Nieuws


29-01-2016 15:45

Met de opening van Rijnboutt Krakow Office wordt Rijnboutt vanaf februari 2016 actief in Polen. Onder dagelijkse leiding van Katarzyna Bratek richt de Poolse vestiging zich primair op renovatie, herbestemming en transformatie van gebouwen en gebieden.

Frederik Vermeesch, directielid Rijnboutt: “Polen laat al jaren een stabiele economische groei zien. Dankzij de toenemende welvaart worden de mensen kritischer ten aanzien van hun eigen leefomgeving. Die kritische opstelling biedt kansen voor Rijnboutt. Wij zijn bij uitstek deskundig op het gebied van duurzame herbestemming van de stedelijke omgeving en het cultureel erfgoed.”

“In Polen richten we ons primair op de herbestemming en transformatie van gebouwen en de herontwikkeling van stedelijke gebieden en voormalige industriële zones. Behalve door onze expertise onderscheiden we ons door de procesgerichte en geïntegreerde manier waarop wij zulke projecten aanpakken”, aldus Vermeesch. “Daarin zijn wij uniek.”

Richard Koek, directielid van Rijnboutt:"Het jaar 2016 is veelbelovend begonnen met het verwerven van de eerste opdracht in Polen en onze deelname aan een belangwekkende competitie. We hebben er vertrouwen in dat onze Poolse vestiging een succes wordt. Katarzyna Bratek, die de Poolse nationaliteit heeft, heeft lange tijd bij ons in Amsterdam gewerkt. Zij heeft tien jaar ervaring op de Poolse markt, vooral in Krakau en Warschau, beschikt over een uitstekend en snel groeiend netwerk in Polen en heeft ervaring met grote bouwprojecten.”

Het Poolse kantoor van Rijnboutt is gevestigd in de wijk Zablocie in Krakow, de tweede stad van Polen. Zablocie is een voormalig industriegebied dicht bij het stadscentrum van Krakow. Katarzyna Bratek: “De meesten kennen het gebied vanwege het Museum of Contemporary Art (MOCAK). Daarnaast huisvest de wijk de AMA Film School en is het een hotspot voor webdesigners, grafisch ontwerpers, fotografen en kunstenaars.”

“In Polen liggen prachtige transformatieopgaven, van herbestemming tot gebiedsontwikkeling. Rijnboutt heeft ruime ervaring met zulke opgaven, waarbij zij de gebouwen immer op hun stedelijke context betrekt.  Wij zien Polen als een perspectiefrijke markt”, besluit Katarzyna Bratek.

www.rijnboutt.nl

Deel op Social Media 
 

20-01-2016 8:30

FM2Share prikkelt de facilitaire wereld met haar visie op de toekomst. Zij bracht dit in beeld met een korte film: ‘the near future of facility management, a connected world’ (klik op de afbeelding).

De toekomst van facility management (FM) gaat veranderen door de invloed van het toepassen van nieuwe technologieën. Nieuwe technologieën maken het voor FM mogelijk de volgende stappen te zetten op het gebied van inspirerende werkplekken en meer klantgerichte services. Beacons en sensoren kunnen hostmanship naar the next level brengen. Daarnaast krijgt de facility manager meer data ter beschikking om op te sturen en kan hij de regierol nog beter vervullen.

Maakt technologie ons leven minder menselijk of bieden nieuwe vindingen juist kansen voor verbindingen en verdieping? Hoe veranderen facilitaire organisaties door technologie? Is technologie een banenvernietiger of ontstaan er juist nieuwe banen? En hoe zit het met privacy? FM2Share heeft zich in het onderwerp verdiept en ziet kansen voor de markt.

“Hiermee kunnen wij bedrijven en facilitaire afdelingen helpen keuzes te maken voor de toekomst”, aldus de voorzitter Bas Sieffers. “Beacontechnologie is een mooi voorbeeld hoe je efficiency kan bereiken, maar ook bijzondere belevingen kan creëren”.

De kennis die FM2Share over het onderwerp heeft verkregen is samengevoegd in een kennisdocument. Het doel is facility managers na te laten denken over de ontwikkelingen. Zodat ze voorbereid zijn op de toekomst en zich niet laten verrassen. Het kennisdocument is HIER te downloaden.

www.fm2share.nl

Deel op Social Media 

16-01-2016 8:30

Afgelopen week werd in Den Bosch de Vakbeurs Facilitair gehouden. Op woensdag 13 januari presenteerde Facilicom Services Group er het nieuwe Facilicom Solutions. "Facilicom Solutions is de som van twee bestaande Facilicom bedrijven, namelijk Breijer Bouw en Installatie en Facilicom Facility Solutions. Door de bundeling van krachten kunnen we de klant nog beter van dienst zijn."

"Dat is niet nieuw. Dat deed Facilicom Facility Solutions al met zijn integrale facilitaire concepten en oplossingen. En Breijer Bouw en Installatie met hard services. Steeds vaker werkten we samen om soft en hard services niet alleen te combineren, maar ook vergaand te integreren. Bijvoorbeeld bij diverse PPS-projecten en een scala aan opdrachtgevers in de domeinen wonen, werken, leren en zorgen. Allemaal uiterst succesvolle projecten en contracten die bewijzen dat integraliteit in alle lagen van de facilitaire organisatie de toekomst is", vertelt Pieter Jan van Hooijdonk, algemeen directeur Facilicom Solutions.

"Organisaties willen excelleren. Dat lukt alleen als medewerkers het beste van zichzelf geven. Wij geloven dat we elke Nederlandse organisatie daarbij kunnen helpen. En wel met een excellente facilitaire ondersteuning. Want facilitaire diensten dragen in belangrijke mate bij aan het welbevinden van mensen en daarmee aan hun presteren. Dat is ook vastgelegd in de missie van Facilicom Solutions: we willen de meest gewaardeerde werk- en leefomgevingen creëren, blijvend en voor iedereen", vervolgt Rogier Verbeek, directeur klant en markt van Facilicom Solutions.

Facilicom Solutions zorgt ervoor dat op elk niveau de kennis van soft services, hard services en integraal samenkomt. In de uitvoering worden zoveel mogelijk eigen mensen ingezet. "Daarmee krijgt de klant één team, met één taak, en één klantspecifieke organisatie. Dat maakt Facilicom Solutions efficiënter, wendbaarder en effectiever. Daarmee stijgt de kwaliteit en beleving."

www.facilicom.nl

Deel op Social Media 

15-01-2016 15:45

Sinds september 2015 is de inschrijving geopend voor de Lighthouse Award. Dit is de tweejaarlijkse prijs van het bouwnetwerk Lighthouse Club Nederland voor een bijzondere bijdrage aan de bouw van een persoon, project of organisatie.

Al een flinke stapel inzendingen is binnen, vooral van leden van de vereniging. Ook niet-leden kunnen meedingen. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 5.000 euro. Indienen kan nog tot eind januari.

Deze tweejaarlijkse prijs van de Lighthouse Club honoreert een persoon, project of organisatie die een buitengewone bijdrage levert aan de ontwikkeling van de bouwsector. Men kan zichzelf, zijn organisatie, een project, of anderen aanmelden. De jury beoordeelt de inzendingen op kennisniveau, innovatiekracht, duurzaamheid, samenwerking en op maatschappelijke, culturele, of bestuurlijke relevantie.

Juryvoorzitter Henk van de Wiel:  "We zijn op zoek naar de echte parels in de bouw, naar die initiatieven die onze markt vernieuwen, veranderen en verbeteren.” Iedereen komt in aanmerking de Lighthouse Award te winnen, ook niet-leden. De inschrijvingstermijn sluit op 31 januari 2016. De Award wordt tijdens de jaardag van de Lighthouse Club op 21 april 2016 in Maastricht uitgereikt.

www.lighthouseclub.nl

Deel op Social Media 

14-01-2016 10:32

Wie 3D-printen zegt, denkt waarschijnlijk als eerste aan de vele metalen en kunststof productvarianten die met deze technologie mogelijk zijn. Maar geprint 3D-papier met industriële kwaliteit, bijvoorbeeld voor engineers, is binnenkort voor iedereen binnen handbereik.
 

http://bit.ly/1Wa348u

 

Deel op Social Media

 

05-01-2016 8:00

AAFM Facility Management en DSM hebben op 5 november een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst getekend. Het betreft een Managing Agent-overeenkomst voor DSM in Nederland, waarbij de kantoren van DSM in Heerlen, Sittard en Geleen per 1 januari 2016 direct onder dit contract zijn gekomen. Voor andere locaties zijn plannen voor het uitvoeren van scans van de facilitaire dienstverlening, waaronder catering, schoonmaak, technisch beheer en beveiliging.

In het Managing Agent-contract beheert AAFM de zogenoemde 'soft- en hard services' voor de kantoorgebouwen van DSM in Heerlen, Sittard en op de Chemelot Campus in Geleen. Hieronder valt onder meer het integreren van de diverse facilitaire diensten tot één integrale facility management balie. "De uitbesteding ontzorgt DSM volledig op het gebied van de operationele facilitaire dienstverlening, mede door het leveren van facilitair managers", stelt AAFM. "Hierdoor kan het management van DSM zich richten op de core business, waardoor op alle vlakken sprake is van een kwaliteitsverbetering."

Ron van den Akker, Vice President Indirect Sourcing bij DSM over de keuze voor AAFM: "We werken al ruim tien jaar naar tevredenheid samen met AAFM en hebben daarom besloten om, na een grondige benchmark, de samenwerking met nogmaals vijf jaar te verlengen. De leveranciersonafhankelijkheid en de invulling van het door ons gevraagde flexibele business model door AAFM sluiten aan bij de strategie voor facilitair management van DSM.”

Na 10 jaar werkzaam te zijn voor DSM, werkt AAFM sinds april van dit jaar ook samen met DSM Dyneema in Heerlen. Ook daar werd het totaalconcept van facilitaire dienstverlening voor soft services geïmplementeerd. Bernt Bouwmeester, Algemeen Directeur van AAFM, over de overeenkomsten met DSM: “De samenwerking met DSM is zeer bijzonder aangezien we al tien jaar samenwerken en daar nog eens vijf jaar aan toevoegen. Bovendien zien steeds meer locaties van DSM, zoals DSM Dyneema, de voordelen in van uitbesteding. Wij zijn zeer trots te mogen werken voor een kwaliteitslabel als DSM.”

www.aa-fm.com

Deel op Social Media 
 

04-01-2016 8:30

AAFM Facility Management en Waste Watchers slaan de handen in één en gaan de strijd aan tegen voedselverspilling in de zorgbranche. De combinatie van ervaringen van AAFM en inzichten van Waste Watchers leiden tot een nieuwe kijk op verspillingen van voedsel in de zorg. Niet eerder is op deze manier voedselverspilling in de zorg gemeten.

Wereldwijd wordt 40 procent van het voedsel dat geproduceerd wordt niet opgegeten, maar weggegooid. “Dit is natuurlijk een extreem hoog percentage,” legt Pieter van de Graaf, specialist op het gebied van eten en drinken bij AAFM, uit. “AAFM en Waste Watchers willen dit probleem te lijf gaan daar waar het zichtbaar wordt: op de werkvloer, waar het voedsel in de afvalbak verdwijnt in plaats van in de maag. Momenteel is er nog geen effectieve ondersteuning beschikbaar om professionele keukens te helpen verspilling tegen te gaan, zonder dat dit teveel tijd vergt. Waste Watchers brengt hier, met behulp van dagelijkse metingen en de visualisaties in hun applicatie, verandering in. De eerste opdrachtgever waar we dit voor in kaart brengen is het Isala Diaconessenhuis in Meppel.”

De samenwerking tussen AAFM en Waste Watchers is uniek: niet eerder is op deze manier voedselverspilling in de zorg gemeten. “Waste Watchers bestaat uit een groep jonge en bevlogen mensen, die op een andere manier tegen het probleem aankijkt. De bedrijfscatering is voor hen een bekende markt, de zorgsector nog niet. Voedselverspilling in de zorg heeft een andere dynamiek dan bedrijfscatering, vanwege de continu wisselende omstandigheden van de patiënten en de vele diëten. Samen met Waste Watchers heeft AAFM een structuur bedacht, waarbij voedselverspilling binnen het proces van de verstrekking van eten en drinken gemeten en geanalyseerd kan worden. Nu is het wachten op de eerste resultaten,” licht Van de Graaf toe.

AAFM Facility Management heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. AAFM heeft als eerste bedrijf in de facilitaire sector trede 4 op de MVO Prestatieladder behaald. Dit is een belangrijke certificatienorm als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en is geïnspireerd op de NEN-ISO 26000. De certificering op Niveau 4 bewijst de toewijding van AAFM aan het milieu en duurzaam ondernemen.

www.wastewatchers.eu

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >