Nieuws


29-04-2016 15:45

De marktverwachtingen van architectenbureaus zijn positiever. De gemiddelde werkvoorraad stijgt, maar de verschillen tussen regio’s zijn groot. Dat blijkt uit de BNA Conjunctuurmeting voorjaar 2016. BNA-directeur Fred Schoorl: “De resultaten bevestigen dat het écht beter gaat."

Het sentiment in de branche is anders, stelt Schoorl. "Maar het evenwicht en gezond verdienvermogen is nog ver te zoeken. Bureaus staan tegelijkertijd voor de uitdaging heel alert te zijn in een sterk veranderende omgeving. Denk aan de snelheid van de technologische ontwikkelingen.”

De werkvoorraad is 4,5 maanden tegen 3,5 maanden in 2014 en 4,3 maanden in 2015. De werkvoorraad verschilt sterk per bureau. Grote bureaus hebben een gemiddelde werkvoorraad van 8,6 maanden. Kleine bureaus gemiddeld 4 maanden. Dit ‘nieuwe normaal’ is nog ver verwijderd van het niveau voor de financieel-economische crisis. Van de bureaus verwacht 47 procent meer opdrachten. Ook het honorarium stijgt licht na vele jaren stilstand. Het aantal medewerkers groeit licht, maar door de vaak wisselvallige opdrachtenstroom blijven bureaus voorzichtig met het aannemen van nieuwe medewerkers. Er is vooral vraag naar en tekort aan BIM specialisten en bouwtechnici.  

De regionale verschillen tussen groei en krimpgebieden zijn groot. In de regio Amsterdam, Brabant, Rotterdam, Den Haag is de werkvoorraad bovengemiddeld. In de regio’s Noord- en Midden Limburg, Gelderland, Oost Nederland en Noord Holland ligt deze onder het gemiddelde. Dit komt mede omdat de grote bureaus met een hogere werkvoorraad veelal in de eerstgenoemde regio’s gevestigd zijn. Ook wanneer hiervoor gecorrigeerd wordt blijven de verschillen tussen regio’s groot. Schoorl: “Dat er weer groei zit in de werkvoorraad en het aantal medewerkers iets toeneemt is natuurlijk positief. Maar nog lang niet alle regio’s en bureaus profiteren van deze kentering. Er zijn grote regionale verschillen, waarbij de economisch sterke regio’s het goed doen. Krimpregio’s kennen heel andere uitdagingen en opgaven. De demografische en sociaal economische structuur van regio’s is bepalend.”

Twee keer per jaar peilt de BNA, de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus, de conjunctuur onder de BNA-leden. De conjunctuurmeting is onderdeel van het jaarlijkse Benchmark onderzoek. Naast de conjunctuurmetingen bestaat dit uit een meting van de gerealiseerde jaarcijfers en een verdiepingsonderzoek naar actuele thema’s bij architectenbureaus, zoals arbeidszaken, architectenselecties, aanbesteden, BIM, internationalisering, ondernemerschap, kwaliteitsborging en duurzaamheid. Deelnemende leden krijgen de resultaten toegestuurd via onderzoeksbureau Panteia, dat het onderzoek uitvoert in opdracht van de BNA.

www.bna.nl

Deel op Social Media 

29-04-2016 11:42
Het kersvers ingerichte kantoorgebouw van domoticabedrijf Duotecno in Brugge wil vooral beleving oproepen. SheCi.be architecten slaagde er wonderwel in om zakelijkheid en 'experience' op wonderlijke wijze te mixen. Wellicht is het meest opmerkelijke interieurelement… een boom. Philip Willaert schreef in de juist verschenen editie 2 van Inside Information een uitgebreid projectverslag.
 


 
  • Meer weten? U kunt het complete artikel (van zes pagina's) als pdf bestellen. De kosten bedragen € 5 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Ook kunt u het volledige nummer (met de special over Onderwijs) aanvragen. (€ 20) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Of neem een jaarabonnement: klik hier
     
 
 
25-04-2016 8:30

Wegens de aanhoudende stroom enthousiaste bezoekers is de tentoonstelling 'Berlage godfather of Dutch Design' verlengd. De expositie toont de relatie tussen de ontwerpen van HP Berlage en het tegenwoordige Dutch Design en is nog te bezoeken tot en met 29 mei 2016 in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

De tentoonstelling toont authentieke meubels en objecten van Berlage en meer dan dertig Nederlandse ontwerpers. De selectie leidt tot verrassende en inspirerende combinaties en toont aan dat Berlages uitgangspunten springlevend zijn in het internationaal geroemde Dutch Design. Recent maakten de prototypen van Marleen Kaptein, Wieki Somers en Alexander Pelikan veel indruk op de vakbeurs Salone del Mobile in Milaan. 

Speciaal voor de verlenging is de collectie uitgebreid met het meest recente werk van Chris Kabel dat hij in samenwerking met het jonge merk Labelbreed en steenfabriek Sint Joris ontwikkelde. Het is een keramische bank, opgebouwd uit geglazuurde, taps toelopende bakstenen. In de expositie vormen de Berlage blauwe elementen een cirkelvormige bank, die een centrale plek inneemt in de opstelling.

Chris Kabel studeerde in 2001 af aan de Design Academy in Eindhoven en heeft sindsdien gewerkt met diverse labels, architecten en culturele instituten en trekt de aandacht door het toepassen van verrassende technieken en materialen. Zijn werk is te zien in het MOMA te New York en het Stedelijk Museum Amsterdam en vanaf deze week in de Beurs van Berlage.

Berlage godfather of Dutch Design is een initiatief van de Beurs van Berlage in samenwerking met Stichting Zetel.

www.zetel.nl

Deel op Social Media 
 

21-04-2016 11:55

Welk gebouw wordt de publieksfavoriet? Een gerestaureerd kerkje Klein Wetsinge in Groningen dat elke dag geopend is? Een parkeergarage in Katwijk die ook een dijk is? Of een hypermodern kantorenpand Plus Ultra voor startende techbedrijven in Wageningen?

Het gaat erom spannen. Maar liefst 4.100 mensen stemden de afgelopen 3 weken op hun favoriete gebouw. Het publiek kan nog tot 9 mei kiezen uit de acht genomineerde gebouwen geselecteerd door de jury onder leiding van Hanneke Groenteman.

Op 19 mei maakt de jury bekend welk gebouw zich een jaar lang Beste Gebouw mag gaan noemen. De Nederlandse architectuurprijs wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd door de BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus. Dan wordt ook bekendgemaakt wie de publieksfavoriet is.

Er kan nog op de volgende gebouwen worden gestemd via www.gebouwvanhetjaar.nl/publieksprijs-2016 :


In de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie:
• De Hallen Amsterdam van Architectenbureau J. van Stigt bv;
• Het Noorderparkbad in Amsterdam van de Architecten Cie;
• Klein Wetsinge in Winsum van Jelle de Jong architekten.

In de categorie Stimulerende Omgevingen:
• Plus Ultra op de Wageningen Campus van Wiegerinck architectuur stedenbouw;
• KWR in Nieuwegein van architectenbureau cepezed.


In de categorie Identiteit & Icoonwaarde:
• McDonald’s in Rotterdam van mei architects and planners;
• Ondergrondse Parkeergarage Katwijk aan Zee van Royal HaskoningDHV;
• Tennisclub IJburg van MVRDV.


In de categorie Particuliere Woonbeleving zijn dit jaar geen gebouwen genomineerd. De gebouwen die in deze categorie zijn ingestuurd, maken net als de andere categorieën nog wel kans op een eervolle vermelding. De jury maakt tijdens de prijsuitreiking op 19 mei bekend welke categoriewinnaars er zijn, wie eervol wordt vermeld, wie favoriet is bij het publiek en wie zich BNA Beste Gebouw van het Jaar 2016 mag noemen.


Deel op Social Media13-04-2016 8:30

Biënnale Interieur i9n Kortrijk doet een open oproep voor inspirerende productinstallaties van jong talent en nieuwe designlabels. Wie kan deelnemen? Ontwerpers, architecten, studio's, collectieven, maar ook academies, organisaties, et cetera. 

Interieur 2016 wordt gehouden van 14 tot en met 23 oktober. Behalve stands van grote meubelmerken zal de beurs ook installaties van jonge designers en andere creativelingen showen. De beursorganisaties vraagt onder de titek 'The Floor is Yours' talent daarom een voorstel voor een installatie in te dienen.

"Kies een vierkant, driehoek of parallellogram met een oppervlakte naar keuze tussen 1 en 100 vierkante meter en dien uw voorstel voor een unieke installatie in. De focus van 'The Floor Is Yours' ligt op 'totaal' installaties. Het is gebaseerd op het thema 'Silver Lining – Interiors' van curatoren Office Kersten Geers David Van Severen, dat de nadruk legt op complete ruimtelijke beleving in plaats van individuele productpresentaties. Groepsdeelnames worden aangemoedigd aangezien ze een stimulans zijn voor het creëren van veelzijdige installaties."

De organisatie benadrukt dat 'The Floor Is Yours' een prominente plek krijgt op de beurs Interieur.

http://designregio-kortrijk.be/inspireren/the-floor-is-yours/


Deel op Social Media 

12-04-2016 8:30

De jury van de European Museum of the Year Award (EMYA) heeft afgelopen zaterdag in het Spaanse San Sebastián twee projecten van Kossmann.dejong onderscheiden: zowel Micropia - s’werelds eerste microbenmuseum, als het Nationaal Militair Museum is in de prijzen gevallen.  

Micropia is bekroond met de Kenneth Hudson Award, de prijs voor het meest innovatieve, baanbrekende museum van Europa. De jury over Micropia: “Dit unieke, originele museum maakt de onzichtbare wereld van microben zichtbaar in een aantrekkelijke tentoonstelling. Via speciaal ontwikkelde, nieuwe technieken en zorgvuldig ontworpen educatieve elementen wordt informatie op een luchtige en effectieve manier overgebracht op een breed publiek. Micropia tilt het begrip museum naar een hoger niveau.” 

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg heeft tijdens de EMYA uitreiking een eervolle vermelding ontvangen. De jury is onder de indruk van de manier waarop het NMM geen puur militaristische benadering, maar juist een meer sociale benadering van militaire interventie presenteert. "Deze presentatie overtreft de verwachtingen van de bezoeker op elke manier”, aldus het juryrapport.

www.kossmanndejong.nl

Deel op Social Media 

 

11-04-2016 8:30

De Internationale Federatie van Interieurarchitecten (IFI) heeft het thema van de jaarlijkse World Interiors Day 2016 bekendgemaakt. 'Interiors Intelligence' wordt het uitgangspunt van deze dag die wereldwijd plaatsvindt op 28 mei.

Een diepgaande kennis over de relatie tussen een interieur en het welbevinden van haar gebruikers wordt steeds relevanter. Het gekozen thema 'Interiors Intelligence' haakt daar op in en nodigt de deelnemers uit hier hun visie en kennis te delen met het publiek.

Professionals, overheidsinstelingen en liefhebbers van interieurarchitectuur kunnen op 28 mei hun visie, creativiteit en passie voor interieurarchitectuur onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Dat kan door workshops aan te bieden, wandelroutes langs projecten te organiseren of een open huis te houden zodat het publiek kan zien wat het werk van een interieurarchitect inhoudt, et cetera.

www.bni.nl

Deel op Social Media08-04-2016 8:30

Op 19 en 21 april organiseert Maasdam een inspiratiesessie met het thema: De nieuwe werkomgeving van 2025. Geheel gericht op de facilitair manager, vertellen techwatcher Jorus Everaerd en commercieel manager Machiel van Nieuwaal hoe technologie ons leven en werk makkelijker, veiliger en efficiënter maken.

De ontwikkelingen bieden organisaties unieke mogelijkheden om te innoveren. Tevens kunnen een aantal nieuwe technologische snufjes, zoals een 3D printer en de VRbril met eigen ogen bewonderd worden bij Maasdam.

"De wereld lijkt op dit moment in een hoger tempo dan ooit te veranderen", aldus Maasdam over de inhoud van de bijeenkomsten. "We zien wonderlijke ontwikkelingen die uit een sciencefictionfilm lijken te komen, maar eigenlijk al op dit moment, de realiteit zijn. Denkt u bijvoorbeeld maar aan zelfrijdende auto’s, nanorobots die opereren en Google-glasses. En in korte tijd gaat er nog veel meer veranderen! Misschien dat u het zich nog niet kunt voorstellen, maar in de toekomst hebben we allemaal een eigen 3D printer in huis."

"En hoe ziet dan onze werkplek er over 10 jaar uit? We zullen na moeten denken hoe werkplekken slim, duurzaam én samenwerkingsgericht zijn. Robotisering en de inzet van big data zetten door, flexibel werken op 24/7 beschikbare locaties is een trend en de deeleconomie lijkt booming. De kunst is om de werkomgeving aan te laten sluiten bij de behoefte van de gebruiker en niet andersom"

De bijeenkomst begint op beide dagen om 15.00 uur. Achtereenvolgens zullen Martin M. van Nieuwaal van Maasdam (welkomstwoord), Jorus Everaerd van Techwatcher (over 'De versnelling van de technologische ontwikkeling'), Machiel van Nieuwaal van Maasdam (over 'de Werkplek van de toekomst') het podium betreden. Na afloop is er bovendien gelegenheid om te netwerken.

De bijeenkomst vindt plaats in De Loodz van Maasdam aan de Coenecoop 10-11 in Waddinxveen. Aanmelden kan via Maasdam.

Als projectinrichter uit Waddinxveen creëert Maasdam ruimte voor zijn klanten. "Met Maasdam als stabiele partner ontstaan duurzame interieurs die bijdragen aan prettiger werken, betere zorg en efficiënter onderwijs. Dankzij onze uitgebreide kennis en brede ervaring, is Maasdam in staat prestaties van gebouwen én hun gebruikers voor u te verhogen met projectinrichting."

Deel op Social Media 

06-04-2016 8:30

Studio Roderick Vos lanceert het vernieuwde Nederlandse designmerk Pode. Onder Roderick en Claire Vos, die als art-director en designer door het merk zijn aangetrokken, heeft Pode een transitie ondergaan. Het nieuwe merk met de complete collectie is deze week in Utrecht gepresenteerd.

Roderick Vos (1965) over de samenwerking: “De belangrijkste veranderingen hebben we aangebracht in de kleuren en materialen. Qua collectionering hebben we gekozen voor de beste toevoegingen. Dat zijn er trouwens nog best veel.”

Aan de Pode-collectie zijn onder andere plaids, kussens, banken, tafels en een zitzak met ontwerpen van Claire en Roderick Vos toegevoegd. “Voor de verdere toekomst vind ik verbreding van de collectie belangrijk. Diversiteit. Niet alleen banken en stoelen, maar ook karpetten, tafeltjes, misschien een grote staande lamp. Maar niet te klein; geen krenterige lampjes, glaswerk of kandelaars. Verder is het behoud van kwaliteit natuurlijk belangrijk. Daar is Pode heel goed in, zeker op het gebied van comfort,” aldus Roderick Vos.

www.pode.nl

Deel op Social Media06-04-2016 8:00

Van 12 tot en met 14 april vindt de vakbeurs Renovatie & Transformatie, het nationale platform voor duurzame vernieuwing in bouw en vastgoed, plaats in Den Bosch. Op de beursvloer ruim aandacht voor kennisdeling, ingebracht door experts. "Daarbij maken we onderscheid in verschillende niveaus van renovatie - van eenvoudig onderhoud tot nul-op-de-meter woningupdates - en besteden we veel aandacht aan de communicatie met bewoners", aldus Brand Manager Martijn Carlier van Jaarbeurs.

De vakbeurs die wordt gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch is speciaal bedoeld voor woningcorporaties, VVE-Bestuurders, projectontwikkelaars, gemeenten, architecten, adviesbureaus, facility-managers, aannemersbedrijven en uitvoerende bouw. Het expositieprogramma wordt ingevuld door fabrikanten, importeurs en specialisten met producten, bouwmaterialen en diensten op het gebied van renoveren en transformeren.

Te midden tussen de 137 exposanten vindt de bezoekers op de beursvloer het Faay Renovatietheater, de renovatie arena, de kennistafel en de kennisboulevard. “Het Inhoudelijke deel is  belangrijk in het totale beursprogramma”, zegt Carlier. “Er is gezocht naar een juiste combinatie tussen de technische oplossing,  de implementatie ervan en alle vraagstukken die bij het proces komen kijken. De verschillende invalshoeken worden dit jaar sterker naar voren gebracht dan andere jaren.”

De basis wordt gelegd op de kennisboulevard. “Een centrale straat die dwars over de beursvloer loopt. Hier wordt de bestaande bouw in Nederland kwalitatief en kwantitatief ontleed. Welke woningtypen zijn er per decennium gebouwd, welke kwaliteiten en uitdagingen horen daarbij?”, legt Carlier uit.
In het midden van de beursvloer vindt men de renovatie arena. “Dit is voor de bezoeker niet te missen. Door het open karakter van de arena is het de ideale plek voor debat. En dat is precies de bedoeling.De renovatie arena is een plek voor discussie en netwerkontmoetingen. Elke dag staat hier een andere doelgroep centraal. Zo staat de eerste beursdag in het teken van onderwijs & studenten, staan de tweede beursdag de bewoners centraal en is de donderdag bedoeld voor bouwers en woningcorporaties.”

Terugkerend element op alle beursdagen is het Orakel van Delphi, het expertpanel dat lastige dilemma’s in de bestaande bouw te lijf gaat. “Denk aan iemand van een woningcorporatie die een bepaalde case voorlegt en zich afgevraagd hoe hij het beste kan handelen. Dat levert discussie op.”
Meer specifieke kennis is dit jaar te vinden in het Faay Renovatietheater, waarvan de programmering wordt verzorgd door RenovatieProfs. “Hier vindt kennisdeling plaats over allerlei onderwerpen. In korte presentaties van een half uur wordt de bezoeker bijgepraat over allerlei onderwerpen die zijn verdeeld onder drie thema’s: Duurzaam, gezond én betaalbaar renoveren op dinsdag; Renoveren anno 2020 op woensdag en Renoveren zonder overlast op donderdag. Renovatie start al met het goed informeren van mensen, een goede communicatie met de bewoner is dus van groot belang. Hier wordt op de beurs dan ook ruim aandacht aan besteed”, aldus Carlier.

Grote en kleine innovaties helpen de renovatiemarkt vooruit. Echter, geen innovatie zonder kennisdeling, toetsing en discussie. De kennistafel brengt vragers en aanbieders in de renovatiemarkt bijeen en stimuleert in korte, openbare sessies van 20 minuten de dialoog over nieuwe en bestaande oplossingen en hun toepassing in de praktijk. “De kennistafel is een klein onderdeel , waar de bezoeker kan gaan zitten en specifieke vragen kan stellen, onderwerpen kan aandragen en kan meediscussiëren. Er is volop ruimte om te sparren, zodat men gezamenlijk tot nieuwe ideeën komt.”

www.renovatiebeurs.nl


Deel op Social Media 

05-04-2016 8:30

Logge Circulair uit Nieuwegein is naar eigen zeggen de eerste kantoorinrichter in Nederland die circulaire kantoorinrichtingen op maat ontwerpt en bouwt met het 100 procent gerecyclede materiaal ECOR. Een duurzaam ingericht kantoor van Logge Circulair is aan het einde van de levensduur volledig recyclebaar.

"BiobasedECOR is een 100 procent biobased, niet-toxisch materiaalgemaakt van resten uitlokale afvalstromen,zoals afgedankte spijkerbroeken, textiel, houtresten, zaagsel en resten uit de agrarische sector", meldt een woordvoerder. "De grondstof ECOR is hernieuwbaar, dat wil zeggen dat het product omgezet kan worden in een ander product met maximaal behoud van de hoogwaardigheid van de grondstof en een minimale productie van afval."

"ECOR wordt duurzaam geproduceerd met water en natuurlijke vezels, met behulp van warmte en druk. Het productieproces is CO2 neutraal, levert nauwelijks afval op, verreist geen hechtmiddelen en 99 procent van het gebruikte water wordt hergebruikt."
ECOR is volgens Logge een veelzijdig materiaal en biedt de ontwerpers van Logge Circulair veel mogelijkheden om kantoren in te richten metopvallendekantoormeubelen. "Alle ontwerpen van het nieuwe label Logge Circulair zijn duurzaam, uniek, op maat gemaakt en afgestemd op persoonlijke wensen."

Logge ontwerpt en bouwt sinds 1996 kantoorinrichtingen op maat. Logge streeft daarbij om zoveel mogelijk grondstoffen te hergebruiken en bij te dragen aan een duurzamere leefomgeving. Door het nieuwe label Logge Circulair te lanceren, maken Tim en Jaap Logge een lang gekoesterde wens waar:het realiseren van maatgemaakte circulaire kantoorinrichtingen van het 100 procent gerecyclede, duurzame materiaal ECOR. "Logge Circulair wil daarmee de wereld mooier, gelukkiger en beter maken."

www.loggecirculair.nl

Deel op Social Media 
 

04-04-2016 8:30

Een prachtig voorbeeld van hoe oud en nieuw samen kunnen gaan. Het nieuwe stadhuiskwartier van Deventer sluit qua ontwerp heel goed aan bij de typische Deventer stedenbouwkundige structuur en het naastgelegen oude historische stadhuis. Tegelijkertijd is het gebouw uitermate modern en eigentijds door de openheid en transparantie van het ontwerp én een uitstekende duurzaamheidsprestatie.

Eric Thijssen, projectleider Neutelings Riedijk Architecten: “De wens van de gemeente Deventer was het creëren van een stadhuiskwartier waarin zowel de Gemeentelijke diensten als het bestuur, voorheen verspreid over diverse locaties in de stad, onder één dak zouden worden gehuisvest. Uitgangspunt voor ons was om zowel een functioneel áls ruimtelijk aantrekkelijk ontwerp te maken. Een transparant en licht gebouw voor een optimaal werkklimaat. Maar we wilden tegelijkertijd dat het stadhuiskwartier het stukje verlaten binnenstad waar het gevestigd is, weer wat levendigheid ging bieden. Daarom is er ook nagedacht over het toevoegen van openbare ruimtes, waar bewoners, bezoekers en medewerkers elkaar kunnen ontmoeten.”

Bij het eerste aanzicht van het pand, valt direct op dat er veel glas is toegepast. Thijssen: “Zowel in de gevel als in het atrium hebben we gekozen voor optimale transparantie. De vele ramen, daklichten,  hoge plafonds en niet te vergeten de glazen vloeren brengen royaal daglicht binnen en creëren een aangenaam werkklimaat. Verder wordt de openheid nog extra versterkt doordat er een doorgaande route is vanaf de Grote Kerkhof richting het Burgemeestershof. Je kijkt als het ware in een blik door het gebouw heen.”

Joris van der Vleuten, AGC Glass: “In totaal hebben we 1200 vierkante meter  Pyrobel toegepast in diverse typen, om zo aan de brandwerende eisen te voldoen. De gestelde eisen zijn enkel glas EW30, EI30, EW60 en EI60, isolatieglas EW30 en EW60.” Eric: “Wat verder meteen in het oog springt, zijn de ornamenten aan de voorzijde van het pand: 2.264 unieke vingerafdrukken van 2.264 Deventenaren zijn in aluminium gegoten. Door toepassing van deze kunstuiting is het gebouw meteen herkenbaar als publiek gebouw, letterlijk een ‘huis van de burgers’.”

Thijssen: "We zijn erg trots op de Breeam Excellent certificering voor het ontwerp. We koersen zelfs richting de titel meest duurzame stadskantoor langs de meetlat van Breeam. Belangrijke duurzame oplossingen zijn terug te vinden in de betontoepassing in het gebouw. Het beton buffert de warmte of de koude in de verschillende seizoenen. Verder heeft het atrium van het gebouw een ecoroof: in de isolatielaag van het glas zijn zonnecellen verwerkt. Het gebruik van zonlicht, regenwater en water uit de IJssel (voor koeling en verwarming) maakt het stadhuiskwartier ruim 25 procent energiezuiniger dan vergelijkbare gebouwen in Nederland.”

www.agcnederland.nl

Deel op Social Media02-04-2016 8:30

Tijdens de Salone del Mobile 2016 van 12 tot en met 17 april presenteert het Zuiderzeemuseum in het Milanese Atelier Clerici een preview van de jubileumtentoonstelling 10 Jaar Thomas Eyck die vanaf 23 december in het museum te zien is. Van de tien ‘hoofdstukken’ waaruit de tentoonstelling straks bestaat, is het eerste alvast te zien in Milaan.

Beeldend kunstenaar Wouter Paijmans toont hier een reflectie op de interieurstukken Oak Inside van ontwerper Christien Meindertsma die in 2011 in opdracht van Thomas Eyck door Roosje Hindeloopen werden geproduceerd. Wouter Paijmans plaatst deze meubels en accessoires in een schilderachtige sculptuur van huiskamer formaat. De presentatie bij Atelier Clerici markeert de start van het jubileumjaar van het designlabel t.e. samengesteld door curator Jules van den Langenberg.

De 10 years of Thomas Eyck presentatie is te bekijken bij Atelier Clerici, Via Clerici 5, 20121 Milano. Openingstijden: Maandag-Zaterdag 12-16 april, 10.00-12.00uur, Zondag 17 april 10.00-18.00uur.

www.zuiderzeemuseum.nl

Deel op Social Media 

 

01-04-2016 9:50

Afgelopen maandag 28 maart heeft Co van der Horst het vernieuwde Dutch Design House geopend in Amstelveen. Hier worden producten vertoond van vooraanstaande Nederlandse designmerken als Arco, Gelderland, Montis, moooi, Pastoe en Leolux. 

"De nieuwste collecties van deze Nederlandse designmerken worden getoond in een inspiratievolle omgeving van twee concept-presentaties: De Loft en de Jaren ‘30 Kamer & Suite", aldus de woordvoerder.

www.covanderhorst.nl

Deel op Social Media 

01-04-2016 8:30

Twee TU/e-campusbewoners openden gisteren elk een door hen ingerichte demonstratieruimte met vooruitstrevende toepassingen van beschikbare technologie. In The Soon Room van Javelin ICT stap je binnen in het met ‘the cloud’ verbonden (thuis)kantoor van morgen. En The Experience Room van zorgdienstverlener Centrale24 neemt je mee naar een nieuwe werkelijkheid met slimme zorg op afstand.

Doel van de ‘Rooms’ is inspireren tot oplossingen waar de wereld van nu om vraagt. Thuisbasis van zowel Javelin ICT als Centrale24 is bedrijvencentrum Twinning/Catalyst van Twice Eindhoven. Zij ontwikkelden hun demo’s in eerste instantie los van elkaar. Twice Eindhoven trad op als verbindende mede-initiatiefnemer en maakte er een concept onder één dak van en voegde daar een expositie van technieken van bedrijven uit een van de vier bedrijvencentra aan toe.

The Soon Room en The Experience Room bieden volgens de initiatiefnemers een uniek kijkje in de nabije toekomst. "Daarin maakt technologische en sociale innovatie het leven makkelijker. Bijvoorbeeld als het gaat om het combineren van werk en privé. Of om het verlichten van de taak van mantelzorgers."

www.brainportdevelopment.nl

Deel op Social Media 
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >