Nieuws


07-01-2019 8:30

Het gebeurt nogal eens: producten die aan de man worden gebracht met behulp van wetenschappelijke onderzoeken. Ook op het gebied van biodynamische verlichting is het wat dit betreft regelmatig 'raak'. Maar dat de claims niet altijd kloppen blijkt uit een artikel in NRC Handelsblad van afgelopen zaterdag.

In het artikel in het Wetenschapskatern toetst journalist Wim Köhler de claim van het bedrijf Sparckel dat biodynamisch dementieklachten zou remmen. "De remming zou zijn aangetoond door wetenschappers van de GGZ Eindhoven. Het persbericht verwijst naar een publicatie in het „toonaangevende”Journal of Psychiatry and Cognitive Behaviour."

Maar volgens de NRC-journalist is het tijdschrift niet toonaangevend, omdat het publiceert wanneer de indiener van het artikel daarvoor betaalt. Bovendien stelt lichtbedrijf Sparckel de resultaten veel te positief voor. Het onderzoek waar naar verwezen wordt is namelijk gedaan bij achttien demente mensen in een psychiatrisch ziekenhuis in Eindhoven. "Het persbericht veralgemeniseert echter naar alle dementiepatiënten: „één op de vijf Nederlanders”. Die zouden met biodynamisch licht de ontwikkeling van de ziekte kunnen afremmen."

Geen misverstand: er wil hier niet gezegd zijn dat biodynamisch licht niet daadwerkelijk een positief effect zou kunnen hebben op dementerende mensen (en vele anderen). Het punt is dat onterechte en te veel belovende claims de zaak wel eens meer kwaad dan goed zouden kunnen doen. 

www.nrc.nl  

02-01-2019 8:30

Signify, het voormalige Philips Lighting, ruimt binnenkort ook het laatste restje Philips op. Eind deze maand wordt definitief afscheid genomen van de vennootschapsnaam 'Philips Lighting'.

"Op 16 mei hebben wij onze relaties geïnformeerd over de verandering van onze wereldwijde bedrijfsnaam van ‘Philips Lighting’ in ‘Signify’ en hebben wij aangegeven dat de vennootschapsnaam van Philips Lighting B.V. van kracht blijft tot nader bericht", aldus Hein Oomens, Financoal Controller Benelux bij het bedrijf.

"In vervolg op deze communicatie informeren wij u dat onze huidige naam van onze rechtspersoon in Nederland ‘Philips Lighting B.V.’ met ingang van 28 januari 2019 gewijzigd wordt in ‘Signify Netherlands B.V.’. Het is van belang dat u onze vennootschapsnaam per 28 januari 2019 aanpast en niet eerder, om alle zakelijke transacties – zoals bankbetalingen, ontvangst en levering van orders, facturering en contracten - soepel te laten verlopen."

"Aangezien u per 28 januari 2019 facturen gaat ontvangen van ‘Signify Netherlands B.V.’ verzoeken wij u vriendelijk om onze huidige vennootschapsnaam ‘Philips Lighting B.V.’ per 28 januari 2019 in uw systemen aan te passen in ‘Signify Netherlands B.V.’ en indien nodig deze informatie te delen met andere verantwoordelijke personen in uw organisatie. Alle documenten en zakelijke (bank)transacties die na 28 januari 2019 plaatsvinden, moeten voorzien zijn van de nieuwe vennootschapsnaam ‘Signify Netherlands B.V.’ "

www.signify.com


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >