Nieuws


29-07-2015 13:00

VHG voegt een nieuwe competitie toe aan haar activiteiten: die voor het beste Interieurbeplantingsproject. Dat heeft het bestuur van VHG Vakgroep Interieurbeplanting onlangs besloten. De competitie voor 2016 gaat nog dit jaar van start. De inschrijvingstermijn begint op 1 september en loopt tot 1 oktober 2015. 

De feestelijke prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de facilitaire beurs in Den Bosch, begin januari 2016. De jury maakt dan het winnende project bekend. Rondom de competitie zal veel communicatie plaatsvinden, waardoor de interieurbeplanting nog meer op de kaart wordt gezet. Dat is immers de belangrijkste reden voor het ontwikkelen van deze wedstrijd. In de loop van de zomer worden de details voor deelname bekend gemaakt.

www.vhg.org

Deel op Social Media 

17-07-2015 8:31

Deze week maakte BIS bekend een strategische alliantie te hebben gesloten met Microsoft voor het adviseren, leveren en onderhouden van Microsofts nieuwste collaboration oplossing: Microsoft Surface Hub. Met de 'revolutionaire en veelzijdige' Microsoft Surface Hub krijgt BIS naar eigen zeggen een 'ongeëvenaarde oplossing in zijn assortiment om het interactief, remote en visueel samenwerken in groepen te optimaliseren'.

Wereldwijd is een aantal trends zichtbaar met betrekking tot de manier waarop mensen in een zakelijke omgeving overleggen en vergaderen. "Deze trends zijn onder meer het gegeven dat 54 procent van alle vergaderingen wereldwijd inmiddels één of meerdere remote deelnemer(s) heeft, het aantal mobiele werknemers sinds 2005 met maar liefst 80 procent is toegenomen en er nieuwe soorten ruimtes worden ontworpen om samenwerken in en tussen groepen te simuleren. Opvallend hierbij is dat de technologie geen gelijke tred lijkt te houden met de wijzigende manier van werken; althans wat het samenwerken tussen groepen betreft. Maar dat is nu veranderd. Dankzij Microsoft Surface Hub."

Microsoft Surface Hub onderscheidt zich volgens BIS van andere oplossingen voor (online) collaboration doordat bepalende onderdelen, zoals hardware en applicaties, volledig op de toepassing, de gebruiker en op elkaar zijn afgestemd. "Daarbij is op detailniveau aandacht besteed aan beleving, intuïtief gebruik, gemak en veelzijdigheid. Twee formaten displays, hightech camera’s en krachtige speakers zorgen - samen met een Windows 10 omgeving met Office en nieuw ontwikkelde apps - voor optimale beschikbaarheid, hoge kwaliteit, veel interactie en stijgende productiviteit."

Dankzij de nieuwste technologieën voelen deelnemers zich volgens BIS meer betrokken, zijn ze voor iedereen zichtbaar en kunnen – waar ook ter wereld – hun input geven, content delen (ook draadloos) en aantekeningen maken. 

Jean Pierre Overbeek – CEO van de internationale BIS Group – voorziet grote veranderingen in de manier waarop groepen zullen samenwerken: “Net zoals de PC een enorme invloed heeft gehad op de productiviteit van de individuele medewerker, zo zal de Surface Hub ongekende impact hebben op de productiviteit van teams. Het is waar dat ook andere fabrikanten tools ontwikkeld hebben om als groep(en) samen te werken, maar Microsoft Surface Hub is wereldwijd het eerste platform waarin alle essentiële elementen om de “kracht van de groep” te maximaliseren zijn geïntegreerd en op elkaar afgestemd. In dat opzicht staan we met deze technologie voor mijn gevoel aan de vooravond van een nieuw tijdperk.”

www.bis.nl

Deel op Social Media 

13-07-2015 9:16

Voor 39 procent van de Nederlandse medewerkers geldt dat stress gerelateerd aan werk fysieke klachten verergert met 26 tot 50 procent. Voor nog eens bijna een derde van hen (30%) ligt dit zelfs op 51 tot 75 procent. Dit blijkt uit onderzoek naar de relatie tussen werkstress en fysieke klachten die het welzijn van medewerkers verminderen, uitgevoerd door online onderzoeksbureau Noties in opdracht van Fellowes, een wereldwijd leverancier van ergonomische accessoires voor de werkplek.

Eind vorig jaar startte minister Asscher zijn vierjarige aanpak van beroepsrisico nummer 1; werkstress. Asscher wil met het terugdringen van stress op het werk het welzijn van medewerkers verbeteren, zodat zij minder verzuimen. Asscher stelt dat een derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door werkstress. Ziekteverzuim kan voor een organisatie in de kosten lopen. Uit eerdere berekeningen door researchbureau Dynamic Markets, ook in opdracht van Fellowes, blijkt dat ziekteverzuim voor de Nederlandse werkgevers een kostenpost oplevert van ruim 3,3 miljard euro.

In het meest recente onderzoek in opdracht van Fellowes werden 250 kenniswerkers ondervraagd. De respondenten werd gevraagd waar hun fysieke klachten, zoals pijn in de rug en/of schouders en nekpijn, vandaan komen. 15 procent van de ondervraagden antwoordde hierop: ‘Doordat ik stress ervaar op mijn werk’. Hiermee staat werkstress op de vijfde plek in de top-5 van de grootste veroorzakers van fysieke klachten op de werkplek. Deze top-5 bestaat verder uit een slechte werkhouding ten gevolge van een niet goed afgestelde stoel (1), of bureau/tafel (2), een verkeerde hoogte van het beeldscherm van de pc (3) of laptop (4). Bij organisaties met meer dan 100 medewerkers geeft een op de tien respondenten aan dat de mate waarin werkstress hun fysieke klachten verergert zelfs tussen de 76 en 90 procent is.

Oudere medewerkers hebben meer last van werkstress die de fysieke klachten verergert. In de leeftijdscategorieën onder de 35 jaar, de daaropvolgende leeftijdscategorie en de leeftijdcategorie 46 tot 55 jaar geven de meeste respondenten aan dat hun fysieke klachten door werkstress met 26 tot 50 procent verergeren. Bij medewerkers boven de 55 jaar stijgt de mate van invloed van werkstress op de fysieke klachten; 2 op de 5 respondenten geeft aan dat werkstress hun fysieke klachten verergert met 76 tot 90 procent. Opvallend is ook dat in de jongste generatie 1 op 10 respondenten aangeeft dat werkstress direct (100%) invloed heeft op de fysieke klachten.

Deel op Social Media 

13-07-2015 9:06

Met gepaste trots presenteert KNX Nederland de tien kandidaten die kans maken op de KNX Professionals Award 2015. Deze Award gaat naar het beste project voor woning- of gebouwautomatisering gerealiseerd met KNX.

De kanshebbers zijn, in alfabetische volgorde en m.v.v. het betreffende project:
BAM Bouw en Techniek, Siemens hoofdkantoor- ElektroPartners, JT Bioscopen - Heinsius Electrotechniek, Restaurant ’t Gerecht - Hevac Controls, Kasteel Biljoen van Stichting Het Geldersch Landschap - Leertouwer, Winkelcentrum Keizerswaard - TechTron Groep, Audi/VW-dealer - TES Installatietechniek, Villa met bijgebouwen - Van Dorp Installaties, Vopak hoofdkantoor - Van Maanen Domotica, Bedrijfspand Van Mourik Ede - Van Maanen Domotica, Luxe nieuwbouwwoning.

De onafhankelijke vakjury voor de KNX Professionals Award bestaat dit jaar uit Eric Karsemeijer, docent en initiator van de minor domotica aan de Hogeschool Utrecht, Ad van Berlo, manager R&D bij Smart Homes en Mario Hartogs, account manager bij groothandel Oosterberg. Op donderdag 1 oktober maken wij de winnaar bekend op de vakbeurs Elektrotechniek in de Jaarbeurs. Tijdens de avondopening van de beurs verschijnen de nominaties van de Award 2015 op het podium om te horen wie de hoogste onderscheiding in ontvangst mag nemen.

De KNX Professionals Award beleeft dit jaar een primeur: ook het publiek mag stemmen voor zijn favoriet voor de KNX Professionals Publieksprijs 2015! Een ieder kan uit de tien kandidaten zijn of haar eigen top 3 samenstellen. Bepaal zelf welke drie projecten het best met KNX zijn uitgevoerd, of welke het meest verrassend of innovatief is. Ga hiervoor naar de website van KNX: www.knx-professionals.nl/award. Stemmen kan tot en met 20 september 2015.

Deel op Social Media 

 

06-07-2015 8:00

De nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award heeft BIS uitgeroepen tot branchewinnaar 'Audiovisuele Systemen'. In het juryrapport roemt de jury de marktbenadering, efficiency, innovatie en productdifferentiaties van BIS. Als branchewinnaar komt BIS ook in aanmerking voor de Nationale Business Succes Award 2015.

In zijn eindoordeel schrijft de nominatiecommissie: “BIS presenteert zich als de absolute specialist in een bijzondere sector en realiseert alle mogelijke totaalinrichtingen voor presentatie, informatie en communicatie; van muur tot muur en vloer tot plafond. Innovatie is het sleutelwoord bij BIS. De organisatie is continue bezig om zijn producten en diensten verder te verbeteren en er wordt volop geïnvesteerd in de modernste apparatuur en techniek. BIS is een kennisintensieve dienstverlener, die perfect mee ontwikkelt, voorop loopt en een sterke visie heeft op de noodzakelijke ontwikkelingen.

Jean Pierre Overbeek – CEO van de internationale BIS groep – is trots op het feit dat 'zijn' BIS tot branchewinnaar is uitgeroepen: “Ik vind dit de kroon op een geweldige teamprestatie! Bij BIS zijn alle collega’s – iedere dag opnieuw - bezig met onze klanten en de vraag ‘hoe kunnen wij deze klant het beste ondersteunen? Welke oplossing draagt echt bij aan de realisatie van diens doelstellingen?’ Deze toepassingsgerichte benadering waarin wij sterke klantgerichtheid koppelen aan innovatie, kennis, dadendrang en service zorgt voor oplossingen die er écht toe doen, waar klanten mee verder kunnen, die hen helpen hun efficiency te verbeteren en hun doelstellingen te realiseren. Dat de jury in zijn nominatierapport ook deze aspecten roemt, onderstreept de juistheid van onze visie, missie en strategie.”

In het nominatierapport noemt de jury ook nog de goede reputatie van BIS: “BIS BV heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming op het gebied van Audiovisuele Systemen, met een zeer sterke positionering. BIS biedt alle gangbare apparatuur en benodigdheden op het gebied van presentatiesystemen en heeft op dat gebied inmiddels een uitstekende reputatie opgebouwd. Het bedrijf wordt als een van de leidende bedrijven in de branche gezien en weet zijn grote kennis en klant- en servicegerichte aanpak uitstekend met elkaar te combineren."

www.bis.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >