Nieuws


23-04-2012 10:35

Op woensdag 25 april wordt een internationaal symposium over de energieprestaties van gebouwen gehouden. Op het voormalig stoomschip ss Rotterdam praten experts over de geloofwaardigheid van energienormen en -labels versus het werkelijke energiegebruik. Terwijl gebouwen en woningen in heel Europa een Energielabel moeten krijgen, verklaren experts dat we nieuwe wegen moeten inslaan om tot echte energiebesparing te komen.

Energiebesparing is een hot item, en de doelen die overheden formuleren worden steeds ambitieuzer. Tegelijk neemt het werkelijke energiegebruik in gebouwen alleen maar toe. Met alleen het opleggen van voorschriften en beperkingen, komen we er niet, zo zeggen de experts. "We zijn voor een groot deel bezig met een papieren exercitie".

"De industrie prijst zijn systemen en installaties aan met energiebesparingen die zij laten meten en aantonen in laboratoria. Echter, in de praktijk worden al die opgeklopte beloften nooit gehaald. Er is een gigantisch verschil tussen de geprognotiseerde energiezuinigheid van een woning of gebouw en het werkelijke energiegebruik." Dat zegt ing. Ad van der Aa, technisch directeur bij Cauberg-Huygen en woensdag 25 maart gastheer voor het internationale symposium in Rotterdam.

Om de nationale en internationale energiebesparende ambities toch te kunnen waarmaken, kan een grote slag worden geslagen door ervoor te zorgen dat het werkelijke energiegebruik voorspelbaar wordt. "Gebouwen en installaties moeten worden beoordeeld op hun werkelijke besparing en we moeten snappen waardoor het gedrag van bewoners wordt bepaald en kan worden beïnvloed. Als we dat kunnen, zijn we in staat om de energie-uitgaven te garanderen en te sturen. We zijn hard op weg om dit doel te verwezenlijken" zegt van der Aa. "Wij voelen ons vereerd om in Nederland de internationale experts te mogen ontvangen en een platform te bieden om kennis uit te wisselen en afspraken te maken op weg naar een betrouwbaar en voorspelbaar energieverbruik.

Het symposium wordt georganiseerd in het kader van de International Energy Agency ECBCS-Annex 53 expertmeeting. Het symposium is bedoeld voor alle professionals die zich bezig houden met energiebesparing in de bouwsector, zoals projectontwikkelaars, architecten, installateurs, adviseurs en producenten. Sprekers zijn internationale vertegenwoordigers van de vastgoedwereld, de overheid, het universitair onderzoek en de advieswereld.

23-04-2012 10:00

Op 7 juni organiseert SBR het Duurzaamheidscongres 2012 op het Floriadeterrein in Venlo. Het thema is klimaatadaptie van gebouwen.

Bedrijven en organisaties die zich richten op duurzaamheid doen het economisch vaak beter dan organisaties die dit niet doen. Dit biedt kansen voor organisaties om zich in deze moeilijke economische tijd te onderscheiden en te innoveren. Tijdens het SBR Duurzaamheidscongres kunnen bedrijven zich presenteren aan de markt en inspiratie opdoen om nieuwe innovaties op gang te brengen. Daarnaast kan er worden genetwerkt met leveranciers en potentiële opdrachtgevers.
 

Het SBR Duurzaamheidscongres laat zien hoe men aan de slag kan met klimaatadaptatie in de gebouwde omgeving. Onder leiding van dagvoorzitter Marlon Huysmans (MH-projects en vastgoedvrouw van het jaar in 2009) zullen toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland hun visie en ervaring delen. De volgende sprekers zijn op 7 juni in ieder geval aanwezig:
 

 • Greg Keeffe, Professor of Sustainable Architecture at Queens University, Belfast;
 • Jón Kristinsson (architect) of J.W.Welmer (projectleider) van Villa Flora / Floriade, het groenste kantoor van Nederland;
 • Pier Vellinga, Wageningen Universiteit en Researchcentrum.


De internationaal bekende duurzaamheidsexperts van het congres gaan in op voorbeeldprojecten van groene gevels en daken (waterbuffering, afkoelen directe omgeving), drijvend wonen (omgaan met hogere waterstanden), energieopwekking van kassen en nog veel meer.

Meer informatie is te vinden op de website van het conres

20-04-2012 12:35

Tijdens de 2012 Milaan Designweek deze week presenteert DuPont zijn volledig vernieuwd kleurenpalet voor het Corian hightech bekledingsmateriaal in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het palet omvat nieuwe kleurtinten die werden ontwikkeld voor een brede waaier van architecturale en designtoepassingen, zowel binnen als buiten. Het vernieuwde kleurenpalet wordt aangevuld met een innovatieve en gebruiksvriendelijke combinatie van marketingtools, om de keuze van de meest geschikte kleurtint te vergemakkelijken voor specifieke toepassingen, in combinatie met materialen zoals metaal, hout, glas, steen, enzovoorts.

Tijdens de 2012 Designweek in Milaan staat het nieuwe kleurenpalet van DuPont in de spotlights tijdens de internationale tentoonstelling ‘Corian Colour Evolution’. Dit in een concept van de Italiaanse architect Giorgio Zaetta en met de creatieve medewerking van vier dynamische inrichtingsbedrijven: e15 uit Duitsland (met ontwerpen van Philipp Mainzer), Moustache uit Frankrijk (met ontwerpen van François Azambourg, Inga Sempé, Ionna Vautrin, Benjamin Graindorge en Sébastien Cordoléani), Rabih Hage uit het VK (met ontwerpen van Rabih Hage), en TAO Esterno uit Italië (met ontwerpen van Setsu en Shinobu Ito). Vanaf 1 juni 2012 zijn de nieuwe kleuren van DuPont Corian commercieel beschikbaar zijn in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

20-04-2012 12:32

Harmeling Interieurconcepten in Rijssen - al vijftig jaar actief op het vlak van winkelinterieurs - richt zich onder druk van de recessie in de retail meer en meer op projectinrichting. Bij de nieuwe opdrachten gaat het om de realisatie van interieurs in eigen regio, maar ook landelijk en soms zelfs internationaal. Zo realiseerde Harmeling een zelf ontwikkeld interieurconcept en de uitrol daarvan voor glasvezelcentra en informatiepunten voor Reggefiber, plaatste ze een nieuw interieur voor het hoofdkantoor van Olympische sportfederatie NOC*NSF en werd een fit- en wellness vestiging van Aspria ingericht in hartje Hamburg.

“In projectinrichting is het van groot belang dat je ontzorgt”, aldus algemeen directeur Hans Stenvert. “Het gaat om grote klussen en die kunnen we aan. Al in het voortraject, het advies- en offertestadium, proberen we zo snel en adequaat mogelijk te reageren, we denken mee en weten aangedragen ontwerpen praktisch te vertalen naar uitvoerbare en betaalbare interieurelementen. Waar wenselijk dragen we alternatieven aan, duurzamer bijvoorbeeld of om kosten te besparen. Het eindresultaat moet eruit zien en de kwaliteit hebben, zoals de architect en opdrachtgever voor ogen hadden.” Productie, transport en montage verzorgt Harmeling zelf, vanuit Rijssen.

19-04-2012 12:09

Wybren de Zwart is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Vereniging Lijmen en Kitten (VLK). Hij neemt daarmee het stokje over van Cees Lansbergen, die met pensioen gaat. Wybren de Zwart (50) is algemeen directeur van SABA Dinxperlo.

Tijdens de ledenvergadering van de VLK op 18 april in Rosmalen heeft het bestuur De Zwart voorgedragen als kandidaat voor het voorzitterschap. De leden gingen unaniem akkoord met de voordracht van De Zwart. Het bestuur ziet in hem een prima opvolger voor Lansbergen.

De Zwart is sinds december 2011 directeur van SABA. SABA is sinds meer dan 75 jaar een onafhankelijke, internationale producent van hoogwaardige lijmen en kitten voor industriële en bouwkundige toepassingen. Het bedrijf is gevestigd in Dinxperlo, dichtbij het industriële centrum van Duitsland. De Zwart is bedrijfseconoom en heeft jarenlange ervaring in de kunststofindustrie. Hij is directeur geweest van bedrijven als Flexoplast, LPF Flexible Packaging en Wentus Kunststoff in Duitsland.

De Zwart wil zich inzetten voor een sterke positie van de lijm- en kitindustrie in Nederland. “De sector groeit, omdat lijmen en kitten lichte, duurzame en betrouwbare producten zijn die in veel gevallen leiden tot uiterst functionele en kosten efficiënte bevestigingsoplossingen”, aldus De Zwart. “De branche zorgt voor innovatieve oplossingen op het gebied van hechting en dichting van meubels, bouwkundige toepassingen, auto’s en vliegtuigen.”

19-04-2012 11:42

De traditionele jaarlijkse beoordelingsgesprekken voldoen niet meer. Huidige beoordelingsprocessen zijn te eenzijdig en vinden te weinig plaats. Dit blijkt uit onderzoek van adviesbureau &samhoud, uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos Synovate. Een ander opvallende uitkomst van het onderzoek is dat slechts 37,9 procent van de werknemers het gevoel heeft dat hun beoordeling hen helpt te groeien. Jongere werknemers geven vaker aan behoefte te hebben aan meerdere beoordelingsmomenten per jaar. Slechts de helft van werkend Nederland geeft aan de eigen beoordelaar te vertrouwen en de helft vindt dat een beoordelingsproces eerlijk verloopt. Voor 43 procent van de werknemers in de financiële dienstverlening is een oneerlijke beoordeling reden om ontslag te nemen.

Salem Samhoud, oprichter van adviesbureau &samhoud: “Het is onbegrijpelijk hoe het Nederlands bedrijfsleven met het beoordelen van hun mensen omgaat. Als je maar een uur per jaar de tijd neemt voor een functioneringsgesprek, dan haal je de verbinding met je medewerker weg. Je ontzegt hen het recht om te groeien en je mist de kans hen te complimenteren. Beoordelingen zijn de prachtigste momenten.”

In de financiële dienstverlening is een oneerlijke beoordeling voor 43 procent van de werknemers reden om ontslag te nemen. Dit is illustratief voor het belang van beoordeling voor het inspireren en motiveren van medewerkers. In veel bedrijven is beoordelen nog steeds gelimiteerd tot een gesprek dat vaak in de drukste tijd van het jaar gepland wordt. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de werknemers vindt dat hun beoordeling oneerlijk verloopt.

Adviesbureau &samhoud heeft het voortouw genomen in het ontwikkelen van nieuwe, motiverende vormen van beoordelen. Door het maken van een persoonlijke visie stellen medewerkers zichzelf persoonlijke en professionele doelen. Het regelmatig ontvangen van feedback en complimenten helpt hen hun doelen te realiseren. Binnen &samhoud is daarom de ‘365 dagen feedback’ geïntroduceerd, ondersteund door een online tool. De werknemer kan zelf op elk gewenst moment en zo vaak als hij wil door zoveel mogelijk mensen beoordeeld worden. Klanten, collega’s en leidinggevenden helpen hen zo inzicht te krijgen in de verwezenlijking van de professionele en persoonlijke doelen. En dat het hele jaar door.
 

19-04-2012 11:28

In de Dijkpolder in Maassluis start Dura Vermeer op 27 april de bouw van een complex voor innovatie en realisatie voor de Lely Groep, een internationale producent van toonaangevende innovaties voor de agrarische sector. Het nieuwe internationale hoofdkantoor moet het meest duurzame industriële gebouw in Europa worden.

De nieuwbouw is voor Lely noodzakelijk vanwege de sterk groeiende marktvraag, waardoor het aantal medewerkers alleen al in 2011 met 35 procent toenam. Bovendien wil Lely haar producten in een duurzame omgeving ontwikkelen en produceren.Het Rotterdamse architectenbureau ConsortArchitects ontwikkelde het Masterplan voor de locatie in Maassluis en tekent voor het ontwerp. Tevens voert ConsortArchitects de bouwdirectie. De uitvoering van de nieuwbouw is in handen van hoofdaannemer Dura Vermeer Bouw Rotterdam, daarbij ondersteund door Dura Vermeer Bouw Houten. De totale bouwsom bedraagt ruim 40 miljoen euro.

'De duurzaamheid van het nieuwe bedrijfscomplex van Lely zal ver boven het gemiddelde niveau liggen', stelt Dura Vermeer in een persbericht. 'Lely ambieert het hoogst haalbare niveau: de Breeam score ‘Excellent’ voor het kantoor en ‘Outstanding’ voor de productiehal. In Europa is deze hoogste duurzaamheidonderscheiding voor een gebouw met industriefunctie nog niet eerder toegekend', aldus het persbericht.

Breeam is een integrale beoordelingsmethode, gebaseerd op duurzaam gebruik van onder andere energie, ecologie, transport, materialen en gezondheid. Bij de certificering worden werkmethoden, materialen, installaties en zelfs het onderhoud gewogen.

Advin, het advies- en ingenieursbureau van Dura Vermeer, begeleidt Dura Vermeer in het traject naar Breeam-certificering van zowel het kantoor als de productiehal. Advin heeft een aantal Breeam-experts in huis, die zijn gecertificeerd door het Dutch Green Building Council. Zij mogen hun expertise inzetten als adviseur op het gebied van Breeam.

Leendert Kool, directeur bij Dura Vermeer Bouw Rotterdam: “Met een historie van meer dan 155 jaar ondernemen in bouw en infrastructuur is duurzaamheid een vanzelfsprekendheid voor ons, iets wat in de genen van de onderneming ligt verankerd. Zo is Dura Vermeer één van de initiatiefnemers en founding partners van de Dutch Green Building Council, dat gericht is op Breeam. Wij zijn dan ook enorm trots dat we de nieuwbouw mogen realiseren voor de Lely Groep. Hoewel de korte voorbereidingstijd en snelle bouwtijd een uitdaging zijn, geeft de hoge Breeam ambitie ook een extra dimensie. Wij pakken dan ook graag onze verantwoordelijkheid om de ambities van Lely in dit project waar te maken.”

Het nieuwe bedrijfscomplex van Lely combineert duurzaamheid, functionaliteit en uitstraling. De hoofdkleur van het gebouw is wit, afgewisseld met grijs/antraciet. De buitenruimte wordt ingericht als een boerenerf, compleet met gras en een weg daartussendoor, een verwijzing naar het erfpad. Verder zullen de bestaande polderbomen, die ook aan de overkant van de snelweg staan, het beeld bepalen.

Het terreinoppervlak van de nieuwbouw bedraagt 7,5 hectare. Het kantoorgebouw beslaat 10.500 vierkante meter, inclusief alle algemene voorzieningen. De productieomgeving zal 22.500 vierkante meter omvatten. De oplevering van het complex wordt in juni 2013 verwacht.

Meer informatie en impressies: http://www.lelyinhetnieuw.nl/

12-04-2012 9:38

Goed werken vraagt om gemotiveerde mensen in een fijne stimulerende omgeving. De locatie van NewDirections in Scheveningen-Haven mag dan mooi zijn, de sfeer opperbest, net als de koffie, maar ook die dingen worden al snel als standaard ervare.

Daarom heeft NewDirections als extra faciliteit een Terrasmanager aangesteld en zal Klaas Clemens (zie foto) in die functie de complete verzorging op zich nemen van het dakterras en het Haven-balkon. "Laat het mooie weer maar komen", aldus het bedrijf in een persbericht.Zie ook: http://www.newdirections.nl/
 

11-04-2012 12:00

Mensen die behoefte hebben aan structuur, profiteren niet van Het Nieuwe Werken. Meer eigen verantwoordelijkheid, thuis werken en flexibele werktijden motiveren hen niet extra en verbeteren hun creatieve prestaties evenmin. Dat blijkt uit onderzoek waarop psycholoog Marjette Slijkhuis afgelopen 29 maart promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen. "Werkgevers kunnen met Het Nieuwe Werken minder besparen dan ze denken."


Werkgevers denken middels de invoering van HNW te kunnen bezuinigen en tegelijk aan de wensen van hun personeel tegemoet te komen. Maar zo eenvoudig is dat niet volgens Slijkhuis. Slijkhuis enquêteerde honderden medewerkers uit de overheidssector, het onderwijs, de consultancy- en de technische sector. Slechts een deel van de medewerkers profiteert van HNW, zo laat haar onderzoek zien. Mensen met een geringe behoefte aan structuur geven aan dat zij extra gemotiveerd raken door de vrijheid en flexibiliteit van HNW. Maar mensen met een grotere behoefte aan structuur raken niet extra gemotiveerd. Slijkhuis: “Veel werkgevers denken dat iedereen op vrijheid en autonomie zit te wachten Mijn onderzoek laat zien dat dat niet klopt.”

Opvallend is dat deze uitkomsten niet alleen gelden voor ouderen, maar ook voor jongeren. Slijkhuis: “Onze studie naar motivatie en feedbackstijl voerden we uit onder studenten. Er wordt vaak beweerd dat jongeren meer behoefte hebben aan vrijheid en autonomie dan ouderen, maar ook onder studenten bleek een duidelijke groep behoefte te hebben aan een controlerende vorm van feedback.”

Met haar onderzoek laat Slijkhuis zien dat Het Nieuwe Werken niet voor iedereen een vooruitgang is. Werkgevers kunnen er dan ook minder mee besparen dan ze denken: sommige van hun werknemers zullen niet beter presteren. Maar ook werknemers moeten hun ideeën bijstellen. Slijkhuis: “Je hoort vaak dat iedereen zo zelfstandig en zo onafhankelijk mogelijk wil werken. Maar dat is niet zo. Sommige mensen hebben wel degelijk behoefte aan een leidinggevende die ze duidelijk vertelt wat ze moeten doen. Maar dat is niet eenvoudig om toe te geven.”

10-04-2012 9:00

Organisaties met een innovatief marketingconcept kunnen zich weer inschrijven voor de Bouwkennis marketing Jaarpijs.

Deze prijs is de manier om erkenning te krijgen van een professionele vakjury en ruim 400 collega’s uit de gehele bouw. Juist in deze lastige tijd,  is het van belang dat organisaties hun doelgroep met succes weten te vinden. Winnen of genomineerd worden betekent bovendien veel free publicity binnen de uitgaven van BouwKennis en andere vakbladen binnen de bouw. Vorig jaar eindigde aannemings- en afbouwbedrijf Haafkes B.V. op de eerste plaats.  Aanmelden kan tot en met 1 juni 2012.
Stuur het concept vóór 1 juni in. Uit alle inzendingen worden tien genomineerden gekozen. Via een elevator pitch op 22 juni brengt de vakjury dit aantal terug naar drie finalisten. Deze worden tijdens de BouwKennis Jaarbijeenkomst op 20 september via een kort videoverslag gepresenteerd aan ruim 400 professionals uit de bouwkolom. Het publiek bepaalt vervolgens samen met de onafhankelijke jury de winnaar.

De BouwKennis Jaarbijeenkomst en de prijsuitreiking vinden plaats op 20 september aanstaande in theater en congrescentrum Spant! te Bussum. Informatie: www.bouwkennisjaarbijeenkomst.nl

06-04-2012 11:31

Internationale experts op het gebied van energiebesparing presenteren woensdag 25 april de nieuwste inzichten op het gebied van voorspelbaar energiegebruik en gaan in op de kansen die dit biedt voor de bouw- en installatiesector. Dit gebeurt op een symposium over energieprestaties, dat plaatsvindt op het voormalig stoomschip ss Rotterdam in de gelijknamige havenstad en georganiseerd wordt door advies- en ingenieursbureau Cauberg-Huygen.

De bouw- en installatiesector kan een grote slag slaan door ervoor te zorgen dat energiegebruik nauwkeurig voorspelbaar wordt. Als gebouwen presteren zoals ze ontworpen zijn en wanneer installaties datzelfde doen, kunnen gebruikers hun energie-uitgaven beter beheersen en sturen. Daarmee dienen zich mogelijkheden aan om vergaande energiebesparing door te voeren in zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw. Gebruikers zullen zich daarin laten leiden door de nieuwe mogelijkheden om hun kosten in de hand te houden, veel meer dan door aangescherpte eisen.

Het symposium wordt georganiseerd in het kader van de internationale Annex 53 expertmeeting. Dit internationale project onderzoekt methoden voor het analyseren en evalueren van energiegebruik in gebouwen met als uiteindelijk doel het energiegebruik te verlagen. De voertaal tijdens het symposium is Engels. Het programma begint om 8.30 uur en eindigt rond 17.00 uur met een informele netwerkbijeenkomst. Meer informatie en aanmelden (tot 11 april) via www.chri.nl.

06-04-2012 11:24

Meer aandacht voor arbeidsomstandigheden en eenvoudiger regels leveren geld op. In sectoren waar dat is gebeurd, is 450 miljoen euro bespaard. Dit schrijft staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer. Werkgevers en werknemers hebben zelf groot belang bij een gezonde en veilige werkomgeving. Het kabinet wil de verantwoordelijkheid daarom meer bij hen laten. De overheid stelt zich terughoudend op. Wel wil zij harder optreden met strengere sancties wanneer bedrijven een loopje nemen met de regels.

De kwaliteit van de arbeidsomstandigheden in Nederland ligt boven het Europees gemiddelde. 92 procent van de Nederlanders is tevreden met de eigen arbeidsomstandigheden, tegen 84 procent in Europa. De arbeidsproductiviteit is relatief hoog en het ziekteverzuim ligt rond de 4,3 procent en is sinds 2004 stabiel. Het aantal ernstige en dodelijke arbeidsongevallen daalt sinds 2008 elk jaar.

Uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap blijkt dat de regeldruk van arbowetgeving in het onderwijs tussen 2004 en 2010 met 58 procent is verminderd. Dit scheelt jaarlijks zo’n 40 miljoen euro aan administratieve lasten voor scholen. De komende jaren wil het kabinet werkgevers en werknemers meer verantwoordelijkheid geven om zaken zelf op te pakken. Hiertoe gaat staatssecretaris De Krom in 2012 praten met betrokken partijen (werkgevers, werknemers, arbodienstverleners en verzekeraars) om de plannen uit te werken in de praktijk. (Bron: SZW)

05-04-2012 8:34

Met de doorstart van Atlanta in Hoogezand worden niet alleen de activiteiten op productniveau voortgezet, maar is per 2 april ook gestart met de dienst Archiefspecialist. Deze dienst voor extern archiefbeheer en -opslag biedt Jalema al langer aan vanuit Reuver.

Jalema is al 65 jaar expert op het gebied van alles wat te maken heeft met archiveren. Door het uitbreiden van de dienst Archiefspecialist wil Jalema de service op dit vlak optimaliseren en zo ook klanten in het noorden van het land bedienen.

Bij Jalema Archiefspecialist kunnen bedrijven en instellingen hun archief op een veilige en professionele manier extern op laten slaan. De archieven worden opgeslagen in gebouwen die voldoen aan de nieuwste technologische ontwikkelingen. De toegang tot de panden is uitsluitend voorbehouden aan geautoriseerde Jalema-medewerkers.

Het extern opslaan van het archief kan een forse ruimtewinst betekenen voor de kantooromgeving, waardoor de ruimte kan worden gebruikt voor de kernactiviteiten van het bedrijf. Daarnaast wordt het risico op brand- en waterschade gemeden. Jalema beheert reeds archieven van onder andere ziekenhuizen, advocatenkantoren, financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen, overheidsinstanties, notariskantoren, bedrijven, onderwijsinstellingen en de Kamer van Koophandel.

Naast de nieuwe locatie in Hoogezand (Groningen) beschikt Jalema Archiefspecialist over een locatie in Reuver (Limburg). Beide locaties zijn dichtbij de Duitse grens gelegen, waardoor ook Duitse bedrijven en instellingen van deze dienst gebruik kunnen maken. De totale opslagcapaciteit van beide vestigingen bedraagt 130 kilometer aan archiefopslagruimte.

Wim de Goei, algemeen directeur van Jalema BV, geeft aan zeer verheugd te zijn met het feit dat naast de voortzetting van de activiteiten in Hoogezand de activiteiten nu zelfs worden uitgebreid met de dienst Archiefspecialist. "Door de voortzetting van de activiteiten in Hoogezand hebben we de werkgelegenheid kunnen handhaven. Bij een succesvolle opstart van Archiefspecialist kunnen we wellicht onze bedrijvigheid vergroten."

Jalema is een totaalaanbieder op het gebied van Information management. Zie: http://www.jalema.com/.
 

05-04-2012 8:27

In vervolg op eerdere uitgaven publiceert BBN Adviseurs de whitepaper 'Kosten en opbrengsten van energielabels bij kantoorrenovaties'. In deze whitepaper gaat BBN in op de investeringen die gepaard gaan met een labelsprong bij de verduurzaming van een kantoorgebouw. Ook de baten van energiereductie worden toegelicht en gekwantificeerd.

Hierbij worden vanuit verschillende gebouwkwaliteiten ambities gesteld. Enkele conclusies uit het rapport zijn:
- Bij verduurzaming van slechte panden (G-label) is een labelsprong naar C-label nog kostenefficiënt te maken.
- Bij verduurzaming van matige panden (D-label) is een labelsprong naar B-label nog kostenefficiënt te maken.
- Kleinere labelsprongen (twee of drie stappen) hebben een relatief gunstige terugverdientijd vanuit energiereductie, bij grote labelsprongen zullen ook andere factoren als commerciële voordelen en gezondheid een belangrijkere rol spelen.

Aanvragen van de whitepaper kan via deze link.

Eerder publiceerde BBN Adviseurs al de whitepaper 'Kosten en opbrengsten van Breeam-labels bij kantoorrenovaties'.

04-04-2012 10:00

Niet alleen prijswinnend bier, maar ook prijswinnend horecaconcept. Jopen is gehuisvest in een totaal gerenoveerde en tevens voormalige kerk in Haarlem en biedt een totaalconcept van bierbrouwerij, grand café en a la carte restaurant. De Jopenkerk heeft op 2 april de award voor beste hospitality concept in ontvangst mogen nemen in Huis ter Duin in Noordwijk.

Voor het interieur van de gerenoveerde kerk werd Estida uit Amsterdam ingeschakeld. Estida Art Director Michel Ruijgrok woont zelf in Haarlem en droeg bij aan het interieurconcept. “De kerk is stoer en sfeervol tegelijk en het brouwproces vindt compleet in het zicht van de bezoeker plaats. Het restaurant is als het ware als een zwevende ruimte in de kerk geplaatst en geheel gestoffeerd met een enorm Perzisch tapijt”, aldus Ruijgrok.

In januari werd bekend dat de Jopenkerk was genomineerd voor de prestigieuze titel. Het bedrijf is meerdere malen door de vakjury van de Venuez Hospitality & Style bezocht, wat tot het volgende jury oordeel leidde:

‘Dit totaalconcept ademt authenticiteit, vakmanschap en product. De venue richt zich op een brede doelgroep zonder aan identiteit in te boeten. Integendeel; alles staat in het teken van het merk hetgeen de gasten stimuleert om te bestellen. Het interieur is ondanks een behoorlijk oppervlak intiem en de verschillende ruimten trekken een divers pluimage aan gasten aan. Dit hospitality concept ademt branding op dusdanig sympathieke wijze dat het ambassadors creëert'.

Voor Michel Ordeman en Lydian Zoetman van Jopen is dit niet de eerste prijs die ze met hun bedrijf winnen. De bieren van Jopen zijn al vaker bekroond. “Om nu eens niet voor het bier maar voor het gehele concept erkenning te ontvangen smaakt erg lekker”, aldus Ordeman.

03-04-2012 9:30

Ondanks het gure economische klimaat schijnt voor Luxlight de zon. Als producent en marktleider van platdakramen voor woningen in Nederland heeft Luxlight onlangs een vestiging in België geopend.

Met de introductie van ‘de nieuwe generatie platdakramen’ heeft Luxlight BVBA duidelijk zijn visitekaartje afgegeven aan de Belgische (bouw)markt. “In tijden van marktveranderingen moet je flexibel en innovatief zijn en inspelen op kansen en mogelijkheden”, aldus Pieter Bax, eigenaar Luxlight. “We kregen meer en meer aanvragen vanuit België. In België is een grote vraag naar een upgrade en uitbreiding van de bestaande woning. De Luxlight producten zijn hier volledig op afgestemd en daarom hebben we besloten door te pakken en te investeren in een verdere groei met onze producten en diensten. We kunnen dat omdat we een unieke werkwijze hebben waarbij service en klantgerichtheid centraal staan. Onze platdakramen zijn daar al tien jaar het levende bewijs van”, aldus Bax.

Onlangs was Luxlight  een van de exposanten op de Belgische bouwbeurs Batibouw. Gezien het grote aantal geïnteresseerde bezoekers op de stand tijdens Batibouw, meer dan 20.000, spreekt het assortiment platdakramen en de diensten van Luxlight de Belgische architecten, bouwmaterialenhandelaren en consumenten aan. Zij waren onder de indruk van de professionele oplossingen die Luxlight biedt. Met de grootste platdakramen tot wel tien vierkante meter laat Luxlight zien dat traditionele oplossingen zoals kunststof lichtkoepels tot het verleden behoren. De platdakramen van Luxlight zijn vanaf maart 2012 verkrijgbaar in België via alle professionele bouwmaterialenhandels .

 

02-04-2012 14:10

In september wordt een nieuw interieur event gepresenteerd aan de branche. Eén groot interieur event voortkomend uit een samenwerking van onder andere Woonmodecity (NII), CBW-Mitex, Pers Centrum Wonen, Euretco en het Home Trade Center. Deze nieuwe samenwerking brengt de breedte van de markt binnen alle  interieurgroepen samen. Interiors United zal plaatsvinden van 9 tot en met 12 september in Nieuwegein.

 

Interiors United onderscheidt zich naar eigen zeggen door een setting waarbij een groot en breed interieuraanbod en een conceptuele benadering voorop staan. De beleving biedt inspiratie en gaat volgens de beursorganisatie van entree tot beursvloer hand in hand met een sterk sprekersprogramma. Deelnemers worden aangespoord noviteiten te tonen die uitgelicht worden als onderdeel van een inspiratieroute.  De woonmode is de dynamiek in de branche en daarmee ook de rode draad in het hele event. Tijdens de beurs zal de kick-of van de Woon Inspiratie Tour plaats vinden waarmee ook de medewerkers van retailers actief betrokken worden bij het event. Naast de locatie Home Trade Center zal ook de Home Boxx volledig in gebruik worden genomen voor dit event.

01-04-2012 8:00

New Directions heeft een nieuwtje. De organisatie introduceert de 'werkplekdokter'. "Goed werken vraagt in 2012 om ‘nieuw denken’, een directie met visie, een facilitair proces met slagkracht en om gemotiveerde mensen in een fijne stimulerende omgeving." Met de werkplekdokter denkt New Directions hieraan een bijdrage te kunnen leveren.
 
"‘De Werkplekdokter’ staat voor u klaar!", aldus de organisatie. "Wij organiseren een gratis adviessessie, waar klanten samen met 'lotgenoten' de werkplekdokter mogen toetsen, uithoren, laten adviseren en richting laten geven. Want veel van het nieuwe is niet zo nieuw. Het gaat gewoon om goed werken.

Er zijn vooralsnog drie sessie gepland:

 • - 2 mei 2012 van 15.00 - 17.00 uur
 • - 8 mei 2012 van 09.00 - 11.00 uur
  - 22 mei 2012 van 15.00 – 17.00 uur

  Alle sessies vinden plaats aan de Dr. Lelykade 62A te Scheveningen-Haven.


  Terug

  Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

  U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

  Klik hier om een abonnement te nemen
   


  Nieuwsarchief
  Kantoor- en Projectmeubilair

  Vloer, Wand & Plafond

  Verlichting

  Ontwerp/Architectuur

  Overig nieuws

  Archief voor oktober 2006


  Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

  - Agenda met beurzen en evenementen
  - Vacatures
  - Projecten uit de branche
  - Geselecteerde filmpjes
    


  - Aanmelden voor een abonnement
  - Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

   


  Agenda
  Agenda-overzicht >