Nieuws


23-10-2018 16:30

De Biennale Interieur 2018 zit er weer op. Van 18 tot en met 22 oktober bezochten volgens opgave van de organisatie circa 51.000 belangstellenden de beurshallen in Kortrijk. Tot en met 4 november kan men nog in het centrum van Kortrijk terecht voor het Interieur City Festival.

Hieronder enkele sfeerbeelden van de beurs.
www.interieur.be

 

Deel op Social Media 

22-10-2018 17:00

(advertentie)

 

Niet vergeten: 26 oktober (vrijdag aanstaande) houdt Kitty de Groot tijdens de Dutch Design Week een lezing over innovatie en creativiteit in de werkomgeving. 


Lees meer: https://bit.ly/2QrkiB1

Zie ook: https://insideinformation.nl/news/20/19992/2018/10/16

 
 

Deel op Social Media


17-10-2018 10:00

De Biennale Interieur staat op het punt van beginnen. Van 18 tot en met 22 oktober zal de Xpo in Kortrijk weer een keur aan interieurproducten tonen. Ook dit jaar zullen de hallen in Kortrijk naar verwachting weer gevuld zijn met vele duizenden geïnteresseerde bezoekers.

"Sinds jaar en dag brengt de Biënnale Interieur talent en gevestigde merken samen, om naast het zakelijke aspect ook een plek voor ontmoeting, reflectie en waardering te zijn", zegt Dieter Van Den Storm, creatief coordinator van het evenement. "Interieur 2018 gaat daarnaast op zoek naar betekenisvolle antwoorden op vlak van wonen, werken en ontspannen en dit in een nieuwe formule."

Vijf dagen lang zet de 26e Biënnale Interieur in op een gecureerd en geselecteerd aanbod van bedrijven en talent die een eigen inhoudelijk statement maken. "In een snel veranderende wereld tracht de Biënnale Interieur een platform te zijn waar de zoektocht naar betekenis ook concreet wordt ingevuld. Het inzetten op nieuwe, milieuvriendelijke materialen wordt aangemoedigd. Bedrijven die zinvolle ideeën en slimme oplossingen voor een betere leefomgeving aanreiken krijgen een centrale plek. En de jonge generatie die de de wereld van vandaag en morgen op hun manier verandert, wordt aangemoedigd hun idee ten volste te ontwikkelen en voor te stellen."

De komende editie van de Biënnale Interieur brengt enkele ingrijpende veranderingen met zich mee. Waar de beurs tot vorige editie telkens 10 dagen duurde, wordt nu gekozen voor een compacte maar sterke inhoudelijke aanpak. "Tussen 18 en 22 oktober 2018 is Interieur 2018 opnieuw 'the place to be' wat betreft innovatie en creativiteit. De Biënnale Interieur mikt ook steeds meer op een professioneel publiek. Naast een ijzersterk cultureel programma waaronder lezingen, tentoonstellingen, presentaties en ontmoetingsmomenten, gaat er heel wat aandacht naar business en ondernemen. Interactie en uitwisseling tussen participanten, handel en professionele klanten staan 5 dagen lang centraal. Een architectuurprogramma geeft nationale en internationale architecten de kans om naast het programma in de Xpo ook van een bedrijfsbezoek aan een van de deelnemende bedrijven te genieten. Daarnaast sluit het stadsfestival aan bij de oorspronkelijke gedachte van de Biënnale Interieur. Een leegstaand ziekenhuis in het centrum van de stad wordt ingepakt door een jonge generatie ontwerpers, culturele partners en internationaal toonaangevende designers."

 

www.interieur.be
 

Deel op Social Media16-10-2018 10:00

Tijdens de Dutch Design Week (DDW) zal design-journalist (en Inside Information-medewerker) Kitty de Groot een inspirerende lezing verzorgen over nut en noodzaak van innovatie in het interieur.

Innovatie & creativiteit, hoe stimuleer je dat vanuit het ruimtelijk concept? Nieuwsgierigheid kietelen, uitwisseling van kennis en inzichten activeren, vaste patronen doorbreken, hoe doe je dat? Wat kunnen we leren van creatieve hotspots, kunstacademies, incubator-omgevingen?  Welke rol kan kunst, natuur, identiteitsuitstraling en visie visualisatie spelen in het stimuleren van een innovatief gedreven werksfeer? Hoe het Design Thinking proces te ondersteunen in de fysieke ruimte? Deze en andere vragen komen aan bod in de lezing van Kitty de Groot.

In haar inspirerende sessie zullen vele aansprekende interieur projectvoorbeelden, onderzoeksresultaten en visies van toonaangevende innovators, kunstenaars, architecten en designers worden aangestipt.

Kitty de Groot is design-journalist en auteur van het boek: Nieuwe werkvormen. Haar specialisatie: innovatie, design, cultuur en user/design-psychologie, hoe beinvloeden zij elkaar. Haar achtergrond: Interieurarchitectuur en Industrieel ontwerpen, waarin zij vele jaren in binnen- en buitenland toonaangevend actief is geweest. Zij is docent in design (psychologie) en partner van www.Studiovix.nl, innovatie stimulerende meubels.

De lezing is bedoeld voor iedereen die creativiteit en innovatie in de werkomgeving wil stimuleren. Hierbij valt te denken aan interieurarchitecten, architecten, projectinrichters en werkplek-aanbieders. De lezing vindt op 26 Oktober van 14:00-15:30 uur plaats bij IGLUU, Lichttoren 32 in Eindhoven.
 
https://www.ddw.nl/nl/programma/82/innovatie-en-creativiteit-hoe-stimuleer-je-dat-in-de-werk-en-leeromgeving


Deel op Social Media15-10-2018 8:00

Eerlijk gezegd waren we hier ter redactie een beetje verbaasd: een initiatief in de projectinterieursector - waar we al meer dan 20 jaar actief zijn onder de naam Inside - met de naam Inside/Inside? Het zal wel te maken hebben met het hergebruik-adagium dat Inside/Inside voorstaat. Het platform - dat dus niets te maken heeft met 'onze' Inside - 'gaat live' op 24 oktober, tijdens de Dutch Design Week (DDW).

Inside/Inside is een gezamenlijk initiatief van Nibe, Ex Interiors en het Dutch Green Building Council. Bij dit drietal hebben zich de volgende 'founding partners' aangesloten: Baars & Bloemhoff, DSM, Green Furniture Circle, Interface, Gispen en Maiburg.

"Inside/Inside is hét centrale online platform waarop objectief inzichtelijk is hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is", aldus de driftig hergebruikende initiatiefnemers. "Met het oog op onze toekomst veranderen we ook de eisen die we stellen aan onze interieurs. We worden steeds kritischer en selectiever in onze zoektocht naar de mooiste, meest innovatieve materialen en producten. Circulariteit is key. Re-use, recycling, hernieuwbare grondstoffen en materialen zijn daarbij onmisbaar."

De hergebruikers van Inside/Inside geloven naar eigen zeggen 'dat het belangrijk is inzichtelijk te maken hoe duurzaam wij nou eigenlijk echt bezig zijn als het om gebouwen maken en/ of inrichten gaat'. "Maken we echt wel de juiste keuzes en op basis waarvan beslissen we dat? Voor duurzame en circulaire gebouwen bestaan er al langere tijd richtlijnen, wetten en labels. Voor interieur echter nog nauwelijks…maar dit is niet langer zo!"

De lancering van het hergebruikende platform staat gepland op 24 oktober om 18.00 uur in Broeinest aan de Torenallee 45 in Eindhoven.

www.ddw.nl


Deel op Social Media
10-10-2018 8:00

Nog even en dan is het zover. Op 20 oktober gaat de Dutch Design Week van start. Tot en met 28 oktober staat Eindhoven in het teken van drie dingen: design, design en design.

De Dutch Design Week (DDW) wordt dit jaar voor de zeventiende keer gehouden. de behoefte aan een evenement op het gebied van design is momenteel nog net zo groot als bij de eerste editie van de DDW. Directeur Martijn Paulen licht de rol van de ontwerpers toe: ‘Ontwerpers bedenken oplossingen, creëren innovaties, zijn vooruitstrevend, maken zaken tastbaar en functioneel. Ze kijken op een unieke manier naar hun omgeving en de wereld. “Hoe kan het anders, hoe kan het beter?” Op die vragen hebben ontwerpers steeds weer authentieke en verrassende antwoorden. Het is aan ons allemaal om deze creatieve oplossingen te omarmen en te stimuleren, dus ook aan jou. If not you, then who? Samen bepalen we hoe de wereld eruitziet. Wij zijn allen aan zet; If not us, then who?’."

Tijdens de DDW is er in Eindhoven van alles te beleven. Op 110 locaties tonen maar liefst 2.600 ontwerpers en bedrijven hun laatste design-innovaties. Het evenement lanceert in samenwerking met digitaal ontwerpbureau Vruchtvlees (Den Haag) tevens een nieuw contentplatform; een website die het hele jaar door innovatie, experiment en cross-overs binnen design belicht. Met onder meer achtergrondartikelen, interviews, nieuwsitems, video’s en podcasts – van en voor ontwerpers en experts op het gebied van design. In de aanloop naar en tijdens het evenement staat het programma centraal: de website zorgt voor een optimale bewegwijzering binnen het brede aanbod. Tegelijkertijd wordt meer ruimte gecreëerd voor tips van deskundigen, onder wie de ambassadeurs. 

Voor wie ook tijdens de avonduren van Dutch Design Week verrast wil worden door vernieuwend talent, is er DDW Music Festival. Tijdens het DDW Music Festival treden meer dan 90 (inter)nationale artiesten op, verspreid over podia door heel de stad. Van een moderne pianist bij Piet Hein Eek tot Thaise funk in de Effenaar, en van folk in een van de oudste kroegen in de stad tot house aan de Fuutlaan. Een DDW Festival ticket geeft toegang tot alle DDW en DDW Music Festival hotspots (uitgezonderd de DDW Music Specials).

Tijdens de DDW zal ook Inside Information acte de présence geven. Zo geeft Kitty de Groot namens Inside Information een TED-talk met als titel 'How to Stimulate Creativity & Innovation in the Workspace?'. De presentatie vindt plaats op 26 oktober in IGLUU. Aanvang: 14.00 uur

www.ddw.nl


Deel op Social Media09-10-2018 8:00

de Dutch design Week staat op stapel. Eén van de vele evenementen die tussen 20 en 28 oktober georganiseerd worden in Eindhoven is de uitreiking van de New Material Award.

Stichting DOEN, Fonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut nodigen belangstellenden uit voor de uitreiking van deze prijs op zaterdag 20 oktober om 16:00 in Eindhoven. De prijsuitreiking wordt geleid door Andrea van Pol. Rijksbouwmeester Floris van Alkemade zal namens de jury de twee winnaars — van de New Material Award en New Material Fellow — bekendmaken. Alle genomineerde ontwerpen zijn te zijn tijdens Dutch Design Week.
De genomineerden zijn:

Agne Kucerenkaite, Ignorance is Bliss
Alexander Marinus, Hey Jute
Studio Chris Kabel, Recomposed Bamboo
Basse Stittgen, Blood Related
Daria Biryukova, FORZ®Glaze
Envisions, Wood in Progress
Ekaterina Semenova, Care for Milk
Inge Sluijs, Plasma Rock
Iris de Kievith & Annemarie Piscaer, SerVies
Studio Klarenbeek & Dros en Atelier Luma, Algae Lab LUMA
Overtreders W & bureau SLA, People's Pavilion: 100% geleend
Sanne Visser, The New Age of Trichology
Shahar Livne, Lithoplast
Telesilla Bristogianni & Faidra Oikonomopoulou, Re3-Glass
Xandra van der Eijk, Future Remnants

Onder voorzitterschap van Lex ter Braak bestaat de jury in 2018 uit Irene Colicchio (sustainability engineer bij DSM), Rianne Makkink (oprichter en directeur Studio Makkink & Bey) en Arnold Tukker (professor afdeling Industriële Ecologie en directeur Centrum voor Milieuwetenschappen aan de Universiteit Leiden).

www.hetnieuweinstituut.nl


Deel op Social Media02-10-2018 9:00

Transformaties van gebouwen zijn actueel. Door de hergebruikscomponent zijn ze op voorhand duurzaam. "Het wordt nog interessanter wanneer dit betekent dat belangrijk industrieel erfgoed behouden blijft", alsus innovatie-platform Booosting. De organisatie organiseert een projectbezoek aan een goed voorbeeld op dit terrein.

"Als ten slotte deze transformatie vanuit een duurzame invalshoek plaats vindt, zijn alle ingrediënten voor een aansprekend Booosting projectbezoek aanwezig", aldus een woordvoerder naar aanleiding van het aanstaande projectbezoek aan het Snelfiltergebouw Rotterdam, op 11 oktober aanstaande.

Op de rechter Maasoever van Rotterdam is de wijk De Esch gebouwd op het voormalige terrein van de Rotterdamse drinkwaterleidingmaatschappij. Tot 2015 was Kraaijvanger architects gevestigd op de eerste verdieping van een van de Snelfiltergebouwen. Na een aantal jaren leegstand wordt het momenteel door ontwikkelaar Dutch Estate Rental getransformeerd tot 46 deels gestoffeerde huur-appartementen voor young professionals. Tevens wordt er een kantoor gerealiseerd voor de exploitant Rotsvast.

Het gebouw wordt medio augustus opgeleverd en op initiatief van Booosting aangeslotene Paul Jas is er een projectbezoek gepland op donderdag 11 oktober. "In verschillende inleidingen komen de uitdagingen en de grensverleggende aanpak aan bod waar zowel opdrachtgever, architect als adviseurs bij een dergelijk project voor worden gesteld."

Er is onder meer aandacht voor de onderwerpen 'Transformatie en renovatie van industrieel erfgoed', 'Klimaatbeheersing en daglichttoetreding' en 'Aannemerloos bouwen; de voordelen van een bouwteam'. Het programma begint om 16.00 uur. Aan het woord komen Gyuszi Florian (bestuur Booosting), Paul Jas (directeur Dutch Estate Rental), Steven Biesiot (architect/directeur BB architecten) en Bram Loose (manager Meting & Facturatie Hezelaer). Voorts is er een rondleiding en een borrel. 

www.booosting.nl


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >