Nieuws


28-05-2011 8:00

Activistisch design. Dat is het ideaal van de organisatoren van de tweedaagse conferentie What Design Can Do, die vorige week in Amsterdam gehouden werd. Het evenement werd bezocht door 800 mensen. De organisatie spreekt bijgevolg van een succesvolle eerste editie van de jaarlijkse activistische bijeenkomst.


De organisatie onder aanvoering van creative director Richard van der Laken spreekt van een 'rollercoaster ride voor ontwerpers'. Er was op 26 en 27 mei dan ook van alles te beleven in de Amsterdamse Stadsschouwburg. "Designers die werken aan de vrede in Afghanistan, terwijl een zaal verderop in de Amsterdamse Schouwburg de Indiase architect Rohan Shivkumar de egotripperij van de Westerse ontwerpcultuur te kijk zet", aldis een woordvoerder. "Op het moment dat de fameuze Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani foetert op het overaanbod van commercieel comprisdesign, trekt elders op de conferentie een gezelschap Amsterdam in om het fietsparkeerprobleem om te lossen."

Tal van vooranstaande internationale ontwerpers en architecten verleenden hun medewerking aan het evenement. Nederlandse coryfeeën als vormgever Jurgen Bey, MVRDV-architect Jacob van Rijs en modeontwerper Monique van Heist spraken op What Design Can Do. Maar ook waren er de Chinese architect  Liu Xiaodu van het bureau Urbanus, Per Nimer design manager  bij AKZO Nobel die sprak over het belang van een kleurrijke wereld en de Braziliaanse designer Paula Dib. Zij laat lokale gemeenschappen in de Amazone en Namibië  meeprofiteren van haar succesvolle hedendaagse ontwerpen.

De inzet van de organisatoren was niet gering; zij willen de wereld beter maken met behulp van design. Vandar de ondertitel 'activistisch'. "Designers zijn gewend om na te denken in oplossingen", aldus de initiatiefnemers. "Laat ze niet alleen over de vorm nadenken, maar ook hoe ze kunnen bijdragen aan het tackelen van maatschappelijke kwesties."
Daarom stuurde  op What Design Can Do social designer en kunstenaar Martijn Engelbregt deelnemers aan de conferentie de straat op. Ze kregen opdracht om het probleem van honderdduizenden kriskras geparkeerde fietsen op te lossen. Er werd stante pede een ontwerp gemaakt om met een paar handgrepen een fietswrak om te bouwen tot een  fietsenrek.

Waar Engelbregt inzette op de kleine schaal, schrok  de Nederlandse club Butterfly Works er niet voor terug om de sessie What Design Can Do for Afghanistan te organiseren. Crafting Peace is een project om in probleemgebieden verschillende productieschakels bij elkaar te brengen en te zorgen dat er afzet wordt gecreëerd in het Westen. Zowel ontwerpers, handwerklieden als middenstand profiteren lokaal van exotische textielvogels die dankzij Crafting Peace in meer dan tien landen worden verkocht.

"Twee dagen What Design Can Do heeft laten zien wat design allemaal kan. Of het nu puur drijft op sociale motieven, of meer een commerciële basis heeft, creativiteit kan het verschil maken tussen goede en slechte oplossingen. Naast sprekers uit China en India, zei de Braziliaanse designkenner Adélia Borges dat ontwerpers uit Westerse landen meer kunnen leren van designers uit niet Westerse landen dan andersom."

Creative director van What Design Can Do, Richard van der Laken, overhandigde aan het einde van de tweedaagse conferentie het Grote Ideeënboek aan trend forecaster Lidewij Edelkoort. In  het boek zijn alle ideeën verzameld die tijdens de conferentie naar voren zijn gekomen. Van der Laken was duidelijk in zijn conclusie na twee inspiratievolle dagen: "De tijd van vrijblijvendheid is voorbij."

27-05-2011 17:50

100% Design is in volle gang. Gisteren, vandaag en ook morgen (26, 27 en 28 mei) is de Van Nellefabriek in Rotterdam dé place to be voor interieurminnend Nederland. Eén van de eyecatchers op de slotdag is 'min 4.0 meter NAP'.

Zaterdag 28 mei toont Manon Garritsen haar nieuwe kussens 'min 4.0 meter NAP' aan het grote publiek op 100% Design. De Red Dot Design-winnaar 'bank Basso' heeft de eer deze vilten kussens als eerste te mogen dragen. Fotograaf Ger Dekkers was de inspiratiebron voor het ontwerp. Manon Garritsen: "Met minimale lijnen laat ik het Hollandse landschap van lucht, zee en dijken zien."

De kussens, gemaakt van vilt uit zuiver scheerwol, zijn geïnspireerd op de landschapswaarnemingen van Ger Dekkers. De kussens zijn beschikbaar in de maten 50 x 50 centimeter en 40 x 40 centimeter en worden altijd geleverd met een binnenkussen gevuld met hoenderveren. Drie landschappelijke patronen van dijken en lage landen zijn uitgevoerd in verschillende combinaties van zachte en hardere kleuren. Alle producten van Manon Garritsen worden in Rotterdam vervaardigd door lokale kleermakers.

Op uitnodiging van projectinrichter Vandersluis is deze serie ontworpen. De kussens worden getoond op de bank 'Basso' van Vandersluis. Basso won onlangs de Red Dot Design award in de categorie productdesign en is ontworpen door Gijs Papavoine.Manon Garritsen studeerde in 2001 af als stedenbouwkundige aan de TU Delft en 5 jaar later als modeontwerpster aan de Artemis Stylingacademie in Rotterdam. Als stedenbouwkundige werkte ze 4 dagen. Omdat ze niet stil kan zitten, ontwierp ze op haar vrije dag vilten A3-tassen die goed in de smaak vielen bij de klanten van het stedenbouwkundige bureau. Al snel stroomden de verzoeken van klanten en collega’s binnen. Manon zag meteen het potentieel en na een tijdje durfde ze haar baan op te zeggen. Sindsdien is ze fulltime ondernemer en verkoopt ze haar vilten tassen, iPhone-, iPad- en MacBook sleeves via www.manongarritsen.com en andere webshops/winkels in Nederland en België.

Zie ook www.100procentdesign.nl.

 

26-05-2011 10:20

BMW heeft voor het Nederlandse hoofdkantoor in Rijswijk alle sanitaire ruimtes laten voorzien van wastafels uit verschillende collecties van Marike. Met name het Modular System bood een oplossing voor de verschillen in maten per verdieping. Niet alleen de kantoren, ook de showroom en de werkplaats werden voorzien van Marike wastafels. Voor het ontwerp van de ruimten tekende de Haagse ontwerper Hans Passier.

23-05-2011 11:51

Italië bestaat dit jaar 150 jaar als natie en dat is voor het designmerk Sitia de reden geweest voor een speciaal ontwerp van Ginkgo. Sitia, gevestigd in de Noord-Italiaanse streek Veneto, brengt van het model Ginkgo een speciale editie uit. Voor deze gelegenheid zijn de kleuren van de Italiaanse vlag verwerkt in de stoel. De bekleding bestaat uit kwaliteitsleder in de kleuren wit, groen en rood.

Ginkgo is daarnaast ook in andere uitvoeringen leverbaar. De productfamilie wordt gecompleteerd met een fauteuil op sledeframe en een bureaustoel op wielen. Voor de bekleding is er keuze uit diverse stoffen en leer. De Ginkgo is inzetbaar in het (thuis)kantoor, in een bibliotheek of in een lobby, lounge-, of vergaderruimte.

18-05-2011 10:44

De stoel Low Chair LC03, in 2003 ontworpen door Maarten Van Severen en Fabian Schwaerzler voor Pastoe, is nu geproduceerd in een duurzame variant. De zitting is van Nabasco (Nature Based Composites), materiaal waarbij een biohars wordt versterkt met natuurvezels. De glasvezels van de zitting zijn vervangen door een hernieuwbare grondstof, in dit geval vlas. Aan het einde van de levensduur kan de stoel gebruikt worden als biomassa en levert daarmee groene energie.

Het frame van de LC03 is gereduceerd tot een heldere lijn die de schaal bijna onopvallend ondersteunt. De zitting zelf oogt al even rank en sierlijk door de lichte welvingen. De zitting loopt uit van een dikte van 4 millimeter aan de randen, tot 8 millimeter in het midden. Om het zitcomfort te verhogen is er de mogelijkheid een kussen toe te voegen. De LC03 voldoet zowel technisch als esthetisch aan de kwaliteitseisen die Pastoe aan haar producten stelt. De milieuvriendelijke variant is in samenwerking met Ecological Textiles en NPSP composieten tot stand gekomen.

Directeur Pastoe, Remco van der Voort: “Kwaliteit en duurzaamheid zijn al bijna honderd jaar de uitgangspunten van Pastoe. Duurzaamheid kan gezien worden in zowel visuele als functionele vorm. Het is algemeen bekend dat hulpbronnen schaars worden en daar dienen we verantwoord mee om te gaan. Om zijn steentje bij te dragen zoekt Pastoe naar nieuwe ontwikkelingen en productiemethoden. De LC03 is daar een mooi voorbeeld van.”
 

17-05-2011 10:00

Kvadrat, fabrikant in designtextiel voor het interieur heeft Danskina overgenomen. De overname is een onderdeel van de strategie om de aanwezigheid van het merk Kvadrat uit te breiden in de internationale retailmarkt. Beide partijen hebben een intentie verklaring ondertekend en verwachten de overname medio juni af te ronden.

Anders Byriel, CEO van Kvadrat: “De overname van Danskina biedt nieuwe mogelijkheden voor de strategie van Kvadrat om ons aanbod in de retail sector te versterken. Danskina’s vooruitstrevende ontwerpen en aanpak van de productie van hoogwaardige karpetten is precies in lijn met Kvadrat’s eigen visie. Wij zien grote potentie in het merk Danskina en kijken er naar uit om de collectie verder te ontwikkelen en internationaal verder uit te breiden.”

Danskina is opgericht in 1973 door Piet en Ina van Eijken te Bergeijk. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van exclusieve en op bestelling gemaakte eigentijdse karpetten, met gastontwerpers zoals Ulf Moritz en Felix Diener.
Het klantenbestand bestaat uit onder andere woning- en projectinrichters, architecten en interieurarchitecten.

Piet van Eijken: “We werken sinds 1973 nauw met Kvadrat samen, sindsdien hebben wij elkaar geïnspireerd en delen wij dezelfde waarden. Om deze reden draag ik met veel genoegen en vertrouwen het roer over aan mijn Deense vrienden.”

Kvadrat werd opgericht in Denemarken in 1968. Vandaag de dag heeft de onderneming een leidende positie op de Europese markt in designtextiel. Daarbij worden architecten, designers, woninginrichters en meubelproducenten wereldwijd voorzien van textiel voor toepassing in bekleding, stoffering en gordijnstoffen.

De Kvadrat stoffen zijn toegepast in ´s werelds meest intrigerende architectonische landmarks, zoals de beroemde ‘Gherkin’- Londen, het Museum of Modern Art - New York, de Walt Disney Concert Hall - Los Angeles, de Rijksdag - Berlijn, het Guggenheim Museum - Bilbao, het Opera House - Kopenhagen, Yves St. Laurent - Parijs en het Opera House in Oslo.

12-05-2011 3:00

Op 12 mei (vandaag) lanceert Dutch Design Workspace het Dutch Design in China Yearbook 2011 in Shanghai. Dutch Design in China Yearbook geeft een overzicht van Nederlandse ontwerpbureaus met een permanente basis of gerealiseerde projecten in China.

Meer dan veertig verschillende ontwerpbureaus en hun recente Chinese projecten zijn gedocumenteerd in deze eerste editie. De speciale online versie bevat een doorzoekbare directory met een overzicht van de Nederlandse ontwerpindustrie in China. Het boek geeft een momentopname van Dutch design in China en promoot Nederlands ontwerp in een internationaal verband om zodoende potentiële klanten en projecten aan elkaar te koppelen.

Het Dutch Design in China Yearbook is een initiatief van Dutch Design Workspace in Shanghai, een business incubator programma voor de Nederlandse creatieve industrie dat ontwerpbureaus ondersteunt met hun start in de Chinese markt. Sinds de opening vorig jaar hebben zich inmiddels twintig Nederlandse ontwerpbureaus aangesloten bij het incubator programma.

Het jaarboek is gemaakt in samenwerking met de grafische ontwerpers Studio Dumbar en online ontwerpers Studio DimSum met ondersteuning van DutchDFA, de Nederlandse Ambassade in Beijing en de Consulaten in Shanghai, Hong Kong en Guangzhou.
 

12-05-2011 3:00

Winy Maas is benoemd tot Chevalier de la Légion d'Honneur. Hiermee is de medeoprichter van Mvrdv toegetreden tot de Franse ridderorde. Mvrdv is in Frankrijk vooral bekend om de bijdrage aan het project Grand Paris. Op 9 mei ontving Winy Maas de versierselen van de Chevalier de la Légion d'Honneur uit handen van de Franse ambassadeur Jean-François Blarel tijdens een receptie in de Franse residentie in Den Haag.

“Winy Maas en Mvrdv zijn representatief voor de hoge kwaliteit van de hedendaagse Nederlandse architectuur", meldt de Franse ambassade met betrekking tot de onderscheiding. "Het werk wordt gekenmerkt door experiment, innovatie en duurzaamheid. De stijl is verrassend, de gebruikte materialen zijn ongewoon."

Volgens de ambassade weet Mvrdv met "gewaagde projecten en begrip voor de behoeften van deze tijd het enthousiasme te wekken van het grote publiek en de betrokkenen en combineert, in de benadering van de grote-stad-problematiek, respect voor de eisen van de hedendaagse ontwikkelingen en flexibiliteit en inventiviteit."

Mvrdv is zeer actief in Frankrijk. Zo werd vorig jaar het project Le Monolith in Lyon opgeleverd en won het bureau recent grootschalige stedenbouwkundige opdrachten in Caen en Bordeaux. Tevens werkt Mvrdv aan een aantal projecten in Dijon en Parijs, waaronder ZAC Gare de Rungis, een duurzaam kantoorgebouw.

Het Franse Legioen van Eer bestaat sinds 1802 en wordt uitgereikt voor buitengewone diensten verleend aan de Franse staat. Andere Nederlanders die tot de orde behoren zijn onder meer schrijfster Hella Haasse, politicus Hans van Mierlo en Geert Mak.
 

12-05-2011 3:00

Gebouw X op de campus van Hogeschool Windesheim in Zwolle is uitgeroepen tot Gebouw van het Jaar 2011. Nadat het ontwerp van Broekbakema al in regio Oost had gewonnen, werd het door de landelijke jury ook voor Nederland als hét gebouw van 2011 aangewezen.

De Bond van Nederlandse Architecten organiseert dit jaar voor de zesde keer deze prijs. Eerst worden in de vijf regio’s gebouwen genomineerd en winnaars benoemd. De genomineerden dingen vervolgens mee naar de landelijke titel. Enkele citaten uit het lovende juryrapport: ‘In totaal dongen 265 inzendingen mee naar de eretitel, een aantal dat nauwelijks verraadt hoezeer de bouwproductie de laatste jaren is gestagneerd’.
 

Foto: Menno Emmink Foto: Hans Morren


De jury is getroffen door het hoge niveau van de nominaties. ‘Het gebouwbezoek onderscheidt de BNA-verkiezing van andere architectuurprijzen en koffietafelboeken. Niet het plaatje telt, maar het gebouw zelf: het functioneren, de materialen en detaillering, de beleving van de ruimtes en de situering van het gebouw in zijn omgeving.’

Ondanks grote waardering voor de vijf genomineerden is over de winnaar niet lang gesteggeld. Die onderscheidt zich naar mening van de jury ‘vanwege voorbeeldig vakmanschap, waarbij op alle niveaus extreem is gepresteerd en het plezier van de gebruikers er vanaf spat… Deze Hogeschool voor Journalistiek en Economie is een feest van een school, voor leerlingen en docenten, voor gebruikers en passanten.’

In de afgelopen jaren is Broekbakema al vier keer in de regionale prijzen gevallen. In 2007 met Corlaer College in Nijkerk voor regio Oost en Kantoorpaviljoen TGM in Asten voor regio Zuid. In 2008 met Twents Carmel College De Thij in Oldenzaal voor regio Oost. En vorig jaar nog met Research Campus Chemelot Portiersloge gebouw 140 DSM Geleen voor regio Zuid.

Voor Broekbakema is deze hoofdprijs een extra opsteker omdat het mede aantoont dat het bureau een goede keuze heeft gemaakt door Aldo Vos en Siebold Nijenhuis, twee ‘jonge honden met krachtige plannen’ aan te trekken als partners.

Kerngegevens Gebouw X
Ontwerp: ir. Aldo Vos, ir. Meindert Booij, ir. Pim Pompen, Cees Schott AvB
Interieurontwerp: ir. Tessa Barendrecht
Projectcoördinatie: ir. Willeke van de Groep, Tom Sanders
Bouwkundige: Bouke den Ouden

Foto: Menno Emmink
 

09-05-2011 10:58

Projectontwikkelaar OVG verlegt de koers. Over een aantal jaren zal nog slechts de helft van zijn werk bestaan uit nieuwbouw. Herontwikkeling, herbestemming en onttrekking van kantoorvastgoed, vormen dan de andere helft van de activiteiten. Volgens directeur Coen van Oostrom van OVG is dit de toekomst voor alle projectontwikkelaars: 'Het is de hoogste tijd voor ondernemers om in te spelen op de herontwikkelbehoefte die in de kantorenmarkt bestaat.'

De Nederlandse kantorenmarkt is zowel in kwantitatief als kwalitatief opzicht ongezond. Er is voor het eerst sprake van een structureel overaanbod. De verouderde, leegstaande kantoren voldoen niet aan de wensen van de huurders. Ondernemers moeten in beweging komen, vindt Van Oostrom: 'Er zal flink geïnvesteerd moeten worden in gebouwen om ze een nieuw leven te geven. We moeten ophouden met elkaar de schuld geven. Overheden, beleggers, ontwikkelaars en financiers zijn allemaal onderdeel van het probleem én van de oplossing.'

Van Oostrom doet een dringend beroep op de betrokken ondernemers om een topoverleg te beleggen over de aanpak van de kantorenleegstand en de financiering daarvan. OVG wil dit niet alleen aan de rijksoverheid overlaten.

OVG legt zichzelf vijf nieuwe regels op om de portefeuille om te zetten naar een gezonde balans van 50 procent nieuwbouw en 50 procent herontwikkeling/transformatie. Nieuwbouw en sloop zijn noodzakelijk om de overgang naar een duurzame kantorenmarkt te maken. OVG ziet met name kansen voor binnenstedelijke herontwikkeling. Te denken valt aan herbestemming voor woningen, zorg, onderwijs of studentenhuisvesting. OVG is kritisch over monofunctionele kantoorgebieden in satellietsteden. Sloop van deels leegstaande kantoren is onvermijdelijk.

Met behulp van de vijf spelregels voor nieuwe duurzaamheid wil OVG samen met gemeenten, beleggers en huurders actief werken aan herontwikkeling en goede OV-locaties. De markt kan ver komen met het oplossen van de kantorenleegstand. Volgens OVG is het aan de overheid om een sterkere regie te voeren over de locaties voor de nieuwbouw van kantoren. 'We moeten in Nederland nu echt stoppen met nieuwbouw op de verkeerde plekken', aldus de directeur van OVG.
 

07-05-2011 8:00

Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven viert dit jaar haar tienjarig bestaan. Dit grootste designevenement van Nederland (2010: 1.800 deelnemende designers, 65 locaties, 300 events en 150.000 bezoekers) heeft de afgelopen week Miriam van der Lubbe (Conceptual Design) en Bruno Ninaber van Eyben (Industrial Design) geïntroduceerd als curatoren.

Van der Lubbe en Ninaber maken samen met Katja Lucas (programmamanager DDW) de uiteindelijke selectie uit een inspirerend aanbod van deelnemende designers en ontwerpdisciplines. De inschrijving voor deelname begint 9 mei aanstaande en loopt tot 1 juli 2011.

Tijdens de jubileumeditie van DDW bruist Eindhoven van design en worden duurzame verbindingen gelegd tussen ontwerpers, publiek, bedrijven en media door het uitwisselen van kennis en informatie. Om deze verbindingen en de inhoudelijke kennisuitwisseling verdergaand te steunen, heeft ABN AMRO zich voor 3 jaar als hoofdsponsor aan DDW verbonden.

06-05-2011 9:08

Het Design Museum in Holon (Israel) opent op 26 mei een nieuwe tentoonstelling. Naar eigen zeggen gaat het om de wereldpremière van ‘new olds’: design tussen traditie en innovatie.

Curator is Volker Albus en hij heeft voor de tentoonstelling werken van meer dan zestig internationale ontwerpers verzameld. Zij herinterpreteren cultuurhistorische symbolen, om zo een nieuwe, geestige en eigentijdse designdiscussie op gang te brengen. Hierbij verkennen ze de grenzen van moderne materialen en technieken. Onder de deelnemers bevinden zich onder meer Maarten Baas, Studio Makkink & Bey, Tal Gur and Bertjan Pot & Marcel Wanders.

03-05-2011 12:00

Bijna driekwart van de Nederlandse medewerkers werkt een gedeelte van de tijd thuis of onderweg. Maar met het steeds meer wijdverbreid worden van Het Nieuwe Werken mag de aandacht voor een gezonde werkplek niet verslappen, waarschuwt Fellowes, wereldwijd leverancier van accessoires voor de werkplek. Het bedrijf liet onderzoek doen naar de houding en mening van Europese medewerkers over de omstandigheden op hun werk.

Werkgevers zijn mede verantwoordelijk voor het welzijn van hun medewerkers. Aandacht voor een gezonde werkplek is hierbij een belangrijk punt, ook wanneer medewerkers vaker thuis werken volgens Het Nieuwe Werken. "Het organiseren van gezonde werkplekken voor medewerkers op kantoor en thuis is een preventieve maatregel om ziekteverzuim terug te dringen en draagt bij aan een verhoging van de productiviteit. Het mes snijdt hier dus aan twee kanten", aldus Johan Hereijgers, Country Manager Benelux bij Fellowes.

Meer dan de helft van de Nederlandse medewerkers heeft de afgelopen 3 jaar last gehad van pijnklachten die verband houden met een niet-ergonomische werkomgeving. De werkgerelateerde pijnklachten variëren van pijn in de nek, rugpijn en RSI tot hoofdpijn. Bijna driekwart van de medewerkers besteedt een gedeelte van zijn werktijd thuis of onderweg aan het werken met een laptop.

Keukentafel, bank, trein, vliegtuig en bus worden genoemd als populaire plekken om de laptop te gebruiken. De kans op werkgerelateerde pijnklachten is hier groter dan op het kantoor, maar ook op het (thuis)kantoor is nog veel voor verbetering vatbaar, blijkt uit het onderzoek. Zo gebruikt 69 procent van degenen die last hebben van rugpijn geen speciale rugsteun en gebruikt bijna viervijfde van deze groep ook geen voetensteun. Van degenen die klachten aan de ogen hebben, gebruikt zelfs 80 procent geen specifieke pc- of laptopstandaard, terwijl het gebruik hiervan vermoeidheid van de ogen kan reduceren.

Wanneer medewerkers zich goed voelen en tevreden zijn over hun werkplek zal dit logischerwijs de productiviteit van de medewerkers bevorderen. Maar Fellowes heeft ook ontdekt dat wanneer de werkplekken van medewerkers niet goed zijn ingericht, de meeste medewerkers bijna drie kwartier per werkdag besteden aan het opnieuw schikken van hun werkplek. Bijna de gehele werkende bevolking in Nederland is hier mee bezig, thuis of op kantoor.

Om absentie door werkgerelateerde pijnklachten te reduceren en de productiviteit van medewerkers te kunnen verhogen, moeten werkgevers goed weten wat er bij de medewerkers speelt, wat hun behoeftes zijn en waar de problemen ontstaan. Een risicoanalyse en evaluatie van de werkplek is de manier om werkgevers inzicht te geven in deze zaken wanneer het om de werkomgeving gaat.

Het is opvallend dat voor slechts 42 procent van de medewerkers in Nederland een risicoanalyse en evaluatie van de werkplek wordt uitgevoerd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bijna negentig procent van de bedrijven de EC-richtlijn, waarin wordt bepaald dat bedrijven jaarlijks zo’n analyse moeten uitvoeren, schendt. Sommige sectoren zijn beter dan anderen in het leveren van zo’n inventarisatie. De overheidssector doet het ’t beste, gevolgd door de non-profitsector. Bij de overheid zijn in de afgelopen twaalf maanden een kwart van de werkplekken van medewerkers geëvalueerd, bij de non-profitsector is dit zeventien procent. Opvallend is dat de medische sector/gezondheidszorg juist slecht uit de bus komt, bijna de helft van deze medewerkers heeft nog nooit een risicoanalyse gehad.

Om het werkgevers gemakkelijker te maken zich aan de richtlijnen te houden, heeft Fellowes een speciale website ingericht, waar risicoanalyses gemaakt kunnen worden door medewerkers en waar werkgevers tips en tricks voor de verbetering van de werkomgeving kunnen vinden.

02-05-2011 10:38

Wie bedacht een oplossing met 3M glasfolies? Wie maakte het meest originele ontwerp? En wie monteerde visuals van uitmuntende kwaliteit? Daar draait het om bij de 3M Sign Contest 2011. Signmakers en architecten kunnen foto’s van hun mooiste glasolieprojecten opsturen naar de speciale website van 3M Nederland: www.3M.nl/SignContest. 3M lanceert de wedstrijd met een ludieke viral campagne in de vorm van een fictief architectenbureau en hoofdpersonage via social media platforms. Het publiek kan stemmen op hun favoriete project. Een vakjury kiest uit de vijf publieksfavorieten de uiteindelijke winnaar.

3M Nederland zal tijdens de wedstrijdperiode een breed publiek potentiële klanten en branchegenoten benaderen en hen vragen mee te doen aan de wedstrijd of hun stem uit te brengen op hun favoriete project. Daarvoor wordt onder meer de opvallende viral ingezet om inspiratie op te doen met een aantal creatieve beelden.

Iedere maand wordt er via de website van de Sign Contest een maandwinnaar bekend gemaakt uit het stemmende publiek. De maandprijzen bestaan uit 3M-producten. Een vakjury kiest uit de vijf publieksfavorieten de uiteindelijke winnaar van de Sign Contest 2011. De hoofdprijs is een abseil event inclusief diner voor vijf personen ter waarde van €1.600.
De actieperiode loopt van 14 april 2011 tot en met 1 juli 2011. Deelnemers kunnen foto’s uploaden tot en met 18 juni 2011.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >