Nieuws


27-09-2008 13:42


In Friesland kunnen ze niet rekenen, of hebben ze vreselijk zitten slapen. De politie Fryslân heeft de afgelopen jaren 69 miljoen euro meer uitgegeven aan huisvesting dan in 2000 was begroot.

De korpsleiding en bestuurders zijn verbijsterd. "De onderste steen moet boven", aldus korpsbeheerder Ferd Crone, die een extern onderzoek laat instellen.

De plannen voor verbouw en nieuwbouw van 22 gebouwen werden destijds begroot op 37 miljoen euro. Pas onlangs werd duideiljk hoe groot de overschrijding is.
27-09-2008 13:31


Flexibele vormen van arbeid slaan nauwelijks aan omdat werkgevers veel te behoudend zijn. Deze kritiek levert TNO Arbeid, de organisatie die betrokken is bij initiatieven om werk en privé beter op elkaar aan te sluiten en daarmee files te verminderen.

"Werkgevers aarzelen om oude regelingen zo maar op de helling te zetten", zegt Jan de Leede van TNO Arbeid. FNV-voorzitter Anges Jongerius noemde grootschalige invoering van 'zelfroosteren', waarbij werknemers hun eigen werkrooster kunnen invullen, een speerpunt voor 2008.

In Zweden is deze vorm van flexibele arbeid een groot succes: tweehonderdduizend werknemers mogen daar zelf hun rooster maken. Dat heeft geleid tot een forse daling van het ziekteverzuim en een stijging van de productiviteit.
26-09-2008 12:13


De winnaars van de Benelux Office Products Awards 2008 zijn bekend. In Kasteel Maurick te Vught kregen de twaalf winnaars de Award uit handen van jury-voorzitter Henk Meinsma. Dit jaar was de vierde keer dat de Benelux Office Products Awards werd gehouden.

Juryvoorzitter Henk Meinsma gaf aan dat de inzendingen dit jaar van een topniveau getuigden. “Nog niet eerder hebben wij zulke goede inzendingen gezien als dit jaar. Vandaar dat wij in een aantal categorieën meerdere nominaties konden toekennen.” In juni werden de genomineerden en winnaars gekozen door een deskundige vakjury.

In twaalf verschillende categorieën werden winnaars bekend gemaakt. “Het was ook dit jaar weer een geweldige ervaring om te zien hoeveel fantastische producten er geïntroduceerd zijn. En ook dit jaar had de jury haar handen vol aan het aantal inzendingen.”

De jury bestond uit de volgende leden: Henk Meinsma, Directeur OFFI Instituut (voorzitter); Paul Spierenburg, Directeur Hardware Repair Office Services bv; FWM Frühling, Algemeen Directeur Klein Beernink Kantoorspecialisten; Joop Bakker, Voormalig Directeur Quantore; J.J.A. (Jeroen) Pijnenburg Business Consultant, Facility Kwadraat B.V.; Joost Heessels, Directeur Magenta Publishing; Yvonne Keijzers, Hoofdredacteur K&E.

De winnaars van 2008:
Best Performing Product: edding 3000, Edding Lega International B.V.
Copier Fax Printer Doc. Sol.: HP Color LaserJet CM1312nfi, Hewlett-Packard Nederland B.V.
Electronic Office Supplies / Computer Accessories Lifestyle: tas voor portable harde schijf - LHDC1A, Thule Organization Solutions B.V.

Furniture,General: 4MOST by GDB, GDB Nederland B.V.

Furniture, Seating: Lynx, Casala Meubelen Nederland B.V.
Marketing Campaign: Succes "VEEL SUCCES IN 2008", Succes SRT International B.V.

Office Equipment: Fastback 8x Powis Parker, Van Randwijk
Office Products: SuperTab/ FasTab Atlanta, Atlanta
SOHO Products: File Art, design voor ordnerruggen, De Papierklem Stationery
Stationery Products: Exclusive Business Card Cases “Diamond”, Sigel GmbH
Visual Communication: Products Magn. Doc. Houders, Edding Lega International B.V.
Writing and Drawing Instruments: FriXion Pilot, PILOT PEN (Deutschland) GmbH

Opvallend: vloeren, wanden, plafonds en verlichting (om maar een aantal belangwekkende zaken te noemen) worden niet genoemd. Misschien een idee voor de volgende editie? 

26-09-2008 12:05


IKEA Heerlen, Perry Sport Utrecht en Super Van Dam uit Hilversum zijn de drie genomineerde bedrijven voor de Human Capital Award 2008 in de retail. De jury koos deze drie bedrijven uit twaalf eerder aan hen voorgedragen bedrijven. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de gala-avond van de Stichting Retail Jaarprijs op 5 november a.s. in Hilversum.

De Human Capital Award wordt toegekend aan het bedrijf dat er het best in slaagt zijn ‘menselijk kapitaal’ te verzilveren. "Investeren in medewerkers is voor bedrijven van groot belang vanuit het oogpunt van continuïteit en winstgevendheid. Voor medewerkers is het goed vanwege hun loopbaanperspectief en carrièremogelijkheden", aldus de oirganisatie.

De onafhankelijke jury, bestaande uit vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers, onderwijs en het organiserende Kenniscentrum Handel, kijkt bij de jurering vooral naar de mate waarin het ontwikkelen van medewerkers onderdeel uitmaakt van het reguliere bedrijfsbeleid. Vragen als ‘welke mensen passen het beste bij mijn winkelconcept’ of ‘wat moet ik doen om de juiste mensen te werven, te laten presteren en aan de zaak te binden’ komen daarbij aan de orde.

De drie genoemde bedrijven blijven over na een selectieronde die met in totaal twaalf bedrijven werd begonnen. De andere voorgedragen bedrijven waren: BCC (Beverwijk) HEMA (Zwijndrecht) Hennes & Mauritz (Tilburg) Karwei (Zaandam) Miss Etam (Groningen) Piet Kerkhof (Rijswijk) Wibra (Veenendaal) Woonexpress (Waalwijk) 2 Switch (Arnhem)

Eerdere winnaars van de Human Capital Award retail zijn: 2007: Bouwmarkt Alex van Gruijthuijsen (Beneden Leeuwen) 2006: Jumbo Supermarkt (Winterswijk) 2005: DA Van der Doelen (Heesch) 2004: Hennes & Mauritz (Ede) 2003: Plus Benders (Venlo) 2002: Super de Boer (Rosmalen)
26-09-2008 10:07


Hardlopers zijn doodlopers? Niet volgens kantoorinrichter Rohde & Grahl. Na vorig jaar succesvol deelgenomen te hebben aan de Fortis Marathon Rotterdam is het volgens het bedrijf nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Op zondag 19 oktober 2008 zal een team van Rohde & Grahl daarom meedoen aan de bedrijven Estafette Marathon van de ING Amsterdam Marathon.

Bij de Estafette Marathon leggen zes deelnemers per team gezamenlijk de ruim 42 kilometer af. "De deelname aan deze marathon sluit aan bij de filosofie van Rohde & Grahl, namelijk 'working well'", zegt een woordvoerder van het bedrijf. "Hierbij is het uitgangspunt dat een prettige en gezonde werkomgeving bijdraagt aan het welbevinden van medewerkers en daarmee worden motivatie en productiviteit positief beïnvloed."
Deelname aan de marathon is volgens verkoopleider Anton de Block 'een fantastische manier om de kernwaarde van onze organisatie te profileren en samen met collega’s een geweldige prestatie neer te zetten'.

Naast de sportieve uitdaging is er ook een sociaal element verbonden aan de deelname van Rohde & Grahl: het evenement staat in het teken van Unicef. “Unicef is een fantastische organisatie, daarom hebben wij besloten om naast het inschrijvingsbedrag nog eens 1000 euro te schenken aan dit goede doel”, vertelt Hans Bloemendaal, productmanager bij Rohde &Grahl.
25-09-2008 8:25


Werknemers die na hun 62e blijven werken, kunnen vanaf volgend jaar 1.500 tot 3.500 euro terugkrijgen van de belasting. Ook de mensen die na de pensioengerichte leeftijd aan de slag blijven, houden recht op de bonus. Over deze maatregelen is het kabinet het onlangs in grote lijnen eens geworden.

Het kabinet heeft lang geworsteld met de ingrepen, omdat die moeilijk waren vorm te geven. De maatregelen zijn bedoeld om meer ouderen aan de slag te krijgen, en de financiële gevolgen van de vergrijzing te ondervangen.
24-09-2008 8:27

 

Het bedrijf BIS is 12 september 1983 opgericht. Nu, 25 jaar later, is de doelstelling van het bedrijf uit Ridderkerk nog steeds niet veranderd: het belangrijkste doel? De zakelijke en institutionele markten te voorzien van slimme presentatiemogelijkheden. 

 

BIS begon een kwart eeuw geleden met de verkoop van software om uiterst ingewikkelde grafieken te presenteren. In 25 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot wat het nu is: een bedrijf dat zich richt op het gebied van advies, inrichting en onderhoud van presentatie, informatie en communicatieruimtes. Niet in het minst dankzij de pragmatische werkwijze van de gespecialiseerde medewerkers en de collegiale cultuur, aldus een persbericht.

BIS mag naar eigen zeggen de pionier genoemd worden die digitaal presenteren niet alleen in de tachtiger jaren heeft geïntroduceerd in Nederland, maar ook steeds een bepalende rol heeft gespeeld bij het vormgeven aan de evolutie in de Nederlandse markt van deze vorm van presenteren.

 

Zo maakte BIS al in het begin van zijn bestaan naam door zwart/wit LCD panelen op de markt te brengen, waarmee in combinatie met een overhead projector computerbeelden op groot formaat konden worden weergegeven (de voorloper van de huidige data/videoprojector). Later volgden nog een aantal opzienbarende introducties zoals die van het passief kleuren LCD paneel en de eerste kleuren data/videoprojector. Na 1994 introduceerde BIS het interactieve whiteboard en het plasma flatpanel display. Inmiddels is biedt het bedrijf een totaalpakket aan van AV & ICT solutions én services. Van interieurarchitectuur tot installatie en van elektrotechniek tot gebruikerstrainingen. Zelf zegt directeur Teus Dekker hierover: “Ik kocht BIS in een roerige tijd. Er was niet veel consensus over de richting waarin het bedrijf ontwikkeld moest worden. Ik was overtuigd van de noodzaak om ons veel meer te richten op solutions en services dan op losse producten. Dit bleek inderdaad de juiste strategie te zijn.” Dat heeft er volgens de directeur toe geleid dat BIS in de jaren na 2004 sterk is gegroeid. Op dit moment zijn er 210 werknemers in dienst. 

23-09-2008 9:07


Peter Oeberius Kapteijn verhuurt in zijn Touch Down Centers relatief goedkope kantoorruimte, vergaderzaaltjes en wekplekken, voor één uur tot drie jaar. De ondernemer heeft vestigingen in Haarlem en Heemstede. Vestigingen drie en vier in Den Haag en bij station Amsterdam Sloterdijk, gaan medio volgend jaar open.

In de Touch Down Centers huizen vooral startende ondernemers en zelfstandigen zonder personeel (zzp-ers). De afgelopen twee jaar is het aantal zzp-ers met 40 procent toegenomen tot 245.000 en dat aantal loopt naar verwachting de komende jaren op tot één miljoen. De Touchdown Centers beschikken over alle faciliteiten van een kantoor, van receptie tot catering en bovendien een natuurlijke community van andere eenpitters om zich heen. Zo hebben de ondernemers de mogelijkheid om bij elkaar binnen te lopen en ervaringen over hun ondernemerschap uit te wisselen. De ondernemers kunnen 24 uur per dag terecht in hun katoor, dat ze naar eigen smaak kunnen inrichten. Kapteijn streeft er naar om binnen drie jaar zo’n vijftien Touchdown Centers te hebben geopend. (bron: zibb.nl)
23-09-2008 9:04


Tijdens de Bouwkennis Jaarbijeenkomst in Spant! in Bussum op donderdag 18 september lieten meerdere trendwatchers hun licht schijnen over de toekomst. Eén van de sprekers op de bijeenkomst was trendwatcher Adjiedj Bakas. Hij zette een aantal interessante ontwikkelingen op een rij. “Neem de trend van het thuiswerken. Het staat onomstotelijk vast dat steeds meer mensen thuis gaan werken. Moet je dan nog wel steeds maar nieuwe kantoortorens bouwen? Ik geloof er niets van. Degenen die daar een slimme oplossing voor hebben, die hebben een streepje voor”, aldus Bakas die zich ergert aan de klaagzang van de bouwondernemingen over het tekort aan personeel. “We kunnen roepen wat we willen, maar er komt gewoon niet meer personeel. Het is er gewoon niet, dus de oplossing moet worden gezocht in efficiency. Robotisering en veel meer prefab bouwen. Als de bouw slim is, dan zet zij daar op in, in plaats van op het aantrekken van meer personeel.”

Bakas noemde nog een andere ontwikkeling van deze tijd waar de bouw rekening mee moet houden: transparantie. “Als je je klant oplicht, dan komt het altijd uit. Vroeg of laat wordt je aan de schandpaal genageld. Vroeger kon een klant zich alleen rechtstreeks tot de bouwer wenden en als hij heel veel lef had stapte hij naar de rechter. Tegenwoordig heeft hij op internet talloze mogelijkheden om te klagen. De bouwende partij houdt dat niet tegen. Zorg er daarom voor dat je eerlijk en transparant bent.”
23-09-2008 8:59


De Nederlandse beroepsbevolking telt 7,4 miljoen personen. Een steeds groter deel werkt in deeltijd, waaronder ook veel mannen. Het aantal deeltijders kwam in het tweede kwartaal van 2008 uit op 2,9 miljoen, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat zijn er 107 duizend meer dan een jaar eerder, ofwel een groei van 4 procent. Het aantal voltijders daarentegen, steeg in diezelfde periode met slechts 0,8 procent, tot 4,5 miljoen. Het aantal mannen dat in deeltijd werkt, groeide het afgelopen jaar met hetzelfde percentage als het aantal in deeltijd werkende vrouwen. 70 procent van de vrouwen en 20 procent van de mannen werkt in deeltijd.
22-09-2008 8:30


Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat ruim één op de vijf werkgevers de sollicitanten natrekt op vriendensites zoals Myspace en Facebook. Eén op drie werkgevers zegt wel eens een potentiële werknemer te hebben afgewezen naar aanleiding van informatie op internet. Van de ondervraagde werkgevers die wel eens een kandidaat na een online onderzoek afwezen, noemde 41 procent als reden dat op internet aanwijzingen voor drank-of drugsgebruik waren opgedoken. Ook ongepaste foto's waren voor 40 procent aanleiding om een sollicitant niet aan te nemen. Kandidaten die hun online imago echter goed bewaken hebben juist voordeel van het natrekken op internet.

19-09-2008 16:30


Onlangs gaf De Groene Groep het startsein voor de herontwikkeling van het Mensa complex in Nijmegen. In het bijzijn van alle nieuwe bewoners van de appartementen en stadsvilla’s die (naast tal van bedrijfsruimtes en kantoren) op het terrein zullen verrijzen, verrichtte Mario Been, hoofdtrainer van de Nijmeegse eredivisieclub N.E.C. samen met Martien de Groene, algemeen directeur van De Groene Groep, de officiële handeling door het slopen van het eerste muurtje.

Mario Been en Martien de Groene ontdekten diverse parallellen tussen een voetbalwedstrijd en het ontwikkelen van een project. Been: ”In de aanloop naar een wedstrijd zet je de bakens uit voor hetgeen je wilt bereiken. Je bepaalt de tactiek met je spelers. De voorbereidingstijd voor een vastgoedproject is natuurlijk veel langer, maar ook daar bepaal je wat je uiteindelijk gaat maken. Vervolgens heb je vlak voor de wedstrijd een check van de laatste kleine details en daarna loopt het. Volgens mij is dat bij projectontwikkeling ook het geval.”

De Groene Groep heeft voor het Mensacomplex aan de Professor van Weliestraat in Nijmegen, na zeven jaar onderhandelen met de gemeente en procedures, definitieve afspraken gemaakt zodat kan worden gestart met de realisatie/herontwikkeling van het terrein tot een buurtwinkelcentrum - bestaande uit een supermarkt en overige dagwinkels, stadsvilla's, appartementen, een parkeerkelder en kantoorruimte.

Volgens de planning zal het complex, gelegen ten zuiden van het stadscentrum, eind 2009 worden opgeleverd.
17-09-2008 19:30

De Benelux Office Products Awards zijn afgelopen dinsdag 16 september bekend gemaakt. Onder de winnaars een flink aantal bekende spelers in de markt voor kantoorartikelen, -inrichting en ICT. In de sfeervolle ambiance van Kasteel Maurick te Vught kregen de twaalf winnaars de Award overhandigd door jury-voorzitter Henk Meinsma.

Dit jaar was de vierde keer dat de Benelux Office Products Awards werd gehouden. Juryvoorzitter Henk Meinsma gaf aan dat de inzendingen dit jaar van een topniveau getuigden. "Nog niet eerder hebben wij zulke goede inzendingen gezien als dit jaar. Vandaar dat wij in een aantal categorieën meerdere nominaties konden toekennen."

In juni werden de genomineerden en winnaars gekozen door een vakjury. In twaalf verschillende categorieën werden winnaars bekend gemaakt.

De jury bestond uit de volgende leden: Henk Meinsma, Directeur OFFI Instituut (voorzitter); Paul Spierenburg, Directeur Hardware Repair Office Services bv; FWM Frühling, Algemeen Directeur Klein Beernink Kantoorspecialisten; Joop Bakker, Voormalig Directeur Quantore; J.J.A. (Jeroen) Pijnenburg Business Consultant, Facility Kwadraat B.V.; Joost Heessels, Directeur Magenta Publishing; Yvonne Keijzers, Hoofdredacteur K&E.

 

De winnaars van 2008:

 

Best Performing Product

edding 3000,  Edding Lega International B.V.

 

Copier Fax Printer Doc. Sol.

HP Color LaserJet CM1312nfi, Hewlett-Packard Nederland B.V.

 

Electronic Office Supplies / Computer Accessories

Lifestyl tas voor portable harde schijf - LHDC1A, Thule Organization Solutions B.V.

 

Furniture, General

4MOST by GDB, GDB Nederland B.V.

 

Furniture, Seating

Lynx, Casala Meubelen Nederland B.V.

 

Marketing Campaign

Succes 'Veel succes in 2008', Succes SRT International B.V.

 

Office Equipment

Fastback 8x Powis Parker, Van Randwijk

 

Office Products

SuperTab/ FasTab Atlanta,  Atlanta

 

SOHO Products

File Art, design voor ordnerruggen, De Papierklem Stationery

 

Stationery Products

Exclusive Business Card Cases 'Diamond', Sigel GmbH

 

Visual Communication Products

Magn. Doc. Houders,  Edding Lega International B.V.

 

Writing and Drawing Instruments

FriXion Pilot, Pilot PEN (Deutschland) GmbH

17-09-2008 18:28


Komt er vandaag niet veel uit uw handen? Da's niet zo vreemd, want niet de donderdag, maar de maandag blijkt de productiefste dag van de week voor werknemers. Aldus komt naar voren in een enquête die economen van de Postbank hebben gepubliceerd.

Relatief het minste werk wordt halverwege de week verzet. Slechts 12 procent van de respondenten gaf aan dat ze op woensdag het meeste werk verzetten, tegen bijna 29 procent op maandag. 
17-09-2008 8:45


Uit de Miljoenennota van 2008 blijkt dat het kabinet de mogelijkheden miskent die ICT biedt om de economie te stimuleren en maatschappelijke knelpunten aan te pakken. ICT wordt teveel als apart thema gezien en in afzonderlijke projecten behandeld. Zo meldt het Nederlandse ICT~Office, de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in een reactie.

 

ICT hoort echter een integraal onderdeel te zijn van beleidsvoornemens, aldus ICT~Office. Want ICT maakt vernieuwingen mogelijk in tal van economische en maatschappelijke sectoren. Dat is nodig om de arbeidsproductiviteit te verhogen in de publieke en de private sector, de vergrijzing op te vangen en de toenemende internationale concurrentie het hoofd te bieden. 

In de Miljoenennota wordt volgens ICT~Office eveneens de suggestie gewekt dat ICT zorgt voor het verdwijnen van banen naar het buitenland. Hoewel er voornamelijk eenvoudige werkzaamheden worden uitbesteed naar het buitenland, worden de vrijgevallen banen in Nederland ingevuld door meer hoogwaardige werkzaamheden. Dit heeft een hogere economische groei tot gevolg. ICT is zo een motor van de economie die zorgt voor veel werkgelegenheid. De ICT-arbeidsmarkt is juist krap in ons land en dat blijft de komende jaren het geval. Het tekort kan daarbij oplopen tot bijna 12.000 mensen in 2012.

 

ICT~Office start dit najaar daarom een actieprogramma met als doel de instroom naar ICT-opleidingen te verhogen om zo het tekort op de arbeidsmarkt terug te dringen. Geld voor innovatie Nederland doet het erg goed op het gebied van privaat ICT-onderzoek: dit is vele malen groter dan het onderzoek gefinancierd uit publieke gelden. De overheid zou onderzoeks- & ontwikkelingsgelden op ICT-gebied juist als een krachtig instrument moeten inzetten om de Nederlandse (kennis)economie te stimuleren en ons land weer te laten stijgen op de internationale lijst van innovatieve economieën. ICT~Office is daarom wel zeer verheugd dat er 500 miljoen euro vrijkomt om succesvolle onderzoeksprojecten voort te zetten.

13-09-2008 20:53


Meer dan de helft (59 procent) van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) maakt zich zorgen over de gevolgen van verzuim, zoals verlies aan opbrengsten. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Fortis ASR onder vijfhonderd MKB-ondernemers.

 

Desondanks houdt driekwart van de ondervraagde MKB'ers zich niet of nauwelijks bezig met preventieve maatregelen om verzuim terug te dringen. De acties die wel worden ondernomen, lijken voornamelijk gericht op de mentale gezondheid van medewerkers. Iets meer dan de helft (53 procent) van de respondenten zegt dat het verzuim vaak tussen de oren zit door gebrek aan motivatie of betrokkenheid.

Twee op de vijf MKB'ers (39 procent) geven toe bewust of onbewust te letten op de gezondheid van sollicitanten bij het aannemen van nieuw personeel. Een op de tien ervaart een ongezonde levensstijl van een werknemer ronduit als ergerlijk (11 procent). Ergernis nummer één zijn werknemers die na een druk privé-weekend verzuimen op de maandagochtend.
Bij kleine ondernemingen ligt de continuering van een bedrijf vaak in handen van slechts enkele werknemers. Volgens de onderzoekers is er een direct verband tussen uitval van personeel en bedrijfsstilstand, wat soms zelfs leidt tot faillissement. Toch heeft 70 procent van de MKB'ers zich niet verzekerd voor loondoorbetaling bij uitval of verzuim. Slechts 17 procent van de MKB'ers stimuleert een gezonde levensstijl.

Bron: Gids Online

12-09-2008 16:26


Stoffenliefhebbers opgelet. Vanaf vandaag vindt in de Bussels Expo de jaarlijkse internationale stofferingsbeurs Decosit plaats. Van 13 tot en met 16 september zullen tal van internationale exposanten hun nieuwste producten presenteren. de editie van 2008 markeert een jubileum: het is de dertigste editie sinds de geboorte van het evenement in 1979.

Volgens de organisatie staat de jarige Decosit op 'een nieuw scharnierpunt van zijn bestaan'. "Het meest zichtbaar wordt ongetwijfeld het thema Outdoor, waarmee voluit ingespeeld wordt op een bijzonder interessante groeimarkt, die van de wisselwerking tussen binnen en buiten. Een tweede, voor buitenstaanders misschien niet zo zichtbare ingreep, maar des te ingrijpender voor zowel exposanten als professionele bezoekers, is hoe er gesleuteld wordt aan het aanbod. Het productgamma verschuift nog wat meer en dit wordt vooral geïllustreerd door de nieuwe nadruk die gelegd wordt op window en wall coverings, zowel van bestaande als nieuwe exposanten."
12-09-2008 10:15


Tech Depot, de webwinkel van Office Depot, gaat internationaal en opende afgelopen weekend de gloednieuwe website www.techdepot.co.uk in het Verenigd Koninkrijk. Dit gebeurde na een 'uiterst succesvolle proef' in de Nederlandse markt.

In Nederland groeide Tech Depot uit tot een succesvol miljoenenbedrijf. Het Verenigd Koninkrijk is sinds enkele dagen dus de tweede markt in Europa, waar klanten kunnen kiezen uit duizenden IT producten tegen de meest actuele prijzen. Gerrit Bleeker, Directeur van Tech Depot Europa zegt: “De internationale ambitie van Office Depot met dit voor Europa nieuwe concept stopt niet bij twee landen. Later dit jaar zal Tech Depot in Duitsland worden gelanceerd en in 2009 volgen nog een aantal andere Europese landen, waaronder Tech Depot Frankrijk”. 

Office Depot (ODP) is een aan de beurs van New York genoteerd bedrijf en levert wereldwijd kantoorbenodigdheden en -services. Het bedrijf is in 1986 gestart met een eerste winkel in Fort Lauderdale, Florida, USA. Vorig jaar verkocht Office Depot voor 15,5 miljard dollar aan kantoorartikelen en -services aan consumenten en bedrijven. Ongeveer 5 miljard dollar van de wereldwijde omzet wordt middels e-Business gerealiseerd.
11-09-2008 8:19


Niet iedereen gaat met plezier naar het werk. Meer dan een kwart (29 procent) van de Nederlandse werknemers vindt dat het werk een negatieve invloed heeft op hun gezondheid.

Een op de acht (13 procent) geeft toe zich weleens ziek te meleden zonder daadwerkelijk ziek te zijn. Dit blijkt uit een onderzoek door Kelly Services, een wervings- en selectiebedrijf. De ondervraagden klaagden vooral over slapeloosheid en stress als gevolg van gebrek aan erkenning op de werkvloer.
09-09-2008 8:22


Werknemers spenderen tijdens hun carrière 60.000 uur zittend aan hun bureau, flirten 600 uur met collega's, drinken 32.000 koppen koffie en maken 110.000 telefoontjes. Dat blijkt uit een Britse recente studie. Het onderzoek toonde verder aan dat 40 procent van de Britse werknemers een relatie heeft met een collega. De gemiddelde werknemer maakt tijdens zijn carrière 50.000 lijstjes met dingen die hij nog moet doen, ontvangt 320.000 mails en werkt 13 sollicitatiegesprekken af.07-09-2008 18:11


Mensen worden succesvoller van een succesvolle partner. Dat blijkt uit onderzoek naar de loopbanen van paren waarop sociologe Ellen Verbakel op 12 september promoveert aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Werknemers die deel uitmaken van een paar nemen belangrijke loopbaanbeslissingen gezamenlijk. Sociologe Ellen Verbakel bestudeerde daarom de loopbanen van paren. Het blijkt dat een hoogopgeleide partner met een hoge beroepsstatus de arbeidsmarktloopbaan van zijn/haar partner positief beïnvloedt. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen.

De invloed van de partner is sinds 1940 niet wezenlijk veranderd; een man met een hoge beroepsstatus heeft nog steeds dezelfde invloed op de loopbaan van zijn vrouw als 60 jaar geleden en een hoogopgeleide vrouw stimuleert haar man tegenwoordig niet meer of minder dan vroeger.

Het positieve partnereffect zorgt ervoor dat degenen met succesvolle partners nóg betere posities bereiken en dat niet-werkende mannen of vrouwen nog slechtere kansen op de arbeidsmarkt hebben dan al werd gedacht. De consequentie is dat de ongelijkheid tussen paren onderling (dus niet: binnen paren) groter wordt.
Overigens blijven eigen kenmerken zoals gevolgde opleiding altijd belangrijker voor de carrière dan de kenmerken van de partner.

Bron: Gids Online
07-09-2008 17:48


Meer dan een kwart van de werknemers (26 procent) is bereid 1 euro per maand te betalen voor een schoon toilet. Dit onderstreept dat de meeste medewerkers een schone werkomgeving belangrijk vinden (94 procent). Dit blijkt uit een onlangs door Synovate/Interview NSS gehouden onderzoek naar schoonmaakbeleving in opdracht van schoonmaakbedrijf Hago.

Volgens Rob Westerlaken, algemeen directeur van Hago, hechten werknemers veel waarde aan een schone werkplek. "Zoveel zelfs dat meer dan een kwart van de werknemers 1 euro per maand wil betalen voor een schone wc." Het onderzoek laat echter zien dat het belang van een schone werkomgeving niet overal wordt herkend en erkend. Zo vindt de Nederlander zijn werkplek steeds viezer. Bijna de helft van de werknemers (47 procent) vindt de pc niet schoon. Vorig jaar was dat nog 38 procent. Ook vindt ruim een kwart (27 procent) zijn werkplek/bureau niet schoon. Dat was in het vorige onderzoek nog 22 procent. 47 Procent van de werknemers is van mening dat er meer tijd en geld beschikbaar moet komen voor schoonmaak van de werkplek.

Westerlaken: "Veel bedrijven hebben te maken met krimpende schoonmaakbudgetten. Schoonmaak wordt vooral gezien als kostenpost. Maar ze vergeten daarbij dat een schone werkomgeving bijdraagt aan de prestaties van medewerkers. Het onderzoek laat zien dat 84 procent van de medewerkers zegt beter te kunnen werken in een schone werkomgeving. Daaruit zou je kunnen concluderen dat een schone werkplek een organisatie juist geld oplevert. Bedrijven zouden daarom moeten toewerken naar optimalisering van de werkomgeving. Kwaliteitsschoonmaak kan hier toe bijdragen."

Wat zijn de grootste ergernissen voor medewerkers als het gaat om vieze plekken binnen de werkomgeving? De top 3 ziet er als volgt uit:

1 vies sanitair of toilet (79 procent);

2 een vieze werkkamer / werkruimte (32 procent);

3 een vieze pc (28 procent).

Gerelateerd aan het (vieze) toilet komt verder nog uit het onderzoek naar voren dat 47 procent van de werknemers het smerig vindt om de toiletbril met blote handen omhoog of naar beneden te doen. Na een grote boodschap hanteert 72 procent van de werknemers de toiletborstel. 73 Procent geeft aan dat de toiletten bij hun werkgever dusdanig schoon zijn dat ze er ook op durven te zitten. Door een andere bril bekeken, zou je kunnen zeggen dat meer dan een kwart van de medewerkers dus liever niet op het werk naar de wc gaat.

De cijfers in dit persbericht komen uit het onderzoek 'Schoonmaakbeleving' dat in juni 2008 door onderzoeksbureau Synovate/Interview NSS is uitgevoerd. Het is het vijfde onderzoek in een serie naar de schoonmaakbeleving op de werkplek in Nederland. Een samenvatting van het rapport is te downloaden vanaf de website www.hago.nl.

05-09-2008 16:44


Beursorganisator VNU Exhibitions Europe heeft een nieuwe directie. De Raad van Commissarissen heeft Ton Otten (51) benoemd tot Algemeen Directeur en John van der Valk (36) tot Directeur Beurzen & Cross Media. Beiden maakten al deel uit van het directie- en managementteam van het bedrijf. Ton Otten als Chief Financial Officer en John van der Valk als Business Unit Manager.
04-09-2008 8:31


Zeventig procent van de werkenden in Nederland besteedt wekelijks 2 uur van zijn of haar werktijd aan het regelen van privéaangelegenheden. Dit stellen onderzoekers van onderzoeksbureau Integron naar aanleiding van een grootschalig landelijk ICT-belevingsonderzoek.

Bijna de helft van de 4.250 ondervraagde werkenden uit elf sectoren zit voor zijn werk aan een computer. Van hen zit ruim de helft meer dan 40 procent van zijn tijd aan een beeldscherm. In de sectoren ICT en telecommunicatie en financiële dienstverlening is dit meer dan 60 procent. Van de medewerkers in Nederland gebruikt 14 procent de pc meer dan 10 procent van de werkdag voor privézaken.

De onderzoekers stellen dat de werknemers er waarschijnlijk geen erg in hebben, omdat het heel makkelijk is om een persoonlijke mail naar iemand te sturen, een sms-bericht te verzenden of online te kijken of er nog nieuws is. Al die kleine acties tellen op tot 2 uur privégebruik per week. Volgens de onderzoekers moeten werkgevers zich de komende jaren afvragen in hoeverre zij het privégebruik contractueel wel of niet toestaan.

Overigens geeft 6 procent van de ondervraagden te kennen dat een slechte kwaliteit van de ICT-middelen een reden is om uit te kijken naar een andere werkgever.

Bron: Gids Online

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >