Nieuws


30-08-2011 11:00

Twee Europese dispenserspecialisten bundelen hun krachten in het Nederlands- en Duitstalig gebied. Na een aantal jaren van succesvolle samenwerking tussen All Care B.V. (NL) en Brightwell Dispensers Ltd (UK) in het Nederlandstalig gebied, is besloten deze  verder uit te bouwen tot een exclusieve vertegenwoordiging in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Vanaf 1 Juli behartigt All Care hier de belangen betreffende  zeep-en papierdispensers van Brightwell Dispensers Ltd.  Al 65 jaar specialiseert Brightwell Dispensers Ltd. zich in innovatieve doseersystemen, van zeepdispensers voor sanitaire ruimtes tot elektronische doseerpompen voor industrieel gebruik. Dankzij de in eigen huis voorhanden gietmachines, productie en ontwikkeling is Brightwell in staat het gehele productieproces te beheren wat resulteert in een continue kwaliteitsbeheersing en hoge flexibiliteit. Brightwell is ISO 9001 gecertificeerd en hard op weg naar de certificering voor de milieuzorgnorm ISO 14001. All Care heeft  een jarenlange expertise op gebied van complete dispenserlijnen met name in rvs en aluminium. De flexibele private label mogelijkheden zijn spreekwoordelijk. Eigentijdse roestvaststaal designlijnen  worden door All Care ontworpen en geproduceerd.

27-08-2011 8:00

De tiende uitgave van het geheel vernieuwde en uitgebreide FSB-handboek is nu verkrijgbaar. Het 650-pagina’s tellende boekwerk biedt een volledige weergave van de producten van FSB en is voornamelijk bestemd voor architecten, aannemers, ingenieurs, huizenbouwers en de groothandel.

Sinds de oprichting van FSB in 1881 houdt de deurbeslagfabrikant uit het Duitse Brakel zich bezig met productinnovaties en nieuwe trends. "Het vernieuwde handboek is volledig opgebouwd vanuit de innovaties die we dit jaar geïntroduceerd hebben. In logisch opgebouwde hoofdstukken is extra informatie te vinden over EZK (elektronische toegangscontrole), Ergo (nieuwe generatie barrièrevrije producten voor het sanitaire programma), brons (bacteriedodend) en AGL (projectbeslag met snel montageproces)."

De meer dan tienduizend producten zijn visueel weergegeven en uitgewerkt in combinatie met bijbehorende informatie over afmetingen, materiaal en het design van het product. Tevens is per bladzijde te vinden welke artikelen nog meer deel uitmaken van de productfamilie, zodat in één oogopslag een compleet beeld van de mogelijkheden per productfamilie verkregen wordt.

"Dankzij de vernieuwde lay-out, die geheel in de van FSB te verwachten stijl is uitgevoerd, biedt dit nieuwe handboek prettig leesvoer voor iedereen die geïnteresseerd is in deur- en raambeslag en interieurdesign. Het nieuwe handboek is een inspiratiebron voor architecten en een handig naslagwerk voor de groothandel. Het FSB-handboek is verkrijgbaar door een e-mail te sturen naar verkoop.nederland@fsb.de of te downloaden via de website www.fsb.de."

25-08-2011 9:11

Cathelijne Broers wordt per 1 november 2011 benoemd tot directeur van De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam. Zij volgt Ernst W. Veen op, die aan het einde van het jaar met pensioen gaat.

Sinds 2002 is Broers werkzaam bij De Nieuwe Kerk als adjunct-directeur. Deze functie vervult ze sinds 2003 ook voor de Hermitage Amsterdam. Zij begon haar carrière bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Hierna werkte ze als secretaris van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Omroep Stichting.

Broers (1968) studeerde kunstgeschiedenis en bedrijfskunde. In de loop der jaren heeft zij zich ontwikkeld tot een cultureel ondernemer en een strategisch bestuurder met een inspirerende visie op beide instellingen.

De besturen van beide stichtingen zijn ervan overtuigd in Cathelijne Broers een juiste opvolger te hebben gevonden voor de huidige directeur: "Wij krijgen met haar een ervaren en deskundige directeur met wie we de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien."
 

25-08-2011 9:07

Per 1 september aanstaande zal Joan Westendorff (links op de foto), algemeen directeur van Jalema, worden opgevolgd door Wim de Goei (rechts op de foto), tot voor kort Regional Vice President bij Office Depot.

 

 Joan Westendorff blijft aandeelhouder van de bedrijven die tot de Difylogica groep behoren en waaronder Jalema met vestigingen in Nederland Frankrijk, België, de Verenigde Staten en Duitsland behoren en waartoe ook het digitaliseringsbedrijf I-FourC behoort.

“Met Wim aan het roer kunnen we na de uitbreiding van ons assortiment met de producten van Atlanta en Avanti nog beter Europa in. Wim past, ondanks het feit dat hij van een veel groter bedrijf komt, perfect in de bedrijfscultuur van Jalema. Hij heeft een fantastisch netwerk en mede door het feit dat hij voorzitter was van de overkoepelende brancheorganisatie Ostan is hij bekend en geliefd bij veel collega’s in de markt. Wim de Goei en Léon Lalieu, directeur van I-FourC zullen bovendien prima in staat zijn om de mooie klassieke opbergsystemen te koppelen aan de digitale oplossingen van I-FourC, zodat onze klanten nog gemakkelijker de digitale toekomst in kunnen gaan met behoud van de voordelen die de klassieke systemen nog steeds bieden”, aldus Joan Westendorff.

“Het is precies wat ik zocht”, stelt Wim de Goei. “Leiding geven aan een mooi productiebedrijf waarbinnen stakeholdersvalue een heel andere inhoud heeft. Jalema heeft alles in zich om te overleven in deze economische crisistijd. Slagvaardigheid, een grote mate van maatschappelijke betrokkenheid, mooie producten en diensten en een paar mooie nieuwe uitdagingen. Met een professionele Raad van Commissarissen, een prima en ervaren managementteam, een aandeelhouder met 36 jaar ervaring en een goed gemotiveerd personeelsbestand gekoppeld aan het feit dat Jalema een uitermate gezond bedrijf is, moet dit gaan lukken.”

Jalema is sinds 1947 een toonaangevende naam in informatiemanagement. Het bedrijf levert producten en diensten die tijd en ruimte besparen en een betere organisatie van het archief en werkplek tot doel hebben. Naast de productie van mappen, bedrijfsformulieren en bureau-accessoires beheert Jalema ook archieven van derden. Het hoofdkantoor en de productie bevindt zich in Reuver en gedeeltelijk in Hoogezand. Dochterondernemingen zijn er in Brussel (België), Briey (Frankrijk), Elkridge (Verenigde Staten) en Kempen (Duitsland). Export vindt plaats naar meer dan veertig landen. De organisatie telt honderdtachtig medewerkers.
 

21-08-2011 13:54

Bouwconcern Dura Vermeer zet een nieuwe stap in het verbeteren van het bouwproces door verdere integratie van concepten en middelen. Na het in eigen huis ontwikkelde PCS-bouwconcept, ketenintegratie en LEAN Bouwen gaat zij samen met haar partners Het Facilitair Bureau en BDC Architecten waar mogelijk ook het Bouw Informatie Model (BIM) toepassen bij nieuwe bouwprojecten.

 

Building Information Modeling (BIM) is de oplossing waarbij alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt bewaard, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle betrokkenen, onder andere bouwkundige, constructeur en installateur werken met dezelfde informatie en zien van elkaar wat er gebeurt. Ook kostendeskundigen en experts op het gebied van logistiek en planning werken in dit model. De partners krijgen zo een goed beeld, dat steeds getoetst wordt aan de wensen. Dit leidt tot afgestemd tekenwerk, vermindering van ontwerp- en bouwfouten, verlaging van bouwkosten, versnelling van de bouwtijd en een hogere kwaliteit. BIM is op twee momenten in het bouwproces in te zetten. Allereerst in het voorstadium; hier kunnen potentiële huurders en kopers overtuigd worden met behulp van BIM omdat zij de woning en de omgeving in 3D zien. Zo kunnen zij bijvoorbeeld zelfs zien waar de beplanting komt en hoe die eruit zou gaan zien. Ze lopen als het ware virtueel door de wijk.

 

Lid Raad van Bestuur Ronald Dielwart van Dura Vermeer Groep, directeur Rob van Dorp van Het Facilitair Bureau, specialist op het gebied van BIM en directeur Marcel Bakker van BDC Architecten, al 25 jaar een vaste en betrouwbare partner en expert op het gebied van PCS, hebben hiervoor de samenwerkingsovereenkomst BIM ondertekend. De drie partijen hebben ervaren dat BIM een belangrijk middel is in het proces van ketensamenwerking en een grote bijdrage levert bij het reduceren van faalkosten en sneller bouwen van woningen tegen een lagere prijs. Op dit moment wordt BIM op twaalf projecten toegepast. Een aantal dat, als het aan de drie partijen ligt, de komende tijd nog flink zal groeien.

21-08-2011 8:01

Onlangs opende Smool design zijn showroom in ‘De Kauwgomballenfabriek’, een creatieve hotspot in een voormalige kauwgomfabriek in Amsterdam. De ruimte is ingericht met producten ontworpen door Robert Bronwasser voor ondermeer Cascando, Goods, Palau, Royal Goedewaagen en Feek. De showroom wordt gedeeld met Reggs en gebruikt voor creatieve sessies, productpresentaties en inspirerende lezingen.
 

 

Robert Bronwasser startte in 2002 SMOOL design, waarmee hij koos voor een persoonlijke aanpak en waarin zijn visie op commercieel productdesign centraal staat. Bronwasser werkt sindsdien voor marketing gedreven multinationals en kleinere, design georiënteerde ondernemingen. De combinatie van visie en creativiteit, jarenlange ervaring en kennis van productietechnieken heeft geresulteerd in een grote diversiteit aan producten.

19-08-2011 9:29

Bij de start van het nieuwe vakantieseizoen vond tevens de lancering plaats van de virtuele Ronald McDonald Hoeve in het Friese Beetsterzwaag. De eigenaar van deze recent geopende vakantievoorziening voor gehandicapte en zieke kinderen wilde zijn potentiële gasten graag laten zien wat hij hun te bieden heeft. Via de virtuele presentatie op de website kan nu iedereen al een goede indruk krijgen en zich optimaal voorbereiden op zijn verblijf.

The Nexxt Step, bouwer van deze geanimeerde, levensechte 3D-visualisatie van de hoeve, gebruikte technologieën die ook door de gaming industrie worden gebruikt. Bezoekers kunnen zelf met behulp van de cursorpijltjes op het toetsenbord door de vakantielocatie wandelen. Onderweg worden de aangepaste voorzieningen van de hoeve virtueel gedemonstreerd. Kinderen kunnen zo hun slaapkamer bekijken maar ook op de glijbaan plaatsnemen of de kippen zien lopen.

"Vooral kinderen vinden het altijd lastig om naar een onbekende omgeving te gaan. Met onze tools creëren wij een virtuele omgeving die vrij exact laat zien waar ze met vakantie gaan. Bovendien zijn het technieken die met name jongeren erg aanspreken”, aldus Marc Manders van The Nexxt Step. De rondleiding is te zien via www.thenexxtstep.nl/rmd.

 

18-08-2011 8:51

Vrijdagmiddagborrels en bedrijfsuitjes ten spijt, Nederlandse hoogopgeleide werknemers maken een scherpe scheiding tussen werk en privé. Slechts 21 procent heeft via het werk wel eens vrienden gemaakt. Driekwart vindt zijn collega’s wel aardig, maar gaat buiten werktijd niet met hen om. Slechts 10 procent spreekt wel eens met collega’s af na het werk. De rest zegt niets te hebben met zijn collega’s of vindt ze zelfs onaardig.

Dat blijkt uit onderzoek van Intermediair onder ruim vierhonderd hoogopgeleiden, dat plaatsvond vanwege het 2-jarig bestaan van de online vragenrubriek 'Werkmanieren'.

78 Procent van de respondenten nodigt collega’s niet uit op verjaardagen. Gesprekken met collega’s blijven ook tamelijk oppervlakkig; 79 procent vertelt weliswaar op maandagmorgen wat ze in het weekend gedaan hebben, maar een avondje doorzakken vindt slechts 20 procent een geschikt onderwerp van gesprek aan de koffieautomaat. Iets meer dan de helft vertelt anekdotes over gezin of vrienden. Slechts 10 procent voelt zich totaal ongeremd en vertelt alles. "Ik vertel genoeg om niet buiten de boot te vallen", zegt één respondent. Een ander vertelt alleen persoonlijke zaken als het zijn functioneren raakt. "Ik moest na een miskraam spoorslags naar het ziekenhuis. Dat heb ik gewoon verteld."

23 Procent van de Nederlandse hoogopgeleiden kan zich op het werk lastig concentreren omdat collega’s te veel lawaai maken. Een kwart ergert zich aan het geroddel over anderen. 9 Procent weet dat collega’s over hen roddelen. 32 Procent klaagt dat collega’s hun werk niet goed doen, waarna het op hen neerkomt om de boel op te knappen.

Een onderzoeksvraag die tot heftige discussies leidde, was hoe om te gaan met een stinkende collega. De meningen zijn hierover verdeeld. 31 Procent zou het gewoon tegen die persoon zeggen. 38 Procent zit liever in de stank dan dat ze het gesprek aangaan. 7 Procent laat het probleem over aan de leidinggevende.

Opvallend is dat werknemers in kleine bedrijven (minder dan honderd werknemers) elkaar makkelijker aanspreken op nare luchtjes dan werknemers in grote bedrijven. 49 Procent van de werknemers in organisaties kleiner dan honderd werknemers zou zijn collega erop attent maken als hij stonk. In grotere organisaties is dat 35 procent. 42 Procent van de werknemers met meer dan 10 jaar werkervaring zouden hun stinkende collega aanspreken op zijn lucht. Werknemers die nog geen 10 jaar aan de slag zijn, hebben daar meer moeite mee: 32 procent zou dat doen.
 

12-08-2011 10:31

Zowel kleine als middelgrote bedrijven gaan de komende twaalf maanden meer investeren in ICT. Dit blijkt uit de Ernst & Young ICT Barometer onder 600 managers en professionals in het bedrijfsleven en bij de overheid. 44 procent van de ondervraagden ziet het ICT-budget toenemen terwijl 20 procent een afname verwacht.  Deze toename geldt niet alleen voor het ICT-budget maar ook voor de verwachte bestedingen aan hardware, software en externe ICT-services.

Casper Kruijt van Ernst & Young: “Het optimisme ten aanzien van de groei van ICT-bestedingen houdt aan. Een consistent beeld uit dit onderzoek is dat het mkb over de hele linie in belangrijke mate voor de groei verantwoordelijk is. Opvallend is de terugloop van het bestedingsniveau bij bedrijven met meer dan 500 medewerkers waarbij ruim 25 procent van de managers van de  500+-organisaties een afname in de afgelopen twee maanden van interne- en externe ICT’ers ziet. Maar 10 procent van het mkb ziet hier een afname. Bijna 40 procent van de 500+-organisaties ziet een daling van ICT-investeringen voor de komende twaalf maanden. Bij het mkb ligt dit op gemiddeld 10 procent. De ICT-bestedingen bij de overheid laten ook een minder sterke groei zien. De sectoren productie/industrie zetten op het gebied van ICT de toon, dit geldt voor de verwachte bestedingen in hardware, software en externe ICT-services.” Kruijt concludeert dan ook dat de opgaande lijn steeds meer zichtbaar wordt.

11-08-2011 11:22

Er zijn nog maar weinig Nederlandse managers die privé en werk gescheiden houden, ook tijdens vakantie. Ruim twee derde (68 procent) van de managers die in het bezit zijn van een smartphone checkt de e-mail op zijn vakantieadres. Managers met een tablet zijn iets minder actief: 60 procent leest en beantwoordt e-mails tijdens vakantie. Slechts een derde checkt zijn e-mail helemaal niet.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Kadenza, specialist op het gebied van Enterprise Intelligence. Onderzoeksbureau SSI vroeg daarvoor 306 Nederlandse managers naar het gebruik van de smartphone en tablet in zowel persoonlijke als zakelijke context.

Ruim een derde van de managers checkt zelfs regelmatig tot altijd de e-mail tijdens vakantie. En bijna net zoveel leidinggevenden stellen actief nieuwe e-mails op. Erik Leene, directeur van Kadenza: “Het lijkt bijna een gewoonte te worden dat managers altijd bereikbaar zijn, ook als ze op een strandstoel in de zon liggen. Smartphones en tablets zorgen ervoor dat e-mail op elk gewenst moment gecheckt kan worden. Het is opvallend dat slechts een derde van de managers vakantie echt als vakantie ziet en alle verplichtingen omtrent werk loslaat. Ons onderzoek is erop gericht om de informatiebehoefte onder managers te inventariseren. In het algemeen kunnen we concluderen dat deze erg groot is. Managers zijn op zoek naar slimmere manieren om deze behoefte te managen. In dit geval: Vakantie Intelligence. In het dagelijks leven: Enterprise Intelligence.”

Het volledige onderzoeksrapport is te downloaden via http://gurl.im/b0a91xa.

07-08-2011 12:34

Gunstige arbeidsvoorwaarden is de belangrijkste reden om op een vacature te reageren. Dit blijkt uit online onderzoek van Unique onder 506 respondenten. Voor meer dan de helft (51 procent) van de respondenten geeft salaris, werktijden en andere arbeidsvoorwaarden in de personeelsadvertentie de doorslag om te solliciteren. De toon en schrijfstijl van de vacaturetekst worden door één op de vijf van doorslaggevend belang gevonden.

Reistijd blijkt de minst belangrijke factor in een vacaturetekst om voor die baan te kiezen. Slechts 12 procent van de respondenten stelt dat dit de doorslag geeft. Daarnaast vindt 17 procent de informatie over de organisatie die uit de vacature blijkt juist de reden om naar de functie te solliciteren.

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, is het voor HR-managers goed om te weten wat uiteindelijk de doorslaggevende factoren zijn in vacatureteksten. De tekst is toch vaak de eerste kennismaking die werknemers met de organisatie hebben. Een aantrekkelijke werkgever speelt in op de behoeftes van de werknemer. Aantrekkelijk werkgeverschap is dit jaar ook het thema in de nieuwe MKB Marktmonitor die Unique samen met TNO heeft ontwikkeld."

Unique is specialist in de bemiddeling van officemedewerkers: administratieve, commerciële, financiële, secretariële en callcenterbanen. Unique heeft een landelijk netwerk van honderd vestigingen en verschillende labels met gespecialiseerde diensten, namelijk Finance, Multilingual, Callstaff en Receptel. Unique is onderdeel van USG People NV.
 

04-08-2011 14:04

Unique, specialist in het bemiddelen van officemedewerkers, is een ‘Het Nieuwe Werken-traject’ ingegaan, waarbij medewerkers meer invloed krijgen op hun eigen werk. Dit is conform de missie van Unique: het mogelijk maken om ambities te realiseren. Aanleiding voor de verandering is het samenkomen van vier onderdelen van Unique in één nieuw gebouw dat is ingericht door werkomgevingspecialist Steelcase. Daarnaast wil Unique door middel van Het Nieuwe Werken de onderlinge samenwerking bevorderen, transparant en interessant zijn en blijven als werkgever en aansluiting vinden met de jongere generaties Y en Z.


Unique heeft een aantal doelstellingen voor ogen met Het Nieuwe Werken waaronder een hogere medewerkertevredenheid, betere mogelijkheden voor parttime werken, de ontplooiing van medewerkers op een hoger niveau brengen en aantrekkelijker zijn als werkgever. Het Nieuwe Werken is in lijn met de algehele visie van Unique: altijd toegankelijk zijn en uitmuntend en persoonlijk ondersteunend door innovatieve technologie. Medewerkers moeten zichzelf kunnen zijn, plezier hebben in hun werk en toekomstperspectief zien in hun baan. De pilot voor het traject is sinds 1 juni van start gegaan, waarbij de medewerkers van Unique kunnen proeven aan het niet tijd- en plaatsgebonden werken. Daarnaast mogen ze ook hun eigen werk inrichten en daarbij zelf de prioriteiten bepalen. Door de geboden flexibiliteit wordt het voor de medewerkers gemakkelijker hun eigen ambities te realiseren.
De vier onderdelen van Unique, Multilingual Finance, Corporate en Callstaff, waren voorheen verdeeld over drie panden in de Rotterdamse binnenstad. Ze zijn nu samengekomen in één pand vlak bij het Station Kralingse Zoom.
 

 

Steelcase heeft het nieuwe pand van Unique geheel ingericht, inclusief de kleurstelling. De werkomgevingspecialist heeft het ontwerp uitgewerkt met het oog op het stimuleren van samenwerking, kennisoverdracht, transparantie en aantrekkelijkheid voor het personeel. Hierbij heeft Steelcase naast de vaste werkplekken de keuken, ontvangst-, flex- en ontmoetingsruimte ingericht. Het bedrijf heeft eveneens verschillende vergader- en concentratieruimtes gemeubileerd.


Een van de hulpmiddelen die Unique in gebruik heeft genomen om het samenwerken te vergemakkelijken is de media:scape van Steelcase. In deze vergadertafel zijn de laatste technologische ontwikkelingen geïntegreerd. Steelcase heeft naast media:scape een brede lijn aan producten geleverd, waaronder: Cobi high Chairs, Think Chairs, Frame One Bench, Interieurbouwwerk, Bfree lounge, Partito, Activa bureaus, In/out powerboxen, Share-it lockerkasten en universele kasten.


Unique verwacht dat de inrichting van het nieuwe pand het Het Nieuwe Werken  zal stimuleren, zodat medewerkers naast meer zelfstandigheid meer betrokkenheid ten toon zullen spreiden, waardoor de productiviteit zal toenemen en het verloop en verzuim van het personeel zal afnemen.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >