Nieuws


26-09-2017 10:05

Paleis Het Loo in Apeldoorn wordt verbouwd. Van Eijk & Van der Lubbe is hierbij geselecteerd als interieurarchitect. het bureau laat weten 'supertrots' te zijn op de opdracht.

De komende jaren werkt Paleis Het Loo aan een grootscheepse renovatie en uitbreiding. Ruim 30 jaar na de openstelling van het paleis als museum is groot onderhoud noodzakelijk. Tegelijk met deze intensieve renovatie vindt een ondergrondse uitbreiding van museum Paleis Het Loo plaats. De nieuwbouw, ontworpen door KAAN architecten, biedt meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en publieksfaciliteiten. Bovendien kan de omvangrijke collectie beter worden gepresenteerd aan de museumbezoekers. Van Eijk & Van der Lubbe zal als interieurarchitect de nieuwe publieksruimtes ontwerpen.

Ontwerpers Niels van Eijk & Miriam van der Lubbe: "Paleis Het Loo heeft een rijk verleden dat zich ten volste toont in het Corps de Logis. Deze historische verhalen en beelden zullen wij op een hedendaagse manier toegankelijk maken met de inrichting van de nieuwbouw waardoor aangename en bijzondere verblijfsruimtes worden gecreëerd. Wij zijn blij en trots dat wij zijn geselecteerd om deze bijzondere opdracht te vervullen en kijken uit naar een resultaat waarbij historie, architectuur en multifunctioneel gebruik van het gebouw op een goede manier bij elkaar komen."


In 2021 is het vernieuwde en verbouwde paleis klaar.

www.vevdl.com
 

Deel op Social Media
25-09-2017 8:30

We lopen ons langzaam warm voor de Dutch Design Week, die eind oktober in Eindhoven gehouden wordt. Dat geldt overigens ook voor de VPRO. De omroep laat weten ruimschoots aandacht aan het evenement te gaan besteden.

"Terwijl er in Den Haag nog druk wordt gepraat, wordt er in Eindhoven volop gemaakt", stelt een woordvoerder. "Van 21 tot en met 29 oktober vindt daar Dutch Design Week plaats. De VPRO trekt dit jaar alle registers open om design en vooral de ontwerpers zelf in de schijnwerpers te zetten. In het nieuwe vijfdelige televisieprogramma De toekomstbouwers voelt Wilfried de Jong getalenteerde jonge designers aan de tand. Hoe zien zij de toekomst? Een vakkundige jury kiest vervolgens een winnaar die naar huis gaat met het VPRO Toekomst Bouwdepot ter waarde van 10.000 euro."

Behalve via het TV-programma de Toekomstbouwers (van 24 tot en met 28 oktober dagelijks op TV om 22.55 uur) besteedt de VPRO ook aandacht aan de DDW via de Radio (het programma Nooit Meer Slapen) en NPO Cultura. Voorts zal rijdens de DDW de eerste aflevering van de nieuwe VPRO-serie 'Robo Sapiens' getoond worden, een reis doort de wereld van robotica en kunstmatige intelligentie onder leiding van gids Jelle Brandt Corstius.

www.ddw.nl  


Deel op Social Media22-09-2017 8:30

Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie presenteren een samenwerking die gericht is op het ondersteunen van ontwerpers en het bevorderen van kennis op het gebied van architectuur voor, tijdens en na de zestiende Internationale Architectuurtentoonstelling van La Biennale di Venezia. De architectuurbiënnale zal van 24 mei tot 30 november 2018 plaatsvinden.

De twee instellingen bundelen hun krachten om de architectuurbiënnale van Venetië optimaal te benutten als internationaal podium voor de creatieve industrie, en het als katalysator op te vatten voor een langlopende discussie over de relatie tussen architectuur en samenleving. Deze discussie verhoudt zich direct tot Freespace, het thema dat is gekozen door Yvonne Farrell en Shelley McNamara, curatoren van de architectuurbiënnale van Venetië in 2018.

Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie lanceren samen een Open Oproep voor een publiek parallelprogramma van het Nederlandse paviljoen, geïntroduceerd door een reeks discussies rondom het thema 'Wpork, Body, Leisure'. Naast de gezamenlijke Open Oproep zal het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie nog twee Open Oproepen voor projecten uitschrijven met betrekking tot Freespace.

Het startschot voorde reeks discussies rondom de genoemde thema's  zal worden gegeven tijdens het evenement 'Machines of Freedom', op 26 oktober 2017 in het Temporary Art Centre Eindhoven, tijdens de Dutch Design Week.

www.stimuleringsfonds.nl


Deel op Social Media22-09-2017 8:29

Gemeente Roermond zal op 3 december bekend maken wie de winnaar is van de Limburg Design Award. Tevens wordt bekend gemaakt welke talentvolle ontwerper de Harrie Tillieprijs in ontvangst mag nemen.

De Limburg Design Award wordt om de twee jaar uitgereikt aan een actuele vormgever die (inter)nationaal werkzaam is. De prijs richt zich op hedendaags interieurontwerp en de link met de ontwerpen van Pierre Cuypers. De prijs heeft daarom als uitgangspunt ‘Vormgeving in het voetspoor van Pierre Cuypers’.
De Harrie Tillieprijs heeft als doel het stimuleren van de artistieke ontwikkeling van talentvolle ontwerpers. De prijs sluit zo meer aan bij zijn naamgever Harrie Tillie, tussen 1988 en 2001 de conservator van het Roermonds museum. Hij zette zich als conservator in om jonge, talentvolle kunstenaars een podium te bieden.

De jury heeft de volgende zes genomineerden voorgedragen. de kanshebbers voor de Limburg Design Award zijn Studio Drift:, Studio Formafantasma: en Overtreders W. Voor de Harrie Tillieprijs gaan op: Jólan van der Wiel, Sabine Marcelis en Noman studio. Hun werk is tot en met 25 februari 2018 te zien tijdens de expositie in het Cuypershuis.

De winnaar van de laatstgenoemde prijs ontvangt een geldbedrag van 1.000 euro, inzetbaar voor eigen talent ontwikkeling. De Limburg Design Award omvat een aankoop of opdracht ter waarde van 7.000 euro, uitgevoerd door het Cuypershuis in Roermond. Hiermee zal er in de vaste presentatie van dit museum blijvend aandacht zijn voor de winnaars van de Limburg Design Award. Door het uitreiken van de Limburg Design Award wil gemeente Roermond de bekendheid van Pierre Cuypers, zijn werk en gedachtegoed vergroten en het Cuypershuis profileren als platform voor hedendaags interieurdesign.

www.limburgdesignaward.nl

Deel op Social Media20-09-2017 8:30

Ontwerpcollectief LUST krijgt op 28 oktober tijdens de Award Show van de Dutch Design Awards de BNO Piet Zwart Prijs 2017 uitgereikt. Dat meldt de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers  (BNO). LUST is door de jury uit dertig voordrachten verkozen als winnaar vanwege de voorlopersrol die de studio vervult voor een nieuwe generatie.

De kern van LUST (een ontwerpstudio met bijbehorende onderzoekspoot) wordt gevormd door Jeroen Barendse, Thomas Castro en Dimitri Nieuwenhuizen. De studio werd in 1996 opgericht en maakt werk dat beweegt op het snijvlak van klassiek grafisch ontwerp, digitale media, informatietechnologie en architectuur. "LUST fungeerde als belangrijke voorloper op het gebied van onderzoek naar hoe de mens de wereld kan ervaren en bestuderen aan de hand van digitale technieken", aldus een woordvoerder van de BNO. "Werk van de ontwerpstudio en het in 2010 opgerichte LUSTlab is op veel internationale podia te zien geweest, onder meer bij het MOMA, het Cooper Hewitt Smithsonian Museum, het Walker Art Center Minneapolis, de Shanghai Biennale en het Stedelijk Museum Amsterdam."

De jury heeft met de keuze voor LUST het belang willen benadrukken van een onderzoekende en grensverleggende mentaliteit. Daarnaast benadrukt zij het belang van een volhardende houding en de drive die nodig zijn om aan bekende praktijken telkens weer nieuwe verkenningen toe te voegen en die kennis ook over te dragen aan nieuwe generaties.
Het is voor het eerst dat een collectief van ontwerpers wordt onderscheiden met de BNO Piet Zwart Prijs. Een bijzonder eerbetoon, temeer omdat de oprichters hebben besloten in september 2017 te stoppen met LUST.

De jury van de BNO Piet Zwart Prijs 2017 werd gevormd door Timo de Rijk (voorzitter BNO en juryvoorzitter), Pieke Bergmans, Gert Franke, Joost Grootens, Ed van Hinte en Koert van Mensvoort. Madeleine van Lennep (directeur BNO) was secretaris.
De BNO Piet Zwart Prijs 2017 wordt uitgereikt tijdens de Award Show van de Dutch Design Awards. Deze vindt plaats in de Effenaar in Eindhoven, op 28 oktober, en vormt de grande finale van de Dutch Design Week. Het werk van LUST zal te zien zijn in de tentoonstelling van de Dutch Design Awards, van 21 tot 29 oktober in het Veemgebouw op Strijp-S in Eindhoven.

De BNO Piet Zwart Prijs is een eervolle onderscheiding voor een excellente ontwerper of ontwerpteam met grote betekenis voor het vakgebied en een voorbeeldfunctie ten opzichte van de volgende generatie(s) ontwerpers. Tussen 1983 en 2013 is de prijs achtereenvolgens uitgereikt aan: Friso Kramer, Jan van Toorn, Wim Crouwel, Eva Besnyö, Nel Verschuuren, Jan Bons, Bruno Ninaber van Eyben, Gert Dumbar, Willem Diepraam, Marijke van der Wijst, Gerard Unger, Ulf Moritz en Paul Mijksenaar. 

www.bno.nl
 

Deel op Social Media20-09-2017 8:30

Architect Sjoerd Soeters heeft de erepenning van Zaanstad gekregen. Dat meldt het ANP. Soeters ontwierp het stadhuis van Zaandam. Het stadhuis valt op omdat het is opgebouwd uit acht enorm uitvergrote huisjes, met het uiterlijk van de typisch Zaanse groene houtbouw.

Soeters fungeerde als supervisor bij de aanpak van het centrum van Zaandam. "Hiermee heeft hij de afgelopen 15 jaar een belangrijk stempel gedrukt op de succesvolle vernieuwing van het stadshart van Zaandam'', aldus de gemeente. Soeters liet zich bij het ontwerp voor het stadhuis inspireren door de traditionele Zaanse architectuur. Het gebouw telt vier verdiepingen en heeft een oppervlakte van 25.000 vierkante meter. Onder het bijzondere stadhuis ligt een modern busstation dat eind 2010 in gebruik werd genomen.

https://pphp.nl/
 

Deel op Social Media
06-09-2017 13:30

OVG Real Estate, die medio augustus is gestart met de realisatie van Valley, heeft de verkoop van het gebouw aan RJB Group of Companies bezegeld. De komst van Valley kenmerkt de ontwikkeling van het nieuwe imago van de Zuidas, die de Gemeente Amsterdam aan het verbeteren is met multifunctionele bestemmingen en publieke ruimtes. Zo wordt Valley een mixed-use gebouw met woningen, kantoren, skybar, horeca, retail, ondergrondse parkeergarage en culturele voorzieningen.

Valley is door OVG Real Estate ontwikkeld en ontworpen door architectenbureau MVRDV. De prijswinnende architect Winy Maas is verantwoordelijk voor het ontwerp, dat een vernieuwend en natuurlijk karakter heeft. Valley ontleent haar naam aan het landschap dat over het gebouw loopt, dat doet denken aan een vallei. Internationaal erkende landschapsarchitect Piet Oudolf heeft het ontwerp van de beplanting van de vallei en de terrassen gemaakt. In lijn met het ontwerp, staat duurzaamheid en gezond werken en wonen centraal. Valley zal voor een groot deel ook publiekelijk toegankelijk zijn. De openbare ruimtes zullen dwars door en over het gebouw lopen. 

Jan Hein Tiedema, Executive Managing Director OVG Nederland: “Dit project laat precies zien hoe wij met vastgoed niet alleen duurzame en gezonde projecten ontwikkelen, maar ook een stadsdeel kunnen vernieuwen en aantrekkelijker kunnen maken. Het is een bijzonder project, omdat we met het realiseren van Valley lokaal een bijdrage kunnen leveren én een uniek ontwerp van Winy Maas mogen realiseren dat internationaal aanzien zal genieten. We zijn blij dat we met de verkoop van Valley de portfolio van RJB verrijken en kijken terug op een plezierige samenwerking.” 

RJB Group of Companies, een private vastgoedconcern opgericht door Ronny Rosenbaum, voegt Valley aan hun A-1 portfolio toe. David Beesemer, verantwoordelijk lid van de Directie van RJB Group of Companies: “Het duurzame en innovatieve karakter maakt Valley een waardevolle toevoeging. Deze belegging voor de lange termijn past perfect in ons recent ingezette diversificatiebeleid. We zijn trots op dit specifieke project gezien de impact die het zal hebben op de omgeving en kijken uit naar een succesvolle realisatie.”

David van Traa, directeur Zuidas, gemeente Amsterdam: “Valley is een unieke plek in Zuidas; een symbool voor de transformatie die de Zuidas ondergaat naar veel meer multifunctionaliteit waarbij de functies wonen, werken en voorzieningen binnen één gebouw onlosmakelijk met elkaar verbonden en vermengd zijn.”

De totale oppervlakte van Valley is circa 75.000 vierkante meter bvo met een maximale hoogte van ongeveer 100 meter voor de hoogste toren van het gebouw. Voor wat betreft het residentiële gedeelte gaat het om 196 appartementen variërend in grootte van 55 tot 700 vierkante meter, die allen voor verhuur bestemd zijn.
De eindgebruikers van de kantoorruimtes en parkeergarage zijn voor een groot deel al vastgelegd. Het project is gelegen aan de Beethovenstraat in Amsterdam, tegenover het hoofdkantoor van ABN AMRO en naast Sportpark Goed Genoeg (AFC). De oplevering van het gebouw vindt naar verwachting in 2021 plaats. De realisatie is in handen van Volker-Wessels-ondernemingen, G&S Bouw en Boele & van Eesteren.

www.ovgrealestate.nl


Deel op Social Media01-09-2017 8:30

Investeringsmaatschappijen TransEquity Network en Particon maken bekend dat ze de meerderheid van de aandelen van interieurbouwer Keijsers Interiors hebben overgenomen.

Keijsers Interiors is een gerenommeerde interieurbouwer gevestigd in Venray, met een eigen productielocatie in Polen. De onderneming richt zich met name op inrichting van winkels, kantoren, musea, hotels en zorginstellingen. De organisatie van Keijsers bestaat uit circa 25 mensen in Venray en ruim honderd mensen op de productielocatie in Polen.

Keijsers heeft een lange historie en een goede reputatie in de markt. In 2001 heeft DGA Ton van der Velden het bedrijf overgenomen van de oprichter omdat er geen opvolging in de familie beschikbaar was. Keijsers realiseert een gezonde winstgevende groei.
Van der Velden zocht voor de realisatie van de verdere groeiplannen van Keijsers naar een actieve partner die hem op strategisch, financieel en operationeel vlak kan ondersteunen. Deze partners heeft hij gevonden in TransEquity Network en Particon.

Volgens directeur Jurgen van Olphen van TransEquity Network past de acquisitie van Keijsers goed binnen de investeringscriteria van zijn bedrijf. “Keijsers heeft goede groeiperspectieven en een zeer ervaren ondernemer als directeur die gecommitteerd is om de groeidoelstellingen te realiseren. Daarnaast heeft het bedrijf uitstekende en langdurige relaties met grote klanten en heeft het de bedrijfsprocessen zowel in Nederland als Polen goed op orde”. 

Ton van der Velden: “We zijn verheugd dat we de juiste strategische partner hebben gevonden die onze ambitie om Keijsers te laten groeien, kan waar maken. Mijn visie is nu gericht op de toekomst om met deze partner ons bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Zodat ik ter zijner tijd met een gerust hart dit prachtige bedrijf kan overlaten aan een krachtig team.”

“Deze participatie past in de strategie van Particon om bedrijven in Zuidoost Nederland te steunen in hun groeiplannen. In dit geval een mooi Limburgs bedrijf met internationale klanten dankzij specifieke kennis en een gemotiveerd team. Keijsers kan nu als zelfstandige onderneming vanuit Venray de plannen verder tot uitvoering brengen” aldus directeur Gert van Heuvelen. 

Financiële details van de transactie worden niet vrijgegeven.

www.keijsersinteriors.nl
 

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >