Nieuws


18-07-2013 9:10

 De tweede editie van de verkiezing Duurzame 50 Vastgoed NL is deze week van start gegaan. Stichting Dutch Green Building Council en Kennisplatform Duurzaam Gebouwd hebben vorig jaar het initiatief genomen voor deze jaarlijkse verkiezing. Dit hebben ook PropertyNL en de Green Business Club zich bij de organisatie van de bijzondere verkiezing gevoegd.
 

De bekendmaking van de  Duurzame 50 Vastgoed NL zal plaatsvinden op 16 september tijdens het openingscongres van de Dutch Green Building Week 2013 in Den Haag. De onafhankelijke jury is op zoek naar de meest invloedrijke duurzame persoon in de bouw en vastgoed in Nederland. “De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor ruim 40 procent van het energieverbruik en ruim 30 procent van het afval in Nederland. Hier valt enorm veel CO2-reductie te behalen.”
 

De organiserende partners willen de winnaar van de Duurzame 50 Vastgoed NL ook belonen. “En wel met een cheque van 5.000 euro, die door de partners ter beschikking wordt gesteld. Deze geldprijs dient in zijn geheel aan een goed doel geschonken te worden. Tijdens of na afloop van de uitreiking mag de winnaar het goede doel bepalen.” Tevens ontvangt de winnaar een echte houten fiets. Deze extra prijs is door de Green Business Club en Bough Bikes beschikbaar gesteld.

17-07-2013 9:10

 Wie zijn kennis op het gebied van interieurs wil vergroten, doet er verstandig aan van 5 tot en met 7 september de World Interiors Meeting  in Amsterdam te bezoeken. Want dit evenement is volgens de organisatie ‘het belangrijkste en meest spraakmakende interieurcongres in 2013, waar alle belangrijke stakeholders samenkomen in een meerdaags congres met een ‘summit format’’.

De World Interiors Meeting vindt plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het congres brengt deelnemers uit circa 45 landen samen. De organisatie van het evenement hoopt in totaal zo’n 1.000 tot 1.200 bezoekers te kunnen verwelkomen, waarvan zo’n 20 procent van buiten Europa en 30 procent uit Europa. “De overige 50 procent zijn vakgenoten en studenten uit de regio, in dit geval Nederland, België en Duitsland.”

Het congres bestaat uit een aantal keynote sprekers en een groot aantal parallelle sessies en seminars. Als sprekers zullen onder (veel) meer Ben van Berkel, Rogier van der Heiden, Michael Braungart, Hedy D’ancona, Bas Haring, Erik Veldhoen en Liesbeth van der Pol het podium betreden. Daarnaast zijn er randprogramma’s, zoals culturele activiteiten, exposities, rondleidingen en dergelijke, en zijn er presentaties van opleidingen en industrie. Tijdens het evenement wordt aandacht besteed aan diverse thema’s, waaronder ‘Duurzaamheid’, ‘Sociale verantwoordelijkheid’, ‘Wetgeving’, ‘Materialen’ en ‘Ontwerpen voor de werkomgeving’.

“Het congres zal aandacht besteden aan alle actuele onderwerpen met betrekking tot het interieur, van erfgoed en hergebruik tot trends en toekomst”, aldus een woordvoerder van de organisatie. “De World Interiors Meeting is een ontmoetingsplek, kennismarkt, platform voor discussie en debat voor alle interieurprofessionals. Maar er zal ook over de grenzen van de discipline heengekeken worden. Interieurarchitectuur bestaat immers bij de gratie van een maatschappelijke, culturele en economische context. Kritische vragen zullen niet uit de weg gegaan worden.”

Het evenement vind zoals gezegd plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Deze bijzondere locatie vormt tijdens de congresdagen tevens het decor van de World Interiors Salon. Dit is het centrale ontmoetingsplein voor het congres, waar deelnemers elkaar kunnen ontmoeten. Dat is overigens ook mogelijk tijdens het omvangrijke randprogramma (rondleidingen, bezoeken aan culturele hoogtepunten in Amsterdam, et cetera) dat in het kader van het evenement georganiseerd is. Alle reden dus, om van 5 tot en met 7 september in Amsterdam te zijn.

11-07-2013 2:00

ZZP’ers lekken bewust en onbewust bedrijfsgevoelige informatie. Meer dan de helft (59 procent) werkt met bedrijfsgevoelige informatie van opdrachtgevers. Echter, 76 procent van de ZZP’ers gebruikt gratis consumentensoftware voor zakelijke doeleinden. Documenten die worden verzonden, gedeeld of opgeslagen met consumentensoftware mogen worden gebruikt, gedistribueerd, weergegeven en gereproduceerd door de aanbieder van de software. 79 Procent van de ZZP’ers is zich bewust van deze voorwaarden. Dit blijkt uit onderzoek naar digitaal samenwerken van Woozl, een online document-managementoplossing voor de zakelijke markt, onder vierhonderd MKB ondernemers en ZZP’ers.

ZZP’ers hebben niet alle voorwaarden goed op het netvlies. Ook onbewust wordt bedrijfsgevoelige informatie gedeeld met derden. 28 Procent weet niet dat de aanbieder van de software de documenten en persoonsgegevens gebruikt voor advertentiedoeleinden. Daarnaast is 53 procent van de ZZP’ers zich er niet van bewust dat dat de eigendomsrechten van documenten worden afgegeven op het moment dat zij gratis software gebruiken om samen te werken.

Joost Bolkenstein, Business Unit Manager bij Woozl: “Niet alleen ZZP’ers maken zich schuldig aan het bewust en onbewust delen van bedrijfsgevoelige informatie. Veel gebruikers van gratis software accepteren de algemene voorwaarden zonder deze daadwerkelijk te lezen. Hier staat echter vaak in dat de aanbieder van de software de documenten bijvoorbeeld mag gebruiken en reproduceren. Het gebruik van gratis consumentgeoriënteerde software hoort wat mij betreft daarom niet thuis in de zakelijke markt. Het is verstandig om, zowel voor zakelijk als privé, op de hoogte te zijn van deze voorwaarden zodat een afgewogen keuze gemaakt kan worden.”

11-07-2013 2:00

Het betrekken van externe relaties in het feedbackproces vergroot het effect van feedback. Het geeft een realistischer en completer beeld, dan feedback van naaste collega’s en het ondervangt zelfoverschatting en zelfonderschatting. Dit stelt feedbackspecialist Feedback4Professionals aan de hand van een analyse van feedback aan ruim duizend professionals. Het is van belang om in- en externe relaties te betrekken om optimaal resultaat te behalen. Klanten, allianties, leveranciers, familie en vrienden zijn voorbeelden van externe relaties.

Het betrekken van klanten als externe partij is door Feedback4Professionals nader onderzocht. Feedback van klanten blijkt het effectiefst. Klanten kunnen feedback geven op specifieke situaties tussen klant en professional. Bovendien wordt feedback van klanten eerder als waarheid aangenomen en worden verbeterpunten sneller opgepakt. Feedback van een collega wordt immers gemakkelijker weerlegd dan feedback van een klant. Het vragen van feedback aan klanten wordt ook als uitdagender ervaren. Uit zichzelf geven klanten meestal geen feedback gericht op het functioneren van de professional. Door ze te betrekken in het feedbackproces komen eerder de persoonsspecifieke en positieve punten boven tafel. Een ander bijkomend voordeel is dat klant-interactie ontstaat. Hierdoor is er meer gelegenheid voor relatiemanagement en ontstaan er up-sell of cross-sell mogelijkheden. Bovendien wordt de betrokkenheid van de medewerker naar de klant groter en wordt de gunfactor aanzienlijk vergroot.

Eric van Paridon, co-founder van Feedback4Professionals: “Om een compleet beeld van jezelf te krijgen is het belangrijk om uit zoveel mogelijk hoeken feedback te vergaren. Naast klanten kun je ook feedback vragen aan vrienden, familie, leveranciers en partners. Externe feedback wordt als belangrijker en waardevoller ervaren dan zelfperceptie en terugkoppelingen van collega’s. Het voordeel van feedback van een externe partij is dat het je bewuster maakt; het bevestigt of ontkracht juist datgene dat je misschien al vaker gehoord hebt, hierdoor is de call-to-action groter. Professionals die positieve feedback ontvangen van een klant zijn eerder bereid om net die extra stap te zetten. Erkenning en waardering zijn tenslotte belangrijke arbeidsmotivatiefactoren.”

10-07-2013 10:00

’t Houtlokaal heeft de deuren geopend.  Deze winkel in het Noordhollandse Laren met houten producten is gevestigd in een unieke locatie, namelijk een zagerij. De ruimte is ingericht met producten die zijn gemaakt in de eigen timmerfabriek.

’t Houtlokaal komt voort uit het initiatief Lokaalhout. Lokaalhout maakt alles van Nederlands hout. Dit omdat er voldoende prachtig Nederlands hout voorradig is. Denk bijvoorbeeld aan een tafelbad van populier of een dressoir van iep. De winkel is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Adres:  Zijtak 4B, laren (Noord Holland) http://www.lokaalhout.nl
 

09-07-2013 10:18

Nieuw personeel werven gebeurt bij 47 procent van de MKB’ers via social media. LinkedIn is van alle social media het meest populaire medium, dit wordt door 87 procent van de MKB’ers gebruikt voor wervingsdoeleinden. Twitter komt op de tweede plaats; de helft van de MKB’ers zet dit in. Facebook sluit de top drie af, dit medium wordt door 42 procent van de MKB’ers voor werving ingezet. Dit blijkt uit de resultaten van de vierde MKB Marktmonitor 2012/2013 van Unique in samenwerking met TNO waarin 2.330 ondernemers persoonlijk zijn geïnterviewd.

Het grootbedrijf zet vaker social media in voor werving dan MKB’ers. Bij 60 procent van de organisaties hoort de inzet van social media bij het wervingsbeleid. LinkedIn spant ook hier de kroon. 94 Procent van de HR-managers zet LinkedIn in voor wervingsdoeleinden. Dit blijkt uit de resultaten van de HR Monitor Grootbedrijf 2012/2013. Unique voerde dit onderzoek dit jaar voor de eerste keer uit onder 158 organisaties met meer dan vijfhonderd medewerkers. Twitter (63 procent) en Facebook (47 procent) staan ook bij de HR-managers respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “Met de komst van social media verandert de wereld van de personeelswerving razendsnel. Bijna alle doelgroepen zijn wel vertegenwoordigd op een social media netwerk. Al met al dus een middel bij uitstek voor het aantrekken van de juiste kandidaat, mits op de juiste manier ingezet. Momenteel staan social media van de tien wervingsmiddelen die MKB’ers en HR-managers inzetten qua populariteit al op de vijfde plaats. Ik verwacht dat dit nog maar het begin is van de adoptie van social media als wervingsmiddel en dat het in de toekomst nog flink aan populariteit zal toenemen.”

De MKB Marktmonitor is een grootschalig onderzoek van Unique in samenwerking met TNO waarin 2.330 ondernemers persoonlijk worden geïnterviewd. De MKB Marktmonitor is voor de vierde keer op rij uitgevoerd. Met de MKB Marktmonitor wordt onderzocht hoe ondernemend Nederland zich het afgelopen jaar ontwikkelde en hoe zij verwacht zich het komende jaar te gaan ontwikkelen. Hierbij is gekeken naar omzet, personele ontwikkelingen en aanverwante onderwerpen. Elk jaar staat er een specifiek thema centraal. Dit jaar is het thema ‘In beweging’, waarin het vermogen tot veranderen en flexibiliteit van ondernemers centraal staan.
 

02-07-2013 10:00

Voor de twaalfde editie van Dutch Design Week (DDW), 19 tot en met 27 oktober 2013, gaat het designevenement een intensieve samenwerking aan met Organisation in Design (OiD). De Utrechtse organisatie krijgt op uitnodiging van het evenement de verantwoordelijkheid voor het concept en de invulling van het expositiegedeelte van het Klokgebouw, met als belangrijkste taak deze locatie weer tot het kloppend hart van de week te maken.

Voor DDW betekent dit een eerste stap op weg naar herinrichting van Nederlands belangrijkste designevenement. Directeur Martijn Paulen: "De tijd van creatief leiderschap waarbij één partij de lijnen uitzet is voorbij. Om Dutch Design Week toekomstbestendig te maken, gaan we werken met connectoren zoals OiD, die de designwereld kennen tot in de haarvaten. Onze organisatie kan zich via zulke bottom-up approaches concentreren op verbinden en faciliteren, zodat een waardig platform voor Dutch design ontstaat."

In de visie van OiD zal het Klokgebouw met de ‘ode aan de stad’, een overzichtsexpositie van het totale aanbod van exposanten door de hele stad, het niet te missen startpunt zijn voor zowel professionele bezoekers als het grote publiek. Daarnaast zijn er concrete plannen voor speciale presentaties van getalenteerde individuele ontwerpers, en aan design gerelateerde labels en instituten. Details daarover worden in een later stadium bekendgemaakt. De selectie van exposanten in het Klokgebouw is in handen van OiD.

Ook nieuw is de deelname van internationale partijen; op die manier positioneert DDW Dutch design duidelijker en in een bredere context. De aanmeldingsprocedure voor exposanten in het Klokgebouw wordt daarop aangepast en de inschrijfperiode zal met een maand worden verlengd tot 1 augustus 2013. De informatie voor aanmelding zoals die vermeld stond op de website van het evenement, wordt zo snel mogelijk aangepast. De uiterste aanmeldingsdatum voor andere locaties van DDW blijft 1 juli 2013. Meer informatie: http:// www.ddw.nl 

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >