Nieuws


30-01-2007 9:39


De Japanse fabrikant van kopieermachines en kantoorapparatuur Ricoh koopt voor 725 miljoen dollar de printeractiviteiten van IBM. De digitale printerapparatuur voor zakelijk grootgebruik brengt Ricoh weer een stuk verder in de ambitie om op de wereldprintermarkt binnen te komen.

In eerste instantie neemt Ricoh 51 procent van IBM`s Infoprint Solutions over, later komt de rest ook in handen van de Japanners. De overname voegt aan de balans van Ricoh 1 miljard dollar omzet per jaar toe. De aankoop brengt Ricoh op de druk bediende zakelijke printermarkt in directe concurrentie met Océ, Xerox, Hewlett-Packard en Canon. Ricoh heeft een jaaromzet van 6 miljard dollar. Océ zegt niet bang te zijn voor Ricoh omdat de marktverdeling niet verandert. Sterker; Océ denkt marktleider te blijven. (bron: Het Financieele Dagblad)
30-01-2007 9:36


Office Centre wil landelijk doorgroeien naar meer dan vijftig vestigingen. Onlangs opende de keten van zelfbedieningsgroothandels voor kantoor in Hoofddorp de deuren van zijn 45-ste vestiging. Er is ook een TNT Business Point gevestigd op de nieuwe locatie.

Volgens de vestigingsmanager, Rob de Waal, zal door de opening van de nieuwe vestiging het bezoeken van verschillende leveranciers voor kantoorbenodigdheden voorgoed tot het verleden behoren. Twee weken na de opening draait het nieuwe Office Centre heel erg goed, aldus Rob de Waal. In de basis ziet de superstore in Hoofddorp er hetzelfde uit als de overige 44 vestigingen: minimaal 2.000 vvo en alles voor bedrijf en kantoor onder één dak. Ook is er, naast het TNT Business Point, een Copy Service. Het assortiment van Office Centre omvat 7.000 artikelen die direct uit voorraad leverbaar zijn. Verdere pluspunten zijn: goede bereikbaarheid (gratis parkeren) en scherpe prijzen.
In Nederland telt Office Centre meer dan 900 medewerkers. In de vestiging in Hoofddorp zijn 23 mensen werkzaam. Basis van het succes van de keten is, naar eigen zeggen, het feit dat het bedrijf het kopen van kantoorartikelen eenvoudig maakt. (bron: Kantoor Business Magazine)
30-01-2007 9:34


Op de unieke locatie Paleis Het Loo in Apeldoorn presenteert de senior vice president van Senate Properties Oy en Ovenia Oy in Helsinki 21 maart het concept total outsourcing. De vraag 'Hoe organiseert u 11.600 gebouwen met slecht 250 personeelsleden' staat hierbij centraal.

De twee Duitse sprekers maken deel uit van E.ON Facility Management. Dat is bij de bouw van de Allianz-Arena in München, de thuisbasis van Bayern München betrokken geweest. Dit hypermoderne multifunctionele gebouw krijgt ook op niet-wedstrijddagen duizenden bezoekers. Zij hebben dagelijks te maken met een breed scala aan facilitaire- en huisvestingsvraagstukken!

Nieuwsgierig geworden naar het volledige programma? Ga dan naar de website: www.fmm.nl/bijeenkomsten .
29-01-2007 15:47


Het onderwijs informeren over goede ventilatie. Dat is de doelstelling van de nieuwe stichting Gezond leren? Beter Ventileren!, die zich tijdens de onderwijsbeurs NOT 2007 in de Jaarbeurs in Utrecht presenteerde. De stichting wil een onafhankelijk informatiepunt zijn over goede ventilatie in het onderwijs.

Volgens André Meester, algemeen directeur van Alusta Natuurlijke Ventilatietechniek en één van de initiatiefnemers, is de stichting opgericht omdat het niet best is gesteld met het binnenmilieu op veel scholen “Maar wat gaan wij eraan doen? Vanuit die optiek hebben enkele marktpartijen deze stichting opgericht.”

Volgens Meester leven bij veel mensen in het onderwijs vragen ten aanzien van het binnenklimaat op hun school. Hoe slecht is de situatie werkelijk? Wat is het effect van een ongezond binnenmilieu en wat zijn de gevolgen voor gezondheid en ziekteverzuim van leerkrachten en leerprestaties van kinderen. “Maar er zijn ook vragen van technische aard. Welke technische oplossingen zijn er beschikbaar? Hoe kunnen we voor- en nadelen van alle beschikbare technieken objectief vergelijken. Hoe richten we het onderhoud in, wat zijn de kosten van het onderhoud en wat zijn de gevolgen voor het energieverbruik van beter ventileren? Op deze vragen zal de nieuwe stichting op een objectieve wijze antwoorden geven.”
29-01-2007 15:45


Het Paleis op de Dam is asbestvrij gemaakt en daarmee klaar om gerenoveerd te worden. Eind 2008 wordt het paleis naar verwachting weer in gebruik genomen. Volgens planning zullen de bouwtechnische- en installatietechnische werkzaamheden in het voorjaar van 2008 afgerond zijn, waarna de stoffering en de inrichting kunnen worden aangebracht. Daarna worden de opgeslagen meubelstukken en kunstvoorwerpen teruggeplaatst. BAM’s restauratiespecialist Schakel en Schrale is onlangs gestart met de renovatiewerkzaamheden, bedoeld om het gebouw te laten voldoen aan de eisen die vandaag worden gesteld aan onder andere het verblijf van hoge gasten van de Staat tijdens staatsbezoeken. De werkzaamheden richten zich nu met name op de realisatie van ongeveer veertig appartementen en verblijven. De keukens en installaties worden vernieuwd, er komen nieuwe liften en het stucwerk wordt hersteld.
28-01-2007 15:02


Hoe controleer je een gebouw op bouwkundige brandveiligheid? En wat is de duurzaamheid van niet-inspecteerbare stalen onderdelen in de bouw? Deze onderwerpen staan dinsdag 6 februari centraal op het minicongres van de vier Metaaluniebranches BBN, Dumebo DWS, MDG en NLB.

Het congres is één van de vele activiteiten op de Internationale Bouwbeurs 2007, die van 5 tot en met 10 februari in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. Het programma van het minicongres 'Bouwkundige brandpreventie en duurzame veiligheid' behandelt deze onderwerpen vanuit een brede invalshoek. De presentatie van Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) behandelt een aantal essentiële controlepunten voor bouwkundige preventie. Deze punten zijn er voor de volgende producten: industriële deuren, voetgangersdeuren, isolatiemateriaal, brandschermen, platen en blokken, coatings en doorvoeringen.

Leden van de Metaaluniebranchegroep Nederlandse Lifttechnische Bedrijven (NLB) weten dat het bouwbesluit sinds 2005 hogere eisen stelt aan brandweerliften. Zo is het automatisch openen van de schachtdeuren na aankomst op een brandende verdieping een groot risico. Meer over het veilig verplaatsen van (medische) apparatuur, horen de deelnemers van het Liftinstituut. Duurzame veiligheid betekent dat de referentieperiode voor brandveiligheid steeds langer wordt. De presentatie van CorusBouw gaat in op de omgevingsinvloeden, corrosiegevaar en andere randvoorwaarden voor een duurzaam veilig ontwerp van metalen gevels. Tot slot staat een toelichting op de Kwaliteitsrichtlijn Metalen Gevels en Daken op het programma. Met deze richtlijn bieden zusterbranchegroepen MDG en Dumebo DWS een handvat om (samenwerking in) het bouwproces te verbeteren.

Aanmelden voor het minicongres kan tot woensdag 31 januari 2007. Op www.bbn.nu kan men de brochure en het aanmeldingsformulier downloaden.

Voor vragenkan men mailen met ruitenburg@metaalunie.nl (schrijf in de onderwerpregel ‘minicongres’).

Deelname kost 50 euro per persoon, inclusief consumpties en lunch.
28-01-2007 13:55


De meeste bedrijven en organisaties zijn ervan overtuigd dat netwerkprinters en multifunctionals een structureel onderdeel van het beveiligingsbeleid moeten vormen, maar nemen tegelijk weinig tot geen afdoende beveiligingsmaatregelen. Dit is op te maken uit het onderzoek dat VNU Exhibitions heeft uitgevoerd in de aanloop naar de vakbeurs Infosecurity.be, die plaatsvindt op 21 en 22 maart in Brussels Kart, Groot-Bijgaarden.

Voor het onderzoek werden de antwoorden verzameld van 188 oud-bezoekers van Infosecurity.be 2006. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste organisaties weinig maatregelen nemen om netwerkprinters en multifunctionals te beveiligen. Een onbeveiligde printer betekent voer voor hackers die op deze manier elk afgeprint document met vertrouwelijke en gevoelige informatie kunnen onderscheppen.

Omdat veel netwerkprinters en multifunctionals een eigen IP-adres hebben is het zelfs mogelijk dat hackers deze apparaten als springplank gebruiken om in het netwerk te infiltreren. In de ondervraagde doelgroep draait slechts 8 procent dagelijks of wekelijks firmware updates voor de netwerkprinters en multifunctionals. 10 Procent doet dit maandelijks, 14 procent slechts jaarlijks en het overgrote deel (maar liefst 50 procent) draait firmware updates zelden of nooit.
Daarnaast zijn bij 78 procent van de organisaties de documenten en printopdrachten in het geheugen of op de harde schijf van de netwerkprinters en MFP’s nooit versleuteld. Ook de ICT-afdeling van 62 procent van de ondervraagde organisaties monitort het netwerkverkeer van en naar de netwerkprinters en MFP’s niet. De praktijk wijst uit dat bestanden nog lange tijd opvraagbaar zijn nadat ze zijn afgedrukt. Zo maken de bedrijven onbewust de weg vrij voor datacriminelen.

Een eenvoudige opdracht als het automatisch wissen of random overschrijven van documenten in het geheugen of op de harde schijf van de netwerkprinters en MFP's gebeurt bij 49 procent van de bedrijven zelden of nooit. Slechts 24 procent van de bedrijven doet dit automatisch na elke printopdracht. Bij 11 procent van de bedrijven gebeurt dit handmatig door de IT beheerder.

Een ander opvallend onderzoeksresultaat is dat bij bijna tweederde deel van de bedrijven gebruikersauthenticatie om een netwerkprinter of MFP binnen de organisatie te kunnen gebruiken niet altijd of nooit verplicht. Slechts bij 37 procent is dit altijd verplicht. Dezelfde slordigheid valt op te merken bij het veranderen van het beheerwachtwoord van de netwerkprinters en MFP's. Bij 55 procent van de bedrijven gebeurt dit namelijk zelden of nooit en slechts 15 procent van de bedrijven doet dit minimaal een keer per jaar.

Het gebrek aan aandacht voor de beveiliging van netwerkprinters en MFP’s vindt men ook terug in het aankoopproces van netwerkprinters en all-in-ones. Daar stelt 79 procent van de respondenten dat een EAL-classificatie onder ISO/IEC 15408 geen belangrijk criterium vormt bij de keuze van een printer of MFP. ISO/IEC 15408 is de internationale standaard voor computerbeveiliging en de EAL-classificatie geeft aan op welke schaal een apparaat binnen deze standaard scoort.

“Het mag duidelijk zijn dat anno 2007 het beveiligen van de multifunctionals een must is. Ons onderzoek wijst duidelijk uit dat veel bedrijven de beveiliging van printers en MFP’s gewoonweg over het hoofd zien. Zij stellen zich op deze manier bloot aan hackers die belust zijn op vertrouwelijke en gevoelige informatie van het bedrijf en die dit ook zonder veel moeite kunnen bekomen”, aldus Wendy van de Geiijn, Project Manager van Infosecurity.be en Storage Expo bij VNU Exhibitions.

“De beurs biedt dit jaar een gevarieerd seminarieprogramma waarbij aandacht besteed wordt aan het vergroten van het bewustzijn van de bezoekers over beveiliging.”

Infosecurity.be, Storage Expo en het LinuxWorld paviljoen 2007 vinden plaats op 21 en 22 maart 2007 in Brussels Kart, telkens van 09u30 tot 17u00. Toegang is gratis na voorregistratie op de websites www.infosecurity.be, www.storage-expo.be en www.linuxworldexpo.be
26-01-2007 15:10


Bruinsma Hydrokultuur, gespecialiseerd in aanleg en onderhoud van interieurbeplanting, viert in maart 2007 haar 50-jarig jubileum. Daarbij wordt niet alleen stilgestaan bij de succesvolle historie van het familiebedrijf, maar is er ook volop aandacht voor de toekomst.

Bruinsma Hydrokultuur neemt namelijk tegelijkertijd de compleet gerestylde showroom in gebruik, waarin onder meer plantenbakken en vazen op een stijlvolle wijze gepresenteerd worden. Recentelijk is de showroom, die voorzien is van speciaal ontworpen meubilair, opnieuw ingericht. “Binnen de vier thema’s Black,White & Grey, Colors, Metal en Nature wordt een breed assortiment plantenbakken, vazen, karakteristieke decoraties, kunstzijde planten en bloemen gepresenteerd”, vertelt een Bruinsma-medewerker. “Van klassiek tot zeer modern, voor iedere inrichtingsstijl binnen een kantoor, entree of woning is er passende interieurbeplanting met accessoires.”

showroom2

Met deze investering laat Bruinsma Hydrokultuur zien vertrouwen te hebben in de toekomst. Mede met het oog op de toekomst is met ingang van 1 januari de directie uitgebreid met Helga Bruinsma als derde vennoot. Hiermee is een eerste stap in de richting gezet om de derde generatie van de familie Bruinsma het bedrijf voort te laten zetten.

showroom3
26-01-2007 13:56

Een promotie heeft een positiever effect op de motivatie van werknemers dan een beloning in geld. Dit blijkt uit promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Volgens onderzoeker Marco van Herpen is het daarnaast van belang dat werknemers de financiële beloning als eerlijk ervaren.

Een promotie en de daaraan gekoppelde hogere status binnen een organisatie wordt door werknemers als ‘bonus’gezien, ook wanneer er niet direct sprake is van een hoger salaris.
In zijn proefschrift ‘Pay, promotions and performance: essays on personnel economics’ is Van Herpen voorts positief over zogenoemde ‘jobhoppers’ – mensen die regelmatig van werkgever wisselen. Volgens de onderzoeker worden dergelijke werknemers veelal zeer gewaardeerd door werkgevers omdat ze elders al de nodige ervaring hebben opgedaan.
25-01-2007 10:32


De Jaarbeurshallen in Utrecht bieden van 5 tot en met 10 februari weer onderdak aan de grootste bouwvakbeurs van de Benelux. De Internationale BouwBeurs 2007 is deze dagen geopend van 9.30 tot 17.30 uur. Alleen op zaterdag zijn er afwijkende openingstijden, te weten 9.30 tot 16.00 uur.

De stands vullen alle hallen van het Jaarbeurscomplex. Ook het buitenterrein is bezet. De toegang tot het vakevenement is gratis op uitnodiging van een exposant, via voorregistratie op www.bouwbeurs.nl. Kaarten aan de kassa kosten 35 euro. Circa duizend exposanten nemen deel aan de beurs. Het aantal bezoekers zal naar schatting weer rond de honderdduizend liggen.

Gelijktijdig met de Internationale Bouwbeurs wordt de beurs Bouw & ICT (7 tot en met 9 februari) gehouden. Van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 februari is er extra parkeercapaciteit beschikbaar op het Veemarktcomplex, aan de Oostkant van Utrecht. Shuttlebussen rijden af en aan om bezoekers gratis naar en van het beurscomplex te vervoeren.

Tijdens de beurs zijn er allerlei activiteiten. Het ‘Gala van de Nederlandse Bouw’ is, zoals de organisatie het omschrijft, bedoeld ‘voor de top uit de Nederlandse bouw’. Op maandag 5 februari ontmoeten bouwers, architecten, opdrachtgevers, politici en beleidsmakers elkaar in het Beatrix Theater in Utrecht. Het evenement begint met een feestelijke ontvangst om 18.30 uur. Met veel show en alle gelegenheid voor het leggen van zakelijke contacten. Thema van de avond is: ‘Het Nieuwe Bouwen’. Onderdeel van het Gala is de uitreiking van De Nederlandse Bouwprijs. Alleen toegankelijk op uitnodiging. Locatie: Beatrix Theater

Jhr. dr. P.A.C. Beelaerts van Blokland reikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw op maandag 5 februari om 20.00 uur in zes categorieën de ‘Nederlandse Bouwprijs’ uit. In totaal zijn twintig inzendingen genomineerd. De prijs is een sculptuur van de hand van kunstenares Marte Röling. Algemeen directeur Jimé Essink van VNU Exhibitions reikt de ‘Publieksprijs’ uit. Bezoekers die zich hebben voorgeregistreerd krijgen de mogelijkheid hun stem uit te brengen op de Publieksprijs. Locatie: Beatrix Theater.

Het ‘Paviljoen over Architectuur & Innovatie’ toont een reeks innovatieve projecten en bouwproducten. Twintig projecten worden in tekst en beeld belicht. Dit gebeurt via referentieprojecten, monsters en mock-up’s. Om architecten ook na de beurs van inspiratie te voorzien, zijn er van een groot aantal productinnovaties gratis productsheets beschikbaar. Op deze productinformatiebladen zijn de belangrijkste - voornamelijk esthetische - producteigenschappen vermeld. Locatie: hal 4.B102.

De Dutch Architectural Photographers richten een foto-expositie in rondom het thema ‘Het Nieuwe Bouwen’. De opnames zullen speciaal voor de expositie worden vervaardigd en zijn niet eerder elders te zien geweest. Uitgangspunt voor de expositie is de vraag: wat is kenmerkend voor het Nieuwe Bouwen in de 21e eeuw? Het antwoord wordt gegeven door negen Nederlandse architecten en één architectuurcriticus, die hiervoor projecten hebben genomineerd. Er wordt gefotografeerd door tien fotografen. De expositie wordt officieel geopend op het Gala van de Nederlandse Bouw. Locatie: Architectenweb. Architectuurpaviljoen, hal 4.B102

Materia presenteert met de expositie ‘Interaction’ een selectie van materialen die van kleur veranderen, licht geven, van vorm veranderen, krimpen en uitzetten en zelfs kunnen reageren op geluid. Materia stimuleert en inspireert architecten, designers en producenten om innovatieve materialen toe te passen in hun ontwerpen. Een expositie van nieuwe materialen van Materia was 2 jaar geleden één van de grote trekkers van de Internationale Bouwbeurs. Locatie: hal 1.E044

Welke team mag zich de beste steigerbouwer van 2007 noemen? Donderdag 8 februari strijden zes teams op het terrein van de buitenexpositie ´BouwBeurs BuitenBouwen’ om de ‘VSB Steigerbouw Award 2007’. Daarnaast worden er aparte prijzen uitgereikt aan de beste voormannen, eerste monteurs, tweede monteurs en de hulpmonteurs. Ook worden de tekeningen apart beoordeeld en komen in aanmerking voor prijzen. De prijzen bestaan uit gouden, zilveren en bronzen hamers. De Vereniging voor Steigerbouwers en Betonbekistingsbedrijven wil hiermee het beroep van steigerbouwer breed onder de aandacht brengen. Tijdstip: van 9.30 uur tot 15.00 uur, prijsuitreiking om 16.00 uur. Locatie: buitenexpositie BouwBeurs BuitenBouwen tussen hallen 7 en 11/12.

Om bezoekers snel te informeren over de allernieuwste producten zijn er innovatieroutes over de beurs uitgezet. Dit is een initiatief van Cobouw en VNU Exhibitions. Op internet (via www.bouwbeurs.nl) kunnen bezoekers vooraf aangeven in welke sectoren ze zijn geïnteresseerd, per e-mail ontvangen ze kort voor de beurs hun op maat gemaakte innovatieroute. De beursbezoekers die aan de Innovatieroute deelnemen, kunnen producten nomineren voor de prijs ‘Beste Bouwinnovatie 2007’.

Speciale programma’s voor architecten zijn er op maandag 5 februari (seminar over Ruimte & Materiaal) en op woensdag 7 februari (seminar over Licht & Architectuur). Tijdens beide seminars vertellen architecten over hun ervaringen. Afsluiting met een lunch. Verder zijn er op de beursvloer ook veel activiteiten speciaal over architectuur. De Architectendagen worden georganiseerd door het vakblad De Architect in samenwerking met de Bouwbeursorganisatie. Locatie seminars: Juliana Congreszaal. Tijdstip: 09.30-13.00 uur.

Hoe controleer je snel een gebouw op zijn bouwkundige brandveiligheid? Deze vraag staat dinsdagochtend 6 februari centraal op het seminar ´Brandveilig Bouwen’. Leden van Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) presenteren de essentiële controlepunten. Deze controlepunten zijn recentelijk opgesteld door productspecialisten. Het seminar gaat ook in op de aansprakelijkheidsrisico’s bij brand, de ruimte tussen regelgeving en praktijk, hoe de brandweer omgaat met controles en het belang van controle door brandweer en gebouweigenaar. Locatie: Croesezaal boven hal 7. Tijdstip: 9.30 uur.

Het VSB-congres ‘Werken op hoogte’ gaat op donderdag 8 februari in op de gevolgen voor werken op hoogte van nieuwe wet- en regelgeving, waaronder de nieuwe Arbo-wet die per 1 januari 2007 in werking is getreden. Met bijdragen van het Ministerie van Sociale Zaken, Arbeidsinspectie, opdrachtgevers uit bouw, industrie en woningbouwcorporaties. Dit seminar is interessant voor iedereen die te maken heeft met ‘Werken op hoogte’. De VSB presenteert deze dag ook het Handboek Richtlijnen steigers. Boek en bijbehorende website moeten steigerbouwers helpen bij het berekenen en tekenen van steigers. Locatie: Irenezaal. Tijdstip: 9.30 tot 12.30 uur.

Gratis marketing- en reclame-advies is te verkrijgen in het ‘Marketingtheater’. Professionals geven daar ‘powersessies’. Veel bouwondernemingen hebben moeite met de promotie van hun bedrijf en producten. Tijdens de BouwBeurs 2007 in Utrecht voorzien bedrijven en organisaties op het gebied van ‘bouwmarketing’, in die leemte. In het Marketingtheater geven zij bezoekers advies en tips over marktonderzoek, marketing, relatiebeheer, reclame en publiciteit in de bouw. Locatie: Hal 9, stand 09.B106.

De vaktijdschriften NBD BouwPraktijk, Gawalo en Installatie Journaal hebben de organisatie op zich genomen van het congres ‘EPC<0,8 in de praktijk´. Dit congres wordt gehouden op dinsdag 6 februari. Onderwerp: het ontwerpen van woningen die voldoen aan deze energieprestatie-eis. Meer informatie is te vinden op http://www.sdu-bouwbeursutrecht.nl. Locatie: Juliana Congreszaal. Tijdstip: 9.30 tot 13.00 uur.

Hoe groot is de kans dat een gevelplaat van 100 kilo of meer spontaan loslaat? Groot, weten we sinds 2005. In één jaar tijd zijn vier incidenten gemeld met loslatende gevelbekleding. Gelukkig zonder fatale gevolgen. Hoe voorkomen we erger in de toekomst? Die vraag staat centraal tijdens de ‘bijeenkomst ‘Veilige gevels, vast en zeker’. De bijeenkomst wordt gehouden op 8 februari. Voor meer informatie of aanmelding kunt u mailen naar: b.vandervalk@sbr.nl. Locatie: Julianazaal. Tijdstip: 13.30 tot 16.30 uur
25-01-2007 9:59


De Arbeidsinspectie zal dit jaar duizenden werkplekken onderzoeken op agressie. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de risico’s voor wegwerkers die 'soms de gram over zich heen krijgen van passerende automobilisten' en de risico’s voor werknemers in justitiële inrichtingen, gehandicapten- en geestelijke gezondheidszorg.

Dit blijkt uit het ‘Jaarplan 2007’ van de inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken. In totaal inspecteert de dienst bij 22.000 bedrijven en instellingen de werkomstandigheden in 2007.

Verder zal de Arbeidsinspectie dit jaar bij ruim 10.000 werkgevers gaan controleren op illegale arbeid. In 2006 was het bij een kwart van de controles 'raak'. In 2005 was de score bij inspecties op illegale werknemers ongeveer even groot.
25-01-2007 9:30


Houdt u van thuiswerken? Prima – als u het tenminste niet erg vindt om gebrek aan ambitie verweten te worden en met de nek aangekeken te worden door uw manager. Amerikaanse managers blijken nog steeds sceptisch te staan tegenover thuiswerkers, die ze ongemotiveerd, lastig en moeilijk bereikbaar vinden. Dat meldt de website managersonline.nl.

Toch spreekt het idee om vanuit bed meteen aan het werk te kunnen in plaats van eerst uren in de file te moeten staan, zelfs de meest traditionele CEO aan. Bovendien moeten de meeste managers stiekem toegeven dat de constante werkonderbrekingen op kantoor ten koste gaan van de productiviteit.

Thuiswerken wordt steeds normaler, vooral dankzij het toegenomen fileleed en het feit dat steeds meer mensen thuis een snelle pc en internetverbinding hebben. Uit onderzoek van detacheringsbureau Yoh bleek dat tweederde van de HR-managers denkt dat thuiswerken de komende twee jaar een grote vlucht gaat nemen en dat acht van de tien Amerikaanse bedrijven inmiddels een thuiswerkbeleid hebben.

Toch blijkt uit twee nieuwe onderzoeken dat thuiswerken nog steeds niet volledig geaccepteerd wordt door de meeste managers. Uit onderzoek van wervings- en selectiebureau Korn/Ferry International bleek dat bijna tweederde van de leidinggevenden thuiswerkers als minder ambitieus beschouwt dan hun collega’s op kantoor. Daar staat tegenover dat bijna de helft van de leidinggevenden graag regelmatig thuis zou werken. Meer dan driekwart moest bovendien toegeven dat thuiswerkers net zo productief of zelfs productiever zijn dan kantoorwerkers.

Tegelijkertijd brengt onderzoek van thuiswerkorganisatie Telework Exchange en de Federal Managers Association een aantal problemen aan het licht waar managers tegenaan lopen in hun omgang met thuiswerkers. Bijna eenderde van de door hen ondervraagde managers hebben moeite met het ontbreken van persoonlijk contact. Ook de angst geen controle te hebben over de werknemers en productiviteitskwesties spelen een rol. Bijna tweederde had weleens last gehad van miscommunicatie als er dingen besproken werden via de telefoon of e-mail.

Uit het onderzoek bleek echter ook dat hoe positiever managers zelf staan ten opzichte van thuiswerken, hoe minder moeite ze hebben met het aansturen van thuiswerkers. "Uit dit onderzoek blijkt duidelijk dat er een grote discrepantie heerst tussen het beeld van thuiswerken en de praktijk," vertelt Darryl Perkinson, directeur van de FMA. "Managers moeten daarom allereerst van het idee af dat hun werknemers niet presteren als er geen toezicht is vóór thuiswerk alom geaccepteerd zal zijn. Managers die zelf thuiswerken of ruime ervaring hebben met thuiswerkende werknemers staan, niet voor niets, veel positiever ten opzichte van het fenomeen dan managers die die ervaring niet hebben."

Bron: Managersonline
25-01-2007 9:16


Wilt u echt 'op chique' met uw kantoor? Huur dan een optrekje in het Londense West End. Die regio behoudt namelijk voor het zevende achtereenvolgende jaar zijn positie als duurste kantoorlocatie van de wereld. De City van Londen neemt de vierde plaats in.

Het tiende jaarlijkse 'Global Office Occupancy Costs' onderzoek (2007) van DTZ biedt inzicht in de totale gebruikskosten van kantoorruimten in 131 zakencentra in 46 landen verdeeld over zes wereldregio’s. De rangschikking is gebaseerd op de kosten per werkplek.

De vraag naar kantoorruimten in de belangrijke zakencentra in 2006 werd geschraagd door de wereldwijde economische groei. Londen en West-Europa blijven domineren in de top tien van duurste kantoorlocaties, terwijl Noord-Amerika verantwoordelijk was voor het grootste aantal stijgers. Met een stijging van 63 procent tot 12.310 euro per werkplek klom New York City (Downtown) 25 plaatsen naar de vijftiende positie op de lijst van duurste locaties van de wereld.

76 Procent van de onderzochte locaties liet een stijging van de gebruikskosten per werkplek zien.

De tien duurste kantoorlocaties in termen van gebruikskosten volgens het onderzoek van 2007:
1. Londen (West End) 17.470 euro
2. Hong Kong 14.820 euro
3. Parijs 13.350 euro
4. Londen (City) 13.290 euro
5. New York (Midtown) 12.320 euro
6. Dublin 11.880 euro
7. Washington DC 10.940 euro
8. Tokyo 10.130 euro
9. Frankfurt 10.080 euro
10. Genève 9.820 euro

Het gemiddelde ruimtegebruik steeg in Noord-Amerika met 1 procent tot 22 vierkante meter, het hoogste cijfer in de zes wereldregio’s. In Azië/Pacific en West-Europa daalde het ruimtegebruik marginaal met 1 procent tot respectievelijk 13 en 18 vierkante meter.

Wereldwijd bleef West-Europa de duurste regio met 7.500 euro per werkplek. De voorsprong ten opzichte van Noord-Amerika (5.680 euro) nam toe van 31 procent in het voorgaande jaar tot 32 procent in 2006. Alle zes de regio’s noteerden een stijging van de gebruikskosten, behalve Midden- & Zuid-Amerika, waar de kosten gelijk bleven. In Azië/Pacific leidde een hoog opnameniveau in combinatie met een beperkt aanbod van nieuwe ruimte tot toenemende gebruikskosten.

Bij aflopende huurovereenkomsten werden ondernemingen op kernlocaties geconfronteerd met aanzienlijke kostenstijgingen. Als gevolg daarvan overwegen sommige ondernemingen een verhuizing naar secundaire gebouwen op goede locaties of in randgebieden met toegang tot routes voor massatransport.

Met name opvallend is de vraag naar kantoorruimte in India, waar Mumbai nu de vierde duurste locatie in de Azië/Pacific regio is met 8.540 euro. In West-Europa, waar de kosten voor een deel stegen als gevolg van een sterkere euro, bleven Londen (West End), Parijs en ook Londen (City) de top drie van duurste locaties vormen. De kantorenmarkt in Dublin bleef levendig met een stijging naar 11.880 euro. München noteerde een stijging van 12 procent tot 9.520 euro, wat het herstel van de Duitse markt tot uitdrukking brengt.

De Nederlandse kantorenlocaties halen deze prijsniveaus niet. Amsterdam is op de lijst van duurste werkplekken gedaald van een 23ste naar een 34ste plaats. De gemiddelde prijs voor een kantorenwerkplek in Amsterdam is gedaald van 7.350 euro in 2005 naar 6.830 euro in 2006, een prijsdaling van 7,1 procent. In Den Haag zijn de kosten per werkplek 4.290 euro en in Rotterdam 4.000 euro.

De regionale rangorde van steden in Centraal- en Midden-Europa bleef vergelijkbaar met de rangorde in 2005, hoewel Kiev een jaar-op-jaar stijging van 28 procent liet zien (5.520 euro) als gevolg van een snelle groei van de bedrijvigheid en de uitstekende vooruitzichten voor de markt in de Oekraïne.

In Noord-Amerika, met name in de Verenigde Staten, werd 87 procent van de locaties duurder onder invloed van de vraag. Dat gold met name de top tien locaties. Locaties in Canada lieten uiteenlopende resultaten zien, met een daling van 6 procent in Toronto. In het Midden-Oosten en Afrika bleven Doha in Qatar (9.280 euro) en Koeweit-Stad (6.170 euro) de markt leiden.

Veel gebruikers zijn hun preferenties aan het heroverwegen in het licht van de snel stijgende gebruikskosten en de algemene congestie in de eersteklas gebieden. Velen nemen hun toevlucht tot grote villa’s, weg van de gevestigde centrale zakencentra, om aan hun behoeften te voldoen.

Mathijn van de Pas, partner en international director DTZ Zadelhoff: “Het herstel van de Nederlandse kantorenmarkt, zoals bekend gemaakt in de recente marktpublicaties van DTZ Zadelhoff, staat duidelijk niet op zich zelf. Wereldwijd zien we markten aantrekken als gevolg van een gezonde economie. Het is tevens duidelijk waarneembaar dat deze groei zich met name manifesteert in kwalitatief hoogwaardige locaties van de grote wereldsteden. Met name het (veronderstelde) herstel van de Duitse economie kan voor ons land van grote invloed zijn.”
24-01-2007 13:25


Vastgoedeigenaren ontwikkelen nauwelijks plannen om kantoren die al lang leegstaan te slopen of een andere bestemming te geven. Daarmee blijft de kantorenmarkt een dubbel gezicht tonen, een van grote behoefte naar nieuwbouw en een van veel leegstand.

Dit stelt de NVB, de brancheorganisatie voor projectontwikkelaars en bouwondernemers. “Veel partijen zijn nog niet zo ver om na te denken over sloop. Zij horen wel de verhalen dat veel panden kansloos zijn voor verhuur, maar denken dan vaak: 'niet bij mij'”, zegt NVB-directeur Nico Rietdijk.

Halverwege vorig jaar stond bijna 14 procent van de beschikbare kantoorruimte leeg. Vastgoedmakelaar DTZ Zadelhoff meldde onlangs wel dat de kantorenmarkt aantrekt, maar volgens Rietdijk blijven er grote problemen. “Die problemen concentreren zich op een hardnekkig deel van het bestand.” Vooral vastgoedeigenaren in satellietgemeenten van de Randstad, zoals Diemen, Houten en Nieuwegein, hebben het volgens hem zwaar. “Daar kan de leegstand oplopen tot 26 procent. Het ontbreekt de eigenaren aan lef om de panden terug te geven aan de omgeving.”

De NVB hield eind 2005 al een vurig pleidooi voor sloop van panden waarvoor zich geen huurders meer melden. Het gaat hier om gebouwen die niet met hun tijd zijn meegegaan. Nieuwe huurders stellen bijvoorbeeld hoge eisen aan bereikbaarheid en het aantal beschikbare parkeerplaatsen. Daarnaast moet de omgeving ook iets uitstralen, zo blijkt uit onderzoek van de NVB. Uit hun jasje Belangstelling voor een nieuw onderkomen is er voldoende. Volgens de brancheorganisatie overwegen ruim 3000 bedrijven en overheidsinstellingen binnen drie jaar te verhuizen of hun huidige kantoor te verbouwen. Dit aantal is aanmerkelijk groter dan twee jaar geleden. De gestegen behoefte naar kantoorruimte is toe te schrijven aan de bloeiende economie. “Bedrijven die de afgelopen jaren een pas op de plaats hebben gemaakt, groeien nu weer uit hun jasje”, aldus Rietdijk. “Ineens zijn zij tot het besef gekomen dat ze iets ruimers moeten gaan zoeken.” Boventoon Volgens de NVB zijn vorig jaar bouwvergunningen voor 1,2 miljoen vierkante meter aan nieuwe kantoorruimte verstrekt, 30 procent meer dan in 2005. Directeur Rietdijk: “De kantorenmarkt is echter niet te vergelijken met die voor woningen. Wij hebben nog altijd te maken met een vervangingsmarkt in plaats van een situatie waarin uitbreiding de boventoon voert.”

 

(Bron: ANP)

24-01-2007 13:20


Mannen en vrouwen op de werkvloer, dat is samenwerking en tegenwerking. Sinds de introductie van de vrouw op kantoor is er in de onderlinge verhoudingen wel het een en ander veranderd. Museum Het Scryption in Tilburg behandelt in de tentoonstelling ‘Sex(e) op Kantoor’ de geschiedenis hiervan.

sexe-op-kantoor

Zowel de sociaal-historische kant als de 'pikante' zijde krijgt aandacht. De tentoonstelling is tot 22 april 2007 te bezoeken. Samenwerking In 'Sex(e) op Kantoor' tonen videofragmenten, reclames, kleding, cartoons, brieven, foto’s affiches en tekeningen hoe mannen en vrouwen de afgelopen honderd jaar op kantoor samenwerken. Aan bod komen onder andere de omgangsvormen tussen man en vrouw, de emancipatie van de vrouw, de verschillende werkzaamheden op kantoor en de werkomgeving. De beeldvorming in films en literatuur heeft mede bijgedragen aan de rol die man en vrouw innamen in een werksituatie, de tentoonstelling laat dit ook zien. Uitspraken van vakbonden, werkgevers en politieke partijen schetsen de sociaal-maatschappelijke context van de arbeidsrelaties.

De tentoonstelling draait vooral om de reconstructie van vier kantoren uit 1900, 1935, 1965 en 2006. De bezoeker maakt een reis door de tijd in de ruimtes die zijn gevuld met origineel kantoormeubilair, paspoppen met authentieke kledingstukken en verschillende vormen van beeldmateriaal uit de betreffende periode. Hiermee wil het museum ook de traditionele ideeën over de rol van man en vrouw zichtbaar maken. De hieruit ontstane vooroordelen dragen bij aan een gespannen werkrelatie tussen de twee seksen op kantoor. Onderdeel van de tentoonstelling is ook een eigen videopresentatie met persoonlijke getuigenissen van secretaressen uit diverse generaties. Zoals het museum zegt: "Wie nu nog denkt dat het kantoorleven stoffig en saai is, denkt hier na een bezoek aan het Scryption anders over!"
23-01-2007 10:16

Het Japanse mobieletelefoniebedrijf NTT DoCoMo komt over drie jaar met supersnel mobiel internet. De nieuwe technologie is zo’n 260 keer sneller dan de bestaande UMTS-technologie.

Het snelle mobiele internet, genaamd Super 3G, kan snelheden halen van 100 megabit per seconde. Dat is aanzienlijk meer dan de snelste breedbandaansluitingen voor huishoudens in Nederland nu halen. Super 3G moet het mogelijk maken video’s van hoge kwaliteit op een mobiele telefoon te bekijken. Ook het verzenden van grote bestanden komt binnen handbereik. De investeringskosten blijven beperkt, zo meldt DoCoMo.
Super 3G vergt alleen een aanpassing van het bestaande netwerk. De investering bedraagt daardoor tussen de 100 miljard en 200 miljard yen (640 miljoen tot ongeveer 1,3 miljard euro).
(bron: De Financiële Telegraaf).
23-01-2007 10:12
De rol van digitale communicatie in gebouwen neemt sterk toe. BACnet is zo’n voorbeeld van brede toepasbaar in alle disciplines van gebouwautomatisering. BIG-EU president Volker Röhl vermeldde onlangs het gestaag groeiende Europese ledenaantal. In Amsterdam zijn bijvoorbeeld al 130 potentiële BACnet gebruikers. Deze fabrikantonafhankelijke communicatiestandaard voor gebouwautomatisering is in heel Europa in opmars, aldus Röhl.

bac-23-januari
Gijs de Koning: ‘BACnet groeit in Nederland’.

Ook BACnet Interest Group Europe (BIG-EU) bestuurslid Gijs de Koning benadrukte ‘de groeiende betekenis van BACnet in Nederland in relatie met de veranderende markt’. Jan Kerdel, voorzitter van de afdeling gebouwautomatisering van de Nederlandse technische vereniging voor installaties in gebouwen, de TVVL, beargumenteerde de voordelen van het toepassen van een uniforme standaard. Het eerste BACnet Forum van de BACnet Interest Group Europe (BIG-EU) in Nederland overtrof vorig jaar al alle verwachtingen. Aan de hand van met BACnet gerealiseerde systemen presenteerden veertien leveranciers en gebruikers eind vorig jaar de voordelen van de BACnet technologie. Daar liet BACnet een trade show met de huidige stand van zaken zien.
Nadere informatie: www.big-eu.org .
23-01-2007 10:03

Cheops, de studievereniging bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) houdt maandag 5 februari een debatavond over de relatie tussen infrastructuur, mobiliteit, stad en landschap, getiteld CQ (Cheops Qafé).
De huidige onlosmakelijke verbondenheid van deze thema’s is voor planners, stedenbouwkundigen, architecten en landschapsarchitecten een reden om zich te mengen in de discussie over de infrastructurele opgave. Sprekers zijn onder andere Paul Meurs en Kas Oosterhuis. Aansluitend zal Harrie van Helmond de discussie leiden. Cheops organiseert onder de naam Cheops Qafé een serie lezingen- en debatavonden over actuele thema’s. Doel is om de publieke discussie te stimuleren op het gebied van stedebouw en ruimtelijke planning, architectuur en beeldende kunsten. De eerste avond gaat over infrastructuur.

De tweede avond is maandag 12 maart en de derde maandag 16 april. Het thema van de tweede avond zal ‘ambassades’ zijn. Belangstellenden hebben 5 februari gratis toegang tot dit Cheops Qafé. Aanvang van de lezing in het Eindhovense Temporary Art Centre is 20.00 uur.
22-01-2007 12:12

 

Veranderde organisatiestructuren hebben ertoe geleid dat kantoorpolitiek van bijzaak veranderd is in een van de grootste werkgerelateerde stressfactoren. Nu de autoritaire manier van leidinggeven ‘uit’ is, moeten managers zich vooral bezighouden met manipuleren, onderhandelen en netwerken – oftewel politiek – om dingen gedaan te krijgen. Tegelijkertijd moeten medewerkers steeds meer manipuleren en netwerken om hogerop te komen.

Uit het ‘Management Agenda 2007’-onderzoek onder vijfhonderd managers van het Britse onderzoeksbureau Roffey Park blijkt dat dezelfde managers die in 1998 nog helemaal geen last hadden van bedrijfspolitiek, dit nu een grotere stressfactor noemen dan werkdruk en leiding geven. Zes van de tien ondervraagde managers nemen ‘steeds meer politiek gedrag in hun onderneming’ waar. In de publieke sector is dat zelfs driekwart. De toename in bedrijfspolitiek valt samen met de afname van traditionele hiërarchische structuren ten gunste van meer democratische bedrijfsmodellen. Bovendien blijkt uit het onderzoek een toename van het aantal conflicten op de werkvloer. Vier van de tien managers zijn ervan overtuigd dat die toename vooral te danken is aan politieke spelletjes. Vooral slecht presterende bedrijven hebben last van bedrijfspolitiek en de daaruit voortvloeiende conflicten. Hoewel bedrijven meer last hebben van bedrijfspolitiek, lijkt werkstress in het algemeen af te nemen. Dit jaar zeiden 68 procent van de respondenten te lijden onder werkstress, in 2005 was dat 78 procent, in 1998 nog 91 procent.

19-01-2007 12:31


Onlangs werden de resultaten bekend van de duurzaamheidstudie 'Economie Light'. Deze studie werd opgezet in nauw overleg met de Stichting Natuur en Milieu en het ministerie van VROM. In het kader van Economie Light werden door kantoorinrichter Ahrend vier in de praktijk bestaande kantoorinrichtingconcepten onderzocht op duurzaamheid en kosten.

Uit het onderzoek blijkt dat het flexibele kantoor de beste optie is vanuit energie- en duurzaamheidoverwegingen. Het traditionele cellenkantoor voldoet in dit opzicht juist het slechtst. Toch betekent dit niet dat het cellenkantoor op de vuilnishoop van de geschiedenis kan: deze traditionele kantoorvorm heeft wel degelijke enkele (moeilijk te kwantificeren) voordelen, zoals meer privacy en een betere akoestische situatie.
19-01-2007 12:13

Overdag slapen? In Spanje is het al eeuwen een gewoonte. Ook in andere landen zou de siësta echter wel eens voet aan de grond kunnen krijgen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een middagslaapje bevorderlijk is voor de productiviteit. Uit een Amerikaans rapport blijkt dat de Verenigde Staten jaarlijks voor 18 miljard dollar (!) schade lijden door verminderde productiviteit als gevolg van slaapgebrek. In Spanje is de siësta overigens bij wet verboden: op 27 december 2005 hielden Spaanse ambtenaren hun laatste siësta.
19-01-2007 11:42


De genomineerde projecten voor de 'NRP 2007' (Nationale Renovatie Prijs) worden bekend gemaakt tijdens de Internationale Bouwbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Op woensdag 7 februari om 13.30 uur zal juryvoorzitter prof. ing. A. Thomsen de bekendmaking doen in de stand van Trespa, standnummer 01.D090, hal 1.

De genomineerde projecten vallen in de categorieën 'Woningbouw Renovatie', 'Woningbouw Herbestemming' en 'Utiliteitsbouw'. Voor de elfde editie van de Nationale Renovatie Prijs zijn 74 projecten ingezonden. Waarvan 24 projecten Woningbouw Renovatie, 11 projecten Woningbouw Herbestemming en 39 projecten Utiliteitsbouw.

Op de website van de Nationale Renovatie Prijs, www.nationalerenovatieprijs.nl , zullen in de komende tijd alle inzendingen gepubliceerd worden.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de vakbeurs Renovatie & Onderhoud 2007, die van 9 tot en met 11 mei wordt gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch.
19-01-2007 11:28
Ook dit jaar wordt weer de Nationale Renovatieprijs (NRP) uitgereikt. Voor de elfde editie van de NRP zijn 74 projecten ingezonden, waarvan 39 projecten in de categorie ‘Utiliteitsbouw’. Tijdens de Internationale Bouwbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht zullen de nominmaties bekend worden gemaakt; de uiteindelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens de vakbeurs Renovatie & Onderhoud 2007, die van 9 tot en met 11 mei wordt gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch.
19-01-2007 11:23
U wast uw handen na toiletbezoek? Een dergelijke hygiënische maatregel lijkt ook op zijn plaats wanneer u uw bureau verlaat. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat het gemiddelde bureau meer bacteriën bevat dan de bedrijfstoiletten. Onderzoekers van de faculteit microbiologie van de Universiteit van Arizona constateerden in de computer-omgeving vierhonderd keer meer bacteriën dan op een toiletbril.

De vuilste plek op het bureau is de telefoon. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat het telefoontoestel een biotoop is met meer dan 25.000 microben per vierkante inch. Ook het bureaublad zelf is een behoorlijk vuile omgeving: daar vond men bijna 21.000 bacteriën per vierkante inch. Het toetsenbord van de computer is goed voor ruim 3.000 microben per vierkante inch. In vergelijking met deze uitkomsten is de toiletbril met 49 microben per vierkante inch een voorbeeld van netheid.
19-01-2007 8:52
test
19-01-2007 8:51
Test publicatie datum
19-01-2007 0:09
Dit bericht is bedoeld om te controleren of de datum van publicatie correct wordt weergegeven.
18-01-2007 16:34


LAATSTE NIEUWS:

18.00 uur
De Brabanthallen in Den Bosch zijn niet volledig, maar gedeeltelijk ontruimd in verband met de storm. De harde wind veroorzaakte problemen met het dak, zei een politiewoordvoerder. Van de zes hallen werden er uit voorzorg drie gesloten. Tweeduizend bezoekers konden het gebouw niet verlaten door de risico's buiten. De bezoekers kunnen niet bij hun auto op de parkeerplaats komen omdat daar isolatiemateriaal, dak- en muurplaten in het rond vliegen. De weg voor de Brabanthallen en het parkeerterrein werd om dezelfde reden afgegrendeld.

De mensen die nog aanwezig zijn, worden opgevangen in een veilige hal en worden daar voorzien van eten en drinken. Als de wind gaat liggen mogen ze de evenementenhal verlaten, aldus de politiezegsman. De problemen zijn het grootst bij de drie gloednieuwe ruimtes. De wind dreigt onder het dak van de hoge Peelhal te slaan. Brandweer, politie, ambulancepersoneel en dakspecialisten zijn aanwezig, maar zij kunnen weinig uitrichten. Persoonlijke ongevallen hebben zich volgens de politie niet voorgedaan.

17.03 uur
Een ooggetuige vertelt: "In de hoek van het plafond in hal 5 zagen we een opening. Je hoorde de wind er doorheen gieren. De brandweer is toen komen kijken en heeft besloten dat deze hal moest worden ontruimd. Toen we bij de uitgang kwamen, hoorden we van de portier dat niet alleen hal 5, maar het hele beursgebouw moet worden ontruimd. En nu? Tja, ik ben van plan naar de radio te luisteren en als het even kan rij ik toch naar huis. Mocht het weer te heftig zijn, dan zoek ik hier een hotel. Ik weet niet of de beurs morgen doorgaat. Dat is volgens mij op dit moment nog niet bekend. Ik heb gehoord dat het rond Amsterdam een chaos is op de snelwegen. Hopelijk valt het hier mee."

16.40 uur
Zojuist is besloten het hele beurscomplex te ontruimen. Stands moeten worden gesloten en deelnemers en bezoekers dienen de hallen te verlaten.

 

16.25 uur

 

Hal 5 van de vakbeurs Facilitair wordt op dit moment ontruimd in verband met het noodweer. Een deel van het dak van de Brabanthallen was los geraakt en daarop werd in verband met de veiligheid van deelnemers en bezoekers besloten tot (vooralsnog gedeeltelijke) ontruiming over te gaan.

De vakbeurs Facilitair zou vandaag (donderdag) geopend zijn tot 21.00 uur. Het is nog onduidelijk of de beurs morgen doorgang vindt. Vooralsnog is niet tot algehele afgelasting overgegaan. De openingstijden zijn moren (vrijdag): 10.00 tot 17.00 uur.

 



 

18-01-2007 9:52


Het is druk in beurzenland. De Domotex heeft nog maar amper de poorten gesloten of het accent verplaatst zich naar de IMM in Keulen (nog te bezoeken tot en met 21 januari). Verder vragen insiders zich af hoe het begin februari bij de beurs in 'Stockholm' zal zijn. Tijdens de Orgatec schitterden Zweedse en Noorse aanbiers immers door afwezigheid. Zij lijken zich terug te trekken op hun thuismarkten. En hoe zal 'Milaan' zich presenteren. Als vergane glorie of met hernieuwd elan? Oh ja, in eigen land hebben we natuurlijk de vakbeurs Facilitair, die steeds groter groeit en zich gisteren tijdens de eerste van de drie beursdagen in een fors bezoekersaantal mocht verheugen.

Benieuwd hoe het beursgebouw vandaag de zware storm doorstaat. Met name de mediabedrijven krijgen het naar verwachting deze dag zwaar voor de kiezen, simpelweg omdat ze door de organsiatie in een met tentzeil omspannen 'slurf' zijn geplaatst.

In de beurshallen zelf is het beter toeven. Het aantal kantoorinrichters is wederom fors toegenomen. Een bezoekje aan Facilitair is dankzij het brede aanbod alleszins de moeite waard.

Facilitair is vandaag geopend van 10.00 tot 21.00 uur en morgen van 10.00 tot 17.00 uur.

LAATSTE NIEUWS:

De 'slurfdeelnemers' zijn in verband met het slechte weer in de loop van de ochtend verplaatst naar een deel van het restaurant in hal 5. Later zouden ze ook daar moeten evacueren in verband met een gat in het dak, zoals u elders op deze site kunt lezen.
 

18-01-2007 9:26

Werkgevers kunnen verantwoordelijk worden gesteld voor de schade die hun burn-outwerknemers oplopen. Een vonnis van een kantonrechter in Heerlen heeft dit mogelijk gemaakt.

De rechtbank in Heerlen kende onlangs als eerste een schadevergoeding toe aan burn-outpatiënt Albert van der Veer (51) uit Brunssum. De servicemonteur bij een broodfabriek belandde 7 jaar geleden in de ziektewet als gevolg van extreem lange werkweken.vVolgens zijn advocaat kan de monteur tonnen tegemoet zien. Over het schadebedrag wordt nog geprocedeerd. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp van de Universiteit van Amsterdam is het opvallend dat de kantonrechter deze stap zet. "Tot nu toe konden werkgevers zich met succes beroepen op het argument dat mensen door privé-omstandigheden een burn-out kregen. Vaak is dat verwijt overigens onterecht."

Volgens Verhulp biedt dit vonnis goede aanknopingspunten voor andere burn-outpatiënten. "Wanneer je kunt aantonen dat er sprake is van langdurige overbelasting waarvan de werkgever redelijkerwijs kon verwachten dat het tot schade zou leiden, biedt dit vonnis goede mogelijkheden", stelt Verhulp.

De monteur kreeg juridische bijstand van het Bureau Beroepsziekten van de FNV. Directeur Jan Warning denkt dat het vonnis goed van pas kan komen bij dertig andere zaken van burn-outpatiënten die het bureau heeft lopen. Ook hoopt hij op een afschrikwekkende werking. "Het onderstreept de noodzaak van preventie bij werkgevers. Ze weten nu dat het ze hard in de portemonnee kan raken als ze werknemers te veel belasten."

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telt in ons land zevenhonderdduizend burn-outpatienten met ernstige tot zeer ernstige klachten. Dat is 10 procent van alle werkenden.
18-01-2007 8:44

1

2

In de 'Bouwbarometer' is het afgelopen jaar te zien geweest dat de stemming binnen de bouwsector uitgesproken optimistisch was. Dit optimisme in de bouw komt overeen met het huidige ondernemersvertrouwen in Nederland. Uit de jaarlijkse ondernemersenquête van de Kamer van Koophandel blijkt namelijk dat de Nederlandse ondernemers in de afgelopen 20 jaar nog nooit zo veel vertrouwen in de economie hebben gehad voor een komend jaar.

De verwachtingen voor 2007 zijn dus hooggespannen. Ook in de bouw is men positief over het 4e kwartaal van 2006 en heeft men hoge verwachtingen voor het 1e kwartaal van 2007. In het laatste kwartaal van 2006 springen de installateurs er in positieve zin uit, gevolgd door hoofdaannemers B&U en architecten. Bij de installateurs ziet 63 procent in het 4e kwartaal een stijging en 8 procent een daling in de omzet. Van de aannemers B&U neemt 56 procent een positieve en 7 procent een negatieve omzetontwikkeling waar. Ook van de andere marktpartijen ziet de meerderheid zijn omzet in het 4e kwartaal van 2006 toenemen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden, alleen in minder sterke mate dan de installateurs, hoofdaannemers B&U en architecten dat doen.

Met betrekking tot de omzetverwachtingen voor het 1e kwartaal van 2007 is men ook optimistisch. Aannemers B&U en architecten springen er in positieve zin uit. Tevens zijn installateurs erg optimistisch in hun verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2007. Maar liefst 61 procent van de B&U-bedrijven en 62 procent van de architecten verwachten een stijging in de omzet in het 1e kwartaal van 2007 wanneer zij dit vergelijken met het 1e kwartaal van 2006. Van de B&U-bedrijven en architecten verwachten respectievelijk 3 procent en 5 procent een daling van de omzet. Met de hoofdaannemers B&U, architecten en installateurs zijn de meest positieve partijen naar voren gehaald, maar ook de overige partijen laten een optimistisch beeld zien.

In de vorige editie van de Bouwbarometer werd geconcludeerd dat het positieve beeld in de bouw gehandhaafd bleef en dat men voor het 4e kwartaal van 2006 opnieuw hoge verwachtingen had. Deze verwachtingen zijn in dit kwartaal grotendeels uitgekomen. Voor het 1e kwartaal van 2007 heeft men wederom hoge verwachtingen. Uit de volgende editie van de Bouwbarometer zal blijken of dit positieve beeld wederom werkelijkheid wordt. In dit artikel is alleen ingegaan op de omzetontwikkelingen en –verwachtingen. In de Bouwbarometer komen hiernaast ook de ontwikkeling en verwachtingen ten aanzien van de orderportefeuille en de concurrentiedruk aan de orde.

Nadere informatie: Bouwkennis (telefoon: 010 - 2066996).

De Bouwbarometer is een stemmingsindicator binnen de bouwsector en wordt bepaald aan de hand van ruim zeshonderd enquêtes, gelijk verdeeld over de zes belangrijkste marktpartijen uit de bouw. Naast de actuele ontwikkelingen op verschillende bedrijfseconomische aspecten, wordt ook aandacht besteed aan de verwachtingen voor het volgende kwartaal. De Bouwbarometer is een initiatief van Bouwkennis en USP Marketing Consultancy. Ieder kwartaal komen de omzet, orderportefeuille en concurrentiedruk aan de orde. Om een reëel beeld te krijgen, worden in de vraagstelling de actuele toestand en de verwachtingen gekoppeld aan de overeenkomstige kwartalen in het voorgaande jaar. Zo is er altijd een referentiepunt en wordt rekening gehouden met seizoensinvloeden waar de bouwproductie aan onderhevig is.

Abonnees van het Bouwkennis Kwartaalrapport kunnen elk kwartaal de headlines van de Bouwbarometer lezen. Bouwkennis Totaalabonnees kunnen via de site het gehele onderzoek raadplegen.
17-01-2007 8:48

Deze specialist op het gebied van Enterprise Intelligence uit Laren, heeft Jeroen Zeeuw (31) aangesteld. Met deze benoeming zet Kadenza een belangrijke stap in het ondersteunen van organisaties bij het ontsluiten en optimaliseren van bedrijfsinformatie. Hiermee completeert Kadenza het oplossingsportfolio en voorziet in dienstverlening van data integratie en business intelligence tot strategie en organisatiebesturing.

Jeroen Zeeuw deed bij fiNext meer dan 8 jaar ervaring op met consultancy- en interim managementoplossingen voor de financiële functie van top-500 ondernemingen. Jeroen Zeeuw richtte zich daarbij op adviesprocessen met betrekking tot de management control cyclus. Zijn focus lag daarbij op Business Performance Management met een specialisatie in plannen, budgetteren en forecasten. “De koppeling tussen bestaande business intelligence- en data warehouse-oplossingen met de nieuwe opvattingen over strategie, processen en resultaatverbetering maakt besturing van organisaties als thema compleet,” aldus Jeroen Zeeuw. “Met het team van ervaren professionals bieden wij klanten een integrale oplossing, gebaseerd op bijvoorbeeld Cognos of Business Objects.”

Nadere informatie: www.kadenza.nl .
17-01-2007 8:47


Microsoft deed onlangs onderzoek onder duizend Britse kantoormedewerkers, zo meldt de internetsite www.managersonline.nl. Ze draaien teveel extra uren. Uit het onderzoek bleek dat maar liefst 3 uur per dag ronduit onproductief ingevuld worden.


De gemiddelde werkdag begint volgens de ondervraagden om 8.37 uur en eindigt om 17.37 uur. Maar die werknemers werken gemiddeld 39 dagen per jaar over. De helft van de ondervraagden zei dat ze vroeg beginnen en laat eindigen omdat ze beter kunnen werken in een minder druk kantoor. Eén op de vijf beschouwt het als een teken van succes als je veel tijd doorbrengt op kantoor, ongeacht of je nu wel of niet werkt in die tijd.

Hoewel veel Britten dus steeds meer tijd op kantoor doorbrengen, wordt er niet bepaald alleen maar gewerkt in die uren. Drie uur per dag zijn ronduit onproductief. Vooral het surfen op internet leidt mensen af van hun werk. Dit neemt maar liefst één uur per dag in beslag. Nog eens 46 minuten worden besteed aan het formatteren van documenten en oplossen van pc-problemen. De rest van de 3 onproductieve uren wordt gevuld met roddelen met collega’s, bellen met vrienden, koffie drinken, naar het toilet gaan en dagdromen.

Cary Cooper, hoogleraar Organisatiepsychologie en –gezondheid aan de University of Lancaster, vindt het logisch dat gedachten van kantoormedewerkers afdwalen. Er is namelijk teveel afleiding op het hedendaagse kantoor, zo stelt hij. Toch kunnen kleine aanpassingen al een wereld van verschil maken. Neem even de tijd om een paar eenvoudige computertrucs te leren, een korte training te volgen of een handleiding te lezen. Dit kan uren pc-ellende per dag besparen en dus leiden tot efficiëntere – en kortere – werkdagen, zo is z’n advies.

17-01-2007 8:38


De leegstand van Amsterdamse kantoren is afgenomen. Dat meldde Het Parool onlangs in een achtergrondartikel. Vooral aan de Zuidas en in Amsterdam-Centrum zijn recentelijk weer recordhoeveelheden kantoorvloer verhuurd, zo bleek uit de rondgang die de krant langs Amsterdamse vastgoedadviseurs deed.

Voor het eerst in 5 jaar is meer kantoorruimte verhuurd, dan er leeg is achtergelaten, aldus het onderzoek van deze Amsterdamse dagkrant. Desondanks blijft de leegstand in Amsterdam groter dan in de rest van het land. Circa 18 procent van de kantoren in de hoofdstad staat nu nog leeg. In 2005 was dat meer dan 20 procent. Vooral aan de Zuidas, het kantorengebied rondom het WTC en in Amsterdam-Centrum is er flink meer kantoorruimte verhuurd. In Sloterdijk en Zuidoost groeide de verhuur heel wat minder hard. Amsterdam-West, met name het gebied langs de A10, blijft het slecht doen. Op Schiphol, met name Schiphol Rijk, gaat het volgens de makelaars nog steeds erg slecht op de kantorenmarkt. In de nabije omgeving van Amsterdam scoorden vooral Amstelveen en Hoofddorp wel goed.

Voor internationale bedrijven is een vestiging in Amsterdam wel financieel aantrekkelijker geworden. In Amsterdam moet momenteel ongeveer 6830 euro per werkplek worden betaald, ruim 7 procent minder dan in 2005. Amsterdam staat daarmee op de 34e plaats van kantorensteden in de wereld. Vorig jaar was dat nog plek 23. Het duurste kantorengebied in de wereld? Het Londense West End, waar men maar liefst 17.470 euro per werkplek kwijt is.

16-01-2007 9:39

 

 

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag viert dit jaar het 325-jarig bestaan. Tijdens het lustrumjaar vinden allerlei feestelijke activiteiten plaats, waarvoor het startsein wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Open Dag op zaterdag 27 januari. Die dag wordt het jubileumlogo onthuld.

11-01-2007 17:44


De gefuseerde deurwaarderskantoren en incassobureaus Tijhuis, Hanze en Kroes & Partners presenteren volgende week woensdag bij de opening van de nieuwe onderneming ook de nieuwe naam van hun kantoor.

Door de fusie ontstaat het grootste deurwaarderskantoor van Noord-, Oost- en Midden-Nederland, met ruim driehonderd medewerkers.

Naast het hoofdkantoor in Almelo heeft de 'incassoreus' vestigingen in Gelderland, Overijssel, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe.
11-01-2007 10:24


Een gebrek aan promotiekansen binnen het eigen bedrijf leidt ertoe dat werknemers naar betere banen bij andere bedrijven hengelen. Dat zegt 60 procent van de respondenten aan een enquête van Investors in People.

Bijna de helft van de ondervraagden vond dat ze in het eerste halfjaar van hun indiensttreding al een promotie verdienden, maar niet kregen. Volgens het onderzoek hebben de meeste bedrijven een beter communicatiebeleid over promotiekansen nodig. Managers moeten duidelijker communiceren en actieplannen opstellen om werknemers te helpen hun doel te bereiken. Van de respondenten die zich bij een promotie gepasseerd voelden, had 18 procent er geen idee van waarom zij het uiteindelijk niet hadden gehaald.

Bron: Nationale Vacaturebank.
11-01-2007 10:20


De miljoen gebruikers van pauzesoftware tegen RSI kunnen stoppen met de pauzes die het programma hen oplegt. Volgens onderzoeker dr. Harm Slijper van het Erasmus MC zijn ze nutteloos en zelfs contraproductief.

Dat bericht Ad.nl in een artikel van Monica Beek. "Niets is erger dan niet te mogen werken, wanneer je wél wil. Daar raak je gestresst van’’, citeert de website Slijper. 

Veel bedrijven in Nederland hebben de pauzesoftware op de computers geïnstalleerd sinds RSI ruim 10 jaar geleden bekend werd. Op gezette tijden draagt het programma de gebruiker op voor korte of langere tijd te stoppen met werken en eventueel specifieke oefeningen te doen. De micropauzes werken niet, omdat het natuurlijk gedrag van bureauwerkers nauwelijks wordt beïnvloed.

Computergebruikers hebben grofweg al tien korte pauzes genomen (koffie halen, kletsen met collega’s) wanneer een bericht op het scherm verschijnt dat het tijd is voor 10 tot 30 seconden rust. Ook de langere pauzes van een paar minuten (macropauzes) zetten weinig zoden aan de dijk. Per dag leveren die een à twee extra onderbrekingen op. Te weinig voor zo’n ingrijpend programma, vindt Slijper.

Hij vergeleek in zijn onderzoek het natuurlijk werkgedrag van medewerkers van het Erasmus MC met dat wat het zou zijn geweest als de pauzesoftware had aangestaan. Met prof. Maarten Frens van de afdeling neurowetenschappen ontwikkelt Slijper een eigen anti-RSI- programma. Daarbij worden werkomgeving en plezier in het werk meegenomen. "Het is een combinatie van die factoren die leidt tot klachten.’’ Zij hopen klachten te voorspellen vóór die optreden. RSI-specialist dr. Maarten van Essen is niet verbaasd. "Ik heb al jaren patiënten in mijn praktijk die zeggen juist gestresst te worden van die verplichte pauzes.’’ Toch is de Enschedese arts geen tegenstander van pauzesoftware. "Als je maar inhoud geeft aan zo’n micropauze. Naar de fax lopen met een hoofd vol zorgen, daar heb je niets aan.’’

Bron: AD.nl / Monica Beek

10-01-2007 20:18


ETIS, de wereldwijde vereniging voor telecommunicatie bindt de strijd met spam aan. Een nieuwe technologie moet zorgen dat de meerderheid van de ongewenste e-mails al van netwerken verwijderd is, voodat die de mailservers bereikt.

De technologie wordt ontwikkeld in samenwerking met onder andere TNO, KPN en internetbeveiliger McAfee. Sommige internetbeveiligers waarschuwen dat negen van de tien e-mails binnenkort spamberichten zijn.
10-01-2007 14:23


Autisten kunnen een ongedachte aanwinst zijn voor een onderneming. Dat bewijst de Deen Thorkil Sonne, oprichter van een uitzendbureau voor autisten.

In Nederland werken autisten als softwaretester. Mensen met autisme staan bekend als geniaal maar contactgestoord. Maar dat beeld behoeft bijstelling, schrijft het Financieele Dagblad.

 

Specialisterne ('specialisten') is een bijzonder uitzendbureau. Thorkil Sonne zegde in 2004 zijn baan op om dit bedrijf te beginnen. Bij zijn zoon was autisme vastgesteld. Het zou zonde zijn als hij zijn leven lang zonder werk zou zitten zoals de meest autisten, redeneerde de voormalig technisch directeur van een softwarebedrijf. Zijn zoon heeft oog voor detail, een goed geheugen en werkt heel precies. Bovendien heeft hij een goed taalgevoel. 'Hij kon met vijf jaar al vloeiend lezen', stelt Sonne. Kwaliteiten genoeg voor een betaalde baan. Maar autisten krijgen weinig kansen op de arbeidsmarkt, vandaar dat Sonne dit uitzendbureau begonnen is.

Specialisterne huurt meer dan dertig autisten in om voor it-bedrijven als Microsoft software te testen of data in te voeren. Klussen waarbij veel niet-autisten afhaken omdat ze die te monotoon vinden, maar die uitstekend aansluiten bij de kennis en de hang naar structuur bij autisten.

Het initiatief van Sonne heeft in Nederland navolging gekregen. Stichting Autest verhuurt eveneens softwaretesters met een stoornis in het autistische spectrum. Volgens oprichter Gerard Bijkerk staan autisten weliswaar niet bekend om hun goed ontwikkelde sociale vaardigheden, maar zijn veel autisten analystisch sterk en 'ongelooflijk loyaal en toegewijd'.

Bron: Zibb.nl /  Martijn Gort

10-01-2007 14:17


Mannen zijn zo bang geworden voor beschuldigingen van seksuele intimidatie dat ze 'een glazen muur' optrekken tussen zichzelf en hun vrouwelijke collega's. Dat schrijft de Engelse krant The Sunday Times.

Met de komst van vertrouwenspersonen die klachten moeten behandelen, dreigen de vertrouwde passionele relaties tussen collega's op het werk snel tot het verleden te gaan behoren. Merkwaardig genoeg schaadt die `muur' juist de carrièrekansen van de vrouwen. Omdat zo'n klacht de carrière van de aangeklaagde man kan schaden, stelt die zich volgens het onderzoek van de Amerikaanse wetenschapper Kim Elsesser steeds voorzichtiger op tegenover vrouwelijke collega's. Drie op de vier mannen zou voortdurend het risico van een klacht in het achterhoofd hebben tijdens contacten met vrouwelijke collega's.

"Hoewel het vooral mannen zijn die erg oppassen met wat ze doen of zelfs zeggen, heeft dat jammer genoeg ongunstige gevolgen voor de loopbaan van de vrouw, want ook gewone vriendschap wordt hierdoor bemoeilijkt en aangezien mannen doorgaans de macht hebben op het werk, is dat een hinderpaal voor de doorstroming van de vrouw,'' aldus Elsesser.
10-01-2007 9:58


Nederland heeft de beste werkgevers van Europa. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van TNO Arbeid naar werkgeverschap.

 

Van zestien landen werd de situatie onderzocht. Nederlandse werkgevers scoren met name goed in de openheid van bedrijfscultuur, de mogelijkheden tot het combineren van werk en privé en de ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers.

Werkgevers in andere Europese landen schenken weliswaar veel aandacht aan ontwikkelingsmogelijkheden voor personeel, maar verwaarlozen de andere twee aspecten van goed werkgeverschap. Wel hebben zij over het algemeen meer oog voor de gezondheid van hun personeel dan Nederlandse werkgevers.

Belangrijkste drijfveer voor goed werkgeverschap is bij de meeste organisaties het verbeteren van het bedrijfsresultaat door verhoging van de productiviteit en beperking van het verloop.
 

Bron: Gids voor personeelsmanagement

10-01-2007 9:33


De stagnerende emancipatie die de ‘Emancipatiemonitor’ onlangs signaleerde, is vooral te wijten aan bedrijven. Dat zegt Yvonne Benschop, hoogleraar 'organizational behaviour' in de Gids voor Personeelsmanagement.

Volgens de hoogleraar wordt er voor een oplossing van het emancipatievraagstuk nog altijd in de eerste plaats naar de vrouwen gekeken, en niet naar de bedrijven. Vrouwen moeten het altijd beter leren doen: netwerken, zorg en arbeid met elkaar combineren, zichzelf en hun werk managen. “Maar je moet de oplossing niet zoeken bij vrouwen,” vindt Benschop. “Dat doen we al veertig jaar en het helpt weinig.”

Organisaties moeten hun definitie van de ideale werknemer daarom bijstellen, zo meldt de hoogleraar. Dat ideaalbeeld zou namelijk teveel waarde toekennen aan een zo groot mogelijke beschikbaarheid van medewerkers, en te weinig rekening houden met het belang van het optimaal benutten van talenten. Werknemers (ook mannen) zijn nu eenmaal mensen met een privé-leven. En wie het talent optimaal wil benutten, houdt daar rekening mee.
10-01-2007 9:01


Werknemers die de mogelijkheid krijgen om aandelen te verwerven in het 'eigen bedrijf’ tonen meer betrokkenheid, motivatie en tevredenheid. Dat meldt de Nationale Vacaturebank over het proefschrift van bedrijfswetenschapper Eric Kaarsemaker.

 

Kaarsemaker toont in zijn proefschrift aan dat werknemersaandeelhouderschap kan werken als een instrument in het kader van een personeelsbeleid. Toch maakt Kaarsemaker een niet onbelangrijke kanttekening bij zijn conclusie: het systeem werkt alleen als er ook aan andere instrumenten van personeelsbeleid aandacht wordt besteed: deelname aan de besluitvorming, winstdeling, informatiedeling en trainingen om deze informatie te kunnen begrijpen.

Op dit moment geeft nog geen 4 procent van de Nederlandse ondernemingen zijn werknemers de kans om tegen gunstige voorwaarden aandelen te kopen in het eigen bedrijf. In de VS biedt 38 procent van de bedrijven deze gelegenheid.

Bron: Nationale Vacaturebank.

08-01-2007 10:44

Vijf consortia dingen mee naar de aanbesteding voor het nieuwe rijkskantoor van de Informatie Beheer Groep en de Belastingdienst in Groningen. Zij mogen deelnemen aan de zogeheten concurrentiegerichte dialoog, die komend voorjaar moet leiden tot drie kandidaten en vervolgens tot drie inschrijvingen, waaruit het voorkeursconsortium wordt gekozen.

Het rijkskantoor is één van de eerste grote nieuwbouwprojecten van de Rijksgebouwendienst, die volgens een nieuw aanbestedingsconcept tot stand komen: publiek-private samenwerking (pps). Het bijzondere daarvan is dat ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie in één pakket voor een periode van minimaal 20 jaar aan de markt worden uitbesteed.

Het kabinet wil deze methode voor alle grote bouwprojecten invoeren vanwege de voorziene kostenvoordelen. Daarnaast zal deze werkwijze naar verwachting leiden tot innovaties in de bouw. De vijf geselecteerde consortia zijn: Armadu Groningen (Houten), Landstad Groningen (Rotterdam), Integra Partners Kempkensberg (Rosmalen), BAM (Bunnik) en DUO² (Utrecht). Eén hiervan krijgt de opdracht voor het nieuwe kantoor voor ongeveer 2.500 medewerkers, inclusief parkeergarage, openbare stadstuin met waterpartij en mogelijk een paviljoen met commerciële functies. De start van de bouw is voorzien in 2008.
05-01-2007 16:39
Een meerderheid van de werknemers in Nederland voelt zich bespioneerd door de baas. Meer dan de helft van de werknemers in ons land vermoedt dat het eigen e-mail en surfgedrag op het werk door de werkgever wordt gecontroleerd.

Dit blijkt uit een studie van de vacaturesite Stepstone. De internationaal opererende zoekdienst voor banen peilde in acht Europese landen de stemming onder bezoekers van de site. Ruim negentienduizend mensen uit Nederland, Duitsland, Zweden, Denemarken, Italië, België en Frankrijk vulden de vragenlijst in. In Nederland reageerden meer dan tweeduizend mensen.
05-01-2007 16:38
De locatie is verreweg de meest invloedrijke factor bij het bepalen van de hoogte van het zogenoemde bruto aanvangsrendement (BAR) van kantoren. Dit is de belangrijkste conclusie van een gezamenlijk onderzoek van Nyenrode Business Universiteit en DTZ Zadelhoff. Hoewel het BAR in de beleggingswereld een veelgebruikt kengetal is, was nog niet eerder onderzocht welke factoren de meeste invloed hebben op de hoogte ervan.

De definitie voor het BAR die in dit onderzoek is gebruikt, luidt: ‘de bruto huurinkomsten vóór afschrijvingen en eigenaarslasten als percentage van de totale verwervingsprijs vrij op naam’. Behalve een directe weerspiegeling van de verhouding tussen huurinkomsten en koopprijs geeft het BAR voor beleggers ook een indicatie van het gebouwprofiel. Gebouwen met een gunstig rendement-risicoprofiel hebben over het algemeen een lager BAR dan gebouwen met een ongunstig rendement-risicoprofiel. Hoewel het BAR een veelgebruikt kengetal is, is nooit eerder onderzocht welke factoren de meeste invloed hebben op de hoogte ervan.

De onderzoekers van Nyenrode en DTZ hebben 74 transacties geanalyseerd, die tussen 2004 en het voorjaar van 2006 in de Randstad tot stand zijn gekomen. De transacties zijn op 42 variabelen onderzocht. De locatie is zoals gezegd verreweg de invloedrijkste factor bij de prijsvorming van beleggingstransacties. Daarbij is de kwaliteit van de omgeving van groot belang, maar ook het type locatie (woonwijk, kantorenlocatie, bedrijventerrein of centrumlocatie) heeft veel invloed. Beleggers, zo blijkt verder, zijn bereid aanzienlijk meer te betalen voor een kantoor met een relatief dure parkeervoorziening als een parkeerkelder dan voor een locatie met parkeren langs de openbare weg. Een parkeerkelder wordt gezien als een indicator voor een kwalitatief hoogwaardige omgeving.
05-01-2007 16:37
Mannen werken nog altijd meer dan vrouwen. Maar waarom weigeren mannen eigenlijk minder te gaan werken wanneer ze vader zijn geworden? Uit onderzoek blijkt dat hierbij twee factoren van belang zijn: de werkgever en de portemonnee. Dat blijkt uit een enquête van Ezeltje Prik, een blad dat acht keer per jaar in kinderdagverblijven verschijnt. In de enquête zei 64 procent van de vaders minder te willen werken. Voor 38 procent van hen is dit ook echt mogelijk.

Een derde van de ondervraagde vaders zei niet minder te gaan werken, vanwege de consequenties voor de bankrekening. Daarnaast denkt 18 procent dat een dergelijke keus slecht is voor de carrière. De onwil van werkgevers speelt ook een belangrijke rol. In ruim 30 procent van de gevallen wil de baas niet meewerken aan een kortere werkweek.
05-01-2007 16:12
Sandisk brengt binnenkort een zogenoemde ‘Solid State Drive’ (SSD) op de markt. Op termijn moet dit apparaat de klassieke mechanische harde schijf in notebooks vervangen. De SSD is 4,5 cm groot en heeft een capaciteit van maar liefst 32 GB. Het apparaat maakt gebruik van ‘NAND’-geheugen en beschikt daardoor over enkele belangrijke troeven. Zo bevat de SSD in tegenstelling tot ‘gewone’ harde schijven geen bewegende onderdelen. Dat maakt het product volgens de fabrikant niet alleen sneller en betrouwbaarder, maar ook duurzamer en zuiniger met energie.

De SSD is niet goedkoop. Het installeren van de schijf drijft de prijs van een laptop op met ruim 500 euro. Fabrikant Sandisk benadrukt dat de prijs voor het product op termijn zal dalen. Of de technologie daadwerkelijk zal doorbreken, hangt af van laptopfabrikanten. Zij beslissen of ze hun modellen al dan niet uitrusten met SSD. De eerste notebooks met SSD worden in Europa over enkele maanden verwacht.
05-01-2007 16:09
In de projectinrichtingwereld hebben ze de laatste jaren een stevige positie opgebouwd: consultants. Toch is niet iedereen overtuigd van de toegevoegde waarde van deze beroepsgroep. Hans Strikwerda, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, plaatst in NRC Handelsblad nadrukkelijk vraagtekens bij de toegevoegde waarde van professionele adviesbureaus. “De meeste consultants spannen zich vooral in om het de klant naar de zin te maken. Ze komen met oppervlakkige huis-, tuin- en keukentheorietjes, terwijl ze het de opdrachtgever juist moeilijk moeten maken”, aldus Strikwerda.

De Amsterdamse hoogleraar - daarnaast als Executive Management Consultant verbonden aan adviesorganisatie Nolan, Norton & Co in Utrecht - is van mening dat de zwakke economische groei van de afgelopen jaren in Nederland deels toe te schrijven is aan de overvloed aan adviseurs in ons land. Met in totaal 42.000 mensen in dienst bij 27.000 geregistreerde bureaus voor organisatieadvies, is Nederland het land met wereldwijd de grootste adviseursdichtheid.
04-01-2007 14:04

Met ingang van 1 januari 2007 is Paul Andringa (44) algemeen directeur van Stadtman BV, producent en leverancier van opberg- en presentatiemiddelen te Hoorn.

Andringa is de opvolger van Hans Habraken, die vanaf 1986 leiding gaf aan het bedrijf. Paul Andringa werkte tot voor kort als consultant strategie en marketing in een eigen onderneming. Daarvoor was hij in diverse functies werkzaam bij Despec. Despec maakte destijds deel uit van de Van Dorp-Groep, waar ook Stadtman toe behoorde, voordat Stadtman in 1997 koos voor verzelfstandiging.

Sinds twee jaar maakt Stadtman deel uit van de Biella Group, een Zwitserse branchegenoot met productiebedrijven en verkoopkantoren in diverse Europese landen.

Andringa zal zich de komende periode concentreren op de samenwerking met Biella. In de loop van 2007 verandert de naam van Stadtman in Biella Benelux.

04-01-2007 13:55

 

Het toegenomen economisch vertrouwen van het bedrijfsleven vertaalt zich zichtbaar in een herstel van de kantorenmarkt. Deze markt is in 2006 opgekrabbeld en maakte ten opzichte van 2005 een duidelijke groei door. Voor het eerst in vijf jaar is de voorraad in gebruik toegenomen; er is meer kantoorruimte opgenomen dan achtergelaten, het aanbod is gedaald en de leegstand afgenomen. De gemiddelde contractduur van de huurovereenkomsten is gestegen, wat eveneens wijst op een omslag in de markt. Bij de bedrijfsruimten lijken verouderde gebouwen nog sterker dan op de kantorenmarkt uit de gratie te vallen. Dit zijn de belangrijkste elementen uit de nieuwste marktrapporten van DTZ Zadelhoff, die gisteren (3 januari) in Amsterdam zijn gepresenteerd.

De rapporten ‘Opmaat naar meer. De Nederlandse markt voor kantoorruimte’ en ‘Oud voor nieuw. De Nederlandse markt voor bedrijfsruimte’ bevatten de resultaten van het meest recente onderzoek van DTZ naar de nationale kantoor- en bedrijfsruimtemarkt. Zo’n 1,8 miljoen vierkante meter kantoorruimte kreeg in 2006 een nieuwe gebruiker. De opname ligt daarmee 100.000 vierkante meter boven het langjarig gemiddelde.

Bij de verplaatsingen werd door bedrijven vanwege het perspectief op groei duidelijk meer ruimte opgenomen dan achtergelaten. Daardoor is de voorraad in gebruik zijnde kantoorruimte gegroeid naar circa 38,2 miljoen vierkante meter; een duidelijke verbetering ten opzichte van eind 2005, toen nog 37,5 miljoen vierkante meter in gebruik was.

Een andere aanwijzing voor herstel is, dat voor het eerst sinds 2001 nu sprake is van een daling van het aanbod. Eind 2006 stond 5,9 miljoen vierkante meter aan kantoren te koop of te huur: 340.000 vierkante meter minder dan een jaar eerder. Ook de mindere leegstand duidt op herstel. Van de totale voorraad stond in december 2006 12,5 procent leeg, wat een daling van 1,3 procentpunt ten opzichte van het jaar daarvoor betekent.

De lengte van nieuw afgesloten huurcontracten is in 2006 weer toegenomen en bedraagt nu gemiddeld 5 jaar. Dit is de eerste duidelijke stijging van de contractduur in de afgelopen 15 jaar. Werden begin jaren negentig nog veel contracten afgesloten met een looptijd van 10 jaar, in 2000 bedroeg de gemiddelde contractduur tussen de 3 en 4 jaar.

Ondanks deze positieve tendensen blijft er sprake van een ruime marktsituatie; de tweedeling tussen kwalitatief goede kantoren en verouderde ruimten wordt steeds duidelijker. Een toenemend deel van het huidige aanbod valt buiten de markt. Kantoren die langer dan 2 jaar worden aangeboden, hebben grote kans ook het komend jaar nog niet te worden verhuurd. Dat betekent, dat van de 2,4 miljoen vierkante meter die eind 2006 langer dan twee jaar werd aangeboden (40 procent van het totale aanbod) 1,8 miljoen vierkante meter in december 2007 waarschijnlijk nog niet zal zijn verhuurd.

Het geconstateerde herstel is nog geen reden voor ongebreideld optimisme. De bouwproductie komt weer op gang, terwijl de verhuurkansen voor het aanzienlijke deel verouderd aanbod zeer beperkt zijn. Volgens DTZ is een stijging van het kantooraanbod in de nabije toekomst niet ondenkbaar, wanneer geen vaart wordt gemaakt met het van de markt halen van verouderd aanbod.

De opname van bedrijfsruimte bleef voor het vijfde achtereenvolgende jaar op niveau en het aanbod is voor het eerst sinds jaren niet gegroeid en zelfs licht gedaald. Eind 2006 was circa 8 miljoen vierkante meter voor de markt beschikbaar. In totaal wisselde het afgelopen jaar ruim 2 miljoen vierkante meter van gebruiker. Maar tegenover dit positieve beeld staat, dat de tweedeling tussen kwalitatief goede bedrijfsruimte en verouderde bedrijfsgebouwen zich nog sterker dan bij de kantoren manifesteert. Verouderde gebouwen lijken structureel uit de gratie te vallen. Dit geldt met name voor leegstaande verouderde fabriekscomplexen, die langer dan 2 jaar worden aangeboden. De leegstand in dit segment aanmerken als frictie (tijdelijk, door verhuisbeweging) is duidelijk fictie.

Het afgelopen jaar heeft zich dan ook een aantal onttrekkingen voorgedaan, met name in de voormalige textielregio’s als Tilburg en Twente. DTZ verwacht, dat in de toekomst meer structureel aangeboden leegstaande bedrijfsruimte zal en moet worden herontwikkeld of gesloopt. De toekomstverwachting voor de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt kan daarmee worden samengevat in het credo ‘oud voor nieuw’. Traditionele bedrijventerreinen moeten worden verruild voor meer geïntegreerde en multifunctionele regionale kennisclusters, die mede zorgen voor een evenwichtiger marktsituatie.

Het toegenomen economisch vertrouwen van het bedrijfsleven is ook terug te vinden in de dynamiek op de grondmarkt. Het afgelopen jaar zijn er duidelijk meer bedrijfsruimtekavels uitgegeven, voornamelijk in de categorie hoogwaardig en distributie. Hierin komt de voorkeur van gebruikers van bedrijfsruimte voor nieuwbouwontwikkeling op maat naar voren. De grote diversiteit in gehanteerde prijzen op de grondmarkt staat in stevig contrast met meer transparante en regionale afstemming van reële prijzen om zo een kwaliteitsverbetering van het (bestaande) bedrijfslandschap te realiseren.

Meer weten? De rapporten ‘Opmaat naar meer. De Nederlandse markt voor kantoorruimte’ en ‘Oud voor nieuw. De Nederlandse markt voor bedrijfsruimte’ en de tegelijk verschenen bundel met factsheets Nederland Compleet zijn verkrijgbaar via www.dtz.nl voor 75 euro (per rapport) inclusief BTW en verzendkosten en 75 euro inclusief BTW en verzendkosten voor de bundel factsheets.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: drs. Marrit Laning, hoofd afdeling Research DTZ Zadelhoff v.o.f., telefoon 030 2 524 500.

04-01-2007 0:34

 

dhr_funken_amsterdam
Tuut-tuut, winkel gratis één minuut’. Voor Walter Funken werd het werkelijkheid.

“Overweldigend. Dit had ik niet verwacht. Zoveel mooie prijzen. Zo heb ik een dvd-recorder, een digitale camera, een brandblusser en nog veel meer bij elkaar gesprokkeld.” Walter Funken, eigenaar van Walter Funken Interfashion in Amsterdam, is één van de vier winnaars van de internetgame van Overtoom: 'tuuttuutwinkelgratis1minuut'. Hij werd op 3 januari samen met de andere gelukkigen letterlijk ‘losgelaten’ in het Overtoommagazijn. In 1 minuut pakte hij wat hij pakken kon. Dat leverde hem een behoorlijke hoeveelheid producten op.

De internetgame werd eind vorig jaar gelanceerd in het kader van het 60-jarig bestaan van Overtoom. Wie online het meest behendig met een heftruck door een virtueel magazijn manoeuvreerde, de meeste dozen wist te verzamelen en vervolgens kon raden hoeveel alles kostte, maakte kans op één minuut gratis winkelen in het echte magazijn. Dat was de insteek van het spel.

Volgens Cees van der Wel, Marketing Manager van Overtoom, hebben 18.000 mensen deelgenomen aan de game en is deze 44.000 keer gespeeld. “We zijn blij met deze respons. Met dit internetspel wilden we wat extra’s doen voor onze (trouwe) klanten. Per slot van rekening zijn we dankzij onze klanten wie we nu zijn.”

Overtoom is marktleider in Nederland op het gebied van kantoor- en magazijninrichting voor de zakelijke postordermarkt. Het is van oorsprong een familiebedrijf dat in 2006 zestig jaar bestaat. Overtoom biedt een breed scala producten (meer dan 50.000) aan via algemene en gespecialiseerde catalogi, een webshop en e-procurementsystemen. Jaarlijks plaatsen meer dan 60.000 kopende klanten - variërend van kleine zelfstandigen tot grote multinationals en overheidsorganisaties - één of meerdere bestellingen bij Overtoom. Overtoom Nederland is gevestigd in Den Dolder. De activiteiten overstijgen echter de landsgrenzen. Zo maakt Overtoom deel uit van een Europese groep, Manutan International. Dit is een van de grootste spelers op de zakelijke postordermarkt voor kantoor- en magazijninrichting met zo’n 24 bedrijven in 20 landen. Die zijn verdeeld in gebieden. Overtoom Nederland is onderdeel van de Center Area, samen met België, Duitsland en Zwitserland.

03-01-2007 13:44
Was het aloude schoolbord op vele scholen natuurlijk al volledig verdwenen, inmiddels krijgen de ‘opvolgers’, de white boards, zelfs al een geduchte concurrent. Het zogenaamde digitale schoolbord wordt namelijk steeds meer in schoolomgevingen toegepast, zo blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo.

Een digitaal schoolbord is rechtstreeks aangesloten op een computer. Dat maakt de mogelijkheden zeer divers. Naast videobeelden en geluidseffecten kunnen wijzigingen rechtstreeks in de documenten worden toegepast. Inmiddels heeft zo’n 10 procent van de Nederlandse scholen al minstens één digitaal schoolbord. Voor het voortgezet onderwijs ligt dat percentage al een stuk hoger; te weten op 40 procent.





Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >