Nieuws


26-08-2014 9:00

De centrale vraag van de zesde editie van Green Buildings 2014: Wat betekent de circulaire economie voor organisaties en gebouwen? Green Buildings 2014 wordt op 30 oktober gehouden in De St@art in Apeldoorn. Building Holland, platform voor het Nieuwe Bouwen, en Corporate Facility Partners tekenen voor de organisatie van het congres.

De kern van de circulaire economie is maximaal hergebruik van producten en grondstoffen zodat de waarde die er is, ook blijft. Biologisch gebeurt dat al op grote schaal, en de technische kringloop is groeiende. Dit principe is ook toepasbaar op vastgoedgerelateerde systemen, installaties en producten: minimaal gebruik van fossiele brandstoffen en het maximaliseren van de levensduur van alle middelen is de start van circulaire gebouwen.

Tijdens het jaarlijkse congres Green Buildings komen op 30 oktober in Apeldoorn de beslissers en beïnvloeders van gebouwen bijeen. Sprekers als Herman Wijffels, Derk Loorbach en Bas Lansdorp delen tijdens het evenement hun kennis en inspiratie op het gebied van circulaire gebouwen.

http:// www.buildingholland.nl

24-08-2014 2:00

Het bundelen van krachten met collega-ondernemers of leveranciers is volgens MKB’ers in Nederland één van de belangrijkste trends op het gebied van innovatie. Uit de MKB Marktmonitor van Unique en TNO blijkt dat 42 procent van de ondernemers dit als belangrijke ontwikkeling in het MKB aanwijst.

Ook het aanbieden van nieuwe (online) producten of diensten (40 procent) en duurzaam ondernemen (36 procent) zien de ondernemers als belangrijke trends op het gebied van innovatie in het MKB. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 1.585 MKB’ers (tot vijfhonderd medewerkers) ondervraagd over de bedrijfseconomische ontwikkelingen en het innovatief vermogen van hun bedrijf.

In de MKB Marktmonitor worden ook de belangrijkste financieringsbronnen blootgelegd. Verreweg de meeste ondernemers (85 procent) spreken het eigen vermogen aan om te innoveren. Denk hierbij aan het privévermogen of informele investeerders. 16 Procent bekostigt de innovaties juist vanuit vreemd vermogen, zoals externe investeerders of banken. 14 Procent doet dit door middel van subsidies, zoals het Innovatiefonds MKB+. Als er wordt gekeken naar wat MKB’ers gemiddeld per jaar besteden aan innovatie, blijkt dat 36 procent minder dan 25.000 euro per jaar uitgeeft. Slechts 8 procent investeert meer dan een half miljoen euro op jaarbasis.

Uiteraard zijn er ook ondernemers die aangeven niet te innoveren. Van hen geeft de helft (46 procent) aan dat het ontbreekt aan financiële middelen/ slagkracht om innovatief te blijven. Andere redenen zijn het ontbreken van tijd (43 procent) en het feit dat medewerkers de juiste kennis en/of capaciteit niet in huis hebben (33 procent).

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “Het gezegde twee weten meer dan één bestaat niet voor niets. Waar grote bedrijven een R&D-afdeling hebben om innovatie te waarborgen, moet het MKB het toch doen met personeel dat naast hun dagelijkse werkzaamheden ook tijd moet vinden voor innovatie. Krachtenbundeling is zeker voor kleine en middelgrote bedrijven een goede optie om innovatief te blijven, want voor het opzetten van risicovolle innovatietrajecten ontbreekt het namelijk vaak aan zaken als tijd en geld. Door samen te werken met andere partijen, zijn risico’s gespreid en wordt kennis gedeeld. Daar komt nog eens bij dat door samen te brainstormen er al snel de beste ideeën op tafel komen. Een kwestie van het beste van twee werelden!” 

De MKB Marktmonitor 2014 biedt nog veel meer resultaten en inzichten over de economische ontwikkelingen en het innovatief vermogen van het MKB. Het rapport is gratis aan te vragen via de volgende link: http://www.unique.nl/marktmonitor.

21-08-2014 16:25

Chateau d’Ax Nederland is een nieuwe Nederlandse zitmeubelorganisatie die onlangs gestart is met zestien gespecialiseerde zitmeubelwinkels en één outletstore verspreidt over Nederland. De benadering en aansturing geschieden vanuit het hoofdkantoor in Utrecht door initiatiefnemer Willem Hoefakker en zijn enthousiaste team.

Deze week is de vestiging in Nijmegen verbouwd en is het complete nieuwe Chateau d’Ax aanbod daar te bewonderen en te koop, zonder tussenhandel rechtstreeks uit eigen fabriek. Eerder in de afgelopen weken zijn de vestigingen in Amsterdam (Villa ArenA), Breda, Leiderdorp, Cruquius, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven (Son), Heerlen en Zwolle gereed gemaakt.

Hoefakker initieert deze lifestyle-formule nadat hij ruim 25 jaar ervaring heeft opgebouwd in het ontwikkelen van modellen en zitmeubelcollecties voor diverse meubelbedrijven in Nederland. Momenteel worden alle Nederlandse vestigingen gereedgemaakt met de nieuwe en eenduidige ‘look & feel’ van Chateau d’Ax Nederland. De vestigingen bieden meer dan vijftienhonderd combinaties rechtstreeks uit eigen fabriek en zonder tussenhandel.

“Voorheen was er ‘n handjevol Chateau d’Ax winkels in ons land gevestigd die veelal autonoom en onafhankelijk van elkaar opereerden. Dit was onduidelijk voor de Nederlandse consument en we weten allemaal: ‘onbekend maakt onbemind’. Met ons nieuwe, complete concept brengen we een lijn met een gezicht naar buiten, allemaal met dezelfde aansturing, filosofie, passie en toewijding”, aldus Hoefakker, directeur van Chateau d’Ax Nederland.

“Het is geweldig om de prachtige Italiaanse klasse en knowhow op het gebied van meubelstoffen en -materialen toegankelijk te maken voor de Nederlandse interieurs. Wij laten onze Nederlandse ontwerpen maken in onze Italiaanse fabrieken en zonder tussenhandel verkopen wij het in onze eigen winkels. Zo heb je altijd de beste bank voor de beste prijs! Gegarandeerd”, vervolgt Hoefakker enthousiast.

In de aanvang van september zijn alle andere vestigingen voorzien van het volledige assortiment. Chateau d’Ax biedt alle modellen in alle mogelijk stoffen, leders, materialen en kleuren aan. De consument kan zelf in de winkels met een Chateau d’Ax-expert een geheel ‘eigen’ bank en/of fauteuil samenstellen. Compleet met kussens, karpetten, lampen, salontafels en eethoeken. Zo is er een bank of fauteuil voor uiteenlopende voorkeuren en budgetten, voor individuen en samenwonenden. De nieuwe website wordt vanuit Italië nu omgebouwd voor de Nederlandse markt en is ook in september gereed.

Chateau d’Ax Nederland is de Nederlandse zitmeubelorganisatie van Chateau d’Ax Italia dat een gerenommeerd Italiaans interieurbedrijf is. Sinds 1948 bestaat het van origine familiebedrijf en heeft haar vleugels al jaren geleden wereldwijd uitgeslagen. Het concern bestrijkt inmiddels 84 landen met ruim veertienduizend medewerkers, heeft 350 franchise-organisaties en is UNI en ISO 9001-2008 gecertificeerd.

www.chateau-dax.nl

19-08-2014 9:00

Oppervlaktebehandeling van materialen, het vakgebied is continue in ontwikkeling zoals de toepassing van nanotechnologie, 3D printing, lean productie management, smart coatings en inspelen op regelgeving met betrekking tot het werken met gevaarlijke stoffen (Reach), Chroom6 en NEN-EN 1090. Deze ontwikkelingen komen uitgebreid aan bod op Surface 2014, de grootste specialistische vakbeurs voor oppervlaktetechnieken van materialen in de Benelux, die plaatsvindt van 7 tot en met 9 oktober in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

Op de expositie over bewust kleurgebruik en in het SurfaceLab kan de bezoeker zelf ervaren wat nieuwe mogelijkheden voor producten kunnen betekenen. Surface Solutions toont concrete voorbeelden van uiteenlopende oppervlakte-behandelingen per thema gerangschikt zoals lage footprint, onderhoudsvriendelijk, slijtvast, corrosiewerend, hittebestendig, hygiënisch, hechting en intelligente lagen.

De innovatie expositie van de ION Borghardt Award toont vooruitstrevende oplossingen van industriële oppervlaktetechnieken waarbij ‘ketenoptimalisatie’ en ‘meerwaarde innovatie voor
de markt’ belangrijke criteria zijn. Er zijn themapleinen voor ‘reiniging als kwaliteitsverhoging’ en precisietechniek. Tussen het aanbod van de ongeveer tweehonderd exposanten is veel nieuws te vinden.

Surface 2014 biedt uiteindelijke opdrachtgevers (OEM’ers) en de branche een volledig overzicht van de oppervlaktebehandelingen van materialen zoals kunststof, staal, hout, RVS, zink, titaan, glas, beton, aluminium en keramiek. Bedrijven op het gebied van onder andere anodiseren, galvanotechniek, warmtebehandeling, vlakleppen, thermisch verzinken, duplex behandelingen, thermisch spuiten, opdamptechnieken, etsen, coaten, folietechnieken en chemisch etsen exposeren hun specialisme. Daarnaast presenteren toeleveranciers van grondstoffen, installaties en hulpmiddelen zich.

Meer info: http://www.surfacevakbeurs.nl

18-08-2014 15:40

De nieuwsbrief van Office Academy schonk onlangs aandacht aan een artikel uit de Gelderlander. In dit artikel wordt beschreven hoe de fiscus in veel gevallen meebetaalt aan een opleiding of cursus.

De nieuwsbrief bracht de vernieuwde Basiscursus Inrichtingskunde (BIK) onder de aandacht en hoopt door het wijzen op mogelijke vergoedingen extra deelnemers te trekken. Binnenkort start weer een nieuwe groep van de BIK. Wie het examen met goed gevolg aflegt, mag zich binnen een jaar 'Inrichtingskundige' noemen.

Lees meer over de Basiscursus Inrichtingskunde.
Lees meer over de overige cursussen en opleidingen van Office Academy.
Lees hier het artikel in de Gelderlander.

16-08-2014 1:05

Nederlandse vrouwen nemen hun man graag mee wanneer ze meubels gaan kopen, maar ze negeren diezelfde man als hij het niet met haar eens is. Lees meer op Nu.nl: http://bit.ly/1AkIxU6

14-08-2014 8:45

Als binnenkort de schoolvakanties voorbij zijn, is Nederland weer terug in het ritme van alledag. Zonnige stranden en terrasjes zijn ingeruild voor de vertrouwde bureaus en vergadertafels.

Voor veel mensen is het even slikken, opnieuw opstarten op de werkplek. Nog altijd liggen daar dezelfde stapels als vóór de vakantie, nog altijd overheerst de rommel en de chaos. Onafgemaakte rapporten, postbakjes vol lopende projecten, onbetaalde rekeningen – om nog maar te zwijgen van de stortvloed aan nieuwe e-mails. De batterij opgeladen? Hmm, niet echt…

“Het negatieve effect van een ongeorganiseerde werkplek is enorm”, zegt Arjan Dokman van trainingsbureau Organize yourself. “De rommel belemmert het plezier dat mensen aan hun werk beleven en ook voor de productiviteit is het niet best. Juist na een rustige en ontspannen zomervakantie komt die chaotische werkplek dan ook vaak als een koude douche over mensen heen.”

Ook thuis kan het chaotische gevoel na de vakantie extra toeslaan, als daar de ongeopende post blijft liggen en achterstallige to-do’s zich opstapelen. Tijd voor actie, weet Dokman. Het koude-douchegevoel is een teken aan de wand, een signaal dat de werkplek of de woonomgeving niet de rust geeft die je ervan zou mogen verwachten. Actie dus, voordat de wanorde problemen kan veroorzaken: stress, overspannenheid, of burn-out.

Organize yourself helpt mensen structuur aan te brengen, zowel op het werk als thuis. “Met praktische ondersteuning kan een werkplek of een huis weer optimaal op orde worden gebracht”, legt Dokman uit, “niet zozeer ‘netjes’ maar ‘gestructureerd’, een omgeving waar je je prettig voelt en waar je dus goed aan de slag kunt zonder steeds maar weer dat gebrek aan overzicht. De noodzaak hiervoor neemt nog altijd toe, op alle fronten komt steeds meer op ons af."

Om dit alles beter te structureren, geeft Organize yourself trainingen bij bedrijven, begeleidt het werknemers individueel, en ondersteunen het mensen thuis. "Onze klanten weten inmiddels hoe zinvol het is om orde op zaken te stellen, paal en perk te stellen aan de rommel in hun directe omgeving. Georganiseerd wonen en werken heeft beslist een meerwaarde, niet alleen rondom de zomervakantie maar door het hele jaar heen.”

www.organizeyourself.nl

07-08-2014 1:30

Voor een professionele uitstraling en goede werkomgeving is het van belang om kantoren goed schoon en stofvrij te houden. Daarbij helpt de anti-dustmat.Deze zelfklevende vloermat beschermt kantoorruimtes, magazijnen, spuitcabines en cleanrooms tegen stof, vuil en bacteriën. Het vuil en stof van buitenaf blijft op de anti-dustmat zitten, zodat de ruimte schoon blijft. "Dat werkt een stuk prettiger én levert een aardige besparing op omdat de reinigingskosten dalen", aldus leverancier Wiltec.

Een ander voordeel van de anti-dustmat is dat bezoekers en medewerkers zich gemakkelijk en snel van ruimte naar ruimte kunnen begeven, zonder dat men van schoeisel hoeft te wisselen of dat aan het einde van de dag alles weer opnieuw schoongemaakt moet worden.
De anti-dustmat is gemakkelijk te plaatsen door de zelfklevende onderzijde op ieder vloeroppervlak en is opgebouwd uit dertig disposable kleeflagen. Wanneer de bovenste kleeflaag is vervuild, kunt u deze eenvoudig verwijderen, zodat de volgende schone kleeflaag vrijkomt.De anti-dustmat is verkrijgbaar in twee afmetingen: klein (60 x 115 centimeter) en groot (90 x 115 centimeter).

www.wiltec.nl

04-08-2014 8:30

Schiphol daagt toekomstige partners- en leveranciers uit om  mee te denken over de bouw  van een nieuwe pier en terminal aan de zuidkant van de luchthaven en de aanbesteding daarvan. De marktconsultatie vindt plaats op donderdag 11 september 2014.
 

In het komende decennium groeit het aantal reizigers op Schiphol naar verwachting van 52,5 miljoen tot ongeveer 65 miljoen. Om ook in de toekomst alle reizigers reisgemak en comfort te kunnen blijven bieden en luchtvaartmaatschappijen een efficiënt reisproces te garanderen, is Schiphol in 2013 begonnen met de uitvoering van het Masterplan. Dit plan behelst de invoering van centrale security, de vernieuwing van Lounge 2 en de bouw van een nieuwe pier en terminalfaciliteiten. Met deze investering in de kwaliteit en capaciteit geeft Schiphol invulling aan haar ambitie om Europe's Preferred Airport te zijn en te blijven.

Tijdens de marktconsultatie geeft Schiphol een toelichting op de uitdagingen en ambities die komen kijken bij de realisatie van de nieuwe pier en terminalfaciliteiten. Traditionele oplossingen en werkwijzen zijn hierbij niet langer toereikend. Er zijn nieuwe en innovatieve antwoorden nodig die leiden tot slimmere, duurzame, veilige en goedkopere oplossingen. Schiphol daagt leveranciers uit binnen- en buitenland uit om mee te denken over de realisatie en aanbesteding van de nieuwe pier en terminal.

Geïnteresseerde leveranciers, partners  en bureaus kunnen zich aanmelden voor de marktconsultatie op donderdag 11 september via http://www.schiphol.nl/marktconsultatie


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >