Nieuws


30-05-2018 8:30

De Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV) presenteerde pp 16 mei, de Unesco Internationale dag van het Licht, haar nieuwe visiedocument. In het document is te lezen welke doelen de NSVV zichzelf stelt.

"De Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV) is dé Nederlandse autoriteit, vraagbaak en samenwerkingspartner op het gebied van daglicht en kunstlicht", schrijft de organisatie onder meer. "Gegarandeerd onafhankelijk en altijd op de hoogte van de jongste nationale en internationale ontwikkelingen, wetenschappelijke onderzoeksresultaten en wet- en regelgeving. Wij staan voor duurzame relaties met alle partijen op het gebied van (dag)licht die tastbaar en wederzijds (zakelijk en/of maatschappelijk) succes opleveren. Proactief, betrokken en gedreven verrijken wij de samenleving met licht."

Het gehele document is te downloaden op de website van de NSVV.

www.nsvv.nl
 


Deel op Social Media22-05-2018 8:30

Langzamerhand loopt de interieursector zich warm voor de beurs Design District, die begin juni gehouden wordt in Rotterdam. Verlichtingsaanbieder Eikelenboom maakt bekend dat het in de Van Nelle Ontwerpfabriek het werk van ontwerper Daniel Rybakken zal presenteren.

"Dit jaar presenteert Eikelenboom de collectie van Daniel Rybakken voor het Italiaanse topmerk Luceplan", meldt het bedrijf is een nieuwsbrief. "De Noorse ontwerper laat zich inspireren door de donkere winters in zijn geboorteland en neemt het licht zelf als uitgangspunt. In zijn producten probeert hij het effect van daglicht te imiteren. Voor Luceplan ontwierp hij meerdere armaturen waar deze fascinatie voor daglicht in terug te zien is."

www.eikelenboom.nl
 


Deel op Social Media15-05-2018 8:30

Van de winkels hebben supermarkten veruit de voorkeur als plek om afgedankte energiezuinige lampen in te leveren. Slechts de helft van de mensen weet dat er in de supermarkt speciale inleverbakken staan om lampen af te danken. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Wecycle.

Om het inleveren van lampen in de supermarkt te stimuleren, start Wecycle een campagne. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Van de mensen die een voorkeur hebben voor de winkel als inleverplek voor lampen, is de supermarkt verreweg favoriet (59 procent), gevolgd door de bouwmarkt (34 procent) en de elektronicawinkel (26 procent). Helaas is slechts de helft van de mensen bekend met de inleverbak voor energiezuinige lampen die in vrijwel elke supermarkt staat. Wecycle start daarom een multimediale campagne om de bekendheid te vergroten van de inleverbakken bij 2.500 supermarkten en het inleveren van energiezuinige lampen te stimuleren.

“De lokale supermarkt is niet alleen de plek waar je je dagelijkse boodschappen doet”, zegt Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle. “Deze speelt ook een rol in de circulaire economie, bijvoorbeeld door onze inleverbak voor energiezuinige lampen. Wij laten de lampen optimaal recyclen, zodat ze tot 92 procent terugkomen als grondstoffen in nieuwe producten. Daarom is het belangrijk dat mensen weten dat ze in de supermarkt hun lampen makkelijk kunnen inleveren.”

Wecycle voert de komende weken een brede campagne via radio, bioscopen, buitenreclame (snelwegen, steden en in openbaar vervoer) op winkelwagens in supermarkten en online met advertenties en een game.

Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. "Dit doen we voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren we kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. We hebben 10.000 inzamelpunten in Nederland en werken samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie."

www.wecycle.nl


 


Deel op Social Media07-05-2018 10:00
Leverancier van verlichting SLV Nederland verhuist per 18 juni naar een nieuw adres: Kazernestraat 19, 5928 NL Venlo.
 
De nieuwe bedrijfslocatie van SLV Nederland bevindt zich in de Manufactuur. Het pand is een herbestemming van een van de fabriekshallen van de internationaal bekende meubelfabrikant Leolux. De bestaande ruimte is omgebouwd naar een open en transparante werkplek.

"In de renovatie is duurzaamheid, specifiek Cradle to Cradle, een doorslaggevende factor geweest in het ontwerp", aldus SLV. "In het pand zitten meerdere creatieve bedrijven, waaronder architecten, projectinrichters, interieurontwerpers en het C2C ExpoLab. Onderling profiteren de bedrijven van elkaars kennis, kunde en netwerk."

SLV Nederland heeft op de Kazernestraat 19 zijn kantoor en tevens het lokale logistiek centrum met magazijn. 
Het hoofdkantoor van SLV bevindt zich in Duitsland, waar het bedrijf is opgericht in 1979. SLV heeft wereldwijd ruim zeshonderd medewerkers in dienst, bezit dochterondernemingen in dertien landen en werkt samen met partners in negentien landen. Het bedrijf heeft een productportfolio met zo’n vierduizend verlichtingsproducten voor woningen, kantoren, horeca en winkels.

Deel op Social Media07-05-2018 8:30

Tijdens het derde jaarcongres van EucoLight eind april in Sassenheim kwamen zeventig professionals bijeen die in hun land de inzameling en recycling van verlichting organiseren. Eindconclusie: de circulaire economie wordt langzaamaan realiteit in de verlichtingswereld.

Delegaties van de inzamelsystemen uit achttien Europese landen spraken over de laatste ontwikkelingen in de recycling van afgedankte verlichting en over de transitie naar de circulaire economie, die momenteel in de sector plaatsvindt. LightRec organiseerde deze conferentie, die voor het eerst plaatsvond in Nederland.

Hoewel Europese wetgeving inzameldoelstellingen voor afgedankte verlichting oplegt,blijkt er nog steeds rek te zitten in het verbeteren van de inzamelresultaten, zo bleek tijdens de conferentie. Bijvoorbeeld door effectievere inzameling, het beïnvloeden van gedrag van consumenten en het aanpassen van beleid.

Er is een toename van LED-lampen in de afvalstroom van verlichting, maar deze vormt nu nog slechts 2 procent van de totale afvalstroom van verlichting in Europa. Dit komt volgens LightRec door de lange levensduur van deze lampen (meer dan 10 jaar). "Het betekent echter wel dat de industrie zich voor moet gaan bereiden op de verwerking van deze nieuwe afvalstroom." Daarom werden tijdens de jaarconferentie de allernieuwste technieken op het gebied van het recyclen van LED gedeeld.

"Om een circulaire economie te realiseren is het creëren van een gelijk speelveld een belangrijke randvoorwaarde volgens de leden van EucoLight", aldus een woordvoerder. "De nieuwe, uitgebreidere eisen aan de producentenverantwoordelijkheid, afkomstig van de Europese Unie, worden door de aanwezigen dan ook zeer toegejuicht. Dit geldt ook voor de nieuwe mogelijkheden om bij online verkopen de regels na leven en het bestrijden van fraude in het WEEE-restitutiesysteem."

Ton Holtkamp (voorzitter van het Monitoringsberaad), Jan Vlak (directeur van Wecycle) en Gied van Hoorn (directeur van Stichting LightRec) informeerden het internationale gezelschap over de status van de WEEE Directive en de resultaten van de inzameling van verlichting in Nederland. Ten slotte kreeg onder meer Nederland tijdens de conferentie een EucoLight Light Recyling Award overhandigd voor een project dat de inzameling van armaturen bij sloop- en renovatieprojecten bevordert. 

www.lightrec.nl
 

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >