Nieuws


25-11-2009 9:05

Onlangs is de laatste hand gelegd aan de bouw van het Green Lighthouse, een ontwerp van architectenbureau Christensen & Co Architecten uit Kopenhagen. Dit tweede gebouw uit het Velux Model Home 2020-project is het eerste publieke CO2-neutrale gebouw van Denemarken.

Het gebouw zit qua energieconsumptie 90 procent onder de huidige Deense bouweisen. Het Green Lighthouse doet dienst als studentenlounge van de faculteit natuurwetenschappen van de Universiteit van Kopenhagen. Zo is er bijvoorbeeld 50 procent meer daglichttoetreding dan bij overige utiliteitsgebouwen. Green Lighthouse is ontstaan door een samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven, die vorige week beloond is met de ‘Innovative Cooperation Prize’. Het gebouw zal tijdens de Klimaattop van de Verenigde Naties in Kopenhagen in december dit jaar (COP15) als voorbeeld dienen voor toekomstige duurzame projecten van de Deense overheid. “Met Green Lighthouse willen we bewijzen dat het verbruik van energie uit fossiele brandstoffen omlaag kan zonder dat er ongezond gebouwd hoeft te worden. Door het toepassen van een energieontwerp met visionaire architectuur is de energieconsumptie van het gebouw al gereduceerd met ongeveer 75 procent ten opzichte van de huidige bouwstandaard,” aldus Michel Kalis, commercieel directeur van Velux Nederland.

De voornaamste en centrale energiebron van Green Lighthouse is de zon. Het gebouw is 950 vierkante meter en gebouwd volgens het Actief Huis-principe. Er is dus een ideale balans ontstaan in energieontwerp, binnenklimaat en de omgeving waarbij wooncomfort en gezondheid centraal staan. Het unieke ontwerp maakt optimaal gebruik van daglicht, zonne-energie, een automatisch ventilatiesysteem en een automatisch koeling- en verwarmingssysteem. Bij de ligging en vorm van het gebouw is rekening gehouden met de stand van de zon, waardoor optimaal gebruik kan worden gemaakt van zonne-energie.
Het gebouw heeft zijn eigen energieaanvoer, bestaande uit een combinatie van zonne-energie, een warmtepomp en een stadsverwarmingssysteem. Green Lighthouse is een energie-efficiënt gebouw van hoge architectonische kwaliteit, die 50 procent meer daglicht binnenlaat dan een gemiddeld kantoorgebouw. Natuurlijke ventilatie zorgt voor meer dan voldoende frisse lucht en een gezond binnenklimaat. “In de zomer kan het gebouw gekoeld worden en in de winter kan de efficiency van de warmtepomp ermee verbeterd worden. De met zonnecollectoren opgewekte warmte wordt gebruikt voor vloerverwarming. Er wordt dus geen energie verspild. Daarnaast zijn alle daglichtsystemen voorzien van automatische zonweringen die ook met de zelf opgewekte energie bediend kunnen worden”, aldus architect Michael Christensen.

Green Lighthouse laat volgens Velux zien dat het mogelijk is om klimaatneutraal te bouwen met de standaard bouwcomponenten die we vandaag de dag al gebruiken. Belangrijk hierbij is de balans tussen energieproducerend bouwen enerzijds en een behaaglijke en moderne studie- en onderzoeksomgeving anderzijds. “In Green Lighthouse vallen deze elementen prachtig samen, een klimaatneutraal gebouw met frisse lucht en goede daglichtcondities”, aldus Kalis.
Green Lighthouse is in minder dan een jaar gebouwd door de unieke samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Het gebouw zal als voorbeeld dienen voor toekomstige duurzame projecten van de Deense overheid.
Van de DI Building Material Industry heeft Green Lighthouse de ‘Innovative Cooperation Prize’ ontvangen vanwege de uitgebreide samenwerking tussen de verschillende vakgebieden en de manier waarop zij allemaal hebben nagedacht over de CO2-neutraliteit van het gebouw, terwijl de gezondheid en het comfort van de gebruikers het belangrijkste uitgangspunt bleven.

Volgens de Deense Minister van Natuurwetenschappen, Technologie en Innovatie Helge Sander kan het gebouw een inspiratie zijn richting andere universiteiten en architecten en tevens een bijdrage leveren aan de bouwindustrie met kennis over duurzame bouwoplossingen.


 

20-11-2009 15:07

De bouwvereniging Onze Woning (BVOW) heeft eind oktober 2009 haar nieuwe kantoor betrokken aan het Minervaplein in de wijk 110-morgen in Rotterdam. The Room Industry was gevraagd om in samenwerking met bouwservice Buskoop het nieuwe kantoor te ontwerpen en deels het bouwmanagement te voeren.

Het team werd bij deze opdracht geconfronteerd met een bestaande situatie waarin de begane grond vloer 450 millimeter te laag was uitgevoerd. The Room Industry heeft dit als een kans benut om een 'veranda-concept' toe te passen. Rond een centraal plein liggen de werkplekken, die op een 'veranda' langs de buitengevel zijn gesitueerd. Het plein faciliteert de werkplekken en de werkplekken kijken uit over het plein. Out of the box en toch zuiver in architectuur. Met de opdracht is circa 450 vierkante meter BVO gemoeid.

The Room Industry is gespecialiseerd in de begeleiding van zowel de eigenaren van zakelijk onroerend goed als de eindgebruikers ervan bij vragen naar aanleiding van een herinrichting, renovatie of modernisering rond huisvestingsproblematiek. Voor haar opdrachtgevers, veelal middelgrote ondernemingen en zorginstellingen, ontwikkelt The Room Industry op maat gesneden en duurzame huisvestingsconcepten. Het gehele proces van planvorming en realisatie tot en met de oplevering kan worden begeleid, aangestuurd en bewaakt.

20-11-2009 8:17

De Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en International Design Industry Services (IDIS) zijn een samenwerkingsverband gestart in het kader van het beroepsonderwijs voor ontwerpers.

De BNO biedt met de BNO Academie haar leden al jarenlang een breed programma aan met goede opleidingen. IDIS Capability Development is in 2006 gestart met het aanbieden van seminars aan de ontwerpwereld; inmiddels zijn er zo'n tien verschillende seminars ontwikkeld die door enkele honderden deelnemers zijn bezocht. Voor 2010 staan er flink wat nieuwe thema's op de rol, zoals bijvoorbeeld ‘Design, innovatie en succes', ‘Experience Design', ‘Design en business strategy'. 

Het gaat om seminars van één dag die worden verzorgd door expert(s) uit het veld aan kleine groepen zodat er voldoende ruimte is voor een persoonlijke benadering en een ruime gelegenheid tot netwerken. De regie is altijd in handen van de IDIS-programma-manager Jos van der Zwaal.

BNO-leden kunnen deze seminars met korting bezoeken. De BNO is de branchevereniging van ontwerpers en ontwerpbureaus in Nederland en verenigt én vertegenwoordigt meer dan 2.500 ontwerpers en 200 ontwerpbureaus en -afdelingen van bedrijven. IDIS is - behalve op het terrein van seminars - ook actief op het gebied van recruitment, freelance-bemiddeling, coaching en consultancy van en voor de ontwerpbranche.

 

19-11-2009 9:03

Burgemeester Aboutaleb en wethouder Karakus van Rotterdam hebben op 18 november 2009 het ceremoniële startschot gegeven voor de bouw van de Markthal Rotterdam, een ontwerp van MVRDV ontwikkeld door Provast. Hiermee heeft Rotterdam de primeur van een nieuwe stedelijke typologie, een hybride tussen markthal en woningbouw. Door de inzet van appartementen ontstaat een nieuw publiek gebouw. De oplevering van de Markthal staat gepland voor medio 2014, de investering bedraagt 175 miljoen euro en het totaal oppervlak is circa 100.000 vierkante meter.

Op de plek waar Rotterdam is ontstaan, verrijst de eerste Markthal van Nederland. In het Laurenskwartier, aansluitend op de buitenmarkt, tegenover station Blaak en op loopafstand van de Beurstraverse, wordt dit gebouw door Provast gerealiseerd. In de Markthal kan vrij van weersinvloeden worden gewinkeld onder een 40 meter hoge boog gevormd door 228 appartementen. De 40 meter hoge en brede voor- en achterkant zullen met een flexibele, aan kabels opgehangen glazen gevel worden afgesloten. Hierdoor zal een maximum aan transparantie worden bereikt. De appartementen hebben aan de buitenkant ruime balkons en kijken uit op de Laurenskerk of op de Maas. Aan de binnenkant heeft elke woning een goed geïsoleerd raam naar de markt.

Onder de Markthal komt een vierlaagse parkeergarage met 1.200 plaatsen. Vanuit de garage komt men in het hart van de hal, die wordt gevormd door een honderdtal vaste versunits. Op een vloer ter grootte van een voetbalveld, bieden zestig ondernemers zes dagen per week hun producten aan. In de flanken van de Markthal komen op twee niveaus aan food gerelateerde winkels, waaronder een kookwinkel, een winkel voor de tafel, een wijnhandel, een warme bakker en een traiteur. Hier is tevens ruimte voor diverse restaurants, waaronder het marktcafé. In het souterrain komen een AH supermarkt, Gall & Gall en Etos.

Unibail Rodamco is de belegger van de winkels en de restaurants. Markthal Rotterdam BV exploiteert de marktvloer. Vesteda is de koper van de 102 huurappartementen waarmee de markthal de sociale diversiteit in de buurt zal verbeteren. De 126 koopappartementen gaan in 2011 in verkoop.  

18-11-2009 8:30

Siebe van Mensfoort, afgelopen mei gepromoveerd aan de TU/e, heeft de NanoNed Innovation Award gekregen. Van Mensfoort kreeg de onderscheiding voor zijn promotieonderzoek aan OLED’s.

De lichtgevende plastic vlakken (OLED's) zijn een energiezuinig alternatief voor lcd- en plasmaschermen. Van Mensfoort kreeg de prijs (een geldprijs van vijfduizend euro) vorige week tijdens de jaarlijkse MicroNano Conference in Delft. Hij voerde zijn werk grotendeels bij Philips Research uit.
De NanoNed Innovation Award is bedoeld om jonge onderzoekers aan te moedigen hun wetenschappelijke werk te vertalen naar een businessidee. Van Mensfoort ontwikkelde een model dat de werking beschrijft van ‘Organic Light-Emitting Diodes’ (OLED's), een soort led-lampjes gemaakt van plastic die al worden toegepast als energiezuinig alternatief voor lcd- en plasmaschermen. Het door Van Mensfoort ontwikkelde model is inmiddels opgenomen in de nieuwste versie van de door het Zwitserse Fluxim uitgebrachte commerciële OLED-simulatie softwarepakket SETFOS.

NanoNed is een nationaal initiatief om de expertise op het gebied van nanotechnologie samen te brengen in maatschappelijk relevante projecten. De NanoNed Innovation Award wordt jaarlijks uitgereikt. Universiteitsblad Cursor schreef uitgebreid over het werk van Van Mensfoort.

17-11-2009 9:26

‘Licht doet leven' is het thema van Licht & Architectuur 2010. Tijdens de tweede editie van deze vakbeurs staat het architectonisch aspect van licht centraal. De beurs wordt gehouden van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 januari in Ahoy Rotterdam.

Licht & Architectuur is meer dan een beurs. Het onderwerp gaat iedereen aan: zonder licht geen leven. Of het nu daglicht, kunstlicht of de combinatie hiervan is. Licht & Architectuur gaat over beleving, vormgeving, design en imago. De beurs is spannend, uitdagend en grensverleggend. Interieurontwerpers, (interieur)architecten, designers en projectontwikkelaars komen samen om te genieten van bijzondere en inspirerende presentaties van toonaangevende merken. "Het samenbrengen van lichtfabrikanten, bouwkundig en interieur architecten is eigenlijk de basis van de beurs Licht & Architectuur", vertelt Richard Butter, Project Manager bij VNU Exhibitions Europe.

13-11-2009 14:55

'Wereldarchitectuur' is het thema van de vakbeurs Gevel 2010. Tijdens de vierde editie van deze vakbeurs staan gevelinnovaties, exposities, lezingen en productpresentaties centraal.

Het evenement wordt gehouden van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 januari in Ahoy Rotterdam. "Gevel, voorheen Geveltotaal, is innovatief, grensverleggend en architectonisch verantwoord. Na het succes van de afgelopen editie in 2008, gaan we niet uitbreiden maar investeren in kwaliteit", vertelt Richard Butter, Project Manager bij VNU Exhibitions Europe.

Gevel is volgens Butter is het architectenplatform van Nederland. Het thema 'Wereldarchitectuur' voor de komende beurs heeft een dubbelzinnige betekenis. Wereld als onze aardbol (energie, materiaal, water) en van gemeenschap van volkeren.

Gevel wordt gelijktijdig gehouden met de vakbeurs Licht & Architectuur.

13-11-2009 8:40

Binnenkort wordt weer de Rotterdam Design Prijs uitgereikt. Eén van de kanshebbers is het meubellabel Prooff, dat creatief geleid wordt door topontwerper Jurgen Bey.

Prooff is een afsplitsing van SV INterieurgroep. Het meubellabel richt zich op het vermarkten van innovatieve meubelconcepten die worden gerealiseerd door Studio Makkink & Bey. Bekende producten zijn de Oorstoel en de Slow car. Andere genomineerden zijn onder meer Studio Wieki Somers, Koninklijke Tichelaar Makkum, Christien Meindertsma en Gorilla.

De winnaar van de Rotterdam Design Prijs zal worden gekozen door een internationale jury. Ook is er een publieksprijs, waarvoor tot 20 november via het internet gestemd kan worden.

Op zondag 29 november om 17.00 uur is de prijsuitreiking in het paviljoen van Museum Boijmans Van Beuningen. De winnaar van de Rotterdam designprijs 2009 wordt bekendgemaakt door Peter van Ingen, voorzitter van de internationale jury.
De winnaar ontvangt 15.000 euro.

11-11-2009 11:53

De nieuwe huisvesting van Unisoft Retail Solutions en HIPnet op bedrijvenpark Haven Zeven in Waalwijk mag in veel opzichten bijzonder heten. Trekt de karaktervolle architectuur van het Udense bureau Arceau niet de aandacht, dan wel het immense LED-board aan de gevel dat op dynamische wijze met de automobilist op de A59 communiceert. Binnen ontlokken de hoogwaardige afwerking en moderne inrichting een 'wow!' Minder zichtbaar, maar net zo 'wow' is het feit dat het pand zo in aanmerking komt voor groenlabel A. ATOP verzorgde de complete afbouw van dit kantoorgebouw.

Unisoft is één van de grootste point-of-sale leveranciers van Europa en biedt retailers sinds de oprichting in 1985 iwinkeloplossingen van planning, inkoop, logistiek, verkoop, EDI, uitgebreide managementinformatie tot financiële administratie. Bijna vijftienduizend winkels in Europa werken met een oplossing van Unisoft Retail Solutions. Zusterorganisatie Hipnet levert Hosted IP Oplossingen voor onder meer telefonie (Voice Over IP), veilig en voordelig pinnen, datacommunicatie, alarm, camerabewaking, narrowcasting en muziek.

HIPnet is één van de leveranciers van glasvezel op het bedrijventerrein 'Haven 7' te Waalwijk.
Unisoft/HIPnet telt zo'n zestig medewerkers, die tot voor kort hun werkplek hadden in een drietal kantoren in Waalwijk (naast een vestiging in het Belgische Mechelen). Vanwege de groei ontstond behoefte aan één centrale, representatieve locatie, waar alle afdelingen van de Nederlandse vestiging kunnen worden samengevoegd en waar voldoende ruimte is voor verdere expansie. Aannemingsbedrijf Van Gerwen Industriebouw uit Uden realiseerde in opdracht van de firma Zomerdijk uit Gilze een  nieuw kantoorpand, dat Unisoft en Hipnet inmiddels als huurders hebben betrokken.

"Het is een luxe pand", verzekert Anton van Gemert van GBA Bouwbegeleiding & Advies, die in opdracht van VGI de bouwbegeleiding op zich nam. "Een kantoor met een geweldige uitstraling, volgens een slim ontwerp. De vijf verdiepingen hebben bijvoorbeeld Infra+ vloeren, waarin alle installaties zijn weggewerkt. De klimaatbeheersing wordt geregeld door een geavanceerd warmte-koude systeem dat gebruikmaakt van aardwarmte en aardkoeling. Ook alle armaturen zijn milieuvriendelijk. Al die maatregelen hebben ertoe geleid dat de overheid voor dit kantoor een groensubsidie heeft toegekend. Als de eigenaar dat wil, komt het pand zo in aanmerking voor groenlabel A."

De complete afwerking van het nieuwe kantoorgebouw is uitbesteed aan ATOP, specialist in creatieve en duurzame oplossingen voor functionele ruimte-inrichting. Of het nu om een fabriek of een bankgebouw gaat, om een showroom of een kantoorpand; ATOP creëert een zakelijke omgeving die exact aansluit bij de positionering van de gebruiker. Van Gemert: "In dit geval werd ATOP op pad gestuurd met een ontwerp van Arceau, maar op belangrijke punten als kleurstellingen en materiaalgebruik kwam dat ontwerp in samenspraak tot stand. We kennen ATOP als een betrouwbare partner, die perfect werk levert, keurig volgens afspraak. Systeemwanden, plafonds, schuifwanden, tegel- en schilderwerk, kozijnen en deuren, meubelwerk voor de entree en de pantry's op de verdiepingen, vloerbedekking, trappenhal ... Alles in één hand. ATOP stuurt alle partijen aan, zorgt dat alle werkzaamheden naadloos op elkaar worden afgestemd, draagt de gehele verantwoordelijkheid. Zo'n totaaloplossing is voor ons natuurlijk wel zo makkelijk en efficiënt."

10-11-2009 12:18

Het consortium Post Rotterdam (bestaande uit Delta Development Group en SNS Property Finance) en wethouder Karakus van de gemeente Rotterdam presenteerden op 2 november de plannen voor de herontwikkeling van het voormalig postkantoor aan de Coolsingel 42. Het nieuwe Post Rotterdam heeft naar verwachting in 2013 een belangrijke rol op het gebied van winkelen en verblijven als House of lifestyle brands en vormt daarmee een aanvulling op het huidige winkel en horeca-aanbod in Rotterdam.

Het college van B&W heeft de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor het project goedgekeurd. Met deze goedkeuring ondersteunt de gemeente Rotterdam de plannen voor de nieuwe toekomst van het Rijksmonument. Het programma, een concentratie van luxe detailhandel in een monumentaal gebouw, aangevuld met een bijzonder design hotel, ondersteund door horeca, gehuisvest in het monumentale gebouw staat borg voor een prachtige plek in de Rotterdamse binnenstad. Wethouder Karakus: “Het hart van de stad maakt de komende jaren een complete verandering door, naar een plek waar wonen, werken en vrije tijd samen komen. De stad zet onder andere in op het stimuleren van ondernemerschap en een compleet aanbod van winkels, horeca en culturele voorzieningen. Met als einddoel: een binnenstad die past bij een wereldstad als Rotterdam.”

Ben van Berkel van UNStudio is de architect die verantwoordelijk is voor het ontwerp. “Voor mij staat in dit project het hergebruik van het gebouw voorop. Voor de architectuur is hergebruik het meest interessante en belangrijke thema van onze tijd. Hergebruik is duurzaam en economisch. Het ontwerp is erop gericht om de centrale positie van de locatie te versterken en verlevendigen. Post Rotterdam wordt een nieuwe ontmoetingsplek in de stad. Alle etages van het voormalige postkantoor worden na realisatie van het ontwerp publiek toegankelijk. De oorspronkelijke wachtruimte met de karakteristieke betonnen bogen fungeert als een ‘catwalk’ die aansluit op de rondom gevestigde hoogwaardige winkels, en het op de vierde en daar boven gelegen verdiepingen gelegen hotel en restaurants. De hoofdentree aan de Coolsingel wordt in oude glorie hersteld en de transparante verticale foyer aan de Meent zijde opent het gebouw naar de stad. Deze architectonische uitbreiding, voornamelijk bestaand uit glas en hoogwaardig metaal, voorziet niet alleen in een ruimte voor horeca en publieke functies, het is een etalage voor het gesloten gebouw. Op de eerste verdieping vormt deze ‘verticale foyer’ een elegante verbinding naar het met glas overdekte atrium,“ aldus Ben van Berkel.

10-11-2009 12:08

Op donderdagmiddag 29 oktober was Cultuurhuis ’De Kamers’ in Amersfoort het toneel voor het symposium Flexibel en energiezuinig bouwen met hout, georganiseerd door Centrum Hout in samenwerking met Finnforest Holland. Het seminar was bedoeld om architecten en woningbouwverenigingen te informeren over mogelijkheden in energiezuinig en levensloopbestendig bouwen met hout.

Het seminar ging  van start met de uitleg van architect Maarten van der Breggen over het Maskerade-systeem, een flexibele, levensloopbestendige en duurzame bouwmethode. Hij gaf aan dat de vraag van de consument weer centraal moet komen te staan: kwaliteit, grondstof en duurzaamheid. De bouwervaringen met het Maskerade-systeem, met name de bouwsnelheid en de kosten, werden daarna onder de loep genomen door Gert-Jan van Ingen, directeur van bouwbedrijf De Vree en Sliepen. Hij motiveerde waarom men juist moet bouwen met hout. Uit ervaring blijken gewicht, snelle bouwtijd, milieuaspecten en ook kostenbesparingen de concurrentie met traditionele bouw zeer goed aan te kunnen. Vergelijkende studies bewijzen zelfs dat de kosten per BVO lager zijn, bij een beukmaat van 7,5 m1, dan bij traditionele bouw. Ook een milieubeoordeling op basis van GPR geeft hoge scores te zien.

André Jorissen, hoogleraar Houtconstructies, boeide de zaal door een technische onderbouwing over houten vloeren, waarbij hij op een deskundige wijze de technische aspecten zoals geluid, trilling en vervorming besprak. De nieuwe generatie houten vloersystemen doen niet onder voor traditionele vloeren, indien men weet waarop men moet letten. In de pauze hadden de gasten, die voor een groot gedeelte uit architecten bestonden, de gelegenheid om ’De Kamers’ te vrij te bezichtigen; hier werd dan ook enthousiast gebruik van gemaakt. Na de pauze hervatte architect Annegien van Dijk, Dok architecten, het programma met haar gepassioneerde verhaal over scholenbouw en hout. Zij ging in op haar schoolproject De Saenstroom en wist de zaal te boeien met de mogelijkheden van houtbouw in scholen. Uit ervaring van DOK architecten blijken houtconstructies uitermate geschikt voor ’stoere en sterke’ onderwijsgebouwen. Chiel Boonstra, directeur Trecodome, weidde uit over het wereldwijde CO2-probleem en gaf aan dat passief bouw, duurzaam bouwen, een enorm groot aandeel kan hebben in de oplossing van deze problematiek.

Als laatste spreker kwam Axel Möltgen, Faro architecten, aan het woord. Hij informeerde de gasten over de twee passief woningen van Pieter Weijnen op IJburg. Hij liet zien welke maatregelen genomen kunnen worden om een woning aan het keurmerk passief bouwen te kunnen laten voldoen.

07-11-2009 18:56

Heeft u wel eens één van de zeven zonden begaan op het gebied van interieur? Grote kans van wel! En hoe zit het met de zeven deugden? En wat zijn deze zeven zonden en deugden? Kom ze, op uitnodiging van Toonkamer en BNI begaan en ondergaan op donderdag 19 november: de Vakdag voor architecten en interieurarchitecten in Toonkamer.

Toonkamer organiseert in samenwerking met de Beroepsvereniging van Nederlandse Interieurarchitecten (BNI) een vakdag voor architecten en interieurarchitecten. Tijdens deze dag wordt er op verschillende manieren ingespeeld op de nieuwste onderwerpen die momenteel spelen in de interieurbranche.

Els Zijlstra gunt de genodigden een kijkje in de keuken van Materia en Catharina Idema wil inspireren met haar presentatie over huidige trends van kleuren en materiaal binnen interieur, mode en kunst. Tussen de lezingen door, kan men aanschuiven bij een Bourgondisch diner, verzorgd door cateraar ‘Kus de kok'.

Verder presenteren verschillende interieurmerken hun nieuwste producten en prototypes tijdens de beurs. De beurs biedt een prima kans om te netwerken met leveranciers, experts en collega-architecten en informatie uit te wisselen. Speciaal voor de interieurfanaat, is er een exclusieve rondleiding door De Pastoe Fabriek.

Aan het einde van de beurs kunnen de bezoekers in gesprek gaan met verschillende professionals uit het werkveld. Ter afsluiting van de dag vindt er een borrel plaats, waar de begane zonden en deugden onderling besproken kunnen worden.
De vakdag begint om 16.00 uur en eindigt om 22.30 uur. De toegang is gratis.

05-11-2009 16:02

Christine van Gemert is tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2 oktober unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van de BNI. Ze volgt Gerrit Schilder op die deze functie zes jaar vervulde.

Schilder heeft de drie termijnen van 2 jaar gebruikt om een stevige fundering te maken voor een nieuw bestuur. Onder zijn leiding kreeg de BNI-prijs een nieuw leven, is een nieuw kantoorpand betrokken en is veel werk gemaakt van de wet op de architectuurtitel en de promotie van het vak in het buitenland. Hij zette de lijnen uit waarmee de BNI een nieuwe fase in kan gaan.

Christine van Gemert was de afgelopen jaren al secretaris van de BNI en neemt per direct de voorzitterstaak officieel over van Schilder. Van Gemert is al betrokken geweest bij diverse BNI activiteiten waaronder DutchDFA, inamsterdam 2013 World Interior Event en als bestuurslid van de SBA.

Het nieuwe bestuur van de BNI in Amsterdam is als volgt samengesteld: Christine van Gemert (voorzitter), Bianca Venus (secretaris), Bart Melk (penningmeester), Paul Seuntjes (PR), Peter Klemann (PR), Marielle van Kuijk en Anita Haver (alg. bestuursleden).
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >