Nieuws


21-11-2006 8:49

Architect Pi de Bruijn eist geld van de Partij van de Dieren(PvdD). De eis hangt samen met het gebruik van een afbeelding van een TweedeKamer-stoel in de verkiezingscampagne van de PvdD. De Bruijn, de ontwerper vande stoel, eist 1000 euro voor elke keer dat de stoel in beeld wordt gebracht.Een woordvoerder van de PvdD laat weten dat de partij niet van zins is in tegaan op de eisen van de Amsterdamse architect. Tweede Kamer-voorzitter FransWeisglas is gevraagd te bemiddelen in het conflict. (20-11-2006)

01-11-2006 11:53

De FD Award is afgelopen vrijdag officieel uitgereikt. De uitreiking van deze architectuurprijs vond plaats in de directiezaal van Hotel New York. Het gebouw van Unilever, een ontwerp van Hoogstad Architecten en Fokkema Architecten (verantwoordelijk voor het interieur) werd eerder dit jaar verkozen tot de winnaar. Voor de winnaars was er, naast de award zelf, natuurlijk de traditionele fles champagne.

De FD Award laat gebruikers in een uitgebreide enquête aan het woord komen over het gebouw waarin ze werken en de functionaliteit ervan. De prijs wil een bijdrage leveren aan het promoten van werkelijk gebruikersvriendelijke architectuur. De jury voor de FD Award 2006 bestond uit Paul Roomer, Jan Willem Leverstein, Jan Meutzer, Roeland van der Hidde en Theo van der Voordt.

De inschrijvingen voor de FD Award 2007 kunnen via deze internetsite www.insideinformation.nl vanaf heden al weer ingediend worden. 

dsc_0054

 

Op de foto: de dames van Fokkema Architecten en de heren van Unilever. Afgelopen vrijdag nam het gezelschap officieel de FD Award 2006 in ontvangst.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >