Nieuws


28-12-2016 9:58

Vakantie en ondernemers. Het blijkt geen match te zijn. Dit wordt duidelijk uit onafhankelijk onderzoek naar de tijdbesteding van de Nederlandse ondernemer dat is uitgevoerd in opdracht van Teamleader.

Bijna 20 procent van de Nederlandse ondernemers geeft aan nooit vakantie te nemen. Voor hen staat het hele jaar dus in het teken van werken, zonder écht even rust te hebben. Eén op de drie ondernemers neemt slechts één keer per jaar minimaal één week vakantie en 31 procent zegt twee keer per jaar minimaal één week vakantie te nemen.

Dat er ook een verschil bestaat tussen vakantie nemen en daadwerkelijke rust, blijkt wel uit het onderzoek. Voor slechts 25 procent staat een vakantie gelijk aan helemaal niets doen. Deze groep zet hun telefoon uit, kijkt niet naar de mail en laat het werk volledig los. Daarentegen geeft 60 procent van de bevraagde ondernemers aan dat ze voor dringende zaken bereikbaar blijven en zij houden ook hun mail en telefoon in de gaten. De laatste groep (13 procent) zegt zelfs de gang van zaken op kantoor voortdurend op afstand te volgen. Echt uitrusten zit er voor hen dus niet in.

“Het lijkt erop dat Nederlandse ondernemers nog moeten leren wat vakantie vieren is”, zegt Sjoerd Göddeke, directeur van Teamleader Nederland. “Ondernemers in Nederland werken hard en maken lange werkdagen. Juist daarom is het extra belangrijk om ook eens een weekje vrij te hebben en dan daadwerkelijk rust te nemen. Even uit het bedrijf stappen en de werkzaamheden overlaten aan het personeel. Daar wordt niemand slechter van. Met de juiste tools kan de ondernemer dit ook met een gerust hart doen, alle processen zijn dan immer goed op orde. Door volledig afstand te nemen van de dagelijkse dingen kan de ondernemer bij terugkomst weer met frisse inzichten en ideeën verder gaan.”

www.teamleader.nl

 

Deel op Social Media 
 

22-12-2016 10:38

Vorig jaar organiseerde Into Green zijn eerste congres met als thema: hoe krijgen we onze gebouwen groen? “Dit jaar brengen we op 2 februari 2017 deze vraag een stap verder onder de noemer: verbind groen (als in duurzaam) met levend groen”, stelt de belangenorganisatie voor groen in de gebouwde omgeving. Een van de sprekers is de vooraanstaande architect Thomas Rau.

Tijdens het congres zullen tal van onderwerpen de revue passeren. 'Hoe kunnen we opdrachtgevers en architecten, die al met duurzaam en circulair bouwen bezig zijn, beter informeren over de belangrijke rol van levend groen bij een daadwerkelijk circulair en duurzaam gebouw? En andersom, hoe kunnen we de interieurbeplanter meenemen in de wereld van circulair bouwen en de bijbehorende nieuwe denkwijzen van opdrachtgevers?' De bijeenkomst vindt plaats op een passende plek: het nieuwe circulaire stadskantoor van Venlo. Zoals gezegd is Thomas Rau een van de sprekers. Voorts zullen Michel Weijers en Bas van de Westerlo van het C2CExpolab samen met architect Hans Goverdevan Kraaijvanger Architecten en Hans van Cooten van Mostert de Winter vertellen over het concept en de totstandkoming van het Venlose stadskantoor. Buildin’Green II vindt plaats op 2 februari 2017.

www.buildingreen.nl

 


Deel op Social Media 
 

22-12-2016 8:00

In een interessant persbericht dat we begin december ontvingen legt Oliver Bendig, CEO van Matrix42, de acht belangrijkste ontwikkelingen voor bedrijven in 2017 uit. Wie meer over deze ontwikkelingen wil weten kan terecht bij opleidingsinstituut Office Academy.

De belangrijkste ontwikkelingen zijn de volgende:

1.      Gebruiksgemak zoals bij consumenten: context-based, gepersonaliseerde werkplekdiensten
Kenniswerkers zijn ervaren digitale consumenten die gewend zijn aan een omgeving die je zelf kunt personaliseren. Door de werkplek aan te passen aan de persoon, kan werkplektechnologie kenniswerkers helpen om efficiënter, productiever en gemotiveerder te zijn. Op deze manier herkent de technologie je persoonlijke voorkeuren en kan het zich aanpassen aan het apparaat dat je gebruikt. Hierdoor bepaalt de technologie welke app het beste past bij de beschikbare bandbreedte en welke data en documenten je daarna nodig hebt.


2.      Binnenkort onmisbaar: Unified Endpoint Management
Vandaag de dag gebruiken werknemers meer dan één apparaat voor hun werkzaamheden. IT-beheertechnologieën zien de gebruiker, in plaats van een individueel apparaat, als startpunt, waardoor het steeds belangrijker wordt voor IT-afdelingen om een geïntegreerde benadering toe te passen bij het beheer van mobiele, traditionele en hybride apparaten. Unified Endpoint Management (UEM) maakt het voor beheerders mogelijk om alle werkplekomgevingen op alle apparaten te beheren. In 2016 is UEM al flink gegroeid en meer groei zal volgen: marktonderzoeker MarketsandMarkets voorspelt een jaarlijkse groei van 42,9 procent voor de wereldwijde UEM-markt in 2020. Voor bedrijven die hun medewerkers graag dezelfde gebruikservaring geven zoals bij digitaal entertainment, is het gezamenlijke beheer van de groeiende diversiteit aan apparaten, apps en cloud resources noodzakelijk.

3.      Cloud-based werkplek: de browser als nieuw operating system
De cloud speelt een fundamentele rol in de digitale transformatie en op de werkplek. Persoonlijke werkomgevingen worden gemigreerd naar de cloud en men kan via de browser overal toegang tot krijgen. Als resultaat zijn werkplekken niet meer gebonden aan een locatie of apparaat. Waar je ook bent, welk apparaat je ook gebruikt tijdens werk; de werkplek in de cloud geeft altijd toegang tot de werkomgeving die alle apps, documenten, digitale identiteiten en diensten bevat. Werk wordt steeds meer een status die kenniswerkers op elk moment en op elke plek kunnen (de-)activeren.

4.      Enterprise Service Management
Binnen het ITIL-framework heeft IT service management (ITSM) de laatste decennia zeer efficiënt processen ontwikkeld en geïmplementeerd. Flexibele ITSM-oplossingen kunnen nu ook worden ingezet voor andere bedrijfsprocessen. Zo gaat “Internet of Everything” het voor bedrijven mogelijk maken om best practices en functies van ITSM in te zetten voor diensten in andere disciplines, zoals HR of finance. In HR kan deze ‘servicication’ bijvoorbeeld processen automatiseren en optimaliseren. Denk hierbij aan het inwerkproces van nieuwe werknemers en het beheren van vakantieverzoeken of ziekmeldingen.

5.      Virtuele assistenten
Intelligente spraakherkenning ontwikkelt zich steeds verder. Dit creëert grote kansen voor onze werkplekken. Binnenkort werken we allemaal met slimme superassistenten die ons kunnen helpen met e-mails, samenvattingen van grote documenten, of het boeken van hotels voor business trips. Wanneer je een businesspartner voor de eerste keer tegenkomt, is het mogelijk om vooraf een social media profile van hem of haar maken ter voorbereiding. Op het gebied van IT-beheer kan dit zorgen voor uitdagingen om de veiligheid te verhogen en de privacy van werknemers te garanderen.

6.      Screens everywhere: gevouwen, gerold of geprojecteerd
Omdat we door het cloud-based werken via de browser toegang hebben tot onze werkplek, wordt het mogelijk om elk scherm dat met het internet is verbonden, zoals een smart-tv, te gebruiken voor werk. Het idee van opvouwbare of inklapbare schermen wordt ook steeds populairder. In de toekomst wordt het zelfs mogelijk om elk oppervlak te gebruiken als scherm, waardoor de werkplek waarschijnlijk nog flexibeler wordt.

7.      Nieuwe werkplekmogelijkheden: wearables & co
Databrillen, fitness trackers en andere wearables worden ook steeds populairder. Ze worden nu steeds meer gebruikt in de zorg, de logistiek en de industrie. Databrillen kunnen werknemers bijvoorbeeld helpen door het afbeelden van extra informatie of stappen in een bepaald proces. Aan het hoofd bevestigde schermen kunnen vergaderingen met mensen aan de andere kant van de wereld daarnaast een stuk realistischer maken.

8.      Smart Office: Internet of Things sluit de werkplek aan op de fysieke infrastructuur
De voortdurende vooruitgang bij het integreren van werkplekbeheeroplossingen, verhoogt de efficiëntie van veel processen. Een online uitnodiging kan bijvoorbeeld verschillende stappen in werking zetten om een vergadering te regelen. Denk hierbij aan het boeken van de kamer, het klaarzetten van de beamer, het telefoonsysteem en zelfs de verwarming in de kamer, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Via een woordvoerder van Office Academy wordt duidewlijk dat deze en andere ontwikkelingen uitgebreid aan bod in de verschillende opleidingen en cursussen van het opleidingsinstituut. "Een gedegen basis leg je met de - what's in a name - Basiscursus Inrichtingskunde", aldus de woordvoerder. "Zoek je verdieping? Mogelijk is dan de opleiding Hogere Huisvestingskunde geschikt voor je. Wil je meer gericht iets weten over een specifiek onderwerp? Kijk dan eens bij ons aanbod eendaagse cursussen. Deze eendaagse cursussen worden verschillende malen per jaar gegeven." 

In maart starten nieuwe groepen voor zowel de Basiscursus Inrichtingskunde (BIK) als Hogere Huivestingskunde (HHK). Beide opleidingen zijn volledig vernieuwd. "De laatste ontwikkelingen op het gebied van huisvesting en interieur zijn in het lesprogramma én in de begeleidende syllabus en overige literatuur opgenomen."

www.officeacademy.nl

Deel op Social Media 
 

16-12-2016 9:23

Ruim één op de vijf Nederlandse medewerkers (21 procent) ziet het beoordelingsgesprek het liefst afgeschaft worden. Daarnaast is 80 procent het eens met de vraagstelling of functionerings- en beoordelingsgesprekken in de huidige vorm hun langste tijd hebben gehad. Dit blijkt uit het jaarlijkse benchmarkonderzoek van Raet, HR-dienstverlener, onder elfhonderd Nederlandse medewerkers. De uitkomsten gelden voor zowel jongere als oudere medewerkers, er is vrijwel geen onderscheid tussen verschillende generaties.

In plaats van het voeren van traditionele ontwikkelgesprekken zegt werkend Nederland liever continu feedback te geven en te ontvangen (41 procent). Ook het verhogen van de frequentie staat hoog op het wensenlijstje van medewerkers (38 procent). Daarnaast verlangt 14 procent van de medewerkers ernaar zelf eigenaar te zijn van de gesprekscyclus. Medewerkers leggen in dit laatste geval resultaatafspraken vast en zijn verantwoordelijk voor hun persoonlijke ontwikkelingsplannen.

Mark Vlemmings, Manager Product Development bij TMA: “In functionerings- en beoordelingsgesprekken ligt veelal de focus op de minder goede punten van een medewerker. Deze ‘zwakke-puntenbenadering’ heeft echter niet het gewenste effect, niets is immers zo moeilijk als het verbeteren van zwakke punten. Dit zorgt ervoor dat medewerkers over het algemeen niet uitkijken naar dergelijke gesprekken met hun leidinggevende. Neem daarom de natuurlijke talenten van mensen als uitgangspunt van het gesprek en bekijk samen waarin hij of zij kan ontwikkelen vanuit de potentie die er al is. De medewerker zal deze aanpassing van de gesprekscyclus meer waarderen en sneller progressie maken, omdat deze afspraken vanuit het gesprek beter bij zijn motivatie en talenten passen.”

Henk Jan van Commenee, productmanager talentmanagement bij Raet: “De behoefte om doorlopend met elkaar het gesprek aan te gaan wordt steeds groter. De medewerker wil graag zelf aan het roer staan van de eigen ontwikkeling. Maak hen daarom verantwoordelijk voor het eigen groeiproces en stem voortdurend de ontwikkelbehoefte en -doelstellingen af. Schuif hierbij de vragenformulieren aan de kant en ga écht de dialoog aan. Zo wordt een lerende organisatiecultuur gecreëerd waarbij medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen.”

De Raet HR Benchmark is het jaarlijkse onderzoek van Raet naar actuele HR-trends in Nederland. Aan het onderzoek deden dit jaar 1.100 medewerkers, 565 HR-managers, 102 bestuurders en 409 zzp’ers uit verschillende branches mee. Het onderzoek vond plaats in de periode van 24 augustus tot en met 30 september 2016. De Raet HR Benchmark 2017 werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS (voormalig TNS Nipo). De verschillende onderzoeksrapporten zijn te downloaden via: www.raethrbenchmark.nl

Raet is gespecialiseerd in HR-cloudoplossingen en daaraan gerelateerde services. De oplossingen creëren eenvoud en eenheid en geven bij meer dan tienduizend organisaties managers en HR-professionals dagelijks controle over hun HR-zaken. Raet biedt daarnaast 1,7 miljoen medewerkers altijd en overal de mogelijkheid om hun HR-zaken te regelen in één geïntegreerd systeem, vanaf elk gewenst device.

Raet is sinds 1965 actief in Nederland en een opkomende speler op de internationale markt. Raet en haar ruim elfhonderd medewerkers opereren vanuit meer dan vijftien landen wereldwijd, waaronder Nederland, Spanje, België, Peru, Chili en Argentinië.

www.raet.nl
 


Deel op Social Media16-12-2016 9:03

Nederlandse werknemers die hun soft skills online trainen, zien de lunch als favoriet trainingsmoment. 19 Procent logt rond de klok van half een in en kiest dit moment om hun vaardigheden te trainen. Dit blijkt uit onderzoek van TrainTool, het online platform voor het trainen en toetsen van soft skills, waarin is gekeken naar het trainingsgedrag van 13.637 deelnemers uit verschillende branches zoals finance en retail.

Verder wordt er aan het begin en het eind van de werkdag ook vaak een moment genomen voor het trainen van soft skills. Om 9 uur pakt 9,4 procent de lesstof erbij en 6,3 procent sluit de werkdag af met zijn training.

Intussen is binnen het online segment ook een verschuiving zichtbaar: de mobiele applicaties zijn aan het winnen. Op dit moment wordt 51 procent van de online trainingen via een smartphone of tablet gevolgd. Gezien het tempo van de verandering, verwacht TrainTool dat het percentage nog binnen een jaar naar de 75 procent stijgt.

Het grote voordeel van trainen via een smartphone is dat trainingsmomenten regelmatiger verdeeld kunnen worden over de week, aangezien het dan ook even tussendoor in de trein, thuis op de bank of tijdens de lunchpauze kan worden gedaan. Het onderzoek laat zien dat vrouwen een lichte voorsprong hebben bij de inzet van applicaties: 54 procent van de vrouwen zet mobiele apparaten in bij het verrichten van communicatietrainingen, tegenover 47 procent van de mannen.

Marijn de Geus, CEO van TrainTool: “Vaardigheden als klantcontact, adviseren of de bedrijfspitch overtuigend brengen leer je niet door lezen of kijken. En waar classroomtraining van communicatie niet verder komt dan bewustwording, zorgen videorollenspelen dat je gemak, comfort en zekerheid krijgt, gewoon door te doen. Vaardigheden worden het best aangeleerd door ze vaker, korter en gespreid over de tijd te oefenen. En dat kan doordat je met de app de training altijd bij je hebt.”

www.traintool.com/nl
 


Deel op Social Media16-12-2016 8:30

Ron Steenkuijl (50) treedt per 1 januari toe tot de raad van toezicht van MVO Nederland. Hij wil zijn ervaring inzetten om de organisatie een aanjager te laten worden van relevante initiatieven.

"Ons land staat voor een belangrijke circulaire en sociaal-maatschappelijke transitie," aldus Steenkuijl. "MVO Nederland heeft in relatief korte tijd een belangrijke stabiele plek als verbinder tussen partijen verworven. Ze willen niet alleen circulaire ambities verwezenlijken, maar gaan ook voor inclusief ondernemen in de meest brede zin van het woord. Nu is het tijd om een echte aanjager te worden, zodat de Nederlandse ambities op MVO waargemaakt gaan worden. Een ambitie waarin ik geloof en mij hard voor zal maken."

Steenkuijl is lid van de directie van ADG Dienstengroep, een zakelijk dienstverlener met bijna 50.000 werknemers en een van de grootste werkgevers van Nederland. Een onderdeel van ADG is schoonmaakbedrijf Asito, waar Steenkuijl van 2003 tot 2014 verschillende directiefuncties vervulde.

Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland is erg blij met de benoeming van Steenkuijl in de raad van toezicht: "Ron heeft visie en laat zien dat hij belangrijke thema's tot concrete daden om kan zetten. Ik kijk uit naar zijn gevraagd en ongevraagd advies." De andere rvt-leden van MVO Nederland zijn Peter Blom (voorzitter), Carla Moonen, Talitha Muusse, Lizzy Doorewaard en Titia Siertsema.

www.mvonederland.nl

Deel op Social Media13-12-2016 11:48

de organisatie van vakbeurs facilitair heeft zin in de aanstaande beurs. "Nu zich al 326 van de verwachte 400 standhouders zich hebben ingeschreven, is ruim 80 procent van de doelstelling gehaald. Mede daardoor zal de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer zijn gewenste vernieuwingen kunnen doorvoeren."

Daarom zal de negentiendede editie van vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer volgens de beursorganisatie de geschiedenis ingaan als een editie van vernieuwingen. "Denk hierbij aan de verhuizing naar de Jaarbeurs Utrecht, de verschuiving van de datum naar de laatste week van januari, het uitgebreide kennisprogramma met 236 lezingen in negen zalen, de vakbeurs Gebouwbeheer en het Noviteitenplein dat ditmaal voor het eerste keer op de beursvloer te zien is."

Bij vernieuwingen hoort ook een groei in het aantal standhouders ten opzichte van editie 2016. Zo vertelt Aleike Roos, hoofd beursmanagement; “Ik ben zeer verheugd dat we al ruim 80 procent van onze doelstelling hebben gerealiseerd om 400 standhouders te gaan halen. Voor een echte vernieuwing van de beursvloer is dat betwist gewenst.”

www.vakbeursfacilitair.nl

Deel op Social Media09-12-2016 8:30

Dura Vermeer van Ieperen, Dura Vermeer Vastgoed Service en Stroomversnelling
gaan per 9 januari 2017 verhuizen. De drie bedrijven in onderhoud en renovatie komen samen onder één dak op een centrale plek in Nederland, namelijk in Utrecht (Computerweg 10).

Het doel is beter samenwerken en elkaar nóg beter aanvullen. Daarnaast krijgt Dura Vermeer Van Ieperen een nieuwe naam: Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie Midden West. "Het is tijd voor een nieuwe stap", aldus een woordvoerder. "De oude huisvestingen voldoen niet aan de nieuwe manier van werken, waarbij samenwerken en elkaar inspireren een grote rol spelen. Om die reden gaan de bedrijven vanuit één, strategisch gekozen, plaats opereren. Op deze manier vullen zij elkaar beter aan. Dit gebeurt op alle disciplines: van grootschalige renovaties en transformaties tot meerjarig onderhoud en reparaties en mutaties. De verhuizing brengt de gezamenlijke visie effectiever in de praktijk: niet alleen een rol spelen in de realisatie, maar betrokken zijn vanaf het ontwerptraject tot en met de exploitatie. 

Door vanuit één centrale werkomgeving te gaan werken, zal Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie in de nabije toekomst alleen maar innovatiever zijn: “Wij hebben de ambitie om de belangrijkste landelijke speler te worden in ons vakgebied. Deze verhuizing is een noodzakelijke stap om los te komen uit oude patronen en nieuwe vormen van samenwerken te omarmen, intern én extern”, aldus André Köster, directeur Stroomversnelling binnen Dura Vermeer.

www.duravermeer.nl

Deel op Social Media07-12-2016 8:30

Vanaf 2023 is er in Nederland geen enkel kantoor meer met een energielabel slechter dan label C. Dat meldt Minister Blok in een brief aan de Tweede Kamer. Kantoren met een slechter label (D t/m G) mogen dan niet meer gebruikt worden. Eigenaren van energieslurpende kantoren moeten hun panden zuiniger maken. "Dat is geen probleem, want de investering betaalt zich terug door besparing op energiekosten`, stelt de minister voor Wonen en Rijksdienst.

Blok kondigt een wettelijke verplichting aan voor eigenaren van kantoren: hun panden moeten minstens label C hebben. Die eis geldt vanaf 2023. De eigenaren hebben dus nog de tijd hun kantoren zuiniger te maken. Voor heel kleine kantoren en monumentale panden geldt nog een uitzondering.

Kantoren met een label D, E of F kunnen zonder bouwkundige ingrepen aangepast worden om label C te halen. Aanpassingen aan installaties (bijvoorbeeld verlichting) zijn al voldoende. Alleen bij kantoren die nu label G hebben, zijn maatregelen als glas- of dakisolatie nodig.

De maatregel levert vanaf 2023 ruim 8 petajoule energiebesparing per jaar op. De kantooreigenaren moeten hiervoor samen eenmalig 860 miljoen euro investeren in energiebesparende maatregelen. De terugverdientijd ligt gemiddeld tussen de 3 en 6,5 jaar, maar dat is sterk afhankelijk van het gebouw en de energieprijs.
De verplichting voor (minstens) label C geldt alleen voor kantoren. Wel komt er een onderzoek naar de mogelijkheden in andere gebouwen (winkels, bedrijfsgebouwen, scholen, zorginstellingen, sporthallen, musea et cetera).

Alle bedrijven en instellingen die veel energie gebruiken (meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 kubieke meter gas), zijn nu al verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen als de terugverdientijd onder de 5 jaar ligt. De controle daarop door gemeenten en omgevingsdiensten schiet tekort. Het kabinet stelt daarom twintig extra toezichthouders voor de omgevingsdiensten beschikbaar; die zijn sinds deze maand actief. Zij helpen ook bij regionale projecten voor energiebesparing. Betere controle levert in 2023 ruim 16 petajoule besparing op.

www.rijksoverheid.nl

Deel op Social Media01-12-2016 8:32

Blijven vernieuwen is cruciaal voor het voortbestaan van veel organisaties in het MKB. Van de ondervraagde MKB-professionals geeft 62 procent aan dat hun organisatie, zonder succesvolle innovaties, over 10 jaar niet meer bestaat.

Innovatie is met name belangrijk om te blijven voldoen aan de klantvraag (30 procent) en onderscheidend vermogen te creëren ten opzichte van de concurrentie (29 procent). Daarnaast vindt 53 procent van de MKB’ers dat initiatieven omtrent innovatie snel geadapteerd worden door medewerkers. Deze gegevens blijken uit de jaarlijkse MKB Marktmonitor van Unique in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction onder 1.559 MKB’ers.

Als het om vernieuwing gaat, zetten MKB’ers dit jaar vooral in op het vernieuwen van de producten en/of diensten (36 procent) en het verbeteren van interne productie- en bedrijfsprocessen (32 procent). Opvallend is dat meer dan driekwart (78 procent) van de ondervraagden hun organisatie als sociaal innovatief beschouwt. Dit uit zich volgens de MKB’er in dynamisch management, slimmer werken, een flexibele organisatie en co-creatie. Slechts 12 procent geeft aan de focus te leggen op sociale innovatie in 2016.

Hoe werd er vorig jaar geïnnoveerd? In 2015 heeft maar liefst 57 procent van de MKB’ers een nieuw, of in belangrijke mate verbeterd, proces ingevoerd voor het produceren van goederen of het leveren van diensten. Daarnaast heeft 47 procent een belangrijke organisatorische verandering doorgevoerd.

“Het is inmiddels geen verrassing meer dat innovatie de sleutel is tot zakelijk succes”, vertelt Loes Dingemans, algemeen directeur bij Unique. “Het is echter wél verrassend dat de focus nu met name bij product- en procesinnovatie ligt en in mindere mate bij sociale innovatie. Om als organisatie innovatief naar buiten te treden is het belangrijk om de waarde van interne innovatie te erkennen. Denk hierbij aan flexibiliseren van de organisatie of het stimuleren van co-creatie. Immers, een goed begin is het halve werk en een goede basis voor innovatie, dat begint vanuit het hart van de organisatie. De uitdrukking ‘practice what you preach’, is hier zeker aan de orde.”

Het onderzoek van Unique Nederland en Motivaction Research & Strategy richt zich op bedrijven met maximaal vijfhonderd medewerkers. In deze achtste editie van de MKB Marktmonitor zijn Unique en Motivaction, naast de bedrijfseconomische ontwikkelingen, ingegaan op de personele ontwikkelingen, innovaties en duurzame inzetbaarheid in het MKB. Tussen mei en juli van 2016 namen medewerkers van Unique en Technicum persoonlijke of digitale interviews af bij 1.559 ondernemers.

Het rapport is aan te vragen via:http://www.unique.nl/marktmonitor

 

www.unique.nl


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >