Nieuws


29-04-2015 8:30

Zwarte horizontale jaloezieën van 50 millimeter van Luxaflex prijken tussen de tentoonstellingen van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. "Op die manier worden de verschillende expositieruimtes van elkaar gescheiden op een stijl- en sfeervolle manier", aldus een woordvoerder van Luxaflex, sponsor van Het Nieuwe Instituut.

Het Nieuwe Instituut is het huis van de Nederlandse architectuur, design en e-cultuur. In het gebouw, dat regelmatig wordt bezocht door interieurarchitecten, worden tentoonstellingen en debatten georganiseerd over verschillende ontwerpdisciplines zoals grafisch ontwerp, productontwerp, games, mode, stedenbouw en uiteraard interieur- en landschapsarchitectuur.

Naar aanleiding van de 34e Wereldtentoonstelling die dit voorjaar opent in Milaan, belicht Het Nieuwe Instituut van 26 april tot en met 23 augustus het fenomeen Wereldtentoonstelling in drie tentoonstellingen. Terugkerende vraag in de exposities is onder welke condities innovaties tot stand komen en welke rol ontwerpers in dat proces spelen. De producten van Luxaflex worden in deze tentoonstellingen opgenomen als decor en afscheiding tussen diverse expositieruimtes.

www.hetnieuweinstituut.nl

Deel op Social Media 

28-04-2015 9:00

Afgelopen vrijdag werden weer zo’n 3000 Nederlanders verrast met een lintje. Eén van hen was architect en MVRDV mede-oprichter Winy Maas. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij kreeg het lintje opgespeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb voor zijn buitengewone verdiensten voor de Nederlandse architectuur en met name  voor het ontwerp van de Markthal in Rotterdam.

Maas is stedenbouwkundige. In Bordeaux werkt MDRDV aan een milieuvriendelijke uitbreiding van de middeleeuwse stad en recentelijk heeft hij een plan ingediend voor het regeringskwartier in Oslo, dat na de bomaanslag in 2011 weer moet worden opgebouwd. Aan de TU Delft  heeft Maas de afgelopen vijf jaar leiding gegeven aan de denktank The Why Factory, waar hij door midel van onderzoekend ontwerp scenario’s  voor de stad van de toekomst heeft ontwikkeld. Bijvoorbeeld BiodiverCity, een stad waar zoveel mogelijk dieren en planten welkom zijn, of Vertical Village, een visie voor een torenflat met de kwaliteit van het dorpsleven.

Eerder dit jaar ontving Maas uit handen van Aboutaleb al de Marketing Award Rotterdam, een prijs die een erkenning is voor de grote aantrekkende kracht van de Markthal die miljoenen bezoekers trekt en tot een stijging van het aantal toeristen heeft geleid.


 

Deel op Social Media

27-04-2015 8:00

AbrahamsCrielaers heeft een state-of-the- art office design ontwikkeld voor Tribes. Het ontwerp is geïnspireerd op de stammen die de bekende fotograaf Jimmy Nelson heeft bezocht. Tribes is een nieuw mobile office network voor gelijkgestemde professionals; de zogenoemde business nomads.

De hedendaagse business nomads vormen steeds meer een groep op zich. Tibes voorziet in de werkbehoeften van deze groep en functioneert als hun thuisbasis. Het opvallende interieurconcept vormt een fundamentele pijler van het merk Tribes om werken, ontmoeten en verblijven tot een belevenis te maken.

AbrahamsCrielaers heeft het DNA van het designconcept voor Tribes gebaseerd op waarden die je ook bij de stammen terugziet. Namelijk verbindend, authentiek, tijdloos en inspirerend, maar ook huiselijk. "Dit vertaalt zich in de middelen die ter beschikking staan, zoals onder andere de eerlijke koffies en pure broodjes die je bestelt aan de bar, die ook als entree dient. Maar ook in het gebruik van authentieke materialen zoals leer, kokos en hout en kleuren met natuurlijke pigmenten. De kleding van het personeel en de opvallende signing door het pand sluiten hierop aan Opvallende eyecatchers zijn de bibliotheek in de open work space en de ronde Tribes Table waar, net als bij de stammen, aan een ronde tafel vergaderd kan worden."

Om verbinding tussen de business nomads te versterken, is in het office design gekozen voor een open routing. Er zijn diverse soorten werkplekken beschikbaar, zoals day offices, co-working, kleine en grote vergaderruimtes/conferentiezalen, concentratie- en open werkplekken, een Tribes Table en een inspirerende food & work lounge.

Ook inrichter Ahrend was nauw betrokken bij de realisatie van het kantoorconcept. "Wij hebben de circulaire ambitie om in 2020 de productieketen te sluiten en CO2 neutraal te produceren, hiermee liggen we voor op schema. Door onder meer de oprichting van Ahrend Hergebruik, zijn wij als eerste in staat om onze eigen kringloop te sluiten. Onze circulaire oplossing ‘Ahrend Hergebruik’ is toegepast op de eerste verdieping van Tribes, die volledig is ingericht met gerevitaliseerde
Ahrend producten", aldus Arnold Struik, Director Concept & Design bij Ahrend.


www.abrahamscrielaers.nl

Deel op Social Media 

24-04-2015 13:00

Op Koningsdag, maandag 27 april, opent Koning Willem-Alexander Het Hof van Nederland in Dordrecht. Het Hof van Nederland is van grote betekenis voor de vaderlandse geschiedenis. Hier werd in 1572, tijdens de eerste Vrije Statenvergadering, de basis gelegd voor een onafhankelijke Republiek, de voorloper van het huidige Nederland. Mecanoo architecten transformeerde het rijksmonument in een inspirerend ervaringsmuseum waarin bezoekers het ontstaan van de Republiek en de geschiedenis van Dordrecht als oudste stad van Holland zelf kunnen beleven.

Het Hof ligt midden in Dordrecht en is rond 1275 door de Orde van Augustijnen gesticht. Het monumentale complex is in de afgelopen eeuwen langzaam gegroeid en bestaat uit verschillende gebouwen die intern met elkaar zijn verbonden rondom een ingetogen plein. Met vier poorten is Het Hof in alle windrichtingen met de oude binnenstad verbonden. Inwoners van Dordrecht gebruiken het Hofplein als route door de stad, terwijl bezoekers en passanten het eerder toevallig ontdekken.

Bij de restauratie van het voormalige Augustijnenklooster is het gebouw zelf als voornaamste museumstuk beschouwd. Mecanoo heeft samen met de opdrachtgever gezocht naar ontwerpoplossingen die bezoekers het ontstaan van de Republiek en de geschiedenis van Dordrecht laten ervaren. Door het cultureel erfgoed zoveel mogelijk terug te brengen in zijn oorspronkelijke staat, vertelt het gebouw zijn eigen geschiedenis.

Naast het behouden van elementen van historische waarde, heeft Mecanoo zorgvuldig ontworpen interventies toegevoegd die in dienst staan van het gebruik als museum. De routing maakt de bezoeker deelgenoot van de historische gebeurtenissen die zich in het gebouw hebben afgespeeld, met als hoogtepunt de Statenzaal, de bakermat van het moderne Nederland.

Om de verschillende ruimtes zoveel mogelijk in hun waarde te laten zijn de meest kwetsbare museumobjecten in geklimatiseerde vitrines geplaatst. Nieuwe elementen zoals het trappenhuis en het entreegebied aan het Hofplein hebben een neutrale uitstraling en onderscheiden zich van de historische details door hun afwijkende materialisering.

Het tentoonstellingsconcept is gemaakt door XPEX. Met beeld, geluid en objecten wordt in de verschillende ruimtes het verhaal van onze vaderlandse geschiedenis en de stad Dordrecht verteld. De combinatie van tentoonstelling en multimediale presentaties in een monumentaal gebouwencomplex maakt een bezoek aan Het Hof tot een indrukwekkende ervaring. Vanaf 28 april is Het Hof van Nederland voor het publiek geopend.

Deel op Social Media 

23-04-2015 10:28

Het werk van architectenbureaus neemt voor het eerst sinds 2008 structureel toe. Dit betekent een einde aan jarenlange neergaande trend.  Uit de BNA conjunctuurmeting voorjaar 2015 blijkt een verbetering van de werkvoorraad van gemiddeld 3,5 naar 4,3 maanden. De branche klimt uit het dal. Daar zijn we blij mee. Een echte blos op de wangen ontbreekt nog.  Bureaus verdienen nog te weinig om te kunnen investeren. Dit belemmert innovatie en daarmee het ondernemersklimaat van de branche”, aldus BNA-directeur Fred Schoorl. Transformatie, hergebruik en verduurzaming van bestaande bouw zijn naast woningen groeimarkten.


Voor hoeveel maanden is er werkvoorraad?

Bron: BNA conjunctuurmeting voorjaar, Panteia

Het aantal bureaus dat meer opdrachten en omzet verwacht, neemt toe. Het honorarium blijft gelijk. Bijna de helft van de bureaus verwacht een omzetstijging voor heel 2015. De verwachtingen voor 2015 zijn positiever dan die in het najaar van 2014 voor 2015. Een meerderheid spreekt echter nog wel van een kleine werkvoorraad. Voornaamste productiebelemmeringen zijn onvoldoende opdrachten en financiering.


Van een duidelijke groei van de werkgelegenheid is nog geen sprake, ondanks het feit dat sommige bureaus weer groeien. In de afgelopen jaren is er een enorme teruggang geweest van het aantal banen. Bureaus verwachten in 2015 niet meteen weer veel mensen te gaan aannemen. De stijging in de werkvoorraad en omzet  worden door bureaus vooral opgevangen met de huidige bezetting, waar nodig aangevuld met een flexibele schil. Deze schil bestaat uit ingehuurde en gedetacheerde krachten.

De aanwezige groei komt vooral van de particulieren. Het verlaagde btw-tarief voor woningrenovaties, de aantrekkende woningmarkt en de historisch lage hypotheekrente spelen hierbij een belangrijke rol. Projectontwikkelaars en corporaties zijn nog steeds niet in beeld als het gaat om omzetgroei. Van een kantorenmarkt is nauwelijks nog sprake. Transformatie en hergebruik en verduurzaming van bestaande bouw zijn naast woningen en gemengde projecten de gebieden waar groei zit.

 

Deel op Social Media

21-04-2015 8:00

Deze week openden de virtuele deuren vandesign-webshop www.huntingthepretty.com. "Deze unieke webshop biedt een uitgebreide mix van woonaccessoires, huisgeuren en verlichting voor elke smaak en persoonlijkheid. Van minimalistisch design tot kleurige caleidoscoop-patronen en geometrische prints."

Hunting the Pretty mikt op designliefhebbers door een collectie van nog onbekende labels aan te bieden. Merken als Lucie Kaas, Calligraphuck, Bitossi, Future Days, Cloud Nine Creative en WhatWeDo. "Kortom, de voorlopig - maar niet lang meer - weinig bekende crème de la crème van design uit onder andere Nederland, UK, Italië, Denemarken, Zweden, Japan, USA en Nieuw Zeeland en ver daarbuiten."

Eigenares en professioneel goodies-jaagster Natali Salvaggio werkte voorheen in de fashion, de dance-scene, de media en de financiële wereld. Tot het tijd was voor een radicale carrièrewending, met haar liefde voor decoratie en haar ‘afwijkende’ smaak als startpunt. “Ik vind het heerlijk om te speuren naar design dat in Nederland niet of amper te vinden is. En ik kan dolgelukkig worden van producten die bijvoorbeeld door verrassend materiaalgebruik een (te) gekke twist krijgen.”

www.huntingthepretty.com

Deel op Social Media 

18-04-2015 8:30

Architectuurliefhebbers opgelet. Op donderdag 30 april vindt bij Piet Hein Eek het event ‘Nieuw Profiel’ plaats.

De beroemde ontwerper vertelt deze middag over zijn nieuwe profiel als architect en hij geeft een exclusieve rondleiding door het RF- en Pompgebouw op Strijp R. Architecten en bouwprofessionals worden door initiatiefnemer Blyweert Aluminum uitgenodigd om aanwezig te zijn op het evenement.

Deel op Social Media 

18-04-2015 8:30

Bij uitgeverij nai010 verschijnt binnenkort een nieuw boek over vormgeving. De publicatie 'V = Vorm. Nederlandse vormgeving 1940-1945' van auteur Yvonne Brentjens wordt op donderdag 30 april vanaf 15.00 uur gepresenteerd in Het Nieuwe Instituut te Rotterdam.

Auteur Yvonne Brentjens geeft dan een toelichting op de publicatie. Onder leiding van Timo de Rijk vindt een panelgesprek plaats over de betekenis van het boek voor de canon van de vormgeving, het museale verzamelbeleid ten aanzien van objecten uit de Tweede Wereldoorlog en de consequenties voor de politieke betekenis van hedendaags design.

Aanwezig zijn onder meer Ludo van Halem (Rijksmuseum), Mathieu Lommen (Bijzondere Collecties, UvA) en Mienke Simon Thomas (Museum Boijmans Van Beuningen). Na afloop is het boek te koop.

www.nai010.com/vormgeving4045

Deel op Social Media 

17-04-2015 8:30

Erick van Egeraat’s Incineration Line, Roskilde, Denemarken heeft de eerste prijs gewonnen in de Architizer A + Awards, categorie Architecture + Light. Het project, een state of the art afvalverwerkingfaciliteit, werd gekozen door 43.000 kiezers uit meer dan 100 landen. Met de nieuwe Incineration Line, heeft de stad Roskilde (DK), naast de reeds bekende  UNESCO Werelderfgoed kathedraal, een tweede grote bezienswaardigheid erbij gekregen.

(foto: Tm van de Velde)

De installatie verbrandt afval en genereert elektriciteit en warmte voor de hele Roskilde regio. Erick van Egeraat’s ontwerp voor de energie-installatie geeft het complex een iconische uitdrukking en pulserende belichting, welke de actieve bijdrage van het gebouw aan de omgeving toont. Het lichtontwerp is verder uitgewerkt met de Deense lichtontwerper Gunver Hansen om de meest optimale verlichtingsoplossing te bieden. Het resultaat is een majestueus gloeiend baken, dat de bezoekers en de bevolking aan de milieuprestaties van de regio herinnert.

De Incineration Line werd genomineerd in de categorie Architecture + Light. Deze categorie omvat projecten die licht op een substantiële en innovatieve manier inzetten. Een internationale jury van meer dan 300 toonaangevende industriële leiders  - waaronder Iwan Baan, Sou Fujimoto, Bjarke Ingels, en Beatrice Galilee - selecteerde de winnaars van de Architizer A + Award dit jaar.

Deel op Social Media 

13-04-2015 10:00

De BNA is het oneens met het voornemen van het kabinet om de BTW-verlaging in de bouwsector af te schaffen. "Het afschaffen van de BTW-verlaging komt echt veel te vroeg voor onze kwetsbare branche en de bouw", aldus BNA-directeur Fred Schoorl.

Per brief is een maatregel aangekondigd, waardoor per 1 juli 2015 het BTW-tarief voor renovaties van 6 naar 21 procent wordt opgetrokken. "De verlaging uit 2013 heeft werk opgeleverd. Het is onverstandig als door dit soort maatregelen het licht aan het eind van de tunnel weer uit gaat, juist nu het iets beter met architecten gaat."

De BTW-verlaging naar 6 procent voor woningrenovaties heeft de architectenbranche volgens cijfers van de BNA naar schatting 60 miljoen extra omzet en 800 mensjaren werk opgeleverd. "Daar zijn we de politiek, en staatssecretaris van Financiën in het bijzonder, heel dankbaar voor. Wij roepen hen op deze maatregel te verlengen met minimaal een jaar", aldus Schoorl.

Uit eerder onderzoek van de BNA en het CBS bleek al dat het voorzichtige herstel voor de architecten grotendeels te danken is aan een opleving van de particuliere markt die voor een belangrijk deel bestaat uit verbouwingen en renovaties van woningen. Deze markt is vooral het domein van de kleinere architectenbureaus.

Uit de BNA conjunctuurmeting blijkt dat van 54 procent van de architectenbureaus een toename ervaart van renovaties. Ook uit recente cijfers van het CBS blijkt dat het aanwezige herstel bij architectenbureaus vooral is toe te schrijven aan de woningmarkt. Fred Schoorl: "Overigens vindt de BNA dat de BTW-verlaging ook kan gelden voor specifieke maatschappelijke opgaven waaronder verduurzaming en herbestemming."

www.bna.nl

Deel op Social Media 

11-04-2015 8:30

Binnenkort verschijnt bij nai010 een nieuwe aflevering van het jaarboek Architectuur in Nederland. Deze publicatie vormt het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst.

De vierkoppige redactie selecteert de dertig opmerkelijkste projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd en beschrijft de belangrijkste ontwikkelingen en trends die de productie en vormgeving van de Nederlandse architectuur beïnvloeden.

De redactie van het Jaarboek signaleert dat er een einde is gekomen aan de grote productie van unieke stedelijke iconen. Het Jaarboek Architectuur in Nederland bevat dit jaar voor het eerst dan ook meer renovatie, instandhouding en hergebruik- dan nieuwbouwprojecten.

Uiteraard bevat ook deze editie een overzicht van de belangrijkste prijzen, prijsvragen, tentoonstellingen en publicaties van het afgelopen jaar. Architectuur in Nederland is al meer dan een kwarteeuw een onmisbaar overzichtswerk voor iedereen die zich voor de Nederlandse architectuur interesseert of er vakmatig bij betrokken is.

De redactie van het jaarboek bestaat uit Tom Avermaete (hoogleraar Methoden en Analyse Faculteit bouwkunde, TU Delft), Hans van der Heijden (architect), Edwin Oostmeijer (zelfstandig projectontwikkelaar) en Linda Vlassenrood (curator, architectuurcriticus en programmadirecteur International New Town Institute).

Op woensdag 22 april 2015 vanaf 15.30 uur vindt de 28e editie van het jaarboekArchitectuur in Nederland plaats in het Erasmus University College van Erick van Egeraatin Rotterdam.

www.nai010.nl

Deel op Social Media 

10-04-2015 8:30

'Milaan' staat voor de deur. Op de MIlaan Design Week zal dit jaar ook veel 'Kortrijk' te zien zijn. De organisatie van de beurs Interieur in Kortrijk maakt bekend in Milaan een presentatie te verzorgen over 10 jaar 'Designer of the Year'.

De biennale-organisatie heeft zich aangesloten bij Belgium is Design en andere partners met het oog op het samenstellen van een presentatie in Milaan.

In het kader van de tenstoonstelling tonen Alain Berteau, Sylvain Willenz, Nathalie Dewez, Alain Gilles, Stefan Schöning, Bram Boo, Nedda El-Asmar, Jean-François d’Or, Marina Bautier en Muller Van Severen recente ontwerpen in een door Danny Venlet ontworpen tentoonstelling in de prestigieuze Sala Napoleonica van de Accademia di Brera in Milaan.

www.belgiumisdesign.be


Deel op Social Media 

08-04-2015 8:30

BNA Onderzoek en TVVL hebben samen een toolkit ontwikkeld waarmee architecten, opdrachtgevers en adviseurs samen aan de slag kunnen in een integraal ontwerpproces waarbij een duurzaam binnenklimaat centraal staat. De kaarten zijn nu online te bekijken via de website van BNA Onderzoek.

Vragen die een rol spelen bij het bouwproces zijn: 'Hoe maak je samen een duurzaam en comfortabel gebouw waar de gebruikers ook echt blij mee zijn'? en 'Wat zijn de dingen waarop je moet letten en de afwegingen die je moet maken in het ontwerpproces?'. iLINQ, TVVL en BNA Onderzoek verwerkten praktijkervaring en onderzoek in een compacte toolkit van tien ‘kaarten’ die daarbij kan helpen.

Het doel van deze toolkit is een handvat te bieden aan opdrachtgevers, adviseurs en architecten bij duurzaam bouwen in een integraal proces. De kaarten schrijven niet voor hoe het moet, maar wijzen wel op belangrijke keuzes of op vragen die betrokkenen zichzelf en elkaar kunnen stellen. De kaarten zijn geschikt gemaakt om af te drukken: tijdens meetings kunnen ze als tastbaar discussiestuk op tafel liggen om het integrale proces te ondersteunen.

www.bna.nl

Deel op Social Media 

07-04-2015 8:30

Nog negen gebouwen zijn in de race voor de titel BNA Beste Gebouw van het Jaar 2015. De genomineerden van de tiende editie zijn allemaal kanshebbers op de titel BNA Beste Gebouw 2015, ongeacht of ze categoriewinnaar zijn of niet. Dit jaar reikt de jury namelijk voor het eerst ook categoriewinnaars uit, naast de prijs voor het BNA Beste Gebouw 2015.

De jury onder leiding van Wim Pijbes (directeur Rijksmuseum) nomineerde: Rotterdam Centraal, Markthal Rotterdam, Kaasmakerij (Westbeemster), Montessorischool Waalsdorp (Den Haag), Grotiusgebouw Radboud Universiteit Nijmegen, High Tech Systems Park Hengelo, Brouwhuis (Oisterwijk), Woonhuis IT (Deventer) en Zomerhuis Texel (Oosterheerd).

"Ze staan in hun categorie voor excellentie in de Nederlandse architectuur en de betekenis voor de samenleving", aldus juryvoorzitter Wim Pijbes.  Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt, door stemming vanaf 3 april via www.gebouwvanhetjaar.nl/elsevier

De jury maakt tijdens de prijsuitreiking bekend welke categoriewinnaars er zijn, wie eervol wordt vermeld, en wie zich BNA Beste Gebouw 2015 mag noemen. 21 mei is de prijsuitreiking in de Westerunie in Amsterdam.

www.bna.nl

Deel op Social Media

06-04-2015 8:00

De gedachte dat psychiatrisch patiënten in een prikkelarme omgeving moeten worden verpleegd is onjuist. Dat concludeert Femke Feenstra, architect en directeur bij de Jong Gortemaker Algra (dJGA) in het afstudeeronderzoek ‘Huis voor alle Zinnen’. Een psychiatrische kliniek moet een patiënt juist prikkelen.

Bij het ontwerpen en bouwen voor psychiatrische instellingen wordt veelal nog steeds gedacht in termen van veiligheid, eisen en functionaliteit. Dit leidt btot prikkelarme en anonieme ruimtes. Feenstra stelt dat een dergelijke omgeving niet aansluit bij de veranderende maatschappelijke realiteit. In haar onderzoeksverslag geeft ze aan hoe zintuiglijk ontwerpen de psychiatrie kan verbeteren.

Het probleem van een prikkelarme omgeving is blijkens het onderzoek het grootst bij klinieken die als gevolg van de vermaatschappelijking van de zorg van de bossen naar de binnensteden verhuisden. Door de beperkte ruimte in steden zitten mensen er soms jarenlang 'opgesloten' in tien kamers, een woonkamer, een gang, een therapieruimte en een tuintje.

Volgens Feenstra is dit de verkeerde weg. Gedurende haar onderzoek werd steeds duidelijker dat zintuiglijkheid en het geestelijk welbevinden van patiënten de leidraad moeten vormen bij het ontwerpen en de inrichten van klinieken.

In het kader van haar afstudeeronderzoek ontwierp Feenstras een 'Huis voor Alle Zinnen'. Het ontwerp is gebaseerd op de locatie van de kliniek van ggz-instelling Yulius in Dordrecht. De presentatie werd beoordeeld met een 10; Feenstra behaalde met haar onderzoek een mastergraad in de architectuur.

www.djga.nl

Deel op Social Media 

04-04-2015 8:30

Studio Makkink & Bey en Koert van Mensvoort zijn de nieuwe ambassadeurs van Dutch Design Week (DDW). Tijdens de veertiende editie van het evenement, van 17 tot en met 25 oktober 2015, vervullen ze zowel representatieve als inhoudelijke taken. Daarmee ondersteunen ze het evenement in het algemeen en de nieuwe lichting ontwerpers in het bijzonder.

Met de aanstelling van Makkink & Bey onderstreept DDW naar eigen zeggen het groeiende belang van interdisciplinair werken, leren en denken. De keuze voor Koert van Mensvoort past bij de overtuiging van de organisatie dat er een toenemende, breed gedragen behoefte is aan nieuwe denkrichtingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Architect Rianne Makkink (1964) en ontwerper Jurgen Bey (1965) geven sinds jaren blijk van een sterke betrokkenheid bij de internationale ontwerpwereld op meerdere niveaus. Als Studio Makkink & Bey verbinden ze sinds 2002 verschillende disciplines zoals productvormgeving met interieur, toegepaste kunst met architectuur, tentoonstellings- en landschapontwerp, en onderzoeken ze sociale en economische systemen. Beiden zijn actief in het onderwijs, treden op als curator en werken regelmatig samen met beginnende ontwerpers, onder wie veel deelnemers aan DDW.

Ontwerper, filosoof en wetenschapper dr. Koert van Mensvoort (1974) onderzoekt de mogelijke rol van technologie en design voor de samenleving van de toekomst. Hij is oprichter en directeur van Next Nature Network en geeft wereldwijd lezingen. Sinds 2003 is hij verbonden aan de faculteit Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven. In 2014 won Next Nature Network een Dutch Design Award in de categorie Design Research voor The In Vitro Meat Cookbook, een kookboek over kweekvlees.

www.ddw.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >