Nieuws


30-03-2015 8:30

Het compleet gerenoveerde McDonald’s restaurant Rotterdam Coolsingel 44 is vrijdag 27 maart door burgemeester Ahmed Aboutaleb feestelijk heropend. Het restaurant was de afgelopen periode dicht vanwege een grondige verbouwing, maar keert volgens de bekende fastfood-keten terug als een heus kroonjuweel op de Coolsingel.

Het vernieuwde restaurant biedt honderd zitplaatsen en levert zo’n dertig nieuwe lokale banen op. “Wij zijn erg trots op dit nieuwe unieke McDonald’s restaurant midden in Rotterdam,” zegt Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland. “Niet alleen is dit restaurant op deze bijzondere locatie in Rotterdam een ware eyecatcher, ook is het een kroon op onze jarenlange betrokkenheid bij Rotterdam. Wij zijn een belangrijke werkgever voor Rotterdam en onze omgeving.”

Edwin Ooms, McDonald’s franchisenemer voegt hieraan toe: “De afgelopen weken is hard gewerkt aan het geheel vernieuwde restaurant. Het resultaat is een waardevolle aanvulling op de plannen van de gemeente Rotterdam voor de herprofilering van de Coolsingel. We hebben zo’n dertig  extra medewerkers uit de directe omgeving aangetrokken om hier aan de slag te gaan. Samen kijken we ernaar uit om onze gasten weer 24 uur per dag te verwelkomen met een prachtig modern interieur, comfortabele zitgelegenheid en de hoge kwaliteit producten die zij van ons gewend zijn.”

McDonald’s restaurant Rotterdam Coolsingel 44 is één van de oudste McDonald’s restaurants in Nederland. Het restaurant is volledig vernieuwd en past in het beleid van de gemeente om de Coolsingel een frisse en moderne uitstraling te geven. Het glazen pand met een transparant goudgeel metalen exterieur is volgens de betrokkenen zo ontworpen dat het past in de historische omgeving. Verder is het restaurant ingericht volgens het interieurconcept Wood & Stone en voorzien van recente duurzame innovaties,zoals LED-verlichting.

www.mcdonalds.nl

Deel op Social Media 

 

27-03-2015 8:00

CFP en FMN zetten hun samenwerking voort. Dat melden beide organisaties in een persbericht. "We maken circulaire gebouwen doel van een nieuw partnership."

Ook de komende 3 jaar werken Corporate Facility Partners (CFP) en de beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN) samen. Beide partijen tekenden daartoe deze week een samenwerkingsovereenkomst waarbij CFP van FMN het Zilveren Partner-certificaat kreeg uitgereikt.

CFP en FMN werken al sinds 2008 samen. Nieuwe gezamenlijke initiatieven zijn de Green Deal Circulaire Gebouwen, het Green Buildings Congres over Nederland als de Randstad van Europa en het Marktonderzoek naar Duurzame Eindgebruikers. Het gaat hier over een belangrijk deel van het FM-vakgebied.

"De waarde van Nederlandse gebouwen vertegenwoordigt meer dan de helft van de 3,5 biljoen euro aan bezittingen, de oppervlakte van Nederlandse gebouwen bedraagt bij elkaar 92.000 voetbalvelden en zij veroorzaken 40 procent van onze CO2 uitstoot", aldus een woordvoerder. "Daarnaast bevatten gebouwen de grootste grondstoffenbank van Nederland. De samenwerking tussen FMN en CFP heeft als nieuwe doelstelling om alle gebouwen van Nederland circulair te maken."

FMN-bestuurslid Werner Leenders is er trots op CFP tot haar samenwerkingspartners te mogen rekenen: "Al onze partners zijn voorhoedespelers in het facilitaire werkveld. Zij spelen een belangrijke rol bij de verduurzaming van de Nederlandse gebouwen, het toepassen van de circulaire economie én duurzaamheid. CFP is als partner van FMN meer dan alleen een sponsor van FMN. Samen met de leden van FMN, kringen, onderzoeken en evenementen wordt de duurzaamheid en de winstgevendheid van facility management fors verbeterd."

CFP ondersteunt organisaties bij het verduurzamen van hun gebouwen en organisatie. “Duurzaamheid is een hot topic als het gaat om huisvesting en facility management. Denk aan energiebesparing, optimale werkplekken, maar ook aan duurzame inkoop en MVO-beleid. CFP deelt de kennis over de winst van verduurzaming graag met de leden van FMN. Ons doel is om alle gebouwen in 2030 circulair te maken”, aldus Bram Adema directeur-eigenaar van CFP dat zelf gevestigd is in De St@art in Apeldoorn, één van de meest duurzame werkomgevingen in Nederland.

www.fmn.nl


Deel op Social Media 

26-03-2015 14:10
Unique, onderdeel van USG People, heeft de achtste plaats bemachtigd op de lijst van Best Workplaces 2015. Unique behaalt hiermee als eerste HR-dienstverlener een positie in de top tien Best Workplaces 2015. De lijst van Best Workplaces is samengesteld op basis van empirisch onderzoek van Great Place to Work Nederland. De uitreiking vindt dit jaar voor de dertiende keer plaats.
 
Great Place to Work Nederland onderzoekt jaarlijks de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van een vragenlijst met 58 stellingen en een evaluatie van het werkgeversbeleid is de lijst van Best Workplaces van Nederland opgesteld.
 
Unique staat al jaren aan de top van HR-dienstverleners in Nederland. De website van Unique is voor vier achtereenvolgende jaren aangewezen als beste carrièrewebsite en vorig jaar bemachtigde Unique de tweede plek als Uitzendbureau van het Jaar. Tevens ondersteunt Unique projecten, zoals Unicef, Stichting Gered Gereedschap, World Press Photo en diverse andere kunstprojecten. Tenslotte heeft Unique een eigen ondernemersplatform Peoplebusiness, dat in het teken staat van goed werkgeverschap. Het platform bestaat uit een magazine, website, events en een tweewekelijkse nieuwsbrief en biedt ondernemers inspiratie, informatie en diepgaande kennis. 
 
Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “Unique adviseert niet alleen bedrijven om hun werkgeverschap goed te vervullen, maar zorgt ook goed voor haar eigen personeel. Ik vind het belangrijk dat iedereen die bij Unique werkt, met welke achtergrond dan ook, zich als een vis in het water voelt. Zorgen dat iedereen iedere dag met plezier naar het werk gaat, dat is wat mij als directeur drijft. Deze plaats in de top tien van beste werkplekken is dan ook een mooie weerspiegeling van de sfeer bij Unique en maakt mij meer dan een trots man.”


 
De foto toont het team van Unique tijdens de uitreiking van Great Place to Work Nederland. 
 
 
26-03-2015 9:38
Bijna eenderde (30,5 procent) van de werknemers stelt dat hun werkomgeving hen ervan weerhoudt maximaal productief te kunnen zijn. Slechts een kleine meerderheid van 54 procent is van mening wel veel werk te kunnen verzetten in de huidige kantooromgeving.
 
De afgelopen 5 jaar ondervroeg Leesman, expert in het meten van de effectiviteit van werkomgevingen, meer dan 88.000 respondenten wereldwijd over de meer dan 750 kantoorgebouwen waarin zij werkzaam zijn. De ondervraagde werknemers beoordeelden hun werkomgeving onder meer op de ondersteuning van 21 activiteiten (zoals individuele werkzaamheden, samenwerkingsmogelijkheden en meetings), op 31 inrichtingselementen (waaronder computer-, telefoon- en printmogelijkheden, bureaus en bureaustoelen, temperatuur, akoestiek en licht), en op vijftien faciliteiten (onder meer algemene hygiëne, parkeren, beveiliging, de kantine en koffie- en theevoorzieningen).
 
Managing Director Benelux van Leesman, Gideon van der Burg: “Dankzij Leesmans vaste beoordelingsmethodiek is de grootste database van de effectiviteit van werkomgevingen ter wereld ontstaan, de Leesmanindex. Deze meet op een schaal van 0 tot 100 hoe goed een werkomgeving functioneert. Tot nog toe scoorden slechts 32 van de 750 onderzochte gebouwen een Leesmanindex van boven de 70. Zij ontvingen het Leesmanindex+ certificaat. Andere organisaties kunnen veel van deze bedrijven leren.”
 
Deze best presterende bedrijven scoren significant hoger wanneer hun werknemers wordt gevraagd of hun werkomgeving hen in staat stelt productief te werken: 74 procent antwoordt bevestigend. Bij slecht scorende bedrijven is dat maar 38 procent. Medewerkers van de best beoordeelde bedrijven op de Leesmanindex blijken zich bovendien ruim trotser te voelen over hun organisatie: 86 procent zegt trots te zijn, tegenover slechts 25 procent van de werknemers van de slecht beoordeelde bedrijven.
 
Gideon van der Burg: “De Leesmanindex meet hoe goed een werkomgeving de taken ondersteunt die de werknemers moeten verrichten. Het meet de relatie tussen het gebouw en de gebruikers daarvan. Hoe hoger de score op de index, hoe hoger hun persoonlijke gevoel van productiviteit. En door als bedrijf werknemers goed te ondersteunen en faciliteren, blijken deze dus niet alleen productiever te zijn, maar ook trotser.”
 
Dinsdag 21 april zal Leesman tijdens het seminar ‘Unveiling the world’s most effective workplaces’ de resultaten delen van 5 jaar onderzoek: op welke punten onderscheiden de best presterende bedrijven zich? Aanmelden kan via: http://bit.ly/19T53fl 
 
 
25-03-2015 12:00

Job Smit, Jordi Rondeel en Michel Martens hebben met hun innovatieve gevelontwerp Bloqs de Hollands-Ontwerp Award 2015 gewonnen. Ze wonnen hiermee een business traineeship en een tablet. De prijzen werden uitgereikt op de vakbeurs Renovatie & Transformatie.

De drie winnaars kwamen met het idee voor een gevel die bestaat uit kleine rechthoekige modules die onderling uitwisselbaar zijn, waardoor er ieder gewenst patroon gevormd kan worden. De panelen kunnen bovendien worden voorzien van zonnepanelen of andere innovatieve technieken.

De achttien deelnemende studenten werden willekeurig ingedeeld in vijf groepen die elk een component van de woning als uitgangspunt namen. De jury is duidelijk over het winnende gevelontwerp-voorstel: "De innovatieve modulaire gevel biedt optimale mogelijkheden tot individuele invulling. Goed doordacht en met een grote mate van realiteitszin."

De Hollands-Ontwerp Award gaat over innovatie in bestaande woningen. De Award gekoppeld is aan de vakbeurs Renovatie & Transformatie, die jaarlijks door Jaarbeurs wordt georganiseerd. Het ene jaar als onderdeel van de Week van de Bouw, het andere jaar als stand alone beurs.

De eerstvolgende editie wordt van dinsdag 12 t/m donderdag 14 april 2016 gehouden in de Brabanthallen Den Bosch.

Deel op Social Media 

25-03-2015 11:50

Het wordt tijd dat een gezond binnenklimaat hand in hand gaat met energie-efficiëntie. Dat was de belangrijkste conclusie tijdens de Healthy Building Day-conferentie van de Velux Groep in Brussel op 24 maart.

Deze conclusie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek over de gezondheid en het welzijn van mensen binnen de gebouwen uit het Velux Model Home 2020 programma. Volgens de white paper van het Fraunhofer Institut für Bauphysik uit 2014 leven momenteel meer dan 80 miljoen Europeanen in ongezonde en vochtige gebouwen waar ze 90 procent van hun tijd doorbrengen.

”Het risico is dat ze hierdoor aandoeningen aan de luchtwegen ontwikkelen, zoals astma”, aldus Velux. ”De white paper concludeert tevens dat het leervermogen van kinderen met 15 procent verbetert wanneer zij in een goed binnenklimaat verblijven. 90 procent van de gebouwen in Europa is op dit moment al gebouwd en heeft veel behoefte aan duurzame renovatie.”

Tijdens de Healthy Building-conferentie werd ingezoomd op hoe we door middel van voldoende daglicht en frisse lucht kunnen zorgen voor een gezond binnenklimaat in deze gebouwen.

“Bouwwetgeving die de renovatie of nieuwbouw van woningen bepaald moet uiteraard normen bevatten voor energie-efficiëntie, maar dit mag nooit ten koste gaan van de gezondheid en het welzijn van de mensen die in die gebouwen moeten verblijven. Energie-efficiëntie en een gezond binnenklimaat met veel daglicht en frisse lucht moeten altijd hand in hand gaan”,  zei Michael K. Rasmussen, Chief Marketing Officer bij de Velux Groep, tijdens de conferentie. “En met het Model Home programma hebben we zeer overtuigend bewezen dat het nu al gedaan kan worden. De hoge niveaus van daglicht en frisse lucht verbeterden de gezondheid van de gezinnen in de CO2-neutrale modelwoningen."

De Velux Groep experimenteert al sinds 1999 met manieren die het energieverbruik van gebouwen kunnen verminderen. De ideeën ontwikkelden zich en de toenemende bezorgdheid over de opwarming van de aarde en de klimaatverandering moedigde verdere ontwikkelingen aan. ”Bij alle demonstratiehuizen had de Velux Groep één belangrijke prioriteit: bezorgdheid voor het milieu mag nooit prioriteit hebben boven de bezorgdheid voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Duurzaam wonen in gebouwen is nooit een kwestie van of comfort of energie-efficiëntie; het moet altijd een zoektocht zijn naar oplossingen die zowel mens als milieu ten goede komen.”

www.velux.com

Deel op Social Media 

20-03-2015 9:06

Ophef op de Duitse sanitairbeurs ISH. De doune nam op het evenement een serie producten in beslag die werden aangeboden door productpiraten. Het betrof kopieën van de producten van aanbieder Hansgrohe.

"Sinds de jaren ’90 strijdt Hansgrohe actief tegen productpiraten en is onverbiddelijk als het om de verdediging van haar eigendomsrechten gaat. Dat zijn onze succesfactoren en hiermee onderscheiden wij onze originaliteit op de markt”, verklaart Carmen Vetter, hoofd van de afdeling eigendomsrechten van Hansgrohe SE. “Daarom melden wij internationaal design- en merkpatenten aan, zodat wij onze innovaties zo goed mogelijk kunnen beschermen. Jaarlijks investeren wij hierin miljoenen euro’s, zoals op het gebied van marktmonitoring. Alleen zo kunnen wij schendingen van onze eigendomsrechten vaststellen en deze ook vervolgen.”

’s Werelds grootste ontmoetingsplaats voor de sanitair- en badkamerbranche is de ISH en iedere twee jaar is dit de plek voor Hansgrohe SE om intensief te zoeken naar plagiaten. Tijdens de gezamenlijke rondgang met de douane, ontdekt de badkamer- en sanitairspecialist uit het Zwarte Woud steeds weer diverse productvervalsingen.

 
Ook bij deze editie van de vakbeurs heeft Hansgrohe SE tijdens de rondgang met de douaniers en octrooi-advocaten dertien schendingen van haar eigendomsrechten vastgesteld. Aanklachten werden ingediend en twee producten werden in beslag genomen.

“Op beurzen ontdekken wij plagiaten redelijk eenvoudig,” aldus Carmen Vetter. Het hoofd van de afdeling eigendomsrechten was bij de inbeslagnemingen aanwezig en herkent schendingen van de eigendomsrechten meteen. “Hier kunnen wij de producten en catalogi nauwkeurig bekijken. Door onze jarenlange aanwezigheid op beurzen geven wij een duidelijk signaal af. Wij zijn ons er echter ook van bewust, dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Vervalsingen die niet op een beurs getoond worden, kunnen wij alleen door middel van wereldwijde marktmonitoring vinden. Om succesvol te zijn in het verdedigen van onze eigendomsrechten, moeten wij dit bewustzijn in alle lagen van de onderneming aanscherpen.”

Eigendomsrechten zijn duur: Hansgrohe SE investeert hier jaarlijks zeker twee tot drie miljoen euro in. 97 procent van de plagiaten komt volgens de fabrikant uit China. Zodra er een schending aan het licht komt, grijpt justitie in. Carmen Vetter: “Het aantal van 100 procent is duidelijk afgenomen. Op de Aziatische markt zijn ze inmiddels goed bekend met de eigendomsrechten van Hansgrohe. Dat heeft als gevolg dat de vervalsers steeds vindingrijker worden om de geliefde designs uit het Zwarte Woud bedrieglijk goed te imiteren, zonder de eigendomsrechten echt te kwetsen.”

Hansgrohe SE is naar eigen zeggen genadeloos als het gaat om de vervolging van voor de hand liggende plagiaten. Carmen Vetter: “Wie kopieert, wordt vervolgd! Tijdens de ISH laten we dan tentoongestelde producten in beslag nemen. Dat schrikt al velen af. Als vervalste douches of kranen in grote aantallen aangetroffen worden, dan worden deze tijdens publiekstoegankelijke evenementen vernietigd in de shredder. Dat verhoogt het bewustzijn in de industrie nog verder, omdat de destructieve acties voor zichzelf spreken.”

www.ish.de

Deel op Social Media 

18-03-2015 9:16

Van 27 maart tot en met 21 juni is in het Haarlemse Architectuurcentrum ABC ‘Herbestemmen van school naar school’ te zien. Op deze bijzondere tentoonstelling worden resultaten getoond van ontwerpend onderzoek naar naoorlogse scholen door negen architectenbureaus.

De expositie toont hoe schoolgebouwen in bijvoorbeeld het Haarlemse Schalkwijk hoogwaardig kunnen worden getransformeerd, met een resultaat dat superieur is aan nieuwbouw. De expositie met deze landelijke vernieuwende en inspirerende aanpak, verricht op initiatief van Stichting Mevrouw Meijer, wordt op vrijdag 27 maart om 16.00 uur geopend.

Wie kent ze niet, de karakteristieke schoolgebouwen gebouwd tussen 1945 en 1980 waarvan er honderden zijn gerealiseerd en die tientallen jaren uitstekend hebben gefunctioneerd? Miljoenen Nederlanders hebben er herinneringen aan. Nu worden ze op veel plaatsen gesloopt terwijl dat helemaal niet nodig hoeft te zijn.

De tentoonstelling ‘Herbestemmen van school naar school’ is een uitnodiging om met een frisse blik naar deze ‘werkpaarden’ van het onderwijs te kijken en hun kwaliteiten te herkennen. Het zijn standaardscholen met een hoge standaard. Ze zijn praktisch, slim en economisch ontworpen, met ruime, lichte lokalen. En ze zijn flexibel in het gebruik. Ze kunnen krimpen en groeien, en hebben al vele onderwijskundige vernieuwingen opgevangen. Het zijn schoolgebouwen die, als er goed voor wordt gezorgd, nog vele jaren meekunnen. En wanneer hun renovatie als een serieuze architectuuropgave wordt behandeld, kan het resultaat gelijkwaardig of zelfs superieur zijn aan nieuwbouw. Dit is een verrassend inzicht, aangezien de praktijk van de scholenbouw en de onderwijswereld lange tijd gericht was op de routine van sloop en nieuwbouw. Anders dan andere sectoren heeft het onderwijs weinig ervaring met behoud, renovatie en transformatie. Die ervaring moet nog worden opgebouwd. De tentoonstelling ‘Herbestemmen van school naar school’ geeft een inspirerende aanzet daarvoor.

Dankzij het inzetten van ontwerpkracht zouden naoorlogse scholen kunnen worden herbestemd tot de scholen van de toekomst. De tentoonstelling illustreert dit aan de hand van ontwerpend onderzoek naar drie schoolgebouwen in Haarlem Schalkwijk, te weten de scholen: Rudolf Steiner/Mgr Huibersschool, de Piramide Boerhaave en de Molenwiek Dalton. Het onderzoek is uitgevoerd onder leiding van het ideële onderzoeksbureau voor schoolarchitectuur Stichting Mevrouw Meijer in opdracht van de gemeente Haarlem. De betrokken architecten(bureaus) zijn: Beuving Martensen, Entremedio, Studio Steenbruggen, Hans van Eeden, Derksen Windt, Serge Schoemaker, Studenten TU Eindhoven, Korth Tielens en Alvarez Ouburg.

www.architectuurhaarlem.nl

Deel op Social Media 
 

17-03-2015 11:30

Onderzoekuitgevoerd in opdracht van Plantronics in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland laat zien dat geluiden op de kantoorwerkvloer een negatief effect hebben op medewerkers en de kwaliteit van hun werk (Groot-Brittannië 89,9 procent, Duitsland 96,5 procent en Frankrijk 93,5 procent). Deze resultaten laten zien dat het steeds lastiger wordt om geluidsoverlast te beperken in kantooromgevingen en om de concentratie van het personeel op peil te houden.

Moderne kantooromgevingen kennen serieuze uitdagingen op het gebied van geluid op de werkvloer. De productiviteit van medewerkers kan eronder lijden als zij last hebben van rumoer. Kantoorpersoneel in alle drie onderzochte landen noemde verminderde productiviteit als een van de effecten van lawaai. Zij verwachten meer werk te kunnen verzetten als ze in een minder lawaaiige omgeving zouden werken (Groot-Brittannië 54,1 procent, Duitsland 65,1 procent, Frankrijk 65,5 procent). De gevolgen van lawaai op de werkvloer kunnen bedrijven in Groot-Brittannië in potentie bijna 15.000 pond kosten aan verminderde productiviteit per senior manager. Storende geluiden in een open kantooromgeving kunnen leiden tot stress en lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en migraine. Beide werden in alle landen genoemd als belangrijkste klachten veroorzaakt door geluidsoverlast op het werk. Driekwart van de medewerkers in alle regio’s zegt dat hun bedrijf geen maatregelen heeft genomen om iets aan geluidsoverlast te doen. Als er wel actie is ondernomen, dan heeft dit niet tot verbetering geleid.

Het nieuwe werken
Kantoorwerk is aan verandering onderhevig. De helft van de respondenten van het onderzoek geeft aan dat ze in een gemiddelde werkweek nog steeds vijf dagen per week op kantoor werken (Groot-Brittannië 47,7 procent, Duitsland 51,4 procent, Frankrijk 51,3 procent). Maar flexwerken wordt steeds populairder en daardoor verandert de inrichting van het kantoor ook. De kantoortuin wordt de norm en steeds minder vaak werken medewerkers op een vaste werkplek. Deze nieuwe manier van werken kan serieuze akoestische problemen opleveren als er geen maatregelen worden getroffen. Kantoorpersoneel in Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk noemt dan ook geluid van collega’s als grootste stoorzender op het werk.

“Akoestiek speelt een grote rol in de tevredenheid en productiviteit van werknemers”, zegt Philip Vanhoutte, Senior Vice President en Managing Director Europa en Afrika van Plantronics. “In de huidige werkomgeving is het zeer belangrijk dat bedrijven begrijpen hoe geluid de bedrijfsvoering beïnvloedt. Organisaties moeten inzien dat ze in actie moeten komen om de werkvloer akoestisch optimaal in te richten. Wij helpen hierbij en zetten ons in om de beste oplossingen te leveren, zodat medewerkers op hoog niveau kunnen communiceren. Of zij nu werken in een kantoortuin, op een vliegveld, in een café of thuis."

Headsets
Telefoongesprekken voor werkdoeleinden zouden helder moeten klinken, ongeacht de locatie van de beller of het apparaat. Helaas blijkt uit onderzoek dat telefoongesprekken unaniem worden beoordeeld als lastigste taak om uit te voeren in een omgeving met veel geluid (Groot-Brittannië 63 procent, Duitsland 51 procent en Frankrijk 59,8 procent). Met de introductie van vier nieuwe UC-producten van Plantronics kan kantoorpersoneel erop vertrouwen dat zij kunnen focussen, contact kunnen leggen en kunnen samenwerken in een open kantoor en onderweg.

Over Plantronics
Plantronics is een wereldwijde leider in audiocommunicatie voor zakelijk gebruik en consumenten. het bedrijf  pioniert al vijftig jaar met trends in audiotechnologie en creëert innovatieve producten waarmee mensen eenvoudiger kunnen communiceren. Van unified communications, bluetooth headsets tot gaming-producten, Plantronics biedt ongeëvenaarde kwaliteit, een ideale ervaring en uitzonderlijke service. De Plantronics-producten werden oorspronkelijk ontworpen voor de commerciële luchtvaart en worden nu gebruikt door elk bedrijf in de Fortune 100 evenals door luchtverkeersleiders, alarmnummers en consumenten over de hele wereld. Kijk voor meer informatie op: http://www.plantronics.com.

 

 

 

Deel op Social Media

09-03-2015 9:16

Op maandag 23 maart 2015 wordt de 'Dag van de Facilitaire Dienstverlening' gehouden. Het evenement van Facility Management nederland (FMN) heeft als doel de samenwerking tussen het Facilitaire Bedrijfsleven en de Middelbare Beroeps Opleiding Facilitaire Dienstverlening te stimuleren.

Tijdens deze informatieve middag wordt onder ander bekend gemaakt wie de titel 'Leerbedrijf van het Jaar 2015 Facilitaire dienstverlening' heeft gewonnen. De Dag van de Facilitaire Dienstverlening vindt plaats bij Facility, Horeca & Travel College aan de Newtonbaan 12 in Nieuwegein.

www.fmn.nl


Deel op Social Media 

08-03-2015 8:30

Na een jarenlange daling is de opname in de Nederlandse kantorenmarkt in 2014 gestabiliseerd. Het totale opnamevolume in Nederland in 2014 is 1,02 miljoen vierkante meter. Dit blijkt uit het Office Market Report 2014 van vastgoedadviseur Colliers International.

De bodem lijkt te zijn bereikt, volgens Eric Annaert, Director of Corporate Real Estate Solutions bij Colliers: "Door een verbetering van het economische klimaat kan het aantal transacties komend jaar wel toenemen, maar steeds meer organisaties hebben minder kantoorruimte nodig door automatisering van arbeidsprocessen, de invoering van andere type werkplekken, en het steeds efficiënter gebruik van kantoorruimtes. De omvang van veel transacties zal daarom dalen. Ik verwacht dan ook geen fors herstel van de opnamevolumes de komende jaren. Een goed voorbeeld is de verhuizing van het hoofdkantoor van Atos naar Amstelveen. Het bedrijf neemt weliswaar 9.000 vierkante meter op, maar laat een groot volume achter in Utrecht."

Opnamegroei is wel te zien in de TMT-sector met innovatieve, op technologie gebaseerde bedrijven. Zo zijn organisaties als Booking.com in Amsterdam en Bol.com in Utrecht het afgelopen jaar beide flink gegroeid in het aantal vierkante meters.

Het aanbod van kantoorruimte daalde licht afgelopen jaar, volgens Kes Brattinga, Head of Research bij Colliers: "Door vele transformaties van leegstaande kantoren en een beperkte hoeveelheid nieuwbouw is het aanbod iets gedaald naar 7,18 miljoen vierkante meter. Er hangt echter nog veel verborgen leegstand boven de markt bij bedrijven die te ruim in hun huisvesting zitten, waardoor het aanbod in 2015 weer kan stijgen."

Vooral in de publieke sector en de zakelijke dienstverlening vindt veel centralisatie van vestigingen plaats, wat vrijwel altijd gepaard gaat met inkrimping van het aantal vierkante meters. Zo komt er de komende jaren alleen in Den Haag al 450.000 vierkante meter kantoorruimte van het Rijk op de markt.

Het Colliers International Office Market Report Nederland is hier te downloaden.

Deel op Social Media 

07-03-2015 8:30

De impact van co-design voor sociale innovatie blijkt enorm. "Co-design heeft bewezen een effectieve aanpak te zijn voor samenwerkingen waarbij niet-designers creatief kunnen bijdragen aan innovatie- en ontwikkelingstrajecten. Dit heeft Europese project Proud de afgelopen drie jaar bewezen."

Dat zeggen de iniotiatiefnemers van het Europese project. Proud startte in oktober 2011 en heeft in ruim drie jaar tijd meer dan 100.000 mensen bereikt met de vele activiteiten die de Europese partners organiseerden. "Vele designers, beleidmakers en vertegenwoordigers uit de industrie en het bedrijfsleven hebben samen met talloze eindgebruikers kunnen ervaren dat co-design bij vernieuwings-, ontwikkelings- en transformatieprocessen zowel economisch als sociaal tot creatievere en beter gedragen resultaten leidt."

Tijdens meer dan zestig evenementen variërend van conferentie tot forum, van master class tot co-design café, expositie tot workshop onderzochten deelnemers op een creatieve en interactieve wijze verschillende co-design instrumenten en processen. "Ook werkten transnationale teams van designers, bewoners, het bedrijfsleven en overheden aan oplossingen voor zogenaamde co-design challenges. De impact daarvan is blijvend en positief ervaren door iedereen die hier aan meewerkte. Het leverde ook spin-offs op: sommige ontwerpers werkten op de challenges in de verschillende Proud partnersteden en hebben hun werkgebied en kennis verruimd."

Het algemene doel van de Proud-partners - allen actief op het gebied van design en innovatie - was om design in te zetten als een drijfveer voor sociale innovatie, economische transformatie en duurzame ontwikkeling. "Tijdens de uitvoering van het project zijn tal van nieuwe allianties gecreëerd tussen overheden, industrie en bedrijfsleven en de ontwerpwereld, om samen te werken met gebruikersgroepen. Gezamenlijk ontwierpen deze gelegenheidscoalities nieuwe en verbeterde producten, diensten en omgevingen. Co-design blijkt als aanpak vertrouwen te brengen en de communicatie te vergemakkelijken tussen partners met verschillende interesses en meningen. Dit leidt tot gedeelde oplossingen waar samenwerkende partijen gezamenlijk verantwoordelijkheid voor nemen."

In Eindhoven werkte een multidisciplinair ontwerpteam aan oplossingen voor station NS Beukenlaan. Dit station scoorde bedroevend in klanttevredenheidonderzoeken. Het team werkte samen met de probleemeigenaren – NS, ProRail en gemeente Eindhoven en betrok bij de probleemoplossing ook de reizigers, buurtbewoners en andere gebruikers. Samen ontwikkelden ze ideeën om het station aantrekkelijker en makkelijker toegankelijk te maken.

Daarnaast vonden veel co-design acties plaats, soms gekoppeld aan Dutch Design Week, zoals AgriMeetsDesign of Project O. In het Proud-hoofdkwartier in Eindhoven – de Design Innovation Space bij Capital D - troffen ontwerpers en opdrachtgevers elkaar ook om nieuwe co-design instrumenten en processen uit te testen, ideeën te delen, nieuwe uitdagingen te definiëren. 

Dr Leon Cruickshank van Imagination Lancaster University vertelde tijdens de laatste bijeenkomst van de partners dat Proud ‘een sleutelproject is geworden voor creatieve kennisuitwisseling in Europa’ en een solide basis heeft gelegd om co-design verder toe te passen voor betere sociale innovatie. Dr Peter Zec, grondlegger van Red Dot and Design Zentrum Nordrhein West, onderstreepte hoe belangrijk het is dat gebruikersgroepen deel uitmaken van het ontwerpproces. Volgens Zec, is dit de enige manier om ware vernieuwing teweeg te brengen.

www.proudeurope.eu

Deel op Social Media 

06-03-2015 8:00

Op 25 en 26 maart organiseert Euroforum het Circulaire Economie Congres. Dat meldt de Stichting Circulaire Economie (SCE).

Sprekers als Tom Szaky (Founder and CEO of TerraCycle Inc), Marc Zwaaneveld (CEO Van Gansewinkel), Prins Carlos de Bourbon de Parme (Lid Raad van Toezicht MVO Nederland) en Mariëtte Hamer (Voorzitter Sociaal Economische Raad) gaan in op de kansen die Circulaire Economie voor Nederland biedt. Namens SCE heeft Erick Wuestman zitting in het expert panel. 

In aanloop naar het congres is een aantal experts alvast naar hun visie op circulaire economie gevraagd. Hoe zien zij de toekomst? En waar liggen de kansen en uitdagingen? Zo ook aan Erick Wuestman: "Circulaire Economie gaat een vanzelfsprekendheid worden."

Stichting Circulaire Economie is een landelijk ecosysteem van bedrijven, overheden, onderzoek- en onderwijsinstellingen, dat via regionale ketens innovatie en ‘new business’ stimuleert. Zij is er op uit een ‘Enabling Environment’ te creëren, die mensen en organisaties stimuleert gezond en volhoudbaar te handelen.

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >