Nieuws


27-10-2016 8:49

Na 4 jaar samenwerking hebben Flos en Moroso vanuit strategische en praktische overwegingen besloten om niet langer deel uit te maken van het collectief ‘Design Post Amsterdam’. DPA bedankt in een nieuwsbrief Flos en Moroso voor hun bijdrage aan de opstart en uitbouw van ‘Design Post Amsterdam’.

http://www.designpostamsterdam.nl/


Deel op Social Media21-10-2016 6:00

Onderzoek van Sharp toont aan dat Nederlandse bedrijven veel geld kwijt zijn aan improductieve werknemers. Nederlandse werknemers besteden elke werkdag gemiddeld meer dan een uur aan het wachten op apparatuur zoals printers en computers, het zoeken naar documenten en het helpen van collega’s. Dit kost bedrijven ruim 4.500 euro per jaar per werknemer, gebaseerd op een modaal Nederlands inkomen.

De onderzoeksresultaten zijn opmerkelijk, omdat bedrijven veel van deze verspilde tijd eenvoudig kunnen reduceren als zij hun technologie zouden verbeteren. Bedrijven hebben nog altijd hun technologie niet op orde, zo blijkt uit het onderzoek. Iedere dag verspillen werknemers bijna een half uur aan het wachten op apparatuur. Zo wachten werknemers gemiddeld 6 minuten tot de printer is opgewarmd en 7 minuten op het printen van hun documenten. Ze wachten gemiddeld iets meer dan 7 minuten bij het aanzetten van de audiovisuele apparatuur en bijna 9 minuten op het opnieuw opstarten of repareren van niet goed werkende apparatuur.

Bijna 30 procent van de ondervraagde Nederlandse werknemers geeft te kennen dat ze hun tijd verspillen aan het zoeken naar documenten, omdat deze niet eenvoudig terug te vinden of te delen zijn. Gemiddeld besteden werknemers bijna 19 minuten per dag aan het zoeken naar documenten en afbeeldingen.

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat ruim 25 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers tijd spendeert aan collega’s die niet goed weten hoe de audiovisuele apparatuur, printers en scanners werken. Ze steken dagelijks gemiddeld 18 minuten in het helpen van een collega met apparatuur en software.

“Veel van de onderzochte kosten zijn volstrekt onnodig”, vertelt Wilbert Hendriks, Sales Manager Direct Sales & Marketing Benelux bij Document Solutions Sharp Electronics Benelux. “Bedrijven zijn zich nog te weinig bewust van de kosten die ze eenvoudig zouden kunnen reduceren als zij hun technologie zouden verbeteren. Er zijn tal van concrete oplossingen die voor bedrijven een enorm verschil kunnen maken. Denk daarbij aan printers met een bewegingssensor, waarmee opwarmtijden sterk reduceren omdat de printer direct geactiveerd wordt wanneer de sensor detecteert dat een gebruiker de machine nadert.”

Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder 6.045 kantoormedewerkers in negen Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Zweden, Polen, Nederland, Tsjechië en Hongarije. In totaal namen 504 Nederlandse respondenten deel aan het onderzoek.

www.sharp.nl


Deel op Social Media17-10-2016 11:07

Canon Nederland organiseert op donderdag 17 november voor het derde achtereenvolgende jaar het evenement ‘Interieurinnovaties met print’. Met het evenement wil Canon ondernemers in de interieur- en printmarkt laten ervaren hoe zij met innovatieve printoplossingen waarde kunnen toevoegen aan elk interieur.

Tijdens ‘Interieurinnovatie met print 2016’ wordt er uitgebreid ingegaan op printinnovaties en hoe deze passen binnen de ontwikkelingen en trends op het gebied van interieurontwerp. Het programma start bij Océ Technologies in Venlo met een aantal succesverhalen van toonaangevende organisaties in de print- en interieurmarkt. Zo komt Jan van Iwaarden, Van IWaarden Artwork, aan het woord. Hij vertelt over hun mooiste oplossingen voor interieurdecoratie die zijn uitgevoerd in topkwaliteit. 

De bijeenkomst zet zich voort in het nieuwe Customer Experience Center van Océ Technologies. Hier vinden inspiratiesessies plaats en worden live demonstraties met de Océ Arizona, de Mutoh ValueJet en de Océ ColorWave gegeven. Ook kunnen bezoekers het effect beleven van prints op hout, glas, behang, magneetfolie of vloermaterialen.

Wilco Verheij, Director Industrial & Production Solutions, Canon Nederland, vertelt: “Ons evenement ‘Interieurinnovaties met print’ is inmiddels een ware traditie geworden waar printondernemers en interieurdesigners naar uitkijken. Het succes van voorgaande jaren bewijst dat de rol van print in interieurdesign niet meer weg te denken is. Personaliseren is echt van deze tijd en zal in de toekomst een nog grotere rol gaan spelen. Wij spelen daarop in door in nauw overleg met klanten innovatieve printtechnieken te ontwikkelen die creatieve waarde toevoegen aan eindproducten voor het interieur.”

Verheij vervolgt: “Tijdens deze editie gaan we nog dieper in op de eindeloze mogelijkheden van printen van reliëf en printen op de meest veelzijdige materiaalsoorten. Daarnaast wordt een nieuw aangekondigde revolutionaire technologie, die de wereld van grootformaat roll-to-roll printen zal doen transformeren, voor de eerste keer getoond. Deze unieke technologie maakt binnenkort deel uit van een nieuwe serie roll-to-roll printers die grootformaat print providers een ongeëvenaarde combinatie biedt van productiviteit, beeldkwaliteit, lage inzetbaarheid en automatisering.’’

Deelname is gratis.

www.canon.nl/interieurinnovatiesmetprint

Deel op Social Media14-10-2016 8:30

Medio oktober  vond de negende editie plaats van het congres Technology for Health plaats. Met negenhonderd bezoekers en zestig exposanten was het weer evenement in den Bosch volgens de organisatie ‘een bruisend geheel’.

Professionals die werken aan de ontwikkeling van medical devices en andere zorggerelateerde facilitaire producten terecht op de beursvloer met onder meer ideeën voor nieuwe projecten en vragen over bijvoorbeeld certificering. Nieuw dit jaar was het plein waar startende bedrijven zich presenteerden en contacten zochten om hun idee of product een stap verder brengen. Ook de demonstraties van serious games, domotica en robotica sloegen aan bij het publiek.

“De meet&match was met honderdtwintig één-op-één gesprekken een mooie aanvulling om effectief te netwerken met de aanwezige bezoekers”, aldus de organisatie van het evenement. “Deze bezoekers hadden 2 dagen een ruime keus aan lezingen en workshops; van inhoudelijke discussies over waar de businesskansen voor biomaterialen liggen tot aan revalidatietechnologie in de kliniek, en van big data-analyse voor diabetespatiënten tot ‘lessons learned’ bij het opzetten van een bedrijf.

www.mikrocentrum.nl

Deel op Social Media 

10-10-2016 8:29

Ruud Jilesen, student aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN), ontving op 6 oktober 2016 tijdens IFMA’s World Workplace in San Diego (CA, USA) een studiebeurs voor excellente studenten Facility Management. Ruud ontvangt de beurs, gesponsord door FMN, uit handen van Natalie Hofman, voorzitter van FMN.

Elk jaar reikt de International Facility Management Association (IFMA) Foundation studiebeurzen uit in het kader van het Facility Management (FM) Student Scholarships Program. Dit jaar worden 36 beurzen en drie andere prijzen uitgereikt. Hiervan gaan er in totaal zeven naar  Nederlandse studenten.

Ruud Jilesen is zeer vereerd dat hij dit jaar de door FMN gesponsorde IFMA Foundation Scholarship in ontvangst mag nemen. “Het is echt super dat mijn inspanningen als student op deze wijze worden gewaardeerd. Ik raad echt alle FM-studenten aan om volgend jaar ook mee te doen en zich in te schrijven voor de IFMA-scholarships, maar ook om je te ontwikkelen buiten je studie om. Alleen al het meedoen aan de inschrijving voor de scholarships is leerzaam en laat je vaak zien dat je meer hebt gedaan dan je denkt. Dat ik nu beloond word met een studiebeurs en deze ook nog eens in ontvangst mag nemen in San Diego is de kers op de taart. Op de World Workplace krijg ik de kans om een internationaal netwerk op te bouwen en mij op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en in Nederland andere studenten te inspireren zich verder te ontwikkelen.”

Hoewel de concurrentie ieder jaar groter wordt, is de Nederlandse oogst aan IFMA-studiebeurzen ook dit jaar weer relatief groot. De andere winnende Nederlandse studenten zijn: Anelia Marinova (Hanze), Esther de Boer (Hanze en vorig jaar ook al winnaar van de FMN-studiebeurs), Eva Buurma (Hanze) en Heleen Arends (Hanze). Anke Jansen (NHTV) is gekozen tot International Student of the Year en Niels Peters (HAN) mocht naar San Diego komen omdat hij eerder dit jaar de e-poster competitie op de EFMC in Milaan won.

Om voor de prestigieuze beurs in aanmerking te komen moesten de studenten een uitgebreide aanvraag indienen, waarin ze, naast een helder curriculum vitae, onder andere hun kwaliteiten moesten aangeven op het gebied van leiderschapsvaardigheden, betrokkenheid bij FM gerelateerde activiteiten en devisieop hun FM-carrière op korte- en langere termijn.

De beurzen van de IFMA Foundation maken onderdeel uit van het FM Scholarship Program. Dit programma ondersteunt de studie van FM studenten die zowel in hun opleiding als in hun nevenactiviteiten excelleren. De beurzen hebben een waarde van minimaal $ 1,500.--. Dit jaar wordt in totaal een bedrag van meer dan 160.000 dollar aan beurzen uitgekeerd. Daarnaast ontvangt elke winnaar een bedrag waarmee hij of zij in staat wordt gesteld naar San Diego te reizen, daar te verblijven en deel te nemen aan IFMA’s World Workplace.

De inschrijving voor de beurzen voor volgend jaar start in februari 2017.

www.fmn.nl

Deel op Social Media07-10-2016 10:17

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf kan met een positief gevoel terugkijken op 2015. Een meerderheid (54 procent) van de ondernemers heeft een omzetstijging gerealiseerd. Voor 21 procent bleef de omzet stabiel en 16 procent zag een afname. Hiermee zet het MKB voor het tweede jaar op rij zeer positieve resultaten neer. Ter illustratie, in 2013, het dieptepunt als het gaat om de gerealiseerde omzetgroei, bleef het percentage dat groei noteerde steken op slechts 39 procent. Deze gegevens blijken uit de jaarlijkse MKB Marktmonitor van Unique in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction onder 1.559 MKB’ers.

Ook het kalenderjaar 2016 wordt naar verwachting positief afgesloten. 58 Procent verwacht dat de omzet groeit ten opzichte van 2015. Slechts een op de tien ondernemers calculeert een afname van de omzet in voor 2016. Tevens denkt twee derde van de ondernemers (67 procent) een gelijke tred te kunnen houden met de concurrentie, dan wel een grotere omzetgroei te realiseren dan branchegenoten. Slechts 3 procent heeft het idee dat ze minder omzet zullen genereren dan hun concurrenten.

Loes Dingemans, algemeen directeur van Unique over de onderzoeksresultaten: “Dat we nu voor het tweede jaar op rij succesvolle omzetcijfers mogen noteren voor het MKB, stemt mij zeer positief. Immers, het midden- en kleinbedrijf is de belangrijkste economische motor van Nederland. Gaat het goed met hen, dan gaat het goed met Nederland. Het vasthouden van deze positieve lijn is dan ook een van de belangrijkste uitdagingen voor de toekomst. Wat hierbij absoluut niet mag ontbreken is aandacht voor het personeel, het meest waardevolle kapitaal van iedere onderneming. Door te inspireren, faciliteren en stimuleren creëer je bevlogen mensen. En juist zij maken het verschil. Dat zal zonder twijfel terug te zien zijn in de cijfers.”

Het rapport is aan te vragen via: http://www.unique.nl/marktmonitor

www.unique.nl

www.uniquehroffice.nl


Deel op Social Media07-10-2016 8:30

De metamorfose van de Nederlandse Restauratiebeurs naar het bredere ErfgoedEvent is door de erfgoedsector goed ontvangen. Beursorganisator Raoul Hijl van Top/Com Managementnetwerken constateert dat het concept goed wordt opgepikt door de markt.

“We hebben de eerste stappen naar vernieuwing gezet. Ondersteund door ErfgoedMagazine en activiteiten vanuitde businessclub ErfgoedNetwerk, positioneert ErfgoedEvent zich als tweejaarlijks vakevenement voor de totale erfgoedsector.”

ErfgoedEvent is een platform voor leveranciers van producten en diensten voor de erfgoedsector. "Van roerend tot onroerend, van materieel tot immaterieel. Cross-overs met nevensectoren als design en de museale wereld openen deuren naar nieuwe doelgroepen. Dat maakt het event interessant voor eenieder met een vakmatige interesse in erfgoed. Bezoekers zijn onder meer restauratoren, conservatoren, beheerders, facilitair managers, monumenteneigenaren, aannemers, architecten, monumentenorganisaties en gemeenten."

ErfgoedEvent biedt onderdak aan een breed kennisprogramma. Netwerkbijeenkomsten, lezingen en expert meetings leggen verbindingen tussen de diverse stakeholders. Centraal staan de kernthema’s vakmanschap en digitalisering erfgoed.

De eerste editie van ErfgoedEvent vindt plaats van woensdag 5 t/m vrijdag 7 april 2017 in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. De deelnemerswerving is onlangs van start gegaan.

www.erfgoed-event.nl

Deel op Social Media04-10-2016 8:32

Het Center for People and Buildings (CfPB) betsaat 15 jaar. ter gelegenheid van het jubileum wordt een symposium georganiseerd. "In het symposium blikken we terug op 15 jaar onderzoek naar mens, werk en werkomgeving en werpen we een blik vooruit: wat willen (moeten?) we nog meer gaan onderzoeken om ons begrip van de werking van de werkomgeving te vergroten."

Het symposium vindt plaats op dinsdag 1 november in de de Centrale en Boilerruimte van Lijm en Cultuur aan de Rotterdamsestraatweg 272 te Delft. "Een bijzondere, inspirerende omgeving die denken we goed aansluit bij het verhaal dat wij te vertellen hebben."

Tal van sprekers zullen tijdens de bijeenkomst het podium betreden. Zo zullen onderzoekers Sandra Brunia en Evi De Bruyne spreken over de resultaten van 15 jaar onderzoek naar mens, werk en werkomgeving. Gastspreker Ruurd Baane gaat in op het cruciale belang van leiderschap, cultuur en gedrag. Voorts is er een paneldiscussie onder leiding van prof. Hans de Jonge (bestuursvoorzitter CfPB).

Het dreigt een drukbezochte bijeenkomst te worden. "De teller staat inmiddels op 140 aanmeldingen. Dat is al een heel mooi aantal. Maar aarzel niet om u alsnog aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan."

www.cfpb.nl

Deel op Social Media03-10-2016 8:30

Groene en blauwe waarden verdienen een plaats in de planvorming voor de bebouwde omgeving. En baathouders zoals zorgverzekeraars en pensioenfondsen, moeten tijdig worden betrokken. Dat zijn de belangrijkste conclusies van het werkatelier dat Branchevereniging VHG, Vereniging Stadswerk Nederland, BSNC en CUMELA Nederland donderdag 29 september organiseerden tijdens de Dag van de Openbare Ruimte.

Tijdens het werkatelier werd stilgestaan bij de City Deal ‘Groene en blauwe waarden in de stad’ die eerder dit jaar is gesloten. Doel van deze City Deal is de krachten van de huidige tools TEEB-Stad - een methode om de baten van groen ook in euro’s te kunnen uitdrukken – en Atlas Natuurlijk Kapitaal te bundelen, de tools verder te ontwikkelen en het gebruik bij de planvorming te stimuleren. Ook wordt beoogd de tool nog meer in te zetten in de communicatie naar de baathouders van het groen.

Gemeente Dordrecht neemt deel aan de City Deal en presenteerde tijdens het werkatelier haar ervaringen. “Groen creëert zeker meerwaarde”, concludeerde beleidsmedewerker Karin Noeverman aan de hand van een casus. “Maar we willen meer doen dan alleen de economische waarde weten. We willen baathouders betrekken. Immers: de gemeente investeert, maar andere partijen hebben er baat bij. Hoe leg je de verbinding? In de City Deal willen we daarover graag leren van andere partijen.”

Een voorbeeld van het betrekken van baathouders kwam van Waterschap Aa en Maas. Daar heeft men een subsidieregeling ontwikkeld voor stichtingen, verenigingen, (groen)bedrijven en burgers die klimaatbestendige maatregelen willen treffen. “Denk aan groene daken, waterberging en -hergebruik en vergroening van schoolpleinen”, vertelde Dirk van Helvoirt. “Zoek de baathouders dicht bij huis, betrek dus vooral inwoners erbij, dat was ons uitgangspunt. Een zo eenvoudig mogelijke subsidieregeling helpt daarbij."

Tijdens de forumdiscussie met de deelnemers in de zaal toonde vice-voorzitter Robert Smid van Branchevereniging VHG zich optimistisch: “We spreken nu niet meer over de vraag óf we een boom plaatsen, maar over wáár we die gaan planten. VHG neemt deel aan de City Deal om input te bieden over de meerwaarde van groen en om meer samenwerking in de keten te bereiken. Verder moeten we aan de gang met goede voorbeelden en die zijn er gelukkig steeds meer.”

Of de nieuwe manier van denken ervoor kan zorgen dat groene en blauwe waarden écht een plaats krijgen in planvorming, aanbestedingen en contracten, daarover was de zaal verdeeld. Daarvoor is onder andere meer visie en vertrouwen nodig van gemeenteambtenaren en meer bewustwording onder politici en burgers. Ook zouden aannemers meer verantwoordelijkheid moeten krijgen en zich meer als expert moeten kunnen onderscheiden, al in het traject voor de aanbesteding.

www.vhg.org

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >