Nieuws


30-08-2015 9:00

Op 24 september maakt de vakjury van de BNI-prijs 2015 het 'Interieurtalent van het jaar' bekend.

De bekendmaking vormt onderdeel van een middag met diverse lezingen en workshops, waarin het draait om design en innovatie. Deze middag duurt van 13.00 tot 19.00 uur en wordt gehouden in het 'Broeinest' in Eindhoven. Voor de winnaars van de juryprijs en de publieksprijs liggen twee studiebeurzen van 3.000 euro te wachten. Na 19.00 uur is er een afsluitende 'borrel'.

De genomineerde ontwerpen worden geëxposeerd in het Broeinest, van 20 tot en met 23 september (10.00 tot 18.00 uur) en op 24 september (12.30 tot 19.00 uur).

Elke Nederlandse opleiding voor interieurarchitectuur nomineert één student van de Masteropleiding en één student van de Bacheloropleiding. De afgestudeerde talenten zijn dit jaar:

Bachelors
Martijn Feenstra - Minerva  Groningen
Niels Geerts - HKU - Utrecht (Spacial Design HKU)
Matthijs Noordover- -AKV | St. Joost - Breda
Ina Wintels - ArtEZ - Zwolle
Kristel ter Steege - Kon. Academie van Beeldende Kunsten - Den Haag
Kristine Tumanyan - Academie Beeldende Kunsten - Maastricht
Marinus de Beer - Gerrit Rietveld academie - Amsterdam
Sander van Hooydonk- Willem de Kooning Academie - Rotterdam

Masters
Roel Slabbers - Academie Beeldende Kunsten - Maastricht
Alicja Nowicz - Sandberg Instituut - Amsterdam
Junyuan Chen - Enterinside KABK - Den Haag
Isabelle Bronzwaer - HKU - Utrecht
Stephanie Kleinholkenborg - ArtEZ - Zwolle

Jury
Voorzitter: Jurgen Bey (ontwerper)
Jan Geysen België (interieurachitect en bestuurslid ECIA)
Gerrit Schilder (bni interieurarchitect/architect)
Evelyne Merkx (bni interieurarchitect)
Menno Bouwens (Abet, bni-partner)
Feikje Lasut (bni interieurarchitect en bestuurslid bni )
Peter de Winter (hoofdredacteur ArchitectuurNL)
Annee Grøtte Viken (winnaar bni-prijs 2014 master)
Andrea Roelofse (winnaar bni-prijs 2014 bachelor)

www.bni.nl
 

Deel op Social Media

 

24-08-2015 10:00

Op dinsdag 8 september 2015 vindt de 'Grand Opening' plaats van de Architecten Showroom Amsterdam met het thema 'Amsterdam'. "De Architecten Showroom Amsterdam is dé inspiratieplek voor ontwerpers en architecten", aldus de initiatiefnemers.

"Tevens is het een ontmoetingsplaats voor (interieur)architecten, een showroom en een evenementenlocatie. Er zijn flexwerkplekken voor de (interieur)architecten beschikbaar, een door de deelnemende bedrijven samengestelde stalenbibliotheek, WiFi en een restaurant inclusief koffiecorner. Kortom een compleet verzorgde locatie op het gebied (interieur)architectuur."

De Architecten Showroom Amsterdam wordt door de volgende bedrijven vertegenwoordigd: Mosa, Bolon, Dynamobel, Desso, Forbo, Holonite, Silent Gliss, Ohmann Leather, Xal, Gira, Bute, Concept Chair, DanSign, Ideal Standard, Eurocol, Rockwool, Rockfon en Rockpanel.

De openingsbijeenkomst begint op 8 september om 16:00 uur. Plaats van handeling: Pedro de Medinalaan 1a in Amsterdam.

Deel op Social Media 

24-08-2015 8:00

Designshops.eu en Supermodels nodigen brelangstellenden uit om op maandag 7 september (om 20.00 uur) aanwezig te zijn bij de introductie van de online store van Dutch Design Supermodels.

Deze online store bevat een exclusieve collectie 3D geprinte miniaturen van meer dan honderd iconische Nederlandse designstoelen. "In de collectie vind je Nederlandse ontwerpen als de Knotted Chair van Marcel Wanders, de Relax Chair van Ineke Hans en de Aluminium desktop Chair van Piet Hein Eek. Vanzelfsprekend ontbreken echter ook de 1:6 miniaturen van de Berlin Chair en de Kratstoel van Gerrit Rietveld niet."

Tijdens de feestelijke introductie in het Experience Center van Designshops in Rotterdam zullen de eerste veertig Dutch Design Supermodels in een museale tentoonstelling worden gepresenteerd, vaak met de originele stoel ernaast geplaatst.

Het merendeel van de designers zal aanwezig zijn om persoonlijk hun verhaal achter de stoel te vertellen, waardoor een bonte en vooral uniek verzameling Nederlandse topdesigners die avond in Rotterdam verzameld zal zijn. "Wie van deze designers de opening verricht, is ook voor ons een verrassing. Die eer is voor de winnaar van de eerste Dutch Designers stoelendans, die plaatsvindt vlak voor de opening."

www.designshops.eu

Deel op Social Media 

13-08-2015 12:16

Jeroen van Dijk neemt per 1 september het voorzitterschap van de BNI over van Peter Dautzenberg. Van Dijk is interieurarchitect en eigenaar van Interieurarchitectenburo Jeroen van Dijk, gevestigd in Elst (Gelderland). Hij is sinds 2012 bestuurslid van de BNI.

Van Dijk: “De branche is nog nauwelijks hersteld van de zware jaren die achter ons liggen, maar nieuwe uitdagingen dienen zich al aan. Waaronder het mogelijk afschaffen van onze titelbescherming. Ik zie dit als een belangrijke taak die ik met het gehele bestuur ga oppakken. Ons vak is mede door sociale en maatschappelijke veranderingen voortdurend in beweging. Hierop zullen wij moeten blijven anticiperen, maar met de creativiteit en enorme motivatie van het bestuur kunnen we het belang van de vereniging verder uitbouwen.”

Peter Dautzenberg zal na 3 jaar voorzitterschap weer meer tijd kunnen besteden aan zijn eigen bureau en aan zijn docentschap aan de Hogeschool van Amsterdam. Maar vooral is hij blij meer tijd te hebben voor zijn studie Stedenbouw. Onder zijn voorzitterschap heeft de BNI met een duidelijke koersbepaling gewerkt aan de toekomstvisie van de organisatie. De BNI wil hét platform zijn voor iedereen met passie voor interieurarchitectuur, waarbij  samenwerking met andere disciplines, kennisdeling en onderzoek naar het vak een belangrijk onderdeel vormen.

Per september 2015 is het bestuur van de BNI als volgt samengesteld: Jeroen van Dijk (voorzitter), Linda Zadelaar (vicevoorzitter), Ernst Schmidt (penningmeester), Frans Pijpers, Feikje Lasut, Evelien Koekkoek en Linda Kunst.

www.bni.nl

 

Deel op Social Media

 

12-08-2015 17:33

De Architecten Showroom Amsterdam profilieert zich als dé inspiratieplek voor ontwerpers en architecten. Op dinsdag 8 september vanaf 16.00 uur wordt de 'Grand Opening' gevierd. Het thema luidt: Amsterdam.

Behalve inspiratieplek is de Architecten Showroom Amsterdam een ontmoetingsplaats voor (interieur)architecten, een showroom en een evenementenlocatie. Er zijn flexwerkplekken voor (interieur)architecten beschikbaar, een door de deelnemende bedrijven samengestelde stalenbibliotheek, WiFi en een restaurant inclusief koffiecorner. Kortom een compleet verzorgde locatie op het gebied van (interieur)architectuur.

De Architecten Showroom Amsterdam wordt door de volgende bedrijven vertegenwoordigd: Mosa, Bolon, Dynamobel, Desso, Forbo, Holonite, Silent Gliss, Ohmann Leather, Xal, Gira, Bute, Concept Chair, DanSign, Ideal Standard, Eurocol, Rockwool, Rockfon en Rockpanel.

 

Deel op Social Media

 

12-08-2015 15:28

Architectenbureaus zijn de afgelopen jaren steeds meer gaan samenwerken met andere partijen in de bouw. In 2015 werkt zelfs 73 procent ‘strategisch’ samen met deze bouwpartijen. Daarbij verkennen de meeste architectenbureaus nieuwe diensten buiten de traditionele architectenwerkzaamheden. Dit blijkt uit onderzoek van de BNA. “Het toont een trend aan die wij al eerder zagen aankomen”, aldus BNA-directeur Fred Schoorl.

Dé architect bestaat niet. De architect heeft tegenwoordig veel verschillende rollen en disciplines. Uit het verdiepingsonderzoek blijkt dat de architect het meest de faciliterende rol op zich neemt. Daarbij ziet hij zich als specialist (de gespecialiseerde architect) en als probleemoplosser en inspirator (de strategische architect). Iets waar relatief nog weinig architecten zich mee associëren, is de rol van productontwikkelaar (de product architect).Hoe goed vinden architectenbureaus de verschillende rollen bij hen passen? (Bron: Verdiepingsonderzoek 2015).

Door de rolverbreding van de architect is competentie-ontwikkeling populair. Veel architectenbureaus bieden hun medewerkers een opleiding aan. Het meest voorkomende onderwerp waarop wordt bijgeschoold is BIM. Zo’n 63 procent van de bureaus faciliteert hiervoor opleidingsactiviteiten. Ook communicatie en acquisitie  zijn onderwerpen voor  externe trainingstrajecten. Het gaat hierbij vooral om ‘training on the job’.

Voor bureaus zijn een strategische marktfocus en positionering erg belangrijk. Om bureaus op weg te helpen en te ondersteunen bij hun ondernemerschap heeft de BNA daarom Dienstenkaarten ontwikkeld. Ze dienen als gereedschap bij het maken van keuzes. Ongeveer de helft van de bureaus kent deze kaarten. Bureaus gebruiken ze als hulpmiddel en denkraam bij het verkennen van huidige en toekomstige posities om het eigen bureau tegen het licht te houden.

 

Deel op Social Media

03-08-2015 9:00

Bent u geïnteresseerd in Scandinavisch design? Misschien is Northmodern dan iets voor u. Van 13 tot en met 15 augustus is dit design evenement te bezoeken in Kopenhagen.

De meubel- en lifestyle handelsbeurs wordt tweemaal per jaar gehouden. De eerstvolgende data zijn: 13 tot en met 15 augustus en begin volgend jaar: 14 tot en met 16 januari.Northmodern biedt onderdak aan ruim vierhonderd merken. De organisatie meldt dat 'niet alleen Scandinavisch design, maar design uit heel Europa centraal staat'.
Er zijn diverse thema's. 'ROOM' is de projectomgeving met een focus op meubilair. Enkele merken die zich daar presenteren zijn: Please Wait to be Seated, Tom Dixon, Bo Form, Ferm Living, Bensen, Muuto, &Tradition, PP Møbler, Norm. Architects for ex.t, Vitra and Paustian.

Andere thema-onderwerpen zijn: 'Slow Living', 'Gallery' en 'Reform'. Een begeleidend lezingenprogramma heeft als thema 'Better by Design'. Enkele sprekers zijn: Tom Dixon, Alice Rawsthorn en Chris Grantham.

www.northmodern.com

Deel op Social Media

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >