Nieuws


25-07-2017 8:00

Brussels Design September is the place to be voor liefhebbers van design en bundelt meer dan honderd culturele en commerciële evenementen in Brussel. Een maand lang wordt de stad omgetoverd tot een platform voor ontmoetingen met tal van Belgische en internationale designers.

Het aanbod van Brussels Design September bestaat uit een waaier aan tentoonstellingen, conferenties, een Arts & Crafts parcours, Commerce Design Brussels en de Brussels Design Market. Allemaal plaatsen voor dialoog en ontmoetingen tussen designers, architecten en designliefhebbers. Een heus stadsparcours waarop je allerhande winkels, pop-up stores, galeries en culturele ruimtes kan ontdekken.

Het programma staat in het teken van de nieuwste trends in de Belgische en de internationale designwereld. Trouw aan de multidisciplinaire geest van het evenement gaat er ook speciale aandacht naar de verschillende bewegingen, invloeden, referenties en ambachten die een rol spelen in het design van vandaag. 

Dit jaar stelt Brussels Design September een aantal nieuwe zaken voor.

Tentoonstellingen van erkende designers in iconische plaatsen in de stad zoals het Horta Huis, Bozar of ook nog MAD Brussels versterken het culturele aanbod van deze editie.

De Brussels Design Market benadrukt het imago van Brussel, stad van de vintage: een vintage parcours in de stad, een tentoonstelling rond keramiek in Tour & Taxis en nog heel wat andere events vieren de vijftiende verjaardag van Brussels Design Market, tegenwoordig de grootste vintage markt in Europa.

Design van morgen en haar productie staan centraal in het parcours van Fablabs waar we 100% made in Brussels producten belichten. Een tentoonstelling in BIP stelt die verschillende producten voor.

Het parcours Arts&Crafts plaats dan weer juwelen in de spotlights. Ateliers en juweelontwerpers krijgen een ereplaats. 

Tot slot zal het Belgisch design aanwezig zijn met Alain Berteau, Marian Bautier, Jean-François d'Or, Nathalie Dewez een paar te noemen.


www.designseptember.be
 

Deel op Social Media24-07-2017 8:30

Bij Piet Hein Eek aan de Halvemaanstraat 30 in Eindhoven werd gisteren de tentoonstelling 'Black' geopend. De expositie toont kunst van kunstenaar Marc Mulders. Ook ios een aantal gezamenlijke werken van Mulders en Piet Hein Eek te zien.

“BLACK’ is de tweede solo-expositie van Marc Mulders in de Galerie van Piet Hein Eek. In deze tentoonstelling wordt  zowel donker als licht werk getoond waarmee het nieuwe omarmd wordt, zonder het verleden te verwerpen. Het donkere werk een van de meest opmerkelijke ontwikkelingen in het recente oeuvre van Marc Mulders en is ontstaan toen Piet Hein Eek vroeg of hij kleuren en licht niet in het duister wilde proberen te vatten. Na een lange weg van trial and error ontstond de serie van vijf schilderijen, ‘Moonlight Garden’, die afgelopen jaar op de PAN in Amsterdam is gepresenteerd. De tentoonstelling ‘BLACK’ toont een vervolg op ‘Moonlight Garden’.

Op de expositie is voorts de zogenoemde Stiltecorridor te zien. "Eén mens alleen is betrekkelijk ongevaarlijk en in onze beleving en overpeinzingen lijken we allemaal op elkaar", aldus een woordvoereder. "Desondanks heeft ieder mens een eigen discours en beleeft en ervaart de wereld op zijn of haar eigen manier. De Stiltecorridor, een dwarsdoorloopgang, met gebrandschilderde glas-in-loodramen aan weersuiteinden, biedt aan eenieder een eigen ervaring om het licht, duister en de kleur van Marc Mulders te beleven."

De Stiltecorridor is een gezamenlijk werk van Marc Mulders en Piet Hein Eek, die al in diverse projecten op het gebied van glasontwerp hebben samengewerkt en waarin letterlijk en figuurlijk hun beide werelden en de wens om iets goeds achter te laten samenkomen.

Een ander gezamenlijk werk is The Wall. Dit is een scheidingswand die bedoeld is om te verbinden. De glazen objecten van Marc Mulders en de buizen die Piet Hein Eek destijds overhield van de herontwikkeling van het RAG-Gebouw op Strijp-R, een voormalig Philips-bedrijventerrein in Eindhoven, komen samen in een scheidingswand. Deze wand wordt gemaakt van stukken buis en glazen schijven die, omdat het licht er van de ene naar de andere zijde doorheen speelt, juist verbindt. Het werk is tegelijkertijd rauw en geraffineerd en de buizen en schijven worden zorgvuldig tot een wand gecomponeerd. 


De expositie Black werd op 23 juli geopend en is te bekijken tot 15 oktober.

www.pietheineek.nl
 

Deel op Social Media21-07-2017 8:30

De gemeente Eindhoven heeft stedenbouwkundige en architect Winy Maas benoemd tot supervisor binnenstad. Hij gaat adviseren over alle grote ruimtelijke plannen in de binnenstad en de samenhang daartussen. Dat gaat over architectuur, stedenbouw en de openbare ruimte. Met het aanstellen van de supervisor wil Eindhoven een kwaliteitsslag maken naar een aangenaam verblijfsklimaat met allure. 

De afgelopen jaren ontwikkelden de High Tech Campus en de campus van de TUe zich tot aansprekende gebieden om te werken en te verblijven. Net als het oude Philips-terrein Strijp-S. In vergelijking daarmee bleef het Eindhovense stadscentrum bij die ontwikkelingen en de economische groeispurt van de regio een beetje achter. Afgezien van het TUe-terrein verdween eigenlijk hightech-bedrijvigheid die het gezicht van de stad bepaalt naar de randen van de stad. Dat Eindhoven één van de internationale high tech hotspots is in de wereld, is voor bewoners en bezoekers in de binnenstad niet echt merkbaar.

De gemeente wil de binnenstad ontwikkelen tot een centrum dat de concurrentie aan kan met andere attractieve centra in de wereld. Uiteraard met een eigen identiteit, passend bij de schaal van de stad. Een manier om dat te bereiken is het verder verdichten (via hoogbouw, transformatie en bijvoorbeeld de aanleg van binnenhoven) en veraangenamen van de binnenstad voor iedereen: Eindhovenaren, bezoekers en mensen die er werken. Meer groen en water, meer levendigheid, meer mogelijkheden voor ontmoeting en meer beleving.

De opdracht aan de supervisor is samenhang te brengen in de ruimtelijke plannen en projecten die daarvoor moeten zorgen. De uitdaging is om iedereen in de stad hierbij te betrekken. De binnenstad is van iedereen en iedereen mag over deze opgave meepraten. De supervisor zal dus niet achter een bureau gaan zitten om plannen te maken. Hij zal het debat aangaan met de stad en de samenwerking zoeken met iedereen die mee wil denken en doen. Samen moet er dan draagvlak ontstaan voor de manier waarop de binnenstad verder kan worden ontwikkeld. De start van dit proces vindt plaats tijdens de Dutch Design Week.

Wilbert Seuren, wethouder ruimtelijke ordening en financiën: “We zijn trots dat Winy Maas met zijn internationale ervaring bereid is om die rol van supervisor te vervullen. Wij denken dat hij bij uitstek in staat is om mee te denken over hoe we onze binnenstad zo aantrekkelijk en functioneel mogelijk kunnen maken.”
Winy Maas ziet de opdracht als een aantrekkelijke uitdaging: “Het centrum van Eindhoven lijkt van niemand te zijn, terwijl Eindhoven als het gaat om high tech en design een heel sterk profiel heeft. In andere steden bepaalt het centrum juist vaak de identiteit. Ik wil kijken hoe we dat in Eindhoven ook terug kunnen laten komen. En er is ruimte!”

www.mvrdv.nl
 

Deel op Social Media19-07-2017 13:30

Op een zonnige donderdagnamiddag in juni sprak Kitty de Groot bij Maasdam, tijdens een intern trainingsmoment. Haar gedeelde kennis delen wij natuurlijk ook weer graag. Daarom schreef Kitty een korte samenvatting van haar presentatie.

Kitty de Groot, interieurstrateeg, journalist en schrijfster van het boek ‘Nieuwe Werkvormen’, neemt de aanwezigen mee op pad door het Nederlandse kantoorlandschap van 1900 tot 2030. Van de invoering van de sociale wetgeving tot aan wat nog komen gaat. We staan stil bij onze cultuur en bij de megatrends die ons landschap doen veranderen. Meer openheid, zelfstandigheid en gelijkheid; het zijn de Nederlandse basiswaarden waarin we ons verder ontwikkelen. Waar een verandering erom vraagt passen we onze werkstijl en werkomgeving daarop gemakkelijk aan.

Anno nu gebeurt er veel: De kenniseconomie raast voort, technologie maakt ons mobiel en autonoom, de op te lossen problemen worden complexer, wat vraagt om een anti-hiërarchische manier van werken en om een open, op interactie gerichte werkomgeving om adequaat te kunnen schakelen in een steeds sneller veranderende markt.

Het scrummen doet zijn intrede; in hiërarchie loze teams werken we met elkaar en komen met regelmaat op een vaste projectplek bijeen. Deze plek hangen we vol met post-its, waarop staat wie, wat, wanneer doet. Het doen vindt plaats op een plek die past bij de taak en onze persoonlijke voorkeuren.

Als we met De Groot verder in de toekomst kijken, dan duizelt het ons. Organisatorische en technologische veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, dat eist zijn tol: een sterke toename in psychische belasting, denk aan stress en burn-out. Om de werknemer mentaal, sociaal en fysiek te ondersteunen dient het kantoorlandschap comfort, rust en sociale binding te bieden, door uitzicht op en contact met de natuur, een goede akoestiek, ergonomische meubelen, een huiselijke aankleding, vernuftige technologische innovaties. Geur, licht, warmte, beeld, geluid, lichaamspositie, worden per ruimte en per individuele zone automatisch ingesteld afhankelijk van voorkeuren, het project, de omgeving. Dat is het landschap van de toekomst, aldus de Groot.

Het boek van Kitty de Groot gaat verder in op dit onderwerp. Het boek is verkrijgbaar bij via de boekhandel, via Bol.com of via uUtgeverij Gelderland. #Nieuwe Werkvormen, een boek dat in de boekenkast hoort van eenieder die meer wil weten over de kunst van een succesvol interieurontwerp. De fotorijke publicatie richt aan de hand van thema’s als ‘Geschiedenis en toekomst’, ‘Het Nieuwe Werken in Nederland’ en ‘Duurzaamheid, gezondheid, identiteit, creativiteit en economie’ de spotlights op de kunst van het succesvol en innovatief inrichten van onder meer kantoren en onderwijsinstellingen. Aldus biedt dit naslagwerk kennis over en inzicht in de talrijke facetten van nieuwe werkvormen.

www.uitgeverijgelderland.nl
 

Deel op Social Media14-07-2017 8:30

Bij interieurinrichter Co van der Horst in Amstelveen onderscheidt men vijf interieurtrends. De indeling is gemaakt op basis van een bezoek aan een serie toonaangevende internationale interieurgerelateerde evenementen in onder meer Parijs, Milaan, Keulen en Londen.

"De opgedane kennis, contacten en inzichten nemen ze mee naar Amstelveen, waar de trends zichtbaar worden gemaakt op de winkelvloer en direct worden toegepast in het interieuradvies en re-style projecten", aldus een woordvoerder van het bedrijf. De volgende trends werden ontwaard door de specialisten van Co van der Horst:
 

1. Een frisse start: Groen

Planten, heel veel planten. Grote, hoge planten op de vloer, maar ook hangend in bakken aan het plafond en in open kasten. Groen komt ook terug in stoffen en wandbekleding en als groene gedachte in recycling en natuurlijke materialen.

Stephan van der Horst: “Elk jaar wachten we met spanning af wat de kleur van het jaar zal worden. Kleurinstituut Pantone kwam onlangs met de uitslag; in 2017 gaan we voor groen! De kleur Pantone Greenery is een heel verfrissende tint en roept bij ons direct het gevoel van de lente op. Een nieuw begin, een frisse start en natuurlijk de natuur!

In combinatie met zachte materialen, ronde vormen, hout, linnen ontstaat de harmonie waar de designmerken zo duidelijk naar op zoek zijn. Iedereen kiest voor elegantie en blijft weg van de blingbling. ”

2. Comfort dankzij luxe ambacht

Luxe materialen en structuren zijn weer zichtbaar. Natuursteen, bijzondere marmers en metalen als koper, messing en brons verwerkt in ronde, organische vormen.

De aandacht van ontwerpers en makers geeft ruimte voor comfort. Stoffen krijgen grovere structuren. Het karpet is steeds meer een element waarmee het interieur onderscheid maakt, met grote vlakken en diagonalen.

3. Van de catwalk: Colorblocking

Overgewaaid vanaf de fashion catwalk naar de interieurwereld. Colorblocking staat voor het combineren van opvallende kleuren om zo een gewaagd contrast te creëren. Grote merken zoals Dedar en Hermès zetten de colorblocking-trend komend jaar weer voort. De veilige weg wordt overgeslagen, beige- en crèmekleuren worden ingewisseld voor contrasterende, felle kleuren.

Textielspecialist Jacqueline van Gogh: “Een beetje lef is wel nodig, maar het resultaat mag er zijn. Denk aan de kleurige huisjes van Curaçao. Voor maximaal colorblocking resultaat geef je de muren een knallende kleur in combinatie met strakke, minimalistische meubels met eveneens een felle kleur. Op deze manier creëer je een scherp contrast tussen de kleuren.”

4. Van de fifties naar de eighties

De afgelopen jaren was er veel invloed uit de jaren 50 en 60 met een beetje jaren 80. Nu zijn de rollen omgedraaid, de jaren 80 voeren de boventoon, aangevuld met details uit de jaren 50 en 60.

Uit de jaren 50 blijven de donker gebeitste houttinten. Beige. Natuurlijke kleuren en materialen. Bouclé stoffen, dik leder en marmer. De eighties brengen kleur in combinatie met zwart. Hoogglans zwart gelakte frames en grafische dessins.

5. Zachte poedertinten

Naast de frisse en felle kleuren is een heel andere stijl in opkomst: poedertinten en natuurlijke kleuren in een presentatie die ingetogen is en draait om harmonie.

In de winkel in Amstelveen is deze trend zichtbaar in Studio Piet Boon; vrijwel geen zwart en wit meer, maar veel meer warme kleuren. Stephan van der Horst: “Ook Flexform en Minotti presenteren zich in 2017 grootser dan ooit. Ter compensatie wellicht, want de meubelen zelf zijn ingetogen en draaien om harmonie. Vorig jaar werd er nog speels geëxperimenteerd met kleur, dit jaar is dat helemaal naar de achtergrond en zijn de enige kleuren die we zien zachte poedertinten en natuurlijke kleuren.”

Naast de natuurlijke tonen (zand, beige en taupe) zijn ook de kleuren petrol blauw, groen, geel en de rose tonen veel gebruikt. Toegepast op een vergrijsde wijze zodat deze weer een natuurlijke uitstraling krijgen. 

www.covanderhorst.nl
 

Deel op Social Media12-07-2017 8:30

Alhoewel het er buiten evenetes een beetje somber uitziet, is het wel degelijk zomer. Een mooie tijd om een prijs uit te reiken aan het beste strandpavoljoen. Op 5 juli 2017 heeft het door Estida ontworpen en ingerichte Badhuys op Vlieland de award ontvangen voor het beste strandpaviljoen van 2017.

"Zowel het publiek als de vakjury konden niet om ‘t Badhuys heen", meldt een woordvoerder van Estida. "De zaak bestaat al sinds 1995 en was het eerste permanente strandpaviljoen van Nederland. Het moest in 2016 onder andere door strengere regels van Rijkswaterstaat minimaal 7 meter verplaatsen. De volledig opnieuw gebouwde zaak ging afgelopen april open en is met duizend vierkante meter een stuk groter dan het vorige paviljoen. Het publiek en vakjury prezen het moderne interieur met industriële elementen, duurzame karakter, schone uitstraling en de goede service."

Het nieuwe paviljoen straalt luxe, gezelligheid en toegankelijkheid uit. Het is een prachtig nieuw pand met heel veel zitruimte binnen en buiten. "Er zijn prachtige materialen gebruikt en beschikt over een fraaie open keuken. Daardoor krijg je de sfeer meteen mee." Daarnaast is het paviljoen goed bereikbaar voor invaliden door middel van een lange loopplank. 

www.estida.com

Deel op Social Media
12-07-2017 8:30

Château St. Gerlach is een buitenplaats van Maastricht: een uniek landgoed met luxe hotel, restaurant en spa, midden in het Zuid-Limburgse heuvelland. Mecanoo architecten ontwierp een elegant paviljoen dat 'bemiddelt' tussen de historische gebouwen: het Château uit 1730, de Sint Gerlachuskerk uit 1727, de Pachthof uit 1759 en Kasteelhoeve Broers uit 1668.

Het landgoed is nu duidelijk zichtbaar vanaf de openbare weg en heeft daarmee volgens Mecanoo een nieuwe betekenis gekregen voor het dorp Houthem. “Het St. Gerlach paviljoen is ontworpen met een genereus overstekend dak met een prachtige zeeg. De materialen zijn geïnspireerd op het omliggende Limburgse land: mergel, hardsteen en eikenhout”, aldus Francine Houben, creatief directeur van Mecanoo architecten. “Vanuit het paviljoen heb je wisselende uitzichten op het château, de heuvel, de grasweide en de kasteelhoeve.”

De drie multifunctionele ruimtes in het state-of-the-art paviljoen kunnen zowel los als gecombineerd gebruikt worden en zich lenen voor een grote variëteit aan bijeenkomsten en evenementen. De kasteelhoeve, een rijksmonument uit 1668, is in samenwerking met HVN Architecten zorgvuldig gerestaureerd en biedt ruimte aan kleine vergaderzalen en een koffie- en lunchconcept. De hoeve biedt zo een nieuwe publieke functie voor de lokale gemeenschap. Tussen paviljoen en kasteelhoeve ligt een intiem ‘dorpsplein’ dat bij goed weer gebruikt kan worden als uitbreiding van de foyer.

Camille Oostwegel sr., eigenaar van Château St. Gerlach: “Het spraakmakende St. Gerlach Paviljoen en de gerestaureerde unieke kasteelhoeve versterken en voltooien het monumentale ensemble en maken ons landgoed toekomstbestendig. Zowel de privé als zakelijke gast kunnen wij nu optimaal bedienen.” Het paviljoen en de kasteelhoeve werden officieel geopend door Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven.

www.mecanoo.com
 

Deel op Social Media11-07-2017 8:30

Op historisch katholieke bodem, waar eerder de nonnen van de Orde der Fransiscanessen in alle soberheid leefden, verrees ruim een jaar geleden het van alle luxe en grandeur voorziene Hotel Nassau Breda. Fabrikant Intersteel draagt met zijn tijdloos deurbeslag bij aan de indrukwekkende renovatie van het monumentale kloostercomplex.

In nauwe samenwerking met haar dealer Destil, die de aannemer en architect bij de renovatie van advies diende, leverde Intersteel het deurbeslag. "Er is gekozen voor één model deurkruk, leverbaar in zowel rvs als zwart, om een uniforme uitstraling met eigen accenten te creëren", meldt een woordvoerder. "Veel kleinere bouwkundige toevoegingen en verbindingen zijn uitgevoerd in staal, glas en zink. Hier past het gekozen deurbeslag van Intersteel prima bij. Zo kreeg de salon een deurkruk in rvs om de keuze voor lichte accenten en witte deuren te benadrukken. Vanwege de zwarte accenten in de ontbijtruimte werd daar gekozen voor een matzwarte deurkruk."


De afnemer is content met de oplossing van Intersteel. "We zijn bijzonder tevreden over het eindresultaat. Het voldoet helemaal aan wat we voor ogen hadden. Het deurbeslag van Intersteel heeft daar zeker aan bijgedragen", zo zegt general manager Päivi Hagedoorn.

www.intersteel.nl
 

Deel op Social Media10-07-2017 8:30

5 juli heeft de jury van NRP Gulden Feniks in DeFabrique de winnaars van NRP Gulden Feniks 2017 bekend gemaakt.  Ex Interiors is samen met Wiegerinck en Inbo de winnaar geworden voor de renovatie van Radboud UMC Tandheelkunde in Nijmegen. 

"De renovatie van Tandheelkunde is buitengewoon knap en straalt echt vakmanschap uit. De brutalistische betonarchitectuur heeft een nieuwe kwaliteit gekregen. Bovendien toont de renovatie in alle aspecten dat de opdrachtgever en architect elkaar met hun lef en visie begrip prachtig hebben aangevuld", aldus de jury.

Tandheelkunde kent een bijzondere mix van doelgroepen. Naast studenten tandheelkunde en mondzorg, komen er ook verschillende type patiënten. Enerzijds heeft men te maken met ‘gewone’ patiënten, anderzijds met patiënten met lichamelijke en geestelijke beperkingen of juist angstige patiënten. In het interieurontwerp is met al deze doelgroepen en hun emoties rekening gehouden.
 
Bij de start van het ontwerp van het interieur is de Japanse tuin als uitgangspunt genomen. Het idee achter de Japanse tuin is dat een natuurlijk landschap wordt aangelegd, maar dan in perfectie. De tuinen stralen rust en sereniteit uit. In dit interieur wordt deze perfectie weerspiegeld in zowel de heldere en minimalistische indeling, als ook in de keuze van materialen. Strakke, witte meubels en gietvloeren zijn verrijkt door grote tapijten. De gehele sfeer straalt professionaliteit en kwaliteit uit in een omgeving gekenmerkt door warmte en vertrouwen.
 
"Het interieur straalt uit dat je te maken hebt met goed opgeleide professionals die weten wat ze doen: goed opgeruimd, overzichtelijk, toegankelijk", aldus de jury. "Het oude Tandheelkunde was een in zichzelf gekeerd volume; somber, donker, hiërarchisch en ontoegankelijk, met een bijbehorende stijl van besturen. Door de ingrijpende renovatie toont het gebouw zich nu als een open ‘lichtvoetige’ instelling waar je niet alleen gemakkelijk naar binnen loopt, maar waar – aldus de opdrachtgever – ook de stijl van besturen een stuk helderder is geworden. Dat is een prestatie van formaat."

NRP reikt ieder jaar de NRP Gulden Feniks prijzen uit aan de beste en meest innovatie renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland. NRP Gulden Feniks is meer dan alleen een felbegeerde prijs. Het is vooral een prijs om van te leren. Ieder jaar worden daarom de inzendingen geanalyseerd en trends in de renovatie- en transformatiesector waargenomen. In Nijmegen is met de renovatie van Tandheelkunde extra kwaliteit aan de stad en de plek toegevoegd in plaats van dat er alleen iets behouden is.”

Het Tandheelkundegebouw is een project van Ex Interiors, Inbo, Wiegerinck, Deerns en Croes en Facilicom, ontworpen voor UMC Radboud Tandheelkunde.

www.nrpguldenfeniks.nl
 

Deel op Social Media
08-07-2017 8:30

Het is niet raadzaam de titelbescherming van interieurarchitecten af te schaffen. Tot die conclusie komt het College van Rijksadviseurs (CRa) in een advies dat is uitgebracht aan de ministers van EZ, OCW en BZK. Dat meldt de bereopsvereniging BNl.

Aanleiding voor het advies is het Nationaal Actieplan gereglementeerde beroepen, dat de minister van Economische Zaken in 2015 aan de Tweede Kamer aanbood. Hierin werd de vraag gesteld of de titelbescherming van interieurarchitecten “nog passend is”.

Het college acht afschaffing van de titelbescherming om een aantal redenen ongewenst. Ten eerste omdat interieurarchitectuur een vak op zich is. Titelbescherming maakt de buitenwereld duidelijk dat het om een zelfstandige discipline gaat, waarvoor een gespecialiseerde opleiding en beroepservaring noodzakelijk zijn. Ten tweede wist de commissie op het publieke belang van de interieurarchitectuur. Het interieur van kantoren, fabrieken en openbare gebouwen is voor veel burgers de omgeving waarin ze een groot deel van hun tijd doorbrengen. Aan de inrichting van die ruimten moet daarom hoge eisen worden gesteld. 

In de derde plaats zou intrekken van de titelbescherming volgens de commissie de verbinding met de beschermde zusterdisciplines (bouwkundige architectuur, tuin- en landschapsarchitectuur en stedenbouw) onherstelbaar beschadigen. En ten vierde zou een dergelijke stap een abrupte breuk zijn met het beleid dat in enkele decennia tot stand is gekomen, met schadelijke gevolgen voor het beroep zelf, de kennis die op dit gebied is verzameld en de gecreëerde opleidingsstructuur.

www.bni.nl
 

Deel op Social Media05-07-2017 8:30

Architect Winy Maas (MVRDV), ontwerpers Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk (Atelier NL) en journalist Marcus Fairs (Dezeen) zijn de ambassadeurs van Dutch Design Week (DDW) voor de komende editie.

Nieuw dit jaar is de keuze voor niet twee, maar drie ambassadeurs. Deze uitbreiding is ingegeven om het internationale accent van het ambassadeurschap te versterken, iets waar alle drie de ambassadeurs om bekend staan, aldus de organisatie achter DDW (Dutch Design Foundation). 

Sinds 2009 stelt DDW twee partijen uit het ontwerpveld aan als pleitbezorgers van Dutch design in het algemeen en de week in het bijzonder. Dit jaar zijn drie ambassadeurs gekozen. Zij vormen een goede afspiegeling van design in de volle breedte en zetten hun netwerk in om verbindingen te leggen. Bovendien vormen zij een klankbord voor deelnemers en bezoekers en ontwikkelen in samenwerking met de organisatie enkele bijzondere activiteiten die tijdens de week plaatsvinden. 

De zestiende DDW, het grootste designevenement van Noord-Europa, vindt plaats van zaterdag 21 tot en met zondag 29 oktober in Eindhoven. De organisatie verwacht dit jaar 2.500 deelnemers, die verspreid over honderd locaties werk en concepten presenteren. In september is het complete programma bekend.

www.ddw.nl
 

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >