Nieuws


26-02-2010 12:54

De Italiaanse meubelgigant Moroso krijgt (waarschijnlijk) een nieuw hoofdkantoor. David Adjaye Associates heeft afgelopen week het ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor gepresenteerd. Over de opleveringsdatum is evenwel niets bekend gemaakt.

Het ontwerp bestaat uit een hoog blok en een langwerpige laagbouw. De marmeren bekleding zorgt in combinatie met de vele lichtopeningen voor een verschillend dag- en nachtaanzicht. Het kantoor komt te staan in het Noord-Italiaanse Udine, in een omgeving met veel rechte laagbouw. Het exterieur van het ontwerp  is daarom vrij strak, het ‘reliëf’ is binnen in het centrale volume te vinden.

Terrassen, tuinen, bruggen tussen de kantoren en een centrale trappartij bepalen het interieur van dit drie verdiepingen hoge blok. De plaats van de raampartijen en andere lichtopeningen zijn bepaald door de beweging van de zon gedurende de dag. Op deze manier worden het binnenklimaat en de natuurlijke verlichting in het gebouw onder controle gehouden. 

Het blokvormige deel van het gebouw zal kantoren, een bibliotheek, een restaurant en plaatsen voor ontmoeting en ontspanning herbergen. In de laagbouw komen showrooms.

Moroso lijkt met haar plannen Vitra te volgen. Het bekende Zwitserse designmerk opende onlangs een opzienbarend nieuw showroomcomplex in Weil am Rhein, ontworpen door Herzog & De Meuron.
 

26-02-2010 12:24

Onderwijs & ICT: een succesvolle combinatie

De vakbeurs Onderwijs & ICT in Utrecht is succesvol verlopen. Dat meldt de beursorganisatie. Projectmanager Fleur Niemer – Van Oijen: "ICT is en wordt steeds belangrijker in het onderwijs en dat merk je aan het toegenomen bezoek. We zijn erg tevreden met de behaalde resultaten."

"Je ziet dat de bezoeker naast de noviteiten van de exposanten komt voor de inhoud", vervolgt de projectmanager. "De toevoeging van het Didactiek- en ICT-paviljoen was dan ook een groot succes. Tijdens de presentaties op het paviljoen blokkeerden de hoeveelheid toeschouwers zelfs de doorgang."

De vakbeurs Onderwijs & ICT werd op 10 en 11 februari gehouden in Jaarbeurs Utrecht. De beurs trok 4.075 bezoekers, een stijging van 6 procent ten opzichte van 2008. "33 procent van het totaal aantal bezoekers speelt een adviserende rol in ICT-vraagstukken, zoals de collega’s Hans Minjon en Lex Goodee. Beiden zijn werkzaam als ICT-coördinator op ROC Vecht en Gooistreek in Hilversum en bezochten de beurs om enerzijds gericht informatie te verzamelen en anderzijds te werken aan hun eigen scholing."

Minjon en Godee gingen gericht op zoek naar informatie over elektronische borden en leerlingvolgsystemen. “Niet zonder resultaat!”, reageert Minjon. “We hebben een goed alternatief gevonden waar we erg enthousiast over zijn. Nu alleen nog kijken of we het straks ook daadwerkelijk kunnen invoeren. We hebben als coördinator toch met name een adviserende rol.” 

Henk van der Zeeuw, locatiedirecteur van scholengemeenschap Visser ’t Hooft in Leiden, is onder de indruk van het gehalte aan innovaties op de beurs. Van der Zeeuw: “Het is goed dat we voor de komende jaren een ICT-beleidsplan hebben ontwikkeld, zodat ik tijdens mijn bezoek een goede leidraad had wat betreft onze wensen en eisen op dat gebied. Op de beurs bleek namelijk dat qua mogelijkheden de bomen inmiddels de hemel ingroeien!”

Iedereen wilde tijdens de beurs wel even spelen met een iPhone of door albumhoezen bladeren op de iPod. Desondanks merkten ze op de stand van Apple Solution Expert toch echt dat de inhoud voorop stond tijdens de beurs. “Tijdens eerdere edities lieten we met name zien wat we allemaal in huis hebben, nu voerden we steeds vaker inhoudelijke gesprekken”, vertelt standmanager Frits Sträter. “Nog steeds trekt onze stand natuurlijk veel belangstelling vanwege onze apparatuur, maar de inhoud stond echt voorop bij onze bezoekers die voornamelijk tot de groep eind- of medebeslissers behoorden. Dat onze producten daarnaast kennelijk attractief zijn, is natuurlijk alleen maar gunstig om meer bezoekers naar je stand te trekken.”

De uitbreiding van de beurs met het Didactiek- en ICT-paviljoen bleek een gouden greep. "Het aantal belangstellenden dat hier op af kwam overtrof alle verwachtingen", aldus de beursorganisatie. "Liefst 31 procent van de bezoekers bezocht dit paviljoen waar onder andere presentaties en labs werden gegeven over ‘het nieuwe leren’. 48 procent van de bezoekers woonde zo’n sessie bij."

Volgend jaar kan onderwijzend Nederland zich tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) volledig op de hoogte laten stellen van de nieuwste producten en diensten voor het onderwijs. De NOT is de vakbeurs voor onderwijsprofessionals waar alle sectoren van het onderwijs zijn vertegenwoordigd. Ruim 450 exposanten brengen bezoekers het nieuwste van het nieuwste uit de markt. Congressen en workshops zorgen voor een hoog kennisgehalte. De NOT vindt plaats van 25 tot en met 29 januari 2011 in Jaarbeurs Utrecht.
 

26-02-2010 9:14

Nederland heeft in 2009 zijn eerste plaats als belangrijkste exporteur richting Duitsland tegenover China en Frankrijk kunnen handhaven. Dit meldt de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in Den Haag.

Nederland heeft volgens de Handelskamer in het afgelopen jaar goederen ter waarde van meer dan 58 mrd. euro naar Duitsland vervoerd. China bereikte 55,4 mrd. euro, Frankrijk lag op 54,6 mrd. euro. “Nederland heeft ondanks de moeilijke randvoorwaarden bewezen dat het als goederenplatform richting de Bondsrepubliek steeds belangrijker wordt”, zegt Axel Gerberding, directeur van de DNHK.

Vorig jaar verdrong Nederland voor het eerst sinds de jaren tachtig Frankrijk van de eerste positie als exportland richting Duitsland. Toen wees de DNHK nog op het gestegen olie- en aardgasvervoer als oorzaak hiervoor. 

“Gezien de flinke daling van de export in het algemeen blijven aardgas en olie desondanks grote spelers in de uitvoer”, aldus Gerberding. Andere belangrijke exportgoederen richting Duitsland waren in 2009 volgens de Handelskamer fossiele en minerale brandstoffen, chemische producten, voedings- en genotsmiddelen, agrarische producten en ICT. Kantoormeubelen worden door de organisatie niet genoemd.

De cijfers zijn gebaseerd op onderzoek van het Duitse Bundesamt für Statistik (Destatis). Het CBS zal zijn gegevens over de Nederlandse export en import per land over 2009 later bekendmaken.
 

25-02-2010 10:03

Kennisplatform voor de bouw SBR presenteert een nieuwe uitgave: ‘Groen in gebouwen'. 'Planten brengen een interieur tot leven. Ze zijn van esthetische waarde en zorgen voor rust en welzijn. Ze zorgen zelfs voor economische effecten!', aldus het voorwoord van deze publicatie, die in opdracht van SBR is gemaakt door ir. J.A. Bergs (BenR adviseurs).

Planten hebben een aantoonbare invloed op het welbevinden van de mens. Groen in het interieur beïnvloedt de productiviteit en vermindert gezondheidsklachten en stress. Patiënten herstellen sneller en mensen beoordelen hun omgeving positiever.

Deze publicatie behandelt de volgende onderwerpen: mens en groen: het effect dat groen heeft op de productiviteit en welbevinden van de mens; economische effecten waarom je groen zou willen toepassen in het interieur; waar moet je vanaf schetsontwerp rekening mee houden - ruimtelijke en bouwtechnische aspecten; welke eisen stelt groen aan een gebouw - bouwfysische aspecten; hoe kun je groen toepassen in het interieur - welke planten zijn geschikt en welke plaatsingsmogelijkheden zijn er.

'Een uitgave die u niet mag missen, als u erover denkt om uw eigen omgeving van groen te voorzien, een geïntegreerd ontwerp met groen wilt maken of anderen adviseert', aldus SBR.

 

Prijs: 50 euro (exclusief 6 procent btw)

Aantal pagina's: 73

ISBN: 978-90-5367-505-2

Zie ook:
Rotterdam slaat nieuwe 'groene' weg in
Polyclose opvallend groen
Groen in gebouwen
Primeur green fortune
Westplant met topmodel in zee
Plantenbak Boxer: stijlvol en stoer
Onderzoek over 'groen' op werkplek
Sansevieria: gezond en sterk
Ettore Sottsass en Christopher Dresser
Bloemen voor Kwantum

Inside Information nr 1-2007
Interieurbeplanting

25-02-2010 10:00

Preview!

Architectuur en akoestiek: geen gelukkig huwelijk?
U kent de Villa VPRO van MVRDV? Naar verluidt was de akoestische situatie er lange tijd abominabel. En hadden de gebruikers zelf niet ingegrepen, dan was het VPRO-personeel ondertussen waarschijnlijk massaal hoorndol in de WAO beland. Het kan ook anders, beweren verschillende aanbieders van akoestische oplossingen. Akoestische functionaliteit en minimalistische esthetiek behoeven elkaar niet te bijten. “En in diverse projecten móet het natuurlijk ook anders”, zegt Jürgen van Hulst, project adviseur bij aanbieder Gyproc Nederland. “In een theaterzaal of in een studioruimte is het van levensgroot belang dat de akoestische situatie optimaal is.”
 
Ook aanbieders als Wallsz, Merford  en Ecophon houden zich bezig met akoetsiche problematiek in architecturale binnenruimtes. “Hoe minimaler het ontwerp, des te erger de galm”, zegt Martijn van Peppel van Merford Noise Control, een andere aanbieder die zich bezighoudt met het aanbieden van esthetische akoestische oplossingen. “Architecten hebben nogal eens de neiging om hun binnenruimtes zo minimaal mogelijk uit te voeren.” Architecten zijn voor het bedrijf uit Gorinchem een steeds belangrijker doelgroep. “Daarom deden we ook mee aan de beurs Material Xperience in Ahoy. We willen architecten en interieurarchitecten laten zien dat we de producten hebben om de akoestiek van een open ruimte op een mooie manier te optimaliseren.” Benieuwd of MVRDV ondertussen ook bekeerd is.
 
Een uitgebreidere reportage over dit onderwerp kunt u lezen in Inside Information Nr.2-2010. Deze verschijnt op 30 maart.
 
 
Wanneer u zich opgeeft als abonnee, ontvangt u dit nummer stipt op tijd in uw brievenbus.
Inside Information

Factuurgegevens:

Functie:
Naam:
Bedrijfsnaam:
Straat en huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Land:
Telefoon:
Fax:
E-mailadres:

Verzendadres: (alleen invullen als factuur- en verzendadres verschillen)

Postbus:
Straat en huisnummer:
Plaats:
Postcode:
Land
Evt Opmerkingen
Vul rechter code in
 
 
 
25-02-2010 9:03

Het internetradiostation muziektijdenshetwerk.nl is onlangs gelanceerd. Dit station biedt ondernemers een alternatief zodat Buma & Sena licentiekosten niet meer betaald hoeven te worden. Eén van de initiatiefnemers, Hessel van Oorschot vertelt: "Wij zijn niet tegen de Buma/Stemra & Sena. Maar we zijn voor meer keuzevrijheid, kostenbesparing en flexibiliteit."

Drie Nederlandse specialisten in de digitale distributie van muziek: Tribe of Noise, Muziekindezaak.nl en Streamwise (onderdeel van de Notice Branded Media Groep) hebben hun initiatief gebundeld in muziektijdenshetwerk.nl. Wim van Dijk van Muziekindezaak.nl vertelt: "Wij zijn al jaren in dialoog met zakelijke gebruikers die onze radiodiensten afnemen. Ondernemers willen geen gedoe. Ze zijn op zoek naar een muziekdienst die kwaliteit, gebruikersgemak en kostenbesparing biedt. Met muziektijdenshetwerk.nl bieden we zo een oplossing."

Niet alle muziek is geschikt om in zakelijke omgevingen te draaien. Emile van Maasdam van Streamwise: "Onze dj's richten al hun aandacht op de juiste programmering voor zakelijk gebruik. Erg arbeidsintensief maar het eindresultaat telt. Een goed muziekprogramma betekent namelijk een verhoging van de sfeer en productiviteit binnen het bedrijf."
Het aansluiten van de voorgeprogrammeerde internetradio is een kwestie van een audio-, internet- en stroomkabel insteken. Vervolgens heeft de ondernemer er geen omkijken meer naar, 's ochtends de radio aan en 's avonds weer uit. De internetradio voor winkels, horecagelegenheden en bedrijven wordt geleverd via een webwinkel.

Jaarlijks ontvangen de belangenorganisaties Buma/Stemra en Sena samen ongeveer 100 miljoen euro van ondernemers voor het zakelijk gebruik van muziek, aldus de initiatiefnemers van Muziektijdenshetwerk.nl. De licentiekosten per onderneming zijn gebaseerd op diverse factoren zoals het aantal medewerkers en vierkante meters van de werkvloer. Het kostenplaatje voor dit internetstation is inzichtelijker en veelal een stuk lager. Men betaalt eenmalig een bedrag van 199 euro voor de aanschaf van de internetradio en 25 euro per maand voor het muziekabonnement. Van Dijk: "Met deze nieuwe dienst bieden we alle Nederlandse ondernemingen een extra keuze. De ondernemer is aan zet."

Zie ook:
Onderzoek NationaleVacaturebank.nl
Drie keer zoveel storingen
Onderzoek tevredenheid werkplek
'Heb je 't al gehoord?' gaat digitaal

23-02-2010 16:34

Een Nederlandse werknemer doet er gemiddeld 28 minuten over op zijn werk te komen. In totaal dus een gemiddelde van 56 minuten per dag. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek, het Regus Business Tracker-onderzoek, gehouden onder ruim 11.000 werknemers uit dertien landen. In Europa zijn echter de Belgen nog langer onderweg, namelijk 74 minuten per dag. Het land dat absoluut de kroon spant is China met gemiddeld 84 reisminuten per werkdag.

23-02-2010 16:11

De overheid geeft aan dat de huidige bouwregelgeving voor brandveiligheid de grenzen heeft bereikt. Burgers en marktpartijen gaan er teveel vanuit dat brandveiligheid de verantwoordelijkheid van de overheid is. Er wordt te weinig zelf nagedacht over de risico’s die optreden. Daarnaast volgt er meestal pas actie na een incident, dan is het echter al te laat. De maatschappelijke reactie op brandveiligheid is incident gestuurd.

Toepassing van een risicobenadering wordt gezien als een volgende stap op weg naar brandveiliger gebouwen. Door deze benadering groeit ook de bewustwording. Hoe kunnen overheden, de brandweer, adviseurs, bouwers en anderen er samen voor zorgen dat deze werkwijze straks slaagt? De antwoorden komen tijdens het Nationaal Brandveiligheidcongres 2010. SBR organiseert de vierde editie van dit landelijke evenement op 22 april in Spant! te Bussum. Centraal staat het thema ‘bewust omgaan met risico’s’.

www.nationaalbrandveiligheidscongres.nl.

22-02-2010 15:46


Voorzitter Elco Brinkman van ondernemersorganisatie Bouwend Nederland vreest dat 2010 het jaar wordt van doorsukkelen. De oud-minister maakt zich na de val van het kabinet ernstige zorgen over de invoering van de crisis- en herstelwet. "Ik ga ervan uit dat die wet dit jaar van de baan is. Hij lijkt verdwenen achter de politieke horizon'', liet Brinkman via zijn woordvoerder weten.

Met de crisiswet had het kabinet procedures voor grote bouw- en infrastructurele projecten willen versnellen, om zo de economische crisis te bestrijden. Vooral de bouwsector had hierdoor een stevige impuls moeten krijgen. De Tweede Kamer stemde afgelopen najaar met de wet in. Onlangs stelde de Eerste Kamer de behandeling van de wet uit. "Ondanks dit uitstel hoopten wij dat de crisiswet toch zou worden ingevoerd.'' Bouwend Nederland vreest nu dat de Eerste Kamer de wet tot controversieel onderwerp verklaart. Dat betekent dat de wet er op zijn vroegst onder een volgend kabinet kan komen. De bouwsector verkeert door de economische crisis en de lange periode van vorst al in moeilijke tijden. Met ook nog eens een politieke crisis erbij, begeeft zich de sector helemaal in zwaar weer. "Dit gaat zeker ten koste van de werkgelegenheid in de bouwsector'', aldus de zegsman.

18-02-2010 17:04

Met de grootste KNX-stand ooit zal de wereldstandaard voor domotica zich presenteren op de beurs Light+Building die van 11 tot en met 16 april in Frankfurt wordt gehouden. Daarnaast vindt er op 13 april, om 18.30 uur, het 'KNX Top-event' plaats in het Forumgebouw. Tijdens dit evenement worden ook de tweejaarlijkse, internationale KNX Awards uitgereikt.

Het thema van KNX tijdens deze editie van Light+Building is '20 jaar KNX'. Het is namelijk twee decennia geleden dat de voorlopers van KNX in 1990 met standaardisering van start gingen. Op de beurs zullen minimaal 100 van de inmiddels 175 aangesloten fabrikanten hun nieuwste KNX-componenten en systemen tonen.

Tevens presenteert KNX op Light+Building de nieuwe versie van de software ETS4, die later in 2010 verkrijgbaar is. Elke Nederlandse KNX Professional die besluit om het KNX Top-event bij te wonen, ontvangt daar een kortingsbon van 20% op een upgrade van ETS3 naar ETS4. Tevens kunnen Nederlandse KNX Professionals een gratis toegangsbiljet voor Light+Building ontvangen bij het secretariaat van KNX Nederland.

De internationale KNX Associatie wil op Light+Building aantonen dat voor domotica en gebouwautomatisering de standaard KNX een absolute doorbraak heeft bereikt. Niet alleen is het aantal aangesloten fabrikanten in 2009 in bijzonder hoog tempo toegenomen. Ook het aantal gebruikers van de KNX-software, ETS3, zit wereldwijd al boven de 27.000. Daarnaast zijn er in de wereld al bijna 18.000 KNX Partner, installateurs en system integrators die de officiële KNX-opleiding hebben gevolgd. In Nederland ligt dit aantal op bijna 500.

Om de markt op zoveel mogelijk manieren met KNX in aanraking te laten komen, heeft KNX op Light+Building vier stands. De 'hoofdstand' staat in Hal 8, standnummer F98. Maar KNX maakt ook onderdeel uit van 'The Intelligent House of the Present'. Deze 'slimste stand' is gecreëerd door experts voor experts en toont een model van een woning waar men de kamers heeft uitgerust met in de praktijk bewezen domotica en automatisering gebaseerd op KNX. Deze slimme woning is eveneens in Hal 8 gevestigd. Daarnaast heeft KNX nog stands in Hal 11 en in Hal 9.

18-02-2010 13:05

Bijna zes op de tien Nederlanders denken tijdens het sporten aan hun werk en komen al rennend, fietsend of fitnessend op nieuwe ideeën. Sporters zijn bovendien significant meer tevreden met hun baan dan niet-sportende werknemers en ze zijn meer bezig met hun carrière. Ook zijn sportievelingen minder vaak ziek (drie ziektedagen versus vijf ziektedagen). Dat blijkt uit een onderzoek van Monsterboard.nl over sport en carrière onder meer dan twaalfduizend Nederlanders.

Sporten maakt, zo lijkt uit de resultaten op te maken, werkend Nederland productiever. Het maakt werknemers ook carrièregerichter. Een meerderheid van de respondenten (in totaal 55 procent) hecht veel belang aan hun carrière. Voor sportievelingen geldt dit het sterkst, van de sporters ziet 32 procent een carrière als een van zijn topprioriteiten of zelfs als dé topprioriteit. Bij de niet-sporters is dit 27 procent. Hoe hoger het inkomen hoe groter bovendien de kans dat iemand sport: van de hogere inkomensgroepen sporten significant meer respondenten dan van de groepen met een lager inkomen.

 Een ruime meerderheid van de ondervraagden doet aan sport: 80 procent; 69 procent doet dat minstens twee keer per week. Niet-sporters geven als reden meestal tijdgebrek aan (30 procent). De populairste sport is fitness: bijna de helft (46 procent) traint in een sportschool. Dat sporten gebeurt bijna altijd doordeweeks (90 procent), en dan vooral 's avonds (85 procent). Een klein gedeelte sport 's ochtends (14 procent) en een enkeling doet dat tijdens de lunch (1 procent). Daarnaast sport 60 procent (ook) in het weekend.

Sporten lijkt dus een gunstige invloed op het werk te hebben. Toch maken werkgevers hiervan maar weinig gebruik: de meerderheid van de werknemers (83 procent) geeft aan niet door de baas te worden aangemoedigd om te sporten. Bijna driekwart (74 procent) zou een (financiële) stimulans wel waarderen. Vooral mensen die al sporten, zien het als een positieve beloning voor hun inzet. Bovendien verwacht meer dan de helft (54 procent) dat zo'n stimulans de productiviteit ten goede komt. Ruim 1 op de 2 werknemers ziet graag een beloning in de vorm van korting op een fitnessabonnement, gevolgd door fitnessapparatuur op kantoor (13 procent) en een interne competitie (10 procent).

Naast sporten is ook het kijken naar sport een veel beoefende bezigheid. Zo gaf maar liefst 71 procent van de respondenten aan naar de Olympische spelen te gaan kijken. Het tijdsverschil met Vancouver zorgt er in ieder geval voor dat dit veelal niet onder werktijd gebeurt.
 

17-02-2010 11:54

Igluu opent op 18 februari een nieuwe vestiging in Den Haag, speciaal gericht op ZZP-ers die het thuiswerken zat zijn. "Het Igluu-kantoor is een uitgelezen plek voor zelfstandig ondernemers om elkaar te ontmoeten, te werken, vergaderen en netwerken in een inspirerende omgeving", stelt een woordvoerder. "Dit leidt tot meer productiviteit."

Igluu past de meest recente inzichten op het gebied van het nieuwe werken toe in samenwerking met kantoorinrichter Steelcase. "Thuiswerken blijft in opkomst en is voor zelfstandig ondernemers vaak zelfs een noodzaak", zegt de woordvoerder over het initiatief. "Maar wie veel thuis werkt vindt het ook plezierig zich van tijd tot tijd weer onder de mensen te begeven. Hierom heeft Igluu een speciaal open kantoor concept ontwikkeld voor zelfstandig ondernemers."

In het Igluu-kantoor in Den Haag hebben zelfstandig ondernemers de mogelijkheid te werken, vergaderen en elkaar te ontmoeten in een informele en toch professionele omgeving. Het kantoor is voorzien van alle gemakken van een groter kantoor en is toch zo kleinschalig dat iedereen elkaar kent. Eerder koos Igluu al Steelcase voor de inrichting van de vestiging in Utrecht. In het tweede Igluu kantoor in Den Haag heeft het bedrijf in samenwerking met Steelcase wederom een stijlvolle inrichting gecreëerd.

"Beide bedrijven hebben dezelfde visies aangaande het nieuwe werken, het creëren van werkomgevingen waar optimaal kan worden gewerkt en het toepassen van duurzaamheid", meldt de woordvoerder. 

Igluu kiest zijn locaties met zorg uit, Bert Franse, een van de oprichters van Igluu: ‘Wij vinden het belangrijk om in het centrum van de stad te zitten. Het liefst tussen de leuke winkels, restaurants, lunchtentjes en cafés. Dit maakt het werken een stuk leuker en is kenmerkend voor onze locaties. Het zorgt voor dynamiek, is gezellig en soms ook gewoon praktisch. Ook in Den Haag hebben we een locatie met deze kenmerken gevonden in een prachtig historisch pand op de hoek van de Mauritskade en het Louis Couperusplein. Dichtbij het Centraal Station en vlakbij het Malieveld, Binnenhof en Noordeinde."

Er zijn in Den Haag totaal 35 moderne werkplekken beschikbaar. "Wil de zelfstandig ondernemer zich concentreren of bellen dan kan hij zich terugtrekken in een soloruimte. Voor zelfstandig ondernemers is dit een betaalbaar en flexibel alternatief voor thuiswerken. Igluu heeft het comfort van een groter kantoor met voorzieningen als vergaderruimtes, internet en printfaciliteiten en toch heerst er een persoonlijke informele sfeer waar de meeste zelfstandig ondernemers zich thuis voelen en goed in gedijen." Voor een vast bedrag per maand mag de zelfstandig ondernemer onbeperkt gebruik maken van de kantoorruimte en de overige voorzieningen.

De Haagse locatie van Igluu wordt op 18 februari geopend door Henk Kool, wethouder van Economische Zaken van de gemeente Den Haag. Aan de plechtigheid om 18:00 uur gaat een adviesmarkt vooraf.

17-02-2010 10:45

Wecycle is gestart met een campagne die gericht is op de inzameling van spaarlampen. Jaarlijks verdwijnen zo'n 4 miljoen gebruikte spaarlampen in de vuilnisbak.

Dat is zonde, vindt Wecycle, want van deze energiezuinige lampen kan maar liefst 94 procent worden hergebruikt. Dus ook 'groen afdanken' is goed voor het milieu. Iedereen kan oude spaarlampen inleveren in de winkel bij aankoop van een nieuw exemplaar of deze afgeven bij de milieustraat van de gemeente. Steeds meer winkels nemen de oude spaarlamp aan ook als er geen nieuwe wordt gekocht. Wecycle organiseert campagnes en activiteiten om meer elektrische apparaten en spaarlampen in te zamelen met als centrale boodschap: "Gooi nooit weg maar lever in." Er zijn in Nederland op dit moment zo'n 70 miljoen energiezuinige lampen in omloop, waarvan 45 miljoen in gebruik. Via reclames roept Wecycle daarom op gebruikte spaarlampen niet weg te gooien maar in te leveren.
 

17-02-2010 10:34

Mannen schatten de kansen van vrouwelijke werknemers op de arbeidsmarkt hoger in dan vrouwen. Voor een gemiddelde carrière schatten mannen en vrouwen hun kansen bij een sollicitatie even hoog in, maar bij hogere posities menen veel vrouwen weinig kansen te hebben, zelfs wanneer ze over de geschikte kwalificaties beschikken. Mannen zijn er echter van overtuigd dat vrouwen bij managementfuncties niet minder kansen maken. Dit blijkt uit het internationaal onderzoek van het consultancybureau Bain & Company.
 

17-02-2010 9:52

Ruim één op de vijf werknemers gebruikt de gladheid en sneeuw als smoes om werktijd gedeeltelijk of volledig te verzuimen. Zo blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl. Werknemers komen later op het werk, blijven lekker een gehele dag thuis of gaan eerder naar huis.

Uit deze steekproef onder bijna duizend werkende Nederlanders komt verder naar voren dat 37 procent ondanks het weeralarm gewoon naar het werk gaat. Het winterse weer wordt dus om verschillende redenen gebruikt als smoes om werktijd te verzuimen. Florence Schmit, uitgever van NationaleVacaturebank.nl vertelt: “Het winterse weer is natuurlijk een makkelijk excuus om te smokkelen met de uren. Werknemers kunnen het weeralarm misbruiken om minder te werken." Het is echter belangrijk om je werkgever je inzet en betrokkenheid te laten zien, zeker in deze periode, aldus Smit. "Er wordt vanwege de economisch situatie nog steeds kritisch gekeken naar arbeidsplaatsen.”

Terwijl ruim een derde van de werknemers het weeralarm ‘paniek om niets’ vindt, durft 10 procent van de werknemers de weg niet op bij een weeralarm. “Je ziet een groot verschil tussen mensen die het weeralarm niet serieus nemen en een deel dat het heel serieus neemt. Daarnaast is er een grote groep (54 procent) die er nuchter mee omgaat en voorzorgsmaatregelen neemt om, ondanks het weeralarm, toch naar het werk te gaan”, aldus Schmit.
Een ruime meerderheid van de werk

nemers (64 procent) geeft aan dat de kou en sneeuw veel invloed hebben op het vervoer naar het werk. Autorijders ervaren de meeste last, 37 procent geeft aan dat zij aanzienlijk vaker én langer in de file staan. Treinreizigers hebben minder te verduren, slechts 16 procent heeft op dit moment last van vertragingen. Busreizigers hebben naar eigen zeggen weinig last van slecht weer.

 

16-02-2010 10:51


Vier op de vijf gemeenten voeren een beleid op het gebruik van FSC-producten. Ze schrijven het gebruik van FSC-hout voor in bouwprojecten waar ze zelf opdrachtgever zijn (64 procent) of gebruiken FSC-papier (58 procent). Maar daar staat tegenover dat gemeenten nauwelijks weten in hoeverre de ambitieuze voorschriften ook werkelijk in praktijk worden gebracht.

Dat blijkt uit de rapportage 'De bomen en het bos'. Het rapport beschrijft de resultaten van een onderzoek naar het gebruik van FSC-producten door Nederlandse gemeenten in opdracht van het Wereld Natuur Fonds (WNF). FSC is het wereldwijde keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Opvallend is de grote bekendheid van gemeenten met het FSC-keurmerk. Over het gebruik van hout en papier met het FSC-keurmerk heeft 83 procent van de gemeenten beleid op papier staan.

Veel gemeenten controleren alleen steekproefsgewijs of de gevraagde FSC-producten ook werkelijk worden gebruikt. Dat doen ze door de bon te controleren of de aanwezigheid van het FSC-logo. Maar 17 procent van de gemeenten blijkt daadwerkelijk bij te houden hoeveel FSC-hout binnen de eigen grenzen wordt gebruikt. Dit betekent dat 83 procent van de gemeenten geen zicht heeft op de ontwikkeling en resultaten van haar FSC-beleid en kan daar dus ook niet op worden afgerekend. Gemeenten willen vanaf 2010 driekwart van hun producten en diensten duurzaam inkopen. Vanaf 2015 is dat zelfs 100 procent.

Het WNF vindt het uitermate zorgwekkend dat de meeste gemeenten kennelijk niet in staat zijn om te controleren of hun beleid op verantwoord houtgebruik ook echt werkt. Aan de andere kant noemt WNF-directeur Johan van de Gronden het 'hoopvol' dat zoveel gemeenten bekend zijn met het FSC-keurmerk. "Dat biedt geweldige kansen om écht invulling te geven aan hun duurzaamheidsbeleid.” Uit onafhankelijke audits blijkt steeds weer dat FSC op dit moment het enige keurmerk is dat voldoende garanties biedt voor verantwoord bosbeheer. WNF is van plan om het onderzoek naar het FSC-gebruik door gemeenten jaarlijks te herhalen.

16-02-2010 9:36

Het commerciële team van Kubus architectural solutions is versterkt door de komst van Rob Roef. Als directeur marketing gaat Roef zich richten op het versterken van de positionering van het productportfolio en het vergroten van de naamsbekendheid van Kubus in Nederland. Verder zal hij zich bezighouden met het uitbreiden van de activiteiten van Kubus als distributeur van ArchiCAD in België. Roef heeft 19 jaar commerciële ervaring, zowel nationaal als internationaal, in de bouwkundige CAD-wereld.

16-02-2010 8:25

De Interieurbouw en Hout & Kunststof Vakbeurs in de Evenementenhal Hardenberg is jarig. Dit jaar op 16, 17 en 18 maart staat de tiende editie op het programma. En recessie of geen recessie, de beurs blijft het goed doen.

“De recessie krijgt vooralsnog geen vat op ons”,zegt beursmanager Bianca Leijrik. “Ook dit jaar gaan we weer richting de 160 deelnemers. Geen spectaculaire groei, maar ook geen krimp. Ik vind dat een knappe prestatie. Ik denk dat ik ook wel weet hoe dat komt; we zijn natuurlijk een relatief goedkope beurs en inmiddels zijn exposanten er wel achter dat hier wel veel potentiële klanten lopen.”

Wat Leijrik wel opvalt is dat de deelnemerslijst jaarlijks veel verschuivingen laat zien.“Er komen nieuwe namen bij en er gaan er weer wat weg. Je kunt niet zeggen dat het een bepaalde doelgroep is die afhaakt of juist binnenstapt. Het gezelschap blijft gemêleerd.

Dat geldt overigens voor beide beurzen.” Gelijktijdig met de Interieurbouw en Hout & Kunststof Vakbeurs staan dit jaar de Vilo Relatiedagen (vakbeurs voor verpakkingsindustrie, intern transport en logistiek) op het programma in Hardenberg. Leijrik: “Maar het blijven wel twee afzonderlijke beurzen, met beiden een eigen ingang. Ik denk dat beide beurzen elkaar kunnen versterken.” Nu de tiende editie op het programma staat, ligt de vraag voor de hand of er ook nog een feestje wordt gevierd? Leijrik: “We hebben meerdere fabrikanten, die er van af het begin bij zijn. Die gaan we zeker in het zonnetje zetten.”

15-02-2010 17:19

Voor wie het in alle economische consternatie even vergeten was: 2010 is een ultiem beursjaar. In het najaar zullen bijvoorbeeld weer de beurzen Orgatec (Keulen) en Interieur (Kortrijk)  gehouden worden. Het laatstgenoemde evenement heeft Architecten De Vlyder Vinck Tailleu ingehuurd voor het ontwerpen van het masterplan voor de designmeuubelbeurs.

"Jan De Vylder, Inge Vinck en Jo Tailleu hebben in korte tijd veel indruk gemaakt met een aantal fantastische, soms zeer kleinschalige renovatieprojecten", aldus Jesse Brouns, curator van Interieur 2010. "Ze sublimeren als geen andere Belgische architecten onze typische koterij-esthetiek."

Voor zijn grootste project tot nog toe, het hoofdkwartier van Les Ballets C de la B in Gent, werd het bureau in 2009 genomineerd voor de Mies Van der Rohe Award, de prijs van de Europese unie voor hedendaagse architectuur. 

Sara De Bondt verzorgt de grafische vormgeving van Interieur 2010. De Bondt, die leeft en werkt in Londen, begon haar eigen studio in 2003 en telt onder haar klanten onder meer het Brusselse kunstencentrum Wiels, de Barbican Art Gallery, The British Council, ICA, Victoria & Albert Museum en Nottingham Contemporary, een gloednieuw museum. De Bondt geeft les aan het gereputeerde Royal College of Art en kreeg in 2009 de Fernand Baudin prijs.

De eerste resultaten van onze samenwerking zijn te zien op http://www.interieur.be/.

15-02-2010 12:59

De Amerikaanse televisiester Oprah Winfrey heeft een lijst gemaakt van 'plaatsen, ideeën en dingen die we nu meer liefhebben dan ooit'. In de lijst heeft ze de Think stoel van de Amerikaanse fabrikant Steelcase opgenomen.

Oprah Winfrey: "De dunne en flexibele rvs-draden in de rugleuning vormen zich naar het lichaam. De Think stoel van Steelcase past zich automatisch aan zelfs de kleinste bewegingen van het lichaam aan. De weerstand in de rugleuning neemt toe of juist af als reactie op het gewicht van degene die op de stoel zit. De stoel bestaat voor 37 procent uit gerecyclede materialen."

Met de Think stoel wordt een balans gevonden tussen design, ergonomie en milieu, stelt fabrikant Steelcase. "Vanaf het begin van de ontwikkeling is er gedacht vanuit deze drie pijlers, zodat er uiteindelijk een stoel met een verstand en geweten kon worden ontwikkeld."

Steelcase verwierf met zijn Think stoel in 2006 in de Verenigde Staten het eerste Cradle to Cradle-certificaat dat ooit is uitgegeven. De stoel werd ontworpen in samenwerking met onder andere de beroemde designer Glen Oliver Löw en McDonough Braungart Design Chemistry (MDBC).

De Think heeft vele designawardsgewonnen. "De aanbeveling van Oprah bevestigt wederom dat deze stoel een winnaar is", aldus Rick Bomer, algemeen directeur Benelux bij Steelcase.
 

15-02-2010 11:47

In tijden van crisis is het verstandig de vlucht naar voren te wagen. Hiertoe biedt Building Holland 2010 een uitstekende mogelijkheid. Het initiatief, dat van 13 tot en met 15 april wordt gehouden in Amsterdam RAI, is volgens de organisatie namelijk 'hét innovatieplatform voor de bouwwereld'.

Building Holland 2010 bestaat uit een drietal vakbeurzen: BouwRAI, Gebouwtechniek en Urban Design. Bovendien biedt Building Holland een 'uitdagend inhoudelijk programma' van evenementen, congressen, debatten en workshops. Met daarin bijvoorbeeld aandacht voor energieneutraal bouwen, de invloed van BREEAM-NL, veilige bouw en integraal ontwerpen.

De beursorganisatie roept bedrijven in de momenteel veel geplaagde bouwwereld op om deel te nemen aan het evenement. "Nieuws? Meld het!", aldus de woordvoerder. "Presenteert u een nieuw product of een innovatieve dienst tijdens Building Holland 2010? Laat het ons zo snel mogelijk weten. Wij stellen alle relevante vakbladen op de hoogte van uw nieuws en melden alle noviteiten op www.buildingholland.nl".

Ook worden bedrijven gevraagd mee te dingen nar de Building Holland Awards, een tweejaarlijkse erkenning voor innovaties in woning-, utiliteitsbouw en openbare ruimte. "De Awards worden uitgereikt in de categorieën BouwRAI, Urban Design en Gebouwtechniek. We presenteren alle inzendingen op de beursvloer in een aparte expositie. Een onafhankelijke jury van deskundigen en vakjournalisten onder leiding van Mick Eekhout beoordeelt de inzendingen." Half maart worden alle nominaties bekend. De uitreiking van de Building Holland Awards is op dinsdag 13 april tijdens Building Connections, aansluitend aan de beursdag.

15-02-2010 8:31


Sven Kramer en consorten hebben het waarschijnlijk niet in de gaten. Maar Silestone, wereldwijd leider in kwartsoppervlakken voor zowel decoratieve als constructietoepassingen, werd geselecteerd als exclusief leverancier van de werkbladen voor het Olympische dorp van de Winterspelen in Vancouver, die momenteel plaatsvinden.

Het Olympische dorp werd gebouwd volgens strenge milieunormen. Nadat het onderdak heeft geboden aan de meer dan 5.500 atleten die zullen deelnemen aan de Winterspelen, zal het worden omgevormd tot een nieuw stadsdeel in Vancouver. Het zal ook de eerste woonzone in een Canadese stad zijn met een LEED-certificering. Deze certificering staat garant voor aanzienlijke besparingen op het vlak van energie, water en afval en verhoogt de levenskwaliteit van de bewoners.

De bouw van dit residentiële complex was het belangrijkste commerciële project op het vlak van kwartsmaterialen in Noord-Amerika in 2009. Het omvatte de productie en plaatsing van meer dan 6.500 vierkante meter Silestone-werkbladen in 859 keukens en badkamers in de kleuren Blanco Capri, Blanco Maple White en Ivory Coast in de appartementen in het dorp.

"Cosentino blijft zich toespitsen op wereldwijde sportevenementen", stelt de woordvoerder van het Spaanse bedrijf. "Zo zal Silestone tijdens de Winterspelen ook een pan-Europese campagne voeren die wordt uitgezonden op de sportzender Eurosport."

Santiago Alfonso, Director of Marketing voor Cosentino Group: “We zijn zeer tevreden dat we opnieuw aan een dergelijk internationaal evenement en de waarden van de Olympische Spelen gekoppeld worden. Met ons merk Silestone® waren we al aanwezig in de Formule 1, motorkampioenschappen en de Amerikaanse Super Bowl. Nu zetten we weer een nieuwe stap met de Olympische Winterspelen en het project in het Olympisch dorp, dat symbool staat voor duurzaamheid en inzet voor het milieu en de toekomst.”

12-02-2010 12:48

De resultaten van de VSK 2010, van 1 tot en met 5 februari in Jaarbeurs Utrecht, overtroffen de verwachtingen van zowel exposanten als bezoekers. Ook projectmanager Michiel Nijhuis was aangenaam verrast over de opkomst en de kwaliteit van de bezoekers. "Het was natuurlijk spannend wat de beurs zou doen in deze economische tijden," zegt Nijhuis, "maar het is allemaal soepel verlopen."

" Het bezoekers- en exposantenaantal was hoger dan gedacht en wat belangrijker is: er zijn goede zaken gedaan." Dit laatste heeft ongetwijfeld te maken met het niveau van de bezoekers: 50 procent was volgens de organisatoren eind-of medebeslisser en 23 procent had een adviserende rol tijdens het beslisproces.

Volgens exposanten was dit goed te merken. Harold de Baar van HC Groep: "De VSK is voor ons absoluut beter dan voorgaande jaren,'' verklaarde hij tijdens de beurs. ''We staan op een goede plek, de kwaliteit van het bezoek is uitstekend, we leggen veel nieuwe contacten en krijgen zeer gerichte vragen."

Ook Martin Roozendaal van Honeywell, winnaar van een VSK Award in de categorie Verwarming, had over aanloop niet te klagen. Op zijn stand heerste een gezellige, geanimeerde sfeer en het was net zo druk als tijdens een feest op vrijdagavond. "Het lijkt elke dag wel drukker te worden!"
 

11-02-2010 8:46

Wout IJzerman (1958) heeft zich per januari 2010 verbonden aan
Twynstra Gudde, adviseurs en managers. In zijn rol als adviseur zal IJzerman betrokken zijn bij opdrachten van het bureau en met name een bijdrage leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van de bancaire advies- en managementpraktijk.

De bancaire advies- en managementpraktijk bestaat naast Wout IJzerman uit een aantal adviseurs en partners van Twynstra Gudde. Gezamenlijk vormen zij een groep professionals die de opgebouwde kennis van en ervaring in uiteenlopende markt- en vakgebieden verder gaat bundelen in deze adviespraktijk. Hierbij valt te denken aan disciplines als: samenwerking, stakeholdermanagement, project en programmamanagement, bestuurs-en veranderkunde.

Het werkterrein van de bancaire advies- en managementpraktijk heeft een sterke focus op de veranderende rol en functieopvatting van partijen in de financiële sector. Een veranderende rol die enerzijds betrekking heeft op werken aan herstel van vertrouwen, anderzijds voorkomt uit nieuwe regels, richtlijnen en vormen van toezicht.

De bancaire adviespraktijk richt zich in dat perspectief op vraagstukken als: hoe kom ik tot een duurzame relatie met klanten in een context van toenemende complexiteit en regelgeving. Hoe win ik blijvend vertrouwen en welke rol spelen mijn medewerkers daarbij. Maar ook: hoe kom ik werkelijk 'in control' en maak ik mijn verdienmodel duurzamer.

Wout IJzerman heeft een ruime staat van dienst binnen de bankwereld. Zo was hij gedurende 28 jaar actief op diverse posities binnen de Rabobank-organisatie, waarvan de laatste 15 jaar als algemeen directeur en directievoorzitter binnen diverse onderdelen.

Met de komst van Wout IJzerman en zijn jarenlange ervaring als bankbestuurder geeft Twynstra Gudde concreet invulling aan haar ambitie om de bancaire advies- en managementpraktijk verder te ontwikkelen en blijvend een belangrijke gesprekspartner en adviseur te zijn van de financiële sector.
 

10-02-2010 15:01

'Ut kump dur'

Crisis? Niks crisis! In Hardenberg gaat men binnenkort gewoon beginnen met de bouw van een hotel en een congrescentrum op het terrein van de Evenementenhal Hardenberg. Totale investering: 20 miljoen euro.Het initiatief voor de bouw is afkomstig van ondernemer Herman van der Most (de broer van). Volgens de ondernemer is het zeker dat het hotel en congrescentrum er komt. Begin deze maand ging de gemeente Hardenberg akkoord met de benodigde bestemmingsplanwijziging.

Het nieuwe centrum is niet alleen bedoeld voor bezoekers en exposanten van de Evenementenhal Hardenberg. Ook toeristen kunnen straks in Hardenberg terecht.

 

10-02-2010 14:36

Amsterdam was ook in 2009 de meest geliefde stad voor Duitse investeerders. Met 171 Duitse dochterondernemingen komt de hoofdstad op de eerste plaats voor Rotterdam (123) en Utrecht (58). Daarmee bleven de eerste drie plaatsen op de ranglijst onveranderd vergeleken met vorig jaar.

De overige plaatsen worden ingenomen door Amersfoort (56), Eindhoven (51), Arnhem (46), Breda (45), Den Haag (45), Nieuwegein (43), ’s-Hertogenbosch (42), Venlo (42). Dit zijn de resultaten van een nieuw onderzoek gedaan door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK). “De trend wordt bevestigd, dat Duitse ondernemingen vooral gericht zijn op de grote steden”, zegt DNHK-directeur Axel Gerberding. “De Randstad blijft aan kop en kan haar voorsprong nog verder vergroten.” In totaal zijn in de gehele Randstad 430 van de in totaal 2354 Duitse dochterondernemingen gevestigd. In 2008 telde de Handelskamer voor de Randstad nog 334 ‘dochters’.

Het onderzoek baseert zich gedeeltelijk op nieuwe cijfers, die vorig jaar nog niet bekend waren. Daarmee heeft de DNHK in totaal circa 300 bedrijven meer kunnen analyseren dan in 2008. Kijkende naar de provincies, dan gaat Zuid-Holland aan kop met 484 Duitse dochterondernemingen, gevolgd door Noord-Holland met 408 en Noord-Brabant met 391. Al is wel opvallend dat het aantal vestigingen in Noord-Holland gedaald is vergeleken met 2008, van 417 naar 408. De sterke vertegenwoordiging van de Duitse dochters in de grote steden heeft volgens de Handelskamer te maken met de goede infrastructuur en dat men dicht bij de klanten en zakenpartners in de buurt zit. “Maar ook de vele al bestaande netwerken met andere Duitse ondernemingen vormen een belangrijke reden”, aldus Gerberding.
Bij de branches domineren volgens de DNHK de sectoren dienstverleningen (353) en (groot)handel (338), machinebouw (231), chemische industrie (156), detailhandel (123) en de metaalindustrie (79). Omgekeerd investeren Nederlandse ondernemingen vooral in Düsseldorf (84), Frankfurt am Main (67) en Hamburg (59). “Ook hieruit volgt, dat de grote steden vooral de voorkeur hebben bij Nederlandse investeerders”, concludeert Gerberding.
 

10-02-2010 14:25

Ergernis: geen hand voor de mond

Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat een kwart van de werkende beroepsbevolking denkt dat ze met name door collega’s worden aangestoken met verkoudheid. Collega’s worden dan ook gezien als de grootste verspreider van verkoudheden. Het onderzoek wijst verder uit dat de grootste ergernis van werknemers is wanneer een collega niet de hand voor de mond doet bij het niezen of hoesten.

 

10-02-2010 14:17

In de huidige economische omstandigheden zijn werknemers eerder bereid om extra uren te maken. De voornaamste beweegreden hiervan is dat de werknemers anders vrezen dat het werk naar een ander gaat. Opvallend is dat in totaal 53 procent van de Nederlanders zijn of haar overuren niet betaald krijgt, ook niet via een tijd-voor-tijd constructie. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 500 medewerkers.

09-02-2010 11:04


FNV Vakcentrale kiest voor hout en papier met het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC). Daartoe ondertekenden de Vakcentrale en FSC Nederland onlangs het FSC-Convenant. Met het FSC-Convenant neemt FNV Vakcentrale zich voor alleen nog gebruik te maken van FSC-gecertificeerd papier en worden bij interne verbouwingen FSC-hout en houtproducten voorgeschreven. Daarnaast brengt FNV de Forest Stewardship Council en het convenant bij haar nationale en internationale contacten onder de aandacht. Ondertekening van het convenant hangt samen met het nieuwe beleid van de vakcentrale rond duurzame economische ontwikkeling. Eerder tekenden FNV Bouw en FNV Bondgenoten het convenant.

09-02-2010 10:05

Heeft u net een belangrijke vergadering achter de rug, neem dan eerst een koffiepauze voor een effectieve verwerking van alle informatie. Uit onderzoek van het Center for Neural Science aan de New York University blijkt namelijk dat een dergelijke onderbreking de uitgelezen manier is om het brein nieuwe informatie op te laten slaan en het geheugen te verbeteren. De onderzoekers stellen dat een rustpauze het geheugenvermogen stimuleert, net zoals een verkwikkende nachtrust dat doet. ‘Het menselijk brein wil dat andere functies worden uitgeschakeld, zodat het zich kan focussen op wat het net heeft opgepikt.’
 

08-02-2010 8:44


Twee producten van inrichter Ahrend hebben een ‘Good Design Award’ gekregen van het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design. Het gaat om de Ahrend 360-stoel en de Philink-tafel.

philink1

De Ahrend 360 werd ontworpen door Flex the Innovationlab en de Philinkis van de hand van Voet Theuns Architecten. De ‘Good Design Award’ van het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design wordt algemeen beschouwd als één van ’s werelds meest prestigieuze onderscheidingen voor nieuwe producten en grafische vormgeving.

360

Het Athenaeum kende prijzen toe in meer dan twintig verschillende categorieën; Ahrend won de awards in de categorie Furniture.

Zie ook:
Aanbieders slaan handen ineen 
Inrichter + Cultuurfonds 
Indrukwekkende designtraditie 
Overeenkomst met Ronald McDonald 
NOW Flagshipstore 
SoftCells gezamenlijk op markt gebracht 
Kantoorinrichter breidt mogelijkheden uit 
Red Dot voor Ahrend 360
Boek kantoorinnovatie Prof. Vink


06-02-2010 7:46


Schaffenburg’s verkoopdirecteur Henk Vromans, verzet de bakens. Hij verlaat het bedrijf om aan een nieuw initiatief te beginnen: printing on demand. Bij Schaffenburg zal hij worden opgevolgd door Geert Wijnbergen.

Vromans verlaat Schaffenburg per 1 maart en zal zich daarna direct richten op zijn nieuwe activiteit: 'printing on demand'. Met in het achterhoofd de enorme aanwas van de ZZP-er, heeft Henk het MyFirstOffice concept ontwikkeld. "Aan de hand van informatie op het gebied van kantoren, in de meest brede zin van het woord, kan een ieder, gratis, het op maat samengestelde magazine My First Office samenstellen." 

" Hij heeft hiermede een overzichtelijk leesbaar en in full colour samengestelde informatie welke van belang is voor al zijn dagelijkse kantoorwerkzaamheden", zegt Vromans. "Of dit nu de instelling van een nieuwe bureaustoel, ergonomische producten, opbergmiddelen of zelfs een nieuwe of tijdelijke kantoorruimte betreft, het is straks allemaal terugtevinden op de website www.kantoorverkenner.nl"

 

Als eigenaar van MatchingLabels heeft Vromans zijn MyFirstOffice ondergebracht bij Pressofoon BV te Heemskerk. 

Zie ook:
Annet Zwinkels aangesteld 
Per 1 oktober 
Nieuwe collectie Schaffenburg: Q-Bic


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >