Nieuws


28-03-2012 10:12

Het openen van de stembus na de tentoonstelling Henry van de Velde Awards & Labels is altijd een spannende aangelegenheid. Is het de aanwezigheid van de deurwaarder, de omgeving van het Vlaams Parlement of de wetenschap dat je een aantal stemmers gelukkig kan maken met een prijs? In ieder geval slaat het Design Vlaanderenteam telkens enthousiast aan het tellen.

 

Volgens de organisatie was het stemmen bijzonder spannend. De winnaar won met 6 stemmen voorsprong. Alle producten hadden duidelijk hun fans, bij elk product lag een fijn stapeltje stemmen.

 

De top 3 ziet er als volgt uit:

 

1. Cyclo, het tapijt van Christophe Vervaeke voor Papilio (Prado Rugs)

 2. Hopper, de tafel van Dirk Wynants (dw²) voor Extremis

 

 

3. Scotty, de lichtarmatuur van Couvreur & Devos voor Modular

 

 

Cyclo is een bijzonder tapijt en maakt deel uit van de Papilio-collectie, een label van Prado Rugs. Een fietsbinnenband krijgt een tweede leven na een lange staat van dienst als onderdeel van ’s werelds populairste vervoermiddel: de fiets. De oude banden worden verzameld bij lokale fietsherstellers, waar ze anders bij het restafval zouden terechtkomen. De banden worden opengesneden en geweven. Tijdens het productieproces worden geen chemische producten gebruikt, evenmin als voor de afwerking. Een klein detail: wie goed kijkt, kan hier en daar nog een maat op de banden gedrukt zien staan. Het is een verwijzing naar het vorige leven, de fiets, de fietser en de afstand die afgelegd is. Dit robuuste tapijt is geschikt om binnen en buiten te gebruiken. Het werd ook bekroond met een Red Dot Award. Cyclo wint 2.500 euro met de Henry van de Velde Award Publiek 2011, aangevuld met een zilveren trofee gemaakt door Helena Schepens en een getuigschrift gemaakt door Brody Neuenschwander.

 

Cyclo is tijdens de Milan Design Week te bezichtigen als onderdeel van de tentoonstelling “Belgium is Design. Perspectives” in de Triennale di Milano van 17 tot en met 22 april.

 

De Henry van de Velde Award Publiek is even oud als de Henry van de Velde Awards zelf, 18 jaar dus. Al van bij de start krijgen de bezoekers aan de tentoonstelling de kans om uit de Henry van de Velde Labels (=kwaliteitslabels waaraan geen geldprijs is verbonden) het object te kiezen dat ze zelf het allerbeste vinden.
Na afloop van de tentoonstelling worden de stemmen geteld in aanwezigheid van een deurwaarder.

 

De Henry van de Velde Award Publiek zal uitgereikt worden op in het Vlaams Parlement naar aanleiding van de ceremonie van de Henry van de Velde Awards & Labels 2012. De ceremonie wordt gevolgd door de tentoonstelling Henry van de Velde Awards & Labels 2012 in de Loketten, IJzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel.

 

Het reglement van de Henry van de Velde Labels 2012 staat binnenkort online. Hieruit zal de winnaar van de Henry van de Velde Award 2012 gekozen worden. Ontwerpers en bedrijven kunnen deelnemen, alle informatie staat op http://www.designvlaanderen.be/nl/info-reglement.

26-03-2012 13:15

Casala overtuigde de internationale deskundige jury van de Red Dot Award: Product Design 2012. Na een evaluatieproces van enkele dagen ontving Casala maar liefst viermaal de felbegeerde Red Dot Award. Deze zijn toegekend door een dertigkoppige jury. Ontwerpers en fabrikanten uit de hele wereld hebben 4.515 ontwerpen ingediend bij de gerenommeerde productcompetitie. Het digitaal nummeringsysteem Zifra, het stoelprogramma Parker, het tafelprogramma Wishbone en de Riva klapstoel verkregen allen de Red Dot in de categorie productontwerp.

 

Professor dr. Peter Zec, initiatiefnemer en directeur van de Red Dot Design Award, wees op het hoge kwaliteitsniveau van de wedstrijd: "De meest vooraanstaande producten van de betreffende tak van de industrie werden dit jaar niet alleen geconfronteerd met de zware concurrentie, maar ook met het kritisch oog van de dertigkoppige jury. De deskundigen hebben ieder product afzonderlijk grondig onderzocht, getest en geëvalueerd met inachtneming van hoge kwaliteitsnormen. De bekroonde winnaars hebben met hun optreden niet alleen aangetoond een kwalitatief hoogstaand ontwerp te bezitten, maar toonden ook aan dat het ontwerp een integraal onderdeel van innovatieve productoplossingen is. Op dit hoge niveau kunnen de winnaars hun kans op succes in de markt sterk vergroten door doelbewust gebruik te maken van onze designprijs."

 

Met meer dan vijftienhonderd producten op een oppervlakte van meer dan 4.000 vierkante meter herbergt het Red Dot Design Museum 's werelds grootste permanente tentoonstelling van hedendaags design. Het nodigt uit om van 3 tot 29 juli 2012 de traditionele tentoonstelling van de bekroonde producten te bewonderen. In de 'Design on stage - winners Red Dot Award: Product Design 2012', kunnen designliefhebbers van dichtbij genieten van de laatste trends. Het aanraken van de winnaars wordt uitdrukkelijk gevraagd. Hierdoor kunnen de bezoekers de ervaring van de prijswinnende ontwerpen beleven in de sfeer van het ketelhuis van de Zeche Zollverein, een voormalige kolenmijn in het Duitse Essen.

 

De Red Dot Design Award, waarvan de oorsprong teruggaat naar de jaren '50, wordt uitgevoerd in drie disciplines: 'Product Design', 'Communication Design' en 'Design concept'. In 2011 alleen al werden meer dan veertienduizend inzendingen uit meer dan zeventig landen geregistreerd. De Red Dot Award heeft internationaal furore gemaakt als een van de meest gewaardeerde keurmerken voor ontwerpen.

20-03-2012 8:30

Architecten, ontwikkelaars en bouwkundige instellingen kunnen tot 1 mei 2012 hun houtrijke bouwprojecten en innovaties insturen voor de Houtprijs 2012. De organisatie van de tweejaarlijkse prijsvraag is in handen van Centrum Hout. Achterliggend doel is om nieuwe technieken, toepassingen én de vele mogelijkheden van de hernieuwbare grondstof hout volop in de schijnwerpers te zetten. De Houtprijs kent twee categorieën: de Houtarchitectuurprijs en de Houtinnovatieprijs.

De winnaar van de Houtarchitectuurprijs 2010: de Houten berging van Ingenieursbureau Boorsma in Drachten. 

 

Bij de Houtarchitectuurprijs is niet de grootte van het project bepalend, maar de vormgeving en juiste toepassing én detaillering van hout. Het project moet in Nederland gerealiseerd zijn tussen 1 maart 2010 en 1 maart 2012. De Houtarchitectuurprijs kent vier categorieën: utiliteitsbouw, woningbouw, renovatie/restauratie en overige.

De Houtinnovatieprijs richt zich op innovatieve houttoepassingen in de bouw, zoals nieuwe technieken, productverbeteringen, bijzondere bouwmethoden of werkwijzen die een betere kwaliteit of grotere acceptatie van houttoepassingen teweegbrengen.

De inschrijfformulieren en voorwaarden voor inschrijving en de leden van de vakjury zijn te vinden op centrum-hout.nl/prijsvragen. De sluitingsdatum voor inschrijving is 1 mei. De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens de Nationale Houtdag die op 28 november plaatsvindt.

17-03-2012 10:00

Op 22 mei 2012 reikt Stichting Living Daylights voor de derde keer de Daylight Award uit. Gerealiseerde projecten op het gebied van woningbouw en utiliteitsbouw met een vernieuwend en vitaliserend gebruik van daglicht kunnen meedingen naar deze prijs. Inmiddels zijn er ruim veertig projecten ingediend. Inschrijven voor de Daylight Award 2012 kan nog tot eind maart via www.daylightaward.nl.

16-03-2012 13:00

Het ontwerpteam van DesignonstockContract.com, dat tot nu toe bestond uit Roderick Vos en Gerard van den Berg, wordt uitgebreid met Marike Andeweg en Gijs Papavoine. 

Andeweg werkte eerder bij de Nederlandse meubelfabrikant Pastoe in 2002. In 2003 was ze medeoprichter van een designlabel waar ze bijna zeven jaar creatief directeur is geweest. Twee jaar geleden maakte ze een nieuwe start met haar nieuwe merk NotOnlyWhite. Andeweg won meerdere designprijzen, waaronder de Golden German Designpreis en vier maal de iF product design award.

Gijs Papavoine (1949) begon zijn carrière bij Montis en is daar nog steeds een van de vaste ontwerpers. Hij won tweemaal een Red Dot Design Award, in 1999 en in 2011.

 

Van beide ontwerpers neemt DesignonstockContract.com twee nieuwe modellen op in zijn collectie. Van Andeweg zijn dit de Heelz-bank (zie foto) en de Blosh-kussencollectie; van Papavoine gaat het om de kuipstoel Penta en de Vico-fauteuil (zie foto).

15-03-2012 9:54

Een jury, met onder meer ontwerpers Hans Ubbink, Ineke Hans en Lenneke Wispelwey, buigt zich eind april over de ingestuurde ontwerpen van studenten en klanten. De inschrijvingstermijn voor de deelnemers aan de 25e editie van de HEMA ontwerpwedstrijd is inmiddels verstreken.

Ruim duizend studenten meldden zich aan en meer dan duizend klanten dienden reeds hun ontwerp in. De jury bestaat uit twaalf vakmensen; vijf bekende Nederlandse ontwerpers en zeven HEMA experts.

De inzendingen worden op diverse criteria beoordeeld door:

  • Hans Ubbink, bekend om zijn bijzondere creaties, onconventionele aanpak, uitgesproken visie op mode en spraakmakende campagnes.
  • Ontwerpster Lenneke Wispelwey richt zich voornamelijk op het werken met porselein.
  • Marije Vogelzang gebruikt voor haar creaties niet alleen etenswaren, maar ook textiel. Ze is vooral bekend geworden door twee experimentele restaurants (Proef, in Rotterdam en Amsterdam).
  • Ineke Hans werkte enkele jaren voor Habitat waarna zij in 1998 haar eigen studio begon, Inekehans in Arnhem. Sindsdien werkt ze met een klein team aan het ontwerpen van meubels, producten en sieraden.
  • Nikolaï Carels won als student in 1990 de HEMA ontwerpwedstrijd met zijn fluitketel Le Lapin. Hij werkt als zelfstandige ontwerper voor diverse nationale en internationale bedrijven.
  • Ook een aantal experts van HEMA maakt deel uit van de jury, waaronder conceptmanager Tirza Brems en juryvoorzitter en design- en conceptmanager, Kirsten Roldaan.

 

Bij de beoordeling van de inzendingen wordt gekeken of het ontwerp van een bijzondere eenvoud is en of het begrijpelijk, eigenzinnig en actueel is. Ook het duurzaamheidaspect wordt meegenomen.
Omdat de HEMA ontwerpwedstrijd dit jaar met de 25e editie zijn jubileum viert, mogen naast studenten van vormgevings- en modeopleidingen ook Nederlandse en Belgische consumenten meedoen. Ruim duizend studenten en nog eens duizend klanten gaan de uitdaging aan om dé nieuwe HEMA-held te ontwerpen, een tijdloos product dat, zo hoopt het concern, straks niet meer weg te denken is uit de HEMA-winkels. De winnaars worden begin juni bekendgemaakt.

De winnaar kan rekenen op de nodige publiciteit. Daarnaast kijkt HEMA altijd naar de mogelijkheid om een inzendingen in productie ten nemen en te verkopen in een van de inmiddels meer dan zeshonderd filialen in binnen- en buitenland. Uit de vorige editie zijn naast de Knutseltraktatie van Malik Ivan Tas, vanaf dit voorjaar ook Tjielp van Astrid Bontenbal (winnaar vakjury en publieksprijs 2011) en Fotosafari van Vivian Baas (tweede prijs vakjury 2011) in de winkels en online verkrijgbaar.

Nadere informatie is te vinden via: www.hema.nl/ontwerpwedstrijd.

12-03-2012 8:53

Van 4 april t/m 27 mei exposeert Interieurarchitectuurbureau van Keulen ontwerp in het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN). De expositie maakt deel uit van de Architecten Estafette waarin elke twee maanden een regionaal architectenbureau zich presenteert.

 

"De wereld verandert voortdurend en de wensen die mensen stellen aan de leefomgeving veranderen daardoor ook. Van Keulen ontwerp speelt hierop in. Het bureau is een onafhankelijke, ontwerpende en adviserende partij voor de particuliere en zakelijke markt. Het zet bouwkunst in om met behulp van een flexibel en aanpasbaar interieur de leefomgeving te vervolmaken", aldus bureau van Keulen.

 

De gedachte om duurzame oplossingen door middel van her en- multifunctioneel gebruik van ruimten in te zetten vertaalt zich in een tweetal concepten. De “Flexboerderij” een concept gericht op het hergebruik van agrarische gebouwen en het “One System” een kast in de vorm van een verlaagd plafond waarop diverse uitbreidingsmogelijkheden zijn.

 

In het ACN toont Van Keulen ontwerp een fotoreportage van recent werk in een tijdelijke pop up expositie om het publiek ervan te overtuigen dat tijdelijke oplossingen voor ruimtelijke vraagstukken zoals leegstand in kantoor en retail heel aantrekkelijk kunnen zijn. Het betreft een expositie met nieuwe concepten en ontwikkelingen. Tijdens de opening op vrijdag 6 april vanaf 17.00 uur introduceert het bureau tevens de nieuwe website www.hvk-ontwerp.eu.

 

Voor vragen en advies is het bureau tijdens de expositie de eerste donderdagavond van de maand (donderdag 5 april en 3 mei) aanwezig in het ACN van 19.00 tot 21.00 uur.

 

Het ACN is gevestigd aan de voorzijde van De Lindenberg (Ridderstraat 27). De openingstijden zijn woensdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur en de eerste donderdag van de maand van 19.00 – 21.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie over ACN: www.architectuurcentrumnijmegen.nl.

12-03-2012 8:45

Op de openingsdag van bouwbeurs Batibouw  2012 (1 tot en met 11 maart jongstleden) riep Europees Commissaris voor het klimaat, de Deense Connie Hedegaard, de lidstaten en de industrie op hun verantwoordelijkheid niet te ontlopen in het kader van de Europese 2020-doelstellingen. Tijdens het druk bijgewoonde symposium, een gezamenlijk initiatief van Velux en Grundfos, schoven beide bedrijven ook hun oplossingen naar voren om die doelstellingen te halen.

 

In een strak pleidooi hamerde Europees Commissaris Hedegaard op de urgentie om nu, en niet morgen, in actie te komen. “Zoals de zaken er nu voorstaan, halen we tegen 2020 nooit de vooropgestelde 20 procent minder CO2-emissie en 20 procent meer gebruik van duurzame energie. In het beste geval 10 procent. Het is vijf voor twaalf”. Met deze duidelijke taal wilde Hedegaard de private en publieke sector wakker schudden. Ook de Europese lidstaten kregen een tik op de vingers. Denemarken vervult sinds 1 januari 2012 het voorzitterschap van de Europese Unie en zet in op een "groener, veiliger en verantwoordelijker” Europa, zoals de Deense ambassadeur in België Poul Skytte Christoffersen het omschreef.

 

De Europese Unie besteedde in 2011 maar liefst 315 miljard euro aan de import van olie. “It’s no rocket science”, aldus Hedegaard, “om in te zien dat dit voor Europa een gigantisch potentieel is voor economische groei én brede financiering in de sector van hernieuwbare energie. We hebben allerhande labels en certificaten, maar we moeten veel sneller én massaal gaan omschakelen. Aangezien gebouwen verantwoordelijk zijn voor 40 procent  van de totale energieconsumptie, ligt daar de grootste uitdaging.” Volgens Hedegaard botsen voorstellen inzake Europese energiedirectieven voor gebouwen echter steevast op weerstand van de lidstaten die zich verschuilen achter het idee van ‘flexibiliteit’, om zelf te bepalen hoe zij die doelstellingen zullen halen. “En dat moet gedaan zijn, of we geraken nergens.”

 

Velux benadrukte het belang van de positieve energiebalans van (dak)ramen, die mits de juiste plaatsing en installatie effectief energieleverancier worden. De bewijzen daarvoor zijn al voorhanden: Velux bouwde op diverse locaties in Europa 6 ‘Model Homes’, experimentele, CO2-neutrale woningen waarvan nauwlettend het verbruik gemeten en in kaart wordt gebracht en die focussen op energie-efficiëntie, binnenklimaat en milieuvriendelijkheid.

 

 Foto:  Adam Mørk.

 

 “Gelukkig zijn er genoeg bedrijven die wél het voortouw nemen en oplossingen ontwikkelen die zelfs tot norm uitgroeien”. Hiermee introduceerde Hedegaard de initiatiefnemers Velux en Grundfos, die elk uit de doeken deden welke oplossingen vandaag al bijdragen tot de 2020-doelstellingen of er zelfs ver op vooruitlopen. Als grootste leverancier van pompen wereldwijd, wijst Grundfos erop dat pompen zowel in de particuliere als commerciële sector de grootste verborgen kansen bieden: als enkel Duitsland bijvoorbeeld al zijn oude pompen zou vervangen door hoogefficiënte – wat perfect mogelijk is met de huidige ‘plug&play’ systemen - zou het prompt twee kerncentrales kunnen sluiten.

 

Grundfos en Velux zijn stichtende leden van de Active House Alliance, een platform waar tientallen bedrijven, van bouwbedrijven tot studiebureaus, kennis en ervaring delen om gebouwen in de toekomst energieneutraal te maken, met inbegrip van een gezond en comfortabel binnenklimaat.

08-03-2012 8:47

Het ACN organiseert de vijfde avond in de reeks Architectuur Documentaire Avonden. Deze avond in het Lindenbergtheater in Nijmegen staat in het teken van de architectonische constructies van Frank Havermans en wordt ingeleid door de kunstenaar en vormgever zelf. Datum: dinsdag 13 maart. Aanvang: 20.00 uur.


Architectuur Documentaire Avonden van ACN.


Het werk van Frank Havermans komt voortuit een gecombineerde fascinatie voor de architectonische ruimte en de bouwkundige constructie. Het hele spectrum van de architectuur, van meubel/interieur tot installaties en gebouwen tot het grootschalig stedenbouwkundige staan tot zijn beschikking als zijn werkveld. Naast deze fascinatie speelt materialiteit en het maakproces een belangrijke  rol. Dit uit zich in het ontwerpen en vervaardigen van architectonische installaties waarin tactiele waarden en tektoniek prominent aanwezig zijn. Als uitgangspunt gebruikt hij vaak constructieve elementen uit de omgeving. Deze worden geherinterpreteerd. Dit resulteert bijna altijd in schijnbaar zwevende elementen die de zwaartekracht tarten. In een aantal werken is de constructie zo prominent dat zij tot beeld is verworden. De constructie gaat als vanzelfsprekend over in het beeld of de functie.


Boomhut Westkapelle (2006), Frank Havermans. (Foto: René de Wit).


De reeks 'Architectuur raakt kunst' besteedt bestaat uit zeven avonden. Elke avond wordt ingeleid door een deskundige spreker en vervolgens wordt er  een documentaire vertoont. De avond wordt afgesloten met een nagesprek. De reeks is een vervolg op de serie 'Iconen in de architectuur' en is wederom samengesteld door Paul van Hontem (van Hontem architecten). Na deze avond wordt de reeks voortgezet op 10 april en 15 mei 2012. Meer informatie over het programma is te vinden op http://www.architectuurcentrumnijmegen.nl/.

Het Lindenbergtheater is gevestigd aan de Ridderstraat 23 in NIjmegen. De toegang bedraagt 8 euro (inclusief garderobe en drankje). Vooraf inschrijven is gewenst. Dit is mogelijk via telefoonnummer 024-3273737. Ook kan men tot 5 werkdagen voor aanvang kaartjes bestellen via de website www.delindenberg.com.  
 

Architectuur Centrum Nijmegen. (Foto: Thea van den Heuvel).

07-03-2012 10:19

Heerlen heeft een primeur: twee leegstaande kantoorgebouwen worden getransformeerd naar het tijdelijk station Heerlen. Dat was het bijzondere idee van de opdrachtgever de gemeente Heerlen, Prorail en studioSK, onderdeel van Movares. De verbouwing start 9 maart 2012 en het tijdelijke station is in het najaar van 2012 klaar. Van 2012 tot 2018 zal het worden gebruikt als vervanger van het huidige station.

 

Het ontwerp is in opdracht van ProRail en de gemeente Heerlen door studioSK gemaakt. Het tijdelijke station wordt gerealiseerd naast de bouwlocatie van het Maankwartier, in kantoren aan de Parallelweg. “Dit zorgt voor een win-win situatie: het Maankwartier behoudt de stationsfunctie en de leegstaande kantoren krijgen een nieuwe functie,” aldus architect Tjerk van de Lune van studioSK. Het Maankwartier, naar een idee van grondlegger Michel Huisman, wordt een kleine stad in een stad met een onder andere winkels, een hotel en kantoren.

 

Bron:  studioSK.nl

05-03-2012 8:52

Van 18 tot en met 20 mei vindt de vijfde editie plaats van D-Day. Dit designevent wordt gehouden in de oude Mosa decorfabriek in Maastricht. D-Day is een mix van expositie, beurs en veiling. Onder het glazen dak van de fabriek presenteren ontwerpers uit binnen- en buitenland hun creaties. Van elke designer gaat dat weekend één stuk onder de hamer. De toegang is gratis en het hele weekend is er een vrije verkoop.

 

D-Day is een initiatief van ontwerper Hester Coolen. Zij is ervan overtuigd dat de wereld en mensen beter af zijn als ze zich omringen met mooie spullen die betekenis hebben, die bijzonder en persoonlijk zijn. Zij wil mensen laten ervaren dat iets wat origineel gemaakt is veel leuker is, en nog betaalbaar ook. Coolen wil ontwerpers een podium bieden waar ze hun vrije werk kunnen verkopen. Prachtige unieke spullen, of in een kleine oplage. Daar staat D-Day voor.

 

 

Foto: Ian Hill Photographers

 

Op vrijdagavond 19.00 uur gaan de deuren open. Om 21.00 uur is  de trekking van de eerste designloterij. Loten hiervoor zijn gratis te bestellen via de site www.d-daydesignveiling.nl . De prijzen bestaan uit designcheques van € 100, € 50, en € 25,-. Ze zijn uitsluitend te verzilveren tijdens die D-Day. De veiling is vanwege het grote aanbod in tweeën geknipt. Op zaterdag en op zondag om 16.00 uur gaat bijzonder design onder de hamer. 

 

 

Foto: Ian Hill Photographers

 

D-Day is een designbeurs in ontwikkeling. In amper twee jaar heeft dit designevent al vijf edities gehad, op verrassende locaties, zoals de C-Mill in Heerlen en de Timmerfabriek in Maastricht met als laatste hoogtepunt de WoonMooi beurs in het MECC Maastricht. Steeds meer designers en bezoekers weten de weg naar D-Day te vinden.

02-03-2012 9:26

Tijdens de afgelopen VSK beurs introduceerde LG de nieuwste toevoeging aan zijn Energy Solutions-aanbod: de LG Solar - in de ogen van het bedrijf de volgende stap naar een duurzame leefomgeving. De toevoeging van zonnepanelen aan het aanbod noemt LG de laatste schakel in een totaaloplossing voor energiebehoeften van moderne gebouwen. De oplossingen van LG zijn te bekijken vanuit vier perspectieven: hospitality, retail, residential en ‘frisse scholen’. Meer informatie op www.lgvsk.nl.

01-03-2012 2:15

Brendan Bakker, student aan de TU Delft, heeft de internationale ontwerpwedstrijd ‘ArchitectsJury.com’ gewonnen. Deze competitie speelt zich af onder studenten die met behulp van ArchiCAD de mooiste projecten maken. Twee keer per jaar wordt er een winnaar gekozen: degene die in een bepaalde periode de meeste stemmen voor zijn/haar ontwerp krijgt. Brendan is de eerste Nederlandse student die deze competitie wint.

De competitie loopt nu 5 jaar dus dat maakt Brendan Bakker de tiende winnaar. Zijn prijs, een iMac, heeft hij al mogen ontvangen. De prijswinnaar volgt de Master opleiding Architectuur aan de TU in Delft. In juni 2013 verwacht hij deze af te ronden. Hiervóór heeft hij de opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool Utrecht met succes afgerond. Brendan Bakker werkt sinds 2008 met ArchiCAD."Het project is een vervolg op een in juni 2011 afgerond project. Daarbij ging het om het creëren van een stad die zelf haar eigen voedsel produceert. Het resultaat: een serie aan torens met elk een eigen functie (wonen, werken, voedselproductie). Het resultaat was mooi maar ik wilde meer. Ik wilde een toren/skyscraper ontwerpen die op zichzelf als stad zou functioneren. Daarmee was project 'Skyscraper Village' geboren", aldus de 25-jarige inwoner van Utrecht.

"Het resulteerde in vier torens die met elkaar verbonden zijn door middel van trappen, platforms en volumes. De torens zelf zijn zo opgebouwd dat elke verdieping versprongen is met die eronder. Dit resulteerde in plekken die door de gebruikers ontdekt en gebruikt kunnen worden (parken en openbare ruimte). Daarnaast zorgt het voor vele unieke zichtlijnen en een optimaal gebruik van het zonlicht."

Lees meer op http://www.kubusinfo.nl/


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >