Nieuws


29-06-2016 8:30

TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros starten de afbouw van gebouw A op de Roeterseilandcampus. Dit wordt de nieuwe thuisbasis van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Naast nieuwe voorzieningen voor onderwijs en onderzoek biedt het gebouw straks ook ruimte voor kleinschalige winkels en horeca. Gebouw A gaat in augustus 2017 open.

Tussen het nieuwe gebouw van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en het gebouw van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen bouwt J.P. van Eesteren een hoofdentree voor beide gebouwen. Onder de hoofdingang legt de bouwer een fietsenkelder aan met ruimte voor 2200 fietsen. Daarnaast komen er in het pand de grootste collegezaal van de UvA die plaats biedt aan 450 mensen, twee kleinere zalen voor elk 150 personen en zes seminarzalen.

Verder bouwt J.P. van Eesteren een juridische bibliotheek, een oefenrechtszaal en minimaal 275 studieplekken. Daarnaast worden daklichten en een groen dak gerealiseerd. Croonwolter&dros neemt de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor al deze ruimtes voor haar rekening.

Om de overlast voor studenten, omwonenden en medewerkers te minimaliseren en om te gaan met de beperkte werkruimte en andere werkzaamheden op de campus, hanteren de TBI-ondernemingen een uitgekiende logistieke planning. Zo bevindt de gehele transportroute voor de werkzaamheden zich in het gebouw, doordat de tijdelijke goederenlift in het atrium staat. Het grootste deel van de werkzaamheden kan hierdoor inpandig plaatsvinden.

De boor- en hakwerkzaamheden worden geclusterd uitgevoerd om de periode van overlast zo kort mogelijk te houden. Daarbij wordt er onder andere rekening gehouden met de tentamenperiodes. Ook maken de bouwers gebruik van een tijdelijke, inpandige opslag van materialen. De benodigde materialen leveren de TBI-ondernemingen precies op het juiste moment en in kleine hoeveelheden aan. Zo brengt Croonwolter&dros de luchtbehandelingsinstallatie in geprefabriceerde onderdelen naar gebouw A en zet deze pas ter plekke in elkaar.

In juni 2017 ronden J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros de bouwwerkzaamheden af en start de UvA met de inrichting. In het collegejaar 2017-2018 worden de gezamenlijke entreehal, fietsenstalling, parkeergarage, studieplekken en onderwijszalen in gebruik genomen.

www.tbi.nl

Deel op Social Media28-06-2016 9:06

De beoordelingscommissie - vertegenwoordigers van het museum en de gemeente - heeft unaniem voor de visie van Benthem Crouwel Architects gekozen voor de uitbreiding en vernieuwing van Museum Arnhem. Belangrijke overwegingen van de commissie zijn de helderheid en de eenvoud van het ontwerp, het ontzien van de eeuwenoude stuwwal en de briljante vondst van een openbaar toegankelijke veranda in de nieuwbouw.

In de visie van Benthem Crouwel Architects wordt het gebouw uit 1873 van Cornelis Outshoorn in oude luister hersteld. De unieke ligging van het museum en de kenmerkende kwaliteiten van het gebouw worden versterkt: het landschap gaat een grote rol spelen in de beleving van het museum, er komen zalen die volledig gewijd zijn aan het ervaren van kunst, en de koepel krijgt zijn originele, ruimtelijke karakter terug.

De oorspronkelijke structuur van het gebouw wordt weer zichtbaar gemaakt. Door de symmetrie van het bestaande gebouw te herstellen ontstaat een helder, duidelijk leesbaar bestaand gebouwvolume. De als tijdelijk bedoelde vleugel aan de oostzijde wordt gesloopt, en de verschillende gebouwdelen en hun functies worden overzichtelijker. Beide vleugels krijgen een nieuwe galerij aan de tuinzijde.

Een nieuw volume aan de westzijde beweegt mee met de stuwwal en zorgt dat de tuin weer één geheel wordt. De nieuwe vleugel biedt op meerdere manieren uitzicht op, en contact met, het landschap: de natuur van de stuwwal, de beelden en de binnentuin, de vergezichten naar de Rijn, Betuwe en de Spoorbrug Oosterbeek, en het zicht op de stad Arnhem. Wat de nieuwe vleugel uniek maakt ten opzichte van de huidige, is dat hij aan beide zijden uitsteekt. Hierdoor is hij zowel vanaf de Utrechtseweg en Onderlangs goed zichtbaar. Het deel dat uitkraagt aan de zuidzijde, boven de stuwwal, accentueert de hoogteverschillen tussen museum en stuwwal: uitkijkend over het landschap lijk je boven de bomen te zweven.  

Het juryrapport vermeldt: “De helderheid in de visie en de afwisseling tussen kijken naar kunst en naar landschap spreken de jury zeer aan bij Benthem Crouwel. Een strip met losse zalen en verbindende tussenruimtes biedt pauzemomenten. Een prettige blij op de beeldentuin en mooie vergezichten, belevenissen die het museum graag ziet. […] Het unique selling point van het museum, de mooie plek in het landschap met unieke vergezichten, wordt zo maximaal benut. De openbaar toegankelijke trap die de strip van oost naar west doorboort, biedt het publiek een venster op de rivier zoals de Rijnzaal dat nu doet. De jury noemt dit een bijzonder goede vondst. Bezoekers die het museum vanaf Arnhem Centraal via de Utrechtseweg naderen worden er door de trap naar dit venster op gewezen dat daar iets bijzonders is. De trap is tegelijk ook een tribune voor voorstellingen in de museumtuin. Het gebouw als geheel noemt de jury ‘logisch’ en een uitroepteken in het landschap.”

Saskia Bak (directeur Museum Arnhem): “Wij zijn buitengewoon enthousiast over de visie van Benthem Crouwel Architects. Het biedt mogelijkheden om prachtige tentoonstellingen te maken. Daarnaast wordt Museum Arnhem een fijne plek om te verblijven én om vrije tijd te besteden. Ook inspireert de visie meer te doen met cross-overprogrammering. Wij kijken ernaar uit onze bezoekers behalve in de zomer, ook in de winter volop te laten genieten van de beeldentuin.”

Met de bouw zal op basis van de huidige inzichten eind 2017 begonnen worden. De vernieuwing kost ruim elf miljoen euro. Het museum krijgt 550 vierkante meter expositieruimte erbij. Ook komt een nieuwe entree en worden de publieksfaciliteiten verbeterd.

www.benthemcrouwel.com

Deel op Social Media 

27-06-2016 8:30

Peter Saville, Lernert & Sander, Kunlé Adeyemi, Zapiro, Joep Beving en Selly Raby Kane: de line-up van de zesde editie van What Design Can Do Live (30 juni & 1 juli) is opnieuw indrukwekkend. Het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam is twee dagen het podium voor 20 internationale sprekers, break-outs, netwerkbijeenkomsten en een –  gratis toegankelijke – tentoonstelling van de 25 beste inzendingen van de What Design Can Do Refugee Challenge.

Dat design zo veel meer is dan een esthetisch sausje heeft het jaarlijkse What Design Can Do Live sinds zijn start in 2011 inmiddels overduidelijk aangetoond. Dit jaar is gezocht naar prikkelende thema’s als What Africa Can Do for Europe. Nu de EU vol in een crisis is geschoten door het uitstappen van de Britten, is het nog interessanter wat een keur aan Afrikaanse designers – van architecten, app-designers, mode- en productontwerpers – te zeggen hebben over de kracht van Afrika versus de vertwijfeling van het Oude Continent.

Met thematiek van Afrika tot muziek en een spectaculaire afsluiter in de vorm van de verkiezing van de vijf beste ideeën voor de Refugee Challenge heeft deze editie alles in zich om een gedenkwaardige aflevering te worden van de jaarlijkse conferentie over het maatschappelijk belang van design.

www.whatdesigncando.nl

Deel op Social Media 

24-06-2016 8:30

De NRP Gulden Feniks 2016 prijzen zijn deze week uitgereikt in het Volkshotel in Amsterdam. De winnaars zijn dit jaar Fort bij Vechten in Bunnik (Gebiedstransformatie), De Timmerfabriek in Schiedam (Transformatie) en Bouw van Jou in Deventer (Renovatie).

De prijzen zijn uitgereikt onder leiding van juryvoorzitter Karin Laglas. NRP reikt elk jaar de NRP Gulden Feniks uit aan de beste en meest innovatieve (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland: de 'Oscars' van het vakgebied. NRP Gulden Feniks is nadrukkelijk een prijs om van te leren, die de belangrijkste ontwikkelingen in het vakgebied laat zien en meest inspirerende projecten.

De categorie Gebiedstransformatie telde dit jaar acht inzendingen. Hieruit werd naast de winnaar Fort bij Vechten (Bunnik) ook Meyster’s Buiten (Utrecht) genomineerd. Uit het juryrapport: “Fort Bij Vechten is prachtig herbestemd tot onder andere Waterliniemuseum. Wie zoiets moois van een dichtgegroeid fort weet te maken, en op zo’n aansprekende manier het verhaal weet te vertellen over de betekenis die het fort ooit had, verstaat zijn vak."

De categorie Transformatie telde dit jaar 32 inzendingen. Winnaar werd de Timmerfabriek (Schiedam). Gemeentehuis Zevenaar (Zevenaar) en Post120 (Dordrecht) waren de overige genomineerden in deze categorie. Uit het juryrapport: “De jury roemt de Timmerfabriek als een buitengewoon goede transformatie. Het is ronduit gedurfd om op zo’n moeilijke locatie te investeren in een voornaam kantoorpand."

In de categorie Renovatie kwamen dit jaar 42 inzendingen binnen. Uit een gevarieerd aanbod koos de jury voor Bouw van Jou (Deventer) als winnaar. Daarnaast werden de circulaire herhuisvesting van Liander (Duiven) en Building 026 (Arnhem) genomineerd. Uit het juryrapport: “Volgens de jury vertegenwoordigt Bouw van Jou een van de grootste renovatieopgaves waar ons land voor staat: de onderkant van de kopersmarkt op weg helpen naar een eerste woning. De renovatie is volgens de jury even liefdevol als zorgvuldig en met oog voor detail uitgevoerd.

Alle inzendingen voor NRP Gulden Feniks 2016 zijn te bekijken op de website nrpguldenfeniks.nl. Hier is ook het NRP Gulden Feniks 2016 Jaarmagazine met daarin niet alleen de winnaars, genomineerden en overige inzendingen, maar ook het volledige juryrapport, de analyse en interessante artikelen te bestellen.

www.nrpguldenfeniks.nl

Deel op Social Media 
 

22-06-2016 15:30

Opmerkelijk nieuws uit de architectenwereld: per 1 september 2016 zal Soeters Van Eldonk architecten ophouden te bestaan. 

Sjoerd Soeters zet al zijn activiteiten voort met zijn vaste team van medewerkers en directeur Walther Kloet, onder de titel: PPHP, "Pleasant Places, Happy People". Erik Wiersema, stedebouwkundige en architect, bekend onder meer van het recent opgeleverde Calvijn College in Amsterdam West, voegt zich bij het PPHP-team.

Jos van Eldonk start samen met Mariëtte Broesterhuizen, Mirko Post en Berend Hoffmann (Het Keizerrijk architecten) als partners het bureau Local Affairs. Met het vaste team van medewerkers worden alle werkzaamheden met onveranderd enthousiasme voortgezet.

Deel op Social Media22-06-2016 8:00

De Energy Academy Europe wordt volgens architectenbureau Broekbakema het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland en hét voorbeeld als het gaat om vernieuwende manieren van omgaan met energie. Hoe dat nou precies gaat werken? De Rijksuniversiteit Groningen heeft er een inspirerende film over laten maken.

Op de Zernikecampus in Groningen zal in 2016 de Energy Academy Europe gerealiseerd zijn: een topinstituut waarin onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven samenwerken aan onderzoek en innovatie op het gebied van energie. Het gebouw vormt dé plek waar studenten, onderzoekers en ondernemers uit binnen- en buitenland elkaar ontmoeten om de internationale energievoorziening te verduurzamen en geschikt te maken voor volgende generaties.

www.broekbakema.nl

Deel op Social Media 

17-06-2016 13:22

Gisteren 16 juni 2016 is tijdens een feestelijke avond House of Smart, ontworpen door Maurice Mentjens, de winnaar geworden van de prestigieuze Herengracht Industrie Prijs. Voor de jury was het geen eenvoudige opgave een winnaar te selecteren. Uiteindelijk kozen zij op basis van lef, schoonheid en eigenzinnigheid voor het Eindhovense winkelinterieur geïnspireerd op de cortex cerebri.

De jury, bestaande uit Prof. Cees Dam (voorzitter), Madeleine van Lennep, Joep van Lieshout, Rutger van Oldenbeek en Anne van der Zwaag, was blij met het hoge aantal van ruim 200 inzendingen, waarbij alle categorieën interieurontwerp goed waren vertegenwoordigd. Bovendien was de kwaliteit van de inzendingen hoog: er gebeurt veel op het gebied van interieurontwerp in Nederland.

De genomineerde projecten waren: Bravis ziekenhuis intensive care unit, Roosendaal (MAS architectuur, Daan ter Avest en Joost Berger i.s.m. Lies Willers), House of Smart, Eindhoven (Maurice Mentjens), Nationaal Militair Museum, Soest (Kossmann.dejong), Schouwburg de Kampanje, Den Helder (Van Dongen Koschuch architects and planners, Patrick Koschuch) en The Roast Room, Amsterdam (Studio Modijefsky & Studio Molen).

Alle genomineerde projecten beantwoordden volgens de jury aan de gestelde criteria: authenticiteit, originaliteit, kwaliteit, innovatie én avontuur. Ze koos uiteindelijk voor de inzending van House of Smart, die het meest getuigt van eigenzinnigheid, lef en schoonheid.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro en een spectaculaire, door de Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout, ontworpen trofee.

Herengracht Industrie Prijs 2016 is een initiatief van Lensvelt, Modular, Mosa, Fritz Hansen, Kvadrat, Vola, Not Only White, D-Line, Gira, Desso, Qbiq, Normann Copenhagen, Bolidt en Fritsjurgens.

www.herengrachtindustrieprijs.nl

Deel op Social Media 

15-06-2016 9:50

Aanstaand weekend is het weer de Dag van de Architectuur. Ter gelegenheid van het landelijke evenement zet de B+O Groep op zaterdag 18 juni van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren open. De architecten, projectleiders, ontwerpers en tekenaars laten op deze dag zien wat zij doen.

Daarnaast geven de architecten vrijblijvend esthetisch advies aan bezoekers met kleine of grote verbouw- of nieuwbouwplannen. Ook worden er demonstraties 3D-inmeten gegeven en kunnen kinderen hun eigen droomhuis ontwerpen met maquettemateriaal. Verder kan de bijzondere Gasfabriek worden bewonderd tijdens een van de rondleidingen.

Tijdens de Dag van de Architectuur (die in feite op 3 dagen plaatsvindt: 17, 18 en 19 juni) laten onder andere architectenbureaus in Nederland zien wat zij doen en waar zij mee bezig zijn. Zo ook de bedrijven van B+O Groep, bestaande uit B+O Architectuur en Interieur, B+O Landschap en Stedenbouw. B+O Management en Advies en B+O Bouwkunde en Techniek. De bezoekers krijgen tijdens de dag onder andere uitleg over de visie, de totstandkoming en de uitvoering van verschillende projecten.

www.dvda.nl

Deel op Social Media 
 

09-06-2016 10:44

BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus, en projectontwikkelaar Synchroon slaan de handen ineen en lanceerden woensdag 8 juni tijdens de Provada een nieuw programma om jong ontwerptalent in de architectuur te inspireren en te ontwikkelen: ‘Next Step Program’. Afgelopen maandag berichtten we hierover op insideinformation.nl, ook in deze rubriek 'Ontwerp en Architectuur'.

De bijbehorende website is gelanceerd door Tobias Verhoeven, adjunct directeur van Synchroon, en Nathalie de Vries, voorzitter van de BNA. Architecten kunnen zich aanmelden via de site www.nextstepprogram.nl. Alle architecten tot 40 jaar kunnen zich aanmelden, met een bureau dat niet ouder is dan 5 jaar en een project niet ouder dan 2,5 jaar.Dit nieuwe programma stelt een drietal jonge getalenteerde architecten in staat om de cruciale vervolgstap te zetten na een eerste gerealiseerde project van uitzonderlijke kwaliteit. The Next Step Program biedt door een vakkundige jury geselecteerde architecten een podium bij het publiek en laat hen kennis maken met toonaangevende partijen in de bouw. In de jury zitten onder andere Nanne de Ru (Powerhouse), Sascha Glasl (Space & Matter), Joop de Boer (Pop Up City) en Bob van Reeth (Voormalig Vlaamse bouwmeester)

Het programma biedt deelnemers persoonlijke ontwikkeling, promotie, kansen voor een carrièrestap. De drie genomineerde architecten krijgen: een podium om hun werk te tonen bij de TU delft, een exclusieve ontmoeting en uitwisseling met de Nederlandse topbureaus tijdens de Dutch Design Week, een jaar alle service van de BNA, die normaliter exclusief voor leden is, en er is een kans op de Next Step Award; een mooie geldprijs van 10.000 euro om de ‘Next Step’ in de praktijk mogelijk te maken.

www.bna.nl

Deel op Social Media


06-06-2016 8:30

De Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus en projectontwikkelaar Synchroon slaan de handen ineen en lanceren een programma om jong ontwerptalent in de architectuur te stimuleren en te inspireren: ‘Next Step Program’.

Dit nieuwe programma stelt een drietal jonge getalenteerde architecten in staat om de cruciale vervolgstap te zetten na een eerste gerealiseerde project van uitzonderlijke kwaliteit. Het Next Step Program biedt door een vakkundige jury geselecteerde architecten een podium bij het publiek en laat hen kennis maken met toonaangevende partijen in de bouw. Bij het programma is een geldprijs van 10.000 euro voor het winnende talent, beschikbaar gesteld door Synchroon.

“Met The Next Step Program brengen wij de maatschappelijk betrokkenheid van jonge architecten over het voetlicht. Hun projecten zijn toekomstgericht en kenmerken zich door een meerwaarde voor de stad, wijk of buurt. Als BNA willen wij jong talent aan ons binden, onder andere met dit programma”, aldus BNA directeur Fred Schoorl.

“Wij willen betekenis gegeven aan de kracht van architectuur en hiermee Nederland een stukje mooier maken. Daarom vinden wij het belangrijk om jong talent te stimuleren door middel van The Next Step Program”, licht Tobias Verhoeven, directielid van Synchroon, toe.

Het programma biedt deelnemers persoonlijke ontwikkeling, promotie, kansen voor een carrièrestap en een substantiële geldprijs om de ‘Next Step’ in de praktijk mogelijk te maken. Het Next Step Program wordt woensdag 8 juni om 11.00 uur op de vastgoedbeurs Provada gelanceerd. De lancering ziet er woensdag 8 juni  als volg uit:

11.00 uur            Ontvangst in de stand van Synchroon, hal 9, standnummer 20A

11.30 uur            Speech Tobias Verhoeven, directielid van Synchroon en speech Nathalie de Vries,

voorzitter van de BNA

11.40 uur            Ondertekenen van de overeenkomst

11.45 uur            Lanceren van de website

11.50 uur           Vragen vanuit publiek  

12.00 uur           Lunch op de stand van Synchroon

www.bna.nl

Deel op Social Media


03-06-2016 8:30

De BNA heeft de zogenoemde DNA Award gewonnen. Uit in totaal vier kandidaten is de BNA gekozen als meest vernieuwende vereniging. De prijs wordt voor het eerst uitgereikt in Nederland door De Nederlandse Associatie (DNA). Deelname was open voor alle verenigingen.

Uit vier kandidaten is de BNA tijdens het DNA-congres op 2 juni in Noordwijkerhout gekozen door de congresdeelnemers.Fred Schoorl, BNA-directeur en winnaar: "We zijn trots dat anderen vinden dat wij, samen met leden, erin zijn geslaagd op een relevante manier te vernieuwen. Het is bijzonder te noemen dat de branche veerkracht heeft getoond in een hele moeilijke tijd. Wat we weten is dat verandering en vernieuwing de enige constante factor is en verbinden en samenwerken de sleutels voor de nieuwe vereniging."

De jury droeg behalve BNA ook Onderhoud.nl, Scouting en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging voor. Volgens de jury laten deze vier vernieuwers scherp inzicht zien, lef om zaken echt anders aan te pakken, inventiviteit, soms innovatief en  ze hebben er ook al duidelijk resultaat mee behaald. De jury heeft niet gekozen voor alleen nog een mooi plan. Verenigingen bestaan in vele soorten en maten, dus het blijft lastig om ze echt langs één lat te leggen, maar het verrassende is dan toch weer dat de jury unaniem is in haar voordracht.

De jury bestaat uit: Ferry Koster, hoogleraar innovatieve samenwerking, Tim van der Rijken, VACO, daarvoor adviseur bij Berenschot, Hester Duursema, BLN-Koninklijke Schuttevaer, DNA bestuurslid onderzoek en educatie, Marten van de Wetering, ActiZ , DNA bestuurslid congres en events, Jeanne Hoogers, hoofdredacteur VM, Marcel Gasseling, Gasseling Search en Polderbanen.

www.bna.nl

Deel op Social Media 

01-06-2016 8:00

Nederlandse architectenbureaus doen mee aan de film ‘ Sense of Belonging, Dutch architects on refugees’ over huisvesting van vluchtelingen in Europa. Met deze film toont de BNA zijn bijdrage aan het thema van Venetië ‘Reporting from the Front’.  Deze film is tot en met 27 november te zien op de Biënnale in Venetië in Palazzo Mora.

"‘Migratie is onderdeel van de Europese geschiedenis en wij denken dat de Biënnale met dit thema de plek is om architecten en andere doelgroepen te laten zien hoe wij kunnen bijdragen aan de urgentie om vluchtelingen een ‘sense of belonging’ en een ‘sense of place’ te bieden", aldus BNA-directeur Fred Schoorl.

In het Pallazo Mora, het Europese Culturele Centrum, wordt de film vertoond. Dit Palazzo is onderdeel van het officiële Biënnale programma en kent naast de inzending van de BNA het werk van uiteenlopende architecten en kunstenaars waaronder het werk van Min2 en Studio Frank Havermans. In totaal hebben zes architecten meegewerkt aan de film. Ook de COA is vertegenwoordigd met directeur huisvesting, Carolien Schippers. De film is afgelopen vrijdag voorvertoond aan een gezelschap van Nederlandse architecten en aan de Nederlandse delegatie.

De 20 minuten durende film vertelt hoe architecten denken bij te dragen aan de huisvesting van vluchtelingen in Europa. Elke architect vertelt een persoonlijk verhaal en heeft een eigen visie op hoe architecten bij kunnen dragen aan het oplossen van deze urgentie in Nederland. "Na de Tweede Wereldoorlog geloofden we niet dat we opnieuw moesten nadenken over het verlenen van onderdak aan vluchtelingen die in zulke grote aantallen wegvluchten uit oorlogssituaties. Deze discussie zal niet moeten gaan over een dak boven iemands hoofd, maar over een thuis. Omdat een thuis hebben een voorwaarde is voor ontwikkeling en het kunnen uitstippelen van een eigen leven", aldus Reimar von Meding van KAW architecten.

Afgelopen zaterdag opende de Architectuur Biënnale Venetië 2016 met als thema Reporting from the Front. Deze vijftiende editie, onder leiding van de Chileense curator Alejandro Aravena, benadrukt de rol van de architect in het verbeteren van de algemene leefomstandigheden. Aan de expositie doen in totaal 88 deelnemers uit 37 verschillende landen mee.

Deelnemende architecten aan de film Sense of Belonging:
Reimar von Meding, KAW architecten
Maaike Westinga, TenBrasWestinga
Rik Bakker, Inbo
Marie-Jeanne Sas, opZoom architecten
Henk Stadens, de Zwarte Hond
Thomas van den Berg, KuiperCompagnons
Mahasti Tafahomi,sen researcher shelterexpert.org en eigenaar bureau Nilofar

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >