werken in Nederland. Uit dit onderzoek blijkt dat bij gemiddeld 63 procent van de bedrijven Het Nieuwe Werken in de praktijk wordt gebracht. De uitschieters liggen bij bedrijven met meer dan 100 werknemers. Ook blijkt er een verschil tussen de regio's. In het westen van Nederland werkt personeel het meest op een andere plek dan de vaste werkplek op kantoor (70 procent). Het contrast is het grootste met bedrijven in het oosten van Nederland. Daar werkt 55 procent van de werknemers via het HWN-concept en 37 procent niet.

Ondanks dat bij het merendeel van de bedrijven in Nederland HNW is ingevoerd, lijkt het omzetten van het HNW-ideaal naar de praktijk lastiger dan vooraf gedacht. Kansen worden dan ook niet volledig benut. Uit het onderzoek komt onder andere naar voren dat 37 procent van de ondervraagde personeelsleden maar liefst 100 procent van zijn tijd voor zijn vaste werkplek op het kantoor van de werkgever kiest, en niet voor een andere locatie. Met de 34 procent, die 80 procent van de tijd op kantoor werkt, gaat een structurele oplossing, zoals voor Interpolis ooit was bedacht en nog steeds wordt uitgevoerd, voor een ruime meerderheid van de ondervraagde bedrijven niet op.

Frank Timmermans, country manager Benelux & Nordics bij Plantronics, licht toe: “Nederland wordt vaak gezien als koploper en pionier op het gebied van Het Nieuwe Werken. Veel bedrijven die via dit concept werken, plukken er de vruchten van. Ik hoef daarvoor alleen maar naar mijn eigen organisatie te kijken, en zie een enorme toename in de werknemerstevredenheid, afname van het ziekteverzuim, verhoogde productiviteit en lagere huisvestingskosten. Maar toch blijkt dat een goede, structurele invoering bij veel bedrijven mislukt of in het ergste geval wordt het zelfs verboden."

Bij 11 procent van de ondervraagde bedrijven is thuiswerken niet toegestaan. Het percentage is het hoogst bij bedrijven met tussen de 1 en 9 werknemers (41 procent). Dat is opmerkelijk vanwege de positieve houding van de ondervraagden tegenover HWN. 48 procent is positief en 17 procent heel positief. Slechts 4 procent staat er negatief en 1 procent heel negatief tegenover. Daarnaast juicht 30 procent van de respondenten een wettelijk recht op thuiswerken zelfs toe.

Medewerkers geven verhoogde flexibiliteit als belangrijkste reden aan om voor Het Nieuwe Werken te kiezen (80 procent). Gevolgd door tijdsbesparing (73 procent) en verhoogde productiviteit (65 procent). Het realiseren van betere resultaten komt met 63 procent op de vierde plaats. Het ervaren van minder stress is voor bijna de helft van de respondenten belangrijk (47 procent) en voor 14 procent cruciaal. Verduurzaming door reductie van de CO2-uitstoot is voor 38 procent van de ondervraagden belangrijk.

www.plantronics.com


Deel op Social Media 

21-03-2016 11:25
Atos heeft op 19 maart, tijdens een feestelijke, drukbezochte middag de deuren geopend van het nieuwe hoofdkantoor voor de Benelux en The Nordics. Het kantoor is gevestigd in Amstelveen aan de Burgemeester Rijnderslaan 30. Mirjam van ’t Veld, burgemeester van Amstelveen, en Rob Pols, CEO van Atos in de Benelux & The Nordics, luidden gezamenlijk de officiële opening in. 

Rob Pols en burgemeester Mirjam van ’t Veld openden, in het gezelschap van een robot, het nieuwe kantoor.
 
Tijdens een gevarieerd programma maakten Atos-medewerkers en hun familieleden op allerlei manieren kennis met de laatste technologische innovaties in een bijzonder gebouw waarin ontmoeten en samenwerken centraal staat.
Atos heeft in het nieuwe hoofdkantoor een werkomgeving gecreëerd, die is uitgerust met de allernieuwste technologieën en ingericht op basis van de principes van Het Nieuwe Werken. Dit is gebaseerd op een concept waarin social collaboration en gastvrijheid centraal staan en dat beter aansluit op de behoeften van medewerkers. Het gebouw is een ontmoetingsplaats waar mensen samenkomen om elkaar te inspireren, samen te werken en te leren. Een open en licht Atrium vormt het hart van het gebouw en fungeert als ontmoetingsplaats voor medewerkers, partners en klanten, met als doel creativiteit en innovatie te stimuleren. 
 
Bij alle onderdelen van het gebouw en de inrichting is een oplossing gekozen, die medewerkers in staat stelt op verschillende manieren te werken. Met verschillende werkplekken voor diverse werkzaamheden, maar ook nieuwe technologie die niet alleen flexibel werken mogelijk maken, maar ook samenwerking met collega’s in andere landen faciliteert. Zo is het hoofdkantoor – en alle andere Atos kantoren wereldwijd – voorzien van een veilige WiFi-omgeving en in het Atrium is dit ook beschikbaar voor gasten. In de vergaderruimtes kan eenvoudig en met de laatste communicatietools vergaderd worden met teams over de hele wereld. Ook kunnen medewerkers en bezoekers het laatste nieuws, events en activiteiten volgen via een Digital Signage-systeem, dat content naar verschillende locaties in het gebouw verstuurt.
 
Bezoekers kregen de hele dag volop gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen. Zo konden zij terecht in het vernieuwde Business Technology Innovation Center (BTIC) van Atos, een interactieve omgeving waarin de beleving van nieuwe ideeën, de laatste innovaties en de uitdagingen in de wereld van morgen centraal staan. Hier toonde Atos zijn visie en de toegevoegde waarde van producten en diensten op basis van live scenario’s. Voorbeelden hiervan zijn big data analytics projecten zoals CityPulse, de mogelijkheden van Bull supercomputers, Digital Transformation, Augmented Reality, cloud computing, Het Nieuwe Werken ‘je smartphone als werkplek inclusief Data Lost Prevention (DLP)’, Bring Your Own Device, Cybersecurity, Identity Management en duurzaamheid. Ook stapten de bezoekers in de wereld van virtual reality en gingen ze met een VR-bril op virtuele ontdekkingstocht door het nieuwe kantoor.
 
In de ‘Store of the Future’ konden bezoekers ervaren hoe het voelt om in een compleet digitale winkelomgeving te zijn. Ook namen zij een kijkje in het Tech Lab, de innovatie keuken van Atos, waar medewerkers elke dag bezig zijn met nieuwe technologische ontwikkelingen en projecten.
“We zijn erg trots op ons nieuwe kantoor. Met het oog op duurzaamheid hebben we er bewust voor gekozen onze intrek te nemen in een bestaand kantoorpand in plaats van nieuwbouw. Ons hoofdkantoor is een belangrijk visitekaartje, dat laat zien hoe wij in de wereld staan, hoe wij kijken naar nieuwe manieren van werken en hoe we de laatste technologische innovaties toepassen in nieuwe oplossingen”, vertelt Rob Pols, CEO van Atos in de Benelux & The Nordics. “Tijdens deze open dag voor relaties en familieleden wilden we hiervan een beeld geven en dat is, gezien de vele enthousiaste reacties die we reeds hebben gekregen, uitstekend gelukt”.
 
Het nieuwe pand in een notendop:
•             Ontmoeten en samenwerken: Het belangrijkste uitgangspunt in het doorgevoerde concept is optimale ondersteuning en aanmoediging van ontmoeten en samenwerken. Een open en licht Atrium vormt het hart van het pand en is de ontmoetings- en samenwerkingsplek voor medewerkers, partners en klanten, om creativiteit en innovatie te stimuleren.
•             Vernieuwend en uitdagend: Bij alle onderdelen van het nieuwe gebouw en de inrichting is een oplossing gekozen die de medewerker uitdaagt om opnieuw na te denken over de manier waarop gewerkt wordt. Verschillende werkplekken voor verschillende werkzaamheden maar ook nieuwe technologie met nieuwe mogelijkheden.
•             Duurzaamheid: Het vernieuwde gedeelte van het bestaande gebouw is zo aangepast dat hiervoor het milieucertificaat B is afgegeven. Dit is het hoogst haalbare duurzaamheidsniveau voor bestaande bouw. Onder andere zonnepanelen op het dak een warmte terugwin installatie en de juiste LED verlichting dragen hieraan bij.
•             Technologie: Het zichtbaar inzetten van nieuwe technologie optimaliseert flexibel werken en benadrukt de aard van het bedrijf. Alle Atos-gebouwen zijn standaard voorzien van WIFI, en in het Atrium is dit ook beschikbaar voor alle gasten. In de vergaderruimtes kan eenvoudig en snel middels de laatste nieuwe communicatie tools vergaderd worden met teams over de hele wereld. Daarnaast kunnen medewerkers en bezoekers steeds het laatste nieuws, events en activiteiten volgen middels een digital signage systeem dat gerichte content naar diverse locaties in het gebouw verstuurt.
•             Nieuw talent: De locatie is centraal gelegen in de Randstad en biedt veel mogelijkheid om nieuw talent te werven.
•             Historie: Het oorspronkelijke pand is gebouwd in 1991 en ontworpen door Alberts en van Huut. Het nieuwe Atos-hoofdkantoor voor de Benelux & The Nordics beslaat 9.000 vierkante meter van de in totaal 45.000 vierkante meter.
Atos SE (Societas Europaea) is toonaangevend in digitale services met een pro forma jaaromzet van 12 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 100.000 collega’s in 72 landen. Wereldwijd levert Atos aan klanten IT-services in vier domeinen: Consulting & Systeemintegratie, Managed Operations & BPO, Cloud Operations, Big Data & Beveiligingsoplossingen en transactiediensten via Worldline, de Europese leider in de markt voor betaaloplossingen en transactiediensten. 
Atos focust op het aanbieden van zakelijke technologie die klanten vooruit helpt en in staat stelt hun onderneming van de toekomst te creëren. Atos is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen en staat genoteerd aan de Euronext Paris market. 
 
 
 
17-03-2016 9:00
Rubriek: Overig nieuws
Tags: Viking, bacterie, hygiëne, schoonmaak,
Banner: Basiscursus Kantoorinrichting
Foto voor de header: foto 1
 
Kantoorbacteriën: wat huist er op je bureau?
 
“Ziektes liggen op de loer tijdens het winterseizoen. Vooral op kantoor is het erg makkelijk om een verkoudheid op te lopen. Soms kunnen we het gewoon niet ontwijken, maar er zijn een aantal maatregelen die we kunnen nemen om het gesnotter dit jaar te voorkomen.”
 
Leverancier van onder andere kantoorartikelen en kantoormeubilair Viking zegt dit in een blog over ‘kantoorbacteriën’. Het bedrijf liet uitstrijkjes maken van gemeenschappelijke ruimtes waarmee we dagelijks in contact komen. “De resultaten waren zowel fascinerend als walgelijk!”, aldus Viking.
 
http://giphy.com/gifs/l0O9y5jkj10AR7kU8
http://giphy.com/gifs/xTiTnuTQwCLCon9ZbW
 
“De meeste oppervlaktes en artikelen op kantoor waren erg vies en moeten regelmatiger schoongemaakt worden. We moeten natuurlijk wel onthouden dat micro-organismen zoals bacteriën overal opduiken”, aldus de Viking-blog.
 
http://blog.vikingdirect.nl/kantoorbacterien-wat-huist-zich-op-je-bureau-2/
“Ziektes liggen op de loer tijdens het winterseizoen. Vooral op kantoor is het erg makkelijk om een verkoudheid op te lopen. Soms kunnen we het gewoon niet ontwijken, maar er zijn een aantal maatregelen die we kunnen nemen om het gesnotter dit jaar te voorkomen.”
 
Leverancier van onder andere kantoorartikelen en kantoormeubilair Viking zegt dit in een blog over ‘kantoorbacteriën’. Het bedrijf liet uitstrijkjes maken van gemeenschappelijke ruimtes waarmee we dagelijks in contact komen. “De resultaten waren zowel fascinerend als walgelijk!”, aldus Viking.
 
 
“De meeste oppervlaktes en artikelen op kantoor waren erg vies en moeten regelmatiger schoongemaakt worden. We moeten natuurlijk wel onthouden dat micro-organismen zoals bacteriën overal opduiken”, aldus de Viking-blog.
 

 
10-03-2016 15:30
Het Haaksbergse Leferink Document Works, bekend van kopieermachines, documentoplossingen en audiovisuele oplossingen, is per 8 maart 2016 onderdeel van branchegenoot PCI Nederland. Samen vormen zij nu binnen dit segment de grootste dealerorganisatie van Nederland.
 
PCI Nederland is net als Leferink Document Works een merkonafhankelijke dealerorganisatie op het gebied van kopieermachines, printers, audiovisuele oplossingen, dienstverlening, documentautomatisering en benodigdheden. Door de samenvoeging van beide bedrijven is de grootste merkonafhankelijke leverancier van Nederland ontstaan. 
 
Mark Leferink, directeur van Leferink Haaksbergen: “Ik ben er trost op dat Leferink Document Works daaraan bijdraagt. Ik zie de markt waarin wij van oudsher actief zijn veranderen. Er is sprake van consolidatie en daarom is dit een goede en strategische stap voor iedereen die betrokken is.”
PCI Nederland heeft een gelijke visie op de toekomst van het vakgebied, met dieptekennis van (digitale) documentprocessen en alle bijkomende oplossingen om documenten te kunnen printen, delen en tonen.
 
Voor PCI Nederland is de stap een strategische zet. Bas Kamphuis, eigenaar van PCI Nederland: “Als marktleider in Nederland wilden we graag een vertegenwoordiging in Oost-Nederland verkrijgen. Met de overname van de grootste onafhankelijke dealer in die regio is dat nu een feit. Met de kennis van Leferink Document Works op het gebied van audiovisuele oplossingen gaan wij ons kennisgebied geweldig uitbreiden. Samen met onze nieuwe partner blijven we werken aan het versterken van onze klantcontacten.”
Beide bedrijven voeren voor documentoplossingen de merken Ricoh, Sharp, Samsung, Lexmark, Kyocera en HP. PCI Nederland voegt daar volgens Bas Kamphuis nu het merk Canon aan toe. 
Bas Kamphuis (links, directeur-eigenaar PCI Nederland) en Mark Leferink (algemeen directeur ICT Spirit & Leferink Office Works Holding).
 
De toegenomen schaalgrootte maakt het mogelijk om verder te investeren in zowel dienstverlening als expertise. Daarbij komt dat PCI Nederland een eigen financieringsfaciliteit – C-Fund – heeft en daarmee nog meer toegevoegde waarde kan leveren. 
“Positief voor de bestaande klanten is dat er aan de werkwijze en service weinig zal veranderen. Sterker nog, door het samengaan krijgen zij zelfs een breder aanbod aan oplossingen en een betere continuïteit.”
 
PCI Nederland heeft 225 medewerkers en boekt 60 miljoen euro omzet op jaarbasis. Het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, Arnhem, Rotterdam, Groningen, Haarlem, Utrecht, Zwolle en nu ook in Haaksbergen.
Leferink concentreert zich op de verkoop en dienstverlening rondom kantoorinrichting en interieurbouw via Leferink Office Works en KP Interieur. Leferink dochter ICT Spirit levert complete ICT-oplossingen en dienstverlening. 
 
 
 

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >