Nieuws


29-05-2018 8:30

In het kader van de vijfde editie van Intersections, de Brusselse Biënnale van het hedendaags design van het Brusselse designmuseum ADAM, nodigt Design Generations belangstellenden uit om op een andere manier naar design te kijken door de diepere waarde van dit beroep te onthullen dat sinds meer dan een eeuw getuigt van de veranderingen in onze maatschappij en die ook aankondigt.

"Het gaat niet echt om een tentoonstelling over Belgisch design, maar eerder een eerbetoon aan design in het algemeen en de ontwerpers die ons helpen onze dagelijkse wereld te veranderen in een meer directe ervaring die bewust is van onze leefruimte, zowel privé als publiek", aldus een woordvoerder.

Tien Belgische designbureaus werden uitgenodigd om hun werkwijze toe te lichten aan de hand van een selectie producten uit het verleden (de permanente collectie van het museum), het heden (hun recente productie) en de toekomst (een denkbeeldig product). De tentoonstelling is geen anthologie die verschillende generaties ontwerpers toont, maar stelt een verhaal voor over design als kritische ruimte waar de temporaliteit varieert en onophoudelijk interageert, waar de invloed van het verleden en de reflectie over de toekomst het creatieproces ritmeren.

"Design is dus geen kwestie van de duur van een object in de tijd, maar vooral de capaciteit om zich in het verleden of de toekomst te projecteren en cultuur en kennis te omhelzen, de gewoontes en manieren van leven, ze te deconstrueren of reconstrueren in een voortdurende inspanning naar een ethiek van creatie en productie."

Intersections wordt gehouden van 6 juni tot en met 4 november in museum ADAM aan het Belgiëplein in Brussel.

www.adamuseum.nl
 


Deel op Social Media
28-05-2018 8:30

Ontwerpster Ineke Hans is in een feestelijke stemming. "Dit jaar vieren we dat Ordinairy Furniture - onze meubellijn uit gerecycled plastic - 21 jaar oud is. In Juni presenteren we de familie in Den Haag en Rotterdam samen met Berit - onze tweede duurzame buitenmeubilair familie." Tijdens beide gelegenheden zijn er zogenaamde special events.
 

Op het jaarlijkse designfestival Design Kwartier Den Haag (1 tot en met 3 juni) in het Haagse Zeeheldenkwartier zijn de collecties te zien in de tuin van Edwin Pelser's interieurwinkel. Zaterdag 2 juni spreekt Ineke Hans daar over haar werk en het ontstaan van de buitencollecties. Aansluitend vind een borrel plaats met Edwin Pelser en de mede-exposanten Vij5 en Muuto. 

"Een aantal dagen later zijn we aanwezig tijdens Design District, hét jaarlijkse Nederlandse vakevenement voor interieur- en projectinrichting in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Met trots werken we hier samen met Guus van Maarschalkerweerd, onze jarenlange vriend, die tijdens Design District onze ambassadeur, steun en toeverlaat is. En op donderdag 7 Juni geven we een borrel."

Tijdens Design District vind in Rotterdam ook een off site-programma plaats. Op vrijdag 7 Juni spreekt Ineke Hans 's ochtends bij Flokk Design Center over haar werk en samenwerkingen met het zweedse label Offecct.

www.inekehans.com
 

<br />
<br />
<a href="http://uitgeverijgelderland.nl/nl/books/261-nieuwe_werkvormen" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="https://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23nw.jpg" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>
<br />
<br />
<a href="http://uitgeverijgelderland.nl/nl/books/261-nieuwe_werkvormen" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="https://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23nw.jpg" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>
 

Deel op Social Media28-05-2018 8:30

Onlangs is een nieuw platform gelanceerd voor interieurontwerpers. "Het maken van kleur- en materiaalstaten verloopt vanaf nu heel efficiënt, dankzij DesignSpecs", aldus de initiatiefnemers.

Het gloednieuwe online platform stelt interieurdesigners en interieurarchitecten in de EU in staat om binnen hun eigen project altijd en overal samen te werken. "Gebruikers kunnen eenvoudig designproducten toevoegen aan projecten, productspecificaties aanpassen en snel volledige rapporten opstellen voor klanten en toeleveranciers. En dat alles zonder knip- of plakwerk, wat fouten voorkomt."

DesignSpecs is een Nederlands initiatief. "Ontwikkeld door het gelijknamige bedrijf en ontworpen op basis van een gezonde dosis irritatie." Want het maken van kleur- en materiaalstaten? Dat kon beter, vertelt Ruud van de Wier, partner bij DesignSpecs en bedenker van de software. “Ik ben inmiddels 10 jaar interieurarchitect. En in die tijd heb ik gemerkt dat juist het maken van kleur- en materiaalstaten tot veel fouten leidt. Websites van meerdere producten tegelijkertijd open, het overtypen van de bijbehorende specificaties: dat zorgt al snel voor vergissingen. Nog los van de benodigde tijd, die ik liever spendeer aan het ontwerp.”

Dus is daar nu DesignSpecs. Een nieuw online platform, dat naast een database ook uit een tool bestaat. En juist die tool maakt DesignSpecs volgens Ruud tot een unieke oplossing. “Om kleur- en materiaalstaten in DesignSpecs te maken, kunnen interieurprofessionals ook zelf producten toevoegen. Hierdoor is de tool ook te gebruiken zonder database. Gebruiksgemak voor de interieurarchitect staat voorop. De oplossing draait in de cloud, waardoor gebruikers altijd en overal inzicht hebben in hun huidige projecten. Ook bouwen ze er een historie op, doordat de tool uitgevoerde projecten bewaart.”

Naast de tool omvat DesignSpecs dus ook een eigen database, met daarin veel designproducten. De database is voor iedereen beschikbaar, waarbij de gebruiker eenvoudig kan browsen tussen alle beschikbare producten. Ruud: “DesignSpecs presenteert de producten op zeer visuele wijze, waardoor de gebruiker in één oogopslag meerdere producten kan vergelijken. Daarnaast groeit de database voortdurend, waarbij we ernaar streven om binnen een jaar de producten van alle grote producenten toe te voegen.”

DesignSpecs heeft naast de volledige versie ook een gratis variant. Daarin ontbreekt weliswaar de mogelijkheid tot samenwerking, al vindt de interieurprofessional ook daar al tal van functies. Bovendien is DesignSpecs volgens Ruud nog lang niet uitontwikkeld. “Veel interieurplatforms zijn gebouwd voor de producent. Bij DesignSpecs staat echter de interieurarchitect centraal. We gaan dan ook graag in overleg met gebruikers en producenten voor verbeteringen en uitbreidingen. Die we vervolgens lanceren in zo’n drie releases per jaar.”

www.designspecs.com

 


Deel op Social Media22-05-2018 8:30

Design Museum Gent in bijzonder opgetogen met de komst van Nederlands designer Maarten Baas in Gent.  Hide & Seek, de eerste solotentoonstelling van Maarten Baas liep vorig jaar in het Groninger Museum en trok niet minder dan 125.000 bezoekers. Wie  het overzicht van zijn belangrijkste werk van de afgelopen 15 jaar daar miste, kan dus vanaf nu in Gent komen kijken.

Design Museum Gent presenteert Hide & Seek, de eerste grote solotentoonstelling van Maarten Baas (1978) in België. De tentoonstelling laat het veelzijdige werk zien van een van de bekendste Nederlandse ontwerpers. Baas is een regelbreker die aan geen enkel verwachtingspatroon voldoet. Al sinds hij afstudeerde gaat hij tegen alle tradities en verwachtingen in door te provoceren en gedurfde stappen te zetten. De productie trok in het Groninger Museum 125.000 bezoekers en geeft een overzicht van zijn belangrijkste werk van de afgelopen 15 jaar.

Maarten Baas studeerde in 2002 af aan de prestigieuze Design Academy Eindhoven met de serie Smoke, waarbij hij meubilair verbrandde en vervolgens met kunsthars behandelde, waardoor het weer bruikbare meubelen werden. Daarna volgde Clay: handgemaakte meubelen die gemaakt zijn van synthetische klei. Met het baanbrekende Real Time zette hij zichzelf definitief op de kaart. In de klokken worden de wijzers elke minuut door Baas geschilderd en weer weggeveegd.

De expositie is te zien tot en met 30 september.

www.designmuseumgent.be
 


Deel op Social Media19-05-2018 21:13

De winnaar van de dertiende editie van BNA Beste Gebouw van het Jaar is Het Gelders Huis in Arnhem, ontworpen door Team V Architectuur, in opdracht van VolkerWessels Integraal. De architectuurprijs van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) voor ‘het gebouw met de meeste meerwaarde voor opdrachtgevers en samenleving’ werd op 18 mei uitgereikt in de (te renoveren) Bijlmerbajes in Amsterdam.Het Gelders Huis is de nieuwe naam voor het gerenoveerde Huis der Provincie, een Gesamtkunstwerk uit de wederopbouwperiode en rijksmonument, dat uitgebreid is met een moderne kantoorvleugel. In het - deels openbare - complex zetelt het provinciebestuur en werken twaalfhonderd provincieambtenaren. Het gebouw moest het opnemen tegen acht andere genomineerden: concertzaal Musis Sacrum in Arnhem, het bezoekerspaviljoen Park Vijversburg in Tytjerk, het Stadsarchief in Delft, paviljoen Circl op de Amsterdamse Zuidas, de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag, het Multifunctioneel Centrum Doelum in Renkum, Superlofts Blok Y in Utrecht en het sociale woningbouwcomplex Space-S in Eindhoven. Dat laatste project kreeg de publieksprijs, die vorig jaar naar het Stadhuiskwartier in Deventer ging.

Iconisch gebouw met stimulerende omgeving
De jury, onder voorzitterschap van Louise Vet (directeur Nederlandse Instituut voor Ecologie van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen, NIOO-KNAW), noemt Het Gelders Huis ‘niet alleen een stimulerende omgeving, het is ook een iconisch gebouw dat bijdraagt aan de leefbaarheid van de stad en - de naam zegt het - een thuisbasis en plek van samenkomst biedt aan de bevolking’.

Vier categoriewinnaars
1.      Identiteit & Icoonwaarde: Musis Sacrum (Arnhem), bureau: van Dongen - Koschuch architects and planners, opdrachtgever: Gemeente Arnhem
De jury: 'Wat een geweldige zaal, in maat, in sfeer, met als bonus het venster naar het park – een prachtige vondst. Musis is een eigentijds antwoord op de monumentaliteit van het verleden, dat een nieuw beeld in de stad brengt, een nieuw geluid laat horen, en waarin een nieuwe energie voelbaar is'.
2.      Leefbaarheid & Sociale Cohesie: Space-S (Eindhoven), bureau: Inbo, opdrachtgever: Woonbedrijf Eindhoven
De jury: 'Space-S laat zien hoe je bewoners – ook in de sociale huursector – direct kunt betrekken bij hun leefomgeving. De architectuur is pretentieloos en dienend, wat past bij deze functie, en ook de stedenbouwkundige compositie is raak'.
3.      Particuliere Woonbeleving: Superlofts Blok Y (Utrecht), bureau: Marc Koehler Architects, opdrachtgever: Samenwerking Stichting Blok Y, MKA, Bewonersgroep, VinkBouw
De jury: 'Knap hoe de architect de persoonlijke woonwensen ruimtelijk heeft vertaald, zonder de gemeenschappelijkheid uit het oog te verliezen. Voor de collectieve ruimtes is gelukkig ook budget gereserveerd, waarmee een bibliotheek en gezamenlijk dakterras zijn ingericht. Lof ook voor het innovatieve bouwproces, dat mogelijkheden opent voor nieuwe manieren van (samen) wonen en stad maken'.
4.      Stimulerende Omgevingen: Het Gelders Huis (Arnhem)

Eervolle Vermelding: Appartementengebouw Wibautstraat (Amsterdam), bureau: Bedaux de Brouwer, opdrachtgever: N.V. De Grachtengordel
De jury: 'We zijn onder de indruk van de manier waarop de architecten hier een stuk Amsterdam hebben ‘aangeheeld’. Er is met veel zorg gekeken naar wat past op de plek; dit pand kan alleen hier staan. In deze tijd van globalisering en vervlakking is dat een bijzondere kwaliteit, die de jury (te) weinig ziet. Dit project is een voorbeeld van hoe je ook met woningbouw de stad kunt verrijken'.

www.bna.nl

 

Deel op Social Media18-05-2018 10:14

Op donderdag 17 mei is het Rijkskantoor De Knoop officieel geopend door Annet Bertram, directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf , en Hans Gennissen, voorzitter Algemeen Bestuur Faciliom Group. De omvorming van de voormalige Luitenant Generaal Knoopkazerne tot modern kantoorgebouw en vergadercentrum voor rijksambtenaren is binnen een 20-jarig Design, Build, Finance, Maintain & Operate (DBFMO)-contract vanuit het Rijksvastgoedbedrijf gerealiseerd door consortium R Creators. Het architectonisch ontwerp is van de hand van Cepezed.

Het bestaande gebouw uit eind jaren '80 was gedateerd, had een dwingende structuur en een gesloten karakter. Een deel is gesloopt, terwijl de resterende delen een grootscheepse transformatie hebben ondergaan en zijn gecombineerd met nieuwbouw. Naast een groot oppervlak aan kantoorfuncties voor verschillende rijksdiensten met zeer diverse en stringente beveiligingseisen omvat het programma een omvangrijk, flexibel bruikbaar en indeelbaar congres- en vergadercentrum voor de Rijksoverheid.
Fotografie: Cepezed, Lucas van der Wee

www.cepezed.nl

17-05-2018 14:52

Mvrdv-oprichters Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries kondigen met trots de opening aan van een nieuw kantoor in Spaces Réaumur, Parijs. De afgelopen jaren is Mvrdv steeds actiever geworden in Frankrijk met prestigieuze projecten in Rennes, Bordeaux en Parijs.Frankrijk is een belangrijke markt geworden voor Mvrdv. In 15 jaar tijd realiseerde het Rotterdamse architectenbureau verschillende projecten in Frankrijk. Zo ontwierp Mvrdv de Pushed Slab (2014), een groot kantorencomplex Parijs. Mvrdv was ook verantwoordelijk voor de transformatie van de Teletech Campus (2012) in Dijon. In 2009 nam het architectenbureau, in samenwerking met ACS en AAF, de uitdaging aan van de toenmalige president Nicolas Sarkozy om een masterplan te bedenken voor Parijs en zijn buitenwijken. Dat resulteerde in Grand Paris, een visie voor 2030. 'We hebben een langdurige en intense werkrelatie met Frankrijk. We wilden onze liefde voor Frankrijk bestendigen door onze aanwezigheid in Parijs," zegt, Winy Maas, mede-oprichter van Mvrdv.

2018 ziet er veelbelovend uit voor Mvrdv: er is een start gemaakt met de reconstructie van winkelcentrum Part-Dieu in Lyon en met de uitgebreide renovatie van de winkelcentrum Gaite-Montparnasse in Parijs waarvoor een bijzondere gevel en verbinding met straat, bibliotheek en station werden bedacht. Voor Bordeaux en Rennes ontwierp het Nederlandse architectenbureau appartementencomplexen die beide gelegen zijn aan het water. De bouw van Maison du Projet in Bordeaux en Ilot l’Octroi in Rennes zal later dit jaar aanvangen.

Door naast het hoofdkantoor in Rotterdam en een kantoor in Shanghai ook een kantoor in Parijs te openen, wil Mvrdv zijn aanwezigheid in Frankrijk versterken en zorgen voor een stevige basis voor toekomstige opdrachten. Het nieuwe kantoor zal onder leiding staan van architect Bertrand Schippan, die betrokken was bij verschillende Franse projecten, en bevindt zich vlakbij de bekend Marché de Montorgueil in een zes verdiepingen tellend art nouveau-gebouw uit 1905 dat werd ontworpen door Gustave Eiffel.

www.mvrdv.com

 


Deel op Social Media15-05-2018 9:23

Een recordaantal van 239 inzenders heeft dit jaar een poging gedaan om de Herengracht Industrie Prijs 2018 te winnen. Inmiddels heeft de jury na een zorgvuldige selectieprocedure het aantal kanshebbers weten terug te brengen naar vijf genomineerde projecten.

Verheugd over de hoge kwaliteit en variatie heeft de jury bij het maken van haar keuze binnen het thema loyaliteit aan kwaliteit met name gelet op drie hoofdpunten: de conceptuele helderheid (waarin een zekere radicaliteit werd gewaardeerd), het spanningsveld tussen architectuur en interieur (en de uiting daarvan in integraal vakmanschap) en de mate waarin verschillende disciplines samen tot een spannend eindresultaat zijn gekomen (Gesamtkunstwerk).

De vijf genomineerden zijn:

- Museum Voorlinden (Kraaijvanger Architects). "Prachtig voorbeeld van verregaande integratie van ontwerpdisciplines zoals architectuur, landschapsontwerp en kunst, niet alleen in de ruimtelijke organisatie van het landgoed, maar ook in het museum zelf."


- Ontvangstpaviljoen Steenfabriek Vogelensangh (Bedaux de Brouwer Architecten). "De ambachtelijke en esthetische dominantie van één materiaal (baksteen) resulteert in een fijnzinnig gedetailleerd totaalkunstwerk in klassieke zin met hoge verblijfskwaliteit."


- Aula begraafplaats Zoom- en Zegestede (pole-productions). "Deze herontwikkeling van een wat grauwe aula uit de jaren ‘70 benut de oorspronkelijke structuur optimaal en maakt tegelijkertijd (mentaal) ruimte voor rouwbeleving door terughoudende materiaalkeuze en subtiel gebruik van licht."


- Matryoshka House (Shift architecture urbanism & Makina). "Een beperkt aantal slimme en radicale bouwkundige ingrepen maken van een gewoon rijtjeshuis twee spannende appartementen van hoge ruimtelijke kwaliteit."


- Blaak House (V8 architects). "Deze ingrijpende renovatie van een Rijksmonument getuigt in alle opzichten van vakmanschap. De toepassing van rijke materialen en nieuw ontworpen ornamenten leidt tot eigentijdse grandeur."


Op donderdag 14 juni wordt de Herengracht Industrie Prijs 2018 in Amsterdam uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro en een spectaculaire, door de Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout, ontworpen trofee. Deze feestelijke uitreiking is alleen op persoonlijke uitnodiging toegankelijk.

www.herengrachtindustrieprijs.nl
 


Deel op Social Media14-05-2018 13:30

Dit jaar zet Brussels Design September prestigieuze samenwerkingen op. Dat meldt de organisatie in een aankondigend schrijven. 

"Tentoonstellingen van erkende ontwerpers in iconische plekken in Brussel zoals KANAL - Centre Pompidou, de programmatie van grote conferenties met nationale en internationale zwaargewichten, Bozar dat een retrospectieve onthaalt gewijd aan Victor Horta alsook een buiteninstallatie van de landschapsarchitect Bas Smets of ook nog MAD Brussels waar twee tentoonstellingen te zien zijn rond eco design versterken het culturele aanbod van deze editie."

Binnenkort volgt meer informatie over het evenement, dat voor 6 tot en met 30 september gehouden wordt. 

www.designseptember.be
 

Deel op Social Media09-05-2018 8:30

Het is inmiddels een traditie geworden: de inspirerende conferentie What design Can Do wordt jaarlijks gehouden in Amsterdam. Ook dit jaar vindt het evenement weer plaats. Op 24 en 25 mei 2018 vindt What Design Can Do Live Amsterdam plaats in de Stadsschouwburg en De Balie.

De tweedaagse conferentie belicht de rol van design bij maatschappelijke vernieuwing. Dit jaar wordt extra ingezet op de samenwerking tussen designers en maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijfsleven. De belangrijkste thema’s in het programma zijn klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid.

What Design Can Do (WDCD) heeft in de afgelopen jaren het zwaartepunt verlegd van inspiratie naar activatie. In de WDCD Challenges daagt het platform designers uit om met innovatieve oplossingen te komen voor prangende maatschappelijke vraagstukken, zoals vluchtelingenopvang en klimaatverandering. In een vernieuwde opzet van de conferentie wil WDCD nu ook maatschappelijke organisaties, overheden en het bedrijfsleven activeren om met ontwerpers samen de problemen te lijf te gaan. Voor het ontwikkelen van innovaties met impact, is een samenwerking tussen ontwerpers en belanghebbende partijen cruciaal. Een samenwerking die nodig is om te zorgen dat concepten realiteit worden en in staat zijn voor maatschappelijke impact te zorgen. WDCD zet zich vanaf nu nadrukkelijker in om de designgemeenschap te verbinden met de relevante netwerken en partijen.

Richard van der Laken, medeoprichter en creatief directeur van WDCD: “What Design Can Do is sterk gegroeid. We zijn begonnen met bewustzijn te kweken over de rol die designers kunnen hebben bij het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken. 2 Jaar geleden hebben we de eerste challenge gelanceerd, waarmee we designers vroegen om daadwerkelijk in actie te komen. Maar aan ideeën alleen heb je niks. Ze moeten ontwikkeld en geïmplementeerd worden om het verschil te maken. Inmiddels hebben wij over de hele wereld een enorm netwerk opgebouwd van partijen die we met designers in contact kunnen brengen om hun plannen in praktijk te brengen.”

De conferentie is gevuld met sessies, interactieve workshops en masterclasses door een diverse line-up van topsprekers uit binnen- en buitenland. In werksessies worden designers gekoppeld aan grote bedrijven, NGO’s, overheids- en andere non-profitorganisaties. Op het hoofdpodium behandelen onder anderen Robert Wong (Creatief directeur Google Creative Lab), Joel Towers (Executive Dean Parsons School of Design), de oprichter van De Vegetarische Slager Jaap Korteweg en documentairemaker Sunny Bergman, de twee thema’s.

Vorig jaar lanceerde What Design Can Do de wereldwijde Climate Action Challenge. Hierbij werd de creatieve gemeenschap opgeroepen om gedurfde, innovatieve oplossingen in te sturen die positief kunnen bijdragen aan de manier waarop we omgaan met de gevolgen van klimaatverandering. De dertien winnende teams werden vanaf januari 2018 begeleid om hun concepten uit te werken in een door Social Enterprise NL op maat gemaakt acceleratieprogramma. Op 24 mei 2018 laten de winnaars het resultaat van vijf maanden acceleratieprogramma zien. Tijdens deze Demo Day worden de prototypes en bijbehorende ondernemingsplannen gepresenteerd aan mogelijke investeerders of partners en het WDCD-publiek.

www.whatdesigncando.com
 


Deel op Social Media08-05-2018 8:00

Jesse Visser werd uitgebreid geportretteerd in Inside Information 6 van 2017. Dat de ontwerper niet stil zit blijkt uit de presentatie van de vernieuwde kast Harold. Onderstaand fimpje licht een tipje van de sluier op over het bijzondere product.

www.jessevisser.com
  

Deel op Social Media07-05-2018 10:00

Eventlocatie Ziggo Dome en toilethygiënespecialist Vendor hebben recentelijk de twaalf toiletten op de Live Avenue, de besloten VIP boulevard, vernieuwd met implementatie van het Vendor Moments concept.

"Zo wordt de live-beleving die gasten in de zaal ervaren verlengd tot in het toilet", aldus een woordvoerder namens Vendor. "Met inzet van een mix aan beeld, kleur, materialen en geur speelt Ziggo Dome positief in op de zintuigen en vormt het toiletbezoek geen onderbreking van de totale concertbeleving."

De Live Avenue ontvangt jaarlijks circa vijftigduizend gasten vanuit de Ziggo Dome Member Club waar het verder gaat dan enkel de beleving van een concert. "Gasten genieten van een bijzondere avond uit met beschikking over vier drankbarren, een foodbar, excellente service, een meer dan fantastisch uitzicht op het podium en sinds kort dus ook luxe toiletten waarin je als bezoeker wordt meegenomen in één van de zes belevingswerelden,  gevisualiseerd met prachtige beelden, een aangename geur en smart dispensers."

Perry de Jong, Nationaal Accountmanager Vendor: “Ons voorstel over hoe het begrip ‘beleving’ ook kan worden toegepast op de kleinste ruimte van de Ziggo Dome, het toilet, werd met veel enthousiasme ontvangen. In gesprek met elkaar kwamen we als snel erop uit dat de toiletten een verlengstuk moesten vormen voor de beleving die een gast op de Live Avenue ervaart. Die mate van luxe en comfort wilde Ziggo Dome haar gasten ook in het toilet bieden. Daar sluiten de gekozen materialen, de beelden en de speciale geur naadloos op aan."

“Het draait om de gehele beleving ook wel customer journey genoemd: van het parkeren van de auto op gereserveerde parkeerplekken onder de eventlocatie tot aan het toiletbezoek. Op al deze momenten waarop gasten in aanraking komen met een element dat de Ziggo Dome faciliteert, willen we voor onze zakelijke Member Club gasten net dat beetje meer, net dat beetje anders zodat niet alleen zij, maar ook hun genodigden positief verrast worden", aldus David Kasten, Manager Member Club.

www.vendor.nl
 


Deel op Social Media04-05-2018 8:30

Advies-, ontwerp- en projectmanagementbureau DZAP Groep (DZAP) heeft branchegenoot HIP Studio overgenomen. Concept- en interieurontwerpbureau HIP Studio is gevestigd in Abcoude en overwegend actief in de hospitality branche en het hogere residentiële segment.

DZAP neemt HIP Studio over inclusief het volledige team. Het bureau blijft vooralsnog actief onder de eigen merknaam en werkzaam vanuit de huidige locatie in Abcoude. HIP Studio heeft met de overname direct toegang tot de organisatie van DZAP, terwijl DZAP per direct gebruik maakt van de expertise, creativiteit en het brede, aanvullende scala aan leveranciers van HIP Studio.

HIP Studio heeft een sterke reputatie opgebouwd met aansprekende interieurprojecten. Recent tekende het bureau voor het ontwerp en de inrichting van Ron Blaauw’s restaurant Nacarat in de Hudson’s Bay flagship store op het Damrak in Amsterdam, een project dat is bekroond met tal van nominaties voor prestigieuze, internationale designprijzen.

Edward Vis, directeur-eigenaar van DZAP: “Samen met de recente start van Drive - the impact of hospitality - dat gericht is op gastvrijheidsbeleving en gastvrijheidsconcepten, is ook de overname van HIP Studio een belangrijke stap in de verdere groei en ontwikkeling van DZAP. Waar Drive vooral een verdieping is van onze dienstverlening, is HIP Studio een verbreding van ons werkveld. Dit betekent dat we bestaande opdrachtgevers nog beter van dienst kunnen zijn en dat we van toegevoegde waarde zijn voor toekomstige opdrachtgevers in nieuwe segmenten zoals de hospitality sector.”

Wim en Maxine Hoopman, creatieve directie van HIP Studio: “HIP Studio en DZAP zijn sterk complementair aan elkaar. DZAP geeft ons een entree in nieuwe marktsectoren en de omvang en slagkracht om grotere, complexere en nog mooiere opdrachten uit te voeren. Wij hebben altijd de ambitie gehad om toonaangevend te zijn in de sector en dat kunnen we binnen DZAP versneld waarmaken.”

www.dzap.nl
 


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >