Nieuws


29-10-2014 8:30

Na de succesvolle evenementen in 2012 en 2013 organiseert Colliers International Corporate Solutions (CICS, voorheen AOS Group), samen met de Netherlands Facility Cost Index (NFC), op maandag 10 november 2014 de derde editie van Benchmark XL.

Plaats van handeling is dit jaar het ss Rotterdam, waar ruim 120 bestaande en nieuwe relaties bij elkaar komen om kennis te delen, te leren van elkaar èn van de aanwezige experts op tal van gebieden in de zogenaamde verdiepingssessies.

Tijdens Benchmark XL worden ieder jaar ook de Facilitaire Benchmark Awards uitgereikt in twee categorieën: ‘de beste integrale prestatie’ en ‘de meeste verbeterde deelnemer’. Een deskundige jury beoordeelt de prestaties van de genomineerde bedrijven. Vorig jaar werden deze prestigieuze prijzen uitgereikt aan a.s.r. en Randstad. De genomineerden voor de Benchmark Awards 2014 in alfabetische volgorde zijn:
- in de categorie ‘beste integrale prestatie’ : Gasunie, IBM en Rabo Vastgoedgroep.
- in de categorie ‘meest verbeterde deelnemer’ : APG, CZ en KPMG.

Een ander hoogtepunt is de jaarlijkse presentatie van de Europese Occupier Cost Index (OCI). CICS presenteert hier de editie 2014 van de kantoorkosten per fte voor de belangrijkste Europese landen op basis van de nieuwe Europese Facilitaire norm NEN-EN 15221. De Occupier Cost Index geeft inzicht in de internationale kostenverhoudingen van kantoren voor de Europese markt.

Benchmark XL start plenair met een unieke workshop over de Power of Productivity. Hoe lang blijft Het Nieuwe Werken nieuw? Wat heeft het opgeleverd? En nog belangrijker, wat is de next step van Het Nieuwe Werken? Drie vragen die bijzonder actueel zijn voor HR, vastgoed en FM managers. De antwoorden komen van Harold Coenders, Directeur van Colliers International Corporate Solutions (CICS) en Marhinde Verkerk, wereldkampioene judo en interieurarchitect bij Colliers.
Daarna gaan de deelnemers zelf met elkaar aan de slag. Er zijn twee rondes van tien verdiepingssessies over verschillende benchmark onderwerpen die uit het werkveld zelf zijn aangedragen. Ervaren deskundigen zorgen voor inhoudelijke diepgang. De dag wordt afgerond met de presentatie van de Occupier Cost Index (OCI) en de uitreiking van de Benchmark Awards tijdens de borrel.

www.colliers.com

Deel op Social Media

28-10-2014 10:00

Op basis van wereldwijd onderzoek naar privacy, onder meer dan 10.000 kantoormedewerkers van grote bedrijven in veertien landen, heeft Steelcase vijf verschillende manieren onderscheiden waarop kantoorwerkers privacy voor zichzelf trachten te bewerkstelligen. Privacy die ze nodig hebben om taken uit te voeren waarbij een hoge mate van concentratie is vereist, om zaken te kunnen laten bezinken en te reflecteren of simpelweg om nieuwe energie op te doen.

Privacy is een universele basisbehoefte die zich ook uitstrekt tot op de werkvloer. Vrijwel iedere kantoorwerker heeft behoefte aan een rustige, private werkplek waar ze gedurende de werkdag met regelmaat ongestoord en geconcentreerd kunnen werken. Privacy op de werkvloer valt op te delen in ‘informational privacy’ en ‘stimulation privacy’. Bij informational privacy gaat het om de mogelijkheid om persoonlijke informatie voor anderen af te schermen, bij stimulation privacy betreft het mogelijkheden om storende omgevingsinvloeden te voorkomen of te beperken. De wijze waarop mensen privacy nastreven is afhankelijk van iemands persoonlijkheid, gemoedstoestand en de taken die hij op dat moment moet uitvoeren.

De onderzoekers van Steelcase onderscheiden vijf verschillende manieren waarop kantoorwerkers privacy nastreven:

Strategic anonymity (strategische anonimiteit) – Voor een bepaalde periode ‘onbekend’ of  ‘onzichtbaar’ zijn om normale sociale afleidingen en onderbrekingen te vermijden. Voorbeelden van strategic anonumity zijn in een café of andere openbare ruimte werken en onder een aangenomen identiteit participeren in een online discussie.

Selective exposure(selectieve openheid) – Zeggenschap houden over wat anderen van je zien en weten door selectief te zijn in je gedragingen en de informatie die je deelt. Voorbeelden van selective exposure zijn in plaats van video conferencing een telefoongesprek voorstellen, terughoudend zijn in de zaken die je online deelt via social media en persoonlijke items die je wel of niet op je werkplek toont.

Entrusted confidence(wederzijds vertrouwen) – Vertrouwelijke of persoonlijke informatie delen binnen een relatie die is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Voorbeelden van entrusted confidence zijn persoonlijke informatie delen met een collega en een functioneringsgesprek met je manager.

Intentional shielding (bewuste afscherming) –Jezelf afsluiten voor de zienswijzen van anderen om te voorkomen dat je denkpatroon of gedrag daardoor wordt beïnvloed. Voorbeelden van intentional shielding: het dragen van koptelefoons, je beeldscherm wegdraaien voor anderen, met je rug naar collega’s zitten.

Purposeful solitude (fysiek solitair) –Je fysiek afzonderen van collega’s om je te kunnen concentreren, uiting te geven aan emoties, zaken te reflecteren, privéaangelegenheden af te handelen of nieuwe energie op te doen. Voorbeelden van purposeful solitude zijn een privéruimte opzoeken, naar buiten gaan of in de verste hoek van een ruimte plaatsnemen.

Omdat de manier waarop mensen privacy nastreven per individu verschilt, zou iedere werkgever eigenlijk een kantooromgeving moeten bieden die alle vijf bovengenoemde privacy-uitingen ondersteunt. Volgens Chris Congdon, director research communictions bij Steelcase, betekent dit dan ook niet dat we terug moeten naar alleen maar individuele, afgesloten kantoren: “Het gaat veel meer om de mogelijkheid die iemand heeft om zelf een werkplek te kiezen en zo zeggenschap uit te oefenen over het niveau van information- en stimulation privacy. Een kenniswerker voert gedurende een werkdag doorgaans verschillende soorten taken uit en zal normaal gesproken door de dag heen verschillende gemoedstoestanden doorlopen. Op basis hiervan zal hij het ene moment de voorkeur geven aan een samenwerkplek en een andere keer aan een concentratiewerkplek. Voor het welzijn van de medewerkers en het innovatievermogen van een organisatie is het belangrijk dat er een goede balans bestaat tussen samenwerkplekken en plekken waar medewerkers zich terug kunnen trekken.”

www.steelcase.nl


Deel op Social Media

28-10-2014 9:00

De Gispen-TomToy Challenge is succesvol van start gegaan tijdens de kick-off op de Dutch Design Week in Eindhoven. Jonge designtalenten hebben tot 21 november de tijd om hun ontwerp in te zenden. De opdracht: geef het iconische zitmeubel Happy Sheep een duurzame metamorfose in de ‘Gispen-TomToy Challenge Design’.

Een deskundige jury beoordeelt of het is gelukt Happy Sheep dusdanig te transformeren dat het voldoet aan Gispens visie op de circulaire economie. De designtalenten kunnen gedurende de Dutch Design Week inspiratie opdoen op de stand van TomToy en Gispen waar Happy Sheep te zien is. Ze hebben tot 21 november de tijd om hun ontwerpen in te zenden. De aftrap van de wedstrijd viel samen met de Dutch Design Week in Eindhoven. Hier liet Gispen nieuwe producten en oplossingen zien voor de (thuis)werkplek met als hoofdthema duurzaam en kwalitatief hoogwaardig design.

Van een 17 kilo zwaar schaap gemaakt van polyester en fiberglas een duurzaam en onsterfelijk zitobject maken? Gispen en TomToy geloven dat het kan. Zo introduceerden Gispen en Peter van de Water eerder deze maand de nieuwe Outline-serie die volledig voldoet aan Gispens visie op de circulaire economie. Waarbij innovatie, duurzaamheid, inspiratie en design de vier belangrijkste pijlers zijn. Het doel van de wedstrijd is niet alleen een verduurzaming van Happy Sheep, maar jonge getalenteerde designers te betrekken bij de visie dat design heel goed samengaan. Bovendien laat Gispen met de wedstrijd zien dat in het verleden ontworpen producten met de juiste aanpassingen ook klaar te maken zijn voor een duurzame toekomst.

Het uitgangspunt is Happy Sheep echt happy te maken. Het nieuwe ontwerp moet onder andere gemaakt zijn van duurzaam materiaal, alle overige aspecten zullen tijdens de aftrap op 23 oktober bekend gemaakt worden. Inzenden kan tot 21 november waarna de vakjury, bestaande uit onder meer ontwerper Richard Hutten en een vertegenwoordiger van zowel TomToy als Gispen, de ontwerpen beoordelen. Via de nieuwsbrief van Gispen en in de Gispen winkel en pop-up store kunnen mensen ook hun stem uitbrengen op de ontwerpen.

Het ontwerp, dat dus gemaakt moet zijn van duurzaam materiaal moet verder lichtgewicht en krasvast zijn en geschikt voor buiten. Het moet produceerbaar en betaalbaar zijn en het moet mogelijk zijn om het in verschillende kleuren te produceren. Het zitobject moet een draagkracht van minimaal 100 kilogram hebben.

De bekendmaking van het winnende ontwerp is op 28 november tijdens een event in de pop-up store van Gispen in Amsterdam. Alle voorwaarden rondom de Gispen-TomToy Challenge zijn vanaf de lancering te vinden via: http://www.tomtoy.nl/happysheep


Deel op Social Media

18-10-2014 8:30

De genomineerden voor de FMN Best Practice Award zijn bekend. Enexis, GGZ centraal en PGGM mogen zich opmaken voor de finale. De zes bedrijven die nog in de race zaten hebben vorige week voor de jury hun Best Practice gepresenteerd middels een pitch. Naar aanleiding van de pitches is gekozen voor de inzending van deze bedrijven.

Enexis is genomineerd voor een organisatiemodel waarbij klanten stevig worden gepositioneerd. Het flexibele maaltijdaanbod van GGz Centraal maakt eveneens kans op de prijs. En hetzelfde geldt voor een Service Management app van PGGM, die tot stand is gekomen in samenwerking met Planon.

Van bovenstaande genomineerden wordt hun best practice in beeld gebracht. Deze filmpjes worden getoond tijdens de uitreiking van de FMN Best Practice Award. De uitreiking vindt plaats op donderdag 13 november a.s. in het Miele Inspirience Centre in Vianen. Aan het einde van de ALV: FM Senses, powered by Miele wordt de winnaar bekend gemaakt. Na de uitreiking worden alle inschrijvingen gepubliceerd.

Organisaties hebben van 1 mei tot 1 september een best practice kunnen indienen. De FMN Best Practice Award, die in 2014 voor de tweede keer wordt uitgereikt, is een initiatief van Facility Management Nederland (FMN). Met de uitreiking van de award stimuleert FMN het facilitaire werkveld om via best practices kennis en ervaringen te delen en van elkaar te leren.

www.fmn.nl

Deel op Social Media

15-10-2014 16:14
De derde editie van Surface, de vakbeurs voor oppervlaktetechniek, die plaatsvond van 7 tot en met 9 oktober in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, trok 6.175 bezoekers. Dit is evenveel als de editie in 2012. De tweejaarlijkse vakbeurs had 170 exposanten en was in oppervlakte even groot als de voorgaande editie.
 
Tijdens de openingsbijeenkomst is de ION Borghardt Award uitgereikt aan de firma Heras BV omdat hun innovatie, de Grence hekwerklijn, bijzonder hoog scoorde over de gehele breedte van de gestelde criteria zoals kostenreductie, ketenoptimalisatie en innovatiewaarde. 
 
Nieuw dit jaar was het Reinigingsplein met demonstraties van onder andere sproeireiniging, droogijs stralen, ultrasoonreiniging en laserreiniging. Zo is reiniging als voorbehandeling een belangrijke voorwaarde voor een betere hechting en hoge kwaliteit oppervlaktebehandeling. Nieuwe milieuvriendelijke oplossingen hadden veel aandacht. Kleur was een ander belangrijk thema. Op het ‘Kleurenplein’ konden bezoekers kleur beleven en ook waren er specifieke voordrachten en workshops over kleurgebruik, kleuraanduiding, toegestane kleurafwijkingen en toepassingen van kleur. 
 
Uit de registratie van de bezoekers blijkt dat 8 procent actief is als adviseur, 11 procent is actief in creatie of heeft een creatieve functie (architect/constructeur/ingenieur/industrieel ontwerper/R&D manager), 5 procent is algemeen manager, 29 procent is directeur, 12 procent heeft een functie in sales/marketing, 13 procent is technisch manager/werkvoorbereider/productiemanager/KAM manager en 5 procent is inkoper. Ten opzichte van 2012 waren er deze editie meer adviseurs, architecten en directeurs. Ruim 85 procent van de bezoekers is betrokken bij het nemen van investerings-/aankoop-/inkoopbeslissingen.
 
De bezoekers zijn met name werkzaam bij bedrijven actief in sectoren zoals de automotive, carrosseriebouw, schadeherstel, bouw/infra, interieurbouw, vastgoed, groothandel, machinebouw, metaalsector en in de oppervlaktebehandeling van materialen. Dit is hetzelfde beeld als de editie van 2012.
 
 
Surface 2014 is een initiatief van de Vereniging ION, Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland. De vakbeurs komt tot stand in samenwerking met een adviescommissie bestaande uit onder andere BNO, BvM, Federatie Metaalplaat, Focwa, M2i, NPS, OGOS, OnderhoudNL Industrieel, SNS, Stichting BNK, VMRG en VVVF. 
 
De volgende editie van Surface staat gepland in 2016. 

Deel op Social Media

15-10-2014 12:34
De rol die social design kan spelen binnen taaie, maatschappelijke vraagstukken – zogenaamde wicked problems – is volop in ontwikkeling. Maar wat doet social design voor de betrokken partijen, hoe kan er worden samengewerkt en wat is er nodig om deze veelbelovende discipline verder tot wasdom te laten komen? 
 
Het Nieuwe Instituut onderzocht deze vragen samen met Stichting DOEN, Tabo Goudswaard en Twynstra Gudde. De resultaten zijn beschreven in de publicatie Socialdesignforwickedproblems (Sdfwp), die op 24 oktober, tijdens de Dutch Design Week wordt gepresenteerd. 
 
Tijdens de presentatie van Sdfwp vertellen auteurs Klaas Kuitenbrouwer (programmamaker Het Nieuwe Instituut), Tabo Goudswaard (kunstenaar en social designer) en André Schraminée (organisatieadviseur bij Twynstra Gudde) vanuit hun eigen vakgebied hun bevindingen. Aansluitend vindt er een debat plaats over wat de praktijk van de social designer nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Hierbij wordt het aanwezige publiek nadrukkelijk uitgenodigd zijn visie en mening te delen. De publicatie en resultaten van het debat worden gedeeld op het platform www.socialdesignonderzoek.nl 
 
Presentatie en debat Social Design For Wicked Problems
Datum: 24 oktober 2014, 15.00 uur deuren open, 15.30 uur aanvang 
Locatie: Design Academy Eindhoven (Auditorium), Emmasingel 14 
Gratis entree 
15-10-2014 8:30

Uit recent internationaal onderzoek blijkt dat toiletten op de werkvloer regelmatig worden gebruikt als werkvrije zone, ideaal voor het voeren van privégesprekken, het ontsnappen aan zakelijke frustraties of zelfs het opdoen van lichaamsbeweging. Dat meldt sanitair-aanbieder Tork.

"Hiermee vervult de wasruimte, naast het daadwerkelijke toiletgebruik, ook een belangrijke sociale functie." Volgens het onderzoek valt er op de hygiëne van toiletgelegenheden op de werkvloer nog een flinke inhaalslag te maken. Een derde van de respondenten zou het op prijs stellen als hun werkgever meer aandacht besteedt aan de staat van toiletten op de werkvloer. 20 Procent van de ondervraagden is ontevreden over de hygiëne van de toiletruimte en één op de drie heeft het gevoel dat er onvoldoende sanitaire voorzieningen aanwezig zijn.

“Voor werkgevers en facilitaire organisaties is het van belang om te begrijpen dat toiletten op het werk van tijd tot tijd gebruikt worden als sociale ontsnappingsruimte” aldus Renée Remijnse, Marketing Manager Benelux bij Tork. Het toilet is vaak één van de weinige ruimtes op kantoor die privacy biedt. Werknemers gebruiken het toilet ook als ideale locatie om te smsen/whatsappen (12 procent), frustratie af te reageren (6 procent), privé gesprekken te voeren (5 procent), te eten (4 procent) of lichamelijke oefeningen te doen (1 procent). Drie procent van de ondervraagden gebruikt het toilet zelfs voor een powernap of om uit te huilen.

Het onderzoek is in opdracht van de Zweedse fabrikant SCA uitgevoerd door United Minds en biedt nieuwe inzichten over de houding van mensen over openbare en werk gerelateerde hygiëne. De gegevens zijn verzameld met behulp van de onderzoek provider CINT in mei 2014. Er zijn in totaal 13.492 respondenten in het onderzoek opgenomen, verdeeld over dertien landen en met een natuurlijke spreiding van mannen en vrouwen. Er is gekozen voor digitale vragenlijsten, die zijn uitgestuurd via email. De landen die zijn opgenomen in het onderzoek, zijn: Zweden, Brazilië, Duitsland, China, Spanje, Frankrijk, Italië, Mexico, Nederland, Rusland, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

www.tork.nl

Deel op Social Media

14-10-2014 9:30

Op 4 november is het zover en openen de deuren voor de eerste editie van Hout Pro+ in Den Bosch. De branche kijkt ernaar uit. Na 4 jaar eindelijk weer een nationale houtbeurs.
“De Hout Pro+ staat in het teken van nieuw: een nieuwe nationale beurs, een nieuwe locatie, nieuwe innovatieve producten en een nieuwe start voor de houtsector. Voor het eerst wordt de beurs georganiseerd door de sector en voor de sector”, aldus Angélique Monballieu, vice-voorzitter Adviesraad HoutPro+. “Machines in werking, innovatieve producten, nieuwe software en niet in het minst een samenkomen van mensen die hout een warm hart toedragen."

Ook aan de toekomst van de sector wordt nadrukkelijk gedacht: de studerende jeugd. “We zijn uitermate blij dat we als partner het Hout- en Meubileringscollege aan onze zijde hebben. Zij zullen de toekomst van de houtsector in een fantastisch daglicht stellen op Hout Pro+”, aldus Monballieu.

“De beurslancering is niet van een leien dakje gegaan: zowel de markteconomische als concurrentiële omstandigheden zorgden voor twijfel bij sommige deelnemers. Gelukkig zijn deze donkere wolken achter ons waardoor wij ons beter konden concentreren op de verdere opbouw van de beurs”, aldus organisator Olivier Claesens, die een kleine maand voor de beurs (op 10 oktober, red.) met vreugde constateert dat Hout Pro+ 131 deelnemende bedrijven telt. De totale bruto beursoppervlakte bedraagt ruim 15.000 vierkante meter. Hout Pro+ wordt gehouden van dinsdag 4 november tot en met vrijdag 7 november. Openingstijden: 12.00-21.00 uur (4 tot en met 6 november) en 12.00-18.00 uur (7 november).

Beleving is het ‘toverwoord’ van de beurs. “Zodra bezoekers het gebouw binnen zullen stappen, worden ze als het ware in een ‘houtbad’ gedompeld door diverse activiteiten, displays, demonstraties, niet alleen de machines, maar ook kunstenaars en ambachtslieden die aan het werk zullen zijn. Maar het gaat nog verder dan dat, want wij voorzien ook meer ludieke animatie zoals muzikale verwelkoming en animatie in de wandelgangen van de beurs.”

 

 

Deel op Social Media

14-10-2014 9:21
JalemaBox van Jalema is donderdag 9 oktober bekroond met een Benelux Office Products Award in de categorie Small Office Home Office. De award werd uitgereikt tijdens de Benelux Office Night in het sfeervolle CitySense in hartje Utrecht.
 
‘Met JalemaBox wordt archiefbeheer voor organisaties een stuk eenvoudiger. Een mooi innovatief concept dat helemaal inspeelt op het nieuwe archiveren’, aldus de jury van Benelux Office Products Awards. 
De klant bestelt de JalemaBox Scan, de JalemaBox Storage of de JalemaBox Recycle en vult deze geheel op eigen tempo met documenten. Via de online JalemaBox applicatie registreert de klant zijn boxen, zodat deze kunnen worden opgehaald door Jalema. Vervolgens worden de documenten gescand, veilig opgeslagen of volgens strenge normen vernietigd; afhankelijk van de keuze van de klant. De online applicatie geeft de klant toegang tot zijn archief, waardoor hij altijd inzicht heeft in welke informatie zich waar bevindt. Deze web-based software geeft de klant ook toegang tot de gedigitaliseerde documenten. Zo wordt er ruimte binnen organisaties gecreëerd, is informatie plaats- en tijdonafhankelijk beschikbaar en zijn klanten verzekerd van een veilig en gestructureerd archief. 
 
JalemaBox is ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen Jalema en I-FourC Technologies. Jalema is al ruim 65 jaar actief op het gebied van information management. Zo levert Jalema producten en diensten die tijd en ruimte besparen en een betere organisatie van het archief en de werkplek tot doel hebben. Zusterbedrijf I-FourC is specialist in toegepaste digitalisering en in house ontwikkelde software oplossingen om informatie te integreren in digitale informatiesystemen. Informatie is namelijk pas waardevol als het teruggevonden kan worden. 
 
“JalemaBox is tot stand gekomen door het beste van twee werelden te combineren en biedt daarmee een uitgelezen mogelijkheid voor organisaties om, op een laagdrempelige manier, eenvoudig de overstap te maken naar een digitaal archief of een archief op afstand”, aldus Léon Lalieu, algemeen directeur van Jalema BV en I-FourC.
 
14-10-2014 9:08
Wat is er nodig om een bruisende, creatieve en ondernemende stad te worden? Hoe zet je creativiteit in om de leefkwaliteit van ouderen te verbeteren? Hoe breng je een verlaten gebied weer tot leven? Deze en andere vragen komen aan de orde in een aantal workshops die Het Nieuwe Instituut organiseert voor een groep Aziatische en Europese creatieve experts.
 
Het uitgebreide netwerkprogramma wordt aangeboden tijdens de zesde ASEM (Asia-Europe Meeting) Culture Ministers Meeting, een topoverleg tussen vijftig cultuurministers van beide continenten, dat van 19 tot en met 21 oktober plaatsvindt in Rotterdam.
 
Het workshopprogramma biedt de veertig deelnemende creatieve ondernemers de mogelijkheid kennis en ervaring uit te wisselen en contacten te leggen. Daarnaast leveren de bijeenkomsten gesprekstof voor de Asia-Europe Meeting, door vanuit de praktijk onderwerpen te agenderen en te inventariseren waar overheidsbeleid gewenst is. De workshops zijn gerelateerd aan de beleidsagenda van de ASEM, waarin de volgende thema’s zijn opgenomen: creative city / quality of life, creative city / sustainability, creative entrepreneurs en creative skills.
 
De besloten workshops vinden plaats in drie verschillende steden, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Ze worden begeleid door prominente partners uit de lokale creatieve industrie. In Rotterdam leidt Leo van Loon, oprichter van de Creative Factory aldaar, een workshop over ondernemerschap en stadsontwikkeling. In Amsterdam worden twee workshops georganiseerd. Liesbeth Jansen, kwartiermaker voor het Marineterrein in de hoofdstad, begeleidt een workshop over het belang van de fysieke locatie voor een bloeiende creatieve industrie. Jeroen van Mastrigt, pionier in de game industrie, gaat in de workshop Playful Cities in op de voordelen van smart technologies voor stadsbewoners. Tot slot is in Eindhoven de leefkwaliteit van een verouderende populatie het onderwerp van een workshop door Tim Vermeulen, intendant in Eindhoven voor Het Nieuwe Instituut.
 
Het netwerkprogramma wordt afgesloten met een gezamenlijke bijeenkomst in De Rotterdam, het markante door OMA ontworpen gebouw aan de Maas. Daar worden op 21 oktober de resultaten van de workshops gepresenteerd aan de cultuurministers van de deelnemende landen.
 
De zesde ASEM Culture Ministers Meeting, met als centrale thema de Creatieve Industrie, vormt de aanleiding voor Het Nieuwe Instituut om dit netwerkprogramma te organiseren. De ASEM richt zich op culturele vraagstukken met als doel de relaties tussen Azië en Europa te versterken. Het Nieuwe Instituut organiseert de netwerkbijeenkomsten in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).
 
Inhoud workshops:
 
Cities: Entrepreneurship & Creative Crossovers 
(Leo van Loon / Rotterdam)
In deze workshop wordt nader ingegaan op creatief ondernemerschap en stadsontwikkeling. De deelnemers ontwikkelen gezamenlijk een brede visie voor de meest ondernemende en creatieve stad op aarde. Waar moet een dergelijke stad aan voldoen? En welke rol zou de overheid, het bedrijfsleven, investeerders en onderwijsinstellingen moeten spelen?
 
Creative Cities: Sustainability 
(Liesbeth Jansen / Amsterdam)
Deze workshop biedt een analyse van de fysieke omgevingen die nodig zijn om de creatieve industrie te stimuleren, te bevorderen en te prikkelen. Uitdagende voorbeelden uit Europa en Azië worden gebruikt als basis voor een discussie over de 'vruchtbare bodem' voor de creatieve industrie. Hoe kan de creatieve industrie worden gebruikt om steden aantrekkelijker te maken, technologische innovatie te bevorderen, talent te stimuleren en de handel aan te wakkeren? Hoe dragen cultuur en creativiteit bij aan een duurzame levensstijl? Hoe kunnen lokale, regionale en nationale overheden een bijdrage leveren of prioriteiten stellen?
 
Creative Skills: Playful Cities 
(Jeroen van Mastrigt / Amsterdam)
Het gebruik van 'smart devices' en de opkomst van het internet zorgen voor nieuwe verbindingen tussen de fysieke en de virtuele wereld. Wereldwijd worden in steden nieuwe technologieën gebruikt om vraagstukken rond mobiliteit, duurzaamheid en gezondheidszorg te adresseren. 
De Playful Cities workshop benadert dit thema vanuit het perspectief van de mens en toont hoe het gebruik van 'slimme' technologieën, creatief ontwerp en game design betekenisvolle ervaringen van de stad kan creëren.
 
Creative Cities: Quality of Life for an Ageing Population 
(Tim Vermeulen / Eindhoven)
De vergrijzing zal een grote invloed hebben op de steden van de toekomst. De kosten van de zorg, huisvesting voor ouderen en transport vormen hierbij belangrijke uitdagingen. In de afgelopen jaren zijn creatieve steden begonnen met het ontwikkelen van een infrastructuur die zowel de persoonlijke als collectieve behoeften van een vergrijzende bevolking kan ondersteunen en deze uitdagingen het hoofd kan bieden. Medisch onderzoek heeft echter ook aangetoond dat een sociale en creatieve levensstijl van grote invloed is op de kwaliteit van leven.
In deze workshop, die plaatsvindt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, onderzoeken experts hoe de kwaliteit van leven van een vergrijzende bevolking kan bijdragen aan duurzame stedelijke vernieuwing.

Deel op Social Media

12-10-2014 8:30

Colliers International heeft vandaag bekend gemaakt dat het fuseert met de AOS Group, een in Europa leidende vastgoed en workplace consultancy organisatie welke werkt voor de eindgebruiker. Deze overname biedt Colliers een belangrijke nieuwe operationele basis in Frankrijk, België en breidt de bestaande vestigingen in Nederland, Engeland, Spanje, Zwitserland en Marokko uit.

Door de fusie met de AOS Group verstevigt Colliers International haar positie als adviseur voor eindgebruikers. De afdelingen Corporate Solutions en Projectmanagement van Colliers in Nederland en de 35 professionals van AOS-NL worden ondergebracht in het nieuwe bedrijf Colliers International Corporate Solutions BV, waardoor een uniek expertisecentrum ontstaat met 45 professionals die ingezet worden voor vraagstukken van de eindgebruikers. Dit nieuwe bedrijfsonderdeel richt zich op Strategisch Vastgoedadvies, Tenant Representation, Workplace Innovation, Facility Management, FM-benchmark en Project Management en zal haar diensten aanbieden vanuit de vestigingen in Rotterdam en Amsterdam. Colliers International Corporate Solutions zal worden geleid door Harold Coenders, de huidige algemeen directeur van AOS in Nederland. Het directieteam zal verder bestaan uit Willem van Ansem, Marjon van Bree en Eric Annaert.

Jaap van Rhijn, CEO Colliers International Nederland: "Door de fusie met AOS zetten we een belangrijke volgende stap in onze ontwikkeling. Eindgebruikers vragen om een adviseur die vakinhoudelijke kennis heeft van organisaties en zodanig kan adviseren over innovatieve werkplekken dat de organisatie verbetert en er tegelijkertijd kosten worden bespaard. De mensen van AOS voegen deze hoogwaardige expertise toe aan Colliers. Dankzij het marktleiderschap van AOS op het terrein van FM-benchmarking kunnen wij fact-based advies geven over de mogelijkheden van kostenreductie van een nieuwe huisvestingsstrategie en de integrale exploitatiekosten van huisvesting. Daarnaast zien wij grote kansen om deze expertise ook buiten Nederland in te zetten. De focus op de eindgebruiker past goed in onze traditie om expertise samen te brengen met onafhankelijkheid van advies."

Harold Coenders, directeur Colliers International Corporate Solutions: "In de snel globaliserende wereld van multinationale organisaties biedt Colliers een enorme versterking van het internationale netwerk en de mogelijkheid om Nederlandse organisaties daadwerkelijk een wereldwijde dienstverlening te bieden. In de nieuwe opzet blijven we als Corporate Solutions exclusief werken voor de eindgebruiker maar kunnen we nu meer diensten en expertise aanbieden, bijvoorbeeld op het gebied van object- en portfoliotaxaties en herontwikkelingsstudies. In een wereld waarin werk en werkvormen snel evalueren gaat de synergie tussen Workplace Innovation en bijvoorbeeld de kennis van nieuwe hotelconcepten zeker leiden tot nieuwe innovatieve oplossingen voor de eindgebruiker."

www.colliers.com

 

Deel op Social Media


 

11-10-2014 8:30

Distributeur Cosento zorgt met zijn exclusieve importeurschap van de Italiaanse fabrikant Eelectron voor een uitbreiding van het aantal fabrikanten dat zich in KNX Nederland verenigt.

Eelectron is al sinds 2005 lid van de internationale KNX Association maar was in Nederland niet of nauwelijks vertegenwoordigd. Cosento brengt sinds 1 oktober een groot deel van het assortiment van deze KNX-fabrikant op de steeds sneller groeiende Nederlandse markt voor woning- en gebouwautomatisering.

Zoals veel Italiaanse ondernemingen wil Eelectron zich nadrukkelijk onderscheiden op het gebied van design. "Opvallend in het assortiment zijn bijvoorbeeld de tasters, die in een groot aantal luxe afwerkingen verkrijgbaar zijn. Voor deze tasters is het zelfs mogelijkheid om de afdekkingen met een door de klant zelf ontworpen of geselecteerd design te laten bedrukken. Daarnaast zijn de tasters ook verkrijgbaar met een fraaie, volledige capacitieve glazen afdekking."

Naast de uitgebreide serie tasters van Eelectron, voegt Cosento met dit merk ook een compleet hotelmanagementpakket toe aan de Nederlandse KNX-markt. "Dit pakket bestaat onder meer uit cardreaders, cardholders en thermostaten die men stuk voor stuk rechtstreeks op KNX-bus kan aansluiten."

Cosento, sinds deze zomer lid van KNX Nederland, richt zich als importeur en leverancier in belangrijke mate op woning- en gebouwautomatisering en biedt de markt daarvoor diverse KNX-merken aan. Naast Eelectron worden ook de KNX-fabrikanten Divus, trivum, Bilton en MDT door Cosento op de Nederlandse markt vertegenwoordigt. Met de vertegenwoordiging van Eelectron komt het aantal KNX-fabrikanten dat binnen KNX Nederland actief is op vijftien.

www.knx-professionals.nl

 

Deel op Social Media

10-10-2014 8:18

De ideale ontvangstruimte in de zorg bestaat niet. Of toch wel? Maasdam houdt hierover op 18 november een zogenoemde 'inspiratiesessie'.

"Bij Maasdam bundelden we onze kennis over ruimtes, inrichtingen en materialen. Zo ontwikkelen we ideale ontvangstruimtes. Ruimtes waar 'wachten' 'ontvangen' wordt, waar gastvrije zorg begint. Tijdens onze inspiratiesessie op 18 november, van 15.00 tot 17.00 uur), lichten diverse sprekers toe hoe omgevingspsychologie werkt en hoe u hier met de inrichting van uw ontvangstruimte op in kunt spelen."

Deelname aan deze sessie is kosteloos; het aantal plekken is beperkt. Aanmelden kan hier.

 

Deel op Social Media


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >