Nieuws


29-04-2014 10:30

Rokin Plaza was een log kantoorgebouw in grijs prefab beton. Nu huisvest het de fraaie flagship store van Forever 21.  De Amerikaanse modeketen geeft hiermee haar visitekaartje af in Nederland. Voorts wordt in het gebouw een grote winkel van Pull&Bear gevestigd, terwijl op de bovenste verdiepingen kantoren komen. De gevel met grote glaspartijen nodigt uit tot binnenkijken en binnenkomen. Aan de metamorfose ging een logistieke krachttoer vooraf, waarin AGC Glass een sleutelrol vervulde.

"Het pand bestond uit twee gebouwen die aan elkaar waren gegroeid", vertelt architect Adam Smit van ZZDP Architecten. “Het pand was te groot en hoog; het klopte niet meer met de gevelwand van het Rokin. Doordat het in schaal is teruggebracht, past het weer in de historische omgeving. Daarbij is het weer opgeknipt in twee verschillende gebouwen, elk met een eigen uitstraling. De betonconstructies zijn aangepast en de drie kantoorverdiepingen zijn vervangen door twee winkelverdiepingen. Het pand heeft een compleet nieuwe schil gekregen. Om aansluiting te vinden bij de belendende gebouwen op het Rokin en de Kalverstraat is er gekozen voor klassieke materialen als gevelbekleding: natuursteen en brons.” Wie op het Rokin voor het pand staat, ziet aan de rechterkant Muschelkalksteen en links de bekleding met gepatineerd brons.

De nieuwe buitenschil is gerealiseerd door J.M. van Delft & Zonen in Drunen. Volgens directeur Sander van Delft een uitzonderlijk project: “Qua engineering vroeg dit het uiterste van onze creativiteit en inventiviteit. We werkten binnen een bestaande constructie in hartje Amsterdam; daar loopt niets recht. Alles is precies ingemeten. Aluminium, glas en natuursteen moesten naadloos op elkaar aansluiten. De bronzen gevelbekleding – uniek voor Nederland – hebben we in Spanje laten bruineren. Het is één van onze mooiste projecten. We hebben laten zien wat we allemaal kunnen.”

Heel uitdagend was de logistiek, vertelt projectleider Koen Verschuuren van AGC Glass. “We werkten op een postzegel binnen een korte bouwtijd. Er was geen bouwplaats en geen opslagruimte op de begane grond: alleen op het dak was beperkte opslagruimte. Van glasproductie tot en met transport en montage: alle fasen zijn op elkaar afgestemd met just-in-time deelleveringen in de exacte montagevolgorde. Zonder het wederzijds begrip en de goede samenwerking met Van Delft was dit niet gelukt. Een kwestie van communicatie en commitment. In de gevels is zo’n 2.500 vierkante meter glas van AGC Glass verwerkt. Op de begane grond hebben we jumboruiten van 14  vierkante meter van tweezijdig gelaagd Thermobel Stratobel Clearvision met TopN+ coating toegepast. Deze ruiten zijn extra helder.”

Opdrachtgever: Rocking Plaza (Emmes Group), Amsterdam. Architectenbureau: ZZDP Architecten, Amsterdam. Aannemer: Bouwcombinatie K. Dekker en Hillen en Roosen vof, Warmenhuizen. Gevelbouwer: J.M. van Delft & Zonen, Drunen. Glasproducent: AGC Glass, Tilburg. Oplevering: eind 2013, ingebruikname voorjaar 2014

29-04-2014 10:00

Sarha Duquesne en Levi Dethier  zijn de winnaars van de ‘Design report award 2014’. Dit jaar werd de prijs voor de vijftiende keer uitgereikt. De prijs ondersteunt nieuwkomers in de internationale  wereld van design. De prijs werd uitgereikt tijdens de Milan Furniture Fair (8 t/m 13 april).

Het Belgische duo ontving een bedrag van 7500 euro. Duquesne en Dethier ontwikkelden de collectie ‘Perimeter’, een werktafel voorzien van diverse accessoires. De producten springen in het oog, vanwege de simpele constructie-principes, de stabiliteit en de lage productiekosten.

28-04-2014 14:52

"Een radicale stedelijke visie om op te zitten." Aldus typeert het bekende architectenbureau Mvrdv de nieuwe 'meubel'-collectie Vertical Village. Op het filmpje hieronder een indruk van de mogelijkheden met de eigengereide elementen.

28-04-2014 14:52

Het broze herstel in de zwaar getroffen architectenbranche zet door. Uit de halfjaarlijkse conjunctuurmeting van de BNA blijkt dat bureaus positiever zijn, de werkvoorraad stijgt en sommige markten aantrekken. Met name particulieren en het bedrijfsleven investeren weer, waardoor de meerderheid van de architectenbureaus (51 procent) verwacht dat de productie in 2014 zal toenemen. Tegelijkertijd is de verwachte omzetstijging zeer bescheiden en wordt er nog nauwelijks geïnvesteerd in nieuw personeel. Zoals bekend is de architectenbranche de afgelopen jaren meer dan gehalveerd.

"Zoals wij voorspelden prevelt de kanarie in de kolenmijn weer en begint er her en der wat muziek in te komen", zegt BNA-directeur Fred Schoorl. "Meer werk en optimisme in de architectenbranche betekent ook meer werk voor de gehele bouwketen."

"Het vertrouwen van de consument en het bedrijfsleven stemt positief", aldus Schoorl. ‘Er ontstaan nieuwe processen van werken in de bouwketen en ook nieuwe financieringsvormen met nieuwe partijen bieden kansen. De tijdelijke btw-verlaging naar 6 procent, waar wij ons als branche voor hebben ingezet, heeft voor architectendiensten bij woningrenovaties – zo lijkt – een positief effect. Nu is het zaak dat het herstel doorpakt."

Een kleine kanttekening is er volgens Schoorl wel te plaatsen. Evenals in de aantrekkende woningmarkt zien we dat het herstel ook in de architectenbranche niet over de gehele linie hetzelfde is. Het herstel verschilt per marktsegment en per bureau.

Het gemiddelde aantal opdrachten stijgt naar verwachting voor heel 2014 met circa 3 procent. De verwachte omzetstijging in heel 2014 bedraagt ongeveer 1,8 procent. De daling van het honorarium - als gevolg van de sterk toegenomen concurrentie - lijkt langzaam tot stilstand te komen. Het aantal medewerkers daalt in 2014 naar verwachting echter nog steeds met 2 procent.  Architectenbureaus geven - gezien de fluctuerende en onzekere omstandigheden - de voorkeur aan flexibele arbeidsrelaties. Dit verklaart mede de groei van het aantal zzp-bureaus.

Het voorzichtige herstel wordt vooral gedreven door particulieren. Dit sluit aan bij de recente berichten in de media over de aantrekkende woningmarkt. Ook van het bedrijfsleven en aannemers wordt het nodige verwacht. Net als bij de voorgaande metingen zijn transformatie, hergebruik, verbetering en verduurzaming van de bestaande bouw de type opdrachten waar architecten groei verwachten. Er is duidelijk sprake van een verschuiving van nieuwbouw naar bestaande bouw. Van ontwikkelaars en corporaties verwachten bureaus voorlopig minder.

28-04-2014 9:22

'Een radicale stedelijke visie om op te zitten'. Aldus typeert het bekende architectenbureau Mvrdv de nieuwe 'meubel'-collectie Vertical Village. Klik op de afbeelding hieronder en er verschijnt een filmpje dat een indruk geeft van de mogelijkheden met de eigengereide elementen.

22-04-2014 10:00

De Leurink Groep, bestaande uit Intermontage Leurink BV, Intermontage Twente, IBP Interieurbouw, Flexiwall en Intercoating, opent op vrijdag 9 mei 2014 haar splinternieuwe Interieurcentrum in Terwolde (bij Deventer).

In dit nieuwe centrum zijn de laatste ontwikkelingen en productinnovaties op het gebied van interieur, in de breedste zin van het woord, te zien. Van particulier tot multinational en in de segmenten kantoor & utiliteit, onderwijs, gezondheidszorg, leisure, retail en wonen: alle opdrachtgevers en betrokken partijen kunnen hier inspiratie opdoen en zich laten adviseren over de uitgebreide en verrassende mogelijkheden. 

Een totaalconcept waarin de Leurink Groep vele onderdelen in eigen huis heeft zoals:systeemplafonds, verlichting, luxe scheidingswanden, brandwerende binnenpuien, kartonnen wanden, interieurbouw en poedercoating.  Bouwkundige aanpassingen in het interieur worden samen met vaste partners uitgevoerd.

In het centrum is veel aandacht besteed aan het welbevinden van de werknemer en bezoekers. Door een gebalanceerd kleurgebruik en de toepassing van zoveel mogelijk pure en natuurlijke materialen is het interieur rustig en voelt het goed. Vides met veel daglicht zorgen voor een ruimtelijk effect  en interactie met datgene wat buiten plaatsvindt. Met uitzicht op de ‘Greenwall’ en de ‘Planten Lianen’ is de natuur nog meer naar binnen gehaald waardoor een gevoel van vrijheid en natuurlijke beleving ontstaat dat de prestaties van de werknemers positief beïnvloedt. Bovendien zorgt dit voor een goede balans tussen werk en ontspanning in een inspirerende omgeving.


Het interieur is transparant met goede zichtlijnen, korte loopafstanden, projectruimten, ontmoetingsplekken en sfeerruimten om even iets kort met elkaar af te stemmen. Hierdoor en door de juiste producttoepassingen op het gebied van akoestiek en materialisatie worden collega’s minimaal gestoord in het werk. Daarnaast zijn er sfeerruimten ingericht die een totaalbeeld geven van de mogelijkheden voor de diverse interieurs in de verschillende segmenten. De Leurink Groep laat zien hoe men met een onderscheidend interieur de corporate identity kan versterken en daarmee opdrachtgevers en medewerkers kan binden. Zelfs een bioscoop, horecagelegenheid, kapsalon en studio ontbreken niet. Ook biedt het nieuwe interierucentrum een blik in het interieur van het jaar 2020.

http://www.intermontage.nl

19-04-2014 8:30

De voorregistratie voor de beurs Design District is geopend. "Wanneer je hier je gegevens achterlaat ontvang je een voucher voor 50 procent korting op de toegangsprijs, en betaal je nog maar 10 euro aan de kassa", meldt de organisatie van het evenement, dat van 21 tot en met 23 mei gehouden wordt in Zaandam..

Design District is elke dag vanaf 11.00 uur open. "Te druk overdag? Dan bieden we je woensdagavond 21 mei ook gelegenheid om Design District te bezoeken. Op deze feestelijke avond trakteren wij van 19.00 tot 21.00 uur op drankjes, friet en bitterballen!"

Naast de overvolle beursvloer met bijna 150 deelnemers is het mogelijk een bezoek te brengen aan de inhoudelijke programma’s in het naastgelegen pand. De organisatie hiervan is in handen van CRISP stylisten, FMN, bni en VIA. "Voor nog meer inspiratie kan je ronddwalen over het bijzondere en mysterieuze Hembrugterrein waar Design District plaatsvindt. In een aantal monumentale panden op het terrein vindt tegelijkertijd ARTzaanstad plaats. Bezoekers van Design District mogen dit evenement gratis bezoeken!"

18-04-2014 8:16

De keuze is bekend: de jury nomineert in totaal zeven gebouwen als kandidaat voor het BNA-predicaat Beste Gebouw van het Jaar 2014. De jury maakte deze selectie uit een totaal van 250 inzendingen.

Twee nominaties vallen in de categorie Identiteit & Icoonwaarde, één in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie, twee nominaties in de categorie Stimulerende Omgevingen en twee in de categorie Particuliere Woonbeleving.

Juryvoorzitter Paul Schnabel: "De nominaties zijn stuk voor stuk bijzondere gebouwen, die voor het individuele en collectieve plezier van bewoners, gebruikers en ons allemaal als burgers grote meerwaarde kunnen hebben." De jury kiest uit de zeven nominaties één prijswinnaar. Paul Schnabel maakt de winnaar op 20 mei bekend in het nieuwe TivoliVredenburg.

De genomineerde gebouwen zijn:

In de categorie Particuliere Woonbeleving:
·        Verbouw boerderij Friesland in IJlst van Jelle de Jong architekten;
·        Villa Kogelhof in Kamperland van Architectenbureau Paul de Ruiter.

In de categorie Identiteit & Icoonwaarde:
·        Het Nieuwe Rijksmuseum in Amsterdam van Cruz y Ortiz Amsterdam BV;
·        Bibliotheek en Cultureel Centrum Rozet in Arnhem van Neutelings Riedijk Architecten.

In de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie:
·        Cultuurcentrum Energiehuis in Dordrecht van TenBrasWestinga Architectuur / Interieur en architectenbureau Stedenbouw B.V.

In de categorie Stimulerende Omgevingen:
·        Museumkwartier ’s-Hertogenbosch in Den Bosch van  Bierman Henket architecten;
·        Internationale School Eindhoven (Campus ISE) in Eindhoven van diederendirrix architecten.

Naast de zeven nominaties kende de jury twee eervolle vermeldingen toe. In de categorie Particulier Woonbeleving is dit ‘Alles gescheiden, behalve tafel en bed’ (Wassenaar) van Kavander Architectenbureau BNA. En in de categorie Identiteit & Icoonwaarde Uitbreiding Museum De Fundatie (Zwolle) van Bierman Henket architecten.

Er is ook een Publieksprijs. Iedereen kan uit de nominaties van de vakjury zijn of haar persoonlijke favoriete gebouw kiezen via de website www.gebouwvanhetjaar.nl. De winnaar ontvangt de Publieksprijs op 20 mei de prijs uit handen van minister Stef Blok voor Wonen en Rijksdienst.

Het bekend maken van de winnaars en de prijsuitreiking zelf is op dinsdag 20 mei 2014 in het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht, jazzzaal Cloud Nine.

Naast Paul Schnabel (voormalig directeur SCP) bestaat de jury van de negende editie Beste Gebouw van het Jaar uit Gerard Comello (partner Lingotto), Gerrit van Vegchel (voorzitter Stadsregio Parkstad Limburg), Ronald Rietveld (partner RAAAF), Marijn Schenk (partner NEXT architects) en Do Janne Vermeulen (partner Team V).

De BNA heeft als branchevereniging met de nieuwe opzet van BNA Beste Gebouw van het Jaar   nadrukkelijker gekozen voor de opvatting dat goede architectuur meer is dan mooi alleen, voor opdrachtgever, gebruiker en samenleving. Daarom de keuze voor de naam Beste Gebouw van het Jaar. Het draait bij de genomineerden om excellentie in brede zin: dus naast de architectonische kwaliteit, worden juist ook de gebruiks- en belevingswaarde, de toegevoegde maatschappelijke waarde en de kwaliteit van de samenwerking meegewogen. Het gebouw is vooral ‘integraal’ goed.

17-04-2014 8:28

Architectenbureau Broekbakema uit Rotterdam is een nieuwe onderneming gestart voor het aanbieden van BIM-diensten. Met SimBolic geeft het bureau gericht antwoord op de groei van BIM en de behoefte aan kennis over het inrichten van de integrale samenwerking. "Door BIM-servers en -expertise beschikbaar te stellen helpt SimBolic opdrachtgevers uit de bouwsector met het probleemloos beheren van virtuele bouwprojecten", aldus de initiatiefnemers.

De missie van SimBolic is om het werken met BIM in de bouwsector toegankelijker te maken en het kennisniveau te verhogen. Het Building Information Model beoogt de samenwerking van betrokken bouwpartners in 3D zo optimaal mogelijk te maken en het proces ervan te faciliteren. Hoe meer partijen gebruikmaken van BIM, hoe eerder de potentie ervan ten volle benut kan worden. Dit zal een positieve impuls aan de bouwsector geven. “Juist door servers aan te bieden en onze eigen, ver ontwikkelde expertise met anderen te delen, wil SimBolic hieraan een bijdrage leveren. Voor ons is dit ook een vorm van co-creatie”, aldus Roger Tan, zakelijk directeur Broekbakema.


SimBolic wil opdrachtgevers en ketenpartners ontzorgen en faciliteren op het gebied van BIM-ICT. Er staan te veel obstakels het werken met BIM in de weg. De aanschaf van hardware is een grote investering en daar komt de keuze voor software, de installatie en het onderhoud ervan, het regelen van de beveiliging en back-up nog bij. Behalve de hardware en software is BIM ook mensenwerk. Er zijn weinig ICT-dienstverleners die specifieke kennis hebben van BIM-servers, de mogelijke problemen en de bijbehorende oplossingen.

SimBolic biedt gestandaardiseerde BIM-servers voor Autodesk Revit aan in verschillende groottes. De groottes worden afgestemd op de grootte van het betreffende bouwmodel en variëren van small (tot een modelgrootte van 50 MB), medium (tot 150 MB) tot large (tot 500 MB). De servers zijn in zeer korte tijd gebruiksklaar en alle bijkomende ICT-aspecten zijn volledig door SimBolic verzorgd. Hiermee worden klanten zowel op het gebied van ICT als de bijbehorende dienstverlening geholpen.

Werken in BIM betekent samenwerken in het BIM-model en daarbuiten. Over het daadwerkelijk en effectief inrichten van de integrale samenwerking bestaat nog veel onduidelijkheid. SimBolic vult de bestaande kennis en kunde aan met eigen ervaring op diverse gebieden binnen het BIM-spectrum. Het concreet inrichten van de BIM-samenwerking met andere partijen en het opstellen van protocollen, het praktisch begeleiden bij het werken in een BIM-model, het uitvoeren van clashcontroles en rapportages of het maken van interactieve 3D-films en virtuele maquettes.

SimBolic is een zelfstandige organisatie die BIM-servers en expertise aanbiedt voor uiteenlopende opdrachtgevers in de bouwsector (architectenbureaus, ingenieursbureaus, bouwbedrijven, bouwmanagement bureaus, opdrachtgevers van bouwprojecten). Het bedrijf is een afsplitsing van architectenbureau Broekbakema. Sinds BIM in 2006 in Nederland zijn intrede deed, heeft het bureau zich het werken met BIM eigen gemaakt. Door deze vroege start is het meegegroeid met alle ontwikkelingen die BIM heeft doorgemaakt. Het bureau is één van de weinigen in Nederland die BIM al jaren volledig in zijn ontwerpproces heeft geïntegreerd en voorop loopt in de nieuwe toepassingen ervan. Die hoogwaardige BIM-expertise is verzelfstandigd voortgezet in SimBolic.

Sinds 2014 voert SimBolic in opdracht van Broekbakema alle BIM-managementactiviteiten uit.

www.SimBolic.nl

16-04-2014 18:10

De Salone Internazionale del Mobile in Milaan heeft in totaal ruim 357.000 bezoekers getrokken. Dat is 10 procent meer dan de editie van vorig jaar.

www.cosmit.it/en/salone_internazionale_del_mobile

10-04-2014 8:40

Team JMP Architect van de Escuela Tecnica Superior de Arquitectura uit Madrid is de winnaar van de VIDA Community Challenge. Het team wint 1.500 euro prijzengeld omdat ze de meeste online stemmen hebben gekregen voor hun visuele presentatie.Als onderdeel van de Velux International Design Award kregen ontwerpstudenten uit twintig Europese landen de mogelijkheid hun visie op toekomstige raambekleding voor dakramen op de online community site te plaatsen. In een reeks uitdagingen konden ze beelden van objecten en concepten die hun ontwerpproces inspireren, maar ook hun reflecties op de gekozen materialen en het eindproduct dat zij willen creëren, met een breed publiek delen. De meeste stemmen gingen naar team JMP Architect van de Escuela Tecnica Superior de Arquitectura uit Madrid, dat daarmee het prijzengeld van 1.500 euro mag opstrijken.

De jury zal zich nu over ingezonden projecten gaan buigen. De winnaar ontvangt naast de eer 6.000 euro, de tweede plaats 2.500 euro. De genomineerden zullen worden geselecteerd op basis van vier beoordelingscriteria: innovatie, kwaliteit van leven, duurzaamheid en marktpotentieel. De jury bestaat uit de Nederlandse ontwerpster Petra Blaisse, die zowel aan interieur als exterieur architectuurprojecten werkt, het Italiaans-Deense meubeldesign duo Gamfratesi en de initiatiefnemer van de Red Dot Award prof. dr. Peter Zec. De prijzen zullen op 22 mei voor het eerst worden uitgereikt in de Design Academy in Eindhoven.

www.designaward.velux.com

09-04-2014 8:10

Architectuurliefhebbers opgelet. de branchevereniging BNA houdt op 20 met het Nationaal Architectuurdebat. Ook zullen op die dag de prijzen voor het gebouw van het Jaar worden uitgereikt.

"De bouwbranche ziet heel, heel voor­zichtig de markt weer wat tot leven komen en hoopt op ‘normale tijden’", aldus de BNA. "De architectenbranche – de spreek­woordelijke kanarie in de kolenmijn – ziet na crisisjaren weer licht gloren. Een veerkrachtige branche is op groei voorbereid, hoe gematigd die ook is. Een ding is zeker: groei zal gebeuren, maar in welke markt, met welke spelers en spelregels?"

"Is de bouw en architectuur – die in het WRR-rapport ‘De lerende economie’ schitteren door afwezigheid - wel voorbereid op groei? Zijn de juiste opgaven in beeld met de benodigde ken­nis? Waar zou de branche op moeten inzetten? De mogelijkheden zijn groot: gaat de branche inzetten op de lerende economie met nieuwe competenties en technieken? Wat moeten opdrachtgevers en -nemers uit de architecten­branche op de agenda zetten om voorbereid te zijn op een nieuwe tijd, met gematigde groei? De BNA organiseert over deze vragen op 20 mei het Nationaal Architectuurdebat BNA ‘Fail2Prepare’ met sprekers uit de wereld van de wetenschap, architectuur, bouw en technologie."

Tegelijkertijd maakt de branchevereniging de prijswinnaars bekend van het Beste Gebouw van het Jaar 2014 en nemen de winnaars de prijs in ontvangst. De bijeenkomst vindt plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Als sprekers zullen onder meer Paul Schnabel en Rutger Bregman aanwezig zijn.

www.bna.nl

08-04-2014 10:00

De vereniging DNA (De Nieuwe Aanpak) in de Bouw nodigt belangstellenden uit voor een busexcursie naar drie passiefhuis-projecten in het Brussels gewest, in samenwerking met Leefmilieu Brussel. In deze regio is sprake van een explosie aan bouwactiviteiten, vanwege de nieuwe passiefhuis-standaard. Bezocht worden een gebouw in gebruik, een project dat de oplevering nadert en een project waar volop wordt gewerkt. Tijdens het diner kan contact worden gelegd met vertegenwoordigers van Belgische bouwpartners die ervaring hebben met passief bouwen. Organisatie van de excursie, op woensdag 14 mei,  is in handen van CERAA.

In november 2013 organiseerde DNA in de Bouw een succesvolle passiefhuis excursie naar vier projecten in de regio Keulen. De mix van samen reizende deelnemers bleek een enorme stimulans voor contact en discussie gedurende de hele reis. Op de drie projecten in het Brussels gewest verzorgen betrokken architecten en bouwpartners toelichtingen. Deelnemers ontvangen tevens uitgebreide detailinformatie.

Programma
De busreis op 14 mei vertrekt uit Nijmegen en duurt van 12.00 uur tot circa 22.00 uur. Kosten voor deelname bedragen 99,00 euro, voor DNA-leden 69 euro. Dit bedrag is inclusief busvervoer, broodjes en koffie/thee/fris in de bus en diner in Brussel. Met Europese steun van het project PassREg is vereniging DNA in de Bouw aanjager in de regio Arnhem-Nijmegen op het gebied van het passiefhuis in Nederland. PassREg staat voor Passive House Regions with Renewable Energy. Het is onderdeel van IEE (Intelligent Energy Europe) en duurt tot mei 2015. Er nemen veertien Europese regio’s aan deel en DNA in de Bouw voert het in Nederland uit, met co-financiering van de gemeentes Arnhem en Nijmegen, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en provincie Gelderland. Kijk voor meer informatie op www.dnaindebouw.nl.

07-04-2014 8:37

De BNI organiseert het minicongres Design Yourself Spring 2014. De eerste editie van het evenement vindt plaats op het Taets-terrein van de vakbeurs Design District in Zaandam op vrijdag 23 mei. Tijdens het middagprogramma vindt de Algemene Ledenvergadering voor BNI-leden plaats.

Het programma is vanaf 17.00 uur toegankelijk voor iedereen die werkzaam is in het vakgebied. Interieurarchitecten, architecten, ontwerpers, stylisten, docenten, onze opdrachtgevers, bouwspecialisten en branchegenoten, leveranciers en liefhebbers van interieurarchitectuur, design en vormgeving zijn van harte welkom en uitgenodigd bij te dragen.

Het minicongres gaat over een drietal belangrijke thema's van deze nieuwe tijd: communicatie, zaken doen, acquisitie, waarde bepaling. "We bieden als start een lezing over Storytelling", meldt de BNI. "In een debat met gasten en de zaal richten we ons op de themavragen die per generatie momenteel spelen." Ook is er een ruilbeurs. "Dit is een energieke netwerkactiviteit die alle generaties met elkaar verbindt; een marktplaats waar talent en kennis gedeeld gaan worden."

Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretariaat@bni.nl o.v.v. 'minicongres spring 2014'.
Kosten: 40 euro voor niet-leden en 30 euro voor BNI-leden.

www.bni.nl
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >