Nieuws


30-12-2008 10:13

De Nederlandse Restauratiebeurs 2009 wordt ook komend voorjaar weer gehouden. Op 23, 24 en 25 april 2009 krijgen professionals, ondernemers en organisaties van het Nederlands cultureel erfgoed weer de gelegenheid om deel te nemen aan dit tweejaarlijkse evenement.

De beurs brengt vraag en aanbod op het gebied van het onroerende, roerende, materiële en immateriële erfgoed bij elkaar. Een veelzijdig en afwisselend aanbod van restauratiebedrijven, monumentenorganisaties, restauratoren, vakmensen op velerlei gebied, architecten, archeologen, archivarissen, onderzoekers en opleiders.
 

30-12-2008 10:10

Dornbracht, fabrikant van designkranen, neemt wederom deel aan de ISH Noviteitenshow 2009 die wordt gehouden van maandag 20 tot en met donderdag 23 april 2009. Deze tiende editie zal plaatsvinden in de Home Boxx in Nieuwegein.

De beurs is iedere dag geopend van 14.00 tot 22.00 uur. Al sinds 1989 organiseren toonaangevende fabrikanten deze showroombeurs een aantal weken na de grote internationale vakbeurs ISH in Frankfurt.

De ISH Noviteitenshow stelt alle sanitaire showrooms in Nederland (die niet in de gelegenheid zijn om de ISH in Frankfurt te bezoeken) in staat om volledig op de hoogte gebracht te worden van de noviteiten van de sanitairfabrikanten. De ISH Noviteitenshow zal wederom groter worden in 2009. Er zijn maar liefst 3 nieuwe A-merken die zullen deelnemen, waaronder Alape.
Alle deelnemers zijn toonaangevende sanitairfabrikanten van het eerste uur. Dornbracht zal eveneens deel nemen aan de ISH vakbeurs die van 10 tot 14 maart in Frankfurt wordt georganiseerd.
 

23-12-2008 16:26

Onlangs is Eddie Buitenhuis gestart als de nieuwe Marketing & Sales Director van de Benelux-organisatie van Cooper Safety in Breda. Hij is geen onbekende in de branche, hiervoor was hij 4 jaar werkzaam als director business development bij Famostar emergency lighting en daarvoor 4 jaar als algemeen directeur van de Nederlandse ETAP-vestiging. 

Buitenhuis  zal bij Cooper Safety veel aandacht besteden aan het verder uitbouwen van de sterke marktpositie van Blessing noodverlichting en de groei van Cooper brandmeldcentrales en inbraakalarmsystemen. Cooper Safety wil met de komst van Eddie Buitenhuis haar rol als klantvriendelijke leverancier van gebouwveiligheid versterken.
 

23-12-2008 16:15

Producent Radson heeft geconstateerd dat een mogelijk veiligheidsprobleem de verticale radiatoren Kos-V, Faro-V en Vertical die werden geïnstalleerd na 17 september 2007 zou kunnen aantasten. Radson heeft een veiligheidswaarschuwing uitgevaardigd om de consumenten en bedrijven waarbij dergelijke radiators werden geïnstalleerd, op te roepen om contact op te nemen met hun installateurs, zodat nieuwe consoles kunnen worden geïnstalleerd.

Radson heeft stappen ondernomen om de consument te waarschuwen over een mogelijk veiligheidsprobleem bij de verticale radiatoren van het type Kos-V, Faro-V en Vertical. Het gaat enkel over deze types van verticale radiatoren, die werden geïnstalleerd na 17 september 2007, met twee onder- en bovenconsoles waarvan de bovenste consoles een montagekop bevatten.

Er is gevaar dat deze radiatoren van de muur zouden loskomen en voorover zouden vallen. Dit zou verwondingen kunnen veroorzaken. Radson heeft de distributeurs en de installateurs reeds op 15 december ll. verzocht om de radiatoren van dit type niet meer te verkopen of te installeren. Als voorzorgsmaatregel is Radson er thans voor aan het zorgen dat installateurs de montageconsoles van de aangetaste radiatoren zonder kosten voor de consumenten zullen vervangen. Dit proces zal vanaf 5 januari 2009 starten van zodra de nieuwe montageconsoles beschikbaar zijn.

Consumenten wordt verzocht om hun installateur te contacteren die verdere stappen zal ondernemen om de bestaande consoles kosteloos te vervangen door nieuwe consoles van een ander type. Deze veiligheidswaarschuwing volgt op het recente incident waar een radiator van de muur loskwam. Ofschoon de exacte omstandigheden van dit incident nog worden onderzocht, neemt Radson deze maatregelen uit voorzorg om elk risico uit te sluiten dat een dergelijk incident zich zou herhalen.
 

17-12-2008 18:09

Aan de Westvlietweg in Den Haag is De Groene Groep op 4 september gestart met de bouw van Bedrijvenpark Leeuwendale. Het project is gelegen tussen de bestaande bedrijventerreinen Westvlietweg en Hofzicht en omvat twee bedrijfsverzamelgebouwen met respectievelijk 34 en vijf kleinschalige bedrijfsunits.

Het terrein heeft een oppervlakte van circa 1 hectare.  Het totaal bruto vloeroppervlak van de bedrijfsverzamelgebouwen bedraagt circa 5.254 vierkante meter. De bedrijfsunits worden door De Groene Groep te koop en te huur aangeboden. Een groot aandeel van de bedrijfsunits is al door De Groene Groep verkocht.

Het project zal naar verwachting in het voorjaar van 2009 worden opgeleverd. Nadien hoopt De Groene Groep aan de Westvlietweg nog vier bedrijfswoningen te realiseren, bestaande uit twee-onder-kap woningen met een separate bedrijfsunit die een ontsluiting hebben via het bedrijvenpark.
 

17-12-2008 18:03

Houdt u niet van anti-cyclisch investeren en wilt u de komende tijd de broekriem flink aanhalen? Bezuinig dan niet op het kerstfeest. Het is volgens onderzoek van eventplanner.be zowat de grootste fout die een bedrijf kan maken.

Wanneer bedrijven kosten besparen dan moet het jaarlijkse kerstfeest er al gauw aan geloven. Een blunder van de eerste orde, volgens eventplanner.be. De feestmaand is traditioneel een tijd waar werknemers makkelijker naar elkaar toegroeien. Naast het opkrikken van het moreel van de medewerkers bieden bedrijfsfeesten ook de kans om mensen die je vaak amper te zien krijgt beter te leren kennen en relaties op te bouwen.

Overigens blijkt uit het onderzoek ook dat één op de twee werknemers op zulke gelegenheden weleens een glaasje teveel drinkt. 39 Procent kan zich goed bedwingen als de baas in de buurt is en bijna 10 procent raakt nooit een druppel alcohol aan.
 

17-12-2008 18:00

Maar liefst tweederde van de bedrijven verliest direct of indirect geld wanneer iemand het bedrijf verlaat. Het verlies schuilt zowel in de vertraging van projecten als in het vertrek van kennis. Dit wijst onderzoek van dienstenbedrijf Orbid aan.

Om deze redenen geeft 27 procent van de ondervraagde bedrijven dan ook aan dat ze een gepland ontslag niet doorgevoerd hebben. Gevraagd naar wat bedrijven doen als iemand vertrekt, antwoord 42 procent dat ze onmiddellijk een vervanger zoeken. Een veel kleiner percentage kijkt eerst kritisch naar de functie-inhoud en kiezen op basis daarvan het scenario.
 

17-12-2008 17:37

In Schipluiden bij Delft vond op vrijdag 12 december 2008 de lancering plaats van het boek 'Onzichtbare risico's in het Draadloze Tijdperk'. De auteurs Karel en Caroline van Huffelen deden 1 1/2 jaar lang diepgaand onderzoek naar het geheel van wetenschappelijke studies en  literatuur inzake de gezondheidseffecten en -risico's van het gebruik van draadloze apparatuur.

De uitkomsten van hun research zijn onthullend, zo benadrukken de schrijvers. Hun argumenten:
- 'de blootstellingslimieten voor hoogfrequente elektromagnetische straling (van draadloze technologie) zijn totaal verouderd; dikke stapels wetenschappelijke rapporten tonen onomstotelijk aan dat zeer zwakke straling ver onder de geldende limiet: leidt tot DNA-schade, zelfs tot DNA-breuk: een voorbode van kanker en neuro-degeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer, Parkinson en autisme; veroorzaakt dat - reeds na 20 seconden mobiel bellen! - de rode bloedlichaampjes verklonteren (geldrolletjes- of kikkerdrilsyndroom) en het bloed stroperig wordt;
- lekkages veroorzaakt in de bloedhersenbarriere, een filter tussen het bloed en de hersenen, zodat zware metalen, pesticiden en andere chemische stoffen doorsijpelen naar de hersenen;
- met name langdurig bellen (10 jaar of langer) met een mobieltje een significant hogere kans op hersenkanker, gehoorzenuwtumoren en speekselklierkanker tot gevolg heeft'.

De beschreven resultaten in het boek staan haaks op de meeste andere onderzoeksresultaten, die de risico's van draadloze apparatuur bagatelliseren. Volgens beide auteurs kunnen deze onderzoeksresultaten de prullenbak in.
 

14-12-2008 12:03

Bijna een kwart van de werkgevers staat muziek tijdens het werk niet toe, terwijl bijna 80 procent van de werknemers aangeeft muziek stimulerend en gezellig te vinden. Dit komt naar voren uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder vierhonderd respondenten.

Bijna een kwart van de werknemers luistert naar popmuziek tijdens het werk. Rockmuziek komt op een goede tweede plaats. Bijna 20 procent van de respondenten vindt dit het meest stimulerend. Klassiek daarentegen wordt het minst als stimulerend ervaren, slechts 5 procent geeft aan dit genre te luisteren. Bij veel bedrijven (66 procent) staat de muziek altijd aan, terwijl een vierde deel van de respondenten aangeeft dat het niet mag.
 

12-12-2008 15:49

AtmR Kantoorverandering werkt met ingang van heden vanuit een nieuw pand. Gistermiddag verrichtte mevrouw E. Tuijnman, burgemeester van de gemeente Overbetuwe, samen met virtuoos en creatief pianist Jan Vayne, de officiële opening van het nieuwe kantoor van AtmR Kantoorverandering in Elst.

AtmR Kantoorverandering is een snel groeiend bedrijf in een sterke verdringingsmarkt. Het bedrijf is in het 7-jarig bestaan naar eigen zeggen uitgegroeid tot regionaal marktleider en is specialist op het gebied van kantoorinrichting, kantoorbenodigdheden en kantoormachines. Het primaire werkgebied bestaat uit de steden Arnhem, Nijmegen, Doetinchem en Apeldoorn. 

Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid steunt AtmR Kantoorverandering sinds jaren de Stichting Cardo en Stichting Hulphond. Tijdens de opening werd door de directie van AtmR Kantoorverandering namens alle klanten een cheque aangeboden. Voorafgaand vertolkt de blind geboren talentvolle Nici Apfel samen met Jan Vayne een prachtig openingsnummer.

Stichting Cardo stelt zich tot doel financiële middelen te verkrijgen ten behoeve van de integratie van mensen met een handicap. Stichting Hulphond leidt speciale hulphonden op en stelt deze kosteloos ter beschikking aan mensen met een lichamelijke of auditieve beperking of epilepsie. 

In de nieuwe werkomgeving toont AtmR Kantoorverandering betaalbare oplossingen voor innovatief werken. Naast flexibele werkplekken, een gezellige huiskamer met open haard, mysterieuze 'blackbox', een reuzen schaakbord en lounge ruimte aangekleed met de 'paarden van Marrum', worden verschillende werkvormen (zoals concentreren, inspireren en samenwerken) op effectieve wijze gecombineerd. 

Het succes van AtmR Kantoorverandering laat zich karakteriseren door begrippen als open, innovatief, ontzorgen, klantgericht, no-nonsense en met respect voor normen en waarden. "We stoorden ons regelmatig aan onze voormalige werkgevers die zich ergerden aan het feit dat we rustig de tijd namen voor een goed advies", aldus beide jonge ondernemers Rob Hasselbach en Marijn Nieuwenhuis. "Een goed advies kost tijd, maar vanuit onze ervaring weten we dat dit leidt tot forse besparingen en daarmee tevreden klanten. Juist om die reden zijn we gestart met ons eigen bedrijf: Advies tot en met Realisatie (AtmR). En gelet op onze groei weten klanten dit zeker te waarderen."

Het succes van AtmR Kantoorverandering is leveranciers niet ontgaan. Marktleiders als Samas (kantoorinrichting), BMA, Montis, Artifort, Bert Plantagie (stoelen), Corporate Express (kantoorbenodigdheden), Sharp en Toshiba (kantoormachines) werken nauw met AtmR samen. AtmR Kantoorverandering heeft een brede klantenkring opgebouwd. Enkele voorbeelden zijn: BMC Groep, Gemeente Arnhem, GIBO Groep, Berk Accountants, IrisZorg, Lindenhout, De Gelderse Roos en alle aangesloten sportbonden NOC*NSF etcetera.
 

12-12-2008 9:17

Op dit moment vindt in Hong Kong de zogenoemde Inspiratie Business of Design Week plaats. In het verleden stonden mensen als Frank Gehry, Tadao Ando, Philippe Starck, Ross Lovegrove, James Dyson en Sir Terence Conran op het hoofdpodium. Nederland is dit jaar ook vertegenwoordigd in het Verre Oosten.

De beurs in in Hong Kong kent tussen alle stands een Holland Paviljoen en er zijn kleinere zalen met workshops. De Nederlandse handelsdelegatie, met maar liefst 180 deelnemers, behartigt onder aanvoering van staatssecretaris Heemskerk de Nederlandse belangen.  

Onder het thema ‘Open Minds’ hebben brancheorganisaties voor design, mode en architectuur, waaronder de BNA en de BNO, samen met het ministerie van Economische Zaken en het organisatiecomité van de Business of Design Week in Hong Kong een spraakmakend programma ontwikkeld om de Nederlandse vormgeving in China stevig onder de aandacht te brengen bij Chinese opdrachtgevers en andere vertegenwoordigers van de Chinese creatieve sector.

Erik Peeters, innovatieadviseur bij Syntens en deze week aanwezig op het Aziatische evenement, is enthousiast over wat hij in Hong Kong aantreft: "Ondernemers in Hong Kong hebben in het verleden altijd handig gebruik gemaakt van beschikbare technologieën, maar eigen onderzoek en ontwikkelingsactiviteiten vonden nauwelijks plaats. De overheid heeft ingezien dat moest veranderen! De autoriteiten willen HongKong omvormen tot een kenniseconomie. Er is sinds kort een doelbewust innovatiebeleid."

Design is in opkomst in Hong Kong, ziet Peeters: "Vanwege het grote aantal industriële activiteiten dat net over de grens in China plaatsvindt, heeft HongKong in de afgelopen jaren langzaam maar zeker meer aandacht moeten besteden aan design en innovatie. Om de innovatiekant te bedienen, is een kennisinfrastructuur opgebouwd met een aantal op technologie georiënteerde onderwijsinstellingen en onderzoeksinstituten. Design heeft in het innovatiebeleid speciale aandacht gekregen. De overheid is actief in de promotie van design, waarbij het scala van architectuur, mode, industrieel ontwerpen en grafisch ontwerpen wordt meegenomen."

De ondernemers-tour in het Verre Oosten wordt ondersteund door Syntens, de EVD, Modint, Creative Amsterdam, BNO, BNA, de kamers van koophandel, Premsela, NAi, de Stadregio ‘Cool Region’, Gemeente Arnhem en de Provincie Gelderland.
 

09-12-2008 9:07

Drie dagen proeven van heerlijke wijnen, genieten van kunst en bijzondere meubelen! Op de valreep van het jaar 2008, van 12 tot en met 14 december worden bij Office Design in Doesburg de Wine, Art & Design dagen georganiseerd. Dit jaar met een extra feestelijk tintje.

Vrijdag 12 december (16.00 uur) zal namelijk weervrouw Helga van Leur de overdracht van Office Design Nederland presenteren. Hans en Netty Heuff dragen het roer over aan Monique en Robert Oude Groen. Voor de liefhebber van kunst is er een expositie met schilderijen van Corneille. Corneille was naast Appel en Constant in Nederland één van de hoofdfiguren uit de COBRA groep.

Onder ‘Design’ verstaat Office Design de uitgebreide collectie van Amerland. De collectie wil vooral meer gevoel brengen in de zakelijke omgeving. De passie, creativiteit en eigenheid vormen de pijlers onder een veelzijdige en hoogwaardige collectie. De collectie getuigt van een brede versie op de werkomgeving. Dit alles onder het genot van Italiaanse Friuli wijnen. De showroom van Art Design is gevestigd aan de Leigraafseweg 2 in Doesburg.
 

09-12-2008 9:02

De Nederlandse baas komt er bekaaid af als het gaat om waardering door zijn medewerkers. Bijna eenderde van de werknemers laat zijn leidinggevende (bijna) nooit merken dat diens inspanningen op prijs worden gesteld. Dit blijkt uit onderzoek van Pluimen, marktleider op het gebied van beleveniscadeaus.

Toch vindt meer dan de helft van de beroepsbevolking dat de baas die waardering eigenlijk wel verdient. De twijfel over hoe dat het beste kan worden aangepakt is echter groot. ‘Gewoon m’n werk goed doen’ (60 procent) en ‘hart voor de zaak hebben’ (51 procent) wordt door een meerderheid van de werknemers als middel genoemd om de waardering naar de werkgever te laten blijken. Zelf neemt de werknemer daarmee overigens geen genoegen: 89 procent vindt het (zeer) belangrijk om waardering te krijgen van de werkgever en dan bij voorkeur in de vorm van complimenten en extraatjes als een cadeau of bonus.

Tijd voor positieve actie, vond initiatiefnemer van het onderzoek Pluimen. Joren van der Pluijm (CEO): “Het geven van waardering werkt enorm positief op de werkvloer, we willen de werknemer daarom een handje helpen bij het uitspreken van waardering naar zijn baas toe.” Het bedrijf lanceert een speciale website als ultiem waarderingsmiddel voor de Nederlandse baas. Op www.mijnbaasverdienteenpluim.nl kunnen werknemers hun leidinggevende door middel van videofilmpjes en foto’s nomineren voor de titel ‘(S)He’s the best!’. Bezoekers van de website kiezen uiteindelijk de winnaar. De hoofdprijs is een Gouden Pluim en een optreden van een gospelkoor dat de winnende baas uitgebreid zal toezingen.
 

09-12-2008 8:45

Slechts één op de vijf namen in kranten is van een vrouw. Dat bleek begin 2008 uit een onderzoek van DAG onder de Nederlandse dagbladen. Voor Buro Wullenhoven was de uitkomst van dit onderzoek aanleiding om de nieuwe website vrouwenindemedia.nl te ontwikkelen.

Deze website blijkt een waar gat in de markt en brengt media nu op snelle en eenvoudige wijze in contact met vrouwelijke deskundigen. Dat de Nederlandse media vrouwelijke deskundigen amper raadpleegt, heeft volgens Janneke Boer – een van de oprichters van Buro Wullenhoven - twee oorzaken: “Journalisten hebben vaak haast en maken daarom gebruik van vaste lijstjes met mensen die altijd willen meewerken. Van oudsher zijn dat meestal mannelijke deskundigen.

Maar het tekort aan vrouwelijke deskundigheid in de media ligt ook aan de vrouwen zelf. Die zeggen al snel dat ze ergens niet voldoende van af weten. Zonde, want hierdoor laten vrouwen veel kansen liggen.” Op de website vrouwenindemedia.nl geven vrouwelijke deskundigen precies aan over welke onderwerpen ze door de media benaderd kunnen worden. Vrouwenindemedia.nl geeft vrouwen daarmee de mogelijkheid hun expertise kenbaar te maken aan redacties. Dit is ook meteen het enige doel van de website die geen chatfuncties, platforms of netwerkgroepen biedt. Kijk voor meer informatie op www.vrouwenindemedia.nl.
 

05-12-2008 8:49

Telewerken wordt populairder. Uit onderzoek van Synovate, in opdracht van Plantronics, blijkt dat in Nederland momenteel ruim één op de vijf mensen (22 procent) die de mogelijkheid tot thuiswerken heeft op regelmatige basis vanuit huis werkt.

De voornaamste reden dat mensen vanuit huis werken is flexibiliteit. Ruim de helft van de kantoorwerkers wil flexibele werktijden en buiten kantoortijd kunnen werken. Daarna worden woon-werkverkeer en kinderen genoemd. Tweeëntwintig procent wil reistijd verminderen. Effectiever kunnen werken geldt voor 18 procent als motief en 16 procent wil de file vermijden. Kinderen wordt door 16 procent genoemd als reden.

Opmerkelijk is dat het milieu vrijwel niet wordt genoemd. Zowel energiebesparing, 2 procent, en verminderde CO2-uitstoot, 3 procent, scoren laag. Dit ondanks de hoge benzineprijzen en de overheidsinitiatieven om milieuvriendelijker te werken. 

"Dit onderzoek bevestigt dat bedrijven definitief overschakelen naar het nieuwe werken", aldus Philip Vanhoutte, Managing Director, Plantronics/Altec Lansing EMEA.

In de helft van alle bedrijven wordt vanuit huis gewerkt. 19 procent werkt maar liefst drie of meer keer per week vanuit huis. De aard van het werk wordt als voornaamste argument genoemd om op kantoor te blijven. Andere redenen zijn teamwork en sociale controle.

Vanhoutte: "Ik verwacht dat de categorie kantoorblijvers in de toekomst sterk zal afnemen, gezien de verdere technologische vooruitgang waarbij virtuele kantoren gemeengoed worden." 

Philip Vanhoutte pleit ervoor dat traditionele kantoren verdwijnen naar het museum van de twintigste eeuw. Zover is het echter nog niet, zo blijkt uit het onderzoek. Nu wordt voornamelijk in traditioneel ingerichte kantoren gewerkt: aparte ruimtes met vaste werkplekken (52 procent), en kantoortuinen (34 procent).

"De opmars is echter begonnen. In de kantoren die flexplekken hebben (54 procent), is op de vijf werknemers één flexplek. Op kantoren kunnen we ons steeds minder lege bureaus permitteren", aldus Vanhoutte. 

"Kantoren voldoen niet aan individuele behoeften. Ze zijn gemaakt en ingericht door de voorgaande generaties en voldoen niet aan de wensen en eisen van de digitale generatie. Als kantoorwerker prefereer ik een flexplek. Ik werk per week op zeven verschillende locaties. Dat komt mijn productiviteit ten goede", zegt Vanhoutte.
 

04-12-2008 8:57

Bijna de helft (44 procent) van de hogere managers werkt thuis geregeld in pyjama en wil om die reden dan ook liever niet deelnemen aan videoconferenties. Slechts 9 procent van de junior managers geeft aan dit te doen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Avaya, een leverancier van communicatienetwerken en -diensten voor de zakelijke markt. Verder doen topmannen, met 17 procent, vaker een dutje tijdens een conference call dan de gemiddelde werknemer, waarvan slechts 5 procent een uiltje knapt.

Er werden 2.200 managers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië ondervraagd.
 

04-12-2008 8:51

Bijna de helft (48 procent) van de werknemers die uitzendbureau Unique vroeg naar hun favoriete kerstextraatje, liet weten het liefst een kerstbonus te ontvangen. In de laatste maanden van het jaar denken veel werkgevers na over een geschikt kerstcadeau voor hun werknemers. Daarom stelde het uitzendbureau aan ruim 1250 respondenten de vraag: welk kerstgeschenk heeft jouw voorkeur?

Vorig jaar was het traditionele kerstpakket nog favoriet, maar dit jaar wint de kerstbonus het overtuigend en staat het kerstpakket met afstand op de tweede plaats: ruim 35 procent van de deelnemers geeft aan het liefst een traditioneel kerstpakket van de baas te ontvangen.

De onderzoekers denken dat de voorkeur voor de kerstbonus verband houdt met de kredietcrisis. Mensen zijn onzeker over de toekomst en hebben daarom meer waardering voor een financieel extraatje. Er is minder belangstelling voor een geschenkbon (9 procent) en een donatie aan een goed doel (7 procent). De overige 1 procent van de respondenten ziet zijn kerstgeschenk liever in een andere vorm dan de genoemde opties.
 

02-12-2008 8:49

Per 1 januari 2008 is een nieuwe belasting toegevoegd aan de Wet Belastingen op Milieugrondslag: de verpakkingenbelasting. Ondernemers moeten verpakkingenbelasting betalen als zij de ondernemers zijn die verpakte producten, of zogenaamde verkooppuntverpakkingen, voor de eerste keer in Nederland op de markt brengen. Of als ze importeur zijn, die verpakkingen direct na binnenkomst in Nederland van de producten verwijderen en afvoeren.

De regelgeving wordt er met deze maatregelen voor ondernemers niet eenvoudiger op. Op de website www.verpakkingenbelasting.com kunnen ondernemers aan de hand van een eenvoudige scan nagaan in hoeverre zij getroffen worden door deze belastingmaatregel. Op deze website over de verpakkingenbelasting kunnen ondernemers ook aanvullende informatie en de nieuwste wijzigingen vinden over deze belastingmaatregel. Tevens kan aan de hand van een tweede scan worden nagegaan of ondernemers mogelijk verpakkingenbelasting kunnen besparen.

Ondernemers zijn belastingplichtig als ze per jaar meer dan 15.000 kilogram aan verpakkingsmateriaal op de markt brengen. Voor concerns geldt hierbij dat het gehele concern als één belastingplichtige wordt aangemerkt. De test op de website wijst uit of ondernemers belastingplichtig zijn voor de verpakkingenbelasting.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >