Nieuws


20-12-2013 8:33

Huis Sonneveld is een van de best bewaarde woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen, begin jaren dertig ontworpen door het architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt. De Rotterdamse ontwerper Richard Hutten is gevraagd om een aantal hedendaagse toevoegingen te doen aan de inrichting. Sinds enkele jaren is hij tevens creatief directeur van Gispen, de fabrikant die zo nauw betrokken was bij het ​​interieur van Huis Sonneveld in de jaren 30. Door deze confrontatie met de actuele ontwerppraktijk krijgt Huis Sonneveld een plek in de hedendaagse ontwerpwereld. De interventies van Hutten maken deel uit van de revitalisering van Huis Sonneveld. Hiervoor worden onder meer persoonlijke objecten en historische topstukken toegevoegd om het huis meer sfeer en kwaliteit te geven.

Als gastcurator van Huis Sonneveld heeft Richard Hutten op verschillende plaatsen in het huis kleinere- en grotere toevoegingen gedaan aan de inrichting, met respect voor het originele interieur. Soms heeft hij alleen een enkel object vervangen door een hedendaags ontwerp van eigen hand, maar ook heeft hij een aantal schijnbaar onzichtbare wijzigingen in het interieur aangebracht. Soms gaan de toevoegingen van Hutten bijna naadloos op in de bestaande opstelling en wordt de vernieuwende kracht van de ontwerpen pas duidelijk bij een nadere beschouwing. In andere gevallen vormen zijn ingrepen een duidelijk contrast en zijn ze een, vaak humoristische, reactie op de toenmalige inrichting.

Hutten: “Huis Sonneveld is voor mij een icoon: een hoogtepunt van het modernisme en nog steeds relevant. Maar tegelijkertijd doodserieus en saai. Mijn idee is om dit statische gebouw dynamiek te geven door  middel van een aantal grote en kleine interventies. Deze interventies zijn een extra laag over de statische situatie, maar zijn hier wel aan gelinkt. De interventies zijn soms lichtvoetig tot zelfs banaal, dan weer meer filosofisch en reflecterend. De beste interventies combineren deze uitersten.”

Bezoekers van het Huis Sonneveld zullen zich bij het zien van de verschillende lagen afvragen wat authentiek is en wat gereconstrueerd, wat nep en wat later toegevoegd. Zo heeft Hutten in de eetkamer twee van zijn vertrouwde Dombo-mokken toegevoegd, een voor elk van de dochters van Sonneveld, in de kleuren die ze zelf gekozen zouden. Ook verving hij een bestaand tapijt door zijn ‘Spelen met traditie’-tapijt en zette hij de zogenaamde Layers-eettafel in de keuken van het huis. Speciaal voor de tentoonstelling ontwierp Hutten een serie vazen ​​geïnspireerd op de bekende bolvaas van Copier uit 1930.

Dit jaar is het interieur van Huis Sonneveld nieuw leven ingeblazen met persoonlijke bezittingen van de familie Sonneveld en hoogtepunten van de Nederlandse vormgeving uit de periode 1925-1935. Verder is het interieur versierd met bruiklenen van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam en een geperst glas ontbijtservice van Piet Zwart en HP Berlage. De revitalisering is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. De tentoonstelling loopt nog tot 11 mei 2014. Meer informatie op www.hetnieuweinstituut.nl

12-12-2013 11:08

Vooral voor jonge architecten kan het lastig zijn zich te onderscheiden en die begeerde opdracht binnen te slepen. Zij moeten zich nog waarmaken en dat blijkt lastig zonder erkenning of eerdere referentieprojecten. Om jonge, talentvolle ontwerpers internationaal ook in de toekomst een platform te bieden, excellent afstudeerwerk toegankelijk te maken en een inspiratiebron te zijn voor een breed publiek, zet Hunter Douglas haar samenwerking met de stichting Archiprix uit Rotterdam de komende 6 jaar voort.Archiprix Internationaal organiseert een terugkerend tweejaarlijks evenement waarbij veelbelovende jonge architecten uit de hele wereld hun afstudeerontwerp presenteren. Een onafhankelijke internationale jury kent de Hunter Douglas Awards toe aan de allerbeste afstudeerplannen. Jonge talenten krijgen op die manier een podium om autoriteiten op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur te inspireren. Daarnaast geven de inzendingen blijk van waarneembare verschuivingen binnen de vakgebieden. Zo is er momenteel sprake van een groeiend sociaal bewustzijn en ligt de focus op het realiseren van gebouwen met een maatschappelijke relevantie.

Max Rink, winnaar Archiprix Nationaal 2007 en Internationaal 2009, ziet deelname als een kwaliteitsstempel: "Het is een erkenning van je vaardigheid als architect. Dit is weer een opstapje om aan de bak te komen."
Rink weet als geen ander hoe belangrijk deelname aan de Archiprix is. In 2007 won hij de nationale Archiprix en in 2009 de Archiprix Internationaal. Inmiddels heeft Rink een eigen bureau in Rotterdam, genaamd Sprikk. Zijn afstudeerplan omvatte het ontwerp van een nieuwe markthal in Estland, dat inspeelde op de economische en maatschappelijke situatie van dat land. Met de komst van grote concurrerende winkelcentra in Estland, kwam het voortbestaan van kleine unieke markten in gevaar. In het ontwerp van Rink blijven deze karakteristieke elementen van de markten behouden, maar is ook economische groei mogelijk.

"In mijn jonge studiejaren zag ik al de beste werken van eerdere generaties die deelnamen aan Archiprix", zegt Rink. "Daar durfde ik niet over te dromen. Des te mooier als het werkelijkheid wordt. Zo krijg je als jonge ontwerper een kwaliteitsstempel, een erkenning dat je goed werk maakt. Bij Archiprix Internationaal kregen alle deelnemers bovendien de mogelijkheid een tiendaagse workshop om gezamenlijk een project te realiseren. Zo heb ik een interessant netwerk opgebouwd. Het kan best lastig zijn om als architect te starten: je moet goed zijn, maar vooral ook durven. De Archiprix geeft je net dat ene duwtje in de rug om een succesvolle loopbaan op te bouwen."

Volgens Henk van der Veen, directeur stichting Archiprix, is de samenwerking met Hunter Douglas ‘vruchtbaar’ te noemen. Door de continuering van financiering van Hunter Douglas is het mogelijk om de beste afstudeerders op het gebied van stedenbouw, architectuur en landschapsarchitectuur blijvend in het zonnetje te zetten. "Daarnaast is het voor Hunter Douglas interessant om tijdens elke editie van Archiprix de jongste lichting op het podium te zien", aldus Van der Veen. "Zo komt Hunter Douglas zelf in contact met pas afgestudeerde architecten, die vernieuwende visies presenteren."

Aad Kuiper, Algemeen Directeur van Hunter Douglas Europe: "Wij blijven op deze manier nauw betrokken bij de ontwikkelingen binnen de architectuur. Dit geeft ons inspiratie om onze producten vorm te geven en esthetiek te combineren met zowel functionele als maatschappelijke aspecten."

Verschillende masteropleidingen uit Nederland en de hele wereld selecteren het beste afstudeerplan om deel te nemen aan de Archiprix Nederland (jaarlijks) respectievelijk de Archiprix Internationaal (tweejaarlijks), die dit jaar werd gehouden in Moskou. Het doel is om jonge talentvolle architecten een podium te bieden en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Bovendien kunnen afstudeerders op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur zich zo ook presenteren aan opdrachtgevers wereldwijd en op die manier een breed netwerk opbouwen.

www.archiprix.nl
www.archiprix.org
www.hunterdouglas.nl
 

11-12-2013 9:56

INCH, de alumni vereniging voor afgestudeerde hotelschool studenten, opende recentelijk een eigen hotelkamer op de Amsterdamse vestiging van Hotelschool The Hague. De spraakmakende kamer met eigen design en concept is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen diverse sponsoren.

De vereniging had al langer het plan voor een eigen hotelkamer. “We waren dan ook zeer verheugd dat de Hotelschool The Hague-vestiging Amsterdam hieraan wilde meewerken”, aldus voorzitter Maarten Wessels. De nieuwe kamer heet INCH Kascha Suite en is vernoemd naar de recent eervol afgetreden voorzitter Thomas Kascha. In de hotelkamer wordt op een positieve manier de spot gedreven met een groot aantal bestaande hotel tradities.

Zo is de ruimte ingericht zonder bureau en stoel, maar staat er wel een tribune waarop iedereen zijn eigen plek kan uitkiezen. Daarnaast is de suite uitgerust met een maxibar, een minibar stelt toch immers weinig voor? Het meest in het oog springende aspect van de kamer is echter het bed: dankzij de afmeting van twee bij twee meter heeft iedere gast de mogelijkheid om zelf zijn/haar slaappositie te bepalen. De kamer is binnenkort te boeken.

De Kascha Suite is tot stand gekomen dankzij een goede samenwerking met vijf partners. Balsan Tapijten, de grootste tapijtfabrikant in Frankrijk, is verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van het tapijt. East Village Concepts (bestaande uit oud-hotelschoolstudenten) heeft het concept voor de Kascha Suite ontworpen en gerealiseerd.Heineken Nederland heeft de Star Bottles in de maxibar gesponsord. Kvadrat Textiles heeft de gordijnstof van het merk Kinnasand gesponsord. Tot slot heeft het bedrijf Ronald Bosman al het timmerwerk uitgevoerd.

10-12-2013 10:00

Het nieuwe Montessori Kind Centrum Zeeburgereiland is op vrijdag 29 november officieel geopend door wethouders Maarten van Poelgeest en Lieke Thesingh. Het flexibele schoolgebouw dient als pilotproject voor het innovatieve concept ‘Nieuwe scholen, huisvesten naar vraag’.

Dit concept werd eind 2011 gelanceerd, vanuit de overtuiging dat scholenbouw sneller, beter en goedkoper kan. Aan de hand van dit project wordt getest of het concept in de praktijk werkt, waarbij de tevredenheid van de gebruikers en de gebouwprestaties nauwkeurig worden gemeten.

Het Montessori Kind Centrum is ontworpen door Studioninedots en in korte tijd neergezet door Verlaat Uden Bouwsystemen. In december 2012 ging de eerste paal de grond in, een half jaar daarna is het gebouw in gebruik genomen. Een bijzondere prestatie, met een kwalitatief hoogstaand resultaat: een gezonde, duurzame en uitdagende leeromgeving. Het gebouw biedt tevens ruimte voor buurtactiviteiten en sport, bijvoorbeeld in de avonduren.

De realisatie van het kindcentrum is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het Zeeburgereiland, waar het afgelopen jaar de eerste huizen zijn verrezen. Doordat de wijk nog volop in ontwikkeling is, heeft Stadsdeel Oost ervoor gekozen om een flexibel schoolgebouw neer te zetten dat naar behoefte in te richten is en - indien nodig - in één zomervakantie uitgebreid kan worden. DWA adviseerde de gemeente in dit project en heeft invulling gegeven aan de outputspecificatie en inhoudelijk de partijen beoordeeld en aangestuurd op de onderwerpen duurzaam en gezond bouwen en flexibiliteit.

10-12-2013 9:00

De inzendtermijn voor een NRP Gulden Feniks 2014 is geopend. NRP Gulden Feniks is een prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande, gebouwde omgeving. Inzenden kan tot en met 31 januari 2014 via www.nrpguldenfeniks.nl, in de categorieën Gebiedstransformatie, Transformatie en Renovatie.

NRP Gulden Feniks is een prijs om van te leren, onder andere door de inzendingen te analyseren op belangrijke aspecten en trends. De onafhankelijke stichting NRP bevordert het duurzaam (her)gebruik van de bestaande omgeving en het imago van transformatie en renovatie door belangenbehartiging, inspiratie en kennisdeling.

Inzenden voor een NRP Gulden Feniks geeft extra zichtbaarheid en waarde aan een geslaagd (gebieds)transformatie- of renovatieproject. Alle ingediende projecten worden gepubliceerd op www.nrpguldenfeniks.nl en later gebundeld in een prachtig, nieuw NRP Gulden Feniks magazine dat onder andere via NRP’s mediapartner Eisma Media Groep wordt verstuurd naar alle abonnees van ArchitectuurNL en Bouwwereld.

Dit jaar introduceert NRP bovendien de extra prijs LOW BUDGET, HIGH IMPACT. De winnaar hiervan wordt gekozen uit alle inzendingen in de categorieën gebiedstransformatie, transformatie en renovatie. Deelnemers kunnen hiervoor dus niet apart inzenden. De prijs gaat naar een project dat met een relatief lage investering een groots effect heeft bereikt.

Op het vernieuwde www.nrpguldenfeniks.nl is van alles te lezen over deze prijs. Meer informatie over de categorieën, criteria en voorwaarden en over deelname, maar ook antwoorden op veelgestelde vragen. Ook zijn hier in de Hall of Fame de inzendingen van voorgaande jaren te bekijken en vanzelfsprekend worden de laatste ontwikkelingen gedeeld.

09-12-2013 8:00

Wat is er de afgelopen 10 jaar veranderd in de wereld van het Nederlandse stoelontwerp? Wat is anno 2013 de stand van zaken en waar liggen de huidige en toekomstige uitdagingen? Dat is vanaf 7 december te zien bij Yksi Expo in Eindhoven.

Een decennium na de succesvolle tentoonstelling ‘Stoelendans’ toont Yksi Expo wederom een uitgebreide selectie van hedendaagse stoelen van Nederlands ontwerp onder de naam ‘De Tweede Stoelendans’. De expositie is te zien tot en met 19 april 2014 en wordt omlijst met nevenexposities, lezingen en films. Zo is er een tentoonstelling over twee eeuwen Thonet en zijn onder de titel 'Zit' miniatuurmodellen van kinderstoelen te zien.

Op zaterdagen 11 januari, 8 februari en 8 maart is er een workshop stoelontwerpen voor kinderen. Ter afsluiting van de expositie De Tweede Stoelendans wordt op zaterdag 19 april de publieksprijs uitgereikt. Ook de mooiste tekening van de uitgebrachte stemmen ontvangt een leuke prijs.

Gedurende de komende periode zal er ook een aantal lezingen verzorgd worden. deze worden gegeven door Philipp Thonet (23 januari), Jacco Bregonje (22 februari) en Diederik Schneeman en Floris Hovers (22 maart).

09-12-2013 8:00

Vanaf studiejaar 2014-2015 start The Berlage Center for Advanced Studies in Architecture and Urban Designeen unieke studiebeurs gericht op Nederlandse studenten met een afgeronde master in architectuur en stedenbouw. Deze beurs ondersteunt excellente studenten die graag hun studie willen voortzetten in de internationale en interculturele setting van The Berlage.

De beurs dekt het volledige collegegeld van de opleiding en wordt gesponsord door de Stichting Fonds voor het Berlage Instituut. The Berlage Center for Advanced Studies in Architecture and Urban Design, is een voortzetting van het roemrijke Berlage Instituut dat werd opgericht in 1990 en in 2012 onderdeel werd van de TU Delft. The Berlage biedt een anderhalf jarig internationale postgraduate opleiding in architectuur en urban design.

The Berlage bereidt architecten en stedenbouwkundigen voor op de uitdagingen van de internationaal georiënteerde praktijk en voor verdere academische ontplooiing. Het programma richt zich op het uitbreiden en herdefiniëren van het instrumentarium, de aanpak en de methodes voor onderzoek en ontwerp voor de gebouwde omgeving.

The Berlage kent een aantal Nederlandse bekende alumni zoals Reinier de Graaf, Bas Princen, Daan Roosegaarde en Nanne de Ru, de huidige directeur van het instituut. Nanne de Ru: "Studeren aan The Berlage is een geweldige ervaring. Door de kleinschaligheid van de opleiding heb je heel intensief contact met de excellente internationale docenten, denkers, ontwerpers en onderzoekers die aan The Berlage verbonden zijn. Daarnaast bouw je aan een sterk internationaal netwerk met je medestudenten die uit de hele wereld komen."

In 2014 zal één 'The Berlage Dutch Scholarship' beschikbaar worden gesteld. In aanmerking voor de beurs komen Nederlandse studenten die zijn afgestudeerd aan een architectuur of stedenbouw masteropleiding van één van de technische universiteiten of Academies van Bouwkunst en daarbij een excellent resultaat hebben behaald.

De selectiecommissie bestaat uit Nanne de Ru (directeur van The Berlage, oprichter van Powerhouse Company), Kees Kaan (hoogleraar Architectuur aan TU Delft, oprichter en mede-eigenaar van Claus en Kaan Architecten) en Michelle Provoost (Crimson Architectural Historians, directeur INTI, lid van The Berlage programmaraad).

04-12-2013 8:00

Op vrijdag 29 november is in Londen de International Design Excellence Award van de Society of British and International Design (SBID) toegekend aan Kossmann.dejong voor de tentoonstelling Het Verhaal van de Totempaal in Rijksmuseum Volkenkunde.

De SBID reikt dit jaar voor de derde keer de International Design Excellence Awards 2013 uit aan de beste vernieuwende projecten op het gebied van interieurdesign. Kossmann.dejong heeft de prestigieuze prijs gewonnen in de categorie Public Space. "Dat gekozen is voor een tentoonstelling als beste publieke ruimte is opmerkelijk. Het laat zien dat het interieur als betekenisvolle en narratieve ruimte steeds belangrijker gevonden wordt", meldt het architectenbureau.

In totaal werden deze editie rond de 400 projecten ingezonden uit ruim 30 landen in 14 categorieën. De prijswinnaar werd zowel door een vakjury als door het publiek bepaald. De vakjury was verantwoordelijk voor 50 procent van de stemmen. Uit een selectie van zes finalisten in de categorie Public Space koos het publiek voor het tentoonstellingsontwerp Het Verhaal van de Totempaal.

Het Verhaal van de Totempaalis een familietentoonstelling waarin de oorspronkelijke bewoners van de Noordwestkust van de Verenigde Staten en Canada centraal staan. Door middel van theatrale installaties, verhalen, interviews en reportages krijgt de bezoeker zowel een eigentijds als historisch beeld van de rijke cultuur van de Noordwestkust Indianen.

Speciaal voor de tentoonstelling is een acht meter lange totempaal vervaardigd door een groep Indiaanse kunstenaars onder leiding van Kwakwaka´wakw kunstenaar Rande Cook. Naast deze bijzondere totempaal waren kunstwerken uit internationale collecties en de collectie van het museum te zien. Het Verhaal van de Totempaal was van 6 oktober 2012 t/m 1 april 2013 te zien in Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden. De totempaal heeft inmiddels een vaste plek in de tuin van het museum gekregen.
 

03-12-2013 9:00

Deuren en kozijnen van bamboe? Het kan en bamboe wordt steeds vaker toegepast. Op dit moment nog in de interieurbouw, maar René Zaal, directeur van MOSO, Europees marktleider op het gebied van bamboeproducten, verwacht binnen afzienbare tijd ook de eerste kozijnen en deuren voor buiten. Het Twentse REINÆRDT, marktleider in interieurdeuren voor utiliteitsbouw is volledig is overgestapt op bamboe in plaats van tropisch hardhout.

MOSO-directeur Zaal constateert een flinke groei in het professionele gebruik van bamboe als alternatief voor tropisch hardhout in de bouw. Het Nederlandse bedrijfsleven loopt hierin voorop in Europa. Bamboebalken zijn ideaal voor de vervanging van tropisch hardhout in semi-structurele toepassingen zoals deuren en kozijnen. Bamboe is de afgelopen jaren sterk in opkomst in de interieurbouw. Onder andere als decoratieve toepassing in vloeren, tafel- en werkbladen, wand- en plafond bekleding. Ook het duurzame aspect van bamboe begint de erkenning te krijgen die het verdient. “Dankzij verschillende innovaties is bamboe nu ook aan een opmars bezig in de bouw en het exterieur, daar waar het vooral kan worden gebruikt als vervanger van tropisch hardhout. Denk hierbij aan massieve balken, vlonderplanken en gevelbekleding. Bamboe is ook beschikbaar in FSC, maar omdat bamboe wordt beheerd en geoogst als landbouwgewas in verband met de grote groeisnelheid is er in de praktijk geen sprake van ontbossing en is FSC certificering wat dat aspect betreft niet noodzakelijk”, aldus Zaal, die architecten en constructeurs graag de zekerheid geeft voor wat betreft vormvastheid. “De balken die MOSO nu in het assortiment heeft zijn alleen voor binnentoepassingen. Het materiaal is vormvast. Er gaan grote hoeveelheden tropisch hardhout om in de kozijnbouw. Bamboe kan hier een belangrijke bijdrage leveren aan het verduurzamen van de sector en daarnaast wordt het gewaardeerd in de leidende duurzaam-bouwen certificeringssystemen BREEAM NL en LEED. Daardoor zit de belangstelling voor bamboe in de bouw duidelijk in de lift. We zien dat steeds meer koplopers in de timmerindustrie, zoals REINÆRDT Deuren, interesse tonen om bamboe toe te passen in veeleisende toepassingen zoals kozijnen, trappen, randbalken, glaslatten en deuren.”

Chris Hendriks, directeur van REINÆRDT Deuren: “Na jarenlang testen op sterkte, flexibiliteit, stabiliteit en maatvastheid hebben wij recent de overstap naar bamboe gemaakt. Vanuit de markt hebben wij veel positieve reacties ontvangen. Architecten, constructeurs willen zekerheid wat betreft vormvastheid en sterkte.”

 

 

Om hout te vergelijken is er het sterkteklasse systeem ontwikkeld. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen naaldhout (C) en hardhout (D). De sterkteklasse wordt bepaald aan de hand van diverse sterktegegevens waaronder E-modulus en Buigsterkte. “Met name in de gecomprimeerde, extra harde Density uitvoering, is bamboe visueel niet te onderscheiden van tropisch hardhout, terwijl het in tegenstelling tot hardhout zeer regelmatig is qua dimensiestabiliteit en opbouw, dus geen noesten en geen uitvloei van harsen. We zijn er van overtuigd dat we in de toekomst bamboe op nog veel meer plekken toepassen die doorgaans aan tropisch hardhout toebedeeld waren. Bijvoorbeeld in buitenkozijnen, bruggen en de GWW-bouw”, zegt Zaal..

 

02-12-2013 8:52

Hoe maatschappelijk relevant is design? Welke rol kan je vandaag als designontwerper spelen? En wat is co-creatiedesign precies? U krijgt er naar verluidt een boeiend antwoord op tijdens het jaarlijkse Design Fusion, op 14 december in C-mine in Genk (België). Meteen ook een unieke kans om internationale designspecialisten live te ontmoeten én zelf aan de slag te gaan. Zo zijn er tal van leuke workshops – van zelf je speelgoed recycleren tot je eigen ontwerpstijl ontwikkelen.

"Design Fusion verrast jaarlijks met unieke lezingen over trendsettende designconcepten", meldt de organisatie van het evenement. Ook dit jaar strikte de organisatie vier internationaal gerenommeerde sprekers uit de designwereld, waarvan zowel Jane Chen als Liz Sanders voor het eerst in België te horen zijn. Het betreft onder meer Michel Bauwens (B/TH), oprichter van de Peer-to-Peer Foundation voor Economische Alternatieven, een wereldwijde organisatie die onderzoek verricht met grote invloed op de evolutie van sociale economie en design.

John Thackara is schrijver/journalist, filosoof en ‘event producer’ die ecologisch bewustzijn en lokale verankering centraal stelt. Hij is oprichter van Doors of Perception, een internationaal netwerk dat onderzoekt hoe praktische handelingen via designprocessen leiden tot een duurzamere toekomst.

Jane Chen is oprichtster van Embrace, een sociale onderneming die onder meer designtools ontwikkelt voor de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Chen is ontwerpster van een veilige, draagbare en goedkope couveusezak die voorkomt dat prematuurtjes sterven aan onderkoeling. 

Liz Sanders is professor aan het Design Institute van de Ohio State University en oprichtster van het designonderzoeksbureau Make Tools. Zij streeft er naar eigen zeggen naar om eindgebruikers te betrekken in alle aspecten van het designproces.

01-12-2013 8:00

Coen van Dijck is toegetreden als aandeelhouder van de Amsterdamse ontwerpstudio D- Dock. Van Dijck begon zijn carrière bij Stevens Van Dijck Bouwmanagers en Adviseurs waarna hij in december 2011 de overstap naar D-Dock maakte en de rol van Managing Director op zich nam. Per 1 november heeft hij zich aangesloten bij de huidige eigenaren Wouter Fris en Francesco Messori. Op termijn zal dit uitgroeien tot een meerderheidsbelang in D-Dock.

Volgens Van Dijck past de toetreding in de ontwikkeling van D-Dock. “Deze tijd biedt geweldige kansen waarin D-Dock op zijn sterkst is. De combinatie van social design en kennis van de markt sluit aan op de huidige vraag. D-Dock heeft bewezen dat haar innovatieve concepten bijdragen aan het succes van bedrijven, welzijn van de mens en mondiale veranderingen die onvermijdelijk zijn”, stelt Van Dijck.

Zijn toetreding luidt de volgende fase van D-Dock in, waarin de focus op marktverbreding, integrale business cases en internationalisering ligt. "Als innovator op het gebied van interieurontwerp, project management en concept ontwikkeling staat D-Dock bekend om haar vooruitstrevende ontwerpen." Naast de succesvolle ‘healing environment’ concepten in het VUmc Amsterdam en Philips Healthcare Concepts, ontwikkelt D/DOCK totaal oplos­singen voor educatie, retail, horeca en commerciële werkomgevingen. Ontwerpen die zich niet alleen concentreren op de functie maar worden gedreven door het comfort en de leefbaarheid van de mens.

Momenteel werkt D-Dock aan het nieuwe interieurontwerp van NH Krasnapolsky, de nieuwe werkomgevingen van verzekeraar Delta Lloyd en aan het kantoor van internet pionier Google. Daarnaast is D- Dock betrokken bij projecten in Taipei, Wenen, Qatar en Scandinavië.

01-12-2013 8:00

Op 30 november 2013 heeft minister Blok voor Wonen en Rijksdienst de Gouden Piramide 2013, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap, uitgereikt aan Volkshuisvesting Arnhem. De woningcorporatie krijgt deze onderscheiding voor het project Modekwartier/100%XL in de Arnhemse wijk Klarendal.

De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. De prijs is ingesteld om te laten zien dat het  opdrachtgeverschap doorslaggevend is voor de kwaliteit van architectuur en gebiedsontwikkeling. 

De Gouden Piramide werd in het Nieuwe Instituut in Rotterdam in ontvangst genomen door Berry Kessels, manager wonen van Volkshuisvesting Arnhem. Naast de trofee bestaat de prijs uit een geldbedrag van 50.000 euro en een architectuurplaquette.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >