Nieuws


30-01-2018 8:30

Horecaonderneming Debuut heeft een contract getekend met Capital C, het nieuwe centrum voor de creatieve industrie dat in 2019 haar deuren opent in de voormalige Diamantbeurs in Amsterdam. Debuut opent hier een 'all day concept' en start daarmee haar eerste horecaconcept in Amsterdam.

De voormalige Diamantbeurs aan het Weesperplein wordt momenteel door Zadelhoff en Sijthoff Media in samenwerking met Peak Development herontwikkeld tot hét nieuwe creatieve hoofdkantoor van Amsterdam. Een plek waar creatieve bureaus, ontwerpers, digitale media, kunst, cultuur en fotografie samenkomen. In het gebouw vestigen zich creatieve bedrijven, start-ups, zelfstandigen en mediabedrijven. Ook is er ruimte voor workshops, (pop-up) exposities, minicolleges en events. De inrichting gebeurt in samenwerking met een selecte groep kunstenaars, topontwerpers en jong talent.

Het horecaconcept van Debuut komt in de oude beurszaal van het gebouw. Het wordt ruim 500 m² groot en is verdeeld over twee etages. Evenals in de rest van het pand, zal ook op deze plek een bijzondere kunstinstallatie onderdeel uitmaken van het interieur. Debuut zal tevens alle food & beverage verzorgen van de events in het gebouw. Daarnaast worden er meerdere ruimtes in het pand gecreëerd voor private dining, allen ingericht door topdesigners.

Fred Bus, directie Debuut: “We zijn ongelooflijk blij dat we nu onze eerste stap in Amsterdam zetten en vooral op zo’n iconische plek. Omdat hier allerlei mensen uit de creatieve sector samenkomen, voor inspiratie, netwerk en het ontwikkelen van nieuwe ideeën, zetten we hier een all day concept neer. Een verlenging van een huiskamer waar je de hele dag terecht kunt, dat is precies onze kracht.”

Willem Sijthoff, initiatiefnemer en mede-eigenaar Capital C: “De formule die Debuut hier gaat neerzetten speelt samen met de bijzondere kunstwerken die je door het hele pand zult vinden en de events die we organiseren een belangrijke rol in het terugbrengen van het open karakter van het gebouw. Door deze nieuwe invulling krijgt het gebouw weer een publieke functie.”

 


Deel op Social Media17-01-2018 8:30

In de Week van de circulaire economie 2018 lanceert de BNA de campagne ‘Wij gaan circulair’. Die campagne is erop gericht architectenbureaus te bewegen om circulaire ontwerpprincipes zoveel mogelijk toe te passen.

Het is ook het startpunt van het bredere programma Circulaire Architectuur en Bouw, waarin BNA de branche wil faciliteren circulair te gaan. "Want ieder bureau – groot èn klein- kan effectief en betekenisvol bijdragen aan het realiseren van circulaire bouw", aldus de BNA.

In samenwerking met leden is door de BNA het ‘Manifest Circulaire Architectuur’ opgesteld. Daarin zijn vijf ontwerpprincipes beschreven die bijdragen aan een circulaire economie. "Soms lijken ze voor de hand te liggen, maar evengoed prikkelen ze tot een andere manier van omgaan met architectuur en bouwen. Het zijn uitgangspunten voor zowel ontwerp als voor gesprekken met opdrachtgevers, uitvoerende bouw en toeleverende industrie. Want circulair bouwen doe je samen."

De BNA wil in de architectenbranche een brede beweging op gang brengen van bureaus die actief circulair ontwerpen uitdragen. "Architectenbureaus die het manifest onderschrijven maken dat kenbaar door het voeren van een logo op hun website, voorzien van een motivatie. Op deze manier laat de architectenbranche zien dat ze toewerkt naar een circulair ontwerpproces."

Met de campagne ‘Wij gaan circulair’ sluit BNA aan op de Transitieagenda Bouw. De Agenda stelt diverse concrete maatregelen voor om de circulaire bouweconomie te ontwikkelen, zoals de aanbeveling dat vanaf 2030 zullen alle overheidsaanbestedingen circulair zijn. Vanaf 2023 zullen alle uitvragen van de overheid, landelijk, provinciaal en gemeentelijk circulair zijn.

Deze en andere maatregelen zijn belangrijk, stelt de BNA. "De bouw is verantwoordelijk voor 40 procent van het grondstoffenverbruik. Daarom hebben overheid en bouwpartijen de ambitie om in 2030 het grondstoffenverbruik te hebben gehalveerd en in 2050 een circulaire gebouwde omgeving te hebben. De BNA onderschrijft deze doelstelling en wil daarmee aan de slag. Want architecten spelen een cruciale rol in het terugdringen van het grondstoffenverbruik."

www.bna.nl 


Deel op Social Media17-01-2018 8:30

Vanaf 18 januari 2018 kunnen kunstenaars, architecten en ontwerpers hun ontwerpen en ideeën weer inzenden voor de New Material Award 2018. De winnaars worden op 20 oktober bekendgemaakt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De New Material Award werd voor het eerst georganiseerd in 2009.

"De discussie dat we een circulaire economie moeten opbouwen is zo goed als afgelopen", aldus de organisatoren van de prijs. "We kennen inmiddels de urgentie om een duurzame economie te behalen en dan zullen we anders om moeten gaan met wat de aarde te bieden heeft en wat zij kan verwerken. Nieuwe materialen, nieuwe technieken en nieuwe vormgeving zijn daarvoor onontbeerlijk." 
 

Voor de zevende editie van de New Material Award wordt weer gezocht naar de nieuwste innovaties en innovatieve toepassingen van duurzame materialen en technieken. De New Material Award daagt kunstenaars, ontwerpers en architecten uit daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan een beter milieu en CO2-reductie op het gebied van duurzame materialen. Inzenden voor de New Material Award 2018 kan tot 27 april 2018.

De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, Fonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut. De drie organisaties geven tijdens de lancering hun visie op de ontwikkelingen in de samenleving en de rol van de award op actuele en urgente vraagstukken. Er zijn twee prijzen: de New Material Award ten bedrage van € 15.000 voor een eindontwerp en de New Material Fellow met 5.000 euro en een fellowship bij Het Nieuwe Instituut voor een uitgewerkt idee waaraan een onderzoeksvraag is gekoppeld.

Een nominatiecommissie selecteert uit alle inzenders 16 tot 18 ontwerpen voor een tentoonstelling tijdens de Dutch Designweek 2018 en de Salone del Mobile 2019. De jury maakt op zaterdag 20 oktober de twee winnaars bekend. De juryleden komen uit de duurzame, technische, kunst en onderwijssector. De commissie en jury van 2018 is nog niet bekend. 

www.hetnieuweinstituut.nl


Deel op Social Media17-01-2018 8:30

De Internationale Möbelmesse in Keulen is momenteel in volle gang. Opnieuw weten vele duizenden internationale bezoekers de weg naar de Domstad te vinden. later meer over de vele trends die te bespeuren zijn op de beursvloer. Maar hier alvast een kleine fotoimpressie.

De beurs is nog te bezoeken tot en met 21 januari.www.imm-cologne.com

Deel op Social Media15-01-2018 8:30

Hoe kunnen we kantoren en gebouwen duurzaam inrichten? Waar moet een aanbesteding aan voldoen om duurzaam te zijn, en is het haalbaar? Zijn richtlijnen nodig en klaar? Is het kopen van een inrichting ouderwets?  Op 18 januari organiseert de Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een 'Ronde Tafel' over dit onderwerp.

Duurzaamheid is een containerbegrip geworden. Alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieu, ecologie, welzijn en toekomstgericht denken wordt onder duurzaamheid geschaard. In het bouwbesluit van 2012 staan voorschriften om de milieuprestatie van kantoorpanden te berekenen. Maar aan welke richtlijnen zou een aanbesteding moeten voldoen om een kantoorpand ook daadwerkelijk duurzaam in te richten?

Hier gaat de Ronde Tafel over. "Zelfs bij de overheid heerst er onduidelijkheid terwijl de private sector zich deels op circulair inkopen richt en deels op nieuwe producten die recyclebaar en gecertificeerd zijn", aldus de organisatie van het evenement. "Waar moet een aanbesteding daadwerkelijk aan voldoen om duurzaam te zijn, en is dit realistisch haalbaar?"

De sprekers op de bijeenkomst zijn onder meer Wim Pullen (CfPB), Geert Wilmink (CBRE), Odette Ex (Ex Interiors) en Henk Smit (Humanscale).

www.dezwijger.nl

 


Deel op Social Media
10-01-2018 13:31

Architect Winy Maas opent op dinsdag 23 januari de vakbeurs Gevel 2018 met de keynote ‘De Gevel Verdwijnt!’. Aan de hand van actuele projecten binnen het architectenbureau Mvrdv en het kennisinstituut The Why Factory (TWF, TU Delft) laat Maas zien hoe de gevel door toevoeging van functionaliteit aan zichtbaarheid verliest.

"Gevels zullen hun traditionele verschijningsvorm verliezen", vertelt Maas in een exclusief interview voor Gevel 2018. "We zien daarin drie ontwikkelingen. Ten eerste zal de zoektocht naar transparantie resulteren in volledig glazen gevels met geïntegreerde functies en sensoren, waarmee aspecten als lichtinval, doorzicht en klimatisering door de gebruikers van de gebouwen zijn te reguleren."

De tweede ontwikkeling heeft te maken met de vergroening van de stedelijke omgeving. "We zijn bezig met een onderzoek naar levend groen in het interieur én het volledige exterieur - dak, gevel en openbare ruimte. Als derde onderwerp wil ik graag het Barbapapahuis opvoeren: een gebouw dat zich flexibel voegt naar de wensen van de gebruikers, inclusief een adaptieve, beweegbare en multifunctionele gevel."

Het lijkt science fiction, maar deze ontwikkelingen gaan ontzettend snel, voorspelt Maas. Projecten in Bordeaux en Parijs krijgen al een customized, respectievelijk volledig transparante gevel. De Floriade 2022 in Almere - waarvoor MVRDV het masterplan ontwerpt - zal volledig worden gehuld in een tapijt van groeiend en bloeiend groen. "Al deze ontwikkelingen hebben ontzettend veel denkkracht nodig", stelt Maas. "Tijdens een evenement als Gevel zijn er veel ideeën, ervaring en kennis op één plek: de energie van zo’n bijeenkomst is heel belangrijk om dit soort ontwikkelingen en de techniek verder te brengen."

Gevel 2018 wordt gehouden van 23 tot en met 25 januari in Rotterdam Ahoy. Maas opent de beurs op dinsdag 23 januari om 11:00 uur in de Arena op de beursvloer. 

www.gevel-online.nl 


Deel op Social Media
10-01-2018 8:30

Vescom opent deze maand een nieuwe showroom in de elegante Madrileense wijk Chamberi. De showroom fungeert als inspirerende werk- en ontmoetingsplek voor architecten en interieurontwerpers. Vescom ontwikkelt, produceert en distribueert wandbekleding, meubelbekleding en gordijnstoffen voor de internationale projectmarkt.

Het kantorenpand waarin de showroom zich vestigt, is in 1963 ontworpen door architect Juan Manuel Ruiz de la Prada Sanchiz en diende destijds als appartementencomplex. De la Prada Sanchiz stond bekend om zijn residentiele architectuur. Zijn werk wordt gekenmerkt door horizontaliteit, gebruik van textuur en aandacht voor detail.

Vescom koos interieurarchitect Bas van Tol voor het ontwerpen en realiseren van de showroom. Het modernistische design van het pand heeft Van Tol op een mooie wijze vertaald in het karakter van de showroom. Van Tol geeft aan: “Geheel in traditie van het werk van Juan Manuel Ruiz de la Prada Sanchiz hebben we het functionele aspect gecombineerd met de simpele en horizontale, monumentale stijl in de modernistische traditie. Uiteraard met de ‘touch’ van nu.” De stijl komt met name terug in het donker houten cassettenplafond en in de eiken vloer. Het kleurbeeld in de showroom is warm, fris en contemporary; een rijk gevoel van luxe en hospitality is alom aanwezig.

De showroom is een inspirerende plek voor architecten en interieurontwerpers over de hele wereld. Christiane Müller, design director van Vescom licht toe: “Er is een rijke diversiteit aan materialen toegepast die uitstekend tot hun recht komen in deze ruimte. Bezoekers worden omringd door de prachtige combinatie van wandbekleding, gordijnstoffen en meubelbekleding. Kleur, structuur, materiaalgebruik en lijnenspel binnen het interieur is geheel op elkaar afgestemd. De toegepaste producten gaan perfect samen met andere materialen van de architectuur (zoals glas, baksteen en hout), wat resulteert in een warme, comfortabele en uiterst prettige werksfeer.”

www.vescom.com


Deel op Social Media10-01-2018 8:30

In het Adam - Brussels design Museum staat een bijzondere expositie op stapel. 'Soviet Design. Red Wealth' is de eerste retrospectieve die designobjecten en grafisch werk, ontworpen in de Sovjet-Unie in de afgelopen eeuw, samenbrengt.

De expositie, die plaatsvindt van 24 januari tot en met 21 mei 2018, is een samenwerking met het Moscow Design Museum (MDM). Van de jaren 50 tot de Olympische Spelen in Moskou (1980) toont de tentoonstelling iconische stukjes van de Sovjet-levensstijl, voorbeelden van grafisch en industrieel ontwerp, technische tekeningen en prototypes van Sovjet-ontwerpers uit het Moscow Design Museum en privé-collecties.

De tentoonstelling is onderverdeeld in secties, die elk een bepaald aspect van het dagelijks leven en de materiële cultuur van een Sovjet-burger belichten: kindertijd en vrijetijdsbesteding, sport en openbare evenementen, visuele communicatie en verpakkingsontwerpen, meubels en huishoudelijke producten, precisie-ontwerpen en industriële productie, en unieke projecten van het All-Union Research Institute of Technical Esthetics (VNIITE).

"Nu, wanneer het Russische ontwerp van de 21ste eeuw wordt gevormd, is het belangrijk om terug te kijken naar de prestaties van de afgelopen decennia en de namen te onthullen van de ontwerpers die de levensstijl van de mensen uit de Sovjet-Unie vorm gaven", aldus de organisatoren van de bijzondere expositie.

www.adamuseum.be


Deel op Social Media05-01-2018 8:31

Awards zijn doorgaans een mooie manier om in de picture te komen. Maar of dat ook geldt voor de winnaar van de ARC Architectuurward 2017 is maar zeer de vraag. Want het winnende project Rijnstraat 8, ontworpen door Rem Koolhaas' bureau OMA krijgt forse kritiek te verduren. Dit maal van niemand minder dan Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra.

In een interview met NRC Handelsblad spuit de kersverse minister niet-malse kritiek op het gebouw. Het gebouw mag dan gelauwerd zijn door een vakjury. "Maar of er ook mensen in kunnen werken heeft daarbij blijkbaar geen rol gespeeld", zegt Zijlstra in NRC Handelsblad van 27 december. Volgens de minister regent het klachten onder de gebruikers van het gebouw. "Er zijn ’s ochtends twee werkstromen: erin en eruit. Iedereen snapt dat dat niet kan.”

Ook het kleurgebruik in het gebouw - veel zwart - is Zijlstra een doorn in het oog. Blijkens het verhaal in NRC Handelsblad heeft de minister zelf onlangs demonstratief een muur wit geverfd. "Onze werknemers moeten fatsoenlijk hun werk kunnen doen”, zegt hij in dit kader. En ook gasten moeten op een behoorlijke manier ontvangen kunnen worden, hetgeen volgens Zijlstra onmogelijk is. Volgens de minister ruikt de VIP-ingang de helft van de tijd naar riool. En in de lift die vervolgens genomen moet worden zou de bedrading uit het plafond hangen...
 

Enige scepsis over de kritiek van Zijlstra is op zijn plaats. In zijn tijd als Staatsecretaris van OCW (2010-2012) kreeg de VVD-er terechte kritiek op de soms vileine wijze waarop hij de cultuursector van financiële middelen beroofde, dit onder het motto: 'Cultuur? Ik houd wel van Metallica'. Zijlstra lijkt hiermee niet de eerst aangewezene om een onderbouwde recensie te leveren van een complex cultureel product als het gewraakte OMA-ontwerp. Maar tegelijkertijd gaat het misschien net iets te kort door de bocht om de stellingname van de minister met betrekking tot Rijnstraat 8 af te doen als een volgende te veronachtzamen oprisping van een halbe gare. Niet alleen wordt zijn kritiek klaarblijkelijk gedeeld door tal van gebruikers van het gebouw. Bovendien wekte het gebouw eerder al de toorn op van Adri Duivesteijn (zie dit artikel) - bepaald geen ideologische geestverwant van Zijlstra.

De ophef rond het winnende gebouw past in een breder verband. Bij velen in de architectuur- en interieurbranche leeft al langer de vraag hoe het zit met de praktische gerichteid van de vele prijzen die jaarlijks worden vergeven (zie ook dit artikel over de recente BNI Prijs). Worden de awards uitgereikt aan producten en projecten die de wereld daadwerkelijk beter maken - omdat zij dienstbaar zijn aan de mensen die er gebruik van moeten maken - of zijn de prijzen eerst en vooral bedoeld om de kongsie van uitreikers en winnaars te bevestigen in hun opgeblazen zelfbeeld? Wie het weet mag het zeggen.     

www.arc-awards.nl
 


Deel op Social Media05-01-2018 8:30

De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Nieuwe Instituut met 5 jaar. Van 2018 tot en met 2022 ontvangt Het Nieuwe Instituut een jaarlijkse bijdrage waarmee architectuur, design en digitale cultuur op vernieuwende wijze aan een breed publiek kan worden gepresenteerd.

Sinds 2006 heeft Het Nieuwe Instituut (voorheen NAi) ruim 3,5 miljoen euro ontvangen van de BankGiro Loterij. In 2017 is de samenwerking geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de relatie is door de Raad van Commissarissen van de BankGiro Loterij overgenomen. In de periode 2018 tot en met 2022 kan Het Nieuwe Instituut wederom een jaarlijkse bijdrage tegemoetzien voor de publieksfunctie.

Adriana Strating, Directeur Business & Development van Het Nieuwe Instituut: "Wij zijn zeer verheugd dat de BankGiro Loterij haar bijdrage verlengt en op deze manier nieuwe mogelijkheden geeft om architectuur, design en digitale cultuur dichter bij het publiek te brengen."

Michiel Verboven, managing director van de BankGiro Loterij: "Het Nieuwe Instituut en de loterij zijn sinds 2006 partners. De bijdrage die Het Nieuwe Instituut ontvangt wordt gebruikt voor de museale functie. Een goed voorbeeld is het Tijdelijk Modemuseum. Wij kijken uit naar de volgende publiekstrekkers en dragen daar graag aan bij!"

De BankGiro Loterij kan dankzij haar deelnemers in 2017 ruim 66,9 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals Het Nieuwe Instituut. Volgende maand maakt de Loterij tijdens haar Goed Geld Gala bekend hoeveel er in 2018 naar culturele partners gaat.  

www.hetnieuweinstituut.nl


Deel op Social Media03-01-2018 13:30

Eind vorig jaar is de Nieuwe Kerk in Delft opnieuw in gebruik genomen, na een intensieve restauratieperiode onder leiding van Van Hoogevest Architecten. In de middenbeuk van de Nieuwe Kerk staan de Laclasica stoelen van het Spaanse STUA. SV Collection is de partner van STUA in Nederland. de inrichter uit Rotterdam spreekt van 'a match made in heaven'.

De Nieuwe Kerk Delft trekt jaarlijks 250.000 betalende bezoekers. Grote trekpleisters zijn de aanwezigheid van de koninklijke grafkelders en het grafmonument voor Willem van Oranje. "Het kerkgebouw is weer in uitstekende conditie en heringericht met een lange zichtas waarbij de stoelen Laclasica van STUA een echte eyecatcher zijn", aldus een woordvoerder van SV. "Binnen de architectuur en historie creëren ze een ruimte waar tijd geen rol speelt. Dat is waarom Jesus Gasca’s design Laclasica wordt genoemd."

www.sv.nl

 

Deel op Social Media02-01-2018 8:30

Op 7 december openden Jeanne Dekkers, Anton Zoetmulder en Elise Zoetmulder de eerste tentoonstelling van de serie Continuum, waarin het werk van Elise Zoetmulder centraal staat met als thema product en interieur. .

In de tentoonstellingenreeks onderzoekt het bureau haar continue ontwikkelingen en fascinaties en worden tegelijkertijd Elise en Anton Zoetmulder gepresenteerd als partners. De huidige tentoonstelling is te bezoeken  tot 7 januari. De volgende tentoonstelling zal geopend worden op donderdag 1 maart waarbij de onderwerpen architectuur en landschap geïllustreerd zullen worden door het werk van Anton Zoetmulder. 

www.jeannedekkers.nl
 


Deel op Social Media
02-01-2018 8:30

Onder de noemer Workspace biedt Het Nieuwe Instituut (Museumpark, Rotterdam) sinds kort werkplekken voor creatieve ondernemers en ondernemende creatieven in de wereld van architectuur, design en digitale cultuur. 

"In Workspace ben je omringd door het inhoudelijk programma van Het Nieuwe Instituut en heb je de mogelijkheid zelf activiteiten te organiseren, gebruik te maken van de faciliteiten van het instituut en actief onderdeel te zijn van het netwerk van architecten, digitale makers en ontwerpers", aldus een woordvoerder.

Met Workspace ondersteunt Het Nieuwe Instituut cultureel ondernemerschap, innovatie, talentontwikkeling, cross-overs tussen disciplines en kennisdeling. "Thema’s als stedelijke ontwikkeling, ontwerp- en materiaalinnovatie, automatisering, digitalisering en robotisering hebben binnen Het Nieuwe Instituut bijzondere aandacht."

Het Nieuwe Instituut benadert de verschillende ontwerpdomeinen vanuit een integraal perspectief. Mede onder invloed van digitale ontwikkelingen zijn oorspronkelijk gescheiden vakwerelden snel naar elkaar toe gegroeid. Met Workspace richt het instituut zich nadrukkelijk op architecten, ontwerpers én digitale makers.

www.hetnieuweinstituut.nl


Deel op Social Media01-01-2018 13:30

MoederscheimMoonen Architects gaat het nieuwe cultuurhuis ‘Huis van Eemnes’ ontwerpen. Het Rotterdamse architectenbureau is samen met bouwbedrijf Vaessen geselecteerd voor het ontwerp en de realisatie van deze multifunctionele accommodatie in Eemnes.

De gemeente en het bouwbedrijf uit Raamsdonksveer hebben op woensdag 20 december hun handtekening gezet onder het contract voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud. Het Huis van Eemnes wordt de centrale ontmoetingsplaats van het dorp. In deze nieuwe en duurzame accommodatie komen Eemnessers bij elkaar voor (binnen)sport, cultuur, educatie, informatie, advies, zorg en welzijn. Zo komen in Het Huis van Eemnes de bibliotheek, het sport- en cultuurcentrum De Hilt en vele andere voorzieningen en wordt het geheel samengevoegd tot één multifunctioneel centrum. Het zal een plek worden waar alle mensen uit Eemnes welkom en zelfs ´thuis´ zullen zijn.

Het gebouwontwerp wordt vormgegeven door de toepassing van een royale glazen gevel waarmee het gebouw een spraakmakende entree krijgt. De geschakelde dakvormen zorgen daarbij voor de overgang tussen binnen en buiten en geven het gebouw een krachtig kader. De centrale plek in het gebouw wordt de bibliotheek en de brasserie die in een open verbinding met elkaar staan en elkaar kunnen versterken. Daaromheen komen verschillende multifunctionele zalen en een grote sporthal.

Een bijzonder element in het ontwerp is ook te vinden in het interieur; daar verbindt een doorlopende ‘boekenkast’ de verschillende gebieden in het gebouw. Het is zogezegd een verbindend object: niet alleen ruimtelijk maar ook qua invulling. Er is plek voor het canon van Eemnes en de kunstwerken die in het atelier worden gemaakt kunnen er worden tentoongesteld; uiteraard tussen de boeken.

De gemeente Eemnes werkt eerst het ontwerp voor het Huis van Eemnes uit met MoederscheimMoonen Architects en Vaessen. Dat is naar verwachting klaar in juni 2018. Als de gemeente, de Stichting Huis van Eemnes en Bibliotheek Gooi en Meer het ontwerp hebben goedgekeurd, start Vaessen kort daarna met de bouw. Het is de bedoeling dat de bouwwerkzaamheden in juli 2019 gereed zijn, zodat het Huis van Eemnes in september in gebruik genomen kan worden.

www.moederscheimmoonen.nl

 


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >