Nieuws


29-05-2012 9:00

De achtste editie van de Bouwrelatiedagen in Gorinchem staat voor de deur. Op 4, 5 en 6 september kunnen bezoekers en exposanten elkaar treffen in de Evenementenhal Gorinchem. Ditmaal extra veel aandacht voor Duurzaam Bouwen.

Voor de achtste editie van dit driedaags evenement is een nieuwe samenwerking met Ipdubo (Informatiepunt Duurzaam Bouwen) aangegaan. Samen met Ipdubo wordt een duurzaamheidsplein gecreëerd op de beursvloer, waar tijdens de vakbeurs verschillende activiteiten plaatsvinden. Onder andere het duurzaamheidstheater en een symposium over duurzaamheid.Rondom dit plein staan verschillende exposanten waarvan hun producten en/of diensten uiteraard alles met duurzaamheid te maken hebben.

Ook treft de bezoeker tijdens Bouw Relatiedagen Gorinchem 2012 een mediaplein waar verschillende vakbladen (onder andere Architectuur en Stedenbouw, Bouwen in het oosten, Gevel en Dak journaal, het Vakblad MAG en BouwBelang) aanwezig zijn. Verder zijn op dit plein verschillende loungegedeelten ingericht, waarop bezoekers en exposanten met elkaar en met de media kennis kunnen maken.

Ook zullen tijdens de Bouwrelatiedagen meerdere symposia plaatsvinden. De  aanvangstijden voor deze symposia worden later bekend gemaakt. De relatiedagen zijn dagelijks geopend van 14.00 tot 22.00 uur

25-05-2012 15:01

Beroepsvereniging Facility Management Nederland en ArrangeGroup (resource management bureau op het gebied van facility management en inkoop) hebben eind april hun sponsorovereenkomst met twee jaar verlengd. ArrangeGroup is al sinds 2008 als sponsor verbonden aan FMN. De focus heeft de afgelopen jaren gelegen op activiteiten van de Starterskring van FMN. Medewerkers van ArrangeGroup zijn met enige regelmaat betrokken bij activiteiten van de kring.

25-05-2012 8:30

Dataflex heeft een red dot design award ‘honourable mention 2012’ in de productdesigncategorie gewonnen voor de nieuwe ViewLite Plus. “We zijn heel trots dat we zo’n prestigieuze award hebben gewonnen”, aldus Roderik Mos van Dataflex.

“Tenslotte gebeurt het niet dagelijks dat een internationale jury je een ‘red dot’ toekent en dit nota bene bij de eerste keer dat we meededen.” Dit jaar hebben 1.800 fabrikanten en ontwerpers uit 58 landen meegedaan in de competitie. In het Duitse Essen heeft een jury, bestaande uit dertig internationale deskundigen, in totaal 4.515 producten getest en geëvalueerd.

Behalve naar Dataflex gingen er onder meer prijzen naar Desso en Casala. Laatsgenoemde fabrikant mocht zelfs vier awards ontvangen.

22-05-2012 9:00

Bijna 18 jaar na de laatste Efficiencybeurs krijgt dit event een serieuze opvolger. Van 16 tot en met 18 april 2013 vindt in de Evenementenhal in Gorinchem de eerste editie plaats van OfficeExpo 2013, vakbeurs voor de kantooromgeving.

Beursorganisator Henk Fennema liep al langer te denken aan het organiseren van een beurs over dit thema. In de jaren '80 trok dit event ruim tweehonderdduizend bezoekers naar de RAI in Amsterdam. Alles op het gebied van kantoorautomatisering en -inrichting was hier te zien. “Nu is er nergens meer een plek waar je kunt ontdekken, vergelijken en je laten inspireren. Waar je alles kunt vinden wat er in de kantooromgeving op je pad komt. Waar je nieuwe printers voor je organisatie kunt vergelijken en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten", zegt Fennema, die na uitvoerig onderzoek de stoute schoenen aantrok.

"Ik heb er met een aantal partijen over gesproken en die zijn allemaal enthousiast. Ze bevestigden wat ik zag; dat er niks was en wel degelijk een behoefte. Doelstelling voor de eerste editie ligt op circa honderd serieuze spelers uit de markt van inrichting, automatisering, facilitair, telecom en kantoorartikelen. De beurs zal een sterke focus hebben op iedere werkomgeving; het nieuwe werken, onderwijs, zorg, horeca en de traditionele werkomgeving. De doelgroep is breed. Als je interesse hebt in de ontwikkelingen van de kantooromgeving, dan ben je welkom. Datzelfde geldt uiteraard voor leveranciers en resellers.”

Fennema is al jaren organisator van de Fenexpo Businessdagen in het beurscomplex te Gorinchem. Deze beurs herbergt jaarlijks 255 deelnemers en ruim zevenduizend bezoekers. "Ook in dit geval werken we met een all-inclusive concept. Wij verzorgen de standbouw, vrije toegang, gratis parkeren en catering is voor standhouders én bezoekers gratis. En dat van 14.00 tot 22.00 uur, op dinsdag, woensdag en donderdag. All-inclusieve, maar op niveau", benadrukt Fennema.
 

16-05-2012 12:40

Het moderne kantoor dat wordt ingericht op basis van Het Nieuwe Werken vertoont opmerkelijke overeenkomsten met het klassieke gevangenismodel Panopticon, dat ooit door de filosoof Jeremy Bentham bedacht werd. Die opmerkelijke analyse is te lezen in de komende editie van Inside Information, vaktijdschrift voor projectinrichting en interieurarchitectuur.

Is de hiërarchie op zijn retour in het eigentijdse kantoor? Volgens sommige theoretici van Het Nieuwe Werken is dit inderdaad het geval. Maar tussen droom en daad staan vaak praktische bezwaren. In de dagelijkse praktijk van het innovatieve kantoor blijken gezagsverhoudingen nog altijd een sleutelrol te spelen. En niet zelden bezetten directeuren nog luxe celkantoren. Is dat verstandig? Dat vraagt auteur en historicus Henk-Jan Hoekjen zich af in het artikel ‘Verhulde hiërarchie’.

In het artikel wordt openlijk gezocht naar de juiste redenatie waarom directeuren hun luxueuze celkantoor vaarwel moeten zeggen. De reden die hiervoor in HNW-brochures gegeven wordt, is nogal eigenaardig: het wordt veelal gepropageerd als een manier om een horizontale organisatiestructuur te realiseren. Terwijl het afschaffen van een directiekantoor niet automatisch leidt tot het verdwijnen van gezagsverhoudingen binnen een organisatie.

Hoekjen stelt dat de mens maar zeer ten dele te vertrouwen is. En precies daarom hebben de HNW-verkondigers volgens de auteur een punt wanneer zij beweren dat de directeur uit zijn afgezonderde kamer gejaagd zou moeten worden. Níet omdat hiermee een horizontale en transparante organisatie kan worden gerealiseerd, maar omdat een directeur zijn controlerende en disciplinerende taak veel beter kan uitvoeren wanneer hij voor het ‘konkelende personeel’ voortdurend zichtbaar is.

“In het hedendaagse kantoor wordt veel glas gebruikt. Begrijpelijk: het ideale eigentijdse kantoor is in feite een Panopticon: iedereen is er zichtbaar. Dat biedt belangrijke voordelen voor de eigentijdse manager: het ideale ‘mooiste uitzicht’ voor een directeur is namelijk niet het uitzicht op de omgeving van het kantoorgebouw, maar het uitzicht op de werkzaamheden van zijn ondergeschikten. Want alleen door te zien en door gezien te worden kan hij hen werkelijk aansporen tot een hogere productiviteit”, aldus Hoekjen.

 
Verder onder andere in de komende editie van Inside Information, die dinsdag 29 mei verschijnt, aandacht voor de volgende onderwerpen:
 

  • Interview met de Italiaanse ontwerper Michele De Lucchi: ‘De  werkplek als reflectie van de persoonlijkheid’.
  • Groene rust. Facelift interieur Belgische Febelfin Academy.
  • Natuurlijke uitstraling. Een gesprek over de producten en ambities van mFLOR.
  • Lef loont. Hoe moeten directies omgaan met de opkomst van Het Nieuwe Werken?
  • Mooi licht op drukke beurs. Conclusies over beurs Light + Building.
  • Restauratie van een gebouw met een verhaal. Historisch gebouwencomplex in Sint-Joost-ten-Node (België) in ere hersteld.
  • Gezond werkklimaat. Voorkomen is beter dan genezen.
  • Verborgen verbanden in Milaan. De verborgen verbanden tussen ‘designmeubilair’ en de toekomst van de werkplek. 
15-05-2012 10:00

Automobilisten die een afspraak hebben in Apeldoorn hoeven niet langer de stad in te rijden. Op de carpoolplek ‘Kayersdijk’, langs de A1 (afslag Apeldoorn-Zuid) is een zogenaamde MobiBus geplaatst. Het initiatief is afkomstig van Stichting P+Rmissie en mogelijk gemaakt met onder andere een provinciale subsidie.

De bus is te gebruiken als vergaderruimte. Automobilisten kunnen namelijk direct vanaf de snelweg naar de carpoolplek rijden en daar afspreken. In de bus zijn koffie en broodjes aanwezig en uiteraard een toilet. De chauffeur van de bus is gastheer, maar houdt tevens toezicht op de parkeerplaats. De gemeente Apeldoorn hoopt dat op deze wijze ook het aantal autoinbraken op deze carpoolplek afneemt. Het betreft een experiment dat over twee jaar geëvalueerd gaat worden. Blijkt dit een succes dan wil de Stichting P+Rmissie het concept op meerdere plekken uitrollen. De werkplek is open op werkdagen van 7.00 uur tot 19.00 uur.

 

Bron foto: website mobibus: www.mobibus.nl 

15-05-2012 9:30

Bijna 150 personen waren 11 mei in Nieuwegein om zich te laten informeren over het concept van Interiors United. Dit nieuwe event komt voort uit een unieke samenwerking binnen de interieurbranche. Genodigden toonden zich nieuwsgierig naar de inhoud van dit nieuwe event, dat staat gepland van 9 tot en met 12 september in het Home Trade Center & Home Boxx in Nieuwegein.

Het positieve gevoel tijdens de aftrap op 11 mei werd bevestigd door het feit dat aan het einde van de bijeenkomst ongeveer 60 procent van de beursvloer op papier was ingevuld met serieuze opties en definitieve inschrijvingen.

Home Trade Center en NII (Woonmodecity) hebben de krachten gebundeld ten behoeve van de organisatie van dit nieuwe event. Deelnemers van het event tonen hun noviteiten tijdens dit breed op te zetten platform. De bezoeker van Interiors United krijgt naast de productpresentaties meerdere  tools aangereikt die direct zijn toe te passen in de eigen praktijk. 
Interiors United wordt actief ondersteund door diverse partners waaronder HBD commissie wonen/CBW-Mitex, Euretco, Intres, Pers Centrum Wonen, WoonWerk, CRISP, Uitgeverij Lakerveld en CBM.

Interiors United wordt gebouwd op vier pijlers: ondernemerschap, noviteiten, trends als inspiratie en kennis. Bezoekers krijgen een uitgebreid programma aan activiteiten aangeboden, die altijd gebaseerd zijn op deze pijlers. De wijze waarop de vertaling plaatsvindt zorgt voor een unieke beleving, zo hoopt de organisatie.

Het evenement is opgebouwd uit diverse onderdelen. Zo is er een Wooninspiratieplein en zijn er zogenaamde Inspiratievlonders. Op deze vlonders is te zien op welke wijze de producten, die tijdens het event door leveranciers worden aangeboden, gecombineerd kunnen worden tot een praktische winkelpresentatie.

Op dinsdag 11 september wordt er speciaal voor de interieurstylist een programma aangeboden. Het betreft een programma van mini workshops.

Deelnemers
Deelnemers aan Interiors United zijn fabrikanten en agenten van de volgende productgroepen in het midden tot hoge segment: Meubelen – woonaccessoires -  verlichting – technisch slapen – behang – gordijn- en meubelstoffen – raamdecoratie – verf – vloeren – bed- badtextiel – dekbedden – kussens – fournituren – totaalpakket groothandel.

Op zondag zijn de deuren open van 10.00 tot 17.30 uur. Zondag is tevens een consumentendag. Maandag van 10.00 tot 19.00 uur. Maandag om 19.00 uur start de Wooninspiratietour. Dinsdag en woensdag is de beurs geopend van 10.00 tot 17.30 uur.

14-05-2012 11:00

Ziekteverlof komt vaker voor onder schoonmaakpersoneel dan in vele andere Europese sectoren. Gemiddeld melden honderdduizend schoonmakers zich per dag ziek. Lichamelijke klachten, zoals rug- en gewrichtspijn zijn een van de belangrijkste redenen voor het ziekteverzuim. Dit blijkt uit onderzoek van Tork onder schoonmakers in Nederland, Duitsland, Zweden en Frankrijk.

Beroepsgebonden spier- en skeletaandoeningen (MSD) – pijn in gewrichten, rug of schouders – zijn de frequentste problemen waar schoonmaakpersoneel mee te kampen heeft. De fysieke taken die dit beroep met zich meebrengt, vormen de oorzaak van het probleem. Zo verhoogt dit onder andere het risico op MSD door zware hef-, draag- en draaibewegingen en ook repetitieve bewegingen.

Bijna de helft van de Nederlandse schoonmakers (49 procent) geeft aan wel eens lichamelijke klachten door werk te hebben. Bijna een kwart moet zich minstens een keer per jaar ziek melden door deze klachten. Een derde van de respondenten zegt tijdens hun werk regelmatig zware voorwerpen te moeten tillen of verplaatsen. En vier op de tien schoonmakers (42 procent) heeft door het sjouwen wel eens last van de rug.

Frank Westdorp, Product en Market Manager Tork bij SCA Benelux: “Het is hoog tijd dat ook wij, leveranciers van producten en diensten aan de industrie, ons steentje bijdragen om het ziekteverzuim verder terug te dringen en de arbeidsomstandigheden van het schoonmaakpersoneel te verbeteren. Elke dag worden onze producten verzonden, gedragen en opgetild door onze klanten – de schoonmakers. Het is daarom tijd om het werk van de schoonmaker net iets gemakkelijker te maken”.

Meer dan de helft van de Nederlandse schoonmakers geeft aan dat hun werk lichter zou worden door eenvoudig te tillen en verplaatsbare verpakkingen. “Hierin kunnen wij onze verantwoordelijkheid nemen. Wij presenteren daarom een range aan verpakkingen onder de naam ‘ Easy Handling’ die makkelijk te tillen, te vervoeren en op te bergen zijn. Deze verpakkingen zijn ontworpen na observaties van schoonmaakpersoneel in diverse landen”, aldus Westdorp.

Het onderzoek is - in opdracht van Tork - uitgevoerd door Kien Onderzoek door middel van een online vragenlijst onder ruim 170 Nederlandse en Vlaamse professionele en semiprofessionele schoonmakers.

14-05-2012 10:15

Syntrus Achmea en Search Ingenieursbureau introduceren een nieuw duolabel energie op de Nederlandse markt. Het Duolabel is volgens deze organisaties nu al een succesvol instrument voor meer duurzaam rendement bij winkelvastgoed. In totaal werden de afgelopen maanden ruim 1300 winkelunits van Syntrus Achmea door Search onderzocht en voorzien van een energielabel en een gedetailleerd advies. Het unieke aan het duolabel? Huurders en gebouweigenaren krijgen beiden inzicht in wat zij kunnen doen om de energieprestaties te verbeteren. Maximale aandacht voor gebouw en inrichting. Dat loont.

Beide samenwerkingspartners hadden een duidelijk doel voor ogen. “Iedereen kent het officiële energielabel. Dat blijft voorlopig ook gewoon in deze vorm bestaan. Alleen vonden wij het belangrijk om nog meer winst uit het label te halen. We wisten ook hoe en dus bedachten we samen het duolabel”, vertelt Michel Baars, bedrijfsdirecteur van Search Ingenieursbureau. 

Als het gaat om het verduurzamen van gebouwen zijn vaak twee partijen betrokken, de verhuurder en de huurder. In het geval van winkelvastgoed is de gebouweigenaar verantwoordelijk voor het casco gebouw; de verhuurder voor de totale inrichting. Hierin schuilt het geheim van het duolabel, legt Michel Baars uit. “Het duolabel houdt rekening met beide partijen. Tijdens de beoordeling van de portefeuille van Syntrus Achmea brachten we voor beide partijen een afzonderlijk advies uit.”

De bedrijfsdirecteur vervolgt: “Om de meerwaarde van het duolabel te bewijzen, zijn we meteen in de praktijk aan de slag gegaan. Het duolabel is dus echt in de praktijk ontstaan en uitvoerig getest. Syntrus Achmea voorziet al haar huurders van een energieprestatieadvies op maat. Zo weet iedereen precies welke verbeteringen nodig zijn voor meer winst. De adviezen zijn eveneens direct uitvoerbaar. Deze aanpak is helder en werkt tijdbesparend.”


Syntrus Achmea Real Estate & Finance zet zich actief in om de vastgoedsector te verduurzamen. Bart van Dongen, technisch manager winkelbeleggingen bij Syntrus Achmea: “Als één van de grootste vastgoedbeleggers in Nederland nemen wij onze verantwoordelijkheid door te investeren in duurzaam vastgoed dat jarenlang meegaat, aantrekkelijk blijft en alternatief aanwendbaar is. Onder meer door het verbeteren van de milieuprestatie en/of het herbestemmen van vastgoed maken wij onze portefeuille toekomstbestendig. Het duolabel is tot stand gekomen door een goede samenwerking met Search en is een perfect middel om te komen tot de gewenste energiezuinige winkel, nu en in de toekomst. En nu  is het goed om te zien dat ook andere partijen het duolabel gaan inzetten.” 

09-05-2012 10:00

Het aantal deelnemende bedrijven aan de inkoopwijzer voor duurzame kantoorartikelen groeit snel. Zowel 3M, BührmannUbbens als Bura zijn sinds 1 januari 2012 lid van Sustainable Office. Het aantal deelnemende bedrijven is nu 19. Op de website zijn inmiddels meer dan 6100 producten te vinden.

Op de website Sustainable Office kunnen eindgebruikers producten vinden die voldoen aan de criteria van AgentschapNL. De website geeft inkopers een handvat om snel duurzame kantoorartikelen in te kopen. De producten kunnen via diverse zoekopdrachten worden gezocht: op productnaam, EAN-code en leveranciersnaam. Bij de producten staat een korte en lange omschrijving van het product.

Bij 3M staat Duurzaam Ondernemen hoog op de nationale en internationale agenda. 3M: “Wij hebben al heel lang de overtuiging dat een reputatie niet alleen gebaseerd is op financiële prestaties, maar ook op de wijze waarop bedrijven zaken doen. In 1975 was 3M een van de eerste grote bedrijven die actief met milieu-onderwerpen aan de slag ging. 3M streeft continue om prestaties te verbeteren en nieuwe uitdagingen en kansen aan te pakken.” Bura importeert en levert onder meer pennen van producent Pentel. “Pentel stelt zeer strikte eisen aan producten. Een zeer groot deel van haar assortiment bestaat uit producten die voor meer dan 50% uit gerecycled materiaal bestaan. Met name vanuit de overheid worden er steeds meer eisen gesteld aan producten. Vandaar dat ik deelname aan Sustainable Office zeer belangrijk vind,” zegt Herman Lakerveld, directeur van Bura.

BührmannUbbens werkt al jaren volgens strikte milieunormen en was als eerste papiergroothandel FSC gecertificeerd. Daarnaast is het milieuzorgsysteem van BührmannUbbens sinds 2011 gecertificeerd volgens de ISO 14001 norm. Met deze certificering lopen ze als leverancier voorop in diverse markten waarin ze opereren.De Commissie Sustainable Office bestaat uit de volgende leden: Lyreco, Office Depot, Staples, Hamelin, Jalema, Esselte, Quantore en Pasklaar Communicatie. Voorzitter is Cees van Manen. Het initiatief wordt breed ondersteund door OFFICE World, OSTAN en Novaka. Het Ministerie van I&M, AgentschapNL en MVO Nederland zijn agendalid van de commissie.

http://www.sustainable-office.eu

08-05-2012 8:30

De technische voorschriften waaraan gebouwen moeten voldoen zijn per 1 april 2012 veranderd met een nieuw Bouwbesluit. Door het samenvoegen van diverse besluiten en regels is het aantal artikelen eenderde minder. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken  heeft een helpdesk geopend waar men terecht kan voor vragen.

Het Bouwbesluit 2012 stelt nieuwe eisen aan het (ver)bouwen, het gebruik, de staat en de sloop van gebouwen. De minimaal gewenste kwaliteit en veiligheid wordt zo gewaarborgd, bijvoorbeeld op het gebied van de brandveiligheid. In slaapkamers van nieuwe woningen moet er voortaan een raam open kunnen en mogen ventilatie-installaties minder geluid maken. Verder maken de verplichte buitenruimte zoals balkon of tuin en de buitenberging in het nieuwe Bouwbesluit hun rentree.

Voor het verbouwen van leegstaande kantoren naar woningen is geen ontheffing van nieuwbouweisen meer nodig van de gemeente; er geldt nu een landelijk geldend verbouwniveau. Dit scheelt tijd en bespaart kosten. De sloop van een bouwwerk mag voortaan van start na een sloopmelding; een vergunning is niet meer nodig. Het gaat dan bijvoorbeeld om het slopen van een gebouw met grotere hoeveelheden afval.

Voor vragen betreffende de nieuwe regelgeving kan men terecht bij de Helpdesk Bouwregelgeving en Brandveilig van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Verder is er een Meldpunt Bouwbesluit 2012 waar gebruikers eventuele onduidelijkheden kunnen melden.

03-05-2012 11:25

ICT-Office verwacht voor 2012 een stijging van ICT-bestedingen van 0,6 procent. De brancheorganisatie handhaaft de verwachtingen ondanks de economisch onzekere situatie. ICT-Office voorspelt een groeiend tekort aan hoger opgeleide ICT-professionals voor de komende jaren. Ook onder de huidige omstandigheden rekent de branche-organisatie op een tekort van ruim 6.300 ICT'ers in 2016. Dit blijkt uit de ICT-Marktmonitor 2012 die op 24 april tijdens 'De Week van ICT' is gepresenteerd door ICT-Office in samenwerking met Heliview Research.

Uit de ICT-Marktmonitor 2012 blijkt dat de bestedingen op het gebied van software een positief beeld laten zien met een groeiverwachting van 2,4 procent. Applicatiesoftware zal naar verwachting met 4,4 procent stijgen. Systeemsoftware kent met een verwachte -0,5 procent een lichte daling.

Het gebruik van applicaties zal in 2012 verder groeien. Dit geldt voor zowel bedrijfsapplicaties als 'apps' voor tablets en smartphones. Dienstverlening zal naar verwachting een lichte daling laten zien (-0,2 procent). De bestedingen op het gebied van zowel professionele (onder meer consultancy) als ondersteunende (onder meer onderhoud) dienstverlening dalen respectievelijk met -0,1 en -0,5 procent.

De bestedingen inzake hardware en kantoortechnologie zullen dit jaar dalen met -0,4 procent. Dit wordt voornamelijk verklaard door de sterk dalende bestedingen op het gebied van servers, PC's, printers en kantoortechnologie. De segmenten storage, bekabeling extern en overige computerhardware (waar tablets onderdeel van uitmaken) laten daarentegen een forse stijging zien in de verwachtingen voor 2012.

Bestedingen op het gebied van telecom en internet zullen met 0,5 procent groeien, waarbij vooral mobiele diensten en telecomhardware (onder meer netwerkapparatuur en mobiele telefoons) weer in omvang zullen toenemen.

Door de economische recessie zal het aantal moeilijk vervulbare vacatures in 2012 niet verder groeien en gelijk blijven ten opzichte van 2011. Echter, na 2012 neemt het aantal ICT-vacatures toe en loopt dit aantal tot en met 2016 op tot 13.000. Deze vacatures zullen deels vervuld worden door het aanbod van ongeveer 6.700 ICT'ers die óf het hoger ICT-onderwijs met een diploma verlaten en op de arbeidsmarkt komen, óf ICT'ers die na een periode zonder werk weer een baan vinden.

Wanneer het aanbod van de vraag wordt afgetrokken, leidt dit tot een verwacht tekort van ruim 6.300 hoger opgeleide ICT-professionals in 2016. Deze cijfers passen in het beeld dat eurocommissaris Neelie Kroes recent schetste, waarin voor de Europese Unie een aantal van 700.000 vacatures in de digitale economie wordt voorspeld.

Nadere informatie: http://www.ictoffice.nl/

03-05-2012 11:10

Olympus introduceert een aantal nieuwe professionele audiorecorders: de DS-2500, DS-3500 en DS-7000. 'Ideale recorders voor opnemen en uitwerken van belangrijke zakelijke gesprekken', aldus de producent.

Olympus noemt de medische en juridische branche als voorbeelden van branches 'waar opnames noodzakelijk zijn en het gebruiksgemak en nauwkeurigheid van de uitwerking hoog in het vaandel staan'.

De Olympus DS 2500 voicerecorder is voorzien van een metalen behuizing. Deze krachtige recorder is bedoeld om zowel op kantoor als onderweg snel en gemakkelijk spraakopnamen te maken. De voicerecorder biedt tal van functies en mogelijkheden voor hoogwaardige opnamen in het professionele DSS Pro-bestandsformaat, belooft Olympus. Ook beschikt deze recorder over bewerkingsmogelijkheden en is hij voorzien van een USB-oplaad-functie. Wie gebruikmaakt van de transcriptiekit, integreert 'm zo in de workflow op kantoor. De DS 2500 is vanaf half mei 2012 verkrijgbaar voor 299 euro.

De meest gebruikte knoppen zitten allemaal aan de zijkant zodat de recorder gemakkelijk met één hand kan worden gebruikt. De overige knoppen zitten aan de voorzijde en kunnen met de duim worden bediend. Het heldere scherm met wit LED-backlight zorgt voor een overzichtelijke weergave van alle relevante informatie en is een hulpmiddel bij het navigeren door het menu.

De DS 2500 slaat bestanden op in de DSS Pro-structuur, die speciaal is ontwikkeld voor professionele spraakopnamen. Tot de diverse bewerkingsmogelijkheden behoren invoegen, overschrijven en gedeeltelijk wissen. Ook is het mogelijk om belangrijke passages te markeren zodat degene die de opname uitwerkt, snel naar de relevante delen van een opname kan gaan. Gebruikers kunnen zelf de gevoeligheid van de microfoon instellen en hebben daarbij de vrijheid om helder vast te leggen wat ze willen.

De Olympus DS 2500 kan worden aangesloten op een pc en Mac en wordt geleverd met een SD-geheugenkaart van 2 GB voor de opslag van bestanden. Het geheugen kan eenvoudig verder worden uitgebreid met extra SD-kaarten. De batterij is oplaadbaar via de USB-interface.

Digitaal dicteren biedt een aantal voordelen ten opzichte van analoog dicteren, zoals een betere opnamekwaliteit, een grotere opslagcapaciteit en betere gegevensbeveiliging. Ook is het een voordeliger oplossing. Het beste argument om over te stappen naar digitaal heeft echter alles te maken met de verbeteringen op efficiencygebied. In tegenstelling tot analoge oplossingen, waarbij met cassettes wordt gewerkt, kunnen digitale systemen probleemloos worden geïntegreerd in de IT-systemen van veel bedrijven. Dit zorgt voor uitstekende opslag- en back-upmogelijkheden, en maakt het mogelijk om de bestanden snel door te sturen naar iedereen de ze nodig heeft.

De DS 2500 kan worden gebruikt in combinatie met de Olympus AS-2400 transcriptiekit die bestaat uit een voetschakelaar en hoofdtelefoon. Wanneer ook gebruik wordt gemaakt van de meegeleverde 'DSS Player Standard'- of 'DSS Player for Mac'-software beschikt de gebruiker over allerlei opties om de digitale opnamen te beheren.

Nadere informatie: www.olympus.nl/voice/


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >