Nieuws


28-11-2016 8:30

Facilicom is  - als founding partner - prominent aanwezig op het Facility for Future Event op 18, 19 en 20 januari in de Brabanthallen in Den Bosch. "Het vakevent wordt nu al hét inspiratie event voor het creëren van meerwaarde genoemd", stelt een woordvoerder van de facilitaire dienstverlener.

Tijdens Facility for Future is er veel aandacht voor diverse facilitaire thema's als schoonmaak, catering, duurzaamheid, gebouwautomatisering en onderhoud. 'Voor Facilicom Group staat dit event in het teken van mens en techniek; de optimale mix', vertelt Facilicom CEO Geert van de Laar. 'Bezoekers maken kennis met diverse innovaties tijdens ons Facilitair Kenniscentrum op donderdagmiddag. Daarnaast zullen diverse mensen uit onze organisatie meewerken aan workshops, presentaties en inspiratiesessies."

Tijdens het nieuwe vakevent Facility for Future 2017, waar ontwikkelingen, trends en innovaties binnen het facilitaire werkveld samen komen, staat kennis delen en netwerken centraal. "Op inspirerende wijze laat Facility for Future 2017 ontdekken hoe meerwaarde gecreëerd kan worden voor organisaties, klanten en werknemers. Met out of the box visies in het theaterprogramma en leerzame workshops. Ervaar zelf de state of the art hospitality-concepten en hoe adequaat in te spelen op actuele thema's op de interactieve exposities."

Belangstellenden zijn in het grand-café van Facilicom om informeel bij te praten of kennis te maken. Een toegangsbewijs is gratis verkrijgbaar via de website.

www.facilicom.nl/FacilityForFuture

Deel op Social Media 

25-11-2016 9:09

Tachtig procent van de Nederlandse ondernemers is het erover eens: een sollicitatiegesprek lijkt op een date, waarbij het gevoel vertelt of de klik er is. Een duidelijke match met de organisatiecultuur is veruit het belangrijkste criterium (79 procent) bij het selecteren van nieuw personeel. Vakkennis (48 procent), werkervaring (47 procent) en werkethos (44 procent) volgen op afstand. Deze gegevens blijken uit de jaarlijkse MKB Marktmonitor van Unique in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction onder 1.559 MKB’ers.

De zoektocht naar nieuw personeel, en dus een nieuwe date, is nodig. 35 procent van de mkb’ers verwacht namelijk dat het aantal vaste medewerkers in 2016 toeneemt. Daarnaast verwacht 29 procent dat het aantal flexibele werknemers groeit. Voor het werven van deze nieuwe talenten wordt met name gebruik gemaakt van de netwerken van professionals en dat van hun collega’s (59 procent). Daarnaast zet 57 procent van de MKB’ers een intermediair of uitzendbureau in om nieuwe collega’s te werven.

Loes Dingemans, algemeen directeur van Unique over de onderzoeksresultaten: “Zo’n hoog percentage zet aan om met een frisse blik naar sollicitatieprocedures te kijken. De ‘klik’ is misschien wel makkelijker te ontdekken tijdens een speeddatesessie, dan tijdens een traditioneel sollicitatiegesprek. Met de aantrekkende arbeidsmarkt in ons achterhoofd, is het belangrijk dat werkgevers opvallen. Immers, sollicitanten hebben wat te kiezen en door een origineel sollicitatieproces, dat past bij het DNA van het bedrijf, is de match sneller ontdekt. Net als met daten, geldt óók hier: zorg dat je opvalt in een drukbevolkte markt!”
 


Deel op Social Media

 


17-11-2016 12:37

Noordhuis is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de categorie Kantoorvakhandel. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. ‘Noordhuis weet zijn enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een prachtig bedrijf met een indrukwekkende historie.’

"Ooit begonnen als een traditionele winkel van kantoorartikelen – de pennen en de blocnotes – is Noordhuis inmiddels uitgegroeid tot een prachtige full-service dienstverlener met een uniek dienstenaanbod", stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. "Kantoorinterieur, presentatieapparatuur, kantoormachines, office supplies en ICT-diensten; het gehele gamma is er te vinden. Tevens helpt Noordhuis klanten bij het managen van hun belangrijkste facilitaire zaken, zodat zij zich kunnen wijden aan hun corebusiness. Een concept dat steeds verder wordt ontwikkeld en extra toegevoegde waarde oplevert voor bedrijven en instellingen – klanten die Noordhuis compleet kan ontzorgen."

Deskundigheid en hechte persoonlijke contacten worden door alle opdrachtgevers als het meest waardevolle ervaren. Dat is ook wat Noordhuis uitstraalt. Zwaan: "Dus geen cash&carry outlet zoals Staples of Makro, maar een dienstverlener waar persoonlijke aandacht de belangrijkste waarde in het salestraject is. Het zoeken naar interessante en rendabele oplossingen voor de behoeftes van cliënten is dan ook waar men hier dagelijks mee bezig is. Is dat niet de voornaamste waarborg voor je continuïteit?"

www.noordhuis.nl


Deel op Social Media

 


17-11-2016 11:53

BAU is een vakbeurs voor architectuur, materialen en systemen, een van de grootste en belangrijkste evenementen in de sector. Iedereen die betrokken is bij de internationale gemeenschap voor planning, bouw en het ontwerpen van gebouwen komt hier samen: architecten, planners, investeerders, vertegenwoordigers van de industriële- en commerciële sectoren, de bouwsector, enzovoort.De volgende BAU vindt plaats van 16 tot 21 januari 2017 in het congrescentrum Messe te München.

Ongeveer tweeduizend exposanten uit meer dan veertig landen en meer dan 250.000 bezoekers uit de hele wereld worden verwacht. Ook deze editie zal naar verwachting weer helemaal zijn volgeboekt, zodat er opnieuw meer dan 185.000 vierkante meter expositieruimte te zien zal zijn met architecturale oplossingen, materialen en systemen voor de commerciële- en residentiële bouwsector en interieur voor zowel nieuwbouw, renovatie en modernisering.BAU is ook 's werelds grootste vakbeurs voor architecten en ingenieurs, met elk jaar meer dan zestigduizend professionals te gast. Geïnteresseerden kunnen hier de nieuwste ideeën, technologieën en materialen in de praktijk ontdekken. Het programma bestaat uit verschillende forums en rondetafelgesprekken met experts van over de hele wereld.

http://bau.stylos.nl/


Deel op Social Media


16-11-2016 8:30

IBM en FrieslandCampina zijn de winnaars geworden van de Facilitaire Benchmark Awards 2016. De jury was unaniem in de waardering voor respectievelijk de ‘Beste Integrale Prestatie’ en de ‘Meest Verbeterde Prestatie’ door deze twee facilitaire bedrijven. De prijzen werden uitgereikt tijdens het event Benchmark XL, dat plaatsvond in het iconische Evoluon in Eindhoven.

Erik Ernst, hoofdredacteur FMN Connect, nam namens FrieslandCampina de award voor de ‘Meest Verbeterde Prestatie’ in ontvangst. PWC en Royal HaskoningDHV waren de andere genomineerden. “Alle drie genomineerde organisaties zijn de afgelopen jaren bezig geweest met het optimaliseren en efficiënter inrichten van hun dienstverlening. Bij FrieslandCampina is dit duidelijk terug te zien in de benchmark van dit jaar. De kosten zijn sterk gedaald op met name de onderdelen onderhoud, energie, beveiliging en receptie. Maar kwaliteit is de organisatie hierbij niet vergeten. Terwijl de kosten zijn gedaald, is de aangeboden kwaliteit juist sterk gestegen. Een prestatie waar de organisatie trots op kan zijn”, aldus het juryrapport.

IBM won de prijs voor de ‘Beste Integrale Prestatie’. Volgens de jury wordt het bedrijf gekenmerkt door een stabiele en professionele demand-organisatie, waar een goede samenwerking met haar integrale dienstverlener zichtbaar is. “Ondanks een daling van het aantal fte dit jaar is er nog steeds sprake van een scherp vierkante-meter-gebruik. Een prestatie op een zeer hoog niveau.” De overige genomineerden in deze categorie waren Saxion en Vivare.

Op Benchmark XL kwamen circa honderdtwintig facilitair managers en hun teamleden bij elkaar voor een dag vol nieuwe ontmoetingen, kennis delen, leren van elkaar en verbeteren. Het event werd georganiseerd door Colliers International Corporate Solutions en NFC Index Coöperatie.

www.fmn.nl

Deel op Social Media11-11-2016 8:30

Epson, fabrikant van onder meer printoplossingen, zal PaperLab volgend jaar als primeur in Europa tentoonstellen. "PaperLab is 's werelds eerste compacte kantoor papierproductie machine waarmee nieuw papier kan worden geproduceerd uit veilig vernietigd afvalpapier, met minimaal gebruik van water", stelt het bedrijf.

Het PaperLab-concept zal voor het eerst in Europa worden getoond op de CeBIT (Hannover, 20-24 maart 2017) als onderdeel van een uitgebreide demonstratie van Epson’s nieuwste innovatieve, milieu-efficiënte en hoge precisietechnologie voor de werkomgeving. Dhr. Minoru Usui, President bij Epson, zal aanwezig zijn op de CeBIT om PaperLab te presenteren en Epson's nieuwste innovatieve producten voor de werkomgeving te onthullen.

www.epson.com

Deel op Social Media10-11-2016 16:58

Zowel werkzoekenden als werkgevers merken de kloof tussen de opleiding van werkzoekenden en de praktijk op. 40 procent van de werkzoekenden onderkent dit probleem, terwijl 44 procent van de werkgevers het hier mee eens is. Deze gegevens blijken uit het jaarlijkse kandidatenonderzoek en de MKB marktmonitor van Unique in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction onder 1.161 werkzoekenden en 2.142 MKB’ers.

Loes Dingemans, algemeen directeur Unique: “De discussie over de kloof tussen de arbeidsmarkt en opleidingen is één die al jaren voortduurt. Ondanks vele initiatieven vanuit de overheid, het onderwijs en ondernemend Nederland, lijkt de kloof niet veel kleiner te worden. Potentieel werkzoekenden doen er daarom goed aan hun blikveld tijdens de studie al te verbreden. Denk hierbij aan een bijbaan, bestuurscommissie of het volgen van extra vakken. Door dergelijke activiteiten houdt de werkzoekende nog enigszins grip op het effect dat een dergelijke kloof kan hebben. Er is immers niets vervelender dan verwachtingen, die niet stroken met de werkelijkheid. Dat geldt zowel voor de werknemer, als voor de werkgever.”

Het kandidatenonderzoek, gehouden in mei 2015 onder 1.161 respondenten geeft de resultaten weer van een kwantitatief, online onderzoek van Unique Nederland in samenwerking met Motivaction. De respondenten van het onderzoek bestaan uit recent werklozen en latent/potentieel werkzoekenden onder de Nederlandse bevolking in de leeftijd van 18 tot 60 jaar.

Het onderzoek van Unique en Motivaction richt zich op bedrijven met maximaal 500 medewerkers. Unique en Motivaction zijn nagegaan wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn op het gebied van omzet, personeel en duurzame inzetbaarheid. Tussen maart en mei van 2015 namen medewerkers van Unique en Technicum persoonlijke of digitale interviews af bij 2.142 ondernemers.

http://www.unique.nl/marktmonitor

 Deel op Social Media
10-11-2016 10:27

Naar aanleiding van de Meubelbeurs Brussel, die plaatsvond van 6 tot en met 9 november in de Heizelpaleizen te Brussel, maakte Fedustria, de federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie, een barometer op van de economische situatie van de meubelsector in België.

De omzet van de Belgische meubelindustrie bedroeg 1.261,7 miljoen euro in het eerste semester van 2016, een stijging met 3,2 procent in vergelijking met het eerste semester van 2015. Daarmee is het jaar 2016 alvast beter ingezet dan het voorgaande jaar, waar men slechts eerder van een stabilisering kon spreken. Of deze positieve ontwikkeling zal aanhouden in de komende maanden is nog de vraag. Er is weliswaar een vertrouwenwekkende bezettingsgraad van de productiecapaciteit en een goed investeringsniveau, maar anderzijds zorgt de Brexit voor ongerustheid in de sector en de financiële markten en staat naast het consumentenvertrouwen ook het bestellingsniveau in de meubelhandel in het rood.

Tijdens het eerste semester van 2016 investeerde de Belgische meubelindustrie 44,7 miljoen euro, dit is 8,1 procent meer dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Hiermee wordt de investeringstoename die vorig jaar startte, verdergezet.

De bezettingsgraad van de productiecapaciteit in de Belgische meubelindustrie ligt reeds 10 kwartalen op rij boven de 75 procent, en vijf opeenvolgende kwartalen boven de 80 procent. De laatste twee kwartalen is er wel een lichte daling vast te stellen. De forse daling van het bestellingsniveau in de meubelhandel speelt hier wellicht een rol.
De tewerkstelling in de Belgische meubelindustrie houdt goed stand en bedroeg in 2015 11.150 personen verdeeld over 844 bedrijven.

Volgens de maandelijkse enquête van de Nationale Bank van België daalden de ontvangen bestellingen in de Belgische meubelhandel tijdens de eerste 8 maanden van 2016 gecumuleerd met 2,1 procent. Enkel de maand juni leverde na een zwak jaarbegin een straaltje hoop, maar in de zomermaanden viel het niveau alweer sterk terug, met een zwakke soldenverkoop tot gevolg.

Voor de Belgische meubelexport was 2015 een goed jaar, met een globale stijging van de uitvoer met 5,5 procent, in de eerste plaats dankzij goede prestaties in de uitvoer naar andere EU-landen, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. In de eerste 6 maanden van 2016 valt er weliswaar nog een verdere stijging te noteren, maar deze valt met +1,8 procent toch veel bescheidener uit. Binnen de EU is er een stijging van de export met 3,7 procent, met een lichte toename naar Frankrijk (+1,5 procent), Nederland (+3,4 procent) en Duitsland (3,7 procent), bij uitstek de top-3-exportmarkten van België.

Filip De Jaeger, adjunct-directeur-generaal en verantwoordelijke meubel bij Fedustria: “Mogelijk zullen er in de toekomst grotere verschuivingen komen in de export naar het Verenigd Koninkrijk tengevolge van de Brexit. Dit zal wellicht sterk productafhankelijk zijn. Directe impact is er alvast door de sterke daling van de waarde van het Britse pond, waardoor de marges en/of de volumes voor exporteurs onder druk komen te staan. Dat zou zich al kunnen manifesteren in de cijfers van het tweede semester van 2016.”

Aan de invoerzijde wordt een tegenovergestelde trend vastgesteld, met in de eerste 6 maanden een lichte stijging van 0,9 procent. De invoer vanuit de EU-landen steeg in totaal met 2,4 procent.

Het Federaal Planbureau verwacht dat na twee matige jaren de groei van de wereldeconomie in 2017 licht zou aantrekken onder impuls van de VS en de opkomende landen. De economische groei in de eurozone, de belangrijkste exportmarkt voor de Belgische meubelsector, zou evenwel gematigd blijven door de onzekerheid omtrent de gevolgen van de Brexit.

Rekening houdend met al deze elementen mag voor 2017 toch een lichte groei van de meubelactiviteit verwacht worden.  Maar waakzaamheid blijft geboden.

Fedustria is de federatie van de Belgische textiel-, hout- en meubelindustrie. Deze sectoren vertegenwoordigen een totale omzet van 11,1 miljard euro en een tewerkstelling van 38.446 personen. Afzonderlijk beschouwd is de Belgische meubelindustrie goed voor een omzet van 2,36 miljard euro en een tewerkstelling van 11.150 arbeidsplaatsen.

 

Deel op Social Media07-11-2016 8:30

Op 18, 19 en 20 januari 2017 vindt in samenwerking met FMN het inspiratie event Facility for Future plaats. Hier worden de resultaten van het bekende Facility management marktonderzoek van Twynstra Gudde gepresenteerd.

"Een fundamentele pijler voor iedereen binnen het facilitaire werkveld", aldus een woordvoerder van FMN. "Hier worden interessante vraagstukken, zoals de trends en ontwikkelingen, de invloed van technologie en data en de ambitie van facilitaire professionals in 2017, beantwoord."

Projectleider van Facility for Future, René Wentink, geeft aan: “Een FM-vakevent is niet compleet zonder dit marktonderzoek. Wij zijn ontzettend trots dat de resultaten van dit gerenommeerde onderzoek bij ons worden gepresenteerd. Dit onderstreept wederom het speciale karakter van ons vakevent: kennis delen en inspireren.” De resultaten van het onderzoek worden dagelijks gepresenteerd tijdens het event zodat iedereen de kans krijgt om de presentatie bij te wonen.

Facility for Future is het event dat zowel richting geeft aan de toekomst van het vakgebied als aan de rol van de facilitair professional en waarbij facility management wordt gepositioneerd als belangrijk strategisch vakgebied met toegevoegde waarde voor organisaties. Het event geeft bovenal inzicht in de vele ontwikkelingen in het vakgebied.

Naast het beursgedeelte wordt een informatief contentprogramma samengesteld waarin veel ruimte is voor beleving, inspiratie en interactie. Ook komen er diverse (innovatieve) exposities, belevingspleinen en side-events. Thema’s zijn onder meer MVO/circulaire economie, het gebouw van de toekomst en gezond en veilig werken.

www.facilityforfuture.nl

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >