Nieuws


27-10-2006 11:51

goudenstoel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een wat moeizame start is de kantoorinrichtingsvakbeursOrgatec in Keulen in de loop van deze week goed op stoom gekomen. Dinsdag,tijdens de eerste beursdag, was het vrij rustig op de Keulse beursvloer, maarin de dagen daarna kwamen de bezoekers in groten getale opdagen. Onder deexposanten heerste dan ook een positieve sfeer. Vooral op de stands van de‘grote’ spelers in de kantoorinrichtingsbranche was het erg druk.

Had de vorige Orgatec – in 2004 – nog plaats in een slechteconjunctuur, momenteel bevindt  debranche zich weer in een opgaande lijn. En dat was te merken aan de sfeer op debeurs. John Wulfers, directeur van de Nederlandse vestiging van het ZwitserseGiroflex: “De vervangingsmarkt is weer aanwezig. Mensen op kantoor mogen weereen andere stoel hebben. We krijgen sinds enige tijd weer orders op de fax voortien, twintig of soms vijftig stoelen. Da’s een duidelijke kentering.”

Giroflex stond op de Orgatec in de belangstelling met de‘Nexus’, een bureaustoel met een innovatief pompmechaniek. Deze stoel komt pasin de tweede helft van volgend jaar op de markt, maar de Zwitserse aanbiederwilde hem in Keulen toch al laten zien.

orgatec1
Maar er waren meer aanbieders met innovatieve stoelen.Samas, waar het ook erg druk was op de stand, presenteerde het gepatenteerde ‘eFlex zitconcept. Volgens de Nederlandse kantoorinrichterkan dit leiden tot een revolutie op het gebied van ergonomisch zitten. Intotaal introduceerde Samas vijftien nieuwe ontwikkelingen. Daaronder ook hetkastenprogramma Posh CK5, het eerste zichtbare resultaat van de strategischesamenwerking met het Aziatische Posh.

Vrijwel iedere Orgatec-bezoeker liep ook wel even langs ‘demeest waardevolle stoel ter wereld’, die op een prominente plek in de stand vanInterstuhl stond. Een gouden uitvoering van de topstoel ‘Silver’, die met eenprijs van 50.000 euro evenveel geld kost als een luxe auto.

orgatec2

Opmerkelijk op de Orgatec was de grote belangstelling voorde akoestiek op kantoor. Nu steeds meer ondernemingen overstappen op zogehetenopen space kantoren, waarin alle mogelijke vormen van werkzaamheden kunnenworden uitgevoerd – en waarvoor op de Orgatec ook alles werd aangeboden –krijgen de akoestische omstandigheden steeds meer aandacht. (27-10-2006)

27-10-2006 11:45

Bruynzeel uit Panningen heeft tijdens de Orgatec in Keulenbeslag gelegd op de Innovatieprijs Architect and Office met de verrijdbareopslagoplossing ‘Compactus Office Electro’. “We hadden gehoopt op een eervollevermelding, maar dit is natuurlijk helemaal geweldig”, aldus Bruynzeel-woordvoersterMaril van Kempen.

Met het prijswinnende kastensysteem is Bruynzeel een nieuweweg ingeslagen: veel meer dan voorheen wordt naast de techniek en defunctionaliteit ook veel aandacht besteed aan het design van dearchiveringsoplossingen. Maril van Kempen: “We waren er van overtuigd dat wequa techniek en functionaliteit zonder meer konden deelnemen aan dezeinnovatieprijs. Maar de uitstraling mocht nog wel wat meer accent krijgen.Daarvoor hebben we de jonge architect Pim van Wylick in de arm genomen. Hijheeft voor de kopwanden van het kastensysteem de glaspanelen met opdrukontworpen.”

En daarmee vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Volgens dejury heeft Bruynzeel ‘een geslaagde synthese van technologie, bekende typologieen design’ weten te realiseren. “Het resultaat is meer dan een modernisering;het inspireert en verandert mogelijkwijs de bureauomgeving”, aldus de jury.(27-10-2006)

25-10-2006 11:15
18-10-2006 11:32

Met de handtekeningen van de directeuren Peter Veer en Hans Lensvelt is de enige tijd geleden aangekondigde fusie tussen Gispen International en Lensvelt officieel bekrachtigd. De beide kantoorinrichters gaan verder onder één directie, maar met behoud van de eigen merken, de eigen verkooporganisatie én de eigen positionering. (16-10-2006)


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >