Nieuws


28-11-2014 9:00

Vanaf heden gaan zelfstandige professionals binnen het brede vakgebied van Facility Management samen in een coöperatie, met de naam FM2Share. Zo profiteren zij naar eigen zeggen van collectiviteit van lidmaatschappen en marketingacties.

FM2Share ontstond 3 jaar geleden vanuit het zelforganisatieprincipe en is sinds 1 november 2014 FM2Share coöperatie UA. De groep bestaat uit vijftien samenwerkende professionals. "Het zijn 'game changers' met passie voor hun vak en actief op het gebied van facility management, hospitality, huisvesting, (bouw)techniek en training. Zij zijn allen ervaren, ieder met een eigen specialisme, goed opgeleide en ondernemende professionals die weten dat door samenwerken meer mogelijk is dan alleen."

Het bestuur van de coöperatie bestaat uit Brigitte de Haan, voorzitter, Marianne van der Ploeg, secretaris en penningmeester Michelle van Netten.

Met de actuele discussie over het rechtstreeks inhuren van een zzp ́er en mogelijk extra administratieve lasten voor opdrachtgevers heeft een partner van de coöperatie ook een troef in handen. De zzp ́er kan samen met de opdrachtgever kiezen het werk via het eigen bedrijf aan te bieden of via de coöperatie en dat tegen hetzelfde lage tarief. "We houden de overheadkosten laag. We willen dat de coöperatie voor ons werkt en niet tegen ons," aldus Brigitte de Haan.

Zelfstandige professionals slaan steeds vaker de handen ineen om zo sterker in de markt te staan. We leven in een tijd van economische veranderingen en dat vraagt om andere business modellen. Ook zzp ́ers zoeken naar mogelijkheden om hun marktpositie te verstevigen.

Deel op Social Media

27-11-2014 9:18
Tabletgebruik verbetert de productiviteit van de werknemers in meer dan de helft van de ondernemingen in de Benelux (54 procent). Werkgevers schatten dat een werknemer gemiddeld 28 procent productiever is met een tablet. 
 
Deze cijfers zouden betekenen dat iemand zonder tablet op een gemiddelde werkdag bijna 2 uur extra nodig heeft om dezelfde hoeveelheid werk af te krijgen als een werknemer met een tablet. De tabletgebruikers zelf zijn daar minder zeker van: ongeveer een op de vier werknemers (24 procent) denkt dat werken met een tablet de productiviteit verbetert en dat hij gemiddeld 19 procent meer uit de werkdag kan halen.
 
De resultaten over het tabletgebruik in de Benelux komen voort uit een uitgebreide studie, die in opdracht van Panasonic Toughpad uitgevoerd werd door onderzoeksbureau Dynamic Markets. Voor het onderzoek werden ruim 2.300 professionele tabletkopers en -gebruikers ondervraagd in bedrijven met meer dan vijftig werknemers. De ondervraagden waren afkomstig uit de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Rusland, Turkije en Polen.
 
Turkse werkgevers zijn het meest overtuigd van de productiviteitstoename door tablets (80 procent). De toename zelf wordt het hoogst geschat door de kopers in het Verenigd Koninkrijk: 44 procent. Dit percentage ligt een stuk hoger dan het Europese gemiddelde van 33 procent.
 
Uit het onderzoek blijkt dat de productiviteit toeneemt wanneer de tablets gebruikt worden voor gespecialiseerd werk. Werknemers in de Benelux die hun tablet voor dat soort werkzaamheden gebruiken, doen dit voornamelijk voor de controle van logistieke processen (12 procent), GIS-informatie (12 procent) en als barcodelezer (10 procent). Slechts 4 procent van de professionele gebruikers in onze regio maakt gebruik van tablets voor het registreren van betalingen en 1 procent voor het scannen van RFID- en NFC-tags.
 
Ondanks de toename in de productiviteit zien gebruikers nog ruimte voor verbetering van hun tablets. In het onderzoek geeft 64 procent van de gebruikers in de Benelux aan niet volledig tevreden te zijn met de prestaties van hun tablet bij werkgerelateerde activiteiten. Bovendien maakt 71 procent van de bedrijven melding van gebruikers die de afgelopen 2 jaar problemen hadden met hun tablets. Van deze problemen heeft 63 procent betrekking op een tekortschietend design of een slechte functionaliteit. De meest voorkomende problemen zijn: batterijperikelen (26 procent), schade (15 procent) en schermleesbaarheid in fel daglicht (14 procent).
 
De top vijf criteria voor businessgebruikers die een tablet kiezen is volgens het onderzoek: functionaliteit (70 procent), prijs (65 procent), gebruiksgemak (64 procent), compatibiliteit met het besturingssysteem (55 procent) en robuustheid (46 procent).
 
“De resultaten van dit onderzoek laten een ware productiviteitsrevolutie zien in het Europese bedrijfsleven dankzij tablets”, aldus Jan Kaempfer, General Manager Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions. “Maar de markt met bedrijfstablets is nog vrij jong. En aangezien bedrijven tablets steeds meer gebruiken voor complexe, professionele taken, is het nodig dat tabletfabrikanten hun apparaten afstemmen op de verschillende behoeften van de sectoren en hun gebruikers. Ik verwacht dat de productiviteit blijft toenemen wanneer men nieuwe, gespecialiseerde tablets inzet.”
 
De Executive Summary van de onderzoeksresultaten is hier te downloaden.
 


Deel op Social Media

19-11-2014 8:10

MVO Nederland organiseerde gisteren de landelijke Dag van de Sociale Innovatie. In totaal waren werkten er zo’n  300 verschillende bedrijven door heel Nederland aan 37 Innovatietafels hard aan concrete oplossingen op het gebied van sociale innovatie. Tijdens de dag bleek dat er over het afgelopen jaar minder geïnvesteerd is in 'sociale innovatie' op de werkvloer.

Op de Dag van de Sociale Innovatie wisselden de aanwezige bedrijven ervaringen uit over de vraag: hoe houd ik mijn bedrijf innovatief en hoe onderneem ik slim in een veranderende economie? Uit de Innovatie Monitor van de Erasmus Universiteit blijkt de noodzaak voor deze dag: Nederlandse bedrijven investeren aanzienlijk minder in sociale innovatie dan een jaar geleden.

Bij sociale innovatie gaat het om bedrijven die slim en flexibel organiseren zodat medewerkers optimaal gemotiveerd en productief kunnen zijn. Sociale innovatie is belangrijk omdat het innovatiesucces van een bedrijf voor 75 procent wordt bepaald door sociale innovatie en slechts voor 25 procent door technologische innovatie. De nieuwe Innovatie Monitor laat zien dat sociaal innovatieve bedrijven 36 procent meer vernieuwing van businessmodellen hebben en 18 procent meer radicale innovatie ten opzichte van niet sociaal innovatieve bedrijven.

Tijdens de dag bleken deelnemers ambitieus te zijn op het gebied van sociale innovatie. Zo gaf Meurs HRM aan gepassioneerde professionals te willen verbinden op basis van wat ze willen en kunnen. T-Mobile wil dat er naar leiders wordt geluisterd vanwege hun expertise, lef, visie en context en dat ze collega´s inspireren door maatschappelijke relevantie. Het Netwerk Zorg  van MVO Nederland streeft ernaar dat de Nederlandse gezondheidszorg in de wereld een voorbeeld is van een preventieve, circulaire en inventieve community waarin de mens regie heeft over eigen welbevinden.

"De manier waarop wij met elkaar werken in en tussen organisaties is aan een stevige revolutie toe", zegt Glenn Van der Burg van MVO Nederland. “Technologische innovatie brengt slechts een deel van het innovatiesucces. Bijzonder innovatieve bedrijven hebben niet alleen een passie voor technologie, maar er is ook heel veel ruimte voor ideeën. Met de Dag van Sociale Innovatie stimuleren we bedrijven en streven we ernaar om wereldvoorbeeld te worden.”

Tijdens het ochtendprogramma presenteerde Prof dr. Henk Volberda de resultaten van de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor en de Erasmus Innovatie Award. Winnaar van de award 2014 was Triple IT.

www.mvonederland.nl/dag-van-de-sociale-innovatie


Deel op Social Media

17-11-2014 16:44

Facebook probeert door te dringen op de werkvloer... Lees hier meer: http://bit.ly/1sYR1v2

Deel op Social Media

17-11-2014 9:55

The Dam, het voormalige KPN hoofdkantoor bij Amsterdam Sloterdijk, met ca. 42.000 vierkante meter het grootste leegstaande kantoorgebouw in de gemeente Amsterdam, wordt duurzaam herontwikkeld tot een conferentiehotel met 478 kamers en ca. 4.000 vierkante meter congresruimte.

De Israëlische ontwikkelaar en investeerder Omnam Investment Group kocht het gebouw van het Duitse fonds Europe 1 en gaat al deze maand beginnen met de verbouwingswerkzaamheden. Het gebouw stond ongeveer 3 jaar volledig leeg en zal naar verwachting begin 2016 weer haar deuren openen. De Rezidor Hotel Group, onderdeel van de Carlson Rezidor Hotel Group (beursgenoteerd in Stockholm), heeft een langjarige overeenkomst gesloten om het gebouw te exploiteren als Park Inn by Radisson Amsterdam.

Eric van der Burg, Wethouder Amsterdam: "Ik ben enthousiast over de transformatie van leegstaande panden naar een nieuwe functie voor de stad en haar bezoekers. Met de komst van het Park Inn by Radisson hotel laten wij zien dat bestaande gebouwen een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan."

David Zisser, CEO Omnam Investment Group die de transactie leidde samen met Europees-Israëlisch investeerders: "Wij zijn erg blij om dit project bekend te maken. Het is een prachtige aanvulling op het hele gebied, want het zal Amsterdam Sloterdijk levendiger maken. Ook voor de gemeente, die ons alle medewerking heeft verleend, zal dit complex een katalysator zijn voor verdere ontwikkeling van het Teleport gebied. Daarnaast vinden wij het geweldig dat het beroemde Nederlandse designbureau Moooi de uitdaging is aangegaan om dit gebouw van binnen te herontwerpen. Dit gaat zeker bijdragen aan de status van deze landmark en creëert de one-stop-shop voor design, gastvrijheid en entertainment die wij voor ogen hebben."

Colliers International adviseerde het Duitse fonds Europe 1 en bracht de transactie met Omnam Investment Group tot stand. CMS namens het Duitse fonds Europe 1 en Lexence Advocaten namens Omnam Investment Group adviseerde juridisch in deze transactie.

www.colliers.com

Deel op Social Media 

15-11-2014 8:30

Op donderdag 13 november benoemden de leden van de beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN) Mérette Niehof en Annet de Haas tot bestuurslid van de vereniging. Niehof wordt verantwoordelijk voor de portefeuille Leden en De Haas is benoemd tot bestuurslid Kennis.

Zij volgen respectievelijk Maybrit Admiraal (bestuurslid sinds het najaar van 2011) en Marcel Broumels (bestuurslid sinds voorjaar 2012) op.

De Haas,werkzaam als Hoofd van de afdeling Location Facilities van Wageningen UR: “Toen ik gevraagd werd voor de portefeuille Kennis in het bestuur van FMN heb ik niet lang hoeven denken. Ik wil graag meewerken in de verbinding van de vereniging met kennis in de markt en het verbreden en verdiepen van die kennis. Door mijn contacten in de universitaire wereld hoop ik daarin te kunnen toevoegen.”

Niehof, bij Sonos verantwoordelijk voor Facilities en Real Estate binnen EMEA: “Ik ben 15 jaar werkzaam in het facilitaire werkveld, voornamelijk binnen verschillende internationale organisaties. Wat mij triggert is de vraag hoe we op een voor leden waardevolle manier kunnen inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en trends.”

Het bestuur van FMN bestaat verder uit de volgende personen: Natalie Hofman (Croon Wolter & Dros Facilities) en voorzitter van FMN, Rafael Schreurs (Hectas), Rolf Nijdam (Saxion Hogeschool), Edwin Bodaan (Rabobank Vijfherenlanden), Werner Leenders (Leenders Facility Management) en Daniëlle Overweg (Masterkey Holding).

www.fmn.nl

10-11-2014 9:51

Ruim veertig organisaties hebben inmiddels hun deelname aan de Green Deal Circulaire Gebouwen bevestigd tijdens het congres Green Buildings 2014 van 30 oktober 2014. Door te participeren in deze Green Deal committeren organisaties zich aan de vertaalslag van de circulaire economie naar de gebouwde omgeving.

De Green Deal Circulaire Gebouwen is gericht op een minimaal gebruik en hergebruik van grondstoffen, producten en goederen. Organisaties die hun deelname aan de Green Deal hebben bevestigd, zijn onder meer The Green Energy Company, AAFM, ABN Amro, Alliander, Brink Groep, DGBC, Dura Vermeer, Duurzaamgebouwd.nl, Eneco, HEVO, Humanagement, INSID, KPN, Linthorst, MVO Nederland, Nuon, Philips, SNS Retailbank, Unica, provincie Utrecht en Windesheim.

Een onderdeel van de Green Deal vormt het ontwikkelen van een gebouwenpaspoort en toepassing hiervan op pilot-gebouwen. Hiervoor zijn al diverse gebouwen ter beschikking gesteld door onder andere ABN Amro en KPN (kantoorgebouwen), de provincie Utrecht (monumentaal gebouw) en HEVO (onderwijsgebouw).

Het initiatief van de Green Deal Circulaire Gebouwen is samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ontwikkeld door Corporate Facility Partners (CFP). Deelnemende partijen willen met de Green Deal een bijdrage leveren aan het realiseren van een circulaire economie door het maken van een vertaalslag naar gebouwen. De circulaire economie draait om het slim gebruiken van grondstoffen, producten en goederen, zodat deze oneindig hergebruikt of gereproduceerd kunnen worden.

Bram Adema, directeur van CFP: “Het congres heeft als doel om gebouwen circulair te maken. De economie gebruikt te veel grondstoffen. De wereldbevolking zou aan drie aardbollen met grondstoffen nog niet voldoende hebben. De hoogste tijd dus om de handen ineen te slaan. De circulaire economie lijkt de manier om duurzaamheid in onze westerse samenleving te realiseren."

www.mvonederland.nl

Deel op Social Media


 

09-11-2014 8:30

Welk project sleept de Smart Homes Award 2014 in de wacht? Uit alle inzendingen nomineerde een vakkundige jury, bestaande uit Geja Langerveld (ZonMw), Dick Glaser (Deventer Energiecoöperatie) en Frank Den Hartog (TNO), de projecten van CLB, SmartCasa en Verkerk Service Systemen.

Bij de beoordeling wordt gekeken naar hoe het project inspeelt op de wensen van de klant, integratie van verschillende systemen, modulariteit, opschaalbaarheid en een aantoonbare samenwerking. Tijdens de Beurs Domotica & Slim Wonen maakt de jury op 19 november bekend wie er met de felbegeerde Smart Homes Award vandoor gaat. Om 15:00 vindt de uitreiking van de Smart Homes Award plaats op de begane grond in de koepel van het Evoluon.

www.smart-homes.nl

06-11-2014 11:36

Op het sciencepark Technopolis in Delft is op 5 november het nieuwe hoofdkantoor van 3M geopend. In het beeldbepalende ronde pand zijn tientallen eigen uitvindingen en innovaties van 3M verwerkt."Waar mogelijk bestaat het materiaal uit producten van 3M, bijvoorbeeld de lichttechnologie, waarmee we met minimale energie een maximale lichtopbrengst genereren. Ook onze lucht- en waterfilters en decoratieve folie passen we in het pand toe, evenals de verlijmingstechnologie VHB (Very High Bonding), waarmee alle glaspanelen aan elkaar zijn gelijmd’’, vertelt Hans Vlaminck, research- en development manager van 3M Benelux. "Dat maakt het gebouw heel open en transparant, wat goed past bij onze bedrijfsfilosofie.‘’

"Daarnaast maken we optimaal gebruik van onze eigen safety technologie", vervolg Vlaminck. "De toegangscontrole in de laboratoria zijn beveiligd met onze eigen vingerafdrukcontrole. Buiten werken de slagbomen op kentekenherkenning. Verder zijn alle telecomkabels en netwerken van 3M-materiaal en is de blusinstallatie gebaseerd op de 3M-techologie Novec, een unieke milieuvriendelijke blusvloeistof die onschadelijk is voor kostbare apparatuur.’’

Het hele gebouw vormt dus een visitekaartje voor het hoogwaardig technologiebedrijf. Ook op het gebied van duurzaamheid zijn de nodige stappen gemaakt. Zo wordt er gebruik gemaakt van een warmte-koudeopslag om het gebouw te verwarmen en te koelen. Daarmee wordt het energieverbruik tot 50 procent gereduceerd.

Het kloppende hart van de nieuwe hoofdvestiging is het Innovation Center, waarin 3M zijn belangrijkste technologieën demonstreert. Twee verdiepingen zijn ingericht voor deze showroom om op jaarbasis ongeveer drieduizend bezoekers te kunnen ontvangen. 3M biedt de gasten er naast een panoramisch uitzicht een creatieve ruimte om te kunnen nadenken over industriële oplossingen, nieuwe toepassingen en productontwikkeling.

"Bezoekers van ons pand zijn naast klanten professionele derden, waaronder vertegenwoordigers van de chemische industrie en bijvoorbeeld universiteiten en scholen die hier kennis kunnen maken met onze technologie’’, zegt Vlaminck.
"Een inspirerende plek om met klanten te brainstormen en om ze ideeën te laten zien’’, zegt Patrick Rogiers, managing director 3M Benelux. "Vergelijkende centra om op deze manier met klanten samen te kunnen werken zijn er in Londen en in Madrid en uiteraard in Minneapolis-St. Paul, Amerika", zegt Rogiers. Het gebouw in Delft herbergt naast het innovation center een laboratorium en een auditorium.

Vlaminck noemt het innovatiecentrum van 3M in Delft 'de toegangspoort tot de Benelux'. "Delft biedt ons de mogelijkheid samen te werken en vernieuwingen te ontwikkelen in het Innovation Center. In België kunnen we deze ideeën verder ontwikkelen in het onderzoekslaboratorium."

De keuze voor Delft was evident. Rogiers: "Aan verhuizen gaat een lange tijd van voorbereiding vooraf. We kozen voor het sciencepark om nauw met de TU Delft samen te kunnen werken en met andere technologiebedrijven in de buurt."

www.3M.nl


Deel op Social Media

05-11-2014 8:18

Bouwbedrijf Heijmans schrapt tweehonderd banen bij zijn onderdeel Utiliteitsbouw. Dat maakte het bedrijf bekend in een tussentijds handelsbericht. Het onderdeel Utiliteit is verantwoordelijk voor de bouw van onder meer kantoren, ziekenhuizen en scholen.

"De laatste jaren is veel geïnvesteerd in verbetering van project- en risicomanagement en de aansturing van de organisatie", aldus de topman. "Projecten zijn beter in control en ook bij services boeken we goede vooruitgang in de segmenten waarop Heijmans zich wil richten. Toch blijven de marktomstandigheden lastig en is de concurrentie hevig waardoor marges sterk onder druk staan."

De omzet bij Utiliteit is, over de eerste 9 maanden, ruim 20 procent lager dan vorig jaar. "Per saldo is het rendement duidelijk onvoldoende. We voorzien dat een aanpassing van de organisatie nodig is, waarmee capaciteit op zowel bouw als installatietechniek wordt teruggebracht. Het gaat hierbij om ruim 200 arbeidsplaatsen."

www.heijmans.nl

Deel op Social Media


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >