Nieuws


29-06-2015 8:00

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 25 juni 2015 is Jeannine Peek benoemd als voorzitter van Nederland ICT voor een termijn van 2 jaar. Jeannine Peek is algemeen directeur van Dell Nederland. Zij is bestuurslid van Nederland ICT sinds november 2013 en tevens voorzitter van ICT Milieu.

Jeannine Peek: "De ambitie van Nederland ICT is dat ons land in 2020 de Digital Delta van Europa is. Om de digitale economie sneller te laten groeien moeten we nog beter laten zien hoe belangrijk ICT is in alle sectoren van economie en maatschappij. De grote kansen die er liggen, worden door veel mensen onderschat. Dat geldt voor de politiek, maar ook in het bedrijfsleven en bij de overheid."

Jeannine Peek is de opvolger van Bart Hogendoorn (managing director HP Nederland), die terugtreedt na zijn termijn van twee jaar. Als vice-voorzitter is benoemd Edwin Hageman, algemeen directeur Microsoft Nederland, eveneens voor een termijn van twee jaar. Hij is de opvolger van Stépan Breedveld (CEO Ordina). Hogendoorn en Breedveld blijven lid van het bestuur van Nederland ICT.

www.nederlandict.nl


Deel op Social Media 

 

22-06-2015 8:30

Erik Veldhoen is één van de aanjagers geweest van HNW in Nederland. Recentelijk verscheen er een e-book over de bezigheden van zijn bedrijf op het gebied van HNW.

"Het bedrijfsleven in binnen- en buitenland is een kwart eeuw na de introductie van het fenomeen uiterst enthousiast over de effecten van het Nieuwe Werken", aldsu een woordvoerder van Veldhoen. "Dat Nieuwe Werken beperkt zich niet tot het creëren van een nieuwe werkomgeving met flexplekken en thuiswerken, maar spitst zich steeds nadrukkelijker toe op verbetering van samenwerking binnen bedrijven en bij overheden. Dat blijkt uit het e-book 'Samenwerking; de sleutel naar de toekomst', dat officieel gepresenteerd is tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en overheid.

Het e-book is geproduceerd bij gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Veldhoen + Company. In die kwart eeuw heeft het adviesbureau vele honderden bedrijven en overheden geadviseerd en geassisteerd bij de introductie van HNW. "In het e-book geven CEO’s en managers van wereldwijd opererende concerns, maar ook topfunctionarissen van de overheid in een reeks boeiende en openhartige vraaggesprekken hun oordeel over het Nieuwe Werken. Met fascinerende quotes en filmfragmenten."

"Uit die interviews wordt duidelijk dat Het Nieuwe Werken bij de juiste toepassing muren binnen organisaties slecht en tot een betere samenwerking leidt. Of beter nog: saamhorigheid. Het wij-gevoel waaruit elke organisatie kracht en innovatie put en de toekomst in huis haalt."

www.veldhoencompany.com/nl/e-book/

Deel op Social Media 

19-06-2015 9:56

De Hogere Opleiding Huisvestingskunde (HHK) van Office Academy heeft weer een geslaagde afgeleverd. Koen van der Velden van Fields Facilities kreeg op 12 juni het diploma van deze vakopleiding op HBO-niveau uitgereikt en mag zich daarmee 'huisvestingskundige' noemen.


Docent Rob Lommerse reikt het HHK-diploma uit aan Koen van der Velden.

www.officeacademy.nl

 

Deel op Social Media

 

18-06-2015 9:30

De Brussels Design Market die is ontstaan in 2002, is een vlooienmarkt die exclusief gewijd is aan design, vooral dan aan stukken uit de jaren ‘50 tot begin jaren ‘80. Het is de grootste vintage markt in Europa. De vorige editie trok 6.482 bezoekers.

Op zaterdag 12 en zondag 13 september zullen zo’n honderd exposanten uit België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië hun meubels en voorwerpen uit de jaren ‘50, tot en met begin jaren ‘80 uitstallen in een gemoedelijke rommelmarktsfeer. De afspraak met het publiek, professionals en geïnformeerde liefhebbers, handelaars en verzamelaars, vindt plaats in het historische kader van het Oud Maritiem Station van Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel (Ingang langs de site Tour & Taxis).

Voor zeer zeldzame stukken moeten belangstellenden natuurlijk vroeg uit de veren, want handelaars zullen als eersten hun slag willen slaan. Maar de exposanten brengen ook erg mooie, meer courante en dus meer betaalbare ‘meubelstukken’ mee: stoelen van Eames of Panton, Knoll tafels, fauteuils van Bertoia, enzovoort. Je vindt er Scandinavische, Belgische, Franse, Italiaanse en Amerikaanse meubels, naast keramiek en glas, collectors' items, accessoires in plastiek, metaal, hout of bakeliet.

www.brusselsdesignmarket.be

 

Deel op Social Media

 

 

17-06-2015 8:30

Gemeente Venlo legt de lat hoog: duurzaam bouwen is niet voldoende, de ambitie is een circulaire gedachte. Gebouwen worden gezien als grondstoffenbanken. Alles wat erin gestoken wordt, moet na verloop van tijd hergebruikt kunnen worden: een volledig nieuwe kijk op consumeren en produceren. Met het Stadskantoor Venlo wordt een business case gebouwd, waarmee de gemeente het vliegwiel aan wil zwengelen voor steeds meer C2C initiatieven in de regio.

Hans Willemsen, AGC Glass: “Bijzonder aan het project Stadskantoor Venlo is dat de gemeente erg voorop loopt op het gebied van Cradle to Cradle ondernemen en bouwen. Met een langetermijnvisie en kijkend vanuit C2C als een economisch model. Je ziet nu nog vaak dat opdrachtgevers vooral op de korte termijn kijken naar de goedkoopste oplossing, terwijl investeringen in circulair werken zich op den duur echt terugbetalen. We pasten bij de Gemeente Venlo overal triple beglazing toe, hetgeen uitzonderlijk is in de utiliteitsbouw, omdat het toch duurder is dan dubbel glas. Kijk je over een periode van 15 tot 20 jaar, dan is de investering ruim terugverdiend. Gemeente Venlo zet haar C2C ambities op nummer 1 en keek hierin voldoende vooruit.”

Hans Goverde,Kraaijvanger Architecten: “Met dit project gaan we verder dan duurzaam bouwen. Het gebouw is een grondstoffenbank, het zuivert lucht, wekt energie op en sluit waterkringlopen. We willen de grondstoffen die het gebouw ingaan, zoveel mogelijk ook weer teruggeven voor hergebruik. Gezondheid stellen we voorop en we stoten geen giftige stoffen uit. Verder willen we dat het gebouw gaat leven in het hart van mensen. Hiervoor is het belangrijk dat het er mooi uitziet en een fijne plek is om te verblijven. Dan zullen mensen automatisch moeite doen voor het behoud ervan. Eyecatcher van het stadskantoor vormt de groene wand, eigenlijk een verticale tuin waar een glazen waterval doorheen loopt.”

Hans Willemsen: “Bij AGC Glass staan we heel erg achter de circulaire gedachte. Al het floatglas dat wij produceren, bestaat voor 30% uit oud glas. Zo sluiten we de cirkel.”  Hans Goverde: “Het zou in de toekomst ontzettend mooi zijn als steeds meer leveranciers vanuit een circulaire gedachte gaan denken. We hopen dit met dit gebouw als Business case te stimuleren. En leveranciers die al Cradle to Cradle gecertificeerd zijn, moeten zeker ook blijven innoveren en vooruit kijken.”

www.agc-flatglass.com

Deel op Social Media 

05-06-2015 8:30

VMRG Panelen is de nieuwe naam van professionele Panelenbedrijven die gegarandeerd voldoen aan de VMRG-Kwaliteitseisen. De eerste bedrijven zijn gekeurd door SKG-IKOB Certificatie en kregen uit handen van Bert Lieverse, voorzitter en directeur van de VMRG, het VMRG Panelen certificaat uitgereikt.

Sinds januari 2015 zijn in de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen eisen opgenomen op het gebied van Panelen. Alle VMRG Panelen bedrijven, te herkennen aan het gelijknamige logo, zijn gekeurd en voldoen gegarandeerd aan deze eisen. Deze bedrijven zijn Panelen Holland, Weerter Paneelindustrie, Limeparts,  Allpro Giessen, Almet Nederland, De Mors, Prins Panelen en  Aldowa.

Bert Lieverse, voorzitter en directeur van  de VMRG, is trots op deze groep bedrijven. “De VMRG heeft als doel dat alle bij ons aangesloten bedrijven gegarandeerd leveren volgens de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen. Dat betekent dat alle bedrijven hierop gekeurd moeten worden. Met deze groep VMRG Panelen bedrijven maken we weer een stap op het gebied van professionaliteit en kwaliteit. Het logo VMRG Panelen  maakt het voor de buitenwereld duidelijk dat deze bedrijven leveren volgens de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen."

"Een gevelbouwer met het VMRG Keurmerk die  een VMRG Panelen bedrijf inschakelt, heeft hiermee de garantie dat dit bedrijf ook levert conform deze eisen.” Handig is ook dat deze eisen niet meer bestaan uit een  boek, maar uit een website die  voor  iedereen toegankelijk is op www.vmrgkwaliteitseisen.nl. VMRG Panelen is een groep van professionele Panelenbedrijven die gegarandeerd kwaliteit leveren. Eerder dit jaar kreeg al een groep professionele zonweringsbedrijven het VMRG Zonwering certificaat uitgereikt.

www.vmrg.nl

Deel op Social Media 

02-06-2015 10:00

In juni 2015 bedraagt de verborgen leegstand van kantoren in Nederland 10,0 procent van de totale kantorenvoorraad. Dit is een daling van 1,4 procent ten opzichte van de verborgen leegstand in 2014. Hiermee is de verborgen leegstand de grote motor achter de totale daling van de reguliere kantorenleegstand. Dat meldt vastgoedorganisatie Colliers International.

De totale leegstand van de Nederlandse kantorenmarkt is in 2014 gedaald met 711.000 vierkante meter naar 12,1 miljoen vierkante meter Verhuurbaar Vloeroppervlak (VVO). 2014 geeft het eerste teken van herstel aan van de Nederlandse kantorenmarkt sinds de crisis in 2008. Er is echter nog geen sprake van een herstel. De opname van kantoorruimte zal zelfs bij verdere economische groei lager blijven dan in het verleden door de structureel dalende kantoorbehoefte per medewerker.

Verborgen leegstand is gedefinieerd als de leegstaande verhuurde vierkante meters die niet actief aan de markt worden aangeboden. De verborgen leegstand is een goede marktindicator voor de toekomstige ontwikkeling van de kantorenmarkt. De vraag naar kantoren herstelt zich pas als de verborgen leegstand terug is op een gezond niveau van frictie leegstand. Pas als de verborgen leegstand structureel daalt onder 8 procent, een percentage dat gezien kan worden als de maximaal acceptabele frictie leegstand, kan er sprake zijn van structureel herstel van de kantorenmarkt.

In 2013 was een eerste daling te zien van de verborgen leegstand (432.000 vierkante meter VVO) als gevolg van een correctieslag van eindgebruikers die hun kantorenvolume aanpasten aan de post crisis organisatieomvang. Het afstoten van deze verborgen leegstand was als een ‘communicerend vat’ terug te zien in oplopende reguliere leegstand. In 2014 is het volume van de daling van de verborgen leegstand verder toegenomen (690.000 vierkante meter VVO). Het kantooroppervlak per fte komt als gevolg van deze daling uit op 19,9 vierkante meter VVO per fte. Hiermee wordt voor het eerst sinds lange tijd een dalende trend getoond van de vierkantemeterbehoefte per kantoorwerker.

De weg naar herstel is lang en er zal nog jaren sprake zijn van een huurdersmarkt. De opnamecijfers die de Nederlandse kantorenmarkt heeft gekend in tijden van economische groei behoren definitief tot het verleden. Als gevolg van efficiëntere werkvormen zoals Het Nieuwe Werken, maar ook door verdere groei van online dienstverlening bij de overheid, banken, verzekeraars en wooncorporaties is de behoefte aan kantoorruimte per medewerker dalende. Hierdoor is de opname van ruimte ook in tijden van nieuwe economische groei lager dan in het verleden. De kantorenmarkt dient dus niet alleen een historisch hoge leegstand weg te werken, ook het herstelvermogen van de markt is structureel lager.

 

Deel op Social Media

01-06-2015 9:16

Colliers International lanceert het online kennisplatform www.quantifiedworkplace.eu. "De Quantified Workplace (QWP) staat voor het verhogen van de productiviteit van medewerker en werkomgeving door cijfermatig en real time inzicht te geven in de omstandigheden en tijdstippen waar de medewerker het best presteert en de werkomgeving optimaal gebruikt wordt", aldus de organisatie..
 
Colliers International start een experiment waarin veertig medewerkers op basis van wearable technologie en ‘self-tracking’ gedurende één jaar hun levensritme, productiviteit en well-being in kaart brengen. Doel is de juiste balans te vinden tussen ‘well-being’ en ‘well billing’. 

"De inzichten op organisatieniveau zijn nog nooit op deze wijze in kaart gebracht en dat maakt het QWP experiment uniek. Data vanuit het menselijk lichaam worden gecombineerd met de perceptie vanuit de medewerker. De stress wordt dus gemeten vanuit lichamelijke parameters en waargenomen vanuit de beleving van de medewerker zelf. Daarmee ontstaat ook inzicht in de verschillen tussen perceptie en fysiek."

Colliers en zijn medewerkers meten dagelijks: productiviteit, stress, gezondheid en well-being/persoonlijk geluksgevoel. Het experiment wordt uitgevoerd in samenwerking met de Middlesex University of London.  Inzichten, resultaten en achtergrondartikelen van de Quantified Workplace zijn te vinden op het kennisplatform en de community www.quantifiedworkplace.eu.
 
De VPRO serie ’De Volmaakte Mens’ die op zoek gaat naar de juiste balans tussen technologie en de mens besteedt op 3 juni aandacht aan de Quantified Workplace. Op de Provada, de grootste vastgoedbeurs van Nederland, introduceert Colliers International op donderdag 4 juni dit nieuwe fenomeen met een debat over de bedrijfsmatige en maatschappelijke impact van de Quantified Workplace. Het debat wordt geleid door Frènk van der Linden.

www.quantifiedworkplace.eu

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >