Nieuws


24-02-2016 8:30

Circulair produceren, inrichten en ondernemen kan niet? Erick Wuestman van de Stichting Circulaire Economie vindt het een onzin-argument en prikt in het filmpje hieronder deze ballon door (klik op de afbeelding).www.circulaire-economie.info

Deel op Social Media 

 

23-02-2016 8:30

In 2016 behoort Saint-Gobain wereldwijd opnieuw tot de beste werkgevers. Dat meldt het bedrijf zelf. "Ook de Nederlandse Saint-Gobain-vestigingen zijn onderscheiden met het certificaat TOP Employer Nederland 2016, op grond van hun kwaliteiten als werkgever. Saint-Gobain geldt hiermee in 21 landen als Top Employer. Deze certificering wordt toegekend aan organisaties die voor hun HR-beleid de hoogste normen toepassen."

Saint-Gobain is actief op het gebied van het creëren en inrichten van duurzame leefomgevingen en van de ontwikkeling, productie en distributie van innovatieve bouwmaterialen en high-end materialen.

“Interne mobiliteit, diversiteit in onze teams, betrokkenheid van medewerkers en de ontwikkeling van talent vormen de vier pijlers van ons HR-beleid. Hierdoor zijn zowel wij als bedrijf als onze medewerkers optimaal toegerust voor de uitdagingen van morgen”, vertelt Dieter Babiel, HR-directeur van de Algemene Delegatie van Saint-Gobain in Midden Europa.

Het Top Employers Institute onderscheidt Saint-Gobain als werkgever in Nederland voor haar Human Resources beleid op negen verschillende gebieden zoals talentmanagement, learning & development, loopbaanbeheer en opvolgingsbeleid en performance management. Door deelname aan de Top Employer certificering kan Saint-Gobain zich bovendien meten aan de andere Top Employers en zo ook haar Human Resources beleid voortdurend verder blijven ontwikkelen en optimaliseren.

De basis voor de Top Employer-certificering is een jaarlijks wereldwijd onderzoek onder leidende werkgevers, waarbij de bedrijven die zich consequent en op lange termijn inzetten voor de ontwikkeling van medewerkers en voor goed werkgeverschap kunnen worden gecertificeerd. Dennis Utter, Global Business Director van het TOP Employers Institute zegt hierover: “Alleen de beste arbeidsvoorwaarden voor medewerkers waarborgen op de lange termijn dat deze zich optimaal kunnen ontplooien; niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak.”

www.saint-gobain.com

Deel op Social Media 

18-02-2016 14:15
HNK (Het Nieuwe Kantoor) is door het Nationale Business Succes Award (NBSA) Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Kantoorruimteverhuurbranche. Hiermee dingt zij mee naar de Nationale Business Succes Award, de grootste ondernemersprijs van Nederland. 
Volgens de Nominatiecommissie heeft HNK zich ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf, met een zeer sterke positionering en een klinkende reputatie. ‘HNK geldt als een van de belangrijkste bedrijven op het gebied van verhuur van kantoorruimte en weet haar grote vakkennis uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid’, aldus de NBSA.
 
“Dicht bij de gebruiker blijven, creatief zijn en flexibel met de klantvraag kunnen omgaan zijn de kernbegrippen die HNK maken tot total service provider in werkplekken”, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie van het NBSA-instituut. “HNK concurreert niet op prijs, maar zoekt in haar aanbod naar die elementen waar de klant graag voor wil betalen. Hieromheen is het totale dienstenpakket ontwikkeld. Van flexwerkplek tot een compleet eigen kantoor met alles erop en eraan, alles is bij HNK mogelijk. Een hoogwaardig bedrijf dat in betrekkelijk korte tijd een opmerkelijke positie heeft opgebouwd.” 
 
HNK staat voor Het Nieuwe Kantoor. Met dit concept richt NSI zich op de groeiende behoefte aan full service en flexibele huisvestingsconcepten in de kantorenmarkt. “Na 3 jaar met passie en focus gewerkt te hebben aan deze formule, zijn wij zeer trots op de award en de erkenning voor HNK”, aldus Johan Buijs, CEO NSI.
 
 
 
16-02-2016 8:55
Mobilane, specialist in kant en klare groensystemen, introduceert LivePicture. Het schilderij van levende planten combineert interieur, design en groen met elkaar. In het frame is een geïntegreerde reservoir verwerkt dat voldoende water bevat voor 4 à 6 weken. Het gepatenteerde systeem is waterdicht, werkt zonder stroom en is eenvoudig aan een wand te bevestigen. 
Het strak vormgegeven frame van LivePicture is gemaakt van aluminium. De kamerplanten zitten in een speciale cassette die je er eenvoudig ‘inklikt’. Er is keuze uit zes plantencombinaties, maar de cassettes zijn natuurlijk ook naar eigen smaak te beplanten. Het waterreservoir vul je eenvoudig bij via een vulpunt op de bovenkant van de lijst. Een handige indicator geeft het waterpeil aan. LivePicture kun je zelfs ophangen in een kamer met weinig daglicht. Met de optionele LiveSpectrum ledverlichting krijgen de planten toch de essentiële hoeveelheid groeilicht. De plantverzorging is verder minimaal.
LivePicture is 72 centimeter hoog, 7 centimeter diep en beschikbaar in verschillende breedtes (72, 112, 152 en 192 centimeter). De standaardkleuren van het frame zijn wit, zilvergrijs en antraciet, maar desgewenst zijn andere kleuren of dessins mogelijk. Er is ook een LivePicture XL (112 x 170 x 7 centimeter). 
LivePicture is vanaf maart 2016 exclusief verkrijgbaar via Mobilane-dealers. Verkoopprijs: vanaf € 495 (exclusief planten).
 
 
 
16-02-2016 8:50
Het Rijksvastgoedbedrijf en Unica Ecopower hebben een overeenkomst gesloten om voor tweehonderd gebouwen onnodig energieverbruik tijdig te signaleren, op grond waarvan het Rijksvastgoedbedrijf corrigerende maatregelen kan treffen. Door een slimme en doelmatige uitvoering van energiemanagement bespaart het Rijk op energiekosten en draagt het bij aan verdere CO2-reductie.
 
Sinds 2016 is het Rijksvastgoedbedrijf verantwoordelijk voor de energierekening van alle rijkskantoren. Door het toepassen van energiemanagement wil het Rijksvastgoedbedrijf energiekosten besparen en het milieu minder belasten. Daarnaast draagt energiemanagement bij aan de borging van de energiebesparing die in de afgelopen jaren met FCIB (Functioneel Controleren, Inregelen en Beproeven van klimaatinstallaties) is behaald.
 
Energiemanagementsoftware is dankzij de verregaande automatisering in combinatie met telemetrische energiemeters steeds efficiënter en effectiever in te zetten voor grote vastgoedportefeuilles. Het Rijk maakt hier reeds enkele jaren gebruik van. Dankzij de beschikbaarheid van deze automatisering zijn de basiskosten voor energiemanagement laag gedurende een langjarig traject, ontstaat er inzicht om op locatie gericht onderzoek te kunnen uitvoeren naar vaststelling van verbetermaatregelen en kunnen relatief snel besparingsresultaten worden behaald.
 
De omvang van de deelportefeuille van het Rijksvastgoedbedrijf bestaat voornamelijk uit kantoorgebouwen en justitiële inrichtingen. Alle hoofdmeters van deze gebouwen zijn gekoppeld aan het energiemanagementsysteem van het Rijk, waarin de historische gebruiksprofielen zijn opgeslagen. Unica Ecopower gebruikt dit systeem om op basis van de energieprofielen te kunnen adviseren over een verdere verlaging van zowel het energieverbruik als de contractcapaciteit van de aansluitingen. De contractduur heeft een looptijd van minimaal 2 jaar.
 
Unica Ecopower, als gespecialiseerd bedrijf binnen Unica op het gebied van energie en duurzaamheid, monitort haar eigen portefeuille van duurzame energiesystemen en klimaatinstallaties ook via een energiemanagementsysteem en stuurt via verbruiksmonitoring, alarmen en analyses op energie-efficiëntie, kostenreductie en comfort. Deze praktijkervaring biedt zij als adviesdienst aan haar relaties, waarbij de installatietechnische kennis extra toegevoegde waarde biedt. 
 
De ambitie van zowel het Rijksvastgoedbedrijf als Unica ligt op het verder verduurzamen van de gebouwde omgeving en beiden hebben ruime ervaring op dit gebied. Door het delen van deze kennis zal deze verduurzaming de komende jaren verder vorm krijgen, waarmee wordt bijgedragen aan de verhoogde internationale klimaatdoelstellingen.
 
Het Rijksvastgoedbedrijf is de grootste eigenaar en beheerder van vastgoed in Nederland en beheert ruim 13 miljoen vierkante meter gebouwen en ruim 30.000 hectare gronden. De vastgoedportefeuille is zeer divers: van moderne kantoorgebouwen tot monumentale paleizen, van justitiële inrichtingen tot musea en van een groot scala aan militaire complexen met een veelvoud aan functies verspreid over een groot terrein tot grote gerechtsgebouwen waarin de verschillende functies van de Rechtspraak zijn geconcentreerd. 
 
Unica is met veertien vestigingen, tien gespecialiseerde bedrijven, drie regionale projectenbedrijven en circa 1.850 medewerkers de grootste zelfstandige technisch dienstverlener van Nederland. Unica ontzorgt opdrachtgevers met duurzame, technologische oplossingen voor veiligheid, comfort, communicatie en energie & duurzaamheid. 
 
Unica Ecopower is een gespecialiseerd bedrijf binnen Unica dat zich richt op de verduurzaming van de gebouwde omgeving via integrale oplossingen voor energie-efficiëntie, duurzame energie en energieopslag. De ambitie is om als partner gezonde, energieneutrale gebouwen te realiseren, zowel voor nieuwbouw als voor bestaande gebouwen.
                                            
Voor de whitepaper over energieprofielanalyse: http://bit.ly/1RIocTL
 
 
 
11-02-2016 10:50
Ondanks de gebeurtenissen in Parijs van november jongstleden en een aanhoudende moeilijke economische context, kende de Maison&Objet Paris een bevredigende januari-editie. Bijna drieduizend exposanten afkomstig uit 59 landen, waaronder bijna zevenhonderd nieuwe merken, presenteerden hun collecties in Parijs. De verwachte daling van het aantal bezoekers bleef beperkt, en Nederland kende zelfs een stijging van het aantal bezoekers met 4 procent.
 
De diversiteit van het aanbod, in combinatie met het uitgebreide aantal evenementen en conferenties onderstrepen de toonaangevende positie van deze beurs. Het  aanbod brengt de complete internationale branche voor woondesign bijeen. Volgens de exposanten waren er de afgelopen beurseditie, behalve de traditionele distributeurs, (interieur)architecten en designers, eveneens vertegenwoordigers van hotelketens en vastgoedondernemingen aanwezig die actief hebben bijgedragen aan het positieve zakenklimaat op de beursvloer. 
 
In het verlengde van de september-editie is het aantal Franse inkopers dat de afgelopen Maison&Objet Paris bezocht opnieuw gestegen, met 4 procent. Deze positieve ontwikkeling onderstreept de terechte keuze van de beursorganisatie voor een vernieuwde beursindeling, waardoor de bezoekers iedere editie het aanbod opnieuw kunnen ontdekken.  
De verwachte daling van het aantal internationale bezoekers is beperkt gebleven tot 8 procent dankzij een constante opkomst van Europese bezoekers, met bovendien een stijging uit België (+14 procent), Nederland (+4 procent) en Spanje (+1 procent).  Een aanzienlijke daling van het aantal internationale bezoekers was te verwachten ten gevolge van de aanslagen in Parijs in de maand november, maar heeft echter met name consequenties gehad voor de komst van bezoekers uit enkele verre exportlanden zoals Japan, met een daling van 26 procent.
 
Maison&Objet Paris heeft deze beurseditie wederom zijn rol als inspiratiebron voor professionals bevestigd dankzij een compleet aanbod van evenementen, georganiseerd ter inspiratie, informatie en het ontdekken van de laatste markttrends.  
Het InspiratieForum van deze beurseditie was ontworpen door François Bernard en trok veel positieve aandacht. Vele professionals bezochten deze expositie gebaseerd op het thema ‘Wild’, met een interpretatie van actuele trends en de analyse van nieuwe consumentenpatronen. 
 
Het Bookstore-Café was ontwikkeld in samenwerking met Elizabeth Leriche en werd druk bezocht.  Bezoekers konden er terecht voor een selectie van boeken met betrekking tot het thema ‘Wild’ en het ‘Inspirations Book’ uitgegeven door het Maison&Objet Observatorium. Tijdens de volgende beurseditie in Parijs, zal Vincent Grégoire/Nelly Rodi de settings voor het nieuwe thema van het InspiratieForum ontwerpen en François Bernard het Bookstore-Café.
 
Ook de 45 conferenties en workshops van de afgelopen beurseditie waren succesvol. Voor volle zalen deelden de sprekers interessante inzichten in actuele designtrends en marktonwikkelingen. Tenslotte ging de aandacht uit naar bekende en nieuwe designers met de expositie ‘One of a kind to infinity’ door Eugeni Quittlet, designer van het jaar, en een nieuw Scandinavisch decor in het kader van de ‘Talents à la Carte 2016’ door zeven jonge talenten uit vijf Noord-Europese landen. 
 
Cijfers van Maison&Objet Paris januari 2016
2.978 exposanten
55 procent internationaal (59 landen)
76.417 bezoekers
48 procent internationaal (143 nationaliteiten)
69 procent distributeurs
31 procent interieurarchitecten
 
De volgende editie van Maison&Objet Paris staat gepland van 2 tot en met 6 september. Aansluitend (van 3 tot en met 10 september) is er de Paris Design Week. Maar in andere landen zijn ook al eerder edities van Maison&Objet te bezoeken: 8 tot en met 11 maart 2016 in Singapore en 10 tot en met 13 mei 2016 in Miami Beach.
 
 
09-02-2016 8:30

Het Green Buildings Congres staat op 23 maart 2016 volledig in het teken van innovaties die bijdragen aan het verduurzamen van gebouwen. Meer dan veertig innovaties en startups op het gebied van verduurzaming van gebouwen presenteren zich aan 350 vastgoedbeslissers van 25 miljoen vierkante meter aan gebouwen.

De winnaar ontvangt de ABN AMRO Innovation Challenge Award 2016 ter waarde van 10.000 euro. Diverse topsprekers completeren de dag in de RAI Amsterdam, die gelijktijdig met de vakbeurs ‘Building Holland’ plaatsvindt.

Tijdens het congres staat de ‘Innovation Challenge’ centraal, waarbij een podium wordt gecreëerd voor de nieuwste, beste en meest inspirerende ideeën en innovaties op het gebied van verduurzaming van de bestaande bouw in Nederland. Hier worden de nieuwste toekomstbeelden van duurzame, circulaire gebouwen en technologische vernieuwingen gepresenteerd. “Het doel is om Nederland in 15 jaar koploper te maken op het gebied van circulaire gebouwen. Door innovaties samen te delen kunnen producten en diensten worden gecreëerd die aansluiten op de wensen van de markt. Door ideeën te delen word je zelf deel van de oplossing, vertelt Bram Adema. Adema is dagvoorzitter van het congres en directeur van duurzaamheidsadviesbureau CFP, lid van de ambitieraad 2020 van MVO Nederland en bestuurslid van de Dutch Green Building Council.

Naast meer dan 40 innovaties en startups zijn er topsprekers zoals Prinses Laurentien van Oranje-Nassau, oud-minister van VROM Pieter Winsemius, Nederlands Toparchitect Pi de Bruijn van Architekten Cie (bekend van onder andere de ArenA Boulevard in Amsterdam, hoofdkantoor van Essent in Den Bosch en Holland Casino in Scheveningen) en avonturier Wilco van Rooijen van zero waste expeditie naar Antarctica. Innovatieve partijen krijgen de unieke mogelijkheid om hun state-of-the-art concepten, producten en/of ideeën te presenteren. De concepten dragen allen bij aan het duurzaam ontwerpen, gebruiken en realiseren van gebouwen.

Bezoekers worden in één middag volledig voorzien van de nieuwste marktontwikkelingen en zij zullen deze middag bepalen welke innovatie de ABN AMRO Innovation Challenge Award 2016 zal ontvangen. De hoofdprijs van 10.000 euro wordt ter beschikking gesteld door hoofdsponsor ABN AMRO.

Green Buildings 2016 vindt plaats op woensdag 23 maart 2016 in de RAI Amsterdam, gelijktijdig met de vakbeurs Building Holland. Het congres wordt georganiseerd door CFP en de RAI Amsterdam in partnership met de Dutch Green Building Council, MVO Nederland, NeVaP, Facility Management Nederland en Building Holland.

www.cfp.nl

Deel op Social Media 

09-02-2016 3:00
Casio Computer Co, Ltd breidt zijn assortiment projectoren uit met acht modellen met een hybride laser-LED lichtbron. De Core-serie krijgt er drie nieuwe modellen met 1,5 x optische zoom bij en in de Advanced-serie verschijnen vijf nieuwe projectoren die uitstekende schaalbaarheid bieden voor een aantrekkelijke prijs.
 
Tot op heden waren projectoren zonder lamp – uitgerust met SSI-lichtbronnen (solid state illumination) – alleen verkrijgbaar in de top van het projectorsegment. Casio’s laser-LED lichtbrontechnologie maakt SSI-projectoren nu voor iedereen bereikbaar. In 2010 zijn alle projectormodellen aangepast naar SSI en in 2015 introduceerde Casio de Core Series-modellen met 1,1 x optische zoom. Nu wordt het portfolio aangevuld met acht nieuwe modellen.
De nieuwe projectoren zijn vijf WXGA- en drie XGA-modellen. Alle acht modellen hebben een 1,5 x zoomlens, waardoor je heel flexibel bent bij het plaatsen van de projector. Met HDMI-poorten als Intel WiDi en met Miracast draadloze schermadapters en stick devices met uitstekende schaalbaarheid, voorzien de modellen in de Advanced-serie andere apparaten van stroom. Casio heeft op de wereldwijde markt voor SSI-projectoren met minstens 2.500 lumen (fel genoeg om te gebruiken in verlichte ruimtes) een marktaandeel van 80 procent. Dankzij deze dominante positie kon Casio de uitgebreide nieuwe line-up ontwikkelen. 
 
Alle acht nieuwe modellen worden geproduceerd in Yamagata, in de Yamagata Casio-fabriek in Japan. 
 
“De Casio hybride laser-LED lichtbron gaat tot wel 20.000 uur mee, waardoor er geen lampvervanging meer nodig is. Bovendien is het stroomverbruik ongeveer de helft van dat van een kwikhoudende lampprojector. Hiermee is de total cost of ownership van nieuwe modellen lager dan die van kwikhoudende lampprojectoren”, aldus een woordvoerder van Casio.
 
03-02-2016 9:10

Interieurbouw & Hout Vakdagen gaat in Evenementenhal Hardenberg verder als Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg. De nieuwe naam moet de volledige branche omvatten en sluit volgens Evenementenhal goed aan bij het brede aanbod aan exposanten op de beursvloer. "Naast de beursnaam is ook het logo compleet vernieuwd."

Interieurbouw Vakbeurs richt zich op fabrikanten, importeurs, leveranciers, groot- of tussenhandelen uit verschillende segmenten, waaronder meubelbeslag, houtbewerkingmachines, plaatmateriaal, verlichting, projectmeubilair, keukens en werkbladen, natuursteen en interieurfotografie.

De vernieuwde editie wordt in 2016 gehouden op 11, 12 en 13 oktober. Voor een nog gevarieerdere marktbeleving bundelt Interieurbouw Hardenberg zijn krachten met Bouw Compleet en Schilder, Glas & Afbouw Vakdagen. "Kortom; drie vakbeurzen, één entree en een gevarieerder producten- en dienstenoverzicht dan ooit."

www.evenementenhal.nl

Deel op Social Media 

03-02-2016 9:06

Ouders, leerkrachten en schooldirecties zetten het welzijn van het kind en de school voorop. Klas 3, een dienstenpakket van Facilicom Solutions, specifiek ontwikkeld voor basisscholen, helpt hen daarbij, meldt het bedrijf.

Facilicom Solutions richt zich met Klas 3 met name op drie thema's, namelijk veiligheid, om onbezorgd les te krijgen en te geven, gezondheid, om optimaal te kunnen presteren en bestendigheid, om voorbereid te zijn op de toekomst en om niet voor verrassingen te komen staan. 

"Klas 3 ontzorgt op alle terreinen. Zo dragen wij bij aan het creëren van een toekomstbestendige omgeving waarin leerlingen gezond en veilig kunnen leren. Klas 3 richt zich op alle gebruikers van het gebouw. Daarbij stellen we de veiligheid en de gezondheid van het kind uiteraard voorop", vertelt Rogier Verbeek, directeur Klant en Markt van Facilicom Solutions. "Dit doen we bijvoorbeeld door de inzet van EHBO- en veiligheidstrainingen, het creëren van een gezond binnenklimaat en het geven van advies omtrent energie en exploitatie. Klas 3 sluit daarmee naadloos aan op de doelstellingen van een onderwijsinstelling: goed onderwijs leveren, waarbij leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen."

www.facilicom.nl/klas3

Deel op Social Media 

02-02-2016 9:13
 Het wordt steeds gebruikelijker dat schoonmakers overdag werkzaamheden verrichten. De overgrote meerderheid van de kantoormedewerkers schat het werk van schoonmakers hierdoor op toenemende waarde. De grootte van een bedrijf speelt echter wel een significante rol in de houding ten opzichte van schoonmakers. Hoe groter het bedrijf, hoe onpersoonlijker het contact met de schoonmaker. Dit en meer blijkt uit Europees onderzoek van hygiëne-expert Tork, onderdeel van SCA. 
 
Een schone werkplek is zowel voor het bedrijf, alsook voor de werknemers zelf van groot belang. Daarover zijn organisatiebreed alle medewerkers het eens, hoe groot de onderneming ook is. Voor 84 procent van de respondenten heeft een schone werkplek een positieve invloed op de kwaliteit van hun eigen werk. Nog belangrijker is een schone werkomgeving echter voor de externe vertegenwoordiging: 92 procent is van mening dat het werk van schoonmaakpersoneel bijdraagt aan het imago van een bedrijf. Maar een gedetailleerde analyse van de resultaten op Europees niveau laat ook grote verschillen zien. 

 
•             Contactfrequentie: duidelijk meer contactmomenten in grotere kantoren 
40 procent van de werknemers die werkzaam zijn bij een kantoor van tweehonderd werknemers of meer, loopt dagelijks een schoonmaker tegen het lijf. In kleinere kantoren met minder dan tien werknemers is dat slechts 15 procent.
•             Begroetingsnorm: groot en anoniem versus klein en vriendelijk
Ondanks de hogere contactfrequentie bij grotere kantoren zijn de ontmoetingen in kleinere kantoren  over het algemeen vriendelijker van aard. In bedrijven met minder dan tien werknemers begroet 84 procent van de werknemers de schoonmakers altijd. In kantoren met meer dan tweehonderd medewerkers is dat maar 71 procent.
•             Persoonlijke herkenning: Goedendag, mevrouw Schipper
Ook bij het herkennen van namen en gezichten zijn grote ondernemingen duidelijk anoniemer ingesteld dan kleine. In kantoren met meer dan tweehonderd medewerkers kent slechts 37 procent de naam van de schoonmaker. In kantoren met minder dan vijftig medewerkers is dat 60 procent.
•             Werkkleding: in grote bedrijven een grotere vereisten
In grotere ondernemingen (vijftig werknemers of meer) vindt 40 procent van de medewerkers dat schoonmakers een herkenbaar werkuniform moeten dragen. In bedrijven met minder dan vijfitg werknemers is dat 30 procent.


 
Feiten over de attitude jegens schoonmakers onder Nederlandse werknemers (ongeacht bedrijfsgrootte):
•             47 procent van de medewerkers kent de naam van de schoonmaker niet.
•             75 procent van de werknemers ziet de schoonmaker als collega.
•             31 procent van het kantoorpersoneel voelt zich er oncomfortabel bij om de schoonmaker in de sanitaire ruimte tegen te komen.
•             44 procent van de respondenten maakt zelden tot nooit een praatje met de schoonmaker.
 
“Schoonmakers werken in een sociale context, waarin gesprekken en relaties met andere werknemers onderdeel zijn van het beroepsleven. Hoe beter we de synergie tussen schoonmakers en kantoormedewerkers begrijpen, hoe efficiënter wij organisaties kunnen helpen hun producten, diensten en processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Zo kunnen we streven naar een goede co-existentie binnen de daytime cleaning. Want schoonmakers moeten zo effectief mogelijk te werk kunnen gaan binnen de sociale omgeving waarin zij opereren”, vindt Renee Remijnse, marketingmanager bij Tork. 
 
•             Het complete, Europese onderzoeksrapport is hier inzichtelijk gemaakt.
•             De Nederlandse resultaten vindt u hier.

 
Het Europese onderzoek werd uitgevoerd door QuestBack, in opdracht van Tork. De doelgroep bestond uit 3.056 kantoormedewerkers, verspreid over zes markten: Zweden, Groot-Brittanië, Frankrijk, Duitsland, Rusland en Nederland. Reacties werden door middel van online web panels vergaard en uitnodigingen zijn via de e-mail verspreid. 59,9 procent van de respondenten zijn vrouwen en 40,1 procent mannen. De respondenten zijn evenredig verdeeld als het gaat om de kantoorgrootte.
 
Het merk Tork omvat een volledig assortiment producten en diensten op het gebied van hygiëne en reiniging voor de horecasector, de gezondheidssector en ook voor voedingsindustrie, kantoren, scholen en de industriële sector. 
 
02-02-2016 8:30

Gedurende 5 jaar voerde Leesman haar werkomgevingsonderzoek uit onder 100.000 respondenten werkzaam op meer dan 1.000 locaties. De resultaten hiervan zijn nu te lezen in het rapport 100.000+ data, dat Leesman onlangs in Amsterdam presenteerde.

"Waar werkgevers zich decennialang afvroegen hoe ze de beste werkomgeving voor hun medewerkers konden creëren, tekent zich na 5 jaar onderzoek van Leesman een steeds duidelijker beeld af welke werkomgevingsfactoren essentieel zijn om de beste werkomgeving te creëren."

In de Leesman-index (Lmi), die aangeeft hoe goed de werkomgeving de gebruiker ervan ondersteunt, staan de 21 activiteiten die werknemers binnen een kantoor uitvoeren centraal. Hieruit blijkt onder meer dat voor 84 procent van de werknemers hun takenpakket uit meer dan vijf activiteiten bestaat en bovendien dat de activiteitenprofielen van werknemers in de leeftijd van 35 tot 44 jaar het meest complex zijn. En hoe complexer het activiteitenprofiel, hoe meer belang de medewerker hecht aan een grote variëteit aan werkplekken.

"Als werkgever kun je medewerkers met veel verschillende activiteiten dus het best ondersteunen door hen een grote keuze aan werkplekken te bieden. Flexconcepten met een grote variëteit scoren dan ook het hoogst op de Leesmanindex. Hoger dan cellenkantoren en hoger ook dan werkomgevingen waar medewerkers niet in staat worden gesteld een werkplek te kiezen die past bij de activiteit van dat moment. Het bureau is dus niet langer het epicentrum van productiviteit, maar slechts een plek waar je als werknemer een aantal activiteiten goed kunt uitvoeren."

Doordat Leesman werkomgevingen volgens de woordvoerder op een eenduidige manier meet, zijn de resultaten van de verschillende organisaties waarvoor ze dit doet vergelijkbaar. "Zo is na 5 jaar van onderzoek de grootste database aan werkomgevingsgegevens wereldwijd ontstaan. Bovendien heeft zich een elite binnen de onderzochte bedrijven afgetekend: slechts 5 procent van de organisaties scoort op een schaal van 0 tot 100 hoger dan 70. Deze zogenaamde Leesman+ werkomgevingen onderscheiden zich onder meer door een betere ondersteuning van de wij-taken, zoals informele vergaderingen, het ontvangen van bezoekers en videoconferenties."

Leesmans Managing Director Benelux Gideon van der Burg: "Onder werkgevers zien wij een verschuiving van de focus op kosten en vierkante meters naar een focus op baten. Zaken als de impact van de werkomgeving op het welbevinden en de productiviteit van de werknemer worden belangrijker. Dit rapport biedt een schat aan informatie en geeft richting bij het duiden van de zaken waarop je als werkgever moet letten om een werkomgeving te creëren die het best de organisatiedoelen ondersteunt. Echter, elke organisatie heeft een ander activiteitenpatroon, een ander DNA en een andere ambitie. Het is dus geen toverformule of copy-paste-exercitie."

www.leesmanindex.com

Deel op Social Media 

01-02-2016 8:30

De beroepsvereniging voor het facilitaire domein, FMN, is voornemens om in 2017 te starten met een eigen jaarlijks terugkerend meerdaags event voor het facilitaire vakgebied. Daarmee kan FMN inspelen op de veranderende behoefte in de markt ten opzichte van de huidige facilitaire vakbeurzen.

De organisatie denkt hierbij aan een event waarin de inhoud en de ontwikkeling van het vakgebied centraal staan. Inhoud, inspiratie en beleving zijn de kernelementen in het vakevent dat de beroepsvereniging voor ogen heeft.

Uit door FMN gehouden marktonderzoek blijkt dat er in de facilitaire markt behoefte is aan een laagdrempelig event waarin het vakgebied zich kan presenteren en positioneren. Een vernieuwend vakinhoudelijk programma met keynote-speakers van binnen en buiten het vakgebied moeten de bezoeker inspireren rond actuele thema’s van vandaag en morgen. Ontdekken, ontmoeten, inspireren en verbinden, daar draait het om.

“Facility management gaat over meer dan inkoop van commodities. Het event wordt dan ook meer dan een verzameling stands. Het gaat om beleving en een inhoudelijk programma van hoge kwaliteit zoals dat hoort bij ons vakgebied”, aldus FMN bestuurslid Edwin Bodaan.

De komende weken staan voor FMN in het teken van het ontwikkelen van het concept voor het inspiratie-event, waarbij zij samenwerkt met leden en partners. Begin maart zal FMN haar definitieve plannen lanceren.

www.fmn.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >