Nieuws


26-09-2006 1:00

In het Rotterdamse Ahoy’ complex vond afgelopen week de eerste Nederlandse editie van de Nederlands-Belgische beurs Architect@Work plaats. In totaal toonden ruim zeventig  exposanten hun producten aan de bezoekende architecten, ontwerpers en andere voorschrijvers. Exposanten toonden zich tevreden over de bezoekersaantallen. Deze tevredenheid was deels te danken aan het slimme ontwerp van de beursvloer: de wandelroute liep door in plaats van langs de beursstands, wat het Rotterdamse evenement een laagdrempelig karakter gaf.

 

Als nadeel van het door C4 ontworpen beursconcept zou het donkere karakter van de beurs genoemd kunnen worden; de gehele beurshal was gehuld in zwarte doeken. Onder exposanten werd echter ook dit aspect van de beurs geroemd: “Wanneer de rest van de beurshal donker is, komen onze producten juist mooi uit”, aldus een exposant.

De stands van de deelnemende bedrijven waren niet al te groot, reden waarom op de beurs verhoudingsgewijs weinig producten waren te zien. “We kunnen hier natuurlijk geen complete werkplekopstelling laten zien”, aldus Manon Sas van Samas. “Maar dat hoeft ook niet. Dit is toch vooral een relatiebeurs waar we architecten willen vertellen dat we veel meer kunnen dan het leveren van saaie grijze meubels.” 

 

Naast een aantal fabrikanten van kantoormeubels waren in Ahoy’ stands te vinden van aanbieders op het gebied van bijvoorbeeld verlichting, vloerbedekking, zonwering, wandbekleding en gevelsystemen. Bezoekers konden voorts een aantal seminars bezoeken. Zo werden presentaties gegeven door onder meer prof. Ir. Jouke Post, interieurarchitect Vittorio Simoni en architect Maurice Nio.

De Rotterdamse editie van Architect@Work was de primeur van het evenement in Nederland. Vorig jaar werd al een editie gehouden in het Belgische Kortrijk. Volgens de organisatie is het de bedoeling dat de beurs jaarlijks afwisselend in Nederland en België wordt gehouden. Naar verwachting vindt het evenement volgend najaar dus weer plaats in Kortrijk.

Uit tal van contacten met voorschrijvers blijkt duidelijk de behoefte aan een gespecialiseerd, informatief en exclusief evenement”, aldus de organisatie over het beursinitiatief. “Ondanks het grote aanbod van evenementen voor de bouwbranche, voelen zij zich op geen enkele bestaande beurs thuis. Op Architect@Work vindt de voorschrijver op één enkele namiddag alle technische en gespecialiseerde informatie over de noviteiten in zijn branche.”


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >