Nieuws


29-03-2018 8:45

Coating on Demand (CoD), de nieuwe service van AGC, stelt architecten in staat om unieke glasproducten te ontwikkelen die exact op hun ontwerpeisen zijn toegesneden en los van de standaard productenreeks worden vervaardigd.

Dat beweert AGC over de nieuwe service, die mogelijk wordt gemaakt dankzij software voor virtual prototyping, waarmee een levensechte weergave van gecoat glas in de toegepaste omgeving en onder diverse klimaatomstandigheden wordt gerealiseerd op basis van alle fysische parameters van de beglazing.

Ongestoord experimenteren
De technische specificaties en optische eigenschappen worden afzonderlijk gedefinieerd. Architecten kunnen ongestoord experimenteren, spelen met lichtdoorlaat, reflectie en kleuren om uiteindelijk uit te komen op de perfecte configuratie voor hun project. Zodra alle technische eigenschappen en esthetische kenmerken zijn geselecteerd, wordt er een haalbaarheidscontrole uitgevoerd, op basis waarvan de configuratie wordt geoptimaliseerd. Dit alles gebeurt gedurende een eendaagse sessie bij AGC Interpane in Plattling, Duitsland. De eerste daadwerkelijke glasmonsters worden vervolgens diezelfde middag nog vervaardigd.

Behalve coatings op maat biedt CoD nog een ander belangrijk voordeel: de tijd die architecten kwijt zijn om een echt nieuw product te definiëren, is slechts één dag. "Het eindresultaat is een uniek product dat de architect kan verwerken in een iconisch ontwerp, want één ding is zeker: AGC Interpane zal dezelfde configuratie in geen enkel ander gebouw waar ook ter wereld toepassen", aldus AGC.Ambitieuze projecten
“Gebouwen met gevels van glas die met Coating on Demand zijn gecreëerd, zijn net als auto's die zijn behandeld met een unieke lakkleur die voor niemand anders ter wereld beschikbaar is. Onze service is gericht op ambitieuze projecten van 's werelds toonaangevende architectenbureau's, op maat gemaakt door AGC”, aldus Gregor Ranner, algemeen directeur van Interpane Plattling en Laufenförde.

www.agcnederland.nl

 

Deel op Social Media
21-03-2018 22:45

Het consortium Jongen-Mecanoo-ABT-Dijkoraad heeft de opdracht verworven voor het nieuwe Stadskantoor van Heerlen. Het Raadhuis van Peutz, een Rijksmonument uit 1942, wordt gerenoveerd en verbonden met het nieuwe Stadskantoor. Beide gebouwen liggen als yin en yang in een nieuw glooiend stadslandschap. Het nieuwe Stadskantoor wordt geopend in 2021.


In het ontwerp vormt het karakteristieke Raadhuis van Peutz uit 1942 een uitgebalanceerde compositie met het elegante, nieuwe Stadskantoor. De gebouwen stralen samen een klassieke, tijdloze rust uit en liggen als yin en yang in een nieuw heuvellandschap, dat verwijst naar de schoonheid van het Zuid-Limburgse landschap. Door slim gebruik te maken van de topografie is een aantal functies van het compacte Stadskantoor onder het maaiveld geplaatst. Hier ligt ook de transparante entree – aan de Geleenstraat – die het Stadskantoor en het Raadhuis met elkaar verbindt.

Vanaf het Raadhuisplein lijkt het nieuwe Stadskantoor te zweven. De materialisering vertolkt een traditionele Limburgse bouwtraditie: de gevel is bekleed met wit gekeimd baksteen en heeft grote gevelopeningen met raamkaders. Het gevelritme sluit aan op de klassieke verhoudingen van het Raadhuis van Peutz. Het subtiele materiaalgebruik, het volume en het ingetogen gevelritme maakt dat de nieuwbouw het Raadhuis niet overschreeuwt, maar juist als yin en yang bij elkaar gaan horen. Het witte keimwerk en de natuurstenen kernen zijn een inversie van de materialen gebruikt door Peutz: binnen wordt buiten en buiten wordt binnen.Om beide gebouwen stevig in hun context te verankeren, is het heuvellandschap doorgetrokken naar de locatie en versterkt daarmee het publieke karakter van het stadskantoor. Hierdoor wordt het Raadhuisplein door middel van een route verbonden met het kernwinkelgebied in het centrum.

Het nieuwe Stadskantoor staat symbool voor de positieve ontwikkelingen die de stad Heerlen op dit moment doormaakt en zal na voltooiing in combinatie met het Raadhuis een nieuw monument in de stad worden dat het optimisme van de stad symboliseert.

Wethouder Nico Aarts: "Het ontwerp is een geschenk voor de burgers van de stad en onze medewerkers die eindelijk perspectief hebben op een boeiende nieuwe huisvesting. Ik ben trots op de uitkomst van een geslaagde vernieuwende aanbestedingsvorm."

Virtual Reality Tour: http://bit.ly/2HSmsFB 

www.mecanoo.nl

 

Deel op Social Media
15-03-2018 8:15

De volledig verbouwde locatie van OIM Orthopedie in de Sint Maartenskliniek is op vrijdag 9 maart feestelijk heropend. De kliniek in Nijmegen staat internationaal hoog aangeschreven en is als enige in Nederland gespecialiseerd in houding en beweging (orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding) van volwassenen en kinderen.De verbouwing zal tot nog betere zorg leiden. Van de oorspronkelijke locatie in Nijmegen zijn alleen de bakstenen blijven staan. Van binnen is alles veranderd, gemoderniseerd en anders ingedeeld. Cliënten hoeven in minder gevallen met de lift naar de eerste verdieping. Er is een nieuw videolab voor een optimale aanmeting en afstelling van hulpmiddelen voor patiënten. De verbouwde kliniek heeft grotere paskamers, mooie flexwerkruimtes voor de behandelaars en een grote presentatieruimte die wordt gebruikt voor externe inhoudelijke scholingen over innovaties en casuïstiek.Innovatief werken
De combinatie van klantgerichtheid, kennis en het werken met specialistische teams maken de samenwerking tussen OIM Orthopedie en de Sint Maartenskliniek tot een internationaal succes. Professor en directeur van de Sint Maartenskliniek Mark Van Houdenhoven: “De Sint Maartenskliniek en OIM Orthopedie versterken elkaar op basis van innovatief en ondernemend werken en dat wordt nu alleen maar beter. Het vernieuwde gebouw en de moderne faciliteiten hebben meer toegevoegde waarde voor de behandelingen van onze patiënten.”Garik Khatschatrian, integraal verantwoordelijk manager OIM Orthopedie voor de Sint Maartenskliniek en omgeving beaamt dit: “Wij zijn erg blij met al die prachtige nieuwe ruimtes. We vinden het belangrijk dat onze cliënten de best mogelijke zorg krijgen. Daarom zoeken we altijd naar wat beter kan en deze verbouwing draagt bij aan betere zorg. Bovendien werken onze adviseurs nu in een prettigere omgeving en dat is niet alleen fijn voor henzelf, maar het werkt ook door in de samenwerking en het contact met de klant.”Nieuwe 2D videoanalyse
Nieuw in de OIM vestiging is de 2D videoanalyse, het C-max systeem, voor mensen die een prothese of orthese hebben vanwege een amputatie of spierziekte. Garik Khatschatrian: “Hiermee kan je precies zien hoe mensen met en zonder de voorziening lopen, en kunnen we ter plekke de voorziening aanpassen. Zo optimaliseren we het gebruik van het hulpmiddel voor cliënten.” Daarnaast wordt de apparatuur ingezet om wetenschappelijk onderzoek te doen samen met de afdeling Research, Development & Education van de Sint Maartenskliniek naar het selectie- en ontwerpproces van orthopedische hulpmiddelen en de meting naar de effectiviteit (evidence based) van de gekozen oplossing."Over de Sint Maartenskliniek en OIM Orthopedie
De Sint Maartenskliniek is als enige ziekenhuis in Nederland gespecialiseerd in houding en beweging. De kliniek richt zich op behandeling van alle orthopedische aandoeningen, reumatische ziekten, revalidatie na ziekte of een ongeval, pijnbehandeling en kinderzorg. De Sint Maartenskliniek is een van de beste vijf klinieken in Europa en een van de beste dertien klinieken in de wereld. Er worden unieke operaties uitgevoerd en er wordt gewerkt met specialistische teams. De vestigingen bevinden zich in Nijmegen, Boxmeer, Woerden, Mijdrecht, Panningen en Geldrop. OIM Orthopedie is te vinden in het T-gebouw van de Sint Maartenskliniek.Foto's: Henk Hulshof Fotografie

www.sintmaartenskliniek.nl

 

Deel op Social Media
01-03-2018 8:30

De verbouwing van Museum Arnhem staat op losse schroeven. Er is geen aannemer gevonden die het project voor een 'acceptabele prijs' op zich wil nemen, meldt de gemeente Arnhem. De aanbestedingstermijn is recentelijk gesloten. Slechts één aannemer had zich voor de bouwkundige aanpak ingeschreven. De offerte was echter veel te hoog.

Ook voor het werktuigkundig bestek schreef zich slechts één aannemer in en voor het elektrotechnische bestek twee. Het museumgebouw, een herensociëteit uit 1873 met twee latere uitbreidingen, is hard aan uitbreiding en vernieuwing toe.

Aannemers konden inschrijven op de uitvoering van een door het beroemde bureau Benthem Crouwel Architecten ontworpen uitbreiding en verandering van het museum. 

Het museum is momenteel gesloten. De komende tijd onderzoekt het college van burgemeester en wethouders hoe de problemen kunnen worden opgelost. Museum Arnhem blijft er ondertussen alles aan doen om ook in de nu langer wordende tussentijd zichtbaar te blijven, met onder meer pop-up tentoonstellingen.

www.museumarnhem.nl

 

Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >