Nieuws


21-11-2018 8:00

Het gaat goed met ‘Dutch Design’? Zo op het oog wel. De recente Dutch Design Week werd weer goed bezocht, hetgeen een positief teken lijkt. Toch luidt een aantal organisaties de noodklok. Met name het historische erfgoed zit in de verdrukking, menen vertegenwoordigers van de BNO, Het Nieuwe Instituut en anderen.


In een gezamenlijke brief aan de Minister en leden van de Tweede Kamer wordt er dringend aandacht gevraagd voor de nijpende problematiek rond het erfgoed van design en archieven in het bijzonder. “Al jaren wordt er gesproken over het Nederlandse vormgevingserfgoed, en vooral over het ontbreken van een nationaal of anderszins centraal georganiseerd archief waarin het bronmateriaal van Nederlandse vormgeving een plek heeft en kan worden geraadpleegd”, zeggen zij in een toelichting.

“Verspreid over het land zijn er musea, ontwerpstudio’s, scholen, instellingen, bedrijven en particulieren die allemaal hun eigen stukjes van de puzzel beheren. Maar intussen gaat er ook van alles verloren: objecten en – veel belangrijker nog – kennis. Hiermee dreigt ons wereldberoemde Dutch Design een discipline zonder wortels en bronnen te worden.”

www.bno.nl
 

20-11-2018 8:30

Hoe ontstaan innovaties en op welke wijze kan de werkomgeving innovatie en creativiteit binnen een organisatie stimuleren? Deze vraag stond centraal tijdens het meest recente Klöber Forum, een kennisplatform over speerpunten van Klöber.

Het Forum stond onder leiding van Kitty de Groot; industrieel ontwerper, journaliste en hoogleraar in Design. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat met een juiste inrichting innovatie gestimuleerd kan worden, mits voldaan wordt aan een aantal belangrijke voorwaarden. Zo moeten organisaties een duidelijk ‘big vision’ hebben, naar buiten gericht zijn, en enthousiaste mensen aantrekken. Tijdens het Forum kwam een aantal voorbeelden aan de orde van innovatieve interieurs, waaronder het Circle-paviljoen van ABN Amro. Ook vertelde ontwerper Jörg Bernhauer namens Klöber over de onder zijn leiding ontworpen Wooom loungestoel.

www.kloeber.com

15-11-2018 23:29

Vandaag opent de derde vestiging van Intersect by Lexus. De culturele ruimte – waar bezoekers hun creatieve ideeën met elkaar kunnen delen – bevindt zich in het levendige Meatpacking District in New York. Met Intersect by Lexus wil de onderneming innovatie stimuleren.De vermaarde interieurdesigner Masamichi Katayama van het designbureau Wonderwall ontwierp Intersect by Lexus in New York, evenals in Dubai en Tokio. Het is met drie verdiepingen en een oppervlakte van 1.500 vierkante meter de grootste vestiging. Op de begane grond bevindt zich een stijlvol café, een ‘Crafted for Lexus’-retailruimte en een kunstgalerij waar onder meer tentoonstellingen plaatsvinden en vernieuwende concepten getoond worden. Op de tweede verdieping zitten een restaurant, cocktailbar en lounge. De expositieruimte op de derde verdieping is bedoeld voor besloten tentoonstellingen, evenementen, filmvertoningen en andere kunstzinnige projecten.Net als de vestigingen in Dubai en Tokio moet Intersect by Lexus in New York bezoekers stimuleren om samen de ruimte een unieke en creatieve invulling te geven die in overeenstemming is met de vijf kernwaarden gastvrijheid, food, design, entertainment en technologie. Elk project dat tot stand komt, haalt zijn inspiratie uit de stad New York.

“New York speelt wereldwijd op cultureel gebied een belangrijke rol en er heerst een goede creatieve sfeer van samenwerken. Dat maakt New York tot de perfecte locatie voor Intersect by  Lexus”, vertelt Yoshihiro Sawa, President Lexus International.Restaurant
In het restaurant kunnen bezoekers op een opvallende manier dineren in een informele sfeer. Elke vier tot zes maanden introduceert Intersect by Lexus een nieuwe chef-kok waardoor de gerechten blijven vernieuwen. Elk dinerconcept wordt in samenwerking met Danny Meyer van de gerenommeerde Union Square Hospitality Group samengesteld.
De eerste chef-kok – die het restaurant vandaag officieel opent – is de Fransman Gregory Marchand. Die bouwde met zijn Frenchie Restaurant in Parijs en Frenchie Covent Garden in Londen een uitstekende reputatie op. Hij haalt voor zijn vernieuwende gerechten inspiratie uit de Franse keuken en uit de vele restaurants en locaties die hij in zijn succesvolle carrière tot nu toe bezocht heeft.

Naast het restaurant bevinden zich een cocktailbar en lounge. De menukaart van de cocktailbar bestaat uit klassiekers aangevuld met nieuwe varianten die geïnspireerd zijn op de vier seizoenen. Behalve cocktails schenkt de bar ook een brede selectie wijnen en bieren.

Takumi
Intersect by Lexus is een eerbetoon aan het vakmanschap van Lexus’ Takumi (ambachtslieden). Het komt terug in onder meer het ontwerp van de ruimte. Geïnspireerd door deze filosofie wist Katayama de ruimte te transformeren tot drie kenmerkende locaties, met elk een eigen personaliteit.

De nieuwe locatie omvat designkenmerken van het merk Lexus en de stad New York. Voorbeelden zijn een wanddisplay met twaalfhonderd modelauto’s, een stellage van twee verdiepingen met klassieke Lexus-onderdelen en bamboe-raamdecoraties die geïnspireerd zijn op Lexus’ kenmerkende ‘spindle’-grille.

Het adres van Intersect by Lexus in New York is 412 West 14th Street New York, New York 10014.

www.intersect-NYC.com
 

Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >