Nieuws


23-10-2015 8:30

Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseren Colliers International Corporate Solutions (CICS, voorheen AOS Group) en de Netherlands Facility Cost Index (NFC), het grootste benchmark event van Nederland. Benchmark XL 2015 vindt plaats op maandag 9 november  in De Glazen Ruimte te Maarssen.

Het jaarlijkse evenement heeft inmiddels een vaste plaats verworven in de agenda’s van benchmarkende professionals. Ruim 120 relaties ontmoeten elkaar in een programma van wederzijds kennis delen, leren en verbeteren.

Ieder jaar worden tijdens Benchmark XL de Facilitaire Benchmark Awards uitgereikt in twee categorieën: de ‘Beste Integrale Prestatie’ en de ‘Meest Verbeterde Deelnemer’. Een deskundige jury beoordeelt de prestaties van de genomineerde bedrijven. Vorig jaar werden deze prestigieuze prijzen uitgereikt aan IBM en apg. De genomineerden voor de Benchmark Awards 2015 in alfabetische volgorde zijn:in de categorie ‘Beste Integrale Prestatie’ : IBM, Randstad, Tilburg University; en in de categorie ‘Meest Verbeterde Deelnemer’ : DLL, Universiteit Utrecht, Wageningen UR.

Een ander hoogtepunt is de jaarlijkse presentatie van de Europese Occupier Cost Index (OCI). CICS presenteert hier de editie 2015 van de kantoorkosten per fte voor de belangrijkste Europese landen op basis van de nieuwe Europese facilitaire norm NEN-EN 15221. De Occupier Cost Index geeft inzicht in de internationale kostenverhoudingen van kantoren voor de Europese markt.

Benchmark XL 2015 begint met het voor sommigen reeds bekende Facilitair Café, waar prikkelende stellingen met elkaar worden besproken en deelnemers hun visie hartstochtelijk kunnen bepleiten. Na de plenaire sessie volgen acht verdiepingssessies over verschillende onderwerpen, elk onder leiding van een ervaren expert. Na de lunch en de middagronde met sessies reiken we de Facilitaire Benchmark Awards uit, gevolgd door de presentatie van de Europese Occupier Cost Index. We sluiten de dag af met een gezamenlijke borrel.

www.colliers.com

Deel op Social Media 

21-10-2015 8:00

Vandaag lanceert Dataflex niet alleen een nieuwe look, maar ook een compleet nieuwe klantervaring. De vernieuwing is volgens de woordvoerder typerend voor het bedrijf, dat zijn klanten regelmatig om feedback vraagt en hier altijd positief op reageert. "In dit geval door de website te restylen, het assortiment te vernieuwen en een tool te introduceren waarmee de productselectie en het koopproces nóg beter zijn geworden."

Dataflex heeft vier nieuwe collecties gecreëerd met ieder een eigen, bijzondere toegevoegde waarde. "De collecties bieden complete ergonomische oplossingen die ontwerp, functionaliteit en prijs combineren. Met de Viewmaster-, Viewlite-, Viewmate- en Viewgo-collecties stellen klanten snel en eenvoudig een productserie samen die optimaal aansluit bij hun budget. De vijfde collectie, Addit, bestaat voornamelijk uit extra serviceproducten die speciaal zijn geselecteerd om de vier basiscollecties uit te breiden. Met de Viewgo-collectie is Dataflex een nieuwe weg ingeslagen waarmee het bedrijf bewijst dat betaalbare producten ook heel stijlvol en kwalitatief hoogwaardig kunnen zijn."

Met zijn frisse uitstraling, hoogwaardige afbeeldingen en bijzondere sfeerfoto’s geeft de nieuwe website een goede indruk van de collecties. "De vereenvoudigde lay-out biedt een duidelijk overzicht van de productgroepen en alle specificaties per product. De Dataflex-website introduceert daarnaast twee tools die klanten helpen bij het vinden van de juiste monitorarm."

Dankzij de Viewlite Configurator is het volgens de woordvoerder nu heel eenvoudig om de ideale oplossing te vinden binnen het uitzonderlijke aanbod Viewlite-producten. "Deze geavanceerde tool toont klanten de onderdelen in 3D en begeleidt ze stap voor stap door het virtuele bouwproces.
In de Product Finder beschrijven klanten hun situatie waarna de tool alle beschikbare opties vindt."

Dit hele proces komt grotendeels voort uit feedback die we van klanten en partners hebben ontvangen. "Ieder jaar voeren we een klanttevredenheidsonderzoek uit," aldus CEO Roderik Mos. "Daaruit kwam duidelijk naar voren dat er een kloof zat tussen onze reputatie en de positieve geluiden die wij van onze relaties te horen kregen. Dit wilden we natuurlijk rectificeren en daarom hebben we een aantal essentiële bedrijfsaspecten aangepast. Op deze manier zouden potentiële nieuwe Dataflex-klanten vanaf het begin dezelfde positieve ervaring moeten krijgen als onze bestaande klanten."

www.dataflex-int.com

Deel op Social Media 

19-10-2015 8:00

Op donderdag 15 oktober 2015 organiseerde de Branchevereniging Projectinrichting de jaarlijkse Dag van de Projectinrichting. Tijdens deze bijeenkomst werd de zogeheten ‘BVP Award’ uitgereikt, een jaarlijkse prijs voor het meest prestigieuze projectinrichtingsproject. Winnaar werd Master Totaalinrichting voor het project Rabobank regio Schiphol.

Master verzorgde voor de Rabobank regio Schiphol te Hoofddorp zowel de stoffering als de inrichting. De BVP Award richt zich echter uitsluitend op vloerbedekking en wandbekleding. Met veel vakmanschap is een prachtig gerestyled kantoor ontstaan. Dat leidde tot veel contrasterende kleuren op de etages, afgewisseld met neutrale gangpaden. De inrichting heeft duidelijke raakvlakken met de omgeving van Hoofddorp.

De andere genomineerden waren Abeln Projectstoffering en Boerhof Projectinrichters.
Abeln gaf de Rabobank Noord en West Twente te Almelo een complete make-over, waarbij het beperkte budget tot veel inventiviteit dwong. Men maakte gebruik van verschillende soorten vloerbedekking en bekleedde kasten in dezelfde dessins.
Boerhof is verantwoordelijk voor de vloerbedekking op verschillende etages van het Beatrixgebouw te Utrecht. Daarbij werd voor het eerst in Nederland gebruik gemaakt van zeshoekige tapijttegels. De ruimte werd grotendeels voorzien van lichte, natuurlijke vloerbedekking. Duurzaamheid stond hoog in het vaandel.

De jury van de BVP-Award 2015 onder leiding van drs. Mayk Schiphorst zou het liefst een ex aequo eerste prijs toekennen aan Abeln en Master. Maar uiteindelijk is de BVP- Award 2015 uitgereikt aan Master Totaalinrichting. De tweede prijs ging naar Abeln Projectstoffering en de derde prijs was voor Boerhof Projectinrichters.

De BVP is de Nederlandse Branchevereniging Projectinrichting. Binnen de BVP zijn projectinrichters en leveranciers en fabrikanten van harde en zachte vloeren, lijmen, raambekleding en andere relevante productgroepen vertegenwoordigd.

www.bvprojectinrichting.nl

Deel op Social Media 

16-10-2015 8:00

Stichting U-Design organiseert op dinsdag 8 december 2015 het 365 Minute Sessions-event in het dan net verbouwde voormalige provinciehuis Utrecht. Het event biedt handvatten aan professionals die duurzame innovatie al zien als onontbeerlijke voorwaarde voor toekomstige groei, maar zich nog verder willen oriënteren voordat ze het echt verwerken in hun business.

"Deze 365 minuten bieden waardevolle informatie over waardecreatie en geld verdienen in de circulaire economie. U-Design heeft als hoofddoel om creatieve ondernemers te verbinden met professionals uit het bedrijfsleven en daar is dit event dan ook op gericht."

Keynote spreker Gunter Pauli - autoriteit op het gebied van duurzame businessmodellen en auteur van het boek ‘The Blue Economy’ - neemt de deelnemers mee in de context en koppelt die aan het perspectief van de veranderende markt. "Aansluitend presenteren verschillende innovatieve bedrijven zoals Willem & Drees, Kirkman Company en JHK Architecten in een tweetal sessierondes hun succesvolle denk- en handelwijzen. Door onderlinge kennisuitwisseling en een netwerkborrel zorgthet event voor contacten en mogelijke toekomstige samenwerkingen."

Anne van der Zwaag, auteur 'Looks good, feels good, is good', is moderator van deze dag.

www.u-design.nl

Deel op Social Media 

15-10-2015 12:48

Starters op de arbeidsmarkt zijn vanuit hun opleiding onvoldoende voorbereid op de huidige arbeidsmarkt. Dat is de mening van 2.142 MKB’ers die voor de jaarlijkse MKB Marktmonitor van Unique zijn ondervraagd. Van de ondervraagden is 44 procent het (helemaal) eens met deze stelling, 24 procent is het (helemaal) oneens en 31 procent staat hier neutraal tegenover.

Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Motivaction. Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf zijn ondervraagd over thema’s als bedrijfseconomische en personele ontwikkelingen en duurzame inzetbaarheid. 

Dat het MKB een duidelijke mismatch ziet tussen opleiding en praktijk, verklaart het feit dat de ontwikkeling van medewerkers veruit het belangrijkste speerpunt is als het gaat om personeelsbeleid. 53 Procent van de ondervraagden gaat zich hier volledig op focussen. Op een gezamenlijke tweede plek staan het verhogen van medewerkerstevredenheid en arbeidsproductiviteit (beide 28 procent). Deze speerpunten worden op de voet gevolgd door het binden van personeel (27 procent).

De ondernemers zijn ook gevraagd naar hun grootste personele uitdagingen van het bedrijf. Het in huis houden van kennis en kunde (54 procent), het vinden van kwalitatief personeel (47 procent) en medewerkerstevredenheid (27 procent) blijken de grootste uitdagingen te zijn voor 2015. Het verhogen van medewerkerstevredenheid is dus niet alleen een speerpunt, maar ook een uitdaging. Opvallend is dat meer dan een kwart (26 procent) van de ondernemers de veranderingen in wet- en regelgeving ziet als een flinke uitdaging. Dit hoge percentage kan verklaard worden door de nieuwe wet werk- en zekerheid die dit jaar is ingevoerd.

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “Het is duidelijk dat de ontwikkeling van medewerkers vandaag de dag een van de meest belangrijke thema’s is binnen het MKB. Of het nu gaat om het vergaren of juist borgen van kennis, de resultaten laten duidelijk zien dat ondernemers dit vraagstuk hoog op de agenda hebben staan. Het is niet alleen belangrijk dat er een betere aansluiting komt met het reguliere onderwijs, maar het gaat bijvoorbeeld ook om het beter benutten van opleidingsfondsen. Daarmee draagt het MKB zelf bij aan het niveau van kennis en kunde van hun medewerkers.”

De MKB Marktmonitor 2015 biedt veel meer resultaten en inzichten over de economische en personele ontwikkelingen van het MKB en duurzame inzetbaarheid. Het rapport is gratis aan te vragen via de volgende link: http://www.unique.nl/marktmonitor


Het onderzoek van Unique en Motivaction richt zich op bedrijven met  maximaal vijfhonderd medewerkers. In deze zevende editie van de MKB Marktmonitor zijn Unique en Motivaction nagegaan wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn op het gebied van omzet, personeel en duurzame inzetbaarheid. Tussen maart en mei van 2015 namen medewerkers van Unique en Technicum persoonlijke of digitale interviews af bij 2.142 ondernemers.

 

Deel op Social Media

 

15-10-2015 12:05

William Swinkels is per 1 oktober directeur Projecten Mega bij technisch dienstverlener Unica. In die rol is hij verantwoordelijk voor grootschalige, multidisciplinaire projecten die gericht zijn op het realiseren van technologische oplossingen bij toonaangevende opdrachtgevers.

Swinkels (46) heeft uitgebreide expertise op dit terrein en zal zijn ervaring aanwenden om Unica verder op de kaart te zetten. Hiervoor was Swinkels werkzaam bij Kuijpers Installaties, onder andere als directeur voor landelijke projecten.

Unica is met veertien vestigingen, negen specialismen en zeventienhonderd medewerkers de grootste zelfstandige technisch dienstverlener van Nederland.

www.unica.nl

 

Deel op Social Media

 

15-10-2015 11:03

Beleving van de werkomgeving is alles behalve een 'soft' item. Dat is de mening van de docenten van het Center for People and Buildings, die een eendaagse cursus 'Beleving van de werkomgeving' verzorgen. De cursus wordt aangeboden door Office Academy, een opleidingsinstituut dat cursussen, workshops en opleidingen aanbiedt op het gebied van huisvesting en ienterieur.

CfPB-docenten Anca Gosselink en Marion Beijer lichten de rol van de beleving bij het creëren van een goede werkomgeving toe. In deze eendaagse cursus zullen interessante praktijkvoorbeelden de belangrijkste resultaten uit wetenschappelijk onderzoek illustreren. In de ochtend worden de belangrijkste werkomgevingsaspecten besproken die van invloed zijn op de beleving en de productiviteit van medewerkers. 's Middags wordt op praktische wijze verder ingegaan op de lessen die geleerd kunnen worden uit 10 jaar onderzoek bij het CfPB.Deelnemers aan de cursus/workshop 'Beleving van de werkomgeving' leren welke belevingsaspecten er zijn en welke rol die (kunnen) spelen bij het werken. Zij kunnen aan het eind van de cursus een gefundeerd oordeel vellen over de effecten die bijvoorbeeld geluid, klimaat en de indeling hebben op de tevredenheid van medewerkers. De opgedane kennis kan direct op de eigen situatie toegepast worden.

Cursisten worden bewust gemaakt van de invloed die – ‘minder harde’ - aspecten in een (kantoor)omgeving hebben op medewerkers. Hebben deze minder harde factoren net zoveel invloed op de beleving van medewerkers als ‘harde’ factoren? En hebben deze factoren invloed op de productiviteit? Hoe belangrijk zijn geluid, klimaat en de sfeer en uitstraling voor de beleving? Deze dag gaat in op de samenhang tussen beleving en productiviteit, herkennen van problemen in de huidige werkomgeving en mogelijke oplossingen. Gekeken wordt naar verschillen in kantoorconcepten: is de beleving anders als je een vaste of een flexibele werkplek hebt? En is dit alles slechts een vermoeden en een beetje ‘trendy’ of is er ook gefundeerd onderzoek naar gedaan? Kortom: wat betekent een afgewogen geheel van belevingselementen en hoe kan een organisatie deze inzetten?

Tijdens de cursus passeert een brede reeks belevingsaspecten de revue, die elk op hun waarde worden beoordeeld. Een groot aantal voorbeelden en toepassingsresultaten wordt behandeld. Dat vooraanstaande organisaties zich bezighouden met ‘beleving’ op kantoren geeft aan dat dit geen stof is voor ‘zwevers’, maar bedoeld is voor cursisten die een goede mix van belevingsfactoren binnen hun organisatie op waarde weten te schatten.

De cursus/workshop is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de inrichting van kantoren of kantoorhoudende organisaties en geïnformeerd wil worden over de rol die ‘beleving’ speelt bij het creëren van een omgeving die de productiviteit en kwaliteit helpt te bevorderen.
'Beleving van de werkomgeving' wordt verschillende keren per jaar als eendaagse cursus aangeboden. Daarnaast is het onderwerp ook in sterke mate aanwezig in de meerdaagse opleidingen van Office Academy (de Basiscursus Inrichtingskunde, de Hogere Opleiding Huisvestingskunde en de ervaringsopleiding 'Marco Polo').

'Beleving van de werkomgeving' wordt telkens gegeven op een spraakmakende locatie.
 
De cursus wordt gegeven door docenten van het Center for People and Buildings (CfPB).
De eerstvolgende cursusdatum is dinsdag 27 oktober 2015.

www.officeacademy.nl

 

Deel op Social Media

 

08-10-2015 2:00

Het Groninger Museum presenteert vanaf 22 november 2015 tot en met 10 april 2016
de eerste grote solotentoonstelling van ontwerper, uitvinder en kunstenaar Joris Laarman (Borculo, 1979). De overzichtstentoonstelling onder de titel 'Joris Laarman Lab' bevat zowel vroeg, recent als nieuw werk. Na Groningen begint de tentoonstelling aan een uitgebreide internationale tour naar onder andere Parijs en New York.Joris Laarman, Bone Chair, 2006 (aluminium).

Laarman werkt op het raakvlak van design, kunst en wetenschap en onderzoekt daarbij voortdurend nieuwe materialen en innovatieve technologieën. Het experiment vormt een belangrijke basis voor zijn opmerkelijke werk. Laarman had eerder talloze tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Gerenommeerde musea waaronder het Museum of Modern Art in New York, het Centre Pompidou in Parijs en het Victoria & Albert Museum in Londen kochten zijn werk aan.

Joris Laarman studeerde in 2003 cum laude af aan Design Academy Eindhoven met het Reinventing Functionality project. Met de barok ogende radiator, die hij hiervoor ontwierp, nam hij stelling tegen het functionalistisch minimalisme. De uitbundige krullen waren een functionele overweging omdat de radiator daardoor een grotere oppervlakte kreeg en meer warmte af kan geven. Al bijna een klassieker is de beroemde Bone Chair, een opvallend organisch gevormde stoel. Het uiterlijk van deze stoel kwam voort uit computeralgoritmen die de optimale groei van botten simuleren: dikker waar nodig, en dunner waar de stoel minder belast wordt, zonder dat hij daarmee aan sterkte verliest.

In 2004 richtte Laarman samen met zijn partner, Anita Star, Joris Laarman Lab op. Met een interdisciplinair team verkent het lab de toekomstmogelijkheden van design door middel van onderzoek en experiment en grensverleggende technologie. Voorbeelden daarvan zijn downloadbare puzzelmeubels die thuis 3D printbaar zijn en de geavanceerde robotische 3D printtechniek MX3D. Op dit moment wordt met deze techniek een volledig functionele metalen brug geprint voor een van de Amsterdamse grachten.

Esthetiek, verbeelding, high tech en wetenschap komen samen in deze eerste grote solotentoonstelling, die zowel vroeg, recent als nieuw werk laat zien.

Het Groninger Museum volgt Laarman al jaren en bezit belangrijke werken zoals Bone Chaise, Bookshelf en de serie Digital Matter Tables. Speciaal voor de tentoonstelling maakt Laarman een nieuw sculptuur, dat met dezelfde printtechniek als de brug tot stand komt. Deze tentoonstelling past binnen het beleid van het Groninger Museum dat zich richt op design op het grensvlak van kunst. In de tentoonstelling is veel aandacht voor het maakproces en de technische achtergrond daarvan. Ook zijn er tal van experimentele objecten te zien.

De tentoonstelling is samengesteld door conservator hedendaagse beeldende kunst, design en mode Sue-an van der Zijpp en hoofdconservator Mark Wilson.

Na Groningen reist de tentoonstelling door naar onder andere: Musée des Arts Décoratifs in Parijs, Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum in New York, High Museum of Art in Atlanta en The Museum of Fine Arts in Houston.

Bij de tentoonstelling verschijnt het eerste overzichtsboek van Joris Laarman Lab.

www.groningermuseum.nl

 

Deel op Social Media

 

01-10-2015 10:32

Op 1 oktober treedt Roger Duffhuis (51) in dienst bij Leolux als Sales- en Marketing Director. In deze functie geeft hij wereldwijd leiding aan alle commerciële activiteiten van Leolux.Duffhuis is geen onbekende in het hogere interieursegment. Sinds 1986 bekleedde hij in verscheidene landen sales-, marketing- en managementposities voor het Noord-Brabantse Kobefab International BV, producent van de high-end Kobe stoffen. Daar deed hij ervaring op in zowel de retailmarkt als de projectmarkt.

De komst van Duffhuis naar de Nederlandse designfabrikant is onderdeel van de Leolux strategie om het merk internationaal verder uit te bouwen en te versterken. Met deze uitbreiding ontstaat bovendien meer ruimte voor productcreatie en branding, vertelt Leolux directeur Sebastiaan Sanders: "Leolux groeit en wil de sterke positie in onze thuismarkt ook internationaal uitbouwen. Dat betekent in de eerste plaats dat je moet investeren in innovatie en in nieuw en spraakmakend design. De komst van een ervaren man als Roger Duffhuis zorgt voor een duidelijke focus op commercieel gebied. Bij hem komen alle lijnen samen, waardoor we nog sneller kunnen schakelen en de activiteiten in alle landen waar we actief zijn optimaal bijdragen aan het resultaat."

Duffhuis verwacht veel van de samenwerking met de Leolux dealers: "Kiezen voor Leolux is kiezen voor een krachtig designmerk met een onderscheidend handschrift dat zijn relevantie al meer dan 80 jaar bewijst. De passie om de zit-leef beleving van de eindgebruiker te verrijken door creatie en onberispelijke levering van een uniek Leolux meubel op maat, drijft de Leolux organisatie en verbindt deze met bevlogen dealers en adviseurs. Ik ervaar het als een prachtige uitdaging om vanuit deze kracht en verbinding, met de dealers en Leolux sales- en marketingteams, verdere groei te voeden door samen kansen te signaleren en samen kansen te grijpen."

http://www.leolux.nl/

 

Deel op Social Media

 

 
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >