Nieuws


27-03-2014 11:30

Sustainable Value Creation is een informatief boek dat de dringende cultuurverandering aangeeft als het gaat om duurzaam ondernemen. Sustainable Value Creation is geschreven door dr. Teun Wolters, een universitair docent met veel ervaring in de zakenwereld en verbonden aan Wittenborg als professor in Corporate Sustainability.

Wolters geeft in dit Engelstalige boek uitleg over enkele belangrijke kwesties zoals strategieën om duurzame waarde te bereiken, zakelijk en verantwoord ondernemen en ‘groene’ economie.

Paperback,127 pagina's
ISBN: 9789081699693
29,95 euro

www.uitgeverijgelderland.nl

27-03-2014 9:06

Met het oog op de groei die Destil de komende jaren verwacht door te maken is de directie uitgebreid met commercieel directeur Frank Mackenzie (45).

Mackenzie werkte de afgelopen 3 jaar als commercieel directeur bij Assa Abloy. In die rol was hij mede verantwoordelijk voor de integratie van Nemef en LIPS tot het bedrijf Assa Abloy Nederland. Daarvoor was Mackenzie in commerciële managementfuncties werkzaam bij onder meer Massive en Altrex.

Destil is met een omzet van circa 75 miljoen euro (2013) één van de grootste groothandelaren voor bouw en industrie in Nederland. Het Tilburgse bedrijf heeft 31 vestigingen in Nederland. Bij Destil werken 320 medewerkers.

www.destil.nl

25-03-2014 8:46

Bij het ontwerp van een nieuw interieur speelt de koffiecorner een steeds belangrijkere rol, constateert interieurspecialist Jaap den Braber. “In vergelijking met een aantal jaren geleden, zijn bedrijven bewuster bezig met de inrichting hiervan. Men wil klanten en medewerkers steeds vaker een echte beleving bieden waarin mensen kunnen genieten van een heerlijk drankje.”

Jaap den Braber van Den Braber Interieurbouw: “Bij de inrichting van de koffiecorner spelen gebruiksgemak, smaakbeleving en uitstraling een belangrijke rol. Door deze elementen op een slimme manier te combineren, ontstaat een centraal ontmoetingspunt in een organisatie met ruimte voor bijvoorbeeld een informeel gesprek met klanten en/of medewerkers in een ontspannen omgeving.”

De nieuwste automaat van koffieleverancier Fortune sluit volgens Den Braber naadloos aan op deze behoefte tot het creëren van een beleving. De zijpanelen van de nieuwe Passio kunnen volledig naar eigen ontwerp worden vormgegeven. Daarmee is het geen koffieautomaat meer, maar een designobject. De afgelopen tijd ontving Fortune diverse enthousiaste reacties van interieurarchitecten: “Het is een hele interessante optie dat de zijpanelen afgestemd kunnen worden op het volledige interieurontwerp. Een praktisch apparaat transformeert zo tot een stijlvolle toevoeging aan het interieur, dat is een leuke extra touch.”

Ook Jaap den Braber is enthousiast over het custommade design van de nieuwe Passio: “Wij merken zeker dat de uitstraling van de koffiehoek belangrijk is voor klanten. Met deze Passio kunnen wij eenvoudig meerwaarde creëren. Het is immers geen onderdeel meer van een balie of bar, maar meer een eyecatcher die dankzij de persoonlijke touch op de zijpanelen sfeer toevoegt aan de ruimte.”
 

25-03-2014 8:30

Cibap vakschool voor verbeelding is de beste mbo vakschool van Nederland. Dit blijkt uit de Keuzegids mbo-studies 2014 die onlangs is verschenen. De Zwolse vakschool krijgt daarom van de Keuzegids de kwaliteitszegel beste mbo vakschool toegekend. Het Cibap scoort zeer hoog als het gaat om de opleidingen op het gebied van vormgeving en media. Ook de opleiding Ontwerpend Meubelmaker doet het goed. Met name de schoolorganisatie en de goede begeleiding van studenten worden hoog gewaardeerd.

De Keuzegids is de enige onafhankelijke gids die de kwaliteit van opleidingen kritisch beoordeelt en vergelijkt. Iedereen die een vervolgopleiding kiest of bij die keuze helpt, vindt in de Keuzegids een deskundige en prettige hulp. De gids geeft per vakgebied een overzicht van aangeboden opleidingen en een beeld van de actuele en toekomstige arbeidsmarkt. Daarnaast wordt per domein de kwaliteit van de scholen vergeleken op basis van studiestatistieken, leerlingenoordelen en bevindingen van de onderwijsinspectie. Meer informatie op www.keuzegids.nl

19-03-2014 8:00

Het hoofdkantoor van Jasno is per 14 april 2014 gevestigd aan de Lange Voren 25 te Eersel. Het bedrijf verhuist naar een verbouwd pand vanwege de succesvolle groei van de afgelopen jaren. Tevens komt in het nieuwe kantoor een inspirerende showroom.

“De afgelopen jaren zijn we zodanig gegroeid qua medewerkers en collectie, dat meer ruimte een must werd. We hebben enkele jaren geleden al het pand naast het huidige kantoor aan de Lange Voren gekocht met de wens de beleving van Jasno en haar raamdecoratie te kunnen ervaren in een pand wat de merkbeleving versterkt”, vertelt mede-eigenaar Simon Sants.

Afgelopen september heeft Jasno interieurarchitect Toine van den Berg de opdracht gegeven om het gebouw grondig te verbouwen. Het oude pand aan de Koperslager 1 blijft in gebruik als magazijn.

 


“Ons nieuwe kantoor is licht, ruim en inspireert zowel onszelf als onze klanten. Nu zijn er meer dan genoeg werkplekken voor ons team. Bovendien wilden we graag een showroom waarin zakelijke relaties en consumenten onze raamdecoratie kunnen beleven. Een van de eisen waarin Toine prima geslaagd is, is bezoekers het ‘wow-gevoel’ van onze producten meegeven’’, aldus Sants. “Ons nieuwe kantoor biedt nu de mogelijkheid dealertrainingen, events en workshops te organiseren. En we zijn nog steeds goed bereikbaar vanwege de ligging vlakbij de A67."

Jasno levert shutters, houten binnenluiken met verstelbare lamellen en blinds, houten jaloezieën. Het bedrijf is actief in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Polen en Zweden en werd opgericht in 2002. De afgelopen jaren is het gegroeid naar zo’n 25 medewerkers. Eigenaren Jeroen Hermans en Simon Sants zijn in maart 2013 verkozen tot winnaar van de Beste Ondernemers Visie (BOV) trofee 2013, regio Eindhoven en De Kempen.

17-03-2014 10:45

De rol van de gastvrouw (of -heer) is cruciaal voor een positieve ontvangstbeleving bij Nederlandse bedrijven, zorg- en overheidsinstellingen. Dat is de belangrijkste conclusie van de achtste Nationale Ontvangst Barometer, een onderzoek naar de ontvangstbeleving in Nederland, uitgevoerd in opdracht van Sparq.

'Een vriendelijke gastvrouw’ voert met afstand de top tien ‘belangrijkste factoren voor een gastvrije ontvangst’ aan (79 procent); gevolgd door voldoende parkeergelegenheid (62 procent) en oogcontact met de gastvrouw (53 procent). Respondenten zien de gastvrouw als vakvrouw; goed verzorgd en het liefst in representatieve bedrijfskleding. Een goede gastvrouw beschikt volgens bezoekers over de volgende gedragseigenschappen: goed communiceren (77 procent), gastgericht zijn (76 procent), interesse tonen (54 procent) en inlevingsvermogen hebben (46 procent).

Jan-Anne Elbertsen, commercieel directeur Sparq: "Al 25 jaar geloven wij dat het die betrokken en servicegerichte gastvrouw is die écht een verschil kan maken tussen een gewone en buitengewone ontvangstbeleving. De onderzoeksresultaten van deze Nationale Ontvangst Barometer onderstrepen onze overtuiging. Een professionele gastvrouw met de juiste kennis en vaardigheden is van onschatbare waarde voor een bedrijf. Maar liefst vier van de tien bezoekers deelt zijn of haar positieve bezoekervaring met de omgeving, blijkt ook uit het onderzoek. Ambassadeurs dus, die direct een bijdrage leveren aan een positief bedrijfsimago."
 

Sparq is gespecialiseerd in het realiseren van een onderscheidende ontvangstbeleving door de inzet van professionals die het verschil maken bij de ontvangst. "Naast onze jarenlange expertise vormt onderzoek, zoals de Nationale Ontvangst Barometer, een belangrijke basis voor onze dienstverlening."

12-03-2014 12:40

In lijn met de strategie van Lyreco om een complete aanbieder te zijn van producten voor op de werkplek, lanceert het bedrijf dit jaar naast een algemene catalogus met het volledige aanbod van werkplekoplossingen, nog twee nieuwe catalogi.

In de Facility Management catalogus legt Lyreco de focus op benodigdheden voor de werkomgeving waar arbeiders actief zijn:  van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals helmen, mondmaskers en veiligheidsschoenen tot schoonmaakmateriaal en industriële markeerstiften. 'Zoals bij alle bestellingen die bij Lyreco worden geplaatst, worden de producten gegarandeerd de volgende dag geleverd en voldoen ze aan de Europese standaarden', benadrukt het bedrijf in een persbericht.

Daarnaast geeft Lyreco met de ‘Give-Aways’ catalogus een overzicht van het uitgebreide assortiment van gepersonaliseerde producten. De onderneming biedt een totaal assortiment van promotie- en kantoorartikelen aan die de klant via de webshop online kan personaliseren met eigen ontwerp.

'Met twee extra catalogi, wil Lyreco haar productgamma verbreden om nog meer tegemoet te komen aan de wensen van de klanten', besluit het persbericht.

www.lyreco.com

11-03-2014 9:00

Het eerste jaar van de Vrienden #vanhout-campagne is al weer enige tijd geleden afgerond. Inmiddels zijn de campagneresultaten bekend en zijn de initiatiefnemers bezig met het uitwerken van het programma voor 2014.

De resultaten van dat eerste jaar worden bekend gemaakt tijdens de speciaal daarvoor georganiseerde Vrienden #vanhout-dag op donderdag 20 maart in het Mediaplaza van de Jaarbeurs in Utrecht. 

Tijdens de bijeenkomst worden de activiteiten van campagnejaar 2014 gepresenteerd en wordt uitleg gegeven hoe individuele bedrijven als Vriend #vanhout met hun bedrijf kunnen inhaken op de campagne. Een gedeelte van de campagne verloopt via de social media (Twitter, Pinterest en ‘nieuw’ Facebook). Dit onderdeel van de campagne wordt tijdens het evenement toegelicht. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via info@devriendenvanhout.nl.

11-03-2014 8:43

De Rijksgebouwendienst heeft als aanbestedende dienst bekend gemaakt dat Facilicom als winnaar het renovatieproject PPS Bezuidenhoutseweg 30 (B30) in Den Haag gegund heeft gekregen. In het Rijksmonument worden in 2016 Het Centraal Planbureau (CPB), het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) en de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) gehuisvest.Het is na het Belastingkantoor Doetinchem voor de tweede keer in Nederland dat een publiek-privaat samenwerkingsproject aan één bedrijf, Facilicom, wordt gegund. De duur van het geïntegreerde DBFMO contract is vanaf ingebruikname 30 jaar.

"Voor de klant heeft het grote voordelen slechts met één partij afspraken te hebben. Alle disciplines die nodig zijn, hebben we zelf in huis", vertelt president-directeur Hans Gennissen van Facilicom. "Door design, build, finance, maintain en operate (Dbfmo) samen te brengen stimuleert de Rijksgebouwendienst slimmer bouwen en besparen op bouw, verbruik en exploitatie. Dat werkt en maakt Dbfmo daarom zo interessant voor overheden en bedrijfsleven. Zowel voor nieuwbouw maar ook bij renovatie zoals dit PPS-project. Wij zijn bijzonder trots op het feit dat wij wederom een – voor Nederland – uniek PPS-project gegund hebben gekregen", besluit Hans Gennissen.

Het Rijksmonument aan de Bezuidenhoutseweg 30 is bijna 100 jaar oud en heeft een vloeroppervlakte van circa 21.000 vierkante meter. B30  zal zich ontwikkelen tot hét kenniscentrum van de Rijksoverheid. Geen doorsnee kantoor, maar een ‘denktank’ waar excellent onderzoek verricht wordt en prikkelende debatten en seminars plaatsvinden. Dit wordt weerspiegeld in de architectuur, de voorzieningen en de dienstverlening in het gebouw.

Op de nieuwe website http://www.b30.nl/ is alle informatie te vinden over B30 zoals het nieuwe ontwerp, de geschiedenis, de gebruikers en live streams van de bouw.

Naast Facilicom stellen de volgende partijen hun kennis en diensten beschikbaar aan het consortium: KAAN Architecten, Braaksma & Roos Architectenbureau, Deerns, Pieters Bouwtechniek en Rebel Group.

11-03-2014 8:30

De organisatie van de IHK vakbeurs (voorheen de Interieurbouw en Hout en Kunststof vakbeurs) op 25, 26 en 27 maart in Hardenberg heeft de opleiding Meubel- & Houttechniek van het Deltion College uit Zwolle uitgenodigd om vorm te geven aan het IHK Vakplein. Tijdens de aankomende IHK Vakbeurs bouwen studenten van deze vierjarige mbo-opleiding samen met diverse exposanten en Evenementenhal Hardenberg op vakkundige wijze aan het IHK Vakplein.

Het centraal gelegen IHK Vakplein wordt ingericht als professionele werkplaats. Studenten voeren hier met behulp van de modernste technieken verschillende opdrachten uit. Van ladekast tot keukenblok, live op de beursvloer van IHK Vakbeurs Hardenberg. Door dit samenspel wordt op unieke wijze een brug geslagen tussen werkgevers en de vakman van de toekomst.

Volgens het Deltion College wordt de komst van het IHK Vakplein enthousiast ontvangen door de exposanten. Karin Nijboer, beursorganisator van IHK Vakbeurs Hardenberg, is blij met de samenwerking met het Deltion College en daarmee het tot stand komen van het plein. “Hierdoor ontstaat er meer interactie op de beursvloer, waardoor het IHK Vakplein beslist een toegevoegde waarde heeft”, aldus Karin Nijboer.

11-03-2014 8:00

Polycom, één van de twee meest toonaangevende producenten van videocommunicatie-oplossingen, heeft BIS uitgeroepen tot de Polycom Solution Advisor of the Year (regio EMEA). De Polycom Awards worden jaarlijks toegekend aan die partners die zich onderscheiden door hun prestaties, succesvolle uitrol van aansprekende projecten, zakelijke resultaten en toewijding om gezamenlijk innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

Jeroen Rens, Business Development Manager Videocommunicatie & Collaboration bij BIS, was namens BIS in Vancouver (Canada) om de prijs in ontvangst te nemen. Een bijzondere ervaring voor deze drijvende kracht achter de succesvolle BIS videocommunicatie divisie. “Ik kan niets anders zeggen dan dat deze Award een erkenning is voor alle inspanningen die we als team hebben gedaan en nog steeds doen. Wij doen elke dag opnieuw ons uiterste best om onze klanten te voorzien van de bestpassende oplossing, die echt bijdraagt aan de realisatie van de business doelstellingen en aansluit op de bestaande eisen en wensen. Ik heb met trots deze Award in ontvangst genomen en wil graag het complete team bedanken en hen feliciteren met deze geweldige prestatie!”

BIS, onderdeel van Mood Media Corporation, is in Nederland gevestigd in Almere, Eindhoven en Ridderkerk en heeft daarnaast vestigingen in Mechelen (BE), London (UK), Parijs (FR) en Hamburg (DU). BIS adviseert, ontwerpt en realiseert op jaarbasis zo’n 5.000 ruimtes, die worden ingericht met alle denkbare audiovisuele, IT en collaboration oplossingen. De laatste jaren is de trend zichtbaar dat steeds meer van deze ruimtes worden voorzien van videocommunicatie-oplossingen.

Jean Pierre Overbeek, CEO van de internationale BIS Group: “Voor BIS is deze Polycom Award een bevestiging van het feit dat we de juiste strategie volgen met onze videocommunicatie en collaboration oplossingen. Dat we daarin naar een niveau zijn gegroeid waarin we als een van de grootste specialisten op dit vakgebied worden gezien, ervaren wij als een groot compliment. Het feit dat we alle andere audiovisuele en videocommunicatie partijen in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika “achter ons hebben gelaten”, is écht iets waar wij ons gelukkig mee prijzen! Zeker omdat deze erkenning komt van een van de twee grootste videocommunicatie fabrikanten ter wereld.”

10-03-2014 11:53

Onderzoek van trainingsplatform Direction onder 2.567 Nederlandse medewerkers, managers en directieleden toont aan dat 78,8 procent van de vrouwen en 87,2 procent van de mannen onbewust een voorkeur heeft voor een man als leider.

Dit is volgens Esther Mollema, oprichter van Direction, de verklaring voor het onlangs door Grant Thornton gepubliceerde onderzoek over het tekort aan vrouwen in de top van bedrijven. Volgens Mollema kiezen onze hersenen onbewust voor een man als leider. Dit is misschien niet wat we werkelijk willen, maar het is wel wat we doen.

Mollema heeft honderden gesprekken gevoerd met managers uit alle sectoren en op alle niveaus. “Er wordt mij vaak gevraagd waarom er nog zo veel aandacht nodig is voor diversiteit. Het glazen plafond is echt iets van vroeger, denkt men. Als er geen glazen plafond meer is, wat is er dan wel? Worden vrouwen dan toch nog steeds bewust niet benoemd op hogere posities? Willen vrouwen zelf niet? Zijn vrouwen misschien minder ambitieus dan mannen? Nu kun je dit afdoen als een ‘vrouwenprobleem’, maar als manager zou je verder moeten kijken. Want diverse teams behalen betere resultaten dan homogene teams. We moeten er alleen echt moeite voor doen, want we kiezen niet altijd voor de beste mensen. Onze hersenen draaien op software en die software is niet perfect. Er zitten bugs in. Mindbugs. Op het gebied van mannen en vrouwen betekent dit alles dat we, ondanks onze hedendaagse denkbeelden over gelijkheid en emancipatie, toch nog heel wat onbewuste ideeën meedragen. En die onbewuste ideeën hebben veel meer invloed dan we denken. Het interessante van mindbugs is dat we ze allemaal hebben. Iedereen heeft bepaalde onbewuste vooroordelen en overtuigingen over anderen.”

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van Mahzarin Banaji, hoogleraar Sociale Ethiek aan de faculteit Psychologie van Harvard en haar collega’s Brian Nosek en Tony Greenwald, is door Direction een Mindbugstest ontworpen met als doel de onbewuste voorkeuren rond man/vrouw en leiderschap binnen Nederlandse organisaties in kaart te brengen. 2.567 Nederlandse medewerkers, managers en directieleden binnen grote en kleine profit en non-profit organisaties hebben de test ingevuld.

- Van de vrouwen geeft 78,8 procent een voorkeur aan voor een man als leider. Bij de mannen is dit percentage 87,2.
- Een onbewuste voorkeur voor mannelijk leiderschap is niet leeftijdsgebonden. Direction is momenteel bezig met aanvullend onderzoek naar de hoge score voor de groep van 18 tot en met 24 jaar.
Tussen 18 en 24 jaar (n=20): 90 procent voorkeur voor mannelijk leiderschap
Tussen 25 en 34 jaar (n=472): 84,3 procent  voorkeur voor mannelijk leiderschap
Tussen 35 en 44 jaar (n=946): 80,6 procent  voorkeur voor mannelijk leiderschap
45 jaar en ouder (n=1129): 82,3 procent  voorkeur voor mannelijk leiderschap
- Ook het opleidingsniveau laat zien dat veel mensen een onbewuste voorkeur hebben voor mannelijk leiderschap. Toch is het percentage hoger (88,3 procent) bij mensen met een mavo-, havo-, vwo- of mbo-opleiding ten opzichte van mensen met een hbo- of wo-opleiding (81, procent).
- Aan het onderzoek namen mensen deel met verschillende vakgebieden. Opvallend is dat deelnemers die actief zijn in de zorg (72,2 procent ), R&D (77,2 procent ) en marketing (79,8 procent ) minder onbewuste voorkeuren hebben voor mannelijk leiderschap dan mensen werkzaam in sales (86,2 procent ), ICT (86,1 procent ) en HRM (83,9 procent ). Vooral de laatste groep is zorgwekkend, omdat dit vaak mensen zijn die verantwoordelijk zijn voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers.
- Binnen de zorgsector is de onbewuste voorkeur voor mannelijk leiderschap het laagst: 74,4 procent . De onderwijssector (87,0 procent ) en ICT-sector (93,9 procent ) scoren hier het slechtst.
- 86,5 Procent  van de leidinggevende mannen hebben een onbewuste voorkeur voor mannelijk leiderschap, waarbij 75,1 procent  van de leidinggevende vrouwen een onbewuste voorkeur heeft voor een man als leider.
- Uit het onderzoek komt naar voren dat starters op de arbeidsmarkt (1 tot en met 5 jaar werkervaring) en mensen met veel werkervaring (31 tot en met 35 jaar) onbewust een grotere voorkeur hebben voor mannelijk leiderschap (respectievelijk 87,1 procent  en 86,7 procent ). Mensen met 16 tot en met 20 jaar werkervaring hebben het minst een onbewuste voorkeur voor mannelijk leiderschap (79,9 procent ).
- Op alle functieniveaus binnen een organisatie is een onbewuste voorkeur voor mannelijk leiderschap:
Medewerker (n=826): 84,62 procent             
Lager Management (n=185): 84,32 procent 
Midden Management (n=725): 81,38 procent 
Hoger Management (n=587): 79,39 procent 
Directie/RvB (n=245):  82,86 procent 

Esther Mollema vult nog aan: “Onze mindbugs maken dat we een voorkeur hebben voor mensen die op ons lijken. Het druist misschien in tegen al onze vaste overtuigingen, maar keer op keer blijkt dat we niet per se kiezen voor de beste mensen. Ondanks onze bewuste intenties, ondanks onze bewuste wens om werkelijk de beste kandidaten te kiezen. We kiezen onbewust voor mannelijke leiders. Dit is misschien niet wat we werkelijk willen, maar het is wel wat we doen.”

www.leiderschapontwikkelen.nl

09-03-2014 9:30

Hoe kunnen we design thinking succesvol introduceren in andere topsectoren? De publicatie 'Crossover Works #2, Innoveren met de Creatieve Industrie' biedt een verzameling praktijkvoorbeelden van ontwerpers die buiten de gebaande paden denken om de wereld vooruit te helpen.

Crossover Works is een initiatief van Syntens, Picnic, CLICKNL, Federatie Dutch Creative Industries en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie om te inspireren en crossovers naar en vanuit de creatieve industrie te stimuleren.

"Het zijn cross-overs die passen in de ambitie van de creatieve industrie om in samenwerking met andere topsectoren, nieuwe oplossingen te vinden voor maatschappelijke en economische uitdagingen", aldus een woordvoerder over de publicatie.

De ontwerpers, uitvinders, kunstenaars en hun opdrachtgevers uit Crossovers Works treden buiten hun eigen comfort zone. Dat levert innovatieve diensten en producten op. Zoals de E-gates op Schiphol, gebruiksvriendelijke doe-het-zelf poortjes om de grens over te komen. En Temstem, een app om stemmen in je hoofd in bedwang te houden. Of kogelwerende huid, de huid van een mens gecombineerd met spinnenzijde: sterker dan staal, elastischer dan nylon en beter warmte geleidend dan koper.

Deze publicatie is de tweede in een serie. Dit initiatief maakt deel uit van een bredere beweging die het belang van de creatieve industrie voor andere sectoren wil uitdragen. In verschillende bijeenkomsten gaan ontwerpers in gesprek met producenten, opdrachtgevers en onderzoekers uit andere topsectoren, met het doel tot samenwerking te komen in concrete projecten. Binnenkort volgt meer informatie over dit programma.

09-03-2014 8:30

Op de Algemene Ledenvergadering van Office World, gehouden op 13 februari 2014, zijn Rob Lenderink van Lexmark International en Wim de Goei van Schäfer Shop toegetreden tot het bestuur. Lenderink en De Goei volgen hiermee Jaap van Selm (Esselte), Loek van Rhee (Jalema) en Johan Hereijgers (Fellowes) op.

Lenderink is werkzaam voor Lexmark International, Inc. als manager Supplies Benelux. Lexmark levert aan ondernemingen van elke grootte een brede waaier van producten, software, oplossingen en diensten voor afdruk en beeldweergave, die helpen om minder af te drukken en om productiever te zijn. Perceptive Software, een Lexmark bedrijf, is een toonaangevend leverancier van software voor bedrijfsinformatiebeheer, die organisaties helpt hun bedrijfsprocessen te vereenvoudigen hetgeen leidt tot grotere bedrijfsefficiëntie.

Rob: “Ik kijk er naar uit mij in te zetten voor de verdere profilering van Office World als onafhankelijke merk- en marktgerichte organisatie. Mijn voornaamste doel is mee te helpen Office World verder uit te bouwen tot de brancheorganisatie waar leden terecht kunnen voor relevante kennis.”

Nieuw bestuurslid Wim de Goei is algemeen directeur Benelux bij Schäfer Shop, dat sinds 1 januari als lid tot Office World is toegetreden. Schäfer Shop maakt deel uit van de sterke en productieve Schäfer Groep. In 75 jaar zijn ze uitgegroeid tot één van belangrijkste totaalinrichters voor bedrijven in Europa. Schäfer Shop biedt hoogwaardige en uitgebreide oplossingen voor alle afdelingen op kantoor, werkplaats, magazijn en bedrijf.

Wim: “Ik draai vanuit mijn vorige functie al wat langer mee en heb gemerkt dat er vanuit de leden veel behoefte is aan een sterk professioneel platform voor de hele kantoorbranche. Office World verbindt, informeert en organiseert. En ik zet mij er graag voor in dit voor en met onze leden waar te maken.”

Van Jaap van Selm, Johan Hereijgers en Loek van Rhee werd op de ledenvergadering afscheid genomen. Zij werden met applaus van de vele aanwezigen, bedankt voor hun enorme inzet gedurende vele jaren om van Office World de sterke brancheorganisatie te maken die het nu is. Het complete bestuur van Office World bestaat nu uit Cees van Manen (voorzitter), Harald Nuij (Alpha International), Willem Oosterbeek, Rob Lenderink (Lexmark International) en Wim de Goei (Schäfer Shop).

Office World streeft als brancheorganisatie voor leveranciers van ‘office supplies en -equipment’, naar het continu bevorderen van de kwaliteit en relevantie in de complete branche, door haar leden een kwalitatief en onafhankelijk platform te bieden waar waardevolle kennis wordt uitgewisseld en zakelijke relaties kunnen worden opgebouwd.

08-03-2014 8:30

In de Duitse steden Berlijn en Ingolstadt zijn de entrees en loungeruimtes van een internationale hotelketen onlangs volledig in een nieuw jasje gestoken met het kleurrijke mozaïek van Mozenzi. De architect van de hotelketen koos voor een stijl van voornamelijk lila- en paarstinten die het hotel bij binnenkomst een heel eigen identiteit geven. De bedoeling is dat meerdere hotels van de hotelketen in dezelfde kleurenlijn worden gedecoreerd met Mozenzi-mozaïek.

Voor dit project werkt Mozenzi als leverancier nauw samen met de architect en projectinrichter van de hotelketen. Monique Toonen, oprichtster en eigenaar van Mozenzi: “In opdracht van de architect zorgen wij ervoor dat alle wensen zoals kleur, kleurverloop en afmetingen goed worden doorvertaald naar ons productiecentrum. Het gewenste ontwerp wordt uitgewerkt tot in de kleinste details waarna het op locatie kan worden aangebracht op wanden en interieurelementen. Op die manier kunnen we voor iedere opdracht maatwerk leveren.”

Sinds de aanwezigheid van Mozenzi op de internationale woonbeurs Domotex 2014 in Hannover zijn de aanvragen uit het buitenland enorm toegenomen. Dit past bij de ambitie om Mozenzi als ‘het nieuwe mozaïek’ op de internationale markt neer te zetten.

“We zijn er trots op dat we met ons mozaïek de entrees van een gerenommeerde internationale hotelketen een complete metamorfose hebben kunnen geven. Het is een mooi voorbeeld hoe je als hotel met decoratief mozaïek ruimtes een eigen sfeer en allure kunt geven. Inmiddels hebben we meerdere opdrachtaanvragen uit geheel Europa binnen. Voor ons een goed begin van 2014”, aldus Toonen.

Wat het Mozenzi-mozaïek bijzonder maakt, is de combinatie van materialen die bestaat uit aluminium met een kern van pvc. Dit maakt het een lichtgewicht product dat goed verwerkbaar is. Met deze samenstelling van materialen is Mozenzi de enige in de wereld. De matjes, zijn afgewerkt met een zelfklevende laag. Na goed aanwalsen zit het mozaïek muurvast. Deze manier van plaatsen is volledig schoon en bespaart daarnaast veel tijd en kosten.

04-03-2014 12:30

HoutPro+ die van 4 tot en met 7 november plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch telt inmiddels 61 aanmeldingen. De vakbeurs richt zich op de volledige sector van de houtbewerking. Naast fabrikanten en leveranciers van houtbewerkingsmachines zijn toeleveranciers en aanverwante productgroepen vertegenwoordigd (meubelbeslag, houtveredelingsproducten, hout in diverse afwerkingen en toepassingen enz.). Onlangs kwamen ook de aanmeldingen van HMC en CNV Vakmensen binnen.

Het HMC (Hout en Meubileringscollege) zal op de beursvloer aanwezig zijn om promotie te maken voor het houtvak en dito studiemogelijkheden voor leerlingen. Verder zullen er demonstraties plaatsvinden door leerlingen uit diverse disciplines en lezingen gegeven worden in het aanpalend congresgebouw 1931. CNV vakmensen is eveneens van de partij als partner van de beurs. Maar CNV is naar alle waarschijnlijkheid niet de enige bond, zo laat de beursorganisatie weten.

“Wij zijn verheugd dat meer en meer partijen uit de sector zich bij ons aansluiten om de hele branche te vertegenwoordigen. Maar we gaan nog een stap verder. HoutPro+ wordt, naast een contactenbeurs, ook een belevingsbeurs, waar bezoekers ‘hout’ in al haar facetten kan beleven, ruiken, aanraken …en bewerken”, aldus de beursorganisatie, die er direct aan toevoegt dat men nog niet te veel wil en kan zeggen over de invulling van die beleving. “We komen daar in aanloop naar de beurs toe op terug.”

HoutPro+ heeft speciaal voor de branche verschillende deelnameformules ontwikkeld. Voor elke exposant, groot of klein, is er een aantrekkelijk aanbod. Op 3 en 4 april zal de standsverdelingsvergadering plaatsvinden, waar exposanten zelf hun standlocatie kunnen kiezen volgens vastgestelde afspraken. De invloed op de standplaats heeft onder andere te maken met de volgorde van inschrijving. Nadere informatie: http://www.houtproplus.nl


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >