Nieuws


27-02-2013 14:30

De eerste zelfstandige editie van ‘Object Rotterdam’, georganiseerd op een nieuwe locatie, was volgens de organisatie een groot succes. De beurs trok meer dan vijfduizend bezoekers. Gedurende vier dagen vormde NAi/Het Nieuwe Instituut het epicentrum van design met presentaties van bekende galeries, design instituten, labels, gevestigde ontwerpers en aanstormend talent.

Nog meer dan voorgaande jaren omarmde Object elke vorm van design: productontwerp, industrieel ontwerp, modevormgeving, architectonische vormgeving, kunst en crafts. De presentaties waren volgens de organisatie vernieuwender dan ooit met zowel iconische als baanbrekende designs variërend van delicate sieraden tot monumentale meubels. Het Rotterdamse architectenbureau Superuse Studios tekende voor de inrichting van de beurs en oogstte veel lof.

Beursdirecteur Anne van der Zwaag is zeer te spreken over deze editie van Object Rotterdam: “De combinatie van design objecten van hoge kwaliteit en meer conceptuele, experimentele design presentaties inspireerde zowel het professionele als het algemene publiek. Ook de nieuwe locatie en opzet van de beurs zijn zeer goed ontvangen. De deelnemers waren erg te spreken over de sfeer op Abject, de grote hoeveelheid zeer geïnteresseerde bezoekers en de verkoop.”

Klik hier
voor een sfeerimpressie in beelden.

26-02-2013 9:30

Architecten met vragen kunnen vanaf zaterdag 9 maart terecht in de tweede Architectenwinkel in Amsterdam. Vanaf die dag is het mogelijk wekelijks het gratis architecten inloopspreekuur te bezoeken bij Arcam, het Architectuurcentrum Amsterdam.

Landelijk zijn er momenteel acht Architectenwinkels en in de nabije toekomst komen er nog meer winkels bij. De Architectenwinkel is opgericht vanwege de groeiende particuliere markt door architecten van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). Verbouwen of bouwen is een vraag waar steeds meer mensen in deze onzekere woningmarkt mee te maken krijgen. Alleen in Amsterdam worden jaarlijks al veertigduizend woningen verbouwd. Zelf het bouwproces organiseren is een gecompliceerde procedure, waarin veel keuzes moeten worden gemaakt. De bouw zorgt dan ook voor veel chaos en stress. Een architect kan een deel van de onzekerheid wegnemen. Door ervaring en een goede voorbereiding worden bouwfouten voorkomen en is er vooraf meer duidelijkheid over de kosten. De BNA kring Amsterdam is gestart met de architectenwinkel als een platform waar architecten voor het voetlicht brengen welke service zij kunnen bieden.

Bij de Architectenwinkel weten ze raad met de vragen waar een klant mee zit en die vragen gaan echt niet allemaal over het ontwerp. Van wensen inventariseren tot de begeleiding bij de bouw. Een architect weet alles over vergunningen en welstandseisen. Voor consumenten is de winkel een laagdrempelige plek voor een gratis gesprek om te kijken wat een architect voor hen kan betekenen. Eerder afgelopen jaar zijn er zeven winkels geopend in: Amsterdam IJburg, Breda, Bergen op Zoom, Haarlem, Oss, ‘s Hertogenbosch en Oosterhout.

Vanaf maart wordt aan dit rijtje een Amsterdamse centrumlocatie toegevoegd. In het gebouw van Arcam, aan de Prins Hendrikkade 600, is het inloopspreekuur iedere zaterdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur voor vragen over verbouwen en zelfbouwen.

Het begon allemaal in een woonwarenhuis op IJburg. “We vroegen ons af wat wij zelf konden doen om mensen op de hoogte te brengen van de meerwaarde van een architect voor een (ver)bouwproject”, vertelt Harvey Otten, één van de oprichters van het initiatief en secretaris van de BNA-kring Amsterdam. “Vooral voor particulieren is de drempel soms nog hoog; mensen lopen niet spontaan naar binnen. Dat is ook niet verwonderlijk. Een (ver)bouwvraag vraagt tijd, energie en veel voorbereiding. Wie zijn droomhuis werkelijkheid wil zien worden, wil dan ook de juiste keuzes maken. Veel mensen weten niet precies wat een architect doet en waar deze bij kan helpen. De architecten bij de Architectenwinkels  helpen en springen in op de veranderingen in de markt.” De Architectenwinkel is wekelijks op zaterdag geopend en houdt open huis op verschillende locaties in Nederland. Meer informatie: http://www.architectenwinkel.com.

21-02-2013 14:00

De BNI (Beroepsvereniging van Nederlandse Interieurarchitecten) heeft maandag 18 februari een brief gestuurd aan minister Stef Blok met het verzoek om een 6 procent BTW-regeling te treffen voor architectendiensten, die te maken hebben met verbouwingen en renovatiewerken in de bestaande bouw.

Dit naar aanleiding van het akkoord dat het kabinet 13 februari gesloten heeft met D66, de ChristenUnie, de SGP en de coalitiepartijen over de aanpak van de problemen op de woningmarkt. Het pakket moet onder andere een impuls leveren aan de werkgelegenheid in de bouw. Eén van de maatregelen is dat de BTW op verbouwingen en renovatiewerken in de bestaande bouw per 1 maart voor 1 jaar wordt verlaagd naar 6 procent.

De BNI verzoekt de minister om het 6 procent BTW-tarief ook te laten gelden op architectendiensten die samenhangen met de opdrachten die voldoen aan de voorwaarden voor het 6 procent BTW tarief.
 

Klik hier voor de brief

21-02-2013 10:00

Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) organiseert, wegens grote belangstelling, een extra ingelaste rondleiding door het Woonhuis Jan de Jong in Schaijk. Zaterdag 9 maart om 9.00 uur kunnen belangstellenden terecht in Schaijk. Het bijzondere woonhuis van Jan de Jong stond centraal tijdens een Architectuur Documentaire Avond van ACN in januari.

Jan de Jong (1917-2001), architect te Schaijk, was leerling van Hans van der Laan. Hij heeft een aantal spraakmakende kerken en een klooster ontworpen. De wijze waarop Jan de Jong de beginselen van de Bossche School volgde, is goed te zien in zijn eigen woonhuis met kantoor (1962-67) in Schaijk. De eerste aanzet was de ommuring van de tuin met een klein prieel dat hij begin jaren ’50 in zijn tuin bouwde. Daarnaast bouwde hij er een kleine woning als een soort model om opdrachtgevers duidelijk te kunnen laten zien wat ze voortaan van hem konden verwachten. Het geheel is opgezet volgens het plastische getal. Ook de door hem zelf ontworpen meubels en lampen maken deel uit van eenzelfde, muzikaal spel met driedimensionale maatverhoudingen. Onlangs verscheen er een boek over Jan de Jong.

Omdat het Jan de Jonghuis bewoond wordt door mevrouw R. de Jong wordt het huis jaarlijks slechts enkele malen opengesteld voor publiek en dit maakt deze excursie tot een bijzondere mogelijkheid om het huis te bezoeken. De extra rondleiding vindt in de ochtend plaats om 9.00 uur. Het is noodzakelijk om u vooraf aan te melden. Dit kan via info@architectuurcentrumnijmegen.nl. Deelname is alleen mogelijk na inlevering van een bevestiging per e-mail van uw reservering. Kosten 10 euro. Adres Jan de Jonghuis; Rijksweg 56, 5374 RB Schaijk.
Foto: Jan de Jong huis Schaijk, 1968  (Bron: Archiphoto Haarlem)

15-02-2013 8:30

Aan de zuidkant van Joure verrijst de komende jaren een nieuwe Brede School. De colleges van De Friese Meren hebben de opdracht gegund aan het consortium onder leiding van Facilicom Services Group. Voor de komende 25 jaar gaan de gemeenten een samenwerkingsverband met Facilicom aan, waarbij zowel het ontwerp en  de bouw als het beheer en het onderhoud voor de Brede School in Joure Zuid wordt verzorgd. Tot het consortium behoren verder Bureau Bos (architect gebouw), Pellikaan (bouw), Breijer (beheer) en Kragten (ontwerp buitenruimte).De Brede School Joure Zuid wordt het nieuwe onderkomen voor de Dr. E.A. Borgerschool van CBO Meilân, de fusieschool van OG Primus (de Lyts Luchtenveldskoalle en de Zuiderveldschool), It Toanhûs, SKIK en Miks welzijn. De gemeente wil met de bouw van een nieuwe Brede school een beter en breder aanbod van onderwijs en daarmee een doorgaande leerlijn bevorderen. Ook willen de gemeenten voorzieningen voor leerlingen en omwonenden bieden.

De bouw gaat naar verwachting juli dit jaar van start. De nieuwe gebruikers kunnen vervolgens vanaf juli 2014 hun intrek nemen in het Brede School. Uiterlijk eind november 2014 zal de Brede School in Joure Zuid in haar definitieve vorm gereed zijn.

13-02-2013 11:00

Op maandag 4 februari overhandigde een CBM-delegatie officieel drie junior loungers aan het UMC St Radboud in Nijmegen. De junior loungers werden geproduceerd in het kader van de ontwerpwedstrijd die de CBM uitschreef vanwege het 100-jarig jubileum van de vereniging in 2012. Zoals Jeroen Sanders, voorzitter van de CBM-jubileumcommissie, het treffend verwoordde “Het UMC St Radboud was het beginpunt en is vandaag het eindpunt.”

Vertegenwoordigers van de CBM, branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie, werden hartelijk ontvangen door een delegatie van het bestuur en kinderartsen van het kinderziekenhuis van het UMC St Radboud. Henny Groeneweg, CBM-voorzitter, overhandigde symbolisch de Junior Loungers – Oortje 2, Onder Dak 2 en Mi Casa 2 -  aan prof. dr. Jan Smeitink, kinderarts en leider van het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten. Professor Smeitink sprak zijn dank uit voor de “prachtige, prachtige meubelen“ namens het kinderziekenhuis en de Stichting Energy4All en voorspelde: “Dat er door ouders en patiënten dankbaar gebruik van gemaakt zal worden”.

In het UMC St Radboud ligt het zwaartepunt van het onderzoek op de ontwikkeling van een medicijn voor energiestofwisselingsziekten. Professor Smeitink: “Binnen het UMC St Radboud doen wij nog niet 100 jaar, maar al wel 20 tot 25 jaar onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. We zijn nu bijna zover om uit de kennis die in al die jaren is vergaard de eerste potentieel nieuwe medicijnen bij patiënten te gaan onderzoeken. Daar is heel erg veel geld voor nodig en de geweldige geldelijke bijdrage van de inzameling door de CBM zal nadrukkelijk worden ingezet om de volgende stap te zetten op het gebied van medicijnontwikkeling.”

In het kader van het 100-jarig bestaan in 2012 van de CBM heeft de branchevereniging al in 2011 een ontwerpwedstrijd uitgeschreven waarbij studenten en beginnende ontwerpers zijn gevraagd relaxmeubels te ontwerpen voor kinderen met een ernstige stofwisselingsziekte. De aanleiding voor deze ontwerpwedstrijd was de vraag van Stephanie van ’t Hooft aan professor Jan Smeitink waarom er geen fijne stoelen zijn voor haar zieke zusje Josephine. Josephine lag veel en vaak in dezelfde houding. De CBM pakte de handschoen op en verbond zich in het jubileumjaar als maatschappelijk partner aan de stichting Energy4All, een stichting die zich ten doel heeft gesteld aandacht en geld te genereren voor onderzoek naar een ernstige stofwisselingsziekte. De meerderheid van de kinderen overlijdt voordat ze de leeftijd van tien jaar hebben bereikt. 30 CBM-leden produceerden 28 loungers. Drie daarvan speciaal voor het UMC St Radboud. Op de overige kon middels een online-veiling geboden worden. Alle loungers zijn ondertussen geplaatst bij o.a. revalidatiecentra, ziekenhuizen enz. De veiling, plus andere door de CBM georganiseerde activiteiten, leverde € 51.350,- op voor Energy4All.

Meer informatie over Junior Loungers: www.cbm.nl/100jaar/ontwerp

12-02-2013 9:30

Een recordaantal van ruim 31.000 bezoekers bezocht dit jaar Material Xperience. Het vakevenement rond innovatieve materialen werd tegelijkertijd met de Internationale Bouwbeurs van 4 tot en met 9 februari gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. Dat is een stijging van 39 procent vergeleken met de vorige editie van Material Xperience in de Jaarbeurs. Architecten, designers en andere materiaalprofessionals raakten geïnspireerd door de vele materiaalinnovaties en het internationale sprekersprogramma.

Volgens Jeroen van Oostveen, CEO van Materia, is  sprake van een krachtige samenwerking tussen Materia en de Bouwbeurs. “We versterken elkaars concept.” De combinatie van een inspirerende Materia-tentoonstelling, de noviteiten van de exposanten en een aansprekend lezingenprogramma leveren volgens Van Oostveen iedere editie enthousiaste reacties op. In die laatste categorie valt ook de lezing van Enrico Dini (D-Shape) die de zaal en de Nederlandse pers verraste met zijn verhaal over het 3D-printen van huizen. “Vandaar dat wij hier tijdens de Xpert Serie op donderdag 21 maart een vervolg aan geven in het Materia Inspiration Centre in Amsterdam met een bijeenkomst over deze nieuwe toepassing in de bouw”, vertelt Van Oostveen.

“Het belangrijkste is dat we de juiste ontmoetingen tot stand brengen tussen mensen met een passie voor materialen. Dat betekent dat onze focus heel sterk ligt op de tevredenheid van zowel de bezoeker als exposant”, zegt Van Oostveen.  “En dat is gelukt”, vertelt Stefanie Uni van tapijtfabrikant Interface, “Wij hebben door de drukte extra personeel moeten inhuren.” Robert Hoogenboom van Merford Noise Control vult aan: “Het aantal leads is veel groter dan verwacht.” Victor Francke van Relius Benelux: “Dit is het platform waarop je in contact komt met voorschrijvers. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij.”

Materia organiseert sinds 2006 haar eigen beurs, Material Xperience, in binnen- en buitenland. Zo was er in februari 2012 een eerste Aziatische editie in Sjanghai en gaat Materia in 2014 naar Duitsland. Tijdens Material Xperience worden innovatieve en inspirerende materialen tentoongesteld. Zowel uit de eigen Materia-collectie als van zorgvuldig geselecteerde partners. Het is uitgegroeid tot een toonaangevend vakevenement voor (interieur)architecten en creatieve professionals gericht op materialen, innovatie en inspiratie.

De afgelopen editie van Material Xperience vond plaats van 4 tot en met 9 februari 2013, in de Jaarbeurs in Utrecht, tegelijkertijd met de Internationale Bouwbeurs 2013. Het thema 'The Making Of' omvat de processen en technieken waarmee nieuwe materialen worden ontwikkeld, onderzocht en getest. In de expositie werden onder andere voorbeelden getoond van functie-integratie in materialen zoals 3D-geprinte zonwering, LED-verlichte gevels en transclucente houten wanden. Naast de tentoonstelling is er ook een sprekersprogramma samengesteld. De volgende Nederlandse editie vindt plaats van 22 tot en met 24 januari 2014 in Ahoy Rotterdam, tegelijkertijd met Gevel 2014.

Materia is een internationaal netwerk rond een onafhankelijke materialencollectie van tienduizenden architecten en materiaalontwikkelaars, gericht op ontmoeten, inspireren en co-creëren. Door middel van tentoonstellingen, beurzen, congressen, het Materia Inspiration Centre in Amsterdam en online instrumenten brengen zij bouwprofessionals samen. Zo stimuleert het netwerk innovatie op weg naar een mooiere, meer duurzame en hoogwaardig gebouwde en ingerichte omgeving.

12-02-2013 8:30

Maar liefst 92 projecten zijn ingezonden voor de Gulden Feniks 2013. Het verrassend hoge aantal inzendingen wijst er op dat het renoveren en transformeren van bestaand vastgoed in het brandpunt van de belangstelling staat.

De Gulden Feniks wordt jaarlijks uitgeloofd door het Nationaal Renovatie Platform (NRP) in drie categorieën. In de categorie Gebiedstransformatie dingen dit jaar 9 projecten mee naar de prijs. De categorie Transformatie telt 39 inzendingen en de categorie Renovatie 44 inzendingen. Alle inzendingen met beeldmateriaal staan op de website http://www.guldenfeniks.nl. Kenmerkend voor de Gulden Feniks is het integrale karakter van de prijs, die daarmee direct aansluit op de uitdagende opgave waarvoor de sector staat.

De komende tijd beoordeelt de jury onder leiding van Karin Laglas de inzendingen. Op 2 april maakt de jury de nominaties voor de Gulden Feniks 2013 bekend. De uitreiking van de Gulden Feniks vindt plaats op dinsdag 4 juni op de Provada in Amsterdam RAI, tijdens de themadag over herontwikkelen, herbestemming en transformatie. Het Gulden Feniks Jaarboek 2013, waarin alle inzendingen zijn opgenomen, is beschikbaar op het NRP plein op Provada.

Het Nationaal Renovatie Platform is bijzonder trots op het succes van de Gulden Feniks. Deze betekenisvolle prijs geeft inzicht in de vele kansen die er zijn om het duurzaam gebruik van de bestaande gebouwde omgeving te bevorderen. De enthousiaste deelname bevestigt het belang van de maatschappelijke doelstelling van NRP en van deze prijs.

11-02-2013 8:50

Bent u een designer die graag nieuwe opdrachtgevers ontmoet, zelf ontwerpen vervaardigt en met plezier een geïnteresseerd publiek meer vertelt over uw werk? "Doe dan mee aan D-day van 23 tot en met 26 mei 2013 in de SAM Decorfabriek in Maastricht", aldus de orgfanisatie van het evenement "Presenteer je werk, sluit je aan bij een uitgebreid netwerk van talent, genereer nieuwe opdrachten en verkoop zonder provisie."

D-day is een mix van een tentoonstelling, veiling en beurs waarbij reeds gevestigde ontwerpers en aanstormend talent hun werk presenteren aan een groot aantal bezoekers. D-day biedt een podium aan ontwerpers, waarbij de filosofie van duurzaamheid, persoonlijkheid en goed gebruik van materialen uitgedragen wordt. Daarnaast functioneert D-day steeds meer als intermediair binnen een sterke community van designers en opdrachtgevers.

“D-day krijgt steeds meer media-aandacht”, meldt de organisatie van het evenement. “Ook het bedrijfsleven en andere opdrachtgevers krijgen steeds meer belangstelling voor D-day. Voor het hele event geldt een vrije verkoop zonder provisie. Je enige investering is het inschrijfgeld. Het inschrijfgeld is gestaffeld naar meters. Je doet al mee voor 375 euro.” De organisatie regelt de lokatie, de PR, een catalogus en de uitnodigingen.

10-02-2013 10:00

Tijdens Material Xperience is bekend gemaakt dat de uitbreiding van het Stedelijk Museum het winnende project is van de Co-Creation Award. De jury sprak van 'een uniek project, met een technisch zeer vernufte gevel en bijzondere uitstraling'. Het project is een samenwerking tussen Benthem Crouwel Architecten en Holland Composites.

Om samenwerking tussen architect en producent te stimuleren schreef Materia de Co-Creation Award uit. Architecten konden een project of materiaaltoepassing indienen, waarbij co-creatie tussen architect en producent goed naar voren komt. Naast de uitbreiding van het Stedelijk Museum was het project Lofthome (Blok Kats van Veen architecten, Hardeman Constructie & Bouw en Lofthome) genomineerd. De jury vond de uitbreiding van het Stedelijk Museum de meest innovatieve en spraakmakende samenwerking. Van begin af aan is samengewerkt met een partner en het voordeel ervan is voor de jury overduidelijk.

De jury van de Materia Co-creation Award 2013 bestaat uit: Michiel van Raaij (hoofdredacteur Architectenweb Magazine), Gerard Loozekoot (directeur UNStudio), Joost Heijnis (architect bij cepezed, voorzitter Booosting). De prijs voor de winnaar is een reis naar Kopenhagen inclusief een bezoek aan architectenbureau 3XN.

Materia is een internationaal netwerk van tienduizenden architecten en materiaalontwikkelaars, rond een onafhankelijke materialencollectie, gericht op ontmoeten, inspireren en co-creëren. Door middel van tentoonstellingen, beurzen, congressen, het Materia Inspiration Centre in Amsterdam en online media brengt Materia bouwprofessionals samen. Zo stimuleert het netwerk innovatie op weg naar een mooiere, meer duurzame en hoogwaardig gebouwde en ingerichte omgeving.


Material Xperience
Materia organiseert sinds 2006 haar eigen beurs, Material Xperience, in binnen- en buitenland. Zo was er in februari 2012 een eerste Aziatische editie in Shanghai en gaat Materia in 2014 naar Duitsland. Tijdens Material Xperience worden innovatieve en inspirerende materialen tentoongesteld. Zowel uit de eigen Materia-collectie als van zorgvuldig geselecteerde partners. Het is uitgegroeid tot een toonaangevend vakevenement voor (interieur)architecten en creatieve professionals gericht op materialen, innovatie en inspiratie.

De huidige editie van Material Xperience vond plaats van 4 tot en met 9 februari 2013, in de Jaarbeurs in Utrecht. 'The Making Of' is als thema gekozen en omvat de processen en technieken waarmee nieuwe materialen worden ontwikkeld, onderzocht en getest. In de expositie werden onder andere voorbeelden getoond van functie-integratie in materialen zoals 3D-geprinte zonwering, LED-verlichte gevels en translucente houten wanden. Naast de tentoonstelling was er ook een sprekersprogramma samengesteld.

06-02-2013 16:00

“Alle opleidingen die studenten voorbereiden op een loopbaan in de architectuur zouden het aantal toe te laten studenten flink moeten beperken – zelfs al komen ze niet allemaal in de architectenbranche terecht. De BNA acht een numerus fixus voor deze opleidingen onafwendbaar.” Dat zegt BNA-voorzitter Willem Hein Schenk in reactie op de vorige week gepubliceerde lijst van opleidingen in het HBO en WO. Daarop kondigt alleen de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft het komend opleidingsjaar een numerus fixus aan. “Het is goed dat de TU Delft strenger selecteert”, aldus Schenk.

“De arbeidsmarkt in de architectenbranche is op dit moment extreem slecht en vooralsnog is er geen zicht op verbetering”, zegt Schenk. “Sinds 2008 is de werkgelegenheid meer dan gehalveerd en elk teken van herstel op korte termijn ontbreekt. Natuurlijk is een opleiding bouwkunde ook nuttig voor  andere beroepen en hebben studenten steeds meer een internationale oriëntatie, maar de instroom van nieuwe arbeidskrachten moet beperkt worden. Als we vakmanschap en ondernemerschap op een kwalitatief hoger niveau willen dan is een numerus fixus met selectie aan de poort bij alle architectuuropleidingen een goede weg. Dat biedt de kans om toekomstige studenten Bouwkunde te selecteren op basis van talent en ambitie op gebied van constructie, ontwerp en proces.”

Ook als de crisis ten einde is, verwacht de BNA dat de werkgelegenheid in de branche niet op het niveau van 2008 zal terugkeren. Daaraan zijn debet de te verwachten gematigde economische groei volgens het CPB, demografische ontwikkelingen en een relatief afnemende behoefte aan nieuwe woningen en gebouwen.

Er is inmiddels sprake van een enorme discrepantie tussen vraag en aanbod van arbeidskrachten in de architectenbranche. In dat licht vindt de BNA het dan ook teleurstellend dat de TU Delft tot nu toe de enige aanbieder van architectuuronderwijs is met een numerus fixus. Ook de andere opleidingen architectuur in WO en HBO hebben hierin volgens de BNA een verantwoordelijkheid.

Schenk: “De architect van de toekomst is een andere architect dan we nu kennen. Het vak wordt complexer. Dat leidt tot een uitdagende heroriëntatie op het vak en de vakbeoefening. Goede opleidingen zijn daarom van groot belang. Maar we zullen ook onder ogen moeten zien dat het voor vele jonge mensen zo aantrekkelijke vakgebied van de architectuur op de arbeidsmarkt alleen een rooskleurig perspectief biedt wanneer vraag en aanbod van personeel een gezonde balans kent. Dat is nu niet het geval.”

Bijna veertienhonderd architectenbureaus zijn verenigd in de BNA, de branchevereniging voor Nederlandse architectenbureaus.

02-02-2013 12:00

Object Rotterdam is de beurs voor eigentijds design welke tegelijkertijd plaatsvindt met Art Rotterdam. Dit jaar zal het evenement voor de eerste keer worden gehouden in het Nederlands Architectuurinstituut, onderdeel van Het Nieuwe Instituut. De komende editie vindt van 7 tot en met 10 februari 2013 plaats.

Object Rotterdam presenteert limited editions en one-offs op het snijvlak van design, crafts, fashion, architectuur en beeldende kunst. De beurs toont werk van nationale en internationale, gevestigde en upcoming designers, uit verschillende ontwerpdisciplines en in uiteenlopende materialen. "De beurs is dé plek voor verzamelaars, professionals en andere design liefhebbers."

Het NAi is onderdeel van Het Nieuwe Instituut voor architectuur, design en e-cultuur, dat de wisselwerking tussen verschillende ontwerpdisciplines versterkt. Anne van der Zwaag, directeur van Object Rotterdam, licht toe: “Deze locatie biedt Object een interessante context, het belooft een spannende editie te worden, op een dynamische plek, in een bijzonder gebouw.” De inrichting van de beurs is in handen van het Rotterdamse architectenbureau Superuse Studios, voorheen 2012Architecten.

 

01-02-2013 13:37

Het werk van product- en interieurontwerper Marcel Wanders is van februari tot eind mei 2014 te zien in een grote overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De tentoonstelling beslaat maar liefst 1100 vierkante meter en zal te vinden zijn in de kelder van het Stedelijk.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >