Nieuws


27-05-2010 1:05

Naast Hardenberg en Gorinchem opent Evenementenhal haar derde locatie in Nederland: Venray. Gelegen aan de A73 zal het door Harry Maessen nieuw gebouwde complex nog dit jaar worden verbouwd en ingericht om te kunnen voldoen aan de eisen die Herman van der Most stelt.

De nieuwe locatie van 40.000 vierkante meter moet eind 2010 de eerste vakbeurs kunnen herbergen. Door de aangegane samenwerking met Maessen weet Van der Most met zijn concern nu echt een landelijke dekking voor zijn relationele vakbeurzen te realiseren. Niet alleen het zuidoosten van Nederland kan nu ook op de Van der Most-wijze worden bediend, ook Duitsland (met vliegveld Weeze op 16 kilometer) en België liggen op steenworp afstand.

Hiermee wordt invulling gegeven aan de ambitie om geheel Nederland te kunnen bedienen. Dit naast de internationale ambitie, waar inmiddels door de eerste gesprekken met een Duitse partij ook een start mee is gemaakt.
Herman van der Most en Harry Maessen hebben klaarblijkelijk hetzelfde ondernemersbloed en verstaan elkaar daardoor goed. Maessen zocht al langer een partij die zijn ruime hal, die voor meerdere doeleinden te gebruiken was, wilde gaan exploiteren voor de organisatie van beurzen. Herman van der Most zag direct een interessante aanvulling voor zijn bedrijf, Evenementenhal Hardenberg en Gorinchem. De één een man van weinig woorden, de ander een man uit de praktijk vinden elkaar: Evenementenhal Venray is een feit.

Maessen: “Ik wil mijn onroerend goed tot waarde brengen. Doe dat met goede mensen, die weten waar ze het over hebben. Met deze nieuwe bestemming voeg ik ook nog eens waarde toe aan de omgeving van Venray”.
“Een derde Evenementenhal past precies in de ambitie van ons bedrijf. Nu zijn we in staat landelijk vakbeurzen aan te bieden. Natuurlijk op basis van ons bekende concept. We zullen ervoor zorgen dat ook in Venray iedere gast persoonlijk en gastvrij wordt ontvangen”, aldus Herman van der Most.

Evenementenhal Venray ligt aan de A73 en kent een inpandige oppervlakte van 28.000 vierkante meter en 12.000 vierkante meter. Er is voldoende parkeergelegenheid en kent ook nog eens een onbebouwd evenemententerrein en een demonstratieterrein.
Het Duitse vliegveld Weeze ligt op 16 kilometer afstand en is snel te bereiken via de N270. België ligt op 60 kilometer afstand. Het treinstation van Venray ligt op loopafstand van Evenementenhal Venray. Eind 2010 zal de eerste vakbeurs plaatsvinden en de planning voor 2011 ligt klaar. De beurstijden zijn van 14.00-22.00 uur, waardoor reizen tijdens de spits niet aan de orde is.
 

26-05-2010 15:00

Uit een internationaal onderzoek van HR-organisatieadviesbureau Falke & Verbaan blijken werknemers in de acht onderzochte landen duidelijk te verschillen in vitaliteit, performance en excellence. Nederlandse werknemers scoren significant beter als het gaat om stress en werkvermogen: 53 procent van hen voelt zelden stress op het werk. Van de deelnemende landen - Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk, Zweden en VS - voelen Nederlandse werknemers zich het meest vitaal, Duitse werknemers het minst.

17-05-2010 8:30

Recentelijk is School Inside online gegaan. School Inside is een inspiratie- en kennisplatform voor het creëren van de ideale leeromgeving in het onderwijs.

Het internetportaal biedt actuele informatie, visie en praktische oplossingen op het gebied van inrichting, luchtkwaliteit, gezondheid, voeding, duurzaamheid, bouw, veiligheid en onderhoud van scholen. Doel is de realisatie van een prettiger leer- en leefklimaat voor leerlingen, studenten en docenten.

School Inside is een initiatief van de Admix Groep en richt zich op beslissers en beïnvloeders in de ontwikkelings-, realisatie-, explotatie- en renovatiefase van het onderwijsgebouw; van architect tot adviseur, van onderwijsambtenaar tot docent en van schoolbestuurder tot facilitair manager.

De nieuwe site biedt naast al het nieuws een podium aan een groot aantal onafhankelijke deskundigen op verschillende kennisgebieden. Naast een hoogleraar Onderwijskunde staan er bijvoorbeeld interviews met een kleurpsycholoog, een adviseur gebouwinstallaties en de directeur Servicecentrum Scholenbouw op www.schoolinside.nl. Zij geven hun visie op de optimale leeromgeving in zowel basis-, middelbaar als hoger onderwijs. 

De onderwijsomgeving staat de laatste jaren volop in de belangstelling. Onderzoeken tonen aan dat een goed leerklimaat een positieve invloed heeft op het leerproces en de prestaties. Hierbij staat klimaat niet alleen voor de kwaliteit van de lucht, maar ook voor het effect van kleuren, de inrichting van het interieur, de kwaliteit van voeding, de functionaliteit van vloerbedekking, architectonische aspecten en alles wat daarbij hoort op het gebied van bouwmaterialen, beglazing en zonwering.

Een goed binnenklimaat – voldoende licht, frisse lucht, een comfortabele temperatuur – is volgens de initiatiefnemers van het internetportaal niet vanzelfsprekend in Nederlandse scholen. "Het wordt nog te vaak gezien als kostenpost. Maar het gaat wel om de kwaliteit van het onderwijs en daarmee over onze jeugd en de toekomst van ons land."

School Inside is een initiatief van de Admix Groep in samenwerking met participanten uit verschillende marktsectoren, elk met hun eigen inbreng in en visie op de ideale leeromgeving. De huidige deelnemers zijn onder meer Forbo, Priva, Sodexo, Vetrotech Saint-Gobain en Sigma Coatings; meer participanten zijn op komst.

04-05-2010 9:45

Dingeman Kuilman neemt per 1 september 2010 afscheid als directeur van Premsela, het Nederlandse instituut voor design en mode. Hij is benoemd als voorzitter van het College van Bestuur van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, gevestigd in Arnhem, Enschede en Zwolle.

Dingeman Kuilman was vanaf 2003 als directeur verbonden aan Premsela. Onder zijn leiding heeft Premsela als sectorinstituut een plaats gekregen in de culturele basisinfrastructuur.
Kuilman was in die hoedanigheid onder meer verantwoordelijk voor de realisatie van het eerste onderzoek naar de omvang en de economische betekenis van de designsector en Visies op vormgeving, de tweedelige bronnengeschiedenis van de Nederlandse vormgeving.
In de afgelopen periode werden daarnaast Morf, vormgevingstijdschrift voor studenten, de internationale portal Design.nl en het platform Streetlab opgericht. In 2004 initieerde hij het publieke designlaboratorium Platform21.
Dit voorjaar werd de Premsela Leerstoel ingesteld aan de Vrije Universiteit Amsterdam ten behoeve van de wetenschappelijke bestudering van de culturele aspecten van design en mode.

Kuilman was de mede-initiatiefnemer van het programma DutchDFA, waarbinnen sectorinstituten en brancheverenigingen op het gebied van design, mode en architectuur samenwerken om de internationale positie van Nederland als ontwerpland te versterken.

(foto: Jansje Klazinga)

03-05-2010 8:30

Scholen moeten beter ventileren. Dat is de conclusie van de Gezondheidsraad in een rapport dat eind vorige week verscheen. 's Winters zijn klaslokalen vaak bedompt en 's zomers het er vaak te warm. 

De Gezondheidsraad is van mening dat de overheid betere eisen moet stellen aan de bouw van scholen zodat de kwaliteit van de lucht er wordt verbeterd. Ook moeten er volgens de opstellers van het rapport richtlijnen komen voor de schoonmaak van klaslokalen.

De aanbevelingen gelden vooral voor het basisonderwijs, maar zijn ook wel degelijk van toepassing op andere scholen. Volgens de Gezondheidsraad is er weinig wetenschappelijke studie gedaan naar de kwaliteit van lucht in klaslokalen. De raad  vindt dat er in elk geval onderzoek moet komen naar de gevolgen voor kinderen met astma, leerproblemen en chronische hoofdpijn.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >