Nieuws


24-10-2012 16:15

Goudsmit Magnetic Design uit Waalre heeft sinds kort een nieuwe webshop geopend waarin alles op het gebied van magneten overzichtelijk wordt weergeven en te bestellen is. Producten variërend van magneten voor kantoren, flexibel folie, magnetische bevestigingsmaterialen en –relatiegeschenken maar ook bedrukte onpack premiums en give-aways kunnen snel en gemakkelijk online besteld worden. Het complete assortiment is te vinden op www.goudsmit-design.com .
 

Goudsmit Magnetic Design is gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en productie van magnetische producten in een eigentijdse vormgeving voor technische toepassingen en voor de kantoor-, promotionele-, en onderwijsbranche. Het familiebedrijf Goudsmit Magnetics beschikt over meer dan 50 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van magneten en magneetsystemen voor uiteenlopende toepassingen.
 


 

24-10-2012 15:15

Een open cultuur, fijne collega’s, heldere communicatie en goede samenwerking: deze zaken zijn volgens studenten het belangrijkst bij een eerste baan. Een goede werksfeer staat met stip op één (90 procent), zo blijkt uit het online carrièreonderzoek van ASA. Hierin werd aan 966 HBO- en WO-studenten gevraagd welke zaken zij belangrijk vinden in een toekomstige startersfunctie.

Op nummer twee staat de mogelijkheid om door te groeien (84 procent). Studenten willen in een rap tempo kunnen doorgroeien naar een hogere functie. De top drie wordt afgesloten met opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden (82 procent). Het verdiepen of uitbreiden van kennis is voor veel studenten een belangrijke voorwaarde om bij een bedrijf aan de slag te gaan. Zaken die net buiten de top drie vallen zijn onder andere het salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een laptop, telefoon of auto, en de afstand woon-werkverkeer.

“Voor de nieuwe generatie werknemers is de sfeer binnen een bedrijf heel bepalend. Het imago van de werkgever wordt hierdoor steeds belangrijker bij het aantrekken en behouden van jong talent. Een sterk werkgeversmerk is hierbij van belang. Werkgevers die zich hiervan bewust zijn en met succes bouwen aan hun werkgeversmerk, zullen in staat zijn om meer jong talent aan hun bedrijf te binden. ASA weet als geen ander wat young professionals beweegt en denkt graag mee over het opbouwen van een sterk werkgeversmerk”, aldus Jan van Gorkum, Algemeen Directeur bij ASA.

23-10-2012 15:30

Hoog bezoek vandaag op de vakbeurs Interieur in Kortrijk. De stofzuigers waren nog maar net opgeborgen of kroonprinses Mathilde kwam langs onze stand gelopen.
 
We hadden ´s ochtends voor aanvang van de beurs al enige nerveusiteit bespeurd bij de organisatie, die gisterenavond en vanochtend al zo druk waren geweest met het verplaatsen van de tijdschriftenstands bij de Zuidingang naar het looppad, zodat er meer gelegenheid is om met bezoekers in contact te treden. Als Belgische was collega Mieke er natuurlijk als de kippen bij om de prinses op de foto te zetten. Grote kans dat ze hier goede sier mee gaat maken bij haar familie.

 Vandaag weer een paar prettige verrassingen gezien. Als u Kortrijk nog bezoekt, vergeet dan niet langs de stand van Flos te gaan. Prachtige producten, perfecte techniek. Hetzelfde geldt voor Delta Light, dat bovendien verreweg de meest originele stand heeft van Interieur 2012. Waar in eerdere jaren de winnaar van die `verkiezing` lastiger viel te bepalen, is dat nu nauwelijks een probleem. De aanbieders van architecturale verlichting hebben het niet gemakkelijk en de eerste slachtoffers zijn hun extravagante stands geworden. Thank God dat Dark weer op eigen benen staat. De werkelijke aardschok ontbreekt nog in hun beurspresentatie, hoewel... de Belgische verlichtingsaanbieder toont op de voor hun doen wat ´brave´ stand enkele opmerkelijke nieuwe producten, waaronder diverse... meubels.
 
U leest er binnenkort ongetwijfeld meer over in Inside Information (Verlichting). Datzelfde geldt voor dé smaakmaker van vandaag: Fonckel. Deze gloednieuwe - vooruit fonkelnieuwe - LED-bureaulamp laat zich graag aanraken. Wordt vervolgd.

18-10-2012 9:51

Het faciliteren van ontwikkelingsmogelijkheden en het bieden van doorgroeimogelijkheden is volgens Nederlandse werknemers een belangrijk aspect voor een aantrekkelijke werkgever. 31 Procent van de werkzoekenden noemt ontwikkelingsmogelijkheden en 24 procent noemt doorgroeimogelijkheden als een belangrijke voorwaarde voor goed werkgeverschap. Op de vraag hoe werkgevers deze mogelijkheden zouden moeten faciliteren antwoordt 97 procent dat de werkgever mogelijkheden moet bieden om intern een opleiding of training te volgen. Dit blijkt uit onderzoek van Unique onder ruim drieduizend respondenten.

De interne opleiding of training wordt qua populariteit met 94 procent op de voet gevolgd door een externe opleiding of training. Daarnaast vindt 91 procent van de werknemers het belangrijk dat werkgevers de mogelijkheid bieden om begeleiding te krijgen van een interne coach. Vorig jaar waren de rollen omgedraaid en verkozen werknemers de begeleiding van een coach boven het volgen van een opleiding. Nederlandse werknemers blijken ook positief tegenover een gestructureerd beoordelingssysteem en een persoonlijk opleidingsbudget te staan. Deze worden door respectievelijk 90 en 78 procent van de werknemers benoemd tot belangrijke mogelijkheden die een werkgever kan bieden om ontwikkeling te faciliteren.

Kijkend naar de behoefte aan doorgroeimogelijkheden, blijken mannen daaraan meer waarde te hechten dan vrouwen: 30 procent van de mannen vindt dit belangrijk, tegenover 22 procent van de vrouwen.

Raymond Puts, algemeen directeur bij Unique: “De uitkomsten van dit onderzoek onderstrepen het belang van het faciliteren van ontwikkelingsmogelijkheden. Het is een manier om medewerkers te binden en boeien. Volgens mij is dat voor werkgevers minstens zo belangrijk als het vinden van nieuwe medewerkers. Door voldoende aandacht te besteden aan het binden en boeien van medewerkers, houd je talenten langere tijd aan boord.”

Evenals vorig jaar is een aantal belangrijke resultaten van dit onderzoek vormgegeven in de infographic ‘Wat iedere werkgever moet weten’. Deze infographic is aan te vragen en te bekijken op http://www.unique.nl/infographic.


De resultaten komen voort uit het kandidatenonderzoek van Unique. Dit is een onderdeel van de MKB Marktmonitor 2012, het grootste onderzoek onder MKB‘ers in Nederland, voor het vierde jaar uitgevoerd door Unique en TNO. Voor dit onderzoek wordt nu het veldwerk verricht. De resultaten worden in een onderzoeksrapport samengevat, dat begin 2013 verschijnt.
 

17-10-2012 11:30

De instandhoudingssubsidie voor rijksmonumenten is heel populair. Steeds meer eigenaren kunnen daarmee planmatig onderhoud uitvoeren. Dure restauraties ‘achteraf’ worden zo voorkomen. Om zo veel mogelijk eigenaren te ondersteunen, wordt de subsidieregeling op belangrijke onderdelen vernieuwd. In 2013 is 48,5 miljoen euro beschikbaar voor onderhoud rijksmonumenten. De vernieuwde regeling voor instandhouding is onlangs gepubliceerd in Staatsblad en Staatscourant en treedt inwerking op 1 januari 2013.

Eigenaren krijgen ruim tijd om hun aanvragen in te dienen. Dat kan van 1 februari tot en met 31 maart 2013, bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De vuistregel ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’ geldt niet meer en er wordt niet geloot. Blijkt een aanvraag niet volledig, dan is er ruimte om aanvullende informatie te leveren en hoeft de eigenaar niet weer helemaal achter in de rij aan te sluiten.

Elke eigenaar moet voortaan 50 procent van de onderhoudskosten uit eigen middelen betalen,  voorheen was dat een lager percentage. Een vast percentage vereenvoudigt de regeling en er kunnen zo meer aanvragen gehonoreerd worden.

Er wordt meer maatwerk geleverd bij het bepalen van het maximale subsidiebedrag. Voorheen was het maximum 65.000 euro voor kerken en 30.000 euro voor andere monumenten (voor een periode van zes jaar). Dat was vaak niet genoeg voor onderhoud aan grote of bewerkelijke objecten. Vanaf 2013 wordt het maximum gebaseerd op de herbouwwaarde. Hoe groter en rijker gedecoreerd een monument is, des te hoger de herbouwwaarde en daarmee de maximaal te verkrijgen subsidie.

Het kan zijn dat alle subsidievragen het budget overstijgen. Eigenaren van rijksmonumenten die tot het Werelderfgoed behoren, en door de minister aangewezen professionele organisaties voor monumentenbehoud krijgen dan voorrang. Werelderfgoed verdient die positie omdat het rijk hiervoor een speciale verantwoordelijkheid heeft. Aangewezen professionele organisaties krijgen voorrang omdat zij het op professionele wijze in stand houden van een groot monumentenbezit als hoofdactiviteit hebben.

Het overige budget wordt verdeeld over grotere en kleinere monumenten: 25 procent daarvan is bestemd voor monumenten met een herbouwwaarde boven de 8,3 miljoen euro en 75 procent is bestemd voor monumenten met een lagere herbouwwaarde. Overstijgt de totale subsidievraag het beschikbare budget, dan krijgen aanvragen met de laagste totale begrote kosten voorrang.

Omdat monumentale kerken veel onderhoud vergen, gaat hier elk jaar een groot deel van het subsidiebudget naartoe. Vanaf 2013 gaat er subsidie naar kerken die in de zesjarige onderhoudsperiode bestendig in gebruik zijn voor religieuze of andere functies. Er is in 2013 een afzonderlijk budget beschikbaar voor archeologische monumenten (0,8 miljoen euro) en voor groene monumenten (5 miljoen euro). Voor deze categorieën geldt geen maximaal subsidiebedrag. Voor groene monumenten worden wel minder werkzaamheden gesubsidieerd: alleen sober onderhoud.

Vanwege de grote toeloop vielen de laatste jaren veel aanvragen buiten de boot, terwijl de eigenaren wel geld gestoken hadden in de aanvraag. Door de aangescherpte criteria is de uitkomst beter voorspelbaar en worden er meer aanvragen gehonoreerd. Op www.cultureelerfgoed.nl en www.monumenten.nl is meer informatie en een factsheet met de wijzigingen in de instandhoudingsregeling in 2013 te vinden. Het nieuwe "Besluit rijkssubsidiëring instandhouding monumenten 2013" en de daarop gebaseerde "Subsidieregeling instandhouding monumenten" zijn hier ook te vinden. Het aanvraagformulier voor 2013 komt in november beschikbaar via de websites.

12-10-2012 11:16

Pilkington Benelux B.V, een onderdeel van de Europese Building Products-organisatie dat zich primair richt op het leveren van glasproducten aan de bouw, gaat reorganiseren. Besloten is de krachten te bundelen door geografische markten samen te voegen. Voortaan wordt de markt in het westen bediend vanuit de vestiging in Amsterdam en het zuiden vanuit de vestiging in Venlo. De bedrijfsvestigingen Maastricht en Rotterdam sluiten op 21 december 2012. De focus voor productie en logistiek, die wordt voortgezet in Enschede, ligt op het vergroten van de efficiëntie en het besparen van kosten. In totaal komen 56 arbeidsplaatsen te vervallen. De herstructurering moet een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het versterken van de concurrentiekracht van Pilkington Benelux in een afnemende woningbouwproductie en utiliteitsbouw.

12-10-2012 9:44

Steeds meer mensen werken in de komende jaren vanaf andere locaties dan het vertrouwde kantoor. Hierdoor neemt het aantal werkplekken in de komende tijd flink af, stelt technologiebedrijf Citrix in het rapport Workplace of the Future. Al in 2020 wordt een afname van de hoeveelheid kantoorruimte van bijna een vijfde (17 procent) verwacht. In Nederland zijn dan zes werkplekken per tien werknemers beschikbaar zijn, net als in Singapore, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Bijna elke organisatie wil het kantoor opnieuw inrichten om het aantrekkelijker te maken. De werkplek van de toekomst bevordert creativiteit, is inspirerend en geschikt voor tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Daardoor wordt werk iets wat je doet in plaats van een plek waar je naartoe gaat.

Voor het onderzoek werden bijna tweeduizend ervaren IT-beslissers uit negentien landen ondervraagd. Het onafhankelijk uitgevoerde onderzoek werd augustus dit jaar verricht door het onderzoeksbureau Vanson Bourne. (bron: Citrix)

11-10-2012 2:00

ASA, arbeidsbemiddelaar voor hoger opgeleide studenten en 'young professionals', heeft Jan van Gorkum (49) per 1 september aangesteld als algemeen directeur. In zijn nieuwe functie is Van Gorkum verantwoordelijk voor het bedrijfsresultaat, de verdere groei en het strategische beleid van de organisatie.Jan van Gorkum heeft ruim 21 jaar ervaring in retail en zakelijke dienstverlening. Daarnaast heeft hij een brede achtergrond binnen de recruitmentbranche. Zo was hij van 2005 tot en met 2012 directeur bij Luba Personele Diensten en werkte hij daarvoor als directeur key accounts bij Randstad Nederland.

“De uitzendmarkt heeft me altijd getrokken, dus toen de kans zich voordeed om een specialist in de markt van studenten en young professionals aan te gaan sturen, twijfelde ik geen moment”, vertelt Van Gorkum over zijn keuze. “De uitzendmarkt kent momenteel een zware tijd, echter juist nu zijn er voor gespecialiseerde bureaus veel kansen. Dat geldt ook voor ASA. Studenten zijn kostenefficiënt, snel inzetbaar, productief op tal van functies en zeer flexibel. Zij zijn dus in deze economie een waardevolle vangst voor bedrijven. Ik zie het als een uitdaging om met ASA de kansen in de markt optimaal te benutten. ASA onderscheidt zich doordat we ons focussen op HBO- en WO-studenten en starters. Wij volgen hen vanaf hun studie tot en met hun eerste baan. Met een bestand van 45 procent van studerend Nederland kunnen wij elk bedrijf ondersteunen bij de inzet van jong talent.”
 

09-10-2012 9:00

De beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN) heeft er een nieuwe kenniskring bij, genaamd Hospitality. Een kenniskring bestaat uit leden die interesse hebben in een specifiek deelgebied van facility management. Zij discussiëren en publiceren over onderwerpen die op hun specifieke terrein liggen en organiseren thema-bijeenkomsten.

De kenniskring Hospitality gaat vanuit verschillende invalshoeken het onderwerp in al zijn facetten benaderen. Op 21 september 2012 vond de eerste bijeenkomst plaats, die ronduit succesvol genoemd mag worden. Ruim zestig belangstellenden bezochten deze kick-off meeting en discussieerden over Hospitality binnen Facility Management. De deelnemers waren het er over eens dat het integraal invoeren van Hospitality alle aspecten van een organisatie raakt. Er werd verschillend gedacht over de scheidslijnen waar Hospitality nu start en eindigt en een relatie kent met Facility Management. Vanuit het FM-onderwijs klonk de behoefte aan relevant lesmateriaal over Hospitality. Jan Willem Tellegen,voorzitter van de nieuwe kenniskring, is een tevreden man: “Ik ben blij dat wij nu daadwerkelijk van start zijn gegaan. De belangstelling voor deze eerste bijeenkomst was overweldigend. Helaas hebben wij daardoor ook mensen moeten teleurstellen. Niet zo gastvrij, maar het kon niet anders. Een
volgende keer hoop ik die mensen alsnog te mogen ontvangen.”

Aansluitend aan de bijeenkomst volgde de presentatie van een nieuw boek
getiteld: Mood Maker, het ontwikkelen van gastvrije organisaties. Het boek is
geschreven door FMN lid Laura de la Mar en John Hokkeling en gaat over het
ontwikkelen van gastvrije organisaties op basis van vakmanschap, verbinding en
vertrouwen.

06-10-2012 8:00

Boekenliefhebbers opgelet. Op 30 oktober 2012 verschijnt een nieuw plantenboek van Ki Plant Concept: XL Plants Around. Het inspiratieboek gaat over de toepassing van grote planten in het interieur en over kleine planten die, in grote hoeveelheden bij elkaar gezet, even indrukwekkend worden.

XL Plants Around toont innovatieve ideeën voor de toepassing van planten bijvoorbeeld verwerkt in meubels of bevestigt aan muur en plafond. Ook zijn er groene wanden te zien die versieren, verdelen, de weg wijzen en overweldigen.
 
In XL Plants Around zijn fraaie foto’s te zien van planten die in elk interieur, zowel zakelijk als privé, de toon zetten en de sfeer bepalen. De toenemende rol die groen in het interieur speelt én het succes van eerdere boeken in de reeks XL vormden de bron voor nieuwe ideeën.

Uitgever Sander Kroll: “Samen met styliste Elize Eveleens hebben wij planten op creatieve en innovatieve wijze op boeiende locaties geplaatst. Daarbij zijn uiteenlopende soorten en opmerkelijke potten in trendy kleuren gebruikt. De planten zijn staand, hangend, solitair en in grote of kleine massa’s toegepast.” Het boek is bedoeld als inspiratiebron voor binnenhuisarchitecten, interieurspecialisten, vormgevers, interieurbeplanters en groenliefhebbers.

Eerdere succesvolle plantenboeken van Sander Kroll verschenen in 1999 (Plants Extra Large), 2006 (Feeling Good with Plants Extra Large) en 2009 (Plants XL).

05-10-2012 9:00

Material Xperience, het jaarlijkse materiaalevenement voor architecten en andere creatieve professionals, wordt van 15 tot 18 januari 2014 ook in het Duitse Essen gehouden. Dit is de eerste Duitse editie van deze Nederlandse succesformule, die eerder al naar China afreisde. De beurs wordt tegelijkertijd gehouden met de bouwbeurs Deubaukom.

Tijdens Material Xperience worden innovatieve en inspirerende materialen uit de Materia-collectie en van partners tentoongesteld. "Maar het evenement biedt nog veel meer; het is een complete en unieke experience voor de bezoeker. Dat betekent dat we niet alleen met een eigen tentoonstelling komen, maar ook met tientallen exposanten en een internationaal sprekersprogramma", aldus Jeroen van Oostveen, CEO van Materia. "Bezoekers kunnen de materialen niet alleen bekijken, maar ook voelen en beleven. Dat is een doorslaggevend criterium voor onze bezoekers van architecten en designers."

Egon Galinnis (General Manager) van Deubaukom: "Het is voor ons zeer belangrijk om onze doelgroep naar architecten en ontwerpers te verbreden. Door de twee beurzen naast elkaar te organiseren, bereiken we dat en brengen we architecten en fabrikanten bij elkaar. De twee beurzen vullen elkaar uitstekend aan. Het Materia netwerk is internationaal toonaangevend op het gebied van innovatie in de bouwsector. MX 2014 belooft dan ook een trekker te worden van bezoekers wereldwijd!"

De omgeving van Essen vormt een belangrijke groeimarkt. Veertig procent van de EU-populatie woont binnen een straal van 500 km vanaf de beurslocatie en genereert 60 procent van het inkomen binnen de EU.

04-10-2012 2:00

Erwin van den Broek is per 1 september in dienst getreden bij Breijer Bouw en Installatie als  businessunit directeur van Breijer Contractonderhoud. Eerder werkte Van den Broek als directeur Operations bij SPIE Controlec Engineering, directeur Services bij BAM Rail en als marktunit manager bij Croon Elektrotechniek.Met zijn brede ervaring in de bouw- en installatiewereld moet hij de business unit Contractonderhoud verder uitbouwen. "Breijer is een bedrijf met een rijke historie en aansprekende opdrachtgevers waarvoor mooie groot- en kleinschalige projecten op het gebied van (ver)nieuwbouw, installatie en beheer worden uitgevoerd", zegt Van den Broek.

Breijer werkt op dit moment aan een aantal verandertrajecten, zoals de inrichting van een nieuwe business unit-structuur. "Door deze structuur kan Breijer nog flexibeler inspelen op de sterk veranderende bouwmarkt. Met name de vraag naar meer integrale bouwoplossingen is daarin een belangrijke ontwikkeling. Ik zie het als een grote uitdaging om deze trajecten mede vorm te geven", zo motiveert Van den Broek zijn carrièrestap.

Breijer Bouw en Installatie is al meer dan 60 jaar partner in bouw- en installatieprojecten. Breijer Bouw en Installatie is landelijk werkzaam op het gebied van het bouwen en onderhouden van vastgoed voor overheidsinstellingen, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars, beleggers, onroerend goed-beheerders, de retail, gezondheidsinstellingen en scholen. Met vijf businessunits, waarin gelijksoortige activiteiten zijn gebundeld, is de organisatie actief in alle disciplines. Door de gespecialiseerde bedrijven biedt Breijer Bouw en Installatie een compleet pakket aan op het gebied van bouw, instandhouding van vastgoed en installatietechniek. Breijer is onderdeel van Facilicom Services Group.

Facilicom Services Group is als grote Nederlandse facilitaire totaaldienstverlener actief in Nederland, België, Engeland en Frankrijk. Facilicom biedt werkgelegenheid aan ruim 32.000 medewerkers. Facilicom is onder meer actief in de branches schoonhouden, beveiliging, bedrijfscatering, personeelsdiensten, facilitair management, bouw en installatie en horecadiensten en realiseert in deze markten een omzet van ruim 1 miljard euro. Het bedrijf levert voor steeds meer opdrachtgevers combinaties van diensten, gebundeld in een geïntegreerd pakket. Facilicom biedt deze services aan via de facilitaire bedrijven Axxicom Personeelsdiensten, Breijer Bouw & Installatie, Gom Schoonhouden, Prorest Catering, Tapwacht Service & Techniek en Trigion Beveiliging. Facilicom Facility Solutions werkt met en voor opdrachtgevers aan totaaloplossingen in de facilitaire sfeer.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >