Nieuws


27-08-2018 8:30

Van 5 september tot maart 2019 is de lattenstoel met blauwe bekleding van Marcel Breuer uit 1924 te zien in Huis Sonneveld, de museumwoning van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

De stoel is een bruikleen uit de Bauhaus-collectie van de Klassik Stiftung Weimar: in aanloop naar de viering van 100 jaar Bauhaus in 2019, exposeren zij onder de noemer Bauhaus zu Gast in diverse musea originele objecten uit hun collectie. Voor Het Nieuwe Instituut vormt het de opmaat tot de eigen aan Bauhaus gerelateerde activiteiten vanaf het voorjaar van 2019.

www.hetnieuweinstituut.nl

Deel op Social Media27-08-2018 8:00

Real Estate & Private Markets (REPM) van UBS Asset Management (UBS AM) heeft The Flow gekocht, een kantoorpand dat gebouwd wordt in de Amsterdamse Houthavens. Verkoper ToBeDeveloped blijft aan als projectontwikkelaarspartner. MVSA Architects heeft het innovatieve zes verdiepingen tellende pand, dat eruit komt te zien als een zwarte diamant, ontworpen.

De bouw van The Flow is in mei 2018 van start gegaan. Het duurzame ontwerp waarbij het welzijn van de gebruiker centraal staat, voldoet aan de Breeam Excellent standaard en mikt op een platina-certificaat van het Well Building Institute. Er komt een dakterras, gemeenschappelijke ontspanningsruimtes, een 360 graden digitale bestuurskamer, een conciërgedienst en hetgebouw krijgt tal van slimme voorzieningen.

De bouw van The Flow ligt op schema om in juli 2019 te worden opgeleverd. Het pand is inmiddels voor 40 procent verhuurd aan drie bedrijven in de creatieve sector.

Het project ligt aan het water in de Houthavens, op steenworpafstand van het centrum van Amsterdam. Na een lange geschiedenis van industriële bedrijvigheid, ondergaat de wijk nu een transformatie tot woon-werkgebied. Monumentale pakhuizen gaan er nu al hand in hand met opvallende moderne architectuur. Houthavens staat inmiddels ook bekend als creatief centrum. The Flow wordt goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer, fiets en boot. Luchthaven Schiphol ligt op slechts 15 minuten rij afstand.

Het concept voor The Flow komt van ToBeDeveloped. Het Flow concept is uniek en in eigen huis ontwikkeld. De intellectuele eigendomsrechten zijn beschermd en zullen worden gebruikt om dit model als een reeks van onderling verbonden Flow-kantoren te realiseren in belangrijke Europese steden.

Ward van de Braak, Head of UBS Asset Management for REPM in Europe ex Switzerland:“Deze unieke beleggingskans springt in het oog vanwege het vooruitstrevende concept, waarbij de nadruk ligt op een gezonde en duurzame werkomgeving. We denken dat dit in huuroverwegingen een steeds belangrijker rol zal spelen. Deze aankoop – de vierde in Amsterdam in de afgelopen twee jaar en de derde in de sterk presterende Houthavens – onderstreept ons vertrouwen in het potentieel van dit opvallende project.”

Hans Woerlee, Director of ToBeDeveloped: “Met UBS AM hebben we een investeerder gevonden, die meegaat in onze ambitie om een reeks van Flow-gebouwen in Europa neer te zetten. Het concept van The Flow is uniek dankzij zijn aparte ruimtes om presteren af te wisselen met ontspannen; er zijn een rooftop venue, een wellness centre en een event space. Een adembenemende LED-wand siert de entree. Buitenruimtes, klimaatplafonds, adaptieve LED-verlichting en slimme aanpasbare systemen zorgen voor extra comfort, wat goed zal vallen bij potentiële huurders.”

Bij de transactie werd UBS-AM geadviseerd door Houthoff, Van Gool Elburg en Deloitte, en ToBeDeveloped door DLA Piper, Cushman & Wakefield en Savills.
 

https://mvsa-architects.com/project/flow-houthavens/


Deel op Social Media22-08-2018 23:25

Ook dit jaar is de IVC groep weer sterk vertegenwoordigd op de gerenommeerde vakbeurs Architect@work. De  zevende editie  wordt gehouden in AHOY Rotterdam.

Op stand 19 presenteert de IVC group  ‘Express with Impress’, een premium designcollectie van Moduleo die een nieuwe dimensie geeft aan pvc-vloeren. Van naturelle, karaktervolle eik tot expressieve combinaties van hout verweven met textiel.

Aan de basis ligt een innovatieve technologie voor een ongeëvenaarde reliëfdruk. Het is een vervolg op de succesvolle collectie Impress: Express with Impress. Een volledig nieuw procedé zorgt voor een uitbreiding van de houtsoorten, die voor het eerst aangevuld worden met een tegelcollectie. Het resultaat is een bijzonder waarheidsgetrouw reliëf, waarbij de structuur, de print op de plank of tegel naadloos volgt én een voelbare dimensie toevoegt.

Met de Impress-collectie lanceert Moduleo een ambachtelijk product op industriële schaal. Impress differentieert zich voornamelijk door haar fijne patronen en texturen, snelle plaatsing en gemakkelijk onderhoud. De collectie wordt ingedeeld in twee categorieën: ‘Naturally Impressive Floors’ en ‘Expressive Floors’.

Carpet tile Lichen
Op stand 20 presenteert de IVC group haar nieuwe productcategorieën en materiaalinnovaties. De nieuwe tapijttegels van IVC lijken wel uit de natuur geplukt. Lichen is geïnspireerd op korstmossen, micro-ecosystemen van algen en schimmels die voorkomen op stenen en bomen. Met hun grijze, bruine, gele of oranje korsten vormen ze een fotogeniek tafereel. Lichen is als modulair plankentapijtsysteem erg flexibel. Ook zijn er drie patroontypes.

Centraal staan de uitgespreide korstmossenbloempjes die qua kleur en vorm veranderen. Andere patronen zijn de overgangstegels met minder bloei en een stijl die uitsluitend textuur is. Deze drie patroontypes kunnen afzonderlijk gebruikt worden of laten zich onderling combineren voor een originele mix van textuur en kleur. Dat de kleuren en texturen bijzonder uitgesproken zijn, is te danken aan de innovatieve tufttechnologie die IVC toepaste. Bovendien is Lichen gemaakt van Duracolor, een geverfd premium nylongaren van Mohawk dat zijn troeven (kleurvast, vlekbestendig) intussen ruimschoots bewezen heeft.

Architect@work
12-13 september 13.00-20.00 uur
Locatie: Ahoy Rotterdam
Moduleo: Standnummer 19
IVC: Standnummer  20

fotografie

 

Deel op Social Media16-08-2018 9:07

Recent vond de opening plaats van het nieuwe pand van biotechbedrijf Genmab op het Science Park Utrecht. Het nieuwe hoofdkantoor van Genmab, dat nevenvestigingen in Kopenhagen en Princeton - New Jersey heeft, is een integraal ontwerp van Cepezed en Cepezedinterieur.De nieuwbouw is onder meer ontworpen op een open werkcultuur en intensieve interactie, ook met externe partijen. Met een hoge duurzaamheidsscore en ruime daglichttoetreding biedt de nieuwbouw een comfortabele, gezonde en inspirerende (werk)omgeving voor medewerkers en bezoekers.Binnenkort leest u er meer over in Inside Information.
Klik hier voor meer informatie over een abonnement. 


 

 
fotografie

Fotografie: Cepezed | Lucas van der Weetechnieken
 

www.cepezed.nl


Deel op Social Media09-08-2018 8:09

Welke technieken, materialen en productieprocessen vormen het succes achter de meest iconische fauteuils uit de collectie van Spectrum Design? Het antwoord wordt gegeven tijdens een lezing van de meubelfabrikant in combinatie met de expositie Design Deconstructed in Broeinest Eindhoven.

In de lezing belicht Spectrum Design onder andere het verhaal achter de productie van Rietveld Originals fauteuils uit de vorige eeuw, die sinds enkele jaren deel uit maken van de Spectrum collectie. Deze fauteuils waren nooit eerder in productie. Getoond wordt hoe deze design iconen vandaag de dag worden gemaakt met behulp van moderne productietechnieken, zonder wezenlijke aanpassingen aan het originele ontwerp te doen.

Ook zoomt de lezing in op ambachtelijke productiemethodes. Hoe combineer je ambacht met moderne technieken zodat comfort en het hedendaagse ontwerp ermee gediend zijn? In deze tijd van efficiency en moderne techniek houdt Spectrum Design oog voor het beste eindresultaat. Daarom wordt de tijdloze pitrieten en tuigleren bekleding van de fauteuils van Martin Visser nog altijd met de hand gemaakt.

De lezing vindt plaats op 31 augustus (8.30-11.00 uur) en 13 september (16.00-18.30 uur) in Broeinest Eindhoven.

Van 20 augustus tot 21 september is de expositie Design Deconstructed te zien in Broeinest Eindhoven. De expositie gaat zowel over het fysiek ontleden van Spectrum fauteuils als over de achtergrond en totstandkoming van de meubels. 


www.spectrumdesign.nl


Deel op Social Media01-08-2018 8:30

Architectenbureaus zien deze technologische ontwikkelingen vooral als kans en niet of nauwelijks als een bedreiging. Volgens hen zullen vooral Augmented Reality, Virtual Reality en het 3D-printen van bouwcomponenten doorbreken de komende 5 jaar. Dit blijkt uit het BNA Verdiepingsonderzoek Q1 2018.

 

“Het is positief dat architecten de technologie omarmen en het zien als een kans in plaats van bedreiging. Het is belangrijk om als bureau up-to-date te blijven en goed te kijken hoe je de technologische ontwikkelingen kunt benutten. De BNA ziet het toepassen van technologie als één van de speerpunten om haar leden te ondersteunen”, aldus Alexander Pastoors - beleidsmedewerker ontwerpproces en techniek.

Ook 'parametrisch ontwerpen' wordt door veel architectenbureaus gezien als interessante technologische ontwikkeling. Uit het onderzoek blijkt dat een derde van alle bureaus gebruikmaakt van parametrische software. Dit is voornamelijk te zien bij de grotere bureaus van 40+ fte’s, waar 70 procent hier al mee werkt. Minder overtuigd zijn bureaus over Sensoring, Big Data, de Internet of Things en Mass Customisation.

Bureaus achten het waarschijnlijk dat binnen 5 jaar de prestaties van een gebouw zoals energieprestaties, klimaatbeheersing en onderhoud door middel van sensor data inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Met het BNA-programma ‘Technologische Innovaties’ ontwikkelt de BNA in samenspel met haar leden verschillende initiatieven zoals kennisnetwerken, cursussen en masterclasses om bewustwording en het benutten van technologische te bevorderen.

www.bna.nl


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >