Nieuws


30-07-2011 15:34

Met behulp van wetenschappelijke principes met de naam biophilia kan men de behoefte aan natuur van mensen verklaren. Recent onderzoek gebaseerd op eerdere studies vormen aanleiding voor Ambius om een praktische vertaalslag te maken voor bedrijven. Ambius is wereldwijd specialist om werkomgevingen te verbeteren. Eén van de belangrijkste conclusies is dat een werkomgeving met voldoende groen zeer positieve reacties en resultaten teweegbrengt. Ambius Nederland gebruikt sinds deze week praktische toepassingen omtrent dit onderzoek toe in de verbetering van werkplekken; een bruikbare case vertaald uit de wetenschappelijke wereld van Harvard.

Mensen vinden de volgende drie eigenschappen het belangrijkst: een ruimte op enige hoogte, uitkijk over het landschap en nabijheid van open water. Daarnaast zijn de volgende aspecten van belang: het moet een toevluchtsoord zijn, gebruik van natuurlijke materialen, gebruik van dynamisch daglicht, duidelijke visuele verbindingen tussen het interieur en exterieur en natuurlijke geuren. Al deze elementen kunnen vandaag de dag worden ingezet op de werkplek. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van kamerplanten, kunst, geluiden en geurstoffen. Biophilia is een theorie die, terwijl het nog niet heel bekend is, in de facilitaire wereld steeds beter wordt begrepen en wordt toegepast in het ontwerp van nieuwe bedrijfsgebouwen. Het ongemak in veel gebouwen is niet per se te wijten aan slechte ergonomie en slechte luchtkwaliteit binnenshuis. Het zijn symptomen van een groter, holistisch probleem: het menselijk aangeboren ongemak met de moderne wereld.

Biophilia kan als theorie gebruikt worden om werkruimtes efficiënter te maken. Mensen hebben een aangeboren aantrekkingskracht tot de natuur, met name voor natuurlijke vormen en landschappen die een hoge overlevingswaarde hebben. In de afgelopen 20 jaar is er regelmatig onderzoek gepubliceerd over hoe mensen de behoefte hebben om hun (werk)omgeving te vullen met planten. Uit het onderzoek blijkt dat fysieke kwaliteiten van planten meestal een gunstig effect hebben. Het blijkt steeds weer dat mensen gelukkiger, meer betrokken en, nog belangrijker, productiever, minder gestrest en daadwerkelijk gezonder zijn. Wat echter niet zo gemakkelijk is voor onderzoekers, is het identificeren van het mechanisme wat achter deze effecten zit.

Studies uitgevoerd in de gezondheidszorg door Roger Ulrich, Professor in Architectuur aan de Texas A&M University, geven aan dat er een beter resultaat wordt geboekt voor patiënten als zij uitzicht krijgen op elementen uit de natuur, door middel van een raam of toegang tot een overdekte tuin. Bij onderzoek door de Universiteit van Surrey over bedrijfsomgevingen vertoonde mensen een zichtbare vermindering van stress wanneer zij taken hadden uitgevoerd in een beplante omgeving vergeleken met een onbeplante ruimte. Toegang tot daglicht wordt internationaal als steeds belangrijker beschouwd. Uit onderzoek naar Seasonal Affective Disorder (SAD syndroom) kan worden aangetoond dat daglicht zorgt voor een gevoel van welzijn, minder ziekteverzuim en verbeterde prestaties. Kantoormedewerkers worden steeds kritischer over hun werkomgeving. Als organisaties een werkmilieu kunnen bieden die voldoet aan deze behoeftes, dan krijgen zij een goede kans op het beste medewerkerpotentieel.

Het evolutieproces heeft zich voltrokken in de tijd dat onze verre voorouders nog in de Afrikaanse savanne leefden. Eindverantwoordelijke van Ambius University, Kenneth Freeman: "Ik heb onlangs onderzoek gedaan naar de biophilia theorie en gezien hoe ontwerpers dit soms in praktijk brengen. Het is een belangrijk onderwerp dat we verder moeten onderzoeken. De theorie kan worden omschreven als een manier om de ontelbare voordelen van planten te presenteren, alsmede een methode om het beter te begrijpen en te communiceren met alle mensen waarmee we contact hebben." Door de evolutionaire geschiedenis heen, is de mensheid altijd afhankelijk geweest van voedsel, brandstof en onderdak. Zij is afhankelijk van een omgeving die bestaat uit planten. Biologen hebben dit gegeven vertaald naar deze nieuwe naam: biophilia. Grondlegger Wilson zegt hierover: "Ik kan het omschrijven als de aangeboren aansluiting die mensen zoeken met andere organismen en in het bijzonder de natuurlijke wereld." De initiatiefnemer van deze hypothese verwijst naar studies die aantonen dat, wanneer men beschikt over de volledige vrijheid om keuzes te maken, de mensen zich het liefst bevinden in half-open, savanneachtige landschappen die de mogelijkheid bieden om te schuilen, maar ook om de omgeving te verkennen.

Naast dat Ambius ’s werelds grootste leverancier is van interieurbeplanting voor bedrijven, is Ambius de expert die streeft naar het stimuleren van alle zintuigen op het gebied van het creëren van een optimale werkomgeving. Het bedrijf ontwerpt, installeert en verzorgt de binnen- en buitenbeplanting. Er wordt een fascinerende sfeer gecreëerd bij werkomgevingen, retailers, hotels en zorginstellingen doormiddel van kunst, bloemen, fruit en geuren. Ambius heeft de zintuiglijke waarnemingen vertegenwoordigd in zijn producten. Ambius is een internationaal bedrijf en onderdeel van Rentokil Initial plc.
 

28-07-2011 10:04

Het in Frankrijk gevestigde hoofdkantoor van Schneider Electric voldoet als eerste gebouw ter wereld officieel aan de nieuwe ISO 50001-standaard voor energiemanagementsystemen. Het concern toont hiermee aan voorloper te zijn op het gebied van het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen, het verminderen van de belasting van het milieu en het vergroten van het comfort voor gebruikers. "Met dit certificaat wordt onze staat van dienst en onze inzet op het gebied van energie-efficiëntie erkend", aldus Frédéric Abbal, President van Schneider Electric Frankrijk. "Zowel voor onze klanten als voor onszelf willen we de hoogst mogelijke energiemanagement-standaard behalen. De prestaties van ons hoofdkantoor vormen daarbij waardevolle feedback die we kunnen gebruiken voor het doorontwikkelen van efficiënte operationele energiemanagementsystemen voor onze opdrachtgevers."
 

De Hive, zoals het in Parijs gevestigde hoofdkantoor van Schneider Electric wordt genoemd, heeft een oppervlakte van 35.000 vierkante meter werkruimte en is voorzien van de belangrijkste technologische oplossingen die Schneider Electric heeft ontwikkeld voor het optimaliseren van energiegebruik. "Het afgelopen jaar was De Hive al het eerste gebouw in Frankrijk dat gecertificeerd werd omdat het aan de HQE Exploitation-, ISO 14001- and NF EN 16001-standaarden voldeed", meldt Abbal. "Dit is een officiële erkenning voor de inspanningen die we hebben geleverd sinds we het gebouw in 2009 in gebruik hebben genomen. Met het ISO 50001-certificaat bereiken we weer een nieuwe mijlpaal."

 

In de ISO 50001-standaard zijn criteria opgenomen met betrekking tot het ontwikkelen, implementeren, verbeteren en het onderhouden van energiemanagementsystemen. De standaard is ontwikkeld om de energieprestaties van kantoren en industriële gebouwen structureel te kunnen verbeteren, het ruimtegebruik te optimaliseren en operationele kosten te verlagen. Om aan de voorwaarden van de nieuwe standaard te voldoen, heeft Schneider Electric eind 2010 zijn eigen energiemanagementsysteem geïmplementeerd. Andere gebouwen van Schneider Electric volgen het voorbeeld van De Hive. Het nieuwe hoofdkantoor dat het concern in Hoofddorp laat bouwen door OVG, heeft onder meer het energielabel A+. Daarnaast beschikt het pand over het BREEAM-certificaat 'very good', wat in de nabije toekomst uitgebouwd gaat worden tot 'excellent'.
 

27-07-2011 9:47

Eind juni werd in de Frederik Hendrik Kazerne in Venlo het eerste Cradle-to-Cradle (C2C) ExpoLab van Nederland geopend. De initiatiefnemers - C2C ExpoLAB Foundation, C2C bedrijvencommunity en de gemeente Venlo - hebben hier een C2C exhibitieruimte, een C2C productenbibliotheek en een door C2C geïnspireerde kantooromgeving en presentatieruimte gecreëerd. Het ExpoLab gaat zich op termijn vestigen in de Innovatoren op Venlo Greenpark.

Doel van de C2C ExpoLAB Foundation is kennis en ervaring in de regio en daarbuiten te bundelen en te verspreiden. En businesspartners, kennisinstellingen en projecten samen te brengen om van elkaar te leren en elkaar en anderen te inspireren met C2C ontwerp aan de slag te gaan. Het ExpoLab moet binnen afzienbare tijd uitgroeien tot een uitgebreid documentatiecentrum van C2C producten over de hele wereld. “We nodigen alle bedrijven uit C2C producten bij ons aan te leveren”, aldus Roy Vercoulen, Managing Director C2C ExpoLab Foundation. “Alle producten in onze bibliotheek worden voorzien van een productlabel en een uitgebreide beschrijving op de ExpoLab website. Hier mogen bedrijven gebruik van maken indien ze zelf ook kennis inbrengen.”

Recentelijk zijn afspraken gemaakt met de Universiteit Twente (UT) rond de C2C Design leerstoel. Professor Dr. Michael Braungart, een van de grondleggers van C2C en gelieerd aan de UT, gaat in Venlo masterclasses geven aan studenten en bedrijfsleven. Ook is een partnerschap aangegaan met de Environmental Protection and Encouragement Agency (EPEA). Het projectenportfolio omvat inmiddels ook internationale ervaringen uit de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Momenteel wordt gewerkt aan een C2C onderwijskolom in Venlo, samen met Fontys Hogescholen, ROC Gilde Opleidingen, Cita Verde College en OGVO.

26-07-2011 9:00

De Humanscale showroom in Amsterdam is operationeel. Op een bescheiden vloeroppervlakte van 70 vierkante meter is een omgeving gecreëerd waarin de Humanscale producten optimaal tot hun recht komen en hun filosofie zichtbaar en zelfs tastbaar is.

De ruimte bevindt zich aan de Veemkade in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. Dit gebied met gerestaureerd industrieel erfgoed, hippe designwinkels en moderne architectuur sluit perfect aan op de kosmopolitische uitstraling van Humanscale. De ruimte zal functioneren als ‘working’ showroomen vrijwel het gehele assortiment ergonomische producten voor de werkplek, zoals monitorarmen, verlichtingsarmaturen en bureaustoelen, is er te vinden. Onder het motto ‘adam = open’ zal in het najaar een reeks open dagen worden georganiseerd om de showroom officieel in te luiden.

Humanscale is een onderneming op het gebied van ontwikkeling en productie van ergonomische oplossingen op en rond de kantoorwerkplek. Haar innovatieve stoelen, monitorarmen, verlichtingsarmaturen en andere ergonomische producten zijn ontwikkeld om gezonder en  efficiënter te kunnen werken en zodoende de kwaliteit van het kantoor te verbeteren. De producten van Humanscale worden ontwikkeld vanuit een duidelijke filosofie. Als goed design een functioneel probleem simpel en elegant oplost, is het resultaat altijd eerlijk en tijdloos. Deze filosofie heeft er mede toe geleid dat zij als enige projectmeubelfabrikant is opgenomen in I.D. Magazine’s top 10 van ‘Enterprises that help push design forward’.
 

21-07-2011 12:50

ContRact, een nieuw Benelux-event voor de projectmarkt, opende vorige maand zijn deuren in Brussel. De Meubelbeurs Brussel en Textirama willen hiermee een extra platform aanbieden voor de contractmarkt. Het aanbod concentreert zich rond meubelen en interieurtextiel, wand-, vloer- en raamdecoratie.

De eerste editie is volgens de organisatoren geslaagd te noemen. Zo’n 800 bezoekers bezochten de beurs, waar ruim zestigdeelnemers uit negen verschillende landen hun producten toonden. Naast België, Nederland en Italië waren ook Frankrijk, Spanje, Duitsland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken vertegenwordigd. ContRact richt zich op interieurarchitecten, voorschrijvers uit de hotel-, horeca- en zorgsector, project- en kantoorinrichters, totaalinrichters, decorateurs, designers, en ook architecten en studiebureaus. Eregast was toparchitect-designer Julien De Smedt van JDS Architects, die enkele van zijn visionaire projecten voorstelde, zowel in de architectuur als in het meubelontwerp. ContRact hoopt een katalysator te zijn voor de groeiende contractmarkt, waarvoor tot op heden in de Benelux geen echt gericht zakelijk platform voorhanden was. Wordt vervolgd in 2012!

14-07-2011 8:57

In de bouwbranche wordt steeds vaker gebruik gemaakt van hout en plaatmateriaal afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Meer dan 90 procent van de import van hout & plaatmateriaal van Stiho en Baars & Bloemhoff is reeds aantoonbaar duurzaam gecertificeerd. Zij hechten er veel waarde aan om het behoud van bossen te stimuleren. Daarom zijn Stiho en Baars & Bloemhoff al FSC Partner, maar nu ook PEFC-gecertificeerd.

Een groeiend aantal klanten vraagt om PEFC-gecertificeerd hout en plaatmateriaal. Dit komt mede doordat de toelating van PEFC in het beleid van duurzaam inkopen van de Nederlandse overheid steeds meer bekend begint te raken in de bouw. Daarnaast is PEFC het grootste keurmerk voor duurzaam bosbeheer wereldwijd en heeft het een belangrijke bijdrage in het aandeel aantoonbaar duurzaam geïmporteerd hout en plaatmateriaal van Stiho en Baars & Bloemhoff.

PEFC is een internationale organisatie zonder winstoogmerk voor duurzaam bosbeheer. PEFC staat voor 'Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes'. Uniek is dat PEFC landelijke certificeringsystemen voor duurzaam bosbeheer onder één internationaal herkenbaar keurmerk samenvoegt. Door middel van een strenge beoordeling wordt gekeken of een certificeringsysteem aan de duurzaamheidsmeetlat van PEFC Internationaal voldoet en kan worden erkend. Het doel van PEFC is om wereldwijd het bosbeheer te verbeteren en te zorgen dat al het bos op duurzame wijze wordt beheerd met evenwicht tussen de sociale, ecologische en economische functies. Het PEFC-label garandeert dat producten afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.

Stiho en Baars & Bloemhoff zijn onderdeel van De Stiho Groep. De bedrijven van De Stiho Groep leveren materialen, gereedschappen, diensten en advies aan bouwers en andere professionele verwerkers van hout, plaat- en bouwmaterialen in Nederland. Stiho is een distributieve groothandel die de aannemerij van bouwmaterialen, hout en plaat voorziet. Met vier regionale distributiecentra en zestien vestigingen in het land heeft Stiho landelijke dekking. De grote kracht is dat alle denkbare materialen geleverd kunnen worden, op het tijdstip en de plaats die de klant wenst. Baars & Bloemhoff is een totaalleverancier van decoratieve plaat- en dragermaterialen voor interieurbouwend Nederland. Met zes vestigingen is Baars & Bloemhoff een groot voorraadhouder voor de verwerker.
 

13-07-2011 9:18

Tijdens de vakbeurs Bakkersvak hebben Johan Seijbel, General Manager van Van Geelen Standinrichtingen en Cornelien Baijens, Managing Director van easyFairs het contract ondertekend, waarbij Van Geelen de nieuwe partner wordt voor alle Nederlandse vakbeurzen van easyFairs. Van Geelen wordt hierbij exclusief leverancier van meubelen en tapijt.

 

Johan Seijbel verklaarde verheugd te zijn: "easyFairs is één van de toonaangevende onafhankelijke beursorganisatoren in Nederland en wij zijn blij om bij te kunnen bijdragen aan de verdere groei van easyFairs en natuurlijk alle klanten van easyFairs van dienst te kunnen zijn".

 

De keuze voor Van Geelen was volgens Cornelien Baijens een logische. "Van Geelen is onderdeel van de Boemer Rental Services Group die in Nederland marktleider is en verspreid over Europa 15 vestigingen heeft. Dit betekent dat Van Geelen een stabiele partner is die alle specialismen in huis heeft en dus een uitstekende partij is en onze exposanten een goede service kan bieden", aldus Cornelien Baijens.

 

Van Geelen zal haar assortiment via de beurswebsite van easyFairs aanbieden, waarbij exposanten via deze website zelf extra meubelen kunnen bijbestellen.

10-07-2011 11:37

Energiemanagement speelt een sleutelrol bij de realisatie van duurzame en klimaatneutrale gebouwen. Schneider Electric, wereldwijd specialist in energiemanagement, kondigt een strategisch partnership aan met projectontwikkelaar OVG voor verdere verduurzaming van gebouwen in Europa. OVG wil door de samenwerking en kennisdeling met Schneider Electric een technologisch grote stap voorwaarts maken in het verder verduurzamen van nieuwe en bestaande gebouwen.

De vraag naar energie-efficiënte gebouwen groeit sterk in Europa. Om het energieverbruik daadwerkelijk terug te dringen, is het essentieel dat energiemanagement vanaf de ontwerpfase bij projecten wordt betrokken. Schneider Electric en OVG zijn daarom een nauwe strategische samenwerking aangegaan om verduurzaming van gebouwen in Europa verder te bevorderen.

OVG is als projectontwikkelaar vooral gericht op duurzame nieuwbouw en herontwikkeling. Daarbij vormen vraagstukken rond milieu, sociaal culturele en financieel economische factoren de belangrijkste speerpunten. Het doel is om nieuwe projecten gedurende hun gehele levensloop klimaatneutraal te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of betaalbaarheid. Om dit te behalen, werkt de ontwikkelaar nauw samen met marktleiders op elk specifiek technisch gebied. Zelf is OVG sinds 2007 als organisatie geheel klimaatneutraal.

 

Schneider Electric assisteert OVG bij de planvorming en het ontwerp, en neemt een pro-actieve rol op zich bij het implementeren van energiebeheertechnologieën. OVG krijgt op deze manier toegang tot de diepgaande kennis van Schneider Electric op het gebied van energiemanagement, waardoor de projectontwikkelaar zijn leiderschapspositie op het gebied van klimaatneutrale gebouwen verder kan uitbreiden.

OVG is geen vreemde op het gebied van duurzame bouw. Zo heeft de projectontwikkelaar in Nederland reeds drie Breeam-NL-certificaten met Excellent-score ontvangen, waaronder tevens de eerste Excellent-score die de Dutch Green Building Council in Nederland heeft uitgereikt. "OVG heeft ook internationaal ruime ervaring met duurzaam ontwerpen en bouwen", zegt Coen van Oostrom, oprichter en directeur van OVG. "Zo hebben we een succesvol plan gerealiseerd voor de herontwikkeling van het Triton Haus kantorencomplex in Frankfurt. Dat gebouw heeft een DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) Gold-certificaat gekregen, de hoogste certificering in Duitsland voor duurzaam bouwen."

In Nederland werken OVG en Schneider Electric reeds samen bij de totstandkoming van het nieuwe hoofdkantoor van Schneider Electric in Hoofddorp. Het complex wordt een duurzaam en intelligent gebouw met een vloeroppervlak van 6.000 vierkante meter. Hiermee willen OVG en Schneider Electric aantonen hoe een groen concept zowel operationeel als economisch effectief kan zijn. "De ervaring en kennis die OVG opdoet bij deze projecten zullen het fundament vormen van toekomstige projecten in Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk", meldt Marcel Spijkers, Algemeen Directeur van Schneider Electric Nederland. "Schneider Electric is zeer tevreden met de mogelijkheid om OVG te ondersteunen bij het exporteren van deze Nederlandse innovaties naar de rest van Europa."
 

07-07-2011 14:56

Steeds vaker komt het voor dat een (nieuw) kantoorpand bij oplevering al niet meer geschikt is voor de organisatie die hierin gehuisvest moet worden. Reden is dat betrokkenen voor de (ver-)bouw van het project aan het meest cruciale proces voorbij zijn gegaan: het verzamelen van informatie. Om de keuze te kunnen maken voor het juiste gebouw en de juiste inrichting, moet namelijk vooraf duidelijk zijn wat een organisatie nodig heeft. Ook op de langere termijn. The Office Opleidingen speelt hierop in en introduceert een spraakmakende training die torenhoge kosten en frustraties kan voorkomen: Marco Polo. 

 

Marco Polo sluit volledig aan bij Het Nieuwe Werken en Het Nieuwe Inrichten. Marco Polo is een ontdekkingsreis door de wereld van het inrichten van nú. De inspirerende cursus is bedoeld om deelnemers inzicht te geven in de wijze waarop een goed en eigentijds projectinterieur tot stand komt. Marco Polo leert deelnemers om vanuit verschillende invalshoeken te kijken naar spraakmakende interieurs. Daarbij passeren onder meer kantoren, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en congrescentrade revue.

 

Marco Polo is een ontdekkingsreis in de meest letterlijke zin van het woord. In het kader van de training bezoeken de cursisten een aantal spraakmakende voorbeeldprojecten. Op deze manier leren de deelnemers om met een praktische bril naar interieuropgaven te kijken. Marco Polo wil cursisten leren wie er zoal betrokken zijn bij huisvestingsprojecten en inrichtingsprojecten en welke rol ieder van die betrokkenen heeft. De trainig geeft inzicht in de rol van de opdrachtgever, HR-manager, facilitair manager, architect, adviseur en inrichter. Dankzij de kennis die de deelnemers opdoen tijdens de bijzondere ontdekkingsreis zijn zij in staat meer vanuit een integrale visie creatieve en passende oplossingen aan te dragen voor diegene waar het om gaat: de gebruiker.

 

Mee op ontdekkingsreis door de wereld van state-of-the-art inrichtingen? 
MARCO POLO vertrekt op 13 oktober!

 

Klik hier voor meer informatie

07-07-2011 6:13

Het aantal plaatsingen van vakantiekrachten bij organisaties is dit jaar ruim een derde (36 procent) gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de site vakantiewerk.nl van Unique. Op deze site wordt vraag en aanbod van vakantiewerk bij elkaar gebracht.

Ook heeft Unique onderzocht om welke reden werkgevers dit jaar vakantiekrachten willen inzetten. Ruim de helft van hen geeft aan dat zij vakantiewerkers inzetten om de lage bezetting op te vangen zodat het werk gewoon door kan gaan. Daarnaast geldt voor 28 procent dat ze met vakantiewerkers de hoge pieken in de zomerperiode kunnen opvangen. Tot slot vindt 19 procent het inzetten van deze flexibele krachten tegen vrij lage kosten een pluspunt.

Raymond Puts, algemeen directeur bij Unique: “Sinds vorig jaar is er een flinke toename te zien van de inhuur van vakantiekrachten. In 2009 werd er een dieptepunt gesignaleerd. Dit had alles te maken met de economische crisis. Het is een goed teken dat er dit jaar nu al een stijging te zien is in het aantal plaatsingen van vakantiekrachten. De meeste werkgevers bedenken gedurende de zomer dat ze vakantiewerkers willen inhuren, dus ik verwacht dat deze stijging nog verder door zal zetten. Wel blijft de vraag naar vakantiewerkers nog achter bij het aanbod. Dit is echter een jaarlijks terugkerende trend.

Om vakantiekrachten en werkgevers te matchen heeft Unique voor de zomerperiode de site www.vakantiewerk.nl. Om werkgevers te belonen voor de inzet van flexibel personeel, selecteert Unique wekelijks een werkgever die één week van de plaatsing gratis krijgt.

05-07-2011 9:00

Wethouder Freddy Blommers van de gemeente Voorschoten heeft een convenant met FSC Nederland ondertekend. Dat houdt in dat de gemeente zich zal inspannen om voor projecten zoveel mogelijk gebruik te maken van door de Forest Stewardship Council gecertificeerd hout en papier. Zo draagt zij bij aan verantwoord bosbeheer en instandhouding van bossen overal ter wereld en vervult zij een voorbeeldfunctie voor de markt.

De gemeente Voorschoten gebruikt sinds 2007 al FSC-gecertificeerd papier. Gebruik van duurzaam hout en papier past binnen de ambities van het klimaatbeleid van de gemeente dat gericht is op energiebesparing en vermindering van CO2 uitstoot. Immers, vernietiging van bossen leidt wereldwijd tot een uitstoot van CO2 van bijna 20 procent. Het convenant draagt daarnaast bij aan efficiënte uitvoering van het gemeentelijk beleid voor duurzaam bouwen en duurzaam inkopen (100% in 2015).

Mark Kemna die namens FSC Nederland tekende, is verheugd met de keuze voor FSC. “Een product mag pas het FSC-keurmerk dragen als alle schakels in de productieketen gecertificeerd zijn. Zo kan een houten balk tot aan het bos herleid worden”, zegt Kemna. “Doordat de gemeente zaken doet met verschillende leveranciers, komen er meer bedrijven met een FSC-certificaat. En hoe meer FSC-hout hoe beter voor het leefmilieu van mens en dier. Wij zijn dan ook verheugd met het feit dat Voorschoten zich als 48e gemeente bij FSC Nederland aansluit.” 

 

 

 

 

 

 

 

Ondertekening door gemeente Voorschoten is onderdeel van een regionaal convenant dat het initiatief is van de Milieudienst West-Holland. Inmiddels hebben 12 van de 15 gemeenten binnen deze regio het convenant ondertekend.

03-07-2011 21:11

Medewerkers met een payrollcontract voelen zich 100 procent medewerker van het bedrijf waar ze werken. Dat blijkt uit onderzoek door marktonderzoeksbureau Markteffect in opdracht van PleasePayroll. Maar liefst negen van de tien ondervraagden geeft aan dat payrolling de binding tussen werkgever en werknemer niet negatief beïnvloedt. Tevens geeft het merendeel aan ook met een payrollcontract voldoende zekerheid te hebben.

PleasePayroll liet het tevredenheidsonderzoek uitvoeren vanwege een toename aan negatieve geluiden rondom payrolling, vooral uit de hoek van de vakbonden. Medewerkers met een payrollcontract zouden onder meer te maken hebben met een lager niveau van arbeidsvoorwaarden en rechtsbescherming.

Uit het onderzoek komt echter een tegengesteld beeld naar voren: de ondervraagde medewerkers geven Please gemiddeld een 8,2 als rapportcijfer, onder meer voor de nauwkeurigheid bij het uitbetalen van salarissen en de vriendelijkheid bij telefonisch contact. Veel van de ondervraagde medewerkers zijn bovendien van mening dat hun werkgever zich door payrolling méér op zijn kerntaken kan richten. Opvallend is ook dat medewerkers payrolling in het geheel niet associëren met een toename van (rechts)onzekerheid. Met name medewerkers van kleine bedrijven geven aan zelfs meer vertrouwen te hebben in de HR-afdeling van Please dan in de eigen personeelsadministratie.

Please-eigenaar Jan Franken is positief over de onderzoeksresultaten. “Uit het onderzoek blijkt dat payrolling vanuit het perspectief van de medewerkers vaak helemaal geen achteruitgang is. Voor de meeste werknemers blijft hun baas gewoon hun baas. Met het enige verschil dat ze nu met vragen en problemen terecht kunnen bij een speciale HR-helpdesk die veel meer kwaliteit levert dan die baas ooit kan waarmaken.”

Onlangs liet PleasePayroll ook een onderzoek uitvoeren onder zijn klanten. Uit dit klanttevredenheidonderzoek komt payrolling ook positief naar voren: het gemiddeld rapportcijfer is hier een 8,1. Met name het ‘ontzorgende’ karakter van een payrollconstructie, de goede telefonische en online bereikbaarheid alsmede de effectuering van gemaakte afspraken spreken werkgevers aan.
 

03-07-2011 8:57

Interieuradviseurs, schilders, stylistes en anderen die in hun werk als kleuradviseur optreden, kunnen vanaf heden lid worden van de Nederlandse Brancheorganisatie voor Kleurdeskundigen (BNK) en zich inschrijven voor het kwaliteitsregister B. Na maanden van overleg en hard werken, zet de brancheorganisatie haar kwaliteitsregister open voor de eerste inschrijvers. De brancheorganisatie zet hiermee een eerste stap om de kwaliteit van kleurtoepassingen in de branche te bevorderen. Kleuradviseurs mogen de beschermde titel “Registerkleuradviseur” alleen voeren wanneer zij staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor de kleuradviseurs.

 

Kwaliteit in kleur en kleuradvies

Kwaliteit in kleurtoepassingen betekent motiveerbaar kleuradvies en controleerbaar kleurmanagement. Kennis over kleur is hier van groot belang. Dit betekent dat kwaliteit kan worden getoetst, ook in de wereld van kleur waar smaak onontkoombaar een sterke rol speelt. Het kwaliteitsregister stelt eisen aan het opleidingsniveau en de praktijkvoering van de individuele registerkleuradviseur. Registerkleuradviseurs B kunnen door middel van opleiding doorgroeien naar Registerkleuradviseur A.

 

Brancheorganisatie voor Nederlandse Kleurdeskundigen (BNK)

Stichting BNK (opgericht in september 2010) is de brancheorganisatie voor kleurdeskundigen in Nederland en behartigt hun gemeenschappelijke belangen. Onder de kleurenbranche wordt verstaan zowel de technische als de creatieve kleurenbranche. Stichting BNK zet zich in voor nationaal en internationaal kennismanagement met betrekking tot kleur. Zij ontplooit en ondersteunt de ontwikkeling en verspreiding van wetenschappelijke en toegepaste kennis over kleur. Stichting BNK ziet toe op de kwaliteit van kleuronderwijs en bevordert de kwaliteit van kleurtoepassingen in de branche.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >